分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型2022届湖北省武汉市第二中学高三五月全仿真模拟英语考试(一).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:678058
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:37.83KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 湖北省 武汉市 第二 中学 三五 仿真 模拟 英语考试
    资源描述:

    1、武汉二中2022届高三五月全仿真模拟考试(一)英 语 试 题命题人:武汉二中高三英语组 考试时间:2022年5月21日上午8:0010:00本试卷共10页,全卷满分150分。考试时长:120分钟注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂

    2、到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What might the woman be? A. A doctor. B. A nurse. C. A patient. 2. What does the woman want to do? A. Sell her furniture. B. Find a roommate. C. Rent an apartment. 3. How did the woma

    3、n feel about the lecture?A. Interested. B. Bored. C. Confused. 4. What is the mans problem? A. Hes out of cash. B. He has lost his credit card. C. He cant find a gas station. 5. Where does this conversation probably take place? A. In a restaurant. B. At home. C. In a stadium. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.

    4、5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the party held for? A. Marias birthday. B. Marias promotion. C. Marias retirement. 7. Where was the party originally scheduled to take place? A. In the office. B. I

    5、n the garden. C. In the conference room. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What do we know about John? A. He has been working overtime. B. He was fired by the company. C. He is tired from work. 9. When does the conversation probably take place? A. In the morning. B. At noon. C. In the evening. 听第 8 段材料,回答第 10至

    6、12 题。10. What are the speakers talking about? A. A new technology. B. A tomato-shaped timer. C. A time management approach. 11. What is the first step to write an essay? A. Break down the task. B. Write a to-do list. C. Set the time limit. 12. What is said about Peter? A. He is a top student. B. He

    7、invents the technique. C. He is writing an essay. 听第 9 段材料,回答第 13至 16 题。13. For whom is the woman renting the car? A. For herself. B. For her husband. C. For her family. 14. When will the woman return the car? A. On March 21st. B. On March 24th. C. On March 25th. 15. Why cant the woman choose other

    8、cars? A. They are too expensive. B. They are not big enough. C. They are not available. 16. What should the woman do before she returns the car? A. Clean it. B. Check it. C. Fill it up. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. How long did the speaker stay in the hotel? A. 2 days. B. 3 days. C. 4 days. 18. What

    9、is the speaker think of the hotel? A. The service is bad. B. The waiters are rude. C. The facilities are outdated. 19. What did the hotel assure the speaker of? A. Quiet surroundings. B. A smoking room. C. Russian speaking staff. 20. What will the speaker probably do next if not getting reply? A. Te

    10、ll the press. B. Contact his lawyers. C. Write a negative review. 第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 AA medical emergency can happen anywhere at any time. Taking a brief moment to seek help is often the best first response. But before an ambulance can get

    11、to the scene, the immediate first aid attendance to anyone who is injured seriously makes a difference between life and death. LifeSaver Team has been providing CPR(心肺复苏术)and first aid training since 2009. Here are a few of their most popular courses: CPR AEDIt is a classroom, video-based, instructo

    12、r-led course that teaches the basic techniques of CPR and the use of an AED(自动体外除颤器), as well as how to relive choking, This course teaches sill with research-proven technique. Course length: 2 hours Initial course: $50(Enroll in a first aid course for an additional $30)Upon completion of this cours

    13、e, students will receive an American Heart Association Heartsaver First Aid Course Completion Card that is valid(有效的)for two years. Basic Life SupportThis is a classroom course designed to provide a wide variety of healthcare professionals with the ability to recognize several life-threatening emerg

    14、encies, provide CPR, use an AED, and relieve choking in a timely and effective manner. Course length: 4 hours Initial course: $60(Enroll in a first aid course for an additional $30)The American Heart Association BLS for Healtheare Provider Course Completion Card is valid for two years. First AidIt i

    15、s a classroom, video-based, instructor-led course that teaches students critical skills to manage an emergency in the first few minutes until emergency medical services arrive. Students learn skills such as how to treat bleeding, broken bones and other first aid emergencies. Course length: 2 hours I

    16、nitial course: $45Upon completion of this course, students will receive an American Heart Association Heartsaver CPR AED Course Completion Card that is valid for two years. 21. What should be often done first in a medical emergency? A. Calling for help at once. B. Providing immediate first aid. C. T

    17、aking the injured to the hospital. D. Leaving the scene as soon as possible. 22. How much does it cost if an average person wants to learn about first aid, CPR and AED use? A. $80. B. $90. C. $95. D. $105. 23. What do the listed courses have in common? A. They are available online. B. They are for a

    18、ll individuals. C. They take the same amount of time. D. They include a two-year AHA certificate. BMany have had the same thought as Shannon St. Onge when looking at the approach of snow on a weather forecast-that they have time to finish their jobs. As the director of finance at the First Nations U

    19、niversity of Canada, she had to drive 25 kilometers from her home to the city of Regina to attend an important meeting. As she was leaving, the winter snow began to fall. Taking a dirt road for better traction(牵引)on her tires, she quickly became lost, with no ability to see the edge of the road from

    20、 a rolled-down window. After a while she stopped and called 911. “The operator took my information and told me to wait out the storm as my tank was full and I was warm. I waited almost 14 hours and nobody has called me yet to check in, ” she wrote in a Face-book post. “Would the gas tank last until

    21、morning? What if I was hit by another vehicle? What if I didnt make it home at all?” St. Onge wondered. Determined to ensure the safest end, she went out in the storm and discovered her location on a road sign, and then found a neighborhood Facebook group for the area she was passing through-warning

    22、 others of her plight through a Google Maps pin. That was when 80-year-old Andre Bouvier Sr., a retired rescuer, got a call about St. Onges situation. He went out to find her, on foot, since he couldnt manage to start his tractor. On the way he found three other stranded(被困)vehicles. He walked the q

    23、uarter mile there and back, and led the helpless cars one by one to his home. Bouvier let the survivors sleep at his house, where they ate and laughed, and departed the next morning after he had cleaned the driveway. 24. Why did St. Onge take a dirt road? A. She was familiar with it. B. She could re

    24、fuel on the road. C. She took the dirt road to save time. D. She thought dirt road could increase traction. 25. What did the operator advise St. Onge to do? A. Wait out the storm. B. Find a warm place. C. Ask Bouvier for help. D. Write her condition in a Facebook post. 26. What does the underlined w

    25、ord “plight in Paragraph 5 mean? A. Wrong turn. B. Poor sense of direction. C. Difficult situation. D. Bad weather. 27. Which of the following can best describe Bouvier? A. Patient and gifted. B. Brave and selfless. C. Proud and determined. D. Adventurous and ambitious. CIf having to make a choice b

    26、etween reading an e-book and a printed book, which would most people choose? Some would go for an e-book while some still prefer the hard-printed book. Undoubtedly, e-books do have benefits. Firstly, changes to an electronic publication are relatively easy to make. They are quicker to obtain. E-book

    27、s are more easily updated. The printed books on many subjects can become outdated very quickly. Secondly, e-books can be easily and quickly kept up to date. You usually get far more than just the e-books. Most e-books are sold with bonuses and related information that usually do not come with the pu

    28、rchase of a printed book. Moreover, they take up less space. Instead of a big library, you can fit literally thousands of books on your computer. It also makes it easier to share this information with families and friends. For nearly twenty years, additionally, futurists have been predicting the dev

    29、elopment of printed books. The conventional view has been that digital e-books are on the verge of replacing paper books. However, this has not been the case. A printed book has its advantages too. Firstly, it is an object that can be carried and used alone. It needs no electric outlet(插座), no batte

    30、ries, nothing. Secondly, e-books will always require some forms of support that the printed book does not need. I believe that the online publishing has not taken off because people want real books. What is being published online more and more are pamphlets(小册子)and things that really do not need to

    31、be in print. These are stuff that people throw away afterward. More often, people do not want to read a book on the computer. What could be better than a paper book? It lasts a long time. These books are designed to last a long time without disappearing. To sum up, there is no denying that the print

    32、ed book is still very much preferred over its digital cousins. Reading electronic publications is just not the same when it comes to books. People are still very interested in real books and notebooks. 28. What can we know about an e-book? A. It will never be out of date. B. It always gives you an a

    33、dded bonus. C. It can deliver information quickly. D. It has taken the place of printed books. 29. Which statement would futurists probably agree with? A. Printed books will disappear. B. Printed books can be used alone. C. E-books have many restrictions. D. E-books have no drawbacks. 30. What is on

    34、e cause of the failed online publishing? A. The low demand for book industry. B. The expectations from people. C. The guidance of policy. D. The desire for the printed books. 31. What does the author think of the future of the printed book? A. Hopeless. B. Unpredictable. C. Costly. D. Promising. DAn

    35、 economist, Adam Smith, famously wrote that “it is not from the benevolence(慈善)of the butcher, the brewer or the baker, that we expect our dinner, but from their regard to their own self-interest. ” Like Smith, many economists today believe ones self-interest is what drives competition and growth in

    36、 market economies. Yet, in an increasingly interconnected society, it is even more crucial to have cooperative skills. Thus we should encourage cooperation to better prepare children for the future. Firstly, cooperation is an especially prized soft skill in the present age. As a study proves, soft s

    37、kills such as good communication and empathy(共情)indicate outstanding employees as compared to technical skills or knowledge. In contrast, extremely competitive and individualistic behaviour may damage social relations in the community of co-workers. Even the most competent employee may fail to pursu

    38、e his goals effectively without others help. Moreover, encouraging cooperation boost childrens self-respect that better prepares them for the competitive world. Many modern societies are consumed by a crazy drive for success and the pressure to perform has infiltrated both classrooms and offices, ca

    39、using higher rates of anxiety and depression among people. Teamwork can help an individual realize each has his or her own unique abilities and that another persons strengths dont discount his or her talents. Thus, cooperation can confirm childrens self-worth by correcting the insight that winning o

    40、r paper achievement is the only measure of success. However, critics may claim adapting to competition should be given priority in education and parenting. To achieve ones ambitions, one has to actively fight for opportunities and distinguish oneself from others. Nevertheless, since passion can alre

    41、ady stimulate children to fulfill their ambitions, the need to encourage competition may be at the end of the day. As much as external competition can drive people to pursue excellence, internal motivation is at least equally or even more essential, and cooperation plays an instrumental role in help

    42、ing one uncover ones motivations. 32. What can be inferred from Adam Smiths words? A. Our society is increasingly interconnected. B. Our dinner is made out of the regards to markets. C. Self-interest pushes the development of economies. D. The butcher, the brewer or the baker is not sympathetic. 33.

    43、 What does the underlined word “infiltrated” mean in paragraph 3 probably mean? A. Brightened. B. Decorated. C. Defended. D. Entered. 34. Which of the following might the author agree with? A. Paper achievement is the only measure of success. B. Ones ambitions can be achieved through cooperation. C.

    44、 Competition is not necessary for people to pursue excellence. D. Actively fighting for distinguishing oneself should be prioritized. 35. What is the authors purpose of writing this passage? A. To introduce the advantages of cooperation. B. To compare cooperation with competition. C. To suggest enha

    45、ncing competitive skills. D. To advocate teaching children to cooperate. 第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Exams are an important type of assessment almost all students will need to undertake. The best way to study is not to recite it all in hours or minutes before

    46、 an exam. Exam stress affects most students in various ways. 36 How do you face such an important day? If you have not been able to study the complete contents till now, dont long to finish it all. 37 In your bag, collect all your supplies such as pencils, several pens and other important writing ma

    47、terials. Put the bag and everything else that you might need in one place. This will help to reduce your worries in the morning. When you arrive at the hall, surround yourself with friends who are supportive or just go through your notes quietly. Always make it a point to study the subjects which yo

    48、u find easier to learn first. 38 Therefore, do not go round asking crazily for the answer. This will just upset you and send you into panic mode. 39 Before the examination starts, make sure your question paper is complete. Read the instructions carefully. Settle the easy questions first. Divide your

    49、 time carefully for each question and move on to the next question even if you have not finished the first. Finally, after each paper, go home and rest. Do not worry about what you could have done or havent done. Try not to discuss the answers with your friends. 40 A. Try to relax and remember to fi

    50、ll the answer. B. When you are in the examination room, follow these steps. C. Youll be affected if you do not know the answer to any topic. D. Firstly, prepare a test kit for the duration of your examination. E. You should not allow anything to upset the rest of the examination. F. Many students ar

    51、e nervous when they are facing their first examination. G. It is important to manage this stress and find ways of helping to reduce it. 第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Its often the simple things in life that make the most significant impact on us.

    52、It was late one afternoon in mid-September. My three-month-old son was napping in his 41 . As I wandered through our living room, I happened to 42 my balcony window. Puddles(水坑)had 43 on the ground and the rain had slowed. Down below 44 a boy of about four. Filled with a mixture of fascination and h

    53、appiness, he stomped(踩)through the puddle, mud and 45 flying. He walked, stomped, splashed through that puddle 46 , happily enjoying what mother nature had left for him. Not more than ten feet away stood his mother. She didnt scold him. 47 , she watched with a pleasant smile on her face and stood 48

    54、 . As for me, it was a (n) 49 moment that changed the way I will forever view my role as a mother. The little boy probably will 50 each afternoon that his mother takes him outside, as he 51 . He may not remember each little thing that happens each time his mother lets him 52 his world. But he will r

    55、emember that his mother 53 him and he will know that she helps him to learn and grow in a pleasant and fun environment. Maybe we can all learn from the innocence of 54 that views a rainstorm not as something to run through or to avoid, but something meant to explore, to 55 and to love. 41. A. desk B

    56、. bed C. toy D. chair42. A. jump at B. turn around C. look out of D. stare at43. A. formed B. left C. saved D. collected44. A. waved B. trembled C. stood D. slid45. A. birds B. cars C. ash D. water46. A. by and by B. up and down C. now and then D. over and over47. A. Instead B. However C. Therefore

    57、D. Also48. A. still B. hesitantly C. anxiously D. close49. A. embarrassing B. confusing C. touching D. exhausting50. A. experience B. remember C. forget D. recall51. A. grows up B. loses heart C. turns in D. cries out52. A. visit B. explore C. find D. understand53. A. loves B. helps C. scolds D. kis

    58、ses54. A. youth B. childhood C. adolescence D. adulthood55. A. enjoy B. share C. stop D. await第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In fact, luosifen is a combination of river snails and rice noodles. It 56 (taste) sour and spicy, and its the sour and spice from nature, which is 5

    59、7 modern people and young people prefer. People in the northern part of China say that luosifen is so 58 (smell). But for the locals in Liuzhou, luosifen isnt a bad smell. The preserved bamboo 59 (shoot) give off 60 unique smell, which is delicious to them. Since Liuzhou is a city full of luosifen r

    60、estaurants, 61 many near one another, you can even smell it 62 (walk) down the street! 63 (drive) by e-commerce and online shopping, the ready-to-serve food has become popular around the country. So people can easily prepare their favorite version at home. Some people even cook luosifen-based hotpot

    61、 64 (them). Local government data shows that the sales of packaged luosifen 65 (total) nearly 15.2 billion yuan last year. And total sales of the entire industrial chain were larger than 50 billion yuan. 第四部分 写作(共两节;满分40分)第一节 (满分15分)假如你是学生李华,你校英语报“My Pet and I”栏目正在开展英文竞赛。请你以“The Pet I Want to Raise”

    62、为题写一篇文章参赛,内容包括: 1. 想养的宠物;2. 想养这种宠物的理由。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The Pet I Want to Raise 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The little car was crowded with kids: my brothers and sisters. We fought, debated and cried, making much noise. Being part of a big family was really sta

    63、rting to annoy me. For example, my brothers and sisters knocked on the bathroom door all the time. How I wanted to be the only child in my family. As the car rolled down the small road, my mom said cheerfully, The pool is three minutes away. Youll have much time to swim. Swimming was a peaceful acti

    64、vity. I could float on my back and look at the sky. I could pretend I was the only person in the world. Mom parked the car beside a small row of other cars. One at a time, she yelled before the car doors opened. Nobody listened. The car doors all flew open at once. After pushing, yelling and crying,

    65、 we came out. I quickly pulled off my jeans, T-shit, socks and shoes, and finally put on my swimsuit. Yeah! I yelled as I jumped into the big natural pool with small stones on its floor Cold water struck my face. I put my head under the water, which shot up my nose. After standing up again, I droppe

    66、d backward into the water and began to float. The water sat around my cars, smooth and silent. The sun warmed my face. I was like a leaf floating in a large pool peacefully. Everything was silent under water. For the moment, I felt I was the only child there. I didnt have to share things like snacks

    67、 with other kids. My stomach made a noise at the thought of food. Hadnt Mom packed a huge bag of chips for our snack? I stood up to walk to shore. Oh! Dark sandy water suddenly filled my mouth and covered my head. The rocky ground was gone; I was pushed into the deep, dark water. I tried to kick to

    68、the surface. As my face peeked out(微露出)from under the water, I took a deep breath. I tried to swim and leave the deep water. But it didnt work. I only knew how to float. 注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Paragraph 1The water closed over my head again. Paragraph 2I could feel my body moving upwa

    69、rd as a familiar hand started to pull me through the water. 武汉二中2022届高三五月全仿真高考模拟(一)英 语 参 考 答 案第一部分 听力1 5 BCAAB 6 10 CBBAC 11 15 AACBC 16 20 CBACB第二部分 阅读第一节 阅读理解21 23 AAD 24 27 DACB 28 31 CADD 32 35 CDBD第二节 七选五36 40 GDCBE第三部分 语言运用第一节 完形填空41 45 BCACD 46 50 DAACC 51 55 ABABA第二节 语法填词56. tastes 57. what

    70、58. smelly 59. shoots 60. a61. with 62. walking 63. Driven 64. themselves 65. totaled/totalled 第四部分 写作第一节Possible Version One:The Pet I Want to RaiseI am Li Hua, a Grade Three student,who is passionate about keeping pets. When it comes to the pet I want to raise, a pigeon will definitely be the prio

    71、rity.The reasons are as follows. Firstly, this thought struck me when I was addicted to watching The Age of Awakening, where the character raised a pigeon to stir up her enthusiasm for life. Additionally,a pigeon is always attached with positive implied meanings. It is the pigeon that represents pro

    72、sperity and peace,so I hope it can bring good fortune to me.Above all, the reason why I insist on keeping a pigeon is that I feel like making up for my regret. My grandfather gifted a pigeon to me as a birthday present when I was small; unfortunately, it was lost on a winter morning. No matter how m

    73、uch I missed it, it hasnt been back since then.For me,a pigeon is not only an animal, but also a precious memory and an excellent blessing. It is the pet I prefer to raise without doubt!第二节One possible version: The water closed over my head again. I struggled to move both my hands and legs. I though

    74、t about my mom. What would she do if she couldnt find me? What about my brothers and sisters? When thinking, I didnt know the noise produced by my hands and legs moving attracted my brothers and sisters attention. Before long, I felt the water moving around me. Something warm and strong touched my h

    75、and. Was it a shark in the pool? No, it was someones hand. I could feel my body moving upward as a familiar hand started to pull me through the water. It pulled until I could feel the ground under my feet, and I came onto the shore. “We did it! ” yelled one of my brothers as I looked up and saw my m

    76、other holding my hand. I learned she and other kids made a human chain so that she could get me. I was speechless. Kids ran all around me, jumping, running and screaming. Maybe this great big crazy family wasnt so crazy. After all, they were the human chain. Because of them, I was out of danger. 部分答

    77、案解析A本文的语篇类型是应用文,主题语境是人与自我之生活与学习。急救在日常生活中很重要。本文介绍了由LifeSaver Team 提供的三种不同类型的急救相关课程。21. A 细节理解题。根据第一段的 Taking a brief moment to seek help is often the best first response 可知,在医疗紧急情况发生时,迅速寻求帮助通常是最好的第一反应,故选 A。22. A 细节理解题。根据 CPR AED 的内容可知,该课程教授 CPR 的基本技巧和 AED 的使用;再结合下文 Initial course: $50(Enroll in a fir

    78、st aid course for an additional $30)可知,学习 CPR 和 AED 外加急救课程的费用是 80 美元(50 美元+30 美元)。23. D 细节理解题。根据三个课程介绍中的最后一段可知,学习完三种课程都会可获得由美国心脏协会(American Heart Association)颁发的有效期为两年的证书。B语篇导读本文是记叙文。文章讲述了一名80岁的老人徒步穿过暴风雪营救人的感人故事。24. D。细节理解题。根据第二段“Taking a dirt road for better traction(牵引)on her tires可知答案。故选D。25. A。细

    79、节理解题。根据第三段“The operator took my information and told me to wait out the storm”可知答案。故选A。26. C。词义猜测题。根据第二段“she quickly became lost, with no ability to see the edge of the road from a rolled-down window”及第三段“I waited almost 14 hours and nobody has called me yet to check in”和第四段的内容可知,plight的含义是困境。故选C。27

    80、. B。推理判断题。根据第六段“80-year-old .went out to find her, on foot”说明他勇敢;根据最后一段“Bouvier let the survivors sleep at his house, where they ate and laughed, and departed the next morning after he had cleaned the driveway”说明他无私。故选B。C语篇导读本文是议论文。人们在选择电子书和印刷书籍的意见上各不相同,文章通过多个角度讨论了电子书和印刷书籍各自的优缺点,并对其未来做出预测。28. C。细节理解

    81、题。根据第二段“They are quicker to obtain”、“e-books can be easily and quickly kept up to date”和“It also makes it easier to share this information with families and friends”可知,电子书可以快速地传递信息。故选C。29. A。推理判断题。根据第三段“futurists have been predicting the development of printed books. The conventional view has been t

    82、hat digital e-books are on the verge of replacing paper books”可知,未来学家认为未来电子书将取代印刷书籍。换而言之,未来学家可能会同意印刷书籍即将消失这个观点。故选A。30. D。 细节理解题。根据倒数第二段“I believe that the online publishing has not taken off because people want real books”可知,在线出版业没有成功的原因是人们对印刷书籍的需求。故选D。31. D。推理判断题。根据最后一段“the printed book is still ve

    83、ry much preferred over its digital cousins”和“People are still very interested in real books and notebooks”可知,印刷书籍仍然比它的数码形式更受青睐且人们仍然对印刷书籍和笔记非常感兴趣。由此可推知,作者认为印刷书籍的未来是有希望的。故选D。D32. C 推理判断题。根据第一段第二句“和史密斯一样,当今许多经济学家认为,在市场经济中,一个人的自身利益是推动竞争和增长的因素”可知C项正确。33. D 词义猜测题。根据第三段第二句中划线词前后内容可知,“现代社会充满了对成功的疯狂追求,表现的压力已

    84、经渗透到教室和办公室,因此导致人们焦虑和抑郁的比例更高。”故D项“进入”与划线词意思最接近。34. B 细节理解题。根据最后一段第三、四句可知,作者认为合作可帮助一个人找到内部动机,而动机可以推动人去追求卓越,实现抱负。故B项符合作者观点。35. D推理判断题。文章第一段最后一句表明观点:“因此,我们应该鼓励合作,以更好地为儿童的未来做好准备。”后面三段分别解释了教会孩子合作的好处有哪些。故D选项为作者写作意图。第二节语篇导读本文是说明文。文章主要介绍了学生缓解应试压力的一些做法。36. G。本空前面谈到:考试压力在各个方面影响着大多数学生。本空后面谈到:你该如何面对这么重要的一天呢。由此可知

    85、,这里在谈管理压力和帮助减少压力的方法。故选G。37. D。本空起承上启下的作用。本空前面谈到:你该如何面对这么重要的一天呢。本空后面谈到:在你的包里,准备好你的考试用具。由此可知,这里在谈考试期间内准备一个考试文具包。故选D。38. C。本空起承上启下的作用。本空前面谈到:考前要复习那些相对容易的科目。本空后面谈到:在复习时遇到不懂的不要疯狂地到处寻求答案,这会让你感到慌乱。由此可知,这里在谈:如果你(在复习时)不知道答案的话心态会受到影响。故选C。 39. B。本段主要谈的是:在考试开始之前,确保你的试卷完整,先解决一些简单的问题并仔细分配好每个问题的答题时间。由此可知,本空应该引出下文建

    86、议的内容。故选B。40. E。本空前面谈到:每场考试结束后,回家休息。不要担心你本可以做什么或没有做什么,并且尽量不要和你的朋友讨论答案。由此可知,这里在谈:你不应该让任何事情打扰到你接下来的考试。故选E。第三部分语言运用第一节语篇导读本文是夹叙夹议文。作者在雨天见到一个小孩在踩水坑,而他妈妈安静地看着他探索自己的世界。从中作者获得了生活感悟。41. B。根据上文“My three-month-old son was napping”可知,这里在谈:我三个月大的儿子正在床上打盹。故选B。42. C。根据上文“As I wandered through our living room”和下文“m

    87、y balcony window”可知,这里在谈:当我穿过客厅时,我碰巧向阳台的窗户外看了一眼。故选C。43. A。根据下文“the rain had slowed”可知,这时下雨了,说明此处应在谈:水坑在地面上形成。故选A。44. C。根据下文“He walked, stomped, splashed through that puddle”可知,这个男孩正“站立”在楼下,C项顺承文意。故选C. 45. D。本空前面提到小男孩在踩水坑,由此可知,这里应为泥和水在飞溅。故选D。46. D。本空前面提到小男孩在踩水坑,根据句意和上下文逻辑可知,这里应为小男孩在水坑里玩耍,一次又一次地踩着水坑。故

    88、选D。47. A。本空前面提到小男孩的妈妈就在小男孩的不远处看着小男孩踩水坑,而且她没有责骂他,后文提到小男孩的妈妈只是面带微笑地站着。由此可知,前后句之间应为对比关系,应为“反而”。故选A。48. A。本空前面提到小男孩的妈妈静静地看着小男孩踩水坑,此处考查同义复现,由此可知,本空应该在谈:小男孩的妈妈带着微笑静静地站着。故选A。49. C。本空前面提到作者看到小男孩的妈妈对小男孩的所作所为,由上下文逻辑可知,这个场面让作者大为触动,由此本处应该在谈:这是一个感人的时刻,改变了我看待自己作为母亲的角色的方式。故选C。50. C。根据下文中“But he will remember”中“But

    89、”表转折可知,此处应与下文形成对比,意为他可能会忘记。故选C。51. A。根据全文顺序可知,此处应意为随着他的成长,他可能会忘. 但他会记得. 故选A。52. B。根据第三段中“.his mother, watching silently when her son explored his world”可知,这里在谈:小男孩可能不记得每次他母亲让他探索这个世界时发生的每件事。故选B。53. A。根据全文情感脉络可知,此处应该在谈:小男孩的母亲爱他。故选A。54. B。根据文章叙述主人公为“a little boy”及上文的“innocence”可知,此处应为childhood。故选B。55.

    90、A。根据本句中“not.but.“意为“不是.而是.”可知,此处应与上文形成对比,enjoy意为“享受”与explore和love并列,句意:不要把暴风雨看作是需要跑过去或避免的事情,而是看作应该探索。享受和喜爱的事情。故选A。语法填空56. tastes本题考点:系动词一般现在时态,故填tastes。57. what本题考点:表语从句,故填what。58. smelly本题考点:系动词变形容词,故填smelly。59. shoots本题考点:名词复数形式,故填shoots。60. a本题考点:不定冠词。61. with 本题考点:with结构62. walking本题考点:现在分词作伴随状语

    91、,故填walking。63. Driven本题考点:过去分词作原因状语,故填Driven。64. themselves本题考点:反身代词,故填themselves。65. totaled/totalled本题考点:一般过去时态,从句中时间状语为last year,故填totaled/totalled。听力原稿Text 1M: Good morning, I have an appointment with Doctor Clark at 8: 30. W: Follow me to Room A please. Let me take your temperature and blood pr

    92、essure first. Text 2W: Do you let only unfurnished apartments? M: Yes, none of our apartments are furnished. W: Oh, what a pity! But thanks anyway. Text 3W: I thought Mr. Hart touched on a lot of fascinating points in the lecture on drug abuse. M: Did you notice that several people walked out halfwa

    93、y through the lecture? W: I wasnt really paying attention. I was really occupied by what Mr. Hart was saying. Text 4W: Oh, were running low on gas. M: Ill pull over at the next service station. Do you have any money? All I have is my credit card. W: Come to think of it, I dont have any on me. M: I h

    94、ope they accept credit cards. If not, I dont know what were going to do. Text 5M: This is turning out to be a great game! Its pretty exciting, isnt it? W: Yeah. Im glad for the commercial, though. Im getting hungry. Do you want to order pizza? M: Sure. As a matter of fact, Ill make the call. W: Good

    95、! The game is back on and I dont want to miss a thing. Text 6M: If the rain doesnt stop within the next two hours, we should consider postponing Marias retirement party. W: I think its too late to postpone it. The food and flowers are set to arrive in an hour, so wed better come up with an alternati

    96、ve to holding it in the garden. M: Why dont we have them set up in the conference room instead? Its a shame to move it indoors, but what other choices do we have? W: OK. Ill go to my office and call everyone to let them know that were moving the party to the conference room. Text 7W: You look tired

    97、today. Have you been working over time? M: Yeah, Ive been working extra hours every day this week. W: Wow. The manager just asked me to work this weekend, too. M: The company is laying off employees, so now we have to do extra work. W: I saw John packing up his things in the office. Sounds tough. M:

    98、 At least we still have a job. I cant wait till pay day. I need the extra money. W: I should get back to work. Ill see you at lunch break. Text 8W: Today were speaking to Peter, who is going to tell us about the Pomodoro Technique, a system to help manage your time. It was named after a tomato-shape

    99、d timer. And this tomato has helped Peter become an A-grade student. So, Peter, tell us about the Pomodoro Technique. M: Its about getting maximum productivity from your available time. W: Is it difficult to follow? M: No. Its actually very simple. Take writing an essay as an example. You need to th

    100、ink about all the stages of the task and then write a clear to-do list on a piece of paper. When you are ready to start you set the timer to 25 minutes and you start working on the first item on the list. When the timer goes off you must take a short break of between 3 to 5 minutes. Then you go on w

    101、ith the next item.W: OK.I get it. I think Ill give it a try. Thanks so much for coming in, Peter. M: Youre welcome. Thanks for inviting me. Text 9M: Good morning, Kiwi Motorhomes. How can I help you? W: Good morning, Id like to rent a car, please. M: Sure. Is it just for yourself? W: No, my husband

    102、and two children. M: And how long would you like to hire the vehicle for? W: Just four days from tomorrow morning. We want to go up to the Blue Mountains. M: OK, weve got either a Toyota or a Nissan available but nothing else Im afraid at such short notice. W: Thats OK. Which is cheaper? M: The Niss

    103、an. Thats just $44 a day. W: OK, well take that one. M: Can I have your name, please? W: Mrs. Dumas, D-U-M-A-S. M: OK, I take it. And youll pick the car up from here. W: Yes. As early as possible. M: We open at nine. Right, tomorrows the March 21st. And do you know where youll be dropping it off? W:

    104、 Well bring it back here, end of the afternoon if thats all right. M: Fine, and youll need to top up the tank with petrol. We give you a full tank when you pick up the car. Text 10M: Hello. My name is Sokolov. I have been trying to speak to the hotel owner for a couple of days now with no success. I

    105、 have to say, this is truly disappointing for a five-star hotel, especially with the amount of money we spent during our stay with you. My family and I stayed at the Hotel Chandelier from May 25th to 27th and the whole experience was just absolutely awful. None of your waiters could speak Russian, e

    106、ven though I have an email from you assuring us that there would be a minimum of two Russian speaking staff on every shift. You had noisy kids activities and competitions by the pool non-stop. It made it really difficult to relax. When expressing our concerns to the manager, Mr. Lewis, not only was

    107、he unable to provide us with a space where we could relax and read our books, but he also told us that smoking was not allowed in the hotel, although again, we checked this before our stay and you told us that smoking outdoors was permitted. Please get back to me as soon as possible or I will take these matters to my legal team.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届湖北省武汉市第二中学高三五月全仿真模拟英语考试(一).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-678058.html
    相关资源 更多
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题及参考答案【B卷】.docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题及参考答案【B卷】.docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(黄金题型).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(黄金题型).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(轻巧夺冠).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(轻巧夺冠).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(能力提升).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(能力提升).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(考试直接用).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(考试直接用).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(突破训练).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(突破训练).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(满分必刷).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(满分必刷).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(模拟题).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(模拟题).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(完整版).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(完整版).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(培优).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(培优).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(名师推荐).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(名师推荐).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(全国通用).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(全国通用).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(B卷).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题加答案(B卷).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【最新】.docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【最新】.docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【实验班】.docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【实验班】.docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【学生专用】.docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【学生专用】.docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【中心小学】.docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【中心小学】.docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【word】.docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题【word】.docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题word.docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 练习题word.docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(考点精练).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(考点精练).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(考点提分).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(考点提分).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(综合卷).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(综合卷).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(精练).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(精练).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(研优卷).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(研优卷).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(真题汇编).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(真题汇编).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(基础题).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷(基础题).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷附答案(能力提升).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷附答案(能力提升).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷附答案(考试直接用).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷附答案(考试直接用).docx
  • 冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷附答案(精练).docx冀教版六年级上册数学第五单元 百分数的应用 测试卷附答案(精练).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1