2021届全国高三下学期高考考前信息英语必刷卷(北京卷)03 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届全国高三下学期高考考前信息英语必刷卷北京卷03 WORD版含解析 2021 全国 下学 高考 考前 信息 英语 必刷卷 北京 03 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021届全国高三下学期高考考前信息英语必刷卷(北京卷)03(考试时间:90分钟 试卷满分:100分)第一部分:知识运用(共两节,30分)第一节 完形填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside. I wondered how I would get home. The 12-mile route took me up and down steep hills and around sharp turns. I whispe
2、red a prayer for 1 .My old green Blazer SUV was doing wonderfully over the ice-covered roadway. But as I climbed one of the steepest and scariest hills, I noticed the tires were slipping, and I decided it was time to 2 to four-wheel drive. Slowly the tires 3 the road, and the top came 4 sight. Unfor
3、tunately, I had just made it when the 5 stopped. I pushed and pulled the lever (档杆)nothing happened. I was 6 with snow and ice balls around.Even though I had met no one on this lonely road, I hoped someone might come to 7 . After a few minutes, I 8 an old pickup truck. A smiling young man Id never s
4、een before rolled down his window, asking if I needed help. I ensured him I did. Then he showed me how to operate the four-wheel-drive shifting gear (齿轮), locking it into 9 . 10 , I got the Blazer starting. When I thanked the stranger and asked if he lived around the area, he just said, “Oh, over th
5、ere.” Do I believe in angels? You 55 !1AlibertyBpriorityCsafetyDrecovery2AattendBappealCswitchDlead3Alost control of Btook charge ofCgot along withDheld on to4AintoBbeyondCoverDfrom5AwindBsnowCvehicleDdriver6AhurtBstuckCengagedDpanicked7AlifeBpowerChelpDmind8AboardedBmissedCcalledDspied9AcomfortBsce
6、neCactionDplace10ABy no meansBIn no timeCIn some wayDIn the meanwhile【答案】 CCDAC BCDDB【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在风雪交加的一天开车回家,12英里的路线让作者在陡峭的山上上下颠簸,车辆在冰雪覆盖的路面上出现了问题,一个好心人帮助了作者,使得作者认为好心人就像天使一样。43考查名词词义辨析。根据前文“Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside.”“ The 12-mil
7、e route took me up and down steep hills and around _ turns.”可知,天气状况恶劣,路况恶劣,因此可知作者希望能够“安全”到家。故选C项。46考查动词词义辨析。根据前文“as I climbed one of the steepest and scariest hills, I noticed the tires were slipping(当我爬上一座最陡峭、最可怕的山时,我注意到轮胎在打滑)”可知,轮胎开始打滑,作为司机,作者应是采取措施避免打滑,开启四轮驱动。switch to,“切换到;转到;转变成”,符合语境表达。故选C项。47
8、考查动词词组辨析。根据前文“as I climbed one of the steepest and scariest hills, I noticed the tires were slipping, and I decided it was time to _ _ to four-wheel drive.”可知作者注意到轮胎在打滑,开启了四轮驱动,因此可知,汽车不再打滑,车轮贴在地面上了。故选D项。48考查介词词义辨析。come into sight,固定结构,意为“出现在眼前,可以望见”。故选A项。49考查名词词义辨析。根据后文“I pushed and pulled the lever
9、nothing happened.( 我推了一下然后又拉了控制杆什么也没发生。)”可知,作者推拉控制杆应该是因为车停了下来。故选C项。50考查动词词义辨析。根据前文背景句“Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside. ”以及“I had just made it when the _ stopped.”可知,雪下的很大,风也很强烈,且作者的车行不不了了,应是卡住了。be stuck with,“无法摆脱;陷在”。故选B项。51考查名词词义辨析。结合句子“Even t
10、hough I had met no one on this lonely road, I hoped someone might come to _.”句意可知,作者希望在这条孤单的路上能有人出现帮忙。故选C项。52考查动词词义辨析。根据后文“an old pickup truck”可知,作者应是看到了一辆小货车。故选D项。53考查名词词义辨析。结合句子“Then he showed me how to operate the four-wheel-drive shifting gear, locking it into_”可知,这个年轻人教给作者如何操作四轮驱动换挡装置,且,需要将其锁住在
11、恰当的位置。故选D项。54考查固定短语辨析。根据前文“Then he showed me how to operate the four-wheel-drive shifting gear, locking it into_”可知,这个年轻人教给作者如何操作四轮驱动换挡装置以及如何锁住到恰当的位置,因此作者的车又可以发动起来了,B项“in no time”可表达作者当时的急切且激动的心情。故选B项。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)A There was a farmer who always sold a pound of butter to a baker. One
12、day the baker decided to weigh the butter to see if he was getting a pound and found that he was not. This angered11 (he), so he took the farmer to court. The judge asked the farmer12 he had a measuring tool. The farmer replied, “I have a pair of scale. I have been buying a pound of bread from him.
13、When the baker13 (bring) me the bread, I always put it on my scale and give him the same weight of butter.”BParrots are found in countries like Brazil, Australia and India. They usually live14large groups and because they like to eat fruit, they are sometimes a problem for farmers. There are differe
14、nt kinds of parrots, but they all have strong beaks and feet, which they use for15(climb) and holding food. The biggest parrots can live for up to 80 years. They are16(noise), but they are clever birds and it is easy to teach them to talk. Some zoos have parrot shows, where you can see the birds doi
15、ng things they have learned.CKite flying is popular around China. It is known as zhiyuan, as kites are made of paper 17when they fly, they are like eagles. Kites18(use) for military purposes in the beginning. Later kite flying gradually became a very popular recreational activity. In the past, peopl
16、e 19(fasten) a bamboo-made whistle onto a kite. While flying through the wind, it made sound like the music 20 (produce)by guzheng, a traditional Chinese musical instrument. Therefore, it has its modern name as fengzheng. 答案语篇解读A篇讲了烘焙师因黄油重量不足而把农夫告上法庭的故事,但经过法官调查了解到其实是烘焙师先欺骗了农夫;B篇介绍了鹦鹉的几个特点;C篇介绍了中国风筝的
17、起源。11.him句意:这让他很生气,所以他就把农夫告上了法庭。本题考查人称代词。谓语动词anger后缺少宾语,故用he的宾格形式him。12.if/whether句意:法官问农夫是否有测量工具。本题考查宾语从句。设空处表示“是否”,因此本空填if或者whether。13.brings句意:当烘焙师把面包带给我以后,我总是把面包放在我的称上,然后给他相同重量的黄油。本题考查动词的时态。设空处表示现在的习惯性动作,故用一般现在时,故填brings。14.in句意:它们经常成群结队地在一起,因为它们喜欢吃水果,有时会给农夫们带来麻烦。本题考查介词。in large groups表示“成群结队地”,
18、故填in。15.climbing它们有强壮的喙和爪子,这可以用来攀爬和抓住食物。本题考查非谓语动词。介词for后加v.-ing形式,因此填climbing。16.noisy句意:它们很吵,但它们是聪明的鸟,教它们说话很容易。本题考查词性转换。系动词后加形容词作表语来说明主语的特征,所以本空应用形容词noisy。17.and句意:它也叫纸鸢,因为它们是由纸做成的,而且它们飞起来的时候就像鹰一样。本题考查连词。设空处前后是完整的两句话,因此用并列连词and连接。18.were used句意:一开始风筝被用于军事用途。本题考查动词的时态和语态。时间点在过去,且kites与use之间为被动关系,因此填
19、were used。19.fastened句意:过去人们把竹子做的哨绑在风筝上。本题考查动词的时态。时间状语为In the past,应用一般过去时,故填fastened。20.produced句意:当它在风中飞的时候,它会发出像一种传统中国乐器古筝发出来的音乐一样的声音。本题考查非谓语动词作定语。动词produce和其逻辑主语music之间是被动关系,故用过去分词produced。第二部分:阅读理解(共两节,38分)第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AListed here are four of the thousa
20、nds of impressive museums around the world.The Guggenheim Museum Bilbao in Bilbao,SpainBuilt in 1997,the Guggenheim Museum Bilbao is one of the newest in the world. It has transformed the industrial city of Bilbao into a travelers desired destination. The beautiful architecture of the museum has pro
21、vided a dramatic background for movies and commercials.The Louvre in Paris,FranceProbably the most famous Louvre also holds the most famous painting in the world,the “Mona Lisa” by Leonardo da Vinci. Crowds can be found any day surrounding the small,but mysterious painting of the smiling woman. But,
22、the Louvre is much more than a home to the “Mona Lisa”. The Louvre is visited by more people each year than any other museum in the world.The Barnes Foundation in Philadelphia,AmericaJust opened in its new downtown location in 2012,the Barnes Foundation is “unique” in that it is a completely reprodu
23、ced display from one mans private collection. Dr. Albert C. Barnes started collecting art in the early 20th century and collected,among others,the largest number of original Renoir paintings in the world.The Uffizi Gallery in Florence,ItalyWalking on the marbled floors feels like stepping back in ti
24、me. The building itself is a beautiful palacelike structure with frescoes(湿壁画) decorating the ceilings and walls. Viewers are bowled over(印象深刻) by the works by Botticelli,such as “The Birth of Venus”. Classic artworks from nearly 1,000 years ago describe religious events of the time.21. Which of the
25、 following is the most popular?A. The Louvre.B. The Guggenheim Museum Bilbao.C. The Barnes Foundation.D. The Uffizi Gallery.22. What makes the Barnes Foundation particular?A. Its structure.B. Its collection.C. Its location.D. Its history.23. What type of writing is this text?A. An activity poster.B.
26、 An exhibition announcement.C. An art show review.D. A travel guide.【语篇解读】本文为广告类,涉及文学与艺术话题。文章主要介绍了四个世界闻名的博物馆。21.A 【解析】考查细节理解。由由The Louvre in Paris,France部分的Crowds can be found any day和The Louvre is visited by more people each year than any other museum in the world可知四个博物馆中卢浮宫人气最旺。故选A。22.B 【解析】考查细节理解
27、。由TheBarnesFoundationinPhiladelphia,America部分的“theBarnesFoundationisuniqueinthatitisacompletelyreproduceddisplayfromonemansprivatecollection”可知,该博物馆的特殊之处在于其所有的展览品均是复制品。故选B。23.D 【解析】考查推理判断。由“Listedherearefourofthethousandsofimpressivemuseumsaroundtheworld”可知,本文主要介绍了四个世界闻名的博物馆的概况,故最有可能是旅行指南。故选D。BPeopl
28、e like to post their selfies(自拍照) on social media. To know more about it, scientists at Syracuse University in New York recently did a research and came up with some surprising findings.People who post selfies and use editing software to make themselves look better show behavior connected to narciss
29、ism(自恋), the researchers said. Makana Chock, a professor from Syracuse University, said because social media is mostly used by people to share unimportant information about their lives, it is a good place for people to “work towards satisfying their own vanity.” Those “likes” under their Facebook se
30、lfies make them feel good.Besides, people who post group selfies show a need for popularity and a need to belong to a group, the research found. Some people feel “peer(同伴) pressure” to post selfies and some follow the popular belief that if there is no picture of an event or experience, it did not r
31、eally happen. “Anyway, it shouldnt be seen as negative. People get sense of satisfaction especially when they get likes. And it does no harm,” Chock said.Other findings from the study include: There are no major differences on how often men and women post selfies and how often they use editing softw
32、are. But men who post selfies showed more of a need to be seen as popular than women who posted selfies.Chock said posting selfies on social media is not all that different from what people have done for many years. On trips and special events, our parents and grandparents used cameras instead of ph
33、ones to take photos. They would bring back photos to show friends and family. You had no choice but to look at them. You probably commented about how nice everyone in the photos looked, especially children and the person showing the photos. They were happy to hear your comments. That was the old way
34、 of “clicking like”. On social media, however, people can decide not to look at photos - even if they click “like”.24. What is the research mainly about?A. The ways of making people look better in selfies.B. The reasons for people posting selfies on social media.C. The differences between men and wo
35、men in posting selfies.D. The connections between posting selfies and mental health.25. What is Chocks attitude towards selfie posting?A. Ambiguous.B. Cautious.C. Disapproving.D. Supportive.26. From the last paragraph, we know that the older generations showed their photos to friends and family _.A.
36、 to win praise from viewersB. to show off their camerasC. to improve relationshipsD. to share good moments【文章大意】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了人们喜欢在社交媒体上发布自己的自拍。为了了解更多,纽约Syracuse University大学的科学家们最近做了一项研究,并得出了一些令人惊讶的发现。24.B 【解析】推理判断题。答案定位在最后一段You probably commented about how nice everyone in the photos looked, e
37、specially children and the person showing the photos. They were happy to hear your comments. That was the old way of “clicking like”. On social media, however, people can decide not to look at photos - even if they click “like”. 这说明老一辈人展示他们的照片是希望得到赞许,由此推断出这次研究主要是关于人们在社交媒体上发布自拍的原因,故选B。25.D 【解析】推理判断题。
38、答案定位在最后一段Chock said posting selfies on social media is not all that different from what people have done for many years.(Chock说,在社交媒体上发布自拍照与人们多年来的做法并没有太大不同。)由此推断出,Chock对发布自拍照持支持态度。A. Ambiguous. 模糊不清的;B. Cautious. 谨慎的;C. Disapproving. 反对的;D. Supportive.支持的,故选D。26.A 【解析】细节理解题。答案定位在最后一段They were happy
39、to hear your comments.(他们很高兴听到你的评论。)由此可知从最后一段,我们知道老一辈人把他们的照片展示给朋友和家人,以赢得观众的赞扬,故选A。CAttending college can be expensive, and applying to college can be costly as well. With todays college application fees averaging around $ 80, you can expect to spend hundreds of dollars on college before you are even
40、 accepted into a school.One of the easiest ways to save money on college application fees before you begin applying is to narrow down your list of schools. To save money, try to limit the schools to which you apply to about 2-3 reach schools and 2-3 safety schools.At some schools, being a relative o
41、f a graduate can secure you a free application. If you are applying to a school where one of your parents or grandparents is a former graduate, check to see if you re qualified for it.Research the preferred method of applying for each school on your list. Some schools offer free online applications,
42、 yet charge a fee for paper submissions. This is because online applications save schools the cost of employing a staff member to physically enter the application information.Several states, such as Michigan and North Carolina, take part in College Application Week, where many schools in the partici
43、pating states cancel their application fee for the week. Be sure to contact the schools to I j which you are applying to see if they participate in College Application Week and when the program takes place in that state.Apply for early admission. If you have already decided on which college is your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-611256.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023八年级数学上册 第14章 勾股定理全章综合检测作业课件 (新版)华东师大版.pptx
