2020年高考英语模拟试题五pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(五)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AGet involved!Make a donation!So what is rewilding?Imagine our natural habitats growing instead of shrinking.Imagine speciesthriving,instead of declining.Thats rewilding.Rewilding is ecological
2、restoration anda little bit more.Rewilding offers hope for wildlife,humans and the planet.Why is rewilding essential for Britain?Our ecosystems are broken.The places where you would expect wildlife to thrivehave been reduced to wet deserts.The seabed has been damaged and stripped of itsliving creatu
3、res.Our wildlife is disappearing.Many wonderful British species have declinedcatastrophically over the past century.Weve lost more of our large mammals thanany European country except Ireland.We need keystone species.These vital species,including top predator(食肉动物),drive ecological processes.Their l
4、oss in Britain and around the world hasworsened our living systems.Nature looks after us.Good ecosystems can provide us with clean air and water,prevent flooding,store carbon,and attract visitors.Rewilding can leave the world in abetter state than it is today.What are challenges?Our rewilding britai
5、n is a long-term project.Of course it has its challenges.Manyof us feel indifferent,because we have got used to the lack of native forests.Manyfarmers oppose the idea.They thought it a crazy idea to bring back predators to thecountry because they would start killing farm animals.It takes time to edu
6、cate them.Above all,weneed money!So we need your help!Make a donationHelp us bring back Jiving systems and restore wild nature in Britain!With your help we can.Open up new opportunities for rewilding and push for change.Develop tools to educate,influence and spread the word.Thanks for your support.1
7、.What can we know from the result of rewilding?A.A lot of species decline.B.Species become various.C.Ecosystems are greatly destroyed.D.The seabed has been damaged.2.Whats the greatest challenge at present?A.Peoples indifferenceB.Farmers oppositionC.Shortage of timeD.A lack of fund3.What is the purp
8、ose of the passage?A.To persuade people to change their mind.B.To call on people to make a donation.C.To convince people to care for predators.D.To warn people of the bad ecosystem.【语篇解读】本文主要向我们介绍了rewilding britain这一项目是什么,它为什么对英国乃至全世界都很重要,以及这一项目所面临的挑战,最后号召大家为这一项目募捐。1.B【解析】【解析】细节理解题。根据第一段“Rewilding o
9、ffers hope for wildlife,humansand the planet.Rewilding 为野生动物,人类和这个星球带来了希望。”可知,rewilding给我们带来的是积极的结果,故选 B.2.D【解析】【解析】细节理解题。根据 What are challenges?这一栏下的“Above all,weneed money!最重要的是,我们需要钱!”所以他们面临的最大挑战是资金的缺乏,故选 D.3.B【解析】推理判断题,根据文中首句小标题“Get involved!Make a donation!”,再结合全篇文章,可推测本文的最终目的是号召大家捐款,故选 B.BWhen
10、 emergency workers arrive at an old firehouse in New York City,the way theygreet each other is not what you might expect.These first responders say,Ni Hao!Ni Hao means hello in Mandarin Chinese.First responders are the first emergency workers to arrive at a fire,traffic accidentor other emergency.So
11、me first responders are fire fighters,while others can beEmergency Medical Technicians.In Brooklyn,New York,over 20 first responders are studying Mandarin Chinese forabout two hours a week.The class is the first of its kind.It is offered by the New YorkCity Fire Department Foundation.The U.S.Census
12、Bureau recently reported that some New York neighborhoods aremade up mostly of immigrants.Some people have predicted that the Chinesecommunity is likely to become New Yorks largest immigrant group.They think thecity will have the largest Chinese community outside of Asia.The Census Bureau also found
13、 that almost 200 languages are spoken in the city.So,knowing different languages is important,especially if you are a first responder.Lieutenant(中 尉,少 尉)Steve Lee is president of the Fire Departments PhoenixSociety.He says that first responders must be able to communicate quickly andeffectively when
14、 an emergency happens.He explains that first responders enterneighborhoods and communities to assist regardless of where they are from.Manytimes first responders do not speak the same language as the people they are calledto help.He adds that it is vital,or very important,that first responders are a
15、ble tocommunicate with the people calling for help.Without help from homeowners and others,Lee adds,discovering exactly where afire is burning can be a real problem.First responders need to ask questions such asWhatbuilding?Whataddress?Whatapartment?Andthemostimportantquestion,Is there anybody left
16、in the building and where?4.Who are first responders according to Paragraph 2?A.People first learning the disaster.B.Persons leading the emergency rescue.C.Rescuers first reaching the disasterD.People first find the disaster.5.Why are the first responders in New York studying the Chinese language?A.
17、To show respect to the Chinese immigrants.B.To learn about Chinese cultures much better.C.To meet the rapid growth of Chinese population.D.To find a better job in Chinese community.6.What do first responders concern most?A.The place where the fire occurs.B.The people trapped in the fire.C.The langua
18、ge to communicate.D.The distance covered to the fire.7.What can be a suitable title for the text?A.Mandarin Being a Must for Emergency WorkersB.New Yorks Emergency Crews Learning MandarinC.Language Problem Disturbing First Responders WorkD.Importance of Languages Used in Emergency Rescue【语篇解读】本文是一篇说
19、明文,本文通过一个特别的视角来说明纽约的中国移民越来越多,导致救援人员都要开始学习中文,以便于在紧急情况下可以和中国移民顺利交流了解相关情况。4.C【解析】细节理解题。根据第二段第一句 First responders are the first emergencyworkers to arrive at a fire,traffic accident or other emergency.可知到达现场的第一个救援人员是应答者。故 C 项正确。5.C【解析】推理判断题。根据第四段后两句 Some people have predicted that the Chinesecommunity i
20、s likely to become New Yorks largest immigrant group.They thinkthe city will have the largest Chinese community outside of Asia.可知纽约最大的移民团体是中国人,所以紧急情况之下第一个应答者要会讲中文,这是为了满足迅速增加的这一移民团体的需要。故 C 项正确。6.B【解析】细节理解题。根据文章最后一句 And the most important question,Is thereanybody left in the building and where?可知救援人员
21、最关注的是是否有人被困在危险境地。故 B 项正确。7.B【解析】主旨大意题。本文通过一个特别的视角来说明纽约的中国移民越来越多,导致救援人员都要开始学习中文,以便于在紧急情况下可以和中国移民顺利交流了解相关情况。所以 B 项与文章主旨一致。CI stood outside my front door catching my breath.After a lazy Christmas holiday,Ihad to recover from climbing stairs with carry-on bags and a suitcase.I looked up andblinked.Red t
22、ape crossed the door.I didn t understand Hungarian,but the oneEnglish word said enough:“POLICE”.Google Translate told me I would be arrested if I entered,so I didnt.Finally,Icalled my rental agent.He went to the police station for more details.My agent returned with authorization to enter.Not only w
23、ere my files undisturbed,but so were the TV and printer.The burglars had taken a few items from the topdrawer as well as a small amount of foreign currency in the bottom drawer.Somehowthey hadnt found the jewelry box in the third drawer.I was in shock.My agents words were fuzzy,something about fixin
24、g the lockstomorrow and making a list for the police.Then one day,I remembered that Id left another jewelry box in the flat.My heartsank as I thought of another locket that had been in that box,a gold engraved onewith a picture of my late honey Grandma inside.When I realized the box was missing,the
25、whole experience seemed to crash down on me.I cried.At the end of January,I received a registered letter from the police.The burglarhadnt been found,and the case was closed.I slept with my purse by my bed.I hidmy laptop when I showered.And then another challenge rose.I was unexpectedly laidoff.Then
26、one July night,I reached into my third drawer,pulled out my jean shorts,andheard a small thud.I looked down and blinked:It was the tiny jewelry box I thoughthad been stolen six months earlier.Inside was the locket with honey Grandma smiling at me,being there for me,telling me not to give up.I starte
27、d to cry.8.What did the red tape across the writers door mean?A.There was a burglary here.B.The house couldnt be entered freely.C.The rent had to be paid quickly.D.The rental agent advertised for the house.9.What did the agent promise to do?A.To fix the locks the next day.B.To report the burglary to
28、 the police.C.To have an iron security gate fixed.D.To pay for missing things for the writer.10.Which can best show the change of the authors feeling after she learned of theburglary?A.puzzled anxious relaxed.B.shocked sorrowful nervous.C.shocked desperate hopeful.D.puzzled relieved confident.11.Wha
29、t is the best title for the passage?A.Red TapeB.A Jewelry BoxC.“Lost”SmileD.Grandmas Advice【语篇解读】本文是记叙文,讲述了作者在一次失窃中,原以为自己的珍贵物品奶奶的照片被偷了而心情沮丧,后来又偶然找到了。看到奶奶在对自己微笑,作者无比高兴。文章表达了对奶奶照片的珍惜之情。8.B【解析】细节理解题。根据第一段 Red tape crossed the door.I didnt understandHungarian,but the one English word said enough:“POLICE
30、”(红色胶带贴在门上,虽然作者不懂西班牙语,但是根据上面的英语单词“POLICE”)可知,作者知道这是警局;又根据第二段 Google Translate told me I would be arrested if I entered,so I didnt 看出,作者觉得如果进去了会被抓,所以没有随便进去。故选 B 项。9.A【解析】细节理解题。根据第四段 My agents words were fuzzy,something aboutfixing the locks tomorrow and making a list for the police 可知经纪人跟作者说的话含含糊糊,说什
31、么明天会修好锁,会列出失窃物品的清单给警察。故选 A 项10.C【解析】推理判断题。第四段:I was in shock 和第五段:My heart sank 和 the wholeexperience seemed to crash down on me.I cried 以及最后一段:Inside was thelocket with honey Grandma smiling at me,being there for me,telling me not togive up.I started to cry。这些语句描述了作者遭失窃后的情绪变化:一开始吃惊,后来以为放奶奶照片的盒子也被偷了
32、,就情绪低落;过了 6 个月后,偶然地发现奶奶的照片还在抽屉的礼品盒里,在对着作者微笑,好像在告诉作者不要放弃,作者又转悲为喜。故选 C 项。11.C【解析】主旨大意题。故事围绕奶奶的照片是否被盗与作者的心情变化展开,先是以为奶奶的照片被偷了,永远失去了;六个月后又找到了,可以看出作者对奶奶的照片的珍惜之情。故选 C 项。DIts natural for parents to praise their children,but offering this praise couldactually backfire,according to new science.In the study,re
33、searchers at Michigan State University looked at 123 children whowere about 7.The team assessed the children to determine whether they had a“growth mindset(believing that you can work harder to get smarter),or a“fixedmindset(believing that your intelligence is unable to change).They then asked thech
34、ildren to complete a fast-paced computer accuracy task while their brain activitywas recorded.Based on the data they collected,the researchers concluded that children with agrowth mindset were much more likely to have a larger brain response after making amistake,and in turn were more likely to impr
35、ove their performance by paying closerattention to the task after making an error.While previous research has shown that people with a fixed mindset didnt wantto admit they had made a mistake,this study found that children with a fixed mindsetwere able to “bounce back”after making an error,but only
36、if they gave their fullattention to the mistakes.“The main implication here is that we should pay closeattention to our mistakes and use them as opportunities to learn study author HansSchroder told Science Daily.For parents,the lessons are clear if a child hands you an A+test,dont say“Youre so smar
37、t!”Instead,say“Wow,that studying really paid off!or“You clearly mastered thismaterial way to go!Note the effort,not the intelligence.Second,focus on using errors to work together and learn.Many teachers andparents avoid addressing childrens mistakes,telling them“Its OK.Youll get it nexttime.”Without
38、 giving them the opportunity to figure out what went wrong.Dr.Schroder says,Instead,its better toreassure children that mistakes happen,and to pay attention and work to figure outwhere and how they made the mistakes.”12.The underlined word“backfire in Paragraph 1 probably means“”.A.make a loud noise
39、B.leave a good impressionC.have an opposite resultD.produce an explosion13.According to the text,which one belongs to the group who has a“growthmindset?A.Tom manages to correct every mistake by heart.B.Mary believes her mistakes are made by chance.C.John keeps an idea that he has a good gift for stu
40、dying.D.Lily thinks she can get A+without any effort.14.If your child gets the best mark in the test,you should.A.praise him with some delicious food and moneyB.comment him to be cleverer than other studentsC.confirm his effort that he has made for the testD.believe that he is an honest and smart ch
41、ild15.What should parents do with the childs mistakes from Dr.Schroder?A.Parents should avoid talking with child about his mistakes.B.Parents should compare his mistakes with others and criticize him.C.Parents should ignore the mistakes and believe he will do better.D.Parents should analyse the mist
42、akes with their child patiently.【语篇解读】这是一篇说明文。研究发现表扬孩子可能造成不好的结果。对于孩子的优秀表现,家长应该肯定他的努力付出得到了回报,而非夸赞他的聪明;对于孩子的错误,要让他明白究竟是什么错了,怎么错的。12.C【解析】词意猜测题。根据划线词所在的句子 Its natural for parents to praise theirchildren,but offering this praise could actually backfire,可知,对于父母来说表扬孩子是很自然的事,但是这种表扬事实上会,由 but 可知前后句是转折意义,故推测
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
