分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2021-2022学年高中人教版英语选修6测评:UNIT3 AHEALTHYLIFE 单元测评 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:599965
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:54.87KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年高中人教版英语选修6测评:UNIT3AHEALTHYLIFE 单元测评 WORD版含解析 2021 2022 学年 中人 英语 选修 测评 UNIT3 AHEALTHYLIFE
    资源描述:

    1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Is it serious,Mr.Smith?M:Not really.Its just the flu.Take this,drink plenty of water,and stay in bed for two days.1.What is the man?A.A law

    2、yer.B.A teacher.C.A doctor.答案CW:Im really enjoying the tape you lent me a week ago.Do you mind if I keep it for another week?M:Sorry.I have to use it myself.2.What will the woman have to do?A.Return the tape to the man.B.Keep the tape for another week.C.Borrow a tape recorder tomorrow.答案AW:Judy earn

    3、ed a lot of money over the summer working as a photographer for that newspaper.M:Sounds good!But what surprises me is that shes still working for them although classes have started again.3.What does the man mean?A.Judy is a good photographer.B.Judy is very poor in her lessons.C.Judy should focus on

    4、her study.答案CM:If you happen to see the thief who stole my money,please call the police station.W:What does he look like?M:Hes medium height,with long black hair and he was wearing a yellow T-shirt.W:OK,I will keep an eye out for him.4.What does the thief look like?A.Very tall,with long yellow hair.

    5、B.Quite short,with long black hair.C.Medium height,with a yellow T-shirt.答案CW:Anything else,sir?M:A salad and potatoes with that.W:What kind of potatoes do you want?M:French fried.5.Where does the conversation probably take place?A.In a meeting room.B.In a restaurant.C.In a library.答案B第二节(共15小题;每小题1

    6、.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Good morning.Your ticket,please?Set your suitcase upright and Ill check it through.M:OK.W:And where would you like to sit?M:Make it a window seat.W:Uh-hu

    7、h,here you go.Im sorry,but there will be a 20-minute delay,so your flight will be boarding in about half an hour.M:I sure hope thats the only delay.Oh,where are my baggage checks?W:Theyre here with your ticket,sir.M:Uh,thanks.6.Where does this conversation take place?A.At an airport.B.At a seaport.C

    8、.At a railway station.答案A7.How soon will the man get on board?A.In about 10 minutes.B.In about 20 minutes.C.In about 30 minutes.答案C听第7段材料,回答第8至10题。W:I quarreled with my mom this morning.M:For what?W:Pocket money.I asked her for pocket money,but she said she wouldnt give me any unless I improved my s

    9、tudies.I was so angry with my temper.M:I see.How much pocket money do you get now?W:$30 a month.But thats just enough for snacks.You know,I have to buy some records for music lessons,which cost at least $18.M:Anyway,I think you should apologize to your mother and promise youll work hard.After all,th

    10、ats for your own good.8.How much pocket money does the girl get a month?A.$12. B.$18. C.$30.答案C9.Why does the girl need more pocket money?A.Because she has to buy snacks.B.Because she has to buy some records.C.Because she has to pay for music lessons.答案B10.How can the girl get more pocket money?A.By

    11、 improving her studies.B.By apologizing to her mom.C.By promising that she will work hard.答案A听第8段材料,回答第11至13题。M:Hello,can I help you with something?W:Yes.You see,Im spending a few days in the city and Id like to know whats on.M:Well,theres a musical,“Elephant fountain”,at Baoli Theatre.They all say

    12、its very good.W:Whens it on,exactly?M:Every night except Sunday.Hold on,let me get some specific information.Yes,the show will run until the beginning of July.It begins at 8 oclock,finishing at 10:45.Theres an afternoon performance on Wednesday and Saturday.Performances for the afternoon time start

    13、at 2:00 and end at 4:45.W:And how much are the tickets?M:Tickets are 80 yuan,100 yuan,and 150 yuan.W:Thats a bit expensive.M:Well,you might get a ticket at a reduced price.It says here:“Some tickets may be sold at half price half an hour before the performance starts.”W:Mm,Ill think about that.Oh,by

    14、 the way,is there an age limit for children?M:Generally,not under 7.But this musical talks about three children and an elephant.So children are welcome except for babies.Besides,food and drinks are not allowed.11.What does the lady want to find out?A.Whats on.B.Whats wrong.C.Whats up.答案A12.How long

    15、does the afternoon performance last?A.120 minutes.B.150 minutes.C.165 minutes.答案C13.What can we learn from the conversation?A.The woman might be a stranger to the city.B.The children under 7 arent allowed to enter.C.Any tickets are available at half price 30 minutes in advance.答案A听第9段材料,回答第14至17题。M:

    16、You wanted to see me about my grades,Mrs.Lange?W:Yes.Sit down,Paul.Youre not doing well with your studies.Is the work too difficult?M:The work isnt hard;its just that I dont have much time to study these days.Besides playing on the school football team,Im doing a part-time job and working at the stu

    17、dent centre.W:Well,Paul,you probably just have to manage your time better.Tell me about your daily life.M:Well,I get up at about eight and start classes at nine oclock.W:When do you work at the student center?M:From noon to one.I hardly even have time to eat my lunch.W:And you have practice after sc

    18、hool?M:Every day.I have football practice from three to four and then work part-time at the supermarket from five to eight.W:So you do your homework after that?M:Usually Im too tired to start right away.I watch TV from about nine oclock and then do my homework from about eleven to one.W:One oclock i

    19、n the morning!Paul,youd better stop playing football or stop working at the supermarket.Your schoolwork is more important.M:But I love playing football,Mrs.Lange.I guess I have to stop my work.14.What is the possible relationship between the two speakers?A.Mother and son.B.Captain and player.C.Teach

    20、er and student.答案C15.What is the womans main purpose of talking to the man?A.To learn what he does every day.B.To help him to manage his time better.C.To suggest making full use of his spare time.答案B16.How long does the man work at the supermarket every day?A.2 hours.B.3 hours.C.4 hours.答案B17.What d

    21、oes the man agree to give up?A.Doing a part-time job.B.Having football practice.C.Working at the student center.答案A听第10段材料,回答第18至20题。Have you ever wondered why overhearing a cellphone conversation is so annoying?American researchers think they have found the answer.Scientists at Cornell University s

    22、ay that whether in the office,on a train or in a car,only half of the conversation is overheard,and this draws more attention and concentration than when overhearing two people talking.“We have less control to move away our attention from half a conversation(or half a dialogue)than when listening to

    23、 a dialogue,” said Lauren Emberson,a co-author of the study that will be published in the journal PsychologicalScience.“Since half a dialogue really is more distracting and you cant tune them out,this could explain why people are irritated.”Emberson also said that in such a situation people try to m

    24、ake sense of snippets of conversation and predict what speakers will say next.“When you hear half of a conversation,you get less information and you cant predict as well,” she said.“It requires more attention.”The finding by Emberson and her co-author Michael Goldstein are based on research involvin

    25、g 41 college students who did concentration exercises,like tracking moving dots,while hearing one or both parties during a cell phone conversation.The students made more errors when they heard only part of the conversation than when they overheard the entire dialogue.18.Where can people overhear oth

    26、ers talking by cellphone?A.In the office,on a train,or in the library.B.In the office,at home,or in a car.C.In the office,on a train,or in a car.答案C19.Why is overhearing others cellphone conversation so annoying?A.Because people dont know each other.B.Because people make many mistakes.C.Because such

    27、 calls are more distracting.答案C20.In what case will the students make more mistakes according to the research?A.When they hear part of the conversation.B.When they hear the entire conversation.C.When they dont concentrate on the conversation.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A

    28、、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANoteTakingNote taking as an accommodation is available only to students who have documented disabilities and are registered with Queens Student Accessibility Services (QSAS).Note taking is approved for students with disability-related functional limitations that make it difficult

    29、 for them to access academic information presented in class.There is a wide range of reasons why students may require note taking as an accommodation,including students with: hearing loss,who may have difficulties hearing the instructor while writing notes at the same time vision loss,who may have d

    30、ifficulties seeing information presented on overhead screensmental health conditions or attention-related disabilities,who may have difficulties attending to orally-presented information while taking notes learning disabilities,who may have difficulties recording notes when information is presented

    31、orally physical disabilities,who may have pain-related difficultiesAccessibility advisers consider a students description of their need for note taking along with information contained in their disability documentation and the type of course in approving note taking as a formal accommodation.OnlineN

    32、oteTakingPortalQSAS is in charge of the exchange of notes taken by student volunteer note takers and students registered with QSAS via our secure online note taking portal.The pages in this section provide information for students with disabilities,volunteer note takers and instructors on requesting

    33、 note taking,signing up to be a volunteer note taker and assisting QSAS in recruiting volunteer note takers.If you are a student seeking the note taking accommodation,please click here to read the Starting Your Accommodation information.21.Note taking is available to students .A.lacking confidenceB.

    34、with loss of earningsC.losing interest in studyD.with concentration problems答案D解析细节理解题。根据NoteTaking部分中的“mentalhealthconditionsorattention-relateddisabilities.whiletakingnotes”可知,有精神健康疾病和注意力障碍的学生可以申请该服务,故D项正确。22.What should students present to accessibility advisers when applying for note taking?A.De

    35、scription of their accommodation.B.Records of their academic performance.C.Files on their past note taking experiences.D.Accounts of their requirements.答案D解析细节理解题。根据NoteTaking部分中的“Accessibilityadvisersconsiderastudentsdescriptionoftheirneedfornotetakingalongwithinformationcontainedintheirdisabilityd

    36、ocumentation”可知,学生在申请记笔记服务时,应当描述他们的需求,故D项正确。account在此处意为“描述,叙述”。23.What can disabled students do via online note taking portal?A.Ask for note taking.B.Apply to be a volunteer.C.Offer notes.D.Learn to take notes.答案A解析细节理解题。根据OnlineNoteTakingPortal部分中的“Thepagesinthissectionprovideinformationforstudent

    37、swithdisabilities.requestingnotetaking”可知,残疾学生可以通过这个门户网站申请记笔记服务,故A项正确。BThe Healthy Habits Survey(调查) shows that only about one third of American seniors have correct habits.Here are some findings and expert advice.1.Howmanytimesdidyoubrushyourteethyesterday?Finding:A full 33% of seniors brush their

    38、teeth only once a day.Step:Remove the 300 types of bacteria in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush.Brush gently for 2 minutes,at least twice a day.2.Howmanytimesdidyouwashyourhandsorbatheyesterday?Finding:Seniors,on average,bathe fewer than 3 days a week.And nearly 30% wash th

    39、eir hands only 4 times a dayhalf of the number doctors recommend.Step:We touch our faces around 3,000 times a dayoften inviting germs(病菌) to enter our mouth,nose,and eyes.Use toilet paper to avoid touching the door handle.And,most importantly,wash your hands often with hot running water and soap for

    40、 20 seconds.3.Howoftendoyouthinkaboutfightinggerms?Finding:Seniors are not fighting germs as well as they should.Step:Be aware of germs.Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵) that can carry more germs than anything else?To kill these germs,keep your sponge in the microwave for

    41、 10 seconds.24.What is found out about American seniors?A.Most of them have good habits.B.Nearly 30% of them bathe three days a week.C.All of them are fighting germs better than expected.D.About one third of them brush their teeth only once a day.答案D解析细节理解题。由第一条调查结果“Finding:Afull33%ofseniorsbrushthe

    42、irteethonlyonceaday.”可知,有33%(约三分之一)的老年人一天只刷一次牙。25.Doctors suggest that people should wash their hands .A.twice a dayB.three times a dayC.four times a dayD.eight times a day答案D解析细节理解题。由第二条调查结果中的“Andnearly30%washtheirhandsonly4timesadayhalfofthenumberdoctorsrecommend.”可知,医生建议一天洗手的次数应该是(42=)8次。26.Which

    43、 of the following is true according to the text?A.We should keep from touching our faces.B.There are less than 300 types of bacteria in the mouth.C.A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.D.We should wash our hands before touching a door handle.答案C解析细节理解题。第三条建议中有“Doyouknowitisnotyourtoil

    44、etbutyourkitchenspongethatcancarrymoregermsthananythingelse?”可知,厨房的海绵比其他任何东西携带的细菌都多。27.The text probably comes from .A.a guide bookB.a popular magazineC.a book reviewD.an official document答案B解析推理判断题。本文主要讲述了关于老年人生活习惯的调查结果和相关的建议,由此推知,这篇文章应该选自一本生活类的流行杂志,而不可能是生活指南之类的图书。CThe idea that you can use humor,l

    45、aughter,and play to make you healthier probably seems too simple to be true.However,it is really true and simple.The sense of humor,laughter and play plays an important part in keeping you healthy.Treat the blues with a sense of humor,which is closely tied to laughter.Laughter is infectious.Have you

    46、 ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling?When laughter is shared between people,it makes them closer to each other and increases their happiness.Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is.You can experience s

    47、omething by smiling at everyone around you,and you will feel happier just by sharing a smile,even with a stranger.Play is an important part of making sure that we stay healthy.We are often encouraged to make sure our children play,and are told of the benefits of being out playing.However,what we oft

    48、en forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children.Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness.While the studies are still in the early stages,the studies that have been done have shown that physical play

    49、certainly plays a part in preventing cognitive (认知的) falling.Anyway,adding humor,laughter,and play to our life will influence us mentally,physically and socially and bring us many advantages.So we should make full use of humor,laughter and play to make our life more active,more interesting and happi

    50、er.28.What does the underlined word “infectious” in Paragraph 2 probably mean?A.Playing an important role.B.Keeping people in high spirits.C.Quickly influencing other people.D.Preventing illness from spreading.答案C解析词义猜测题。根据第二段第四句“Whenlaughterissharedbetweenpeople,itmakesthemclosertoeachotherandincre

    51、asestheirhappiness.”可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会更加快乐。故infectious在此处意思为迅速影响其他人。29.What can laughter increase according to the author?A.Cognitive ability.B.Good relationships.C.A sense of humor.D.Happiness and trust.答案B解析推理判断题。根据第二段可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。根据第三段最后一句可知,身体活动可以防止认知能力下降,而这并非是笑带来的影响,故A项错误。30.Wh

    52、at does the author think the old should do?A.They should have a good rest.B.They should play like children.C.They should prevent cognitive falling.D.They should take part in physical play.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“However,whatweoftenforgetisthatitisjustasimportantforoldpeopletomakeplaybepartoftheirlifeasit

    53、sforchildren.Physicalplayisimportantfortheoldanditcertainlyhelpspreventillness.”可知,作者认为老年人应该参与身体活动。故选D项。31.Which of the following would be the best title for the text?A.Humor,Laughter and Play for HealthB.Always Keep Our Body HealthyC.Have an Active and Happy LifeD.Let Our Body and Mind Relax答案A解析主旨

    54、大意题。根据最后一段可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。DUnless youre very young or very old,its likely you have some kind of relationship with email,whether you get hundreds of messages a day or a few dozen a week.A new study suggests that how we deal with these incoming messages could be affecting our stress levels an

    55、d health.A team from the Future Work Centre in the UK surveyed 2,000 people across various industries,asking participants how they managed their email and how much associated stress they felt as a result.Those who spent the most time organising and staying on top of messages felt the most email-rela

    56、ted pressure too.“While email can be a valuable communication tool,its clear that its a source of stress for many of us.The people who reported it being most useful to them also reported the highest levels of email pressure,” said one of the team,Richard MacKinnon.Two of the habits linked to more em

    57、ail-related stress were checking for messages first thing in the morning and last thing at night.Half of those surveyed had push notifications (消息推送) set up for new email,while 62 percent of respondents left their email app open all day and all night.Both were linked to higher levels of email pressu

    58、re.The survey also found that managers suffered more than non-managers.Stress is not just a problem when it comes to our moodits been linked to a lot of disorders such as heart disease,weight gain,and depression.The researchers suggest that the relationship between email-related stress and the negat

    59、ive impact on home life is not the same for everyone.32.Whats the purpose of the study?A.To find out how many people have an email account.B.To know what sort of people use email most.C.To find out how email management is related to stress.D.To show what changes email has brought about to people.答案C

    60、解析推理判断题。根据第一段第二句“Anewstudysuggeststhathowwedealwiththeseincomingmessagescouldbeaffectingourstresslevelsandhealth.”并结合第三段可知,该研究旨在弄清处理电子邮件的方式和压力以及健康的关系,故C项正确。33.What does Richard MacKinnon think of email?A.It brings more strengths.B.It is not an essential tool.C.It is a double-edged sword.D.It makes p

    61、eople puzzled.答案C解析推理判断题。根据第三段RichardMacKinnon所说的话可知,虽然电子邮件是很有用的沟通工具,但又是压力和沮丧的来源;声称电子邮件最有用的人也是承受电子邮件压力最大的人;据此可推知,RichardMacKinnon认为电子邮件是一把双刃剑,故C项正确。34.Which of the following habits causes the most stress?A.Checking email in the morning.B.Checking email in the evening.C.Keeping email app open at work

    62、.D.Setting up push notifications for new email.答案D解析细节理解题。根据第四段中的“Halfofthosesurveyedhadpushnotifications(消息推送)setupfornewemail,while62percentofrespondentslefttheiremailappopenalldayandallnight.Bothwerelinkedtohigherlevelsofemailpressure.”可知,一半的受访者设置了新的电子邮件推送通知,62%的受访者让他们的电子邮件应用程序整日整夜都开着,这两种习惯都导致更大的

    63、压力,比早晚查看电子邮件导致的压力更大,故D项正确。35.Where does the text most probably come from?A.Science fiction.B.A science report.C.A fashion magazine.D.A book guide.答案B解析推理判断题。文章第一段第二句“Anewstudysuggeststhathowwedealwiththeseincomingmessagescouldbeaffectingourstresslevelsandhealth.”为全文的主题句,据此可知,本文主要介绍了一项新的科学研究:处理电子邮件的方

    64、式影响人的压力层级和健康。故本文最有可能选自一篇科学报告。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Sports performance can be influenced by many different things.36There are many physical factors that play a part in sports performance.37 The natural talent and strength of the players will make a difference.A

    65、lso,it is important to get enough sleep before you are in a sports event.38 Eating good meals is also important.When you are hungry,you cannot perform the same.You might be thinking about food when you should be thinking about the game.Of course,the more a team or a player practices,the more likely

    66、they are to perform well.The same person with the physical abilities might just become better as he practices.Researching your competitors can matter a lot in sports performance.Knowing their strengths and weaknesses can help you adjust how you play to give yourself a better performance against them

    67、.39 If you can figure out where to hit the ball in tennis to confuse your competitor,for example,then this can help you score points.40 If someone is very pessimistic about a game,for example,and is sure that he will lose,then he might increase his chances of doing so.If he is very nervous then he m

    68、ight be thinking about that instead of focusing on the game.If he is focused then he might do better,achieving what he didnt even realize he could.His confidence can also affect how the team views him.A.It is important to be aware of these factors.B.It is necessary to get to know your competitor and

    69、 yourself.C.Also,there are ways to play something cleverly and do better.D.If you are tired,you may not perform as you normally would.E.If you have practiced enough to keep fit,you should have a rest.F.If someone is in good shape,then of course he will perform better.G.There are many psychological f

    70、actors that can play a part in how well you perform.答案3640 AFDCG第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。DontLookAwayTen years ago,I traveled to India with friends.One day,I spent some time in a home 41 the dying.I walked into a large 42 and saw rows a

    71、nd rows of cots (折叠床).Every cot was 43 except for one far off in the corner,44 I walked over there.The patient was a woman who was 45 death.She had huge,sorrowful eyes.I could46 she had AIDS,from the fact that she was off in the corner 47.It came as no surprise.The 48 for AIDS is abandonmentespecial

    72、ly for women.When I arrived at her cot,I suddenly felt totally49.I had absolutely nothing I could 50 her.I knew I couldnt save her,but I didnt want her to be alone.So I 51 next to her and reached out to 52 herand as soon as she felt my hand,she grabbed it and 53 let go.I had sat there holding her ha

    73、nds for a while when she pointed 54 with her finger.It took me some time to 55 that she wanted to go up to the roof.So I 56 her up the stairs.On the roof she sat there with her face to the 57,watching the sunset.Sometimes its the people you cant help who58 you the most.For me optimism isnt a passive

    74、 expectation that things will get 59.Its a belief that whatever 60 we see,no matter how bad it is,we can help people if we dont look away.41.A.behindB.forC.atD.from答案B解析由下文描述的“我”帮助一位女性艾滋病患者可知,“我”去临终之家是为濒临死亡的人提供帮助和服务。for意为“给,对(表示对象或用途)”。42.A.courtyardB.hospitalC.hallD.church答案C解析由下文中的“gouptotheroof”和

    75、上一句中的“inahome”可以判断,在大厅里“我”看到了一排排的折叠床,上面躺着病人。hall意为“大厅”,符合语境。courtyard“庭院,院子”;hospital“医院”;church“教堂”。43.A.arrangedB.controlledC.exchangedD.attended答案D解析由第一段第二句中的“thedying”,并结合该句中的“Everycotwas”可知,每张床上都躺着一位濒临死亡的病人,他们都得到了照顾。attend意为“照看,照顾”,符合语境。arrange“安排”;control“控制”;exchange“交换”。44.A.butB.thoughC.soD

    76、.because答案C解析由上文中的“Everycotwas43exceptforonefaroffinthecorner”可知,每张床上的病人都得到了照顾,除了远处角落里的一位;由空后的“Iwalkedoverthere”可知,“我”走向了那里;据此可以判断,两句间为因果关系,且为前因后果,故用so。45.A.on the point ofB.afraid ofC.mentioningD.fighting答案A解析由下文中的“shehadAIDS”,并结合语境可知,这位病人是一位女性艾滋病患者,临近死亡。onthepointof意为“濒临,快要的时候”,符合语境。afraidof“担心,害怕

    77、”;mention“提到,提及”;fight“斗争”。46.A.announceB.tellC.admitD.predict答案B解析由前一句“Shehadhuge,sorrowfuleyes”,并结合该句中的“fromthefactthatshewasoffinthecorner”可知,从这位女病人悲伤的眼神和远离其他病人被扔到角落里的情况“我”看出,她是一位艾滋病患者。tell意为“看出,知道”,符合语境。announce“宣告”;admit“承认”;predict“预测”。47.A.ashamedB.exhaustedC.aloneD.worried答案C解析由该句中的“shehadAI

    78、DS,fromthefactthatshewasoffinthecorner”可知,她是一位艾滋病患者,被孤独地扔在角落。alone意为“孤独的”,符合语境。ashamed“羞愧的”;exhausted“筋疲力尽的”;worried“担心的”。48.A.preparationB.embarrassmentC.cureD.punishment答案D解析由“The48forAIDSisabandonmentespeciallyforwomen.”可知,对于艾滋病患者的惩罚是遗弃,尤其是女性。punishment“惩罚”,符合语境。preparation“准备”;embarrassment“尴尬”;

    79、cure“治愈”。49.A.helplessB.disappointedC.surprisedD.hopeless答案A解析由空处后一句中的“IhadabsolutelynothingIcould”可知,“我”确实没有什么可以提供给她的,由此可推断,走到她的病床旁,“我”突然感到很无助。helpless意为“无助的”符合语境。disappointed“失望的”;surprised“惊讶的”;hopeless“绝望的”。50.A.promiseB.offerC.lendD.pass答案B解析这里指没有什么可以提供给她。offer“提供,自愿给”,符合语境。promise“承诺”;lend“借给,

    80、添加”;pass“经过,通过”。51.A.turned downB.knocked downC.settled downD.knelt down答案D解析由空处前一句“IknewIcouldntsaveher,butIdidntwanthertobealone.”可知,“我”知道“我”无法挽救她,但是“我”不想让她感觉孤独;结合该句可知,因而“我”在她身旁跪下来,伸手去触摸她。kneeldown“跪下”,符合语境。turndown“拒绝,调低”;knockdown“撞倒,拆掉”;settledown“定居,平静下来”。52.A.look atB.touchC.saveD.call on答案B解

    81、析这里指“我跪下来用手抚摸她”。touch意为“触摸,碰”,符合语境。lookat“看”;save“挽救”;callon“号召”。53.A.wouldntB.couldntC.shouldntD.neednt答案A解析由上文可知,“我”在她身旁跪下来,伸手去触摸她,一感觉到“我”的手,她就抓住它,不愿意松开。54.A.deliberatelyB.outsideC.upwardD.clearly答案C解析由下文中的“shewantedtogouptotheroof”可知,她想要登上屋顶;结合语境可知,“我”坐在那里握着她的手时,她用她的手指朝上指了指。upward意为“朝上,向上”符合语境。de

    82、liberately“慎重地,故意地”;outside“在外,向外”;clearly“清楚地”。55.A.point outB.make sureC.keep in mindD.figure out答案D解析由该句“Ittookmesometimeto55thatshewantedtogouptotheroof”可知,“我”花了一些时间才弄清楚她想要登上屋顶。figureout意为“弄清楚”,符合语境。pointout“指出”;makesure“确保,保证”;keepinmind“记住”。56.A.followedB.showedC.carriedD.lifted答案C解析由空处前一句中的“s

    83、hewantedtogouptotheroof”可知,她想要登上屋顶;结合语境可知,“我”背着她上楼。carry“抱,搬,背”,符合语境。follow“跟随”;show“展示”;lift“举起,抬起”。57.A.worldB.westC.hometownD.background答案B解析由该句中的“watchingthesunset”可知她脸朝向西方,看着落日。58.A.trustB.respectC.inspireD.guarantee答案C解析由语境并结合上文叙述的“我”帮助一位濒临死亡的女性艾滋病患者可知,有时那些你无法帮助的人最能激励你。inspire意为“激励,鼓舞”,符合语境。tr

    84、ust“相信”;respect“尊敬”;guarantee“保证,确保”。59.A.betterB.truerC.worseD.tougher答案A解析上文叙述了“我”帮助了一位濒临死亡的女性艾滋病患者,同时自己也得到了心灵的鼓励,因此对“我”来说,乐观并不是一种相信事物会变得更美好的被动期望。better意为“更好的”,符合语境。truer“更真实的”;worse“更糟糕的”;tougher“更艰难的”。故A项正确。60.A.performanceB.lonelinessC.diseaseD.suffering答案D解析句意:这是一种这样的信念:不管我们看到什么苦难,不管事情有多么糟糕,只要

    85、我们不袖手旁观,我们就能帮助到别人。performance“表演,表现”;loneliness“孤独”;disease“疾病”;suffering“苦难,痛苦”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Power walking is a style of walking performed at a rapid,energetic pace.There is no special 61.(require) for you to start except a pair of comfortable walking shoe

    86、s,and love for fresh outdoor air.Power walking offers many benefits.Walking at a quick pace of 4 mph 62.(burn) around 300 calories per hour.63.(consequent),power walking,in addition to a healthy diet,helps manage your weight.Also,power walking decreases the risks of serious 64.(disease) like high bl

    87、ood pressure,heart attack and certain types of cancers.Power walking helps reduce the stress associated with day-to-day living,65.(remove) yourself from the busy home atmosphere or 66.(stress) office environment for power walking can leave you refreshed and energetic.Power walking uses both upper an

    88、d lower body strength,67. results in stronger muscles and bones.And 68.(improve) body condition makes 69. easy for you to carry out daily tasks.Power walking can transport you to your destination.You not just avoid the need for a car 70. save money on gas as well.If the family dog needs a walk and y

    89、ou need a workout,power walking is a convenient way to do both at the same time.This activity fits all different lifestyles.答案61.requirement62.burns63.Consequently64.diseases65.removing66.stressful67.which68.improved69.it70.but第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的

    90、以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear John,Im writing to tell you with a piece of good news.A lecture about traffic safety was to be held at the school hall at 2 pm on Sa

    91、turday.You are invited to attending it.You are expected to arrive a few earlier so that you will have some extra time prepare for your speech.I can talk about the traffic rules we should obey and the dangerous of breaking them.If necessary,I can translate that you speak into Chinese so that it can b

    92、e better understanding.There is no doubt that your speech is of great benefits to all of us.Im looking forward to your attendance.Best wishes.Yours,Zhang Dan答案第一句:去掉with第二句:wasis第三句:attendingattend第四句:fewlittle/bit;prepare前加to第五句:Iyou;dangerousdanger第六句:thatwhat;understandingunderstood第七句:benefitsbe

    93、nefit第二节书面表达(满分25分)假如你是李华,在英语课上,老师让每位同学谈谈高中生应如何养成良好的生活习惯。请你根据下面的提示,写一篇100词左右的英语短文,并谈谈你的看法。内容要点如下:1.不沾烟酒;2.按时吃饭,多吃水果、蔬菜;3.按时睡觉,不熬夜;4.适当锻炼,饭后不能立即运动。注意:可以适当增加细节,以使行文连贯。【写作指导】主题:Advice on how to keep a healthy lifestyle必备词汇:lifestyle,way of life,keep away from,healthy/health,vegetables,stay up,go to bed

    94、,exercise,keep fit,benefit必备句型:Herere some tips on.We should eat meals regularly.Its important to go to bed on time.Its better to exercise properly.Only when we develop a good eating habit can we keep fit.参考范文As we know,a good way of life plays an important role in our daily life.Herere some tips on

    95、 how to keep a healthy lifestyle.First of all,keep away from alcohol and tobacco,for they do harm to our health.Second,we should eat meals regularly,including breakfast.Besides,we should eat plenty of fruit and vegetables.Thirdly,its important to go to bed on time,not trying to stay up late.Finally,its better to exercise properly,but its not good to exercise immediately after meals.In a word,only when we develop a good eating habit can we keep fit,which in turn benefits our study and work.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年高中人教版英语选修6测评:UNIT3 AHEALTHYLIFE 单元测评 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-599965.html
    相关资源 更多
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1