2021届高考英语二轮复习题型 词汇专练:专题强化练03 阅读理解 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习题型 词汇专练:专题强化练03 阅读理解 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 题型 词汇 专题 强化 03 阅读 理解 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题强化练(三)阅读理解第一组A主题语境:人与自我生活与学习建议用时:5实际用时:正答率:/3Id been a photographer for 20 years,but I found a new path when I was asked to photograph a doctor performing a spine procedure(脊椎手术).When the doctor said,“Here,take a picture of this.” There before me was the spine.I realized the spine,which had never
2、seen light and wasnt meant to see light,was bathed in light at that moment.I was in awe(敬畏).I knew right then that this was where I wanted to spend the rest of my life.I could become a doctor myself.I ceased receiving calls while I was training to be a doctor.I often worked nearly a hundred hours a
3、week.Even my mom stopped calling me.I used my phone only for medical purposes.Then one day my cell phone rang.I didnt recognize the number,but the call was from Washington,D.C.This call,I thought,must be important.“Yes?” I whispered in the hallway.“Hey,Max,” the voice rose.“Its Todd.” Todd James is
4、a photo editor at National Geographic.I hadnt spoken to him in 10 years,certainly not since Id left photography to become a doctor.“Ive got a job for you.” He wanted to send me all over the world to shoot stem cell(干细胞) research.“But.,” I told Todd.“Ive got patients Ive got to see right now.Ill call
5、 you back.” That afternoon I ran into the director of my program.After talking with him,I called Todd right away.He figured I could do the story in 23 days13 shoots in 13 countries.While shooting the stem cell research,I wondered what to specialize in.Then I realized that being a photographer is ser
6、ious business,but I had 20 years of experience doing it.I was a master.However,it would take 20 more years before I had the mastery I needed to have as a doctor.I finally made the decision.【语篇解读】作者离开摄影行业成为一名医生。在接到国家地理杂志图片编辑的邀请电话后,考虑到自己有20多年的摄影经验,作者决定重返这个行业。1.Which of the following best explains “cea
7、sed” underlined in Paragraph 2? A.Stopped.B.Minded.C.Liked.D.Admitted.答案A解析词义猜测题。由下文内容“I often worked nearly a hundred hours a week.Even my mom stopped calling me.I used my phone only for medical purposes.”可知,作者在培训当医生的时候,停止接电话了。2.Why did Todd call the author?A.To look for medical help.B.To seek advi
8、ce from the author.C.To encourage the author to do research.D.To ask the author to photograph again.答案D解析细节理解题。由第三段最后一句可知,Todd给作者打电话的目的是让他再次从事摄影。3.What decision did the author make finally?A.Returning to photography.B.Trying to be a master doctor.C.Taking lots of photos of doctors.D.Improving his ph
9、otographic skills.答案A解析细节理解题。由最后一段最后三句可知,作者最终意识到他很精通摄影,但他还需要20年的时间才能掌握作为一名医生所需要的技能,所以作者最终决定重返摄影行业。B主题语境:人与社会历史典故建议用时:5实际用时:正答率:/4Moolah.Benjamins.Stacks.Big ones.Cheddar.We have a lot of terms for money in the U.S.While the meaning behind some of these terms may seem obvious,its less intuitive for o
10、thers.“Bucks” is one example of the latter.So why do we call dollars “bucks”?A widely held belief involves the use of the word “buck” to mean “a male animal;especially,a male deer or antelope.” Back in the 18th century,European settlers and Native Americans often traded buckskins,or deerskins,as a f
11、orm of currency.One of the earliest references to bucks as currency is a 1748 journal entry from Conrad Weiser,a Pennsylvania Dutch pioneer,interpreter and diplomat.In his journal,he described the rate for a cask of whiskey as “5 bucks,” reportedly in reference to deerskins.The journal also cited a
12、man who was “robbed of the value of 300 bucks.”A popular theory relates the term “buck” to the use of deerskins as a commodity(货物) of exchange.One deerskin wasnt necessarily the equivalent of one “buck,” as various factors could determine the value,like the size,quality,age of the deer and more.Offi
13、cial U.S.dollars werent minted until several decades after Weisers journal entries,but it appears buckskins and the word buck stuck around in the currency arena.Yet another theory relates “buck” to the game of poker.A knife with a buckhorn handle in the 19th century American frontier,was passed arou
14、nd to indicate whose turn it was to deal.Many believe the buckhorn handled knife in poker is the source of the phrase “pass the buck,” which means to shift the responsibility for something to someone else.The idea is that a player who did not want to be the dealer could pass the buckhorn knife,that
15、is “pass the buck,” and make the next player take up the responsibility of dealing.Clearly,theres no strong agreement on the origin of the word “buck” for dollar,but most of us can probably agree that it might be nice to have a few more in our bank accounts.【语篇解读】人们有时候也将美元叫做 buck,但许多人并不知道关于这种用法在历史上是
16、有许多理论依据的。4.What does the underlined word “intuitive” in the first paragraph probably mean?A.Clear.B.Major.C.Cheap.D.Meaningful.答案A解析词义猜测题。由前面句中的While和obvious可知,此处应表示虽然一些术语背后的意义很明显,但其他的术语却没有这么“清楚的”意思。5.According to the text,Conrad Weiser was the first to .A.work as an interpreterB.be robbed of bucksC
17、.write a journal entryD.refer to bucks as currency答案D解析细节理解题。由第二段第三句可知,Conrad Weiser是第一个把buck作为货币的人。6.When did official U.S.dollars come into use?A.In the year 1748.B.Decades after 1748.C.Before Weiser wrote his journal entry.D.As soon as Weiser wrote his journal entry.答案B解析细节理解题。由第三段最后一句中的“until se
18、veral decades after Weisers journal entries”可知,美元是在Weiser完成日记账之后几十年才被制造出来。7.In the 19th century,who is the dealer in the game of poker?A.Anyone who played the game.B.Anyone who passed the buck on.C.The person who got the buckhorn knife.D.The person who won the game at last.答案C解析细节理解题。由最后一段中的第二句可知,在1
19、9世纪,人们在玩纸牌游戏时拿到鹿角柄的就是发牌员。此题易误选B项。当时人们在玩纸牌时,带有鹿角柄的刀子会在人们之间传递,当刀子传递给一个人时也就意味着把责任传递给他,因此拿到这把刀子的人才是发牌员。C主题语境:人与社会名人传记建议用时:5实际用时:正答率:/4Born in 1928 in Nanjing,Jiangsu,Yu Guangzhong,who spent his younger days on the Chinese mainland before moving to Taiwan in his 20s,passed away on Dec 14,2017.Nostalgia(乡
20、愁)which Yu wrote in his 40s to voice his homesickness for his childhood motherlandbecame his most well-known work,since it resonated(共鸣) with many who were far away from home.The poem appeared in Chinese school textbooks and was adapted into songs.However,the fact that Nostalgia became so famous als
21、o disturbed Yu because among the over 1,000 poems that hed written,Nostalgia seemed to be the only one that the public ever talked about and appreciated.“Id like to think of Nostalgia as my business card,but unfortunately it got too big that it kept people from seeing the real me,” Yu once said,acco
22、rding to China Youth Daily.Indeed,writing poems is only one of Yus many talents.Great Chinese writer Liang Shiqiu (1903-1987) once spoke of Yu,“He writes poems with his right hand and proses(散文) with his left.There is hardly anyone who matches his achievements at the time.”Yu was also a translator.Y
23、u spoke French,German,Spanish,Italian and Russian,and published 13 translation collections.And he used his talents well.He spent his whole life working,even in his 80s.Yu said in October that whenever people asked whether he still kept the habit of writing up,he would always answer,“Why dont you ask
24、 me if Im still breathing?”To him,writing was an inseparable(不可分割的) part of life that shouldnt be affected by age or anything else.Now that Yu has taken his last breath,his writing career has finally been put to rest.But the many books he wrote and translated will continue to carry the nostalgia peo
25、ple have for him.【语篇解读】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了著名诗人余光中的生平和他的成就。8.How old was Yu Guangzhong when he died?A.86.B.87.C.88.D.89.答案D解析细节理解题。由第一段第一句“Born in 1928 in Nanjing.his 20s,passed away on Dec 14,2017.”可知,余光中去世时,享年89岁。故选D项。9.How did Liang Shiqiu like Yu Guangzhong?A.He spoke hardly of Yu Guangzhong.B.He th
26、ought highly of Yu Guangzhong.C.He was indifferent to Yu Guangzhong.D.He was very friendly to Yu Guangzhong.答案B解析细节理解题。由第四段梁实秋的话“He writes poems with his right hand and proses(散文) with his left.There is hardly anyone who matches his achievements at the time.”可知,梁实秋对余光中给予很高的评价。故选B项。10.Which of the fo
27、llowing does not describe Yu Guangzhong?A.A poet.B.A writer.C.A thinker.D.A translator.答案C解析细节理解题。由第一段最后一句可知,余光中是诗人;由第五段第一句“Yu was also a translator.”可知,余光中是翻译家;由最后一段第二句可知,余光中还是一名作家。故选C项。11.What can we infer from the last three paragraphs?A.Nostalgia is important for him in his life.B.Writing is as
28、important as translation.C.Writing is the most important part in his life.D.His talents are the most important in his writing.答案C解析推理判断题。由第六段第二句及第七段“To him,writing was an inseparable(不可分割的) part of life that shouldnt be affected by age or anything else.”和最后一段第一句中的“his writing career has finally been
29、 put to rest”可知,对余老来说,写作是他的生命中最重要的。故选C项。D主题语境:人与自然宇宙探索建议用时:7实际用时:正答率:/4Scientists have found what they believe are pieces of a meteor(流星) that fell to the earth last year.The objects were discovered off the coast of the United States in the Pacific Ocean.The crew of the Nautilus,a private research s
30、hip,recovered the rock particles(颗粒).The Nautilus is operated by the Ocean Exploration Trust.The group says its aim at present is to examine areas of the ocean that have never been explored before.The search was launched after US government weather stations observed a large meteorite exploding some
31、months ago.The explosion lit up the sky and sent the rock particles to the earth.The meteorite fall was the largest recorded over the United States in at least 20 years.The team includes scientists from NASA,the Olympic Coast National Marine Sanctuary and the University of Washington.The scientists
32、examined what they believe were two small meteorite fragments.Further testing is needed before they can confirm that the material came from the explosion.The Nautilus is equipped with two remotely operated vehicles(ROVs),called Hercules and Argus.These robotic submarines help researchers find and co
33、llect materials from the seafloor.The fact that the particles landed in the ocean,instead of on land,means larger pieces may have survived and can be studied.For this reason,scientists decided to launch the first intentional search for meteorites from the ocean,Until the latest research,scientists h
34、ad only accidentally discovered a small number of meteorites from drilling operations.The objects recovered from the bottom of the sea likely came from the recent explosion for two main reasons.First,meteorite particles are basically made of glassy materials that do not tend to last long in seawater
35、.Secondly,they came from what looked like a small hole on the seafloor.Some evidence shows that they came from something that fell.【语篇解读】 科学家们发现了他们认为是去年坠落地球的流星的碎片。这些物体是在美国太平洋沿岸发现的。12.What is the current goal of the crew of the Ocean Exploration Trust?A.To recover the rock particles.B.To observe move
36、ments of the universe.C.To study unexplored places of the ocean.D.To examine creatures of the explored ocean.答案C解析细节理解题。由第二段第三句可知,the Ocean Exploration Trust的船员目前的目标是研究海洋中未被探索的地方。故选C项。13.What mainly caused the start of the search in the sea?A.Some pieces of a meteor.B.Business value of meteors.C.Ple
37、nty of natural resources.D.The brainstorm of researchers.答案A解析推理判断题。由第一段第一句可知,一颗流星的碎片导致了在海中搜索的开始。故选A项。14.Why do the scientists prefer to search for meteors in the ocean?A.They can find meteors more easily.B.They may find bigger rock particles.C.They like to explore strange sea areas.D.They have bett
38、er submarine equipment.答案B解析推理判断题。由第四段第三句可知,科学家更喜欢在海洋中寻找流星是因为他们可能会发现更大的岩石颗粒。故选B项。15.What does the author intend to do in the last paragraph?A.Offer clues for the search.B.Give reasons to support a guess.C.Stress the importance of the event.D.Describe the process of the search.答案B解析推理判断题。由最后一段第一句可知,从
39、海底发现的物体可能来自最近的爆炸,主要有两个原因。作者在最后一段是想给出支持猜测的理由。故选B项。第二组A主题语境:人与社会特色餐厅建议用时:4实际用时:正答率:/3Do you want to go out to eat with your kids?Here are some restaurants that are good for kids in downtown Los Angeles.Grand CafeTel:(213)356-4155Do you need a place that opens as early as your kids wake up?Then go to G
40、rand Cafe.Families can order breakfast off the menu or enjoy the buffet.Because of the variety,buffets seem to be an easy option for families with picky eaters.There are many options for the different moods of all family members.Nickel DinerTel:(213)623-8301Nickel Diner was listed in Los Angeles mag
41、azine as one of “LAs Best New Restaurants”.The space is small,but the menu is wonderfully large.The atmosphere is quiet and relaxed,which makes it easy to bring the kids.One of the most attractive things about Nickel Diner is its unique menu of breakfast foods.KulaTel:(213)290-9631Kula is an excitin
42、g sushi bar and is a big hit for little sushi eaters.Kulas concept includes providing “a high standard of natural organic foods” and they use 100% organic rice.If your child is not a sushi eater,there are also many other options.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章推荐了几个适合带着孩子就餐的餐厅。1.Who would most probably go to eat a
43、t Grand Cafe?A.People who love organic foods.B.People who want to play while eating.C.People who want to serve themselves in a restaurant.D.People who love a quiet eating environment.答案C解析推理判断题。根据Grand Cafe中的“Because of the variety.moods of all family members.”可知,由于多样性,自助餐似乎对有挑食的人的家庭是一个简单的选择。对于所有家庭成
44、员的不同情绪,有许多选择。故想要在餐馆里吃自助餐的人最有可能去Grand Cafe馆吃饭,选C项。2.Why is Nickel Diner a good place to bring kids?A.Because it offers a lot of options.B.Because its atmosphere is suitable for kids.C.Because it opens as early as kids wake up.D.Because it serves special sandwiches答案B解析细节理解题。根据Nickel Diner中的“The atmos
45、phere is quiet and relaxed,which makes it easy to bring the kids.”可知,Nickel Diner之所以是带孩子来的好地方是因为它的氛围适合孩子们。故选B项。3.Which of the following aspects of Kula is most attractive to eaters?A.It offers very healthy foods.B.It has many other options.C.It offers different kinds of rice.D.It allows kids to run
46、around.答案A解析细节理解题。根据Kula中的“Kulas concept includes providing a high standard of natural organic foods and they use 100% organic rice.”可知,Kula的理念包括提供“高标准的天然有机食品”,他们使用100%的有机大米。故Kula最吸引食客的是它提供非常健康的食物,选A项。B主题语境:人与社会助人为乐建议用时:7实际用时:正答率:/4When Randy Heiss went hiking behind his Patagonia,Ariz ona,the last
47、thing he expected to find was a Christmas list from a little girl across the US-Mexico border.“I found this balloon on my morning walk near Patagonia on Sunday.Attached to it was a piece of paper with the Christmas wishes from a little girl,” Heiss wrote on his Facebook page.When he brought the list
48、 home to his wife,who speaks fluent Spanish,they determined that the little girl had asked for Enchantimals toys,clothes,art supplies and various other gifts.Thats when Heiss set out to make the little girls Christmas dreams come true.Heiss said he had attempted to send Christmas letters to Santa Cl
49、aus via balloon when he was a kid but never received a response.Heiss sent a Facebook message on Wednesday to XENY,a radio station in Nogales,to see if it could help him track down the girl or her family.He later received a response from the station,which had determined the author of the letter was
50、an 8-year-old girl named Dayami,and the station wanted to set up a meeting between the two on Thursday.“It just changed my entire day,” Heiss told the Washington Post.“Instead of going back to my office in Bisbee,I went with my wife to Walmart.”The couple bought almost everything on Dayamis list.The
51、y also brought a few gifts for Dayamis little sister,Ximena.They told the children they were “ayudantes de Santa,” or Santas helpers.Heiss,60,said the experience was very healing for him and his wife.Nine years ago,the couples only son died.“Being around children at Christmas time has been absent in
52、 our lives,” Heiss said.We now have friends for life.For a day,that border fence with its concertina wire melted away.【语篇解读】 Randy Heiss在亚利桑那州巴塔哥尼亚散步时,意外收到了来自边境的一个小女孩通过气球发来的圣诞礼物清单。4.How did Dayami send out her Christmas wishes?A.By calling Heiss.B.By attaching them to a balloon.C.By writing to a rad
53、io station.D.By sending a Facebook message.答案B解析细节理解题。由第一段“I found this balloon on my morning walk near Patagonia on Sunday.Attached to it was a piece of paper with the Christmas wishes from a little girl”及下文可知小女孩就是Dayami,她是通过把愿望绑在气球上发送圣诞愿望的。故选B项。5.When did Heiss know what the girl exactly wanted?A.
54、After the help of his wife.B.When he found the balloon.C.After their meeting in America.D.When he got a response from the radio station.答案A解析细节理解题。由第二段第一句可知,他是通过妻子的帮助知道女孩到底想要什么的。故选A项。6.What might make Heiss decide to fulfill the little girls Christmas wishes?A.His sons will.B.The girls request for h
55、elp.C.His similar unsuccessful experience.D.His desire to make friends with the girl.答案C解析推理判断题。由第二段最后一句可知,他小时候有和女孩相似的但不成功的经历,因此他决定帮助女孩实现愿望。故选C项。7.What can we infer from the last paragraph?A.The couple got out of the pain completely.B.The experience was a great relief to the couple.C.The couple woul
56、d help more children from Mexico.D.There will be no border between countries one day.答案B解析推理判断题。由最后一段第一句可知,这段经历对Heiss和他的妻子来说是非常治愈的。因为他们九年前失去了唯一的儿子,因此这次经历对他们来说是一种很大的安慰。故选B项。C主题语境:人与社会艺术家建议用时:5实际用时:正答率:/4Fu Yiyao,one of Chinas leading ink wash painters,released her new book on December 6 in Shanghai.F
57、u followed the words of her father,Fu Baoshi (1904-1965),who was the representative landscape painter of his time,to study Chinese language in college.She set foot in painting circles due to her strong attachment(依恋) to the art and since became an outstanding painter.In 1979,Fu was one of the first
58、batch(批) of overseas students sent to Japan after the country carried out its reform and opening up policy.She was famous for large-scale ink wash painting and held many exhibitions around the world,helping promote Chinese painting worldwide.Fu said that her original dream was to become an actress,b
59、ut her father thought that literature plays an important role in ones growth and is also a qualification(资格) to start painting.Later,Fu gradually understood her fathers deep love for her.After living in Japan for 40 years,Fu said she genuinely understands the superiority of her motherlands culture a
60、nd she will constantly promote the art of ink wash painting.She believes that she has obeyed by her fathers wishes.Speaking of her original intention of creating her book,Fu said,“It is not a pure autobiography(自传)for I have shared my reflections on life and art in a new form.” Meanwhile,the book ha
61、s three types of vision to meet the needs of different readers.“I have got what I wanted in the process of study and creation.Love may remain only three days,but my love for Chinese culture can last thousands of years,” Fu concluded.【语篇解读】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了中国水墨画家之一,著名水墨画家傅抱石的女儿傅益瑶的成长经历及成就。8.Why did Fu
62、 Yiyao become a famous painter?A.Because her father was a painter.B.Because she listened to her father.C.Because she was crazy about art.D.Because she studied painting in college.答案C解析细节理解题。由第二段最后一句可知,傅益瑶痴迷于艺术是她成为杰出的画家的原因。故选C项。9.Whats Fus purpose of holding many exhibitions around the world?A.To ear
63、n more money by her paintings.B.To be famous for large-scale ink wash painting.C.To help more people who need help all over the world.D.To make people all over the world get to know Chinese painting.答案D解析细节理解题。由第三段最后一句可知,傅益瑶在世界各地举办了许多画展,其目的是在世界范围内推广中国绘画,也就是让世界各地的人来了解中国的绘画。故选D项。10.What did her father
64、 think important in ones growth?A.Literature.B.Painting.C.Friendship.D.Gift.答案A解析细节理解题。由第四段第一句中的“but her father thought that literature plays an important role in ones growth”可知,她的父亲认为文学在一个人的成长中是非常重要的。故选A项。11.What can we infer from the last paragraph?A.Fu loves painting very much.B.Fu loves her moth
65、erland very much.C.Fu loves her new book very much.D.Fu loves Chinese culture very much.答案B解析推理判断题。由最后一段第二句中的“my love for Chinese culture can last thousands of years”可推知,傅益瑶是非常爱国的。故选B项。D主题语境:人与自然环境保护建议用时:6实际用时:正答率:/4Experts predict the world could run out of chocolate within 40 years because cacao p
66、lants are struggling to survive in warmer climates.The trees can only grow within about 20 degrees north and south of the Equator(赤道)and they grow under specific conditions such as high humidity(湿度) and abundant rain.That means cacao production areas are set to be pushed thousands of feet uphill int
67、o mountainous area which is carefully preserved for wildlife by 2050.Last year experts predicted that the world was heading for a “chocolate deficit(赤字)” as shoppers in developing countries rushed to buy more chocolate.The typical Western consumer eats an average of 286 chocolate bars a yearmore if
68、they are from Belgium,according to the research.Since the 1990s,more than a billion people from China,Indonesia,India,Brazil and the former Soviet Union have entered the market for cocoa.Despite the increased demand,supply has not kept up and stores of cocoa are said to be falling.Doug Hawkins,from
69、London-based research firm Hardman Agribusiness,said production of cocoa is under strain(面临压力) as farming methods have not changed for hundreds of years.Some reports suggest cocoa growers in the worlds top producer country,Ivory Coast,have turned to illegally farming protected forests to meet demand
70、what Mr.Hawkins calls “destruction by chocolate”.【语篇解读】 有关专家预测由于全球气候变暖,可可树将难以生存,因此巧克力将在40年之内绝迹。12.Whats the reason that chocolate could disappearing within 40 years?A.Plenty of rain.B.Global warming.C.More bad climates.D.People needing more chocolate.答案B解析细节理解题。由第一段中的“because cacao plants are strugg
71、ling to survive in warmer climates”可知,巧克力将在40年之内绝迹,原因是全球气候变暖。13.Which of the following does not belong to the growing conditions of cacao plants?A.High wet.B.Enough rain.C.A lot of sunlight and protection.D.In 20 degrees north and south of the Equator.答案C解析细节理解题。由第二段的“The trees can only grow within
72、about 20 degrees north and south of the Equator”和“high humidity(湿度) and abundant rain”可知,可可树种植区域仅限距离赤道南北纬约20度的狭窄的雨林,喜生在湿度大、雨量充足的环境。故选C项。14.What does the underlined word “they” in paragraph 4 refer to?A.Experts.B.Chocolate bars.C.Developing countries.D.The typical Western consumers.答案D解析词义猜测题。由本句的意思可
73、知,they指上文的“典型西方国家的消费者”。故选D项。15.What does Doug Hawkins think of production of cocoa in high demand?A.Farming methods havent changed for hundreds of years.B.More and more people like eating chocolate production.C.Less and less people plant cacao plants all over the world.D.More people from developing
74、countries like eating chocolate production.答案A解析细节理解题。由第六段中的“as farming methods have not changed for hundreds of years”可知,道格霍金斯认为可可产品供应紧张是因为可可树种植方法几百年来一成不变。故选A项。第三组A主题语境:人与自然旅游建议用时:5实际用时:正答率:/3(2019四川眉山一诊)Khotyn FortressBuilt in the 13th-14th century,it lies on the right bank of the Dniester River i
75、n Khotyn,of western Ukraine.It is also in the historical northern Bessarabia region which was split in 1940 between Ukraine and Moldova.And it is near to the Old Kamyanets Castle of Kamianets-Podilskyi,which was also used as a famous defensive structure.It is convenient to book the hotels nearby it
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-613907.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
