分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型江西省石城中学2021届高三下学期3月周考(一)英语试卷 PDF版含答案.pdf

  • 上传人:a****
  • 文档编号:712910
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:PDF
  • 页数:15
  • 大小:285.31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江西省石城中学2021届高三下学期3月周考一英语试卷 PDF版含答案 江西省 石城 中学 2021 届高三 下学 月周考 英语 试卷 PDF 答案
    资源描述:

    1、2021 届高三下学期周考(一)英语试卷总分:150 分考试时间:120 分钟第一部分听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation probably take place?A.At school.B.In a cinema.

    2、C.In a bookstore.2.What did the woman almost forget this morning?A.Her keys.B.Her wallet.C.Her notebook.3.What will the man help the woman do?A.Wash plates.B.Turn off the water.C.Clean up the kitchen floor.4.What does the man probably do?A.A teacher.B.A librarian.C.A writer.5.What troubles the woman

    3、?A.She is too busy to try out a new diet.B.She cant fit in a dress for a wedding.C.She hasnt been invited to a wedding.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟,听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。6.What can we

    4、 know about the flat?A.Its partly unfurnished.B.Its on the second floor.C.Its further from the park.7.What is the womans attitude towards the flat?A.Favorable.B.Worried.C.Uninterested.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8.What is Harry doing now?A.Waiting at the airport.B.Packing up his luggage.C.Hangingoutwithfr

    5、iends.9.What is the probable relationship between the woman and Harry?A.Guide and traveler.B.Mother and son.C.Husband and wife.10.How long will Harry stay in Japan?A.Six months.B.Twenty-two months.C.One year.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11.What does the woman say about her brother?A.He is still in the arm

    6、y.B.He is rude to the man.C.He has changed a lot.12.What did the womans brother do to his dog?A.He bit it.B.He beat it.C.He made it dirty.13.What does the woman ask the man to do?A.Talk to her brother.B.Stop shouting at her.C.Work for her brother.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14.When is the man supposed to

    7、 give a speech at work?A.On Monday.B.On Tuesday.C.On Friday.15.Whats wrong with the man in the doctors opinion?A.He catches a cold.B.He gets the flu.C.He has a fever.16.What does the woman suggest the man do?A.Drink vegetable tea.B.Take medicine daily.C.Have a break for a day.17.Where will the woman

    8、 be at 7:30?A.In a garden.B.In a hospital.C.At the mans home.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18.When should listeners come for swimming?A.At 9:00 am.B.At3:00pm.C.At 8:00 pm.19.How was the weather yesterday?A.Cloudless.B.Cold.C.Hot.20.Why are the listeners expected to come early to see The Singing Moon?A.The

    9、 seats are limited.B.They need to buy tickets.C.Thestartingtimeisunknown.第二部分阅读(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AIMPORTANT FALL SEMESTER 2020 UPDATEWelcome back students!We hope that you had a productive and safe summerOur office staff is committed to your s

    10、afety and well-being during the ongoingCOVID-19As the virus continues to spread and in accordance with University of Idaho safetyefforts,our office procedures have changed for the fall semesterPlease read the letter to allUniversity Honors Program students from the director with important informatio

    11、nThe Honors Program enriches your experience at the University of IdahoSmall,enriching,discussion-based courses that count toward degree requirementsSelective honors program-specific,four-year scholarshipsSpecial advising to help you get engaged in undergraduate research and prepare for graduatescho

    12、olExtracurricular academic activities such as“Fireside Chats”with professors and trips toregional honors conferencesFree admission to on-and off-campus concerts and moviesLeadership opportunities such as the Honors Student Ambassador ProgramPeer MentorProgram and student clubsSupportive campus livin

    13、g groupsStudents interested in finding out more about national competitive scholarships,fellowshipsand grants for summer research,and language program,please contact Dilshani Sarathchandra,coordinator of the Distinguished Scholarships Program at the University of Idaho,atdilshanisuidaho.edu.Please a

    14、lso visit the program home page21Who is the directors letter intended for?AAll the staff at the University of IdahoBUniversity of Idaho safety departmentsCAll University Honors Program students DThe officers changing the autumn semester22What will you do to probably help you get a degree according t

    15、o the passage?AOrganizing academic activitiesBSupporting campus living groupsCTaking part in special graduate researchDAttending enriching,discussion-basedcourses23Which of the following is helpful if you aim to be a leader?AStudent clubsBSummer studyCLanguage programs D Concerts andmoviesBThe signs

    16、 appeared practically overnightThey appeared everywhereEach featured just afew uplifting words in simple black type:“Dont Give Up”“You Are Worthy of Love”At thehigh school in Newberg,Oregon,two students killed themselves that year,so the town of 25,000 instantly understood the messagesFor days,what

    17、no one could figure out was who hadplanted themAmy Wolff had She felt necessary to address Newbergs grief She planted the signsanonymously(匿名)because she wanted them to be about their message,not any one personYet as Wolff saw the deep influence her signs had on her neighbors,she decided to share he

    18、rmessage publiclyInstantly,her mailbox was flooded with requests for more signsShe asked afriend,graphic designer Jessica Brittell,to print more“We decided to just ride it out,just keepgoing until the orders stop,”says WolffThat was in May 2017Since then,the Dont Give Up Movement launched by Wolff h

    19、asspread from Newberg to the hearts and yards of people in every state and several countriesWolffcharges only the cost of materials and shipping“Its a terrible business decision if we wanted tofunction like a business,”she saysOne of the most heartening elements of the Dont Give Up Movement is that

    20、it has gone viralin a remarkably human wayPeople have taken to planting the signs in their lawns,taking selfies,and then posting them to share“It was the best feeling in the world that I could have an impact outside of school by usingthese products,”says a teacher,in Texas teaching a lesson in unity

    21、 after his classroom movedonline“This was a good way to let them know that we care even when we cant see them”Wolffs message is about to grow yet again“But there has never been a more fierce backdropto the power of hope and sympathetic action than right now,”Wolff shares24What did Amy Wolff do in th

    22、e neighboring community?AShe decorated the town in simple black typeBShe urged the town to admire themessagesCShe persuaded the neighbors to be activeDShe planted signs with uplifting words25Why did Wolff choose to share her message publicly?ATo influence more peopleBTo address Newbergs grief.CTo ra

    23、ise peoples awarenessDTo meet neighborsrequests26What did Wolff sacrifice to satisfy consumersneeds?AHer spare timeBHer own profitsCThe delivering feesDThe cost of materials27What can we learn from Wolffs story?AHard work leads to successBLove can take us everywhereCGreat things are done by mass eff

    24、ortsDLove or loving yourself could be wakenedCThe start of the U.S.Atlantic hurricane season is just over two weeks away and forecasters areexpecting particularly high activity this year.With warmer than usual conditions expected in theNorth Atlantic this summer,meteorologists have predicted that th

    25、e season could produce eight ormore hurricanes.While forecasters cannot predict how many hurricanes if any will make landfall,thepotential for dangerous storms to strike the southern and eastern coasts brings an additionalproblem for authorities already struggling with the COVID-19.Experts say that

    26、the COVID-19 is affecting the capabilities of the Federal EmergencyManagement Agency(FEMA)and other organizations involved in responding to natural disastersRetired U.S.Army Lieutenant General Jeffrey Talley,who now leads global efforts on disastermanagement at IBMs Center for the Business of Govern

    27、ment,said that with FEMA and otherauthorities engaged with responding to the COVID-19,resources will be limited if a hurricanestrikes.“When we look at a disaster.I think of it in terms of how we prepare for,respond to and recoverfrom those types of events,”Talley said.“Right now were in the middle o

    28、f the response ofCOVID-19.None of us are really sure how long its going to last and how the response todisasters is going to be different,say,two months from now,six months from now,so on and soforth,”he said.According to Talley,the COVID-19 could complicate the response to a hurricane by interrupti

    29、ngthe flow of emergency supplies to areas where they are urgently needed at crucial moments.Social distancing and stay-at-home orders will also force authorities along the south and east coastto rethink how they manage people who must leave their homes in the event of a disaster.Whilemany states are

    30、 already lifting some lockdown restrictions,social distancing will still be importantfor many months to come.28.When will the first hurricane possibly arrive in US this summer?A.In about eight days.B.In about six months.C.In about two months.D.In more than two weeks.29.According to Talley,how could

    31、COVID-19 influence the response to a hurricane?A.More people will leave home to fight against a hurricane.B.Rescue materials might not reach disaster areas sometimes.C.Lockdown can greatly reduce damage and injury.D.The pandemic makes it harder to predict hurricanes30.What can we infer from the last

    32、 paragraph?A.People throughout the country no longer need to stay at home.B.The state governments are confident about tackling hurricanes.C.Authorities along the coasts will stick to the former orders.D.It is necessary to keep social distance in the coming months.31.What is the best title for the te

    33、xt?A.More Destructive Hurricanes to Be Expected.B.More Difficult to Forecast HurricanesComing.C.COVID-19 to Worsen Hurricane Response.D.Social Distancing Needed in ComingMonths.DHow important is fish farming?Very Although its an ancient business,the rise ofaquaculture(水产养殖)has been one of the bigges

    34、t revolutions in food supply over the past halfcenturyAquaculture has made fish more affordable for consumers around the world,popularizing theconsumption of what used to be expensive,and easing the pressure on hard-pressed wild stocks(库存)Aquaculture also has many clear environmental benefits:compar

    35、ed with other ways ofgrowing animal protein,it uses little or no land,and has low greenhouse emissionsAnd while theworld has traditionally had a bad record of regulating wild fishing,fish farming generally occurswithin the boundaries of governments,meaning it should,in theory,be much easier to ensur

    36、e thatgood practices are upheldCrowding large numbers of fish into limited spaces means that waste products,includingwaste,uneaten food and dead fish,are poured into the surrounding waters,pollutingthemBesides,the pesticides and drugs used to treat conditions that upset fish in concentratednumbers c

    37、an also affect local wildlifeMany farmed fish are fed on other fish,so the industry alsoputs pressure on wild stocks:about a fifth of all caught fish,some 18 million tonnes,is used forfish oil and fishmeal productionThere is also the problem of fish escaping,with potentiallydangerous effects on surr

    38、ounding ecosystemsIn 2018 the Scottish Parliaments environment committee published a report into the fishfarming industrys environmental effects,stating that key problems simply hadnt been tackled,andthattheScottishgovernmentsplantodoublesalmonoutputby2030couldcause“irrecoverable damage”to ecosystem

    39、sSince then,protections have been toughenedThereisnowmorepressurefromregulatorstosituatefarmsinremote,deep-waterlocationsMeanwhile,though,catches of Scottish wild salmon have fallen to their lowest levelsince records began in 1952“There are good reasons for fish farming and real dangers to it aswell

    40、”concludes an official“The question is how to make it work”32How has fish farming benefited people?AIt has many clear environmental effectsBIt can monitor the wild fish in 1imited areasCIt makes it easier for more people to consume fishDIts easier for the government to make fish product33What is Par

    41、agraph 3 mainly about?AThe reasons for fish farmingBThe downsides of aquacultureCThe development of sea exploring DThe effects on surrounding ecosystems34What do we know about fish farming according to the Scottish report?AThe massive fish farming may damage ecosystemsBThe problems of fish farming a

    42、re likely to be solvedCThe fish farming industry has no effect on environmentDThe Scottish government plans to double fish output now35What is the writers attitude towards aquaculture?AObjectiveBDoubtfulCCriticalDDisapproving第二节(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最他选项。选项中有两项为多余选项。The fo

    43、ur main parts of a research paper are the introduction,body,conclusion,and referencepage These parts can be broken down further into smaller parts depending upon the type ofresearch paper that is being writtenSome papers require an abstract,experiment methods,andresults,for example 36It provides the

    44、 reader with as much information as possible on aspecific topicThe introduction is the first paragraph and may be the most important part of the paper 37It should also include what the author or researcher expected to find during the research,which iscalled a hypothesis(假设)The body of a research pap

    45、er contains the most part of information The body can beseparated into three parts,including the experimental methods,the results,and a discussionTheexperimental methods are the steps the researcher took to answer the proposed researchquestion38 The discussion section is where the researcher writes

    46、about the experimental findingsand how those findings relate to the original hypothesis39It should tie all of the parts of a research paper togetherIt should explain why theresearch conducted was important and how it relates to other research that has already beenpublishedThe conclusion is usually o

    47、nly one paragraph in a short research paperThe reference page should list each of the books,journals,websites,and any otherpublications that were used to write the paper40Most follow specific guidelines depending onwhat kind of paper is being writtenAThe conclusion is the final sectionBWell,what is

    48、a research paper about?CThe best research paper is thoroughDThe reference page can also be called a bibliographyESo most research papers can keep readers well informedFIt should state the main point or the question that is being researchedGThe results are the actions and reactions that took place du

    49、ring the experiment or the answerto the question第三部分 语言运用(共两节,满分 45 分)第一节阅读下向短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I was a little girl,there was the magic of Mercurochrome(红药水).It was goodfor cuts,scratches(抓 痕),or other 41.My brother and I 42 and proved the powers ofMercurochrome many years ag

    50、o.It was summer and hot.Mama was not feeling well and had become 43 tired.She told usthat she was going to44on her bed.Only a few minutes had passed when Ronnie45ascratch on his kneethat needed immediate 46.We tiptoed(踮脚走)into Mamasroom and asked her if we could put Mercurochrome on Ronnies scratch.

    51、47 on her back,Mama had fallen into a deep sleep and made no answer.We stole into the bathroom,took the Mercurochrome and 48 Ronnies knee.Undoubtedly,he immediately began to feel better.49,we tiptoedinto Mamasroom to show her thatwe had takencare of our scratches without 50 her.But she was in sound

    52、sleep.Then wewhispered that 51 Mama didnt feel well,perhaps Mercurochrome would make her feel 52.Twenty minutes 53,we painted every scratch and every freckle(雀斑)of Mamas skin.She hadMercurochrome 54 her legs,arms and face.At Ronnies encouraging,we 55 tried to paint herfingernails and toenails.When M

    53、ama screamed in 56,we knew that she was awake.With all the57,itdidnt seem atfirst that she was feeling better,58 she burst into laughter as she stared at herimage in themirror.We laughed a lot the next few days.If anyone had asked us,we would have 59 that Mamahadbeen cured by the 60 of Mercurochrome

    54、.41.A.mattersB.worriesC.troublesD.wounds42.A.markedB.testedC.collectedD.ignored43.A.suddenlyB.graduallyC.hardlyD.extremely44.A.lie downB.settle downC.go downD.look down45.A.doubtedB.learntC.noticedD.recognized46.A.serviceB.attentionC.adviceD.study47.A.RoundB.TightC.WideD.Flat48.A.paintedB.designedC.

    55、completedD.decorated49.A.PolitelyB.ProudlyC.CarelesslyD.Properly50.A.pleasingB.disturbingC.excitingD.worrying51.A.beforeB.unlessC.untilD.since52.A.betterB.rarerC.worseD.stranger53.A.earlierB.agoC.laterD.ahead54.A.inB.onC.overD.under55.A.alwaysB.everC.evenD.only56.A.horrorB.shameC.disappointment D.ex

    56、citement57.A.laughingB.talkingC.screamingD.joking58.A.soB.althoughC.becauseD.but59.A.pretendedB.expectedC.insistedD.accepted60.A.magicB.realityC.secretD.story第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)My favourite male 61(sing)was Chris Cornell.I first heard him sing on 62US television music channel called VH1.T

    57、he song they were playing 63(call)“Black Hole Sun”.The music video was terrifying.I didnt,and still sort of dont know whatit meant,but the music touched the 64(deep)partof my soul.Cornells voice 65(strike)me as someone who was inspired and influenced byall kinds of music.Perhaps that is more heard i

    58、n 66(he)later solo recordings andalso with the band Audioslave.One thing 67changed my life with this album wasthat it opened my eyes to loving more than just one genre of music.Besides,68(be)a fan of Soundgarden gradually led me to fall in love with rock music.Had I not seen Soundgarden on VH1 when

    59、I was 12 years old I would never 69(know)about my love and respect for rock music.I was singing La Boheme in Dresden,Germany when Chris Cornell passed away in 2017.He will never know the tremendouseffect he had 70my life.I wish that I could have met him.Rest in Peace Mr.Cornell.第四部分:书面表达(共两节,满分 35 分

    60、)第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及二个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10 处,多者(从第 11 处起)不计分。Last term,our school holds a math competition.To my surprise,I got t

    61、he highest mark.To be honest,I felt very proudly.I was overjoyed.When one of my classmate asked me aquestion,I thought it was too easy and I was impatient with explaining them.As result,someof my classmates began to thinking badly of me.When I was having classes,I wasabsent-minded.By and by,I fell b

    62、ehind.When I became aware for this,I felt regretful.As asaying goes,pride goes after a fall.This experience made me to realize we should be modest,no matter whatever progress we make.第二节 书面表达(满分 25 分)假如你是李华,最近得知新加坡即将举办“中国文化年”。其组委会也正在中国招募志愿者,你对此很感兴趣,请写一封邮件应征。内容包括:1、写信目的;2、个人优势。注意:词数 100 词左右;可以适当增加细节,

    63、以使行文连贯;开头和结尾已经给出,不计入总词数。Dear SirMadam,Im Li Hua,a senior student from China.周考 1 英语答案1-5 AACBB6-10 CACBC11-15 CBACA16-20 ACBBA21CDA24.DABD28.DBDC32.CBAA36.CFGAD41-45DBDAC46-50 BDABB51-55DACBC56-60 ACDCA61.singer62.a63.was called64.deepest65.struck66.his67.that68.being69.have known70.on改错holds-heldpr

    64、oudlyproudclassmateclassmatesthemitas a resultthinkingthinkforofafterbefore去towhateverwhatOne possible version:Dear SirMadam,Im Li Hua,a senior student from China.Knowing you are in want of some volunteers for“The Year of Chinese Culture”,with no hesitation,I decided to apply for the position.For th

    65、is event,being familiar with Chinese culture is a must.Luckily,Im the very one.Ihave been learning English for 9 years and get the hang of both spoken and written English.There is no denying that I am capable of helping foreigners learn about Chinese culture well.More importantly,I am outgoing as we

    66、ll as willing to give others a hand,which will certainlycontribute a great deal to this kind of job.Obviously,Im fit for the position.If chosen,I would dedicate all my energy and wisdomto the event.Looking forward to your early reply.Yours,Li HuaA 文章大意】21C22D23A文章介绍了由于新冠肺炎改变了暑期课程,即 2020 年重要的秋季学期,荣誉课

    67、程学生的最新情况介绍。B【文章大意】D A B D文章主要讲述了 Wolff 为了激励人们不要轻易放弃希望,在社区到处竖起了“绝不放弃”等标语牌,受到邻居的赞赏。后来把这种做法推广到更多的地方,激励更多的人们要对生活充满希望。61.D 细节理解题。由“The signs appeared practically overnight”、“Each featured just a few uplifting words”和“AmyWolff had”可知,Amy Wolff 在社区竖起了不少让人们振奋精神的标语。62.A 细节理解题。由“Yet as Wolff saw the deep infl

    68、uence her signs had on her neighbors,she decided to stepforward to share her message publicly”可知,然而,当沃尔夫看到她的标志对邻居的深远影响时,她决定站出来,公开分享她的信息。说明她公开分享信息,目的是为了影响更多的人。26B推理判断题。由“Wolff charges only the cost of materials and shipping”可知,Wolff 只收取成本和运输费用,说明自己没有获取任何利润。27D 推理判断题。文章第一段提到镇子里有两个学生自杀,为了安慰人们,Wolff 在社区

    69、到处竖起了励志的标语牌。文中提到“the Dont Give Up Movement”,说明激励人们要对生活充满希望,绝不放弃。最后结尾部分,Wolff 分享的内容是“但是从来没有像现在这样,充满希望和同情心的力量如此强大。”因此可以推断,本文写作目的是激励人们要对生活充满希望,故选 D(爱或爱你自己可以被唤醒)。C【文章大意】D B D C这是一篇说明文。主要说明了距离美国大西洋飓风季节的开始还有两个多星期,气象预报员预计今年的飓风活动会特别频繁。然而专家表示,COVID-19 正在影响美国联邦紧急事务管理局和其他参与应对自然灾害的组织的能力。应对自然灾害的官员说,新冠肺炎可能会中断向在关键

    70、时刻急需物资的地区运送紧急物资,从而使应对飓风的工作复杂化。【28 题详解】细节理解题。根据第一段中 The start of the U.S.Atlantic hurricane season is just over two weeks away andforecasters are expecting particularly high activity this year.可知距离美国大西洋飓风季节的开始还有两个多星期,气象预报员预计今年的飓风活动会特别频繁。由此可知,今年夏天第一场飓风将在未来两个多星期到达美国。故选 D。【29 题详解】细节理解题。根 据 倒 数 第 二 段 Acc

    71、ording to Talley,the COVID-19 could complicate the response to ahurricane by interrupting the flow of emergency supplies to areas where they are urgently neededat crucial moments.可知据 Talley 说,新冠肺炎可能会中断向在关键时刻急需物资的地区运送紧急物资,从而使应对飓风的工作复杂化。由此可知,根据 Talley 的话,可知 COVID-19会导致救援物资有时可能无法到达灾区,从而影响对飓风的响应。故选 B。【3

    72、0 题详解】推理判断题。根据最后一段 Social distancing and stay-at-home orders will also force authorities along thesouth and east coast to rethink how they manage people who must leave their homes in the eventof a disaster.While many states are already lifting some lockdown restrictions,social distancingwill still b

    73、e important for many months to come.可知保持社会距离和留在国内的命令也将迫使南部和东部沿海地区的政府重新考虑如何管理那些在灾难发生时必须离开家园的人们。虽然许多州已经解除了一些封锁限制,但在未来几个月里,社交距离仍然很重要。由此可推知,在接下来的几个月里保持社交距离是必要的。故选 D。【31 题详解】主旨大意题。根据第三段 Experts say that the COVID-19 is affecting the capabilities of the Federal EmergencyManagement Agency(FEMA)and other or

    74、ganizations involved in responding to natural disasters.可知专家表示,COVID-19 正在影响美国联邦紧急事务管理局和其他参与应对自然灾害的组织的能力。结合主要说明了距离美国大西洋飓风季节的开始还有两个多星期,气象预报员预计今年的飓风活动会特别频繁。然而专家表示,COVID-19 正在影响美国联邦紧急事务管理局和其他参与应对自然灾害的组织的能力。应对自然灾害的官员说,新冠肺炎可能会中断向在关键时刻急需物资的地区运送紧急物资,从而使应对飓风的工作复杂化。由此可知,C 选项“COVID-19 将恶化对飓风的应对措施”最符合文章标题。故选 C

    75、。D【文章大意】C B A A第一段引出话题(水产养殖由来已久);第二段水产养殖的好处;第三段水产养殖的弊端;第四段如何改善养鱼环境。32C 细节理解题。由“Aquaculture has made mash more affordable for consumers around the world,popularizing theconsumption of what lased to be expensive”可知,水产养殖已经使世界各地的消费者更加负担得起,使那些曾经昂贵的消费现在得到了普及,也就是说更多人能够消费得起。故选 C(它使更多的人有条件食用鱼)。33B主旨大意题。由该段中的

    76、“waste products”、“polluting”以及“There is also the problem”可以推断出,该段谈论的是水产养殖的弊端。【干扰项排除】易误选 D 项。本段只提到负面的影响,而没有提到积极的影响,所以排除 D 项。34A 细节理解题。由最后一段开头可知,2018 年,苏格兰议会环境委员会发表了一份关于水产养殖的环境影响的报告,指出关键问题根本没有得到解决,而且苏格兰政府关于 2030 年以前生产双鲑鱼的计划可能对生态系统造成“无法弥补的损害”。35A 推理判断题。文章前面介绍了水产养殖的利与弊。最后一段提到从 2018 年以后,保护措施更加严格了。“有充分的理由

    77、进行水产养殖,但是也有危险,”一位官员总结说。“问题是如何使它有效。”由此可以推测,作者对解决水产养殖的问题持有客观的态度。C F G A D36C由下文提到的“为读者提供尽可能多的特定主题的信息”可知,此处应该是陈述好的研究论文的特征。即“最好的研究论文是全面的。”【干扰项排除】A 项。本段是概括文章内容的段落,前面已经提到研究论文的四个部分。根据所写研究论文的类型,这些部分可以进一步细分为更小的部分。例如,有些论文需要摘要、实验方法和结果。所以此处应该是突出最重要的部分应该是什么样的。下文作了进一步解释:“为读者提供尽可能多的特定主题的信息”。37F由下文提到的“它还应该包括作者或研究人员

    78、在研究过程中期望发现的东西,这被称为假设。”可知此处应该提到引言部分应该包含的内容。38G上文提到三部分“the experimental methods,the results,and a discussion”,而前后句分别提到了“the experimental methods”和“a discussion”,所以此处应该提到“results”。39A由文章第一段提到的“The four main parts of a research paper are the introduction,body,conclusion,and reference page”和下文“The conclu

    79、sion is usually only one paragraph in a shortresearch paper”可知,此处应该是结论部分。40D 参考页应该列出每一本书、期刊、网站和任何其他用来写论文的出版物。参考页也可以称为参考书目。大多数人根据所写的论文类型遵循特定的指导方针。【干扰项排除】易误选 E 项。受到“so”的干扰,误认为是最后的总结句。但是此处内容与本段主题不符。本段主要讲参考文献的写法,要根据所写的论文去写参考文献,有特定的要求。而 E 项意为“许多研究论文让读者获取很多信息”。故排除 E 项。听力稿(Text 1)M:Now with Wi-Fi I can pla

    80、y games and watch movies any time.W:I dont think thats what the school had in mind.Its supposed to be for studying.(Text 2)M:Honey,did you happen to see my wallet on your way out of the house?I think I left it next tomy notebook.W:Sorry,dear.I was in a hurry this morning and barely remembered my key

    81、s!(Text 3)M:What happened in here?W:The phone rang while I was washing plates.I didnt turn off the water.So you see.M:Dontworry.Ill help you clean up the kitchen floor.,(Text 4)W:Excuse me,could you help me find The Old Man and the Sea,the novel by ErnestHemingway?M:Why dont you search for it on the

    82、 computer over there?W:Thank you.Its much easier thanlooking the titles on the shelves.(Text 5)W:I should start a new diet.M:You can try out the one that I do.W:Tell me about it.I need to do something right away.You know,my sisters getting married.Icant even fit in the dress for the wedding.(Text 6)

    83、M:Hello.W:Good morning.Im phoning about your flat for rent.Could you tell me more about it?M:Certainly.Its a two-bedroom flat on the ground floor.Its very close to stores and restaurants.Themovie theater and the park are further away,but the flat is within walking distance ofpublictransportation.W:H

    84、mm,very good.Is the flat furnished or unfurnished?M:Fully furnished.W:Great.Id like to come and see it.When would it be convenient?M:Well,let me have a check.(Text 7)M:So tell me,Amy,is Harry ready for his trip?W:Yeah,he has finished packing this evening.M:Where is he now?W:Out with some friends.M:W

    85、ell,we have to go to the airport at six tomorrow morning,so.Hey,whats the matter?W:Jack.Im a little nervous about Harrys trip to Japan.I mean,Japan is so far away.M:Come on,honey,hes 22 years old.Hes got a great job,and he speaks a little Japanese.Imsure hes goingto have a great time,.W:But we wont

    86、see him for one year!M:Dont worry.The time will probably pass very quickly.(Text 8)W:When my brother came back from the army,he was a changed man.M:He doesnt seem anydifferent to me.W:Hes changed a lot.Believe me.M:Can you give me some examples?W:Yeah.Just the other day he beat his dog for not liste

    87、ning to him.M:Did it bite him?W:No,It is a cute dog and never makes his room dirty.M:That doesnt sound like your brother atall.W:Thats what Ive been trying to tell you.He seems like a strange person to me.M:Have youthought about talking to him?W:Ive tried.But he only shouted at me.I was hoping you c

    88、ould say something to him,M:Me?W:Youre his closest friend.I think hed listen to you if you talked to him.Would you pleasegiveit a try?M:All right.Ill speak to him when he gets home from work.(Text 9)W:So how are things going?M:Well,I was feeling great on Monday,but I started to feel sick on Tuesday

    89、afternoon.AndImsupposed to give a speech at work on Friday,so I have to be better by then.W:Well,whatseems to be the problem?M:I thought I had the flu,or a fever,but the doctor said it was just a bad cold.He gave mesomemedicine to take three times a day after eating.But it doesnt seem to help.He als

    90、o told metohave a rest for a day or so,but Im so busy these days.W:Listen,I have the thing to help your cold.You see,my mum is really into vegetablemedicine.M:Oh,no,thanks.W:Ah,come on!Give it a try.Just take some of my mums vegetable tea and drink it four timesaday.Believe me,youll be up and dancin

    91、g around in no time.M:Dancing around in no time?Well,I guess.Nothing else seems to be doing the job.W:Great.Ill come by your place at 7:30.See you then.(Text 10)M:Good morning.This is Bob,your entertainment officer for the day.Id like to tell you whatsontodays program.First off,for those of you who

    92、are feeling energetic,the keep-fit class meetsinthe Ships Gym in 20 minutes at 9:00 am.If you missed yesterdays competition in theswimmingpool,then come along this afternoon at 3:00 pm for more fun and games.You dontneed to be ableto swim and its one way of keeping cool as it looks to be a really cl

    93、ear cloudlessday,unlikeyesterday,when you probably needed an extra sweater!Now,on to this evening andtheres achange to the advertised film programs.Starting in the Ships Cinema at 8:00 pm-not9:00 pm asadvertised-is the classic movie The Singing Moon.There are no tickets for this event,but as seatsare rather limited,youre advised to come along early.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江西省石城中学2021届高三下学期3月周考(一)英语试卷 PDF版含答案.pdf
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-712910.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1