2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、第四单元测评第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Does John have black hair?M:No.His brother has black hair like his mother,but Johns hair is brown.1.What colour is Johns hair?A.Gray.B.Black.C.Brown.答案CW:As you see,Ja
2、ck,this house has three rooms.Those are Toms and Johns.M:So this is mine.I like the colour of the bed very much.2.Where are the speakers standing?A.In Toms room.B.In Jacks room.C.In Johns room.答案BM:Hi,Jenny!I just saw a picture of your sister Maryshe looks so much younger than you.W:Yes,she does,but
3、 she is actually two years older than me.She is twenty.3.How old is the woman?A.18.B.20.C.22.答案AM:I wonder if youd be interested in going to the cinema with me tonight.W:Sorry,but I have to practice the piano tonight.4.What does the woman plan to do tonight?A.Give a performance.B.Watch a movie.C.Pra
4、ctice the piano.答案CW:I made a dinner reservation for 9 pm tomorrow evening.Its late,but the restaurant doesnt close until 11 pm.M:OK,sounds good.I might be a little late,but I should arrive no later than 9:30.5.When does the restaurant close?A.At 9:00 pm.B.At 9:30 pm.C.At 11:00 pm.答案C第二节(共15小题;每小题1.
5、5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Andy,what is the main food in your hometown?M:Rice.Its the main food in my country,Thailand.In fact,its the main food in almost all parts of East Asia.What do you us
6、ually eat?W:Bread.People in my country love bread very much.We eat many different kinds of bread.M:Is your friend Alisa from France,too?W:No.Though her father is French,her mother is Chinese.She grew up in China.M:So she must have eaten mostly rice when she was little.W:Actually she mainly ate noodl
7、es.6.What do people in the womans country love eating?A.Noodles.B.Rice.C.Bread.答案C7.Where did Alisa grow up?A.In China.B.In Thailand.C.In France.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:David,what about going to a movie after school?M:I dont think we can make it.Were going to have a general cleaning this afternoon.Dont
8、you remember we do it every Thursday afternoon?W:Oh,yes.Whats my group going to do this week?M:Sweep the floor.W:Sweep the floor again?We did that last week.Can we clean the windows or clean the blackboard instead this week?M:OK.Then Ill ask my group to sweep the floor instead this week.8.What day i
9、s it today?A.Wednesday.B.Thursday.C.Friday.答案B9.What will the man do this afternoon?A.Clean the blackboard.B.Clean the windows.C.Sweep the floor.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:Holiday Travel!What can I do for you?M:Hello!Id like to book a flight to Berlin for the 23rd this month.W:OK.Let me see whats availab
10、le.And when will you be returning?M:Er,well,Id like to catch a return-flight on the 28th.Oh,and Id like the cheapest seat possible.W:OK,let me see.Hmm.the ticket price is much lower if you leave one day earlier.M:I see.How much is it for one day earlier?W:Its only 880 dollars.M:All right.Then Ill ta
11、ke that flight.W:OK.Thats Flight BA 7001,from Salt Lake City to New York Kennedy Airport.Then Flight BA 2007 from Kennedy Airport to Berlin.The first flight leaves Salt Lake City at 10:00 am,and arrives in New York at 4:15 pm.Then the 2nd flight leaves Kennedy Airport at 5:45 pm.Youll arrive in Berl
12、in at 8:30 am the next day.M:All right.Thanks.10.On which day will the man leave?A.The 22nd.B.The 23rd.C.The 28th.答案A11.Which flight will the man take from Salt Lake City to New York?A.Flight BA 2007.B.Flight BA 7001.C.Flight BA 2710.答案B12.How long will the man have to wait at Kennedy Airport?A.Half
13、 an hour.B.One and a half hours.C.Two hours.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Have you been to that new market in town,Mr Salt?M:Yes,I took all the family there last week.It sells all kinds of things.I bought a very nice dark blue suitcase there.W:Did anyone else buy anything?M:Well,my elder son David got a vol
14、leyball.W:Youve got a daughter too,havent you?M:Ive got two!The elder one is called Betty.She found some shorts which she liked a lot.W:Did your wife go shopping with you?M:Yes.She only got a magazine.W:And what about your other children?M:Well,my younger son John bought a little silver phone.He car
15、ries it everywhere with him now.W:Does the market sell music too?M:Yes,it has all the latest CDs.My younger daughter Anna chose one of those.She wanted a new schoolbag,but she didnt like any of the ones they had there.Perhaps shell find one next time we go shopping.13.What did the man buy at the new
16、 market?A.A volleyball.B.A suitcase.C.Some shorts.答案B14.Who bought a silver phone?A.David.B.Betty.C.John.答案C15.What did Anna get?A.A CD.B.A schoolbag.C.A magazine.答案A16.How many people are there in the mans family?A.Six.B.Seven.C.Eight.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Welcome to the new Sea Life Centre.Well,its
17、 an exciting place.There are so many things to do.It costs 3.70 for adults,2.50 for children and less for over sixties and school groups.Its open every day of the year.Special attractions for children include a quiz and hourly feeding times for all the different animals and fish,starting at 9:30.Eve
18、ry morning from 10:00,there are video shows for children in the sea life theater.If you are in a group of six or more people,they can give you a special guided tour of the centre.The new and modern area at the centre is a big glass bridge you can walk across.You will see lots of fish swimmingsometim
19、es even under your feet.When you get hungry,there is a relaxed family dining area serving snacks,cold drinks and ice creams.Near the main entrance there is an excellent bookshop.If you want to buy some gifts,well,there is.17.How much do children need to pay for the centre?A.3.70.B.3.00.C.2.50.答案C18.
20、Who can get a special guided tour of the centre?A.People who take an undersea voyage.B.People who are in a group of six or more.C.People who are over sixty.答案B19.What activity is new at the centre?A.To feed different animals.B.To visit a sea life theater.C.To walk across a glass bridge.答案C20.What wi
21、ll the speaker talk about next?A.A dining area.B.A gift shop.C.A bookstore.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAdmissionWelcome to the National Museum of China (NMC).Please enter the North Gate with your ID card after security check.You can visit NMC exhibi
22、tions free of charge during the opening hours.A paid special exhibition is suggested in the Ticket Office,at the service counter of the West Hall and on NMCs official website,and its tickets are sold at the entrance of the related exhibition hall.Identity document:ID card,student ID card,passport,Ex
23、it-Entry Permit for Travelling to and from Hong Kong and Macao,Mainland Travel Permit for Taiwan residents,driving license.Children:A child not higher than 1.3 m who is attended by an adult may enter without a ticket;a primary school student with his/her parents may enter with his/her student ID car
24、d.Opening Hours9:00 am-5:00 pmLast admission at 4:30 pm,closed at 5:00 pmClosed on Mondays (including the Mondays of public holidays)Notice to VisitorsPlease collect a free ticket with an identity document mentioned above at the Ticket Office.Food and drinks will be inspected to be brought in.Luggag
25、e shall be deposited(寄存) after security check before visiting.Controlled knives,lighters,dangerous articles,and pets are not allowed.Please keep your voice down and silence your mobile phone.No smoking.Please do not touch the objects on display.Please help to keep a clean and comfortable environment
26、.Instructions on Photo-takingYou are kindly reminded not to use flashlight.If photo-taking is not permitted,obvious reminders will be put both at the entrance of and inside the exhibition hall;you should pay attention to such reminders.Thank you for your understanding and cooperation.【语篇导读】本文是一篇应用文。
27、文章主要叙述了进入中国国家博物馆的一些注意事项。21.Which of the following is TRUE?A.Foreign visitors can enter NMC for free.B.Visitors should enter the North Gate before security check.C.NMC is open to people from the mainland only.D.The special exhibition ticket is sold on its official website.答案A解析细节理解题。根据第一段“Welcome to
28、the National Museum of China (NMC).Please enter the North Gate with your ID card after security check.You can visit NMC exhibitions free of charge during the opening hours.”可知,外国游客可以免费进入NMC。22.When is a visitor most likely to enter NMC?A.3:00 pm,Sunday.B.5:00 pm,Saturday.C.9:00 am,Monday.D.4:45 pm,S
29、aturday.答案A解析推理判断题。根据Opening Hours中“9:00 am-5:00 pm/Last admission at 4:30 pm,closed at 5:00 pm/Closed on Mondays (including the Mondays of public holidays)”可知,最后一次进入是4:30 pm,所以排除B、D两项;“星期一关闭”排除C项。故选A项。23.Which of the following might be allowed in NMC?A.Walking a dog.B.Bringing in luggage.C.Taking p
30、hotos.D.Touching the objects on display.答案C解析细节理解题。根据倒数第二段中“You are kindly reminded not to use flashlight.”可知,在NMC允许拍照。故选C项。BMy phone is silent,no one calling to chat.But then chatting on the phone is not so popular these days.I check my Facebook page.I “like” a few of my friends posts as an attempt
31、 to spark a conversation but all I get is a thumbs-up response,or nothing at all.I move on to Twitter.Mostly I read the news.“Like” a few stories and retweet one or two.I decide I need to get out of the house.I go to the grocery store in search of milk and bread and human contact.All the customers a
32、re on their phone,making plans or double-checking items on their list.“The avocados arent ripe.Do you still want them?” “Do we need eggs?” But theyre not asking me.I avoid the self checkout,convinced that if I use it,Im really doing the checkout persons job without pay.Plus,I want some human contact
33、,a little conversation.I line up.The cashier speaks to me,without looking up:“Need a bag?” “No,thank you,” I say.She waves her hand towards the credit card machine.I tap.I pack my own groceries.Later I stop at my local bank.Theyve been closed for a few weeks doing some renovations,“to serve you bett
34、er”.I walk past the ATMs in the lobby and notice that inside,all the bank teller counters are gone.Should I feign ignorance just for a little conversation?I do.I say Ive misplaced my PIN and have to create a new one for my debit card;the young man is helpful.I ask about the fate of the bank tellers,
35、one of whom was planning to become a writer.I usually chose her line so we could chat a bit about writing contests and publishing and writers block.Now shes missing.At home,my phone is flashing;I have a message.Its from my youngest grandson.Hes sent me a few emojis of my favourite things:my Fiat,red
36、 lipstick,a heart and a happy face.What can I say?【语篇导读】本文是一篇关于个人故事的记叙文。当今社会科技高度发达,虽然有各种各样的社交软件,但是作者却找不到一个可以进行交流的人,因此感到很孤独。24.What problem does the writer have?A.She fails to use social media skillfully.B.She cant find a person to chat with.C.She finds many social apps outdated.D.She gets no respons
37、es from social media.答案B解析细节理解题。根据第一段的内容可知,虽然现在人们有各种各样的联系手段和媒介,但是作者却无法找到一个可以交谈的人,因此选B项。25.Why does the writer avoid the self checkout at the store?A.To make the checkout person have free time.B.To keep away from a job without pay.C.To have a close contact with real people.D.To keep other customers f
38、rom being troubled.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Plus,I want some human contact,a little conversation.”可知,作者避免使用自助收银台,目的是希望能够和真实的人进行接触,故选C项。26.Why does the writer pretend ignorance at the bank?A.To chat with a bank teller about writing.B.To judge the fate of the bank tellers.C.To test the service of the staff.
39、D.To have a little conversation.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“Should I feign ignorance just for a little conversation?I do.”可知,作者在银行的时候,假装不会使用设备,目的是希望和银行的员工进行交谈,故选D项。27.What is the best title for the text?A.Im Feeling Lonely in the Hyper-connected WorldB.I Find It Hard to Communicate with Others NowC.I Cant Te
40、ar Myself Away with Technology AnywhereD.I Need a Person to Chat with in Any Way at Home答案A解析主旨大意题。作者在家里感到没有人和自己交流,于是出去购物,到银行办理业务等,因此本文主要介绍了虽然有各种各样的社交软件,但是作者却找不到人进行交谈,所以感到非常孤独。故A项适合作文章的标题。CAustralians are pretty bold (大胆的) when it comes to humour.Not afraid of saying something insulting (冒犯的) in the
41、 name of a good laugh,they generally dont hold back.This is always done in fun,however.You get yourself a haircut before going to meet your new Aussie friend.Youre expecting to be praised,but what you hear is,“Did ya have a fight with a lawnmower (割草机)?” You might take this as an insult,but its just
42、 your friends way of saying that youve had a haircut.Your friend comes knocking at your bedroom door one morning to tell youre late for class.You were up studying late the night before and you look a mess.Your friend thinks you need to put a brush through your hair before leaving,but instead of just
43、 saying so he says,“Wow.Your hair looks like a bush pigs arse.” Hes trying to be nice.Australia is one of the cultures on this planet where making fun of someone is a sign of friendship.If you find yourself being made fun of lots,it could be that youve scored yourself a whole lot of new friends.Cons
44、ider yourself luckythese insults are all part of building a relationship.Australians also use a lot of sarcasm (讽刺).You foolishly say something thats obvious.For example,“A six pack of beer is named after the number of beers you get in the pack,the number being six.” A normal answer would be,“That i
45、s the most obvious statement Ive ever heard”,but an Australian would say,“Really?Youre so clever.”Now lets say your teacher tells you that there will be a test the following day.Australians might say,“Great.I cant wait to add preparing for a test to my already long to-do list.Thank you for this gift
46、.”【语篇导读】本文是一篇说明文。主要介绍了澳大利亚人表现幽默和讽刺的语言表达方式。28.According to Paragraphs 2 and 3,Australians try to be humorous .A.by telling funny jokesB.by making fun of friendsC.by laughing at themselvesD.by showing unfriendliness答案B解析细节理解题。根据第二段及第三段中的例子可知,澳大利亚人会通过取笑朋友来表现幽默。29.What does the author advise you to do w
47、hen you are laughed at by an Australian?A.Accept it readily.B.Fight back bravely.C.Mind your behaviour.D.End the relationship.答案A解析细节理解题。根据第四段中的“Consider yourself luckythese insults are all part of building a relationship.”可知,作者建议当你被澳大利亚人嘲笑的时候,应该欣然接受。30.What do Australians want to express by saying
48、“Thank you for this gift” in the last paragraph? A.Dislike.B.Worry.C.Gladness.D.Thankfulness.答案A解析句意猜测题。根据第五段中的“Australians also use a lot of sarcasm (讽刺).”和最后一段中的“Now lets say your teacher tells you that there will be a test the following day.”可知,“Thank you for this gift”是在用讽刺表达相反的情绪,因此可推测出其表达的是不喜欢
49、。31.How is the text mainly developed?A.By telling stories.B.By making comparisons.C.By providing examples.D.By examining differences.答案C解析推理判断题。本文使用了大量的例子来说明澳大利亚人如何表达幽默和讽刺,由此可知,本文主要是通过举例来展开的。DOne way to prevent anxiety from getting out of control is to recognise its benefits.It is a mistake to think
50、 that wed make better decisions if only we keep our feelings under control.Instead,a mix of feelings like anxiety and logical thinking leads to sound decision-making.Its true that there is plenty of research showing that higher levels of anxiety can make us more likely to avoid risks in our decision
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605769.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
