分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2020-2021学年新教材英语北师大版必修第三册练习:UNIT 8 SECTION Ⅱ LESSON 2 GREENING THE DESERT .docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:577959
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:31.17KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材英语北师大版必修第三册练习:UNIT 8SECTION LESSON GREENING THE DESERT 2020 2
    资源描述:

    1、SectionLesson2GreeningtheDesert&Lesson3“WhiteBikes”ontheRoad一、复习本部分的词汇,写出画线部分的汉语意思1.How are you getting on with your work?Not bad.As an ordinary worker,I am contented with my present work.2.Will your brother carry out the plan?Yes,he will.He has the determination to overcome the difficulty.3.Look at

    2、 the sign reading “No Parking!”Therefore,you mustnt park your car here.Im sorry.I wont do it again.4.Do you know the founder of the organisation?Very well.He is a nice organiser and has made a profit of his members.5.What is the young mans proposal?He proposed that a new hospital should be set up in

    3、 this region.二、用适当的介词填空1.The boy is so naughty that it is hard for him to focus his lessons.2.She is kind and often helps some people work their sadness.3.We will pay a visit to the person who is known a writer.4.It is said that the new film is very popular some young people.5.Thanks his timely help

    4、,we finished the work on time that day.6.The old man is trying to find different ways solving the problem.三、用所给单词的适当形式填空1.I heard that his son was 18 at the time of (disappear).2.It (occur) to me that I should go to see my old friend.3.To be honest,I cant imagine a more (content) family anywhere.4.T

    5、o thank you,the (found) will hold a party next week.5.It was his (determine) and patience that helped him succeed.6.The young (organise) was experienced and got every guests satisfied.7.(current),a lot of students are fond of playing computer games.8.There are a lot of difficulties (overcome) while

    6、reaching your goal.9.Their sons (survive) made the old couple grateful for the firefighters.10.To her disappointment,most members were against her (propose).四、完成句子1.众所周知,一直保持苗条是一件很难的事情。,it is hard to keep slim all the time.2.为了使自己梦想成真,她一直努力学习。She has been working hard .3.她突然想到或许大多数人已经忘记了那件事。maybe mo

    7、st people had forgotten that matter.4.他的建议是我尽快和儿子谈一谈。His proposal is that I as soon as possible.5.整个早上我妈妈一直在花园里干活。My mother the whole morning.6.那个朋友突然就从我的生活中消失了,让我很难过。That friend suddenly ,which made me very sad.五、阅读理解AAbout 97% of the worlds water is salty and is found in our oceans and seas.But,as

    8、 we cant drink sea water,how can it be important?Every part of our seas and oceans contains an amazing number of animals and fish that live at different ocean depths.Most of the different species of animals and fish depend on simple plants for their food.These simple plants called algae(海藻)drift nea

    9、r the surface of the ocean and use sunlight to turn carbon dioxide and water into food and oxygen.In fact,the algae produce over half of the oxygen people breathe.How important sea water is!Each plant or animal in our seas and oceans is an important link in a food chain.The algae are eaten in large

    10、amounts by microscopic animals,which are in turn consumed by larger animals.These food chains are delicately balanced.The bad news about the food chains in the oceans is that they are under threat because of man.People once thought that the oceans were so big that it didnt matter if we dumped rubbis

    11、h into them or caught huge quantities of fish and whales for food.But we now know this is not true and fish stocks in the oceans have started to drop.Thankfully,the world is taking steps to protect the future of our oceans by introducing international agreements to protect marine habitats.Most count

    12、ries have introduced fishing restrictions to protect fish stocks in the oceans and new techniques are being pioneered to cope with pollution.Finally,the importance of protecting oceans is being made known to more people.This is just the beginning of a long process to protect the oceans for our futur

    13、e.We depend on the oceans for fish which are an important part of the human diet.How important sea water is!1.Which of the following is the proper order of the food chain?A.small animalsalgaemicroscopic animalslarge animalsmanB.algaemicroscopic animalslarge animalslarger animalsmanC.small animalsalg

    14、aelarge animalsmicroscopic animalsmanD.microscopic animalsalgaelarge animalslarger animalsman2.People used to think that the rubbish thrown into the sea .A.wouldnt harm the fish in the seaB.would change the balance of the food chainC.would be broken down in the seaD.wouldnt do much harm to the sea3.

    15、From the passage,we learn that .A.most fish and sea animals live at the surface of the seasB.it is very difficult to break the balance of a food chainC.excessive fishing has caused the decrease in fish stocksD.it wont be long before the problems concerning oceans will be solved4.Which of the followi

    16、ng is NOT a way being used to protect oceans?A.The use of international agreements.B.Forbidding fishing to protect fish stocks.C.The use of new techniques.D.Raising peoples awareness of the need to protect oceans.BImagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas.Texas has

    17、 a land area of more than 678,000 square kilometres.So it might be difficult to imagine anything twice as big.All together,this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch.It weighs about 3,500,000 tons.The waste includes bags,bottles and contai

    18、nersplastic products of all kinds.The eastern part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch is about 1,600 kilometres west of California.The western part is west of the Hawaiian Islands and east of Japan.The area has been described as a kind of oceanic desert,with light winds and slow moving water c

    19、urrents.The water moves so slow that garbage from all over the world collects there.In recent years,there have been growing concerns about the floating garbage and its effect on sea creatures and human health.Scientists say thousands of animals get trapped in the floating waste,resulting in death or

    20、 injury.Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic.The trash can also make animals feel full,diminishing their desire to eat or drink.The floating garbage also can have harmful effects on people.There is an increased threat of infection of disease from polluted was

    21、te,and from eating fish that swallowed waste.Divers can also get trapped in the plastic.Its existence first gained public attention in 1997.That was when racing boat captain and oceanographer Charles Moore and his crew sailed into the garbage while returning from a racing event.Five years earlier,an

    22、other oceanographer learnt of the trash after a shipment of rubber duckies got lost at sea.Many of those toys are now part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch.5.The first paragraph is written to .A.lead in the topic of the textB.inspire readers imaginationC.develop readers interest in TexasD.ta

    23、lk about reasons for water pollution6.What does the underlined word “diminishing” in Paragraph 4 mean?A.Increasing.B.Determining.C.Weakening.D.Reserving.7.What can we infer about the floating garbage according to the text?A.It gives rise to various diseases.B.It does great harm to sea animals.C.Caus

    24、es of it still remain unknown.D.Efforts to clear it have been made.8.What is the authors purpose in writing the text?A.To warn people about dangers of diving in the ocean.B.To explore the future of the North Pacific Ocean.C.To give advice on how to recycle waste in the ocean.D.To introduce the Great

    25、 Pacific Ocean Garbage Patch.六、七选五阅读理解If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping,I would have laughed heartily.Campers,in my eyes,were people who enjoyed insect bites,ill-cooked meals,and uncomfortable sleeping bags.They had nothing in common with me.1

    26、The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer.2 We slept in a tent,cooked over an open fire,and walked a long distance to take the shower and use the bathroom.This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work,recovering from a bad case of sunburn and

    27、 the doctors bill for my sons food poisoning.I was,nevertheless,talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness.3 Instead,we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner.My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life.4 We have done

    28、a lot of it since.Recently,we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set.There is a separate bedroom,a modern kitchen with a refrigerator.The trailer even has matching carpet and curtains.5 It must be true that sooner or later,everyone finds his or her w

    29、ay back to nature.I recommend that you find your way in style.A.This time there was no tent.B.Things are going to be improved.C.The trip they took me on was a rough one.D.I was to learn a lot about camping since then,however.E.I must say that I have certainly come to enjoy camping.F.After the trip,m

    30、y family became quite interested in camping.G.There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.七、语篇填空My aim in life is 1.(protect) the environment for future generations.I want to become 2.environmental consultant after graduation.Many people think that pollution cannot 3.(stop) if we w

    31、ant the country to develop.But that is not true.We can cut back on 4.(danger) and dirty waste from factories.Although a factory produces a large quantity of goods,it does not mean that it has to pump a lot of pollution into the environment.I also want to teach people to buy products 5.have been recy

    32、cled.This is much 6.(good) for the environment,because it means we do not need to cut down many trees.Companies and businesses can still operate,7. the Earth will not have to suffer.There is no 8.(debate) that we also have a problem with population.The number of people in the world keeps growing,and

    33、 we 9.(produce) more rubbish and using up more raw materials.What if they run out?I am confident that if we are all willing 10.(work)together,we can overcome these challenges and keep the Earth clean and healthy.答案:一、1.普通的;满足的2.决心;克服3.停放;因此4.创办人;组织者;盈利5.建议;地区二、1.on2.through3.as4.with5.to6.of三、1.disa

    34、ppearance2.occurred3.contented4.founder5.determination6.organiser7.Currently8.to overcome9.survival10.proposal四、1.As we all know2.to make her dream come true3.It occurred to her that4.should have a talk with my son5.has been working in the garden6.disappeared from my life五、1.B细节理解题。根据第三段内容可知,微生物吃海藻,

    35、然后逐次地大一点的动物吃小一点的动物,最后被人吃掉。故选B项。2.D细节理解题。根据第四段第二句可知,过去人类认为将垃圾倒入大海不会对大海造成破坏。3.C推理判断题。根据第四段最后两句可知,现在人类已经认识到原先的做法是不正确的,而且鱼的储存量开始下降,可知过度的捕捞造成了这一结果。4.B细节理解题。根据最后一段第二句可知,很多国家限制鱼类的捕捞,而不是禁止,故B项不正确。5.A推理判断题。根据第一段“ImagineamassoffloatingwasteistwotimesthesizeofthestateofTexas.Texashasalandareaofmorethan678,000s

    36、quarekilometres.Soitmightbedifficulttoimagineanythingtwiceasbig.”可知,作者拿得克萨斯州与大量的垃圾漂浮物进行比较从而引出本文话题。故选A项。6.C词义猜测题。根据第四段倒数第二句“Evenmorediefromalackoffoodorwaterafterswallowingpiecesofplastic.”和下句中的“also”可知,垃圾也能使动物感到饱足,减少它们吃东西的欲望。画线词的意思是“减弱”。7.B推理判断题。根据第四段第一句“Inrecentyears,therehavebeengrowingconcernsaboutthefloatinggarbageanditseffectonseacreaturesandhumanhealth.”可知,漂浮垃圾会对海洋生物带来很大的危害。故选B项。8.D作者意图题。本文通过介绍太平洋上漂浮的大量的塑料垃圾废物的情况,指出了它们对海洋中的生物以及人类的影响。故选D项。六、1.D2.C3.A4.F5.E七、1.to protect2.an3.be stopped4.dangerous5.that/which6.better7.but8.debating9.are producing10.to work

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材英语北师大版必修第三册练习:UNIT 8 SECTION Ⅱ LESSON 2 GREENING THE DESERT .docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-577959.html
    相关资源 更多
  • 【步步高】(新课标)2022学年高中物理 1.2 怎样描述运动的快慢每课一练1 沪科版必修1.docx【步步高】(新课标)2022学年高中物理 1.2 怎样描述运动的快慢每课一练1 沪科版必修1.docx
  • 【步步高】(新课标)2022学年高中物理 1.1 飞机投弹与平抛运动每课一练 沪科版必修2.docx【步步高】(新课标)2022学年高中物理 1.1 飞机投弹与平抛运动每课一练 沪科版必修2.docx
  • 【步步高】(新课标)2022学年高中物理 1.1 走近运动每课一练 沪科版必修1.docx【步步高】(新课标)2022学年高中物理 1.1 走近运动每课一练 沪科版必修1.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验十六 验证动量守恒定律.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验十六 验证动量守恒定律.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验十 练习使用多用电表.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验十 练习使用多用电表.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验八 描绘小灯泡的伏安特性曲线.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验八 描绘小灯泡的伏安特性曲线.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验五 探究动能定理.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 实验五 探究动能定理.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 专题 电磁感应的综合应用.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 专题 电磁感应的综合应用.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 8.3 带电粒子在复合场中的运动.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 8.3 带电粒子在复合场中的运动.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 8.2 磁场对运动电荷的作用.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 8.2 磁场对运动电荷的作用.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 7.2 电路 闭合电路的欧姆定律.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 7.2 电路 闭合电路的欧姆定律.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 6.3 电容器和电容 带电粒子在电场中的运动.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 6.3 电容器和电容 带电粒子在电场中的运动.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 6.1 电场的力的性质.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 6.1 电场的力的性质.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 5.4 功能关系、能量转化和守恒定律.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 5.4 功能关系、能量转化和守恒定律.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 5.1 功和功率.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 5.1 功和功率.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 4.2 平抛运动.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 4.2 平抛运动.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 13.3 原子与原子核.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 13.3 原子与原子核.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 13.1 碰撞与动量守恒 实验:验证动量守恒定律.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 13.1 碰撞与动量守恒 实验:验证动量守恒定律.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 12.4 光的波动性 电磁波 相对论.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 12.4 光的波动性 电磁波 相对论.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 12.2 机械波.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 12.2 机械波.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 12.1 机械振动.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 12.1 机械振动.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 11.1 分子动理论 能量守恒与热力学定律.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 11.1 分子动理论 能量守恒与热力学定律.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 10.2 变压器 电能的输送.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 10.2 变压器 电能的输送.docx
  • 【步步高】2022高考物理大一轮复习 1.1 描述运动的物理量.docx【步步高】2022高考物理大一轮复习 1.1 描述运动的物理量.docx
  • 【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 9.36生态环境的保护 新人教版.docx【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 9.36生态环境的保护 新人教版.docx
  • 【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 8.28通过激素的调节 神经调节与激素调节的关系 新人教版.docx【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 8.28通过激素的调节 神经调节与激素调节的关系 新人教版.docx
  • 【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 8.27通过神经系统的调节 新人教版.docx【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 8.27通过神经系统的调节 新人教版.docx
  • 【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 8.26人体的内环境与稳态 新人教版.docx【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 8.26人体的内环境与稳态 新人教版.docx
  • 【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 7.24从杂交育种到基因工程 新人教版.docx【步步高】2022届高考生物一轮集训 真题与练出高分 7.24从杂交育种到基因工程 新人教版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1