2020年高考英语模拟试题六pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(六)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。ACastel dellOvo ToursCastel dellOvo is one of Naples most famous monuments.It offers sweepingviews over the city and Mount Vesuvius in the distance.The BasicsThe site on which Castel dellOvo now
2、 stands has a long history,beginning as asettlement for Greek colonists.The current castle was built in the 15th century,andtoday,the 19th-century fishing village of Borgo Marinari,known for its excellentseafood restaurants and marina(游艇停靠区)sits at the base of the castle.The Egg CastleThe origin of
3、the castles name comes from a story about the Roman poet Virgil,who is said to have placed a magical egg in the foundations beneath where the castlenow stands.As long as the egg stays well,Castel dellOvo will remain standing.Things to Know Before You GoCastel dell Ovo is a must-see for history and a
4、rchitecture enthusiasts.Admission to the castle and the museum is free.The inner halls of the castle are open to the public only during special eventsexhibitions;the ramparts(城墙)and towers are always open.There is a lift from the ground floor to the ramparts,making the castle accessibleto wheelchair
5、s.How to Get ThereCastel dellOvo is located in the Bay of Naples just off the coastal road.Bus 151from the train station and 140 from the port stop at Castel dellOvo.When to Get ThereThe castle is open Monday through Saturday from 8:30 am to 7:00 pm,andSundays and holidays from 8:30 am to 1:30 pm.Th
6、e Prehistoric Museum is open onlyon weekends from 10:00 am to 1:00 pm.As Naples is one of Italys most visited cities,its sights can be very crowded in the high-season summer months.Visit in the earlymorning or late afternoon to avoid the crowds and to take advantage of the best lightfor taking photo
7、s from the castles towers.Book Online or Call+1(702)648-58731.When can you visit Castel dellOvo?A.On weekdays from 9:00 am to 17:00 pm.B.On holidays from 8:00 am to 13:30 pm.C.On weekends from 8:00 to 13:00 pm.D.On Sundays from 8:30 am to 19:00 pm.2.What should you know before you tour Castel dellOv
8、o?A.Those with leg problems cannot tour the ramparts.B.The tickets have to be booked in advance.C.The towers can be visited only during special events.D.Its easily accessible by bus from the train station.3.Which statement of the following is true about Castel dell Ovo?A.The castle currently sits ne
9、xt to Mount Vesuvius.B.The castle was originally named after the Roman poet Virgil.C.The castle was originally built in the 19th century.D.The castle is also named the Egg Castle.【答案】1.A2.D3.D【语篇解读】这是一篇应用文。文章为游客提供了去 Castel dellOvo 游玩的旅游指南。Castel dellOvo(卡斯特尔德尔奥沃)是意大利城市 Naples(那不勒斯)最著名的古迹之一,在这里游客可以远眺
10、城市和维苏威火山的景色。1.推理判断题。根据最后一段中“The castle is open Monday through Saturday from 8:30am to 7 pm,and Sundays and holidays from 8:30 am to 1:30 pm.”可知,星期一至星期六上午 8:30 至下午 7:00 为该城堡的开放时间。A 项(星期一至星期五上午 9:30 至下午5:00)在开放的时间范围内,因此游客可以去参观。故选 A。2.推理判断题。根据 How to Get There 这部分中的“Bus 151 from the train station and14
11、0 from the port stop at Castel dellOvo.”(火车站有 151 路公交车,港口有 140 路公交车,均在 Castel dellOvo 停车)可知,从火车站乘公共汽车很容易到达 Castel dellOvo。故选 D。3.细节理解题。根据第三段的描述“The origin of the castles name comes from a storyabout the Roman poet Virgil,who is said to have placed a magical egg in thefoundations beneath where the ca
12、stle now stands.As long as the egg stays well,Castel dellOvo will remain standing.”(城堡名称来自一个关于罗马诗人 Virgil 的故事,据说 Virgil 在城堡现在所在的地基中放置了一个神奇的蛋。只要这个蛋保持良好状态,城堡便会保持矗立状态。)可知,这里讲述了一个故事,因为这个故事,城堡有了 The Egg Castle 这个称呼。故选 D。BThe new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1.Many
13、 citizens are still confused about the classification of the four different types oftrash.Thankfully,authorities have released an official guideline to clarify the newrules.The guideline,published by the Shanghai Greenery and Public Sanitation Bureau,provides a rather clear definition on the four ki
14、nds of waste:recyclable waste,hazardous(有害的)waste,household food waste and residual(剩余的)waste.Hazardous waste,as the name suggests,includes assorted poisonous materialslike used batteries,light bulbs,out-of-date medicines,paint and pesticides.Household food waste,which is translated to“wet trash”in
15、Chinese,refers tofood leftovers,rotten food,pet food,fruit peels,remains of TCM herbs(中药)andflowers.Paper,plastic,glass,metal and textiles(纺织品)are counted as recyclable waste.The definition of residual waste is a little confusing.Anything that is not listedabove belongs in this category.As specific
16、as the new guideline is,residents still have a hard time sorting trashcorrectly and are finding it challenging to memorize them all.For instance,bothplastic bottles and bubble tea or coffee cups are plastic materials.However,theformer falls to the category of recyclable waste and the latter belongs
17、to residualwaste.To save the hassle,some netizens have come up with their own ways to sorttrash.“We should do this from a pigs angle,”commented one netizen.“Those edible(可食用的)for pigs are household food waste.Those even pigs dont want to eat areresidual waste.If a pig consumes something and dies of
18、it,then something must behazardous waste.Those which can be sold and the money we gain can be used topurchase pigs are recyclable waste.”The new regulation has gone into effect on July1.Those who do not sort their trash properly will be fined RMB200.4.What do the old thrown-away sweaters belong to?A
19、.Residual waste.B.Hazardous waste.C.Recyclable waste.D.Household food waste.5.What does“wet trash”have in common?A.They are completely wet.B.They all come from plants.C.They can give off bad smell.D.They can break up easily.6.What is the tone of the netizen?A.Humorous.B.Serious.C.Delightful.D.Uncert
20、ain.7.What is the main idea of the text?A.Shanghai bans four sorts of garbage.B.Shanghai launches garbage sorting enforcement.C.Citizens in Shanghai still question garbage sorting.D.Citizens in Shanghai welcome the garbage sorting policy.【答案】4.C5.D6.A7.B【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲述了上海执行新的垃圾分类规定,并对垃圾分类给出了官方解
21、释。4.推理判断题。根据文章第五段的 Paper,plastic,glass,metal and textiles(纺织品)arecounted as recyclable waste.(纸,塑料,玻璃,铁制品和纺织品都属于可回收垃圾)可知,纺织品属于可回收垃圾,扔掉的旧毛衣属于纺织品,故它是可回收垃圾。C.Recyclable waste.(可回收垃圾)符合以上推测,故选 C 项。5.推理判断题。根据文章第四段的 Household food waste,which is translated to“wettrash”in Chinese,refers to food leftovers,r
22、otten food,pet food,fruit peels,remainsof TCM herbs(中药)and flowers.(家庭食物垃圾,中文也叫湿垃圾,是指食物剩余,腐烂的食品,宠物食品,水果皮,中药残余和花等)可推测,湿垃圾有一个共同特征容易降解。D.They can break up easily.(它们容易降解)符合以上推测,故选 D 项。6.推理判断题。根据文章最后一段的 We should do this from a pigs angle,”commentedone netizen.“Those edible(可食用的)for pigs are household f
23、ood waste.Those evenpigs dont want to eat are residual waste.If a pig consumes something and dies of it,then something must be hazardous waste.Those which can be sold and the moneywe gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.(一位网友说,我们可以从猪的角度来做这件事,猪可以食用的是家庭食物垃圾;那些猪都不吃的是残余物;如果一头猪吃了什么东西死了,
24、那些东西一定是有害垃圾;那些可以卖掉赚钱卖猪的是可回收垃圾)可以看出该网友很幽默。故选 A 项。7.主旨大意题。这是一篇说明文,其主旨一般在首段或者尾段。根据本文的主要内容,尤其是第一段的 The new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai startingJuly 1.(新的垃圾分类规定已定于 7 月 1 日在上海生效)和 Thankfully,authorities havereleased an official guideline to clarify the new rules.(值得庆幸的是,当局已经发布了
25、一份官方指南来澄清这些新规定)可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准。B.Shanghailaunches garbage sorting enforcement.(上海实行垃圾分类执法)可以概括本文主旨,故选B 项。CRobert F.Kennedy once said that a countrys GDP measures“everything exceptwhat makes life worthwhile.”With Britain voting to leave the European Union,andGDP already predicted to slow as a r
26、esult,it is now a timely moment to assess what hewas referring to.The question of GDP and its usefulness has annoyed policymakers for over half acentury.Many argue that it is a mistaken concept.It measures things that do notmatter and misses things that do.By most recent measures,the UKs GDP has bee
27、nthe envy of the Western world,with record low unemployment and high growthfigures.If everything was going so well,then why did over 17 million people vote forBrexit,despite the warnings about what it could do to their country s economicprospects?A recent annual study of countries and their ability
28、to convert growth intowell-being throws some light on that question.Across the 163 countries measured,the UK is one of the poorest performers in ensuring that economic growth istranslated into meaningful improvements for its citizens.Rather than just focusing onGDP,over 40 different sets of criteria
29、 from health,education and civil societyengagement have been measured to get a more all-round assessment of howcountries are performing.While all of these countries face their own challenges,there are a number ofcommon themes.Yes,there has been an economic recovery since the 2008 globalcrash,but in
30、key indicators in areas such as health and education,major economieshave continued to decline.Yet this isnt the case with all countries.Some relativelypoor European countries have seen huge improvements across measures includingcivil society,income equality and environment.This is a lesson that rich
31、 countries can learn:When GDP is no longer regarded asthe only measure of a countrys success,the world looks very different.So what Kennedy was referring to was that while GDP has been the most commonmethod for measuring the economic activity of nations,as a measure,it is no longerenough.It does not
32、 include important factors such as environmental quality oreducation outcomes all things that contribute to a persons sense of well-being.8.Robert F.Kennedy is cited because he _.A.praised the UK for its GDPB.identified GDP with happinessC.misinterpreted the role of GDPD.had a low opinion of GDP9.It
33、 can be inferred from Paragraph 2 that _.A.the UK is unwilling to reshape its economic patternB.many people in the UK dont think much of GDP as the measure of successC.the UK will contribute less to the world economyD.policymakers in the UK are paying less attention to GDP10.Which of the following i
34、s true about the recent annual study?A.Its results are inspiring.B.It is sponsored by 163 countries.C.Its criteria are questionable.D.It removes GDP as an indicator.11.What is the authors attitude towards GDP as the most common measure of acountrys success?A.Favorable.B.Indifferent.C.Critical.D.Defe
35、nsive.【答案】8.D9.B10.A11.C【语篇解读】这是一篇说明文。文章通过英国脱欧这个案例来引出需要考虑 GDP 这个评价机制的好坏,GDP 已经不能全面衡量一个国家的进步与发展。8.推理判断题。根据第一段第一句“Robert F.Kennedy once said that a countrys GDPmeasures“everything except what makes life worthwhile.”中可以看出 Kennedy 认为一个国家的 GDP 衡量的是“除了使生命有价值之外的一切”。所以作者引用 Kennedy 的话语是为了表明 Kennedy 也不看好 GDP
36、的作用,使文章更具有说服力。故选 D。9.推理判断题。根据第二段“By most recent measures,the UKs GDP has been the envyof the Western world,with record low unemployment and high growth figures.Ifeverything was going so well,then why did over 17 million people vote for Brexit,despite the warnings about what it could do to their coun
37、trys economic prospects?”可知,以最新的标准衡量,英国的 GDP 一直是西方世界羡慕的对象,失业率创下历史新低和经济高速增长。如果一切进展顺利,那么为什么有超过 1700 万人投票支持英国脱欧呢?因此可以推断出,在英国,很多人并不认为 GDP 是衡量成功的标准。故选 B。10.推理判断题。根据第三段中 Rather than just focusing on GDP,over 40 different setsof criteria from health,education and civil society engagement have been measured
38、to get a more all-round assessment of how countries are performing.可知,年度研究得到的启示是,为了对各国的表现进行更全面的评估,在卫生、教育和民众的社会参与度方面对超过 40 多套标准进行了衡量,而不仅仅是关注国内生产总值 GDP,这个结果是令人振奋的。故选 A。11.推理判断题。根据最后一段可知,Kennedy 对于 GDP 的看法得到了作者的认可,虽然GDP 一直是衡量各国经济活动的最常用方法,但作为一种衡量手段,它已经远远不够。它不包括所有有助于人的幸福感的因素,例如环境质量或教育成果等重要因素。因此,作者对 GDP作为
39、衡量一个国家成功的最常用指标持有“批判”的态度。A.favorable 赞许的;B.indifferent漠不关心的;C.critical 批判的;D.defensive 戒备的。故选 C。DPicture a lecture session at a business school and your probably imaginestudents gazing at screens filled with equations(方程式).What you might not expectis students attempting to sing“O clap your Hands”.But
40、 Bartleby was treated to thisdelight on a visit to Sad Business School in Oxford earlier this year.There was a catch.Some of the students had to try conducting the chorus.The first totake the challenge was a rather self-confident young man.It didnt take long for himto go wrong.His most obvious mista
41、ke was to start conducting without asking thesingers how they would like to be directed,though they had the expertise and he wasa complete beginner.The session,organized by Pegram Harrison,a senior fellow in entrepreneurship(企业家精神),cleverly allowed the students to absorb some important leadership le
42、ssons.For example,leaders should listen to their teams,especially when their colleagueshave specialist knowledge.Other business schools have also realized that their students can learn from the arts.At Carnegie Mellon University,Leanne Meyer has introduced a leadership-trainingprogramme that include
43、s poetry and a book club.She believed that involvement insuch pursuits can help develop empathy(同理心)in future leaders and that theprogramme benefits students in terms of how they promote themselves to recruiters(招聘人员).The Royal Academy of Dramatic Art(RADA)has trained many great dramatists.It alsoof
44、fers training courses for managers.“Acting about finding the truth in the characterand in yourself.”says Walker-Wise,one of RADAS tutors.Being a manager involves alot more than just setting targets.It requires empathy and a knowledge of humannature.An education in the arts might help develop those q
45、ualities.Above all,thestudents on Harrisons Course were experiencing something Bartleby never expectedto see in those attending an MBA lecture they were having fun.12.What does“this delight in paragraph 1 refer to?A.Singing in a business class.B.Visiting Said Business SchoolC.Picturing a lecture ses
46、sion.D.Gazing a screens full of equations.13.Which of the fallowing best describes the session by Pegram Harrison?A.Common and influential.B.Educational and effortless.C.Challenging and instructive.D.Controversial and practical.14.What should a leader do based on the conducting experience?A.Offer pr
47、omotion opportunities.B.Value team members opinion.C.Set specific targets.D.Control every step.15.How does acting contribute to being a manager?A.It provides entertainment.B.It develops goal-setting skills.C.It exposes the truth in business.D.It helps understand human nature.【答案】12.A13.C14.B15.D【语篇解
48、读】本文为说明文。本文通过在商学院进行的指挥表演的尝试,意识到学生可以从艺术中学到许多东西,即艺术教育可能有助于培养未来领导人的同情心和对人性的了解。12.猜测词义题。根据 this delight 前后的内容“What you might not expect is studentsattempting to sing“O clap your Hands”.But Bartleby was treated to this delight ona visit to Sad Business School in Oxford earlier this year.”你可能想不到的是学生们会唱拍起手
49、来。但今年早些时候,巴特比在访问牛津大学的赛德商学院时,却受到了这样的“thisdelight”款待。由前句“想不到学生会唱拍手吧”,用一个转折连词 but 来说明,巴特比在访问商学院时,却受到(学生唱歌)的款待。分析选项可知 A 项符合题意,故选 A。13.推理判断题。根据第三段“The session,organized by Pegram Harrison,.cleverlyallowed the students to absorb some important leadership lessons.For example,leaders should listen to their
50、teams,especially when their colleagues have specialistknowledge.”这次会议由高级研究员佩格拉姆哈里森组织,巧妙地让学生们学习了一些重要的领导技能的课程。例如,领导者应该倾听团队的意见,特别是当他们的同事有专业知识时。由此可推断出这种会议有指导性(instructive)。以及最后一段“An education in the artsmight help develop those qualities.Above all,the students on Harrisons Course wereexperiencing someth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
合同中的不可抗力的认定方法.pdf
