2022-2023学年高一英语上学期同步课文批注式解析(外研版2019必修第一册)UNIT1 DEVELOPING IDEAS WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022-2023学年高一英语上学期同步课文批注式解析外研版2019必修第一册UNIT1 DEVELOPING IDEAS WORD版含答案 2022 2023 学年 英语 上学 同步 课文 批注
- 资源描述:
-
1、【Passage 2】High School Hints 高中生活指南文章来源:2019外研版新教材Book 1 Unit 1 体裁:访谈 词数:376本文是一篇访谈,毕业生Lisa回母校参加校园广播节目“School Talk”,围绕“高中学习与生活”给学弟学妹一些建议。在访谈中,主持人通过三个问题:刚开学时什么对你有所帮助、如何应对挑战以及如何面对失望,引出本次采访的主题,即高中生会遇到哪些困难、问题。Lisa根据自己的亲身经历分别对这三个问题提出了自己的建议,最后Lisa 还引用了一位美国作家Maya Angelou的一句名言,以此来告诉学弟学妹要有积极的生活态度。【文章导读】 【你的笔
2、记】word cloud 词云图,也叫文字云,是对文本中出现频率较高的“关键词”予以视觉化的展现,词云图过滤掉大量的低频低质的文本信息,使得浏览者只要一眼扫过文本就可领略文本的主旨。 【课文回顾】Interviewer: Hello and welcome to School Talk! Today Im joined by a former student of our school, Lisa Osborne. Lisa graduated from our school last June and is about to go to college in New York. Lisa,
3、thank you for coming to share your suggestions for high school with us.Lisa: Hi, everybody. Im very glad to be back. I feel as if high school was only yesterday!Interviewer: So what helped when you first started high school?Lisa: Orientation Day was really helpful. Its a fantastic opportunity for ne
4、w students to get to know the school and the other students. I even made some new friends! Just keep an open mind and take part in as much as possible.Interviewer: Thats sound advice for sure. But how did you deal with new challenges, like starting a new course?Lisa: I had a chemistry test right at
5、the end of the first week. I was frightened at the sight of the test paper. But then I figured Id better just go all out and see what happens. If you fail, no problemnext time you can fail better!Interviewer: So, hold your head up, then. But life is not always easy. You must have had some moments wh
6、en you were disappointed. If so, how did you deal with them?Lisa: As a member of the school volleyball team, I wasnt selected for the end-of-year competition. At first I was really sad, but later I realized that I joined the team for the love of the sport. It wasnt just about winning. So I kept work
7、ing hard to support my teammates during our training. Theres always a way to be part of something you love, isnt there?Interviewer: Yes, I totally agree. Is there anything else in particular that youd like to share with us?Lisa: Looking back on my high school life, the most important advice Id give
8、is these wonderful words from the writer Maya Angelou玛雅安吉罗(Maya Angelou,19282014)美国黑人作家、诗人、剧作家,同时还是一位活跃的人权作家,是一位非凡的女性。代表作我仍将奋起是继马丁路德金的著名讲演 我有一个梦想 之后,美国黑人争取民权运动的又一重要代表作,被人们背得滚瓜烂熟。 Rainbow in the cloud 的比喻意是“如果一个人有勇气,没有什么能使其由内而外的光芒晦暗” (If one has courage, nothing can dim the light which shines from wi
9、thin.)。玛雅安吉罗也经常鼓励人们成为rainbow in someone elses cloud,即给他人带来信心、勇气和帮助的人。. She said, “Be a rainbow in somebody elses cloud.” So, give your friends a hand when they need it. And this will make you feel good, too.Interviewer: Neat! Well, thanks again for coming to speak to us, Lisa. And good luck with col
10、lege!Lisa: Thank you.【参考译文】采访人:大家好,欢迎收看校园访谈!本期嘉宾是我校校友莉萨奥斯本。莉萨今年六月从我校毕业,即将在纽约上大学。莉萨,谢谢你来和我们分享你对高中的建议。莉萨:嗨,大家好。我很高兴回到母校。我觉得高中就像是昨天发生的事一样历历在目!采访人:那么,刚上高中时,有哪些事情对你有所帮助?莉萨:迎新日真的很有帮助。这是新生了解学校和认识学生的绝佳机会。我那天结交了一些新朋友!只管敞开心扉,尽可能地参与其中。采访人:这的确是个不错的建议。但你是如何应对新挑战的呢,比如学习一门新课程?莉萨:开学第一周才结束时,我就有一场了化学考试。我看到试卷就害怕了。不过后来
11、我就觉得,最好还是全力以赴考考看。如果这次考不好,没关系下次你可以做得更好!采访人:也就是说,诀窍就是永不放弃。但生活并非总是一帆风顺。你肯定有过灰心丧气的时候。这种情况下,你是如何应对的呢?莉萨:作为学校排球队的一员,我没有入选年终赛。一开始我非常难过,但后来我意识到,我是因为热爱这项运动才加入球队的,并我赢球(是不是能上场)无关。所以,我在培训期间一直努力支持我的队友。对于自己热爱的事情,总有办法参与其中,不是吗?采访人:是的,我完全赞同。你还有什么特别想和我们分享的事情呢?莉萨:回顾高中生活,我能给大家的最重要的建议就是作家玛雅安吉洛的一句精彩名言。她说:“要成为别人云中的一道彩虹。”所
12、以,当朋友需要帮助时要施以援手,这也会让你感觉很开心。采访人:太棒了!好的,再次感谢你今天来和我们分享,莉萨。祝你在大学一切顺利!莉萨:谢谢。【文本分析】Suggestions for high school from LisaAt the 1._ of high schoolTake advantage of Orientation Day to 2._ the school and the other students.In the face of new 3._.Just go all out and see 4._. Failure is 5._ and next time you w
13、ill fail 6. _.When disappointedAn example to show how to deal with 7._.The most 8._advice9. _ when they need it, which will make you 10. _ too.【参考答案】1. start 2. get to know 3. challenges 4. what happens 5. no problem6. better 7. disappointment8. important 9. Give your friends a hand 10. feel good【细节
14、理解】1. Where was the interview most likely to take place?此次采访最有可能发生在哪里?请注意此处的interview。A. In a local TV station.B. In a campus radio studio.C. In the students union of a college.【参考答案】B2. What can we know about Orientation DayOrientation Day 迎新日 from the passage?A. It is meant for students who want t
15、o make new friends.B. It helps students to know about their new school life.C. It gives students advice about how to deal with challenges.【参考答案】B3. What did Lisa learn from her failure to be selected for the end-of-year competitionthe end-of-year competition年终竞赛?A. She should join a sports team for
16、the love of the sport.B. Winning is not necessary for a sport.C. She could find other ways to enjoy the sport she loved.【参考答案】C4. Which statement will the author probably agree with about “fail better”?A. Each failure can bring us closer to our goal.B. Trying again may cause bigger failure.C. Try ag
17、ain and we will make it next time.【参考答案】A5. In the quote “Be a rainbow in someones cloudBe a rainbow in someones cloud. 成为某人云端的彩虹。.”, what may “cloud” imply?A. Wonderful memories.B. Beautiful scenery.C. Rough times.【参考答案】C 【语法填空】Lisa 1.graduatecd_ (graduate) from our school last June and is about 2.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-648379.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
