2020年高考英语模拟卷三pdf含解析.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 pdf 解析
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(三)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。A visit to a zoo can be an amazing experience for people of allages.If you want to get close to wildlife,why not visit one of thefollowing zoos in the UK?Longleat Safari(野外观兽旅行)&Adventure ParkWiltshires Longleat Safari&Adventure Park is the U
2、Ks oldestsafari park.Opened in 1966,it was the first safari park opened outsideAfrica.It was just,a 100-acre lion reserve in the beginning,but it hasgrown fast over the years.Now you can see parrots and other creatureshere,although lions are still popular with many people.Open from mid-February to e
3、arly November,a day ticket costs 26for adults.Admission(门票)for 3 to 14-year-olds is 18.50 and 21 for theover-60s.Located just off the A36 between Bath and Salisbury,it can bereached by taking the A362.Bristol Zoo GardensBristol Zoo Gardens is one of the UKs oldest zoos.It has celebratedits 180th ann
4、iversary(周年)in 2016.Here,youll find over 400 differentspecies of creatures.It also has nine animal houses,so even if theweather isnt at its best,there are still lots of amazing creatures to lookat,including the endangered red panda.Perhaps one of the mostpopular places is Bug World,where you can see
5、 all kinds of scaryinsects.Admission for adults is 14 and 8.50 for 3 to 14-year-olds.Located in the Clifton region of Bristol,you can reach the zoo bytaking either the No.8 or 9 bus.Clifton Down train station is also close by,and if you are taking public transport,you can buy a discounted entryticke
6、t to the zoo.1.What do we know about Wiltshires Longleat Safari&Adventure Park?A.Its the first safari park in the UK.B.It covers an area of 100 acres in total.C.It has a longer history than Bristol Zoo.D.Its famous mostly for its parrots and lions.2.How much should a 61-year-old couple with their 4-
7、year-old grandsonpay to visit the first zoo?A.42.B.52.C.60.5.D.70.5.3.Bristol Zoo was opened probably in _.A.1826 B.1766 C.1936 D.18361.A 细节理解题。根据 Longleat Safari&Adventure Park 部分第一段一句Wiltshires Longleat Safari&Adventure Park is the UKs oldestsafari park.可知,这家公园是英国最古老的野生动物园,也就是说它是英国第一个野生动物园。故选 A 项。
8、2.C 细节理解题。根据 Longleat Safari&Adventure Park 部分第二段中的Admission for 3 to 14-year-olds is 18.50 and 21 for the over-60s.可知,本题中一对老年夫妻的票价是42,四岁的孙子的票价是18.50,共是60.5。故选 C 项。3.D 细 节 理 解 题。根 据 Bristol Zoo Gardens 部 分 第 一 段 第 二 句 It hascelebrated its 180th anniversary in 2016.可知,2016 年,这个动物园进行了 180 年周年庆,那么它是在 1
9、836 年开办的。故选 D 项。BAccording to a new study,teens focus on rewards and have a hardtime learning to avoid punishment or consider the consequences ofalternative actions.University College London researchers compared how teens andadults learn to make choices based on the available information.Theytracked
10、 the way in which 18 volunteers aged 12-17 and 20 volunteersaged 18-32 completed tasks in which they had to choose betweenabstract symbols.Each symbol was consistently associated with a fixed chance of areward,punishment,ornooutcome.Asthetrialprogressed,participants learned which symbols were likely
11、 to lead to eachoutcome and adjusted their choices accordingly.Teens and adultswere equally good at learning to choose symbols associated withreward,but teens were less good at avoiding symbols associated withpunishment.Adults also performed significantly better when they weretold what would have ha
12、ppened if they had chosen the other symbolafter each choice,while teens did not appear to take this informationinto account.“From this experimental lab study we can draw conclusions aboutlearning during the teen years.We find that teens and adults learn indifferent ways,something that might be relev
13、ant to education,saidlead author Dr.Stefano Palminteri.“Unlike adults,teens are not sogood at learning to adjust their choices to avoid punishment.Thissuggeststhatincentivesystemsbasedonrewardratherthanpunishment may be more effective for this age group.Additionally,wefound that teens did not learn
14、from being shown what would havehappened if they made alternative choices.To interpret the results,the researchers developed computationalmodels of learning and ran simulations(模 拟)applying them to theresults of the study.The first was a simple model,one that learned fromrewards,and the second model
15、 added to this by also learning from theoption that was not chosen.The third model was the most completeand took the full context into account,with equal weight given topunishment avoidance and reward seeking.For example,obtaining nooutcome rather than losing a point is weighted equally to gaining a
16、point rather than having no outcome.Comparing the experimental data to the models,the team foundthat teens behavior followed the simple reward-based model whileadults behavior matched the complete,contextual model.“Ourstudy suggests that teens are more receptive to rewards than they areto punishment
17、s of equal value,”said senior author Dr.Sarah-JayneBlakemore.“As a result,it may be useful for parents and teachers toframe things in more positive terms.”4.It can be learned from the study that_.A.adults made choices faster than teensB.adults understoodrewards better than teensC.teens reacted bette
18、r to reward than punishmentD.teenswere aware of the outcome of each choice5.What do we know about the three computational models?A.Theyreflectedpeoplesstrongdesireforpunishmentavoidance.B.They gave circumstances different degrees of consideration.C.They paid equal attention to reward and punishment.
19、D.They shaped the behavior of people at different ages.6.The underlined word“receptive in the last paragraph probablymeans_.A.accustomedB.opposedC.sympatheticD.responsive7.According to the writer,which of the following statements worksbest for teens?A.“If you insist on doing things in this way,you w
20、ill lose ten points.B.“If we had talked about this earlier,you wouldnt have madethe mistake.C.“If you hand in your assignment ahead of time,you will get anextra bonus.D.“If you want to approach a problem differently,you can talk toyour parents.4.C 推理判断题。题意:从研究中可以看出_。A、成年人比青少年更快地做出选择。B、成年人比青少年更了解奖励。C
21、、青少年对奖赏的反应比惩罚好。D、青少年知道每个选择的结果。根据最后一段中Our studysuggests that teens are more receptive to rewards than they are topunishments of equal value.(我们的研究表明,青少年更容易接受奖励,而不是同等价值的惩罚)可知青少年对于回报的回应比惩罚好,C 项切题。故选 C 项。5.B 推理判断题。题意:我们对这三种计算模型了解多少?A、它们反映了人们强烈的逃避惩罚的愿望。B、他们考虑了不同的情况。C、他们奖惩并重。D、他们塑造了不同年龄的人的行为。根据第五段中The fir
22、st was a simplemodel,one that learned from rewards,and the second modeladded to this by also learning from the option that was not chosen.The third model was the most complete and took the full contextinto account,with equal weight given to punishment avoidanceand reward seeking.”(第一个是一个简单的模型,一个是从奖励
23、中学到的,第二个增加了一些从未被选的选择中了解的部分。第三个模型是最完整的,考虑了全部的背景,对逃避惩罚和寻求奖励给予同等的重视。)可知,这部分语境意在表示研究者给了环境不同程度的考虑。B 项切题。故选 B 项。6.D 词义推测题。最后一段加下划线的“receptive”一词可能是指。A、习惯的 B、反对的 C、同情的 D.反应积极的。根据最后一段中Our studysuggests that teens are more receptive to rewards than they are topunishments of equal value(我们的研究表明,青少年更容易接受奖励,而不是
24、同等价值的惩罚),可知青少年对于回报的回应比惩罚好。结合句子结构分析和翻译语境可知,D 项切合题意。故选 D 项。7.C 推理判断题。题意:根据作者的说法,以下哪种说法最适合青少年?A、“如果你坚持这样做,你会失去 10 分。”B、“如果我们早点说,你就不会犯这个错误了。”C、“如果你提前交作业,你会得到额外的奖金。”D、“如果你想以不同的方式解决问题,你可以和你的父母谈谈。”通过阅读全文可知,本文主旨介绍了一项项新研究,研究表明青少年们关注回报,很难学会避免惩罚或者考虑到不同行为的结果。C 项符合原文关于青少年们关注回报的表述。故选 C 项CMany science fiction stor
25、ies tell about explorers arriving in a newworld.The explorers then use some kind of high-tech device to test forbreathable air or signs of life.But here on Earth,science fiction isbecomingrealitythroughanewsamplingtechnologycalledenvironmental DNA,or eDNA for short.Scientists can use it to identifyr
26、are species or estimate fish populations with just a little air or water.Environmental DNA can be used in two ways.One is to identify thecreatures that live in a certain place.The other is to confirm thepresence or lack of a specific creature.Caren Goldberg is one of the first biologists to take the
27、 technologyfrom the testing stage to actually using it.She sees eDNA as a way toget answers more efficiently and with less destruction compared totraditional survey techniques.Until recently,scientists depended onsnorkeling(潜 水),netting or using an electric current to temporarilycatch fish.This newe
28、r way to identify what lives in the environment isbecoming popular around the world.Animal experts in Vietnamareusing the eDNA to find the last,wild Yangtze giant softshell turtles.Oneresearcher on the Caribbean island of Trinidad is using the samplingtechnology to find endangered golden treefrogs.I
29、n Madagascar,it isbeing used to identify amphibian(两栖动物)diseases.Ms.Goldberg has used eDNA testing to confirm the local extinction(灭绝)of a leopard frog in the American state of Idaho.She has alsobeen asked to document the spread of the New Zealand mudsnail inthe state of Washington.The creature has
30、been found in lakes andother waterways across the state.Scientists working with the technology say they do not expectrobots to replace field biologists anytime soon.But the old-fashionedfield work could soon be more targeted.8.Compared to traditional survey techniques,eDNA is more_.A.complexB.eco-fr
31、iendlyC.dangerousD.convincing9.By using eDNA,Caren Goldberg has_.A.succeeded in catching many fishesB.found the existence of golden treefrogsC.documented the spread of softshell turtlesD.confirmed the disappearance of the leopard frog in Idaho10.What can we infer from the last paragraph?A.Robots wil
32、l replace scientists soon.B.Some scientists are against using eDNA.C.The old-fashioned field work may disappear.D.Many biologists are unwilling to do the field work.11.What is the best title for the text?A.Science Fiction Becomes Reality for Species SurveysB.Biologists Explore Space with the Help of
33、 EdnaC.Scientists Find Methods to Test for Signs of LifeD.New Technologies Are Presented in Science Fictions8.B 题干意思为与传统的调查技术相比,eDNA 更_。根据文章.She seeseDNA as a way to get answers more efficiently and with lessdestruction compared to traditional survey techniques.她认为与传统的调查方法相比,eDNA 是一种更有效、更少破坏的方法。结合选项
34、 A 项复杂的;B 项环境友好型的;C 项危险的;D 项使人信服的,故答案为 B9.D 题 干 意 思 为 通 过 使 用 eDNA,卡 伦 戈 德 堡 已 经 _。根 据 文 章 Ms.Goldberg has used eDNA testing to confirm the local extinction(灭绝)of a leopard frog in the American state of Idaho.戈德堡女士已经用 e-DNA 技术测试证实了美国爱达荷州豹蛙的灭绝。结合选项 A 项他成功地钓到了许多鱼;B 项发现了金树蛙的存在;C 项记录了软壳海龟的扩散;D 项证实了爱达荷州豹
35、蛙的消失,故答案为 D10.C 题干意思为我们能从最后一段推断出什么?根据文章 Scientists workingwith the technology say they do not expect robots to replace fieldbiologists anytime soon.But the old-fashioned field work could soonbe more targeted.使用这项技术的科学家们表示,他们预计机器人不会很快取代野外生物学家。但老式的野外工作可能很快就会更具针对性。可推断出老式的野外工作可能被取代,结合选项 A 项机器人将很快取代科学家;B
36、 项一些科学家反对使用 eDNA;C 项老式的野外工作可能会消失;D 项许多生物学家不愿做野外工作。故答案为 C11.A 题干意思为文章最好的标题是什么?根据文章 Many science fictionstories tell about explorers arriving in a new world.The explorersthen use some kind of high-tech device to test for breathable air orsigns of life.But here on Earth,science fiction is becoming real
37、itythrough a new sampling technology called environmental DNA,orEdna for short.许多科幻小说都讲述了探险家到达一个新世界的故事。然后,探险者使用某种高科技设备来测试可呼吸的空气或生命迹象。但在地球上,通过一种叫做环境 DNA(简称 Edna)的新采样技术,科幻小说正变成现实。结合选项 A 项科幻小说在物种调查方面变为现实;B 项生物学家在 Edna的帮助下探索太空;C 项科学家们找到了检测生命迹象的方法;D 项新技术出现在科幻小说中,故答案为 ADEver walked to the shops only to fi
38、nd,once there,youvecompletely forgotten what you went for?Or struggled to remember thename of an old friend?For years weve accepted that a forgetfulbrain is as much a part of aging as wrinkles and gray hair.But now anew book suggests that weve got it all wrong.According to The Secret Life of the Gro
39、wn-up Brain,by sciencewriter Barbara Strauch,when it comes to the important things,ourbrains actually get better with age.In fact,she argues that some studieshave found that our brain hits its peak between our 40s and 60s much later than previously thought.Furthermore,rather than losing many brain c
40、ells as we age,wekeep them,and even produce new ones well into middle age.Foryears its been assumed that brain,much like the body,declines withage.But the longest,largest study into what happens to people as theyage suggests otherwise.This continuing research has followed 6,000 people since 1956,tes
41、ting them every seven years.It has found that on average,participants performed better on cognitive(认知的)tests in their 40s and50s than they had done in their 20s.Specifically,older people did betteron tests of vocabulary,verbal memory(how many words you canremember)and problem solving.Where they per
42、formed less well wasnumber ability and perceptual speed how fast you can push abutton when ordered.However,with more complex tasks such asproblem-solving and language,we are at our best at middle age andbeyond.In short,researchers are now coming up with scientific proofthat we do get wiser with age.
43、Neuroscientists are also finding that we are happier with aging.Arecent US study found older people were much better at controllingand balancing their emotions.It is thought that when were youngerwe need to focus more on the negative aspects of life in order to learnabout the possible dangers in the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
