分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类4 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:612066
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:15.83KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类4 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 段落 大意 WORD 解析
    资源描述:

    1、高三阅读专项拆分训练段落大意类【4】【1】 In seeking validation (认可) many people talk without listening first. We are eager to make our next point and be validated. So we dont listen. While the other person is speaking, we are arranging our next piece of brilliance and persuasion in our minds. When were told we need to

    2、 be more present or even told to talk less, we start out with the best intentions, but soon find ourselves competing for airtime.What is the paragraph mainly about?A. When to make our next point.B.How to seek validation.C.Why we dont listen. D.What is the best intent【答案】C【解析】 通读整段,尤其是根据We are eager

    3、to make our next point and be validated. So we dont listen.可知,本段主要讲述了我们不倾听的原因。故选C。【2】 A schoolgirl saved her fathers life by kicking him in the chest after he suffered a serious allergic (过敏的) reaction which stopped his heart. Izzy, nine, restarted father Colms heart by stamping on his chest after h

    4、e fell down at home and stopped breathing. Truck driver Colm, 35, suffered a mystery allergic reaction on Saturday and was taken to hospital, but was sent home only for it to happen again the next day. The second attack was so serious that his airway swelled, preventing him from breathing, his blood

    5、 pressure dropped suddenly, and his heart stopped for a moment.What does Paragraph 3 mainly talk about?A.What Colm suffered.B.Colms present condition.C.What caused Colms allergy.D.Symptoms of Colms allergic reaction.【答案】A【解析】 主旨大意题。根据第三段内容可知,本段主要是描述了科鲁姆遭受了严重过敏反应,心脏出现危机的情况。故选A。【3】 Study results show

    6、that teens who spend at least 14 hours a week online were more likely to have high blood pressure. High blood pressure makes your heart and blood vessels (血管) work too hard. Over time, this extra pressure increases your risk of a heart attack. High blood pressure can also cause heart and kidney (肾脏)

    7、 disease. It is also closely linked to a brain disease. Dementia is marked by memory disorders, personality changes, and a reduced ability to reason.What is the second paragraph mainly about?A.Causes of high blood pressure.B.The disadvantages of Internet use.C.Ways to prevent high blood pressure.D.T

    8、he harm of high blood pressure.【答案】D【解析】 主旨大意题。通读第二内容段可知,本段主要讲述了高血压会让你的心脏和血管运转困难,增加心脏病的危险,造成心脏、肾脏以及大脑疾病。总结来说,这一段主要讲述了高血压的危害,故选D。【4】 About two million tourists visit Cape Town every year. It isnt the capital city (thats Pretoria), and it isnt the biggest city either (thats Johannesburg), but Cape Tow

    9、n is South Africas most popular city with tourists for its many attractions and activities. From the beautiful views and sunny beaches to great shopping, Cape Town has something for everyone. In fact, a vacation in Cape Town is unforgettable! Cape Towns weather is pleasant. In summer, its about 26 (

    10、and remember, mid-summer here is January!), and the winter temperatures dont usually fall below 10. The local money is the rand. There are one hundred cents to every rand. The three main languages are Xhosa, English and Afrikaans. The population of Cape Town is about 3.5 million.What does the second

    11、 paragraph mainly talk about?A.A few facts about Cape Town.B.Some suggestions for tourists.C.The best time to go to Cape Town.D.The reasons for visiting Cape Town.【答案】A【解析】 根据第二段中对开普敦天气、货币、语言及人口的介绍可知,该段主要介绍了开普敦的基本情况。故选A。【5】 Ancient Greek and Roman parents kissed their children, and lovers or married

    12、 people kissed each other, as did friends. In the Middle Ages (the period in European history between about 1100 and 1500 AD) knights kissed before doing battle. Early Christians were often kissed to express respect.What is the paragraph mainly about?A.The importance of kissing.B.Kissing in the Midd

    13、le Ages.C.Different reasons for kissing.D.The early development of kissing.【答案】D【解析】 根据文中内容Ancient Greek and Roman.In the Midddle Ages.以及Early Christians.可知,本段主要讲述早期亲吻的发展。故选D。【6】 Alibaba opened Chinas version of Amazons cashier-less store, Tao Cafe at its second annual Taobao Maker Festival taking p

    14、lace from 812 July, and then showed it to the public. By scanning a QR code(二维码) on Taobao app at the entrance of the store consumers are tracked with cameras for facial recognition. After going through the checkout doors, customers will automatically make a purchase through their smartphones withou

    15、t needing to head to a register and be able to leave the store with what they buy in hand.What is the paragraph mainly about?A.The buying process in Tao Cafe.B.The payment method of Tao Cafe.C.The meaning of the Taobao Maker Festival.D.The advantage of the Taobao Maker Festival.【答案】A【解析】 根据本段内容By sc

    16、anning a QR code(二维码) on Taobao app at the entrance of the store.可知,通过用淘宝app扫描店门口的二维码,消费者可以通过摄像头进行面部识别。通过收银台后,客户将自动通过他们的智能手机进行购买,无需前往登记处,并且能够将手中购买的商品带离商店。故可知,本段主要介绍了在Tao Cafe的购买过程。故选A。【7】 Many countries have introduced measures to deal with the problem of violence against bus drivers. According to C

    17、GTN, on every bus in the US state of New Jersey, a sign on the back of the drivers seat warns passengers that anyone attacking a driver can be fined or put into prison. In London, the local government has launched a program to train drivers to deal with angry passengers and avoid potential conflicts

    18、, BBC News reported.What do the three paragraphs mainly talk about?A.In the US, the government adopted some measures to stop bus drivers being attacked.B.Plenty of foreign countries have also taken active action to protect bus drivers safety.C.In London, the local government has launched a program t

    19、o avoid potential conflicts.D.Some effective measures have been taken both at home and abroad.【答案】B【解析】 主旨大意题。第一段主要讲了针对公交司机的暴力事件,许多国家都采取了措施。接下来第二第三段具体介绍了美国和伦敦采取的措施。B选项“许多国家也采取了积极行动来保护公共汽车司机的安全。”符合题意。故选B。【8】 Hawking was born in Oxford, England, on an important date: January 8, 1942the 300th anniversa

    20、ry of the death of physicist Galileo Galilei. Hawking became a hero to maths and science fans and a pop-culture figure, guest-starring as himself on Star Trek: The Next Generation and The Simpsons. His life was presented in the 2014 movie The Theory of Everything. At Cambridge University, he held th

    21、e position of Lucasian Professor of Mathematicsthe post previously held by Sir Isaac Newtonfor 30 years until 2009. After stepping down, Hawking continued to work at the university as director of research at the Institute for Theoretical Cosmology. The following year, he wrote The Grand Design with

    22、Leonard Mlodinow. He had at least 12 honorary degrees and was awarded a CBE in 1982.What is the paragraph mainly about?A.Stephen Hawkings family life.B.Stephen Hawkings achievements.C.The barriers that Stephen Hawking faced.D.Stephen Hawkings books.【答案】B【解析】 通读本段内容Hawking was born in Oxford, England.以及.He had at least 12 honorary degrees and was awarded a CBE in 1982.可知,这一段主要讲述了霍金生平的作为及成就,所以B项内容正确,故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类4 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612066.html
    相关资源 更多
  • 人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx
  • 人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1