分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2022年高考英语二轮复习 50分阅读限时满分练(六)(含解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:719764
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:29.25KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语二轮复习 50分阅读限时满分练六含解析 2022 年高 英语 二轮 复习 50 阅读 限时 满分 解析
    资源描述:

    1、50分阅读限时满分练(六)(限时35分钟).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)A(2021山东淄博高三第三次模考)If you are planning to visit the historic capital city of Scotland, Edinburgh, a travel destination that people want to attend one festival while you are there, keep on reading to discover more information.TheImaginateFestivalWhen: 2

    2、2 May-2 June 2021Where: Traverse Theatre, Assembly RoxyThe festival is the UKs largest childrens performing art festival for children aged 3 to 12. There are all kinds of performances all over the world, ranging from fairy tales to new plays for children.TheEdinburghInternationalFilmFestivalWhen: 19

    3、 June-29 June 2021Where: Film House, Festival TheatreThe festival was established in 1947.The dynamic festival features everything from documentaries to shorts, along with a range of experimental films, in an attractive setting with a spray of red carpet charm.TheEdinburghArtFestivalWhen: 25 July-25

    4、 August 2021Where: City Art Centre, The Scottish GalleryWith over 40 exhibitions to attend, the Edinburgh Art Festival is the UKs largest visual art event where you can see everything from historical works to contemporary masterpieces.TheRoyalEdinburghMilitaryTattooWhen: 2 August-24 August 2021Where

    5、: Edinburgh CastleWith a different theme every year, over 200,000 visitors crowd to Edinburgh to see the military bands and the symbolic pipers set against the backdrop of Edinburgh Castle.1.Who is the Imaginate Festival intended for?A.Children.B.Talented performers.C.Parents.D.Dancers.2.Whats speci

    6、al about the Edinburgh Art Festival?A.It includes all forms of arts.B.It is about great works in history.C.It is the largest festival in the world.D.It lasts for the longest time.3.Which festival offers performances by soldiers?A.The Edinburgh Art FestivalB.The Imaginate FestivalC.The Royal Edinburg

    7、h Military TattooD.The Edinburgh International Film FestivalB(2021辽宁大连一模)Video calls are a common occurrence, but have you imagined being able to touch the person on the other end of the line? Scientists are making this a reality.Researchers at the University of New South Wales, Australia, have inve

    8、nted a soft skin stretch device (SSD), a haptic device that can recreate the sense of touch. Haptic technology can mimic the experience of touch by stimulating localised areas of the skin in ways that are similar to what is felt in the real world, through force, vibration or motion.Vibration is the

    9、most common haptic technology today and has been built into many electronic devices, such as one attached to the back of a trackpad in laptops. However, haptic feedback with vibration becomes less sensitive when used continuously. The existing technology also has great difficulty recreating the sens

    10、e of touch with objects in virtual environments or located remotely.The new technology overcomes issues with existing haptic devices. The research team introduced a novel method to recreate the sense of touch through soft, artificial “muscles”.It works like this: Imagine you call a friend in Austral

    11、ia. You wear a haptic glove with the SSDs and your friend also wears a glove with 3D force sensors. If your friend picks up an object, it will physically press against your friends fingers. And the glove with 3D force sensors will measure these interactions. The force signals can be sent to your glo

    12、ve so your device will generate the same 3D forces, making you experience the same sense of touch as your friend.The haptic devices could be used in various fields, allowing users to feel objects inside a virtual world or at a distance. This could be especially beneficial when people rely on video c

    13、alls to stay connected with loved ones. Or it could be used in medical practices. Doctors can feel a patients organ tissues without touching them.4.What does the underlined word “mimic” in paragraph 2 probably mean?A.Recall.B.Strengthen.C.Copy.D.Repeat.5.What does the author focus on in the third pa

    14、ragraph?A.Limitations of the haptic technology.B.Application of haptic devices.C.Common use of continuous vibration.D.Haptic feedback with vibration.6.In which of the following situations can the SSDs be used according to the author?A.Tasting a dish on the video.B.Feeling a dress being sold online.C

    15、.Giving a telephone interview.D.Receiving on-site medical treatment.7.Which word can best describe the SSDs according to the text?A.Unrealistic.B.Conventional.C.Innovative.D.Adjustable.C(2021山东泰安二模)There are around 100 tribes that live in global isolation, mostly in South America and India.The Senti

    16、nelese have lived on one of the Andaman Islands in Eastern India for 60,000 years. They protect their island by fighting against people from the outside. Their language is different from any other known language.Another Andaman tribe is the Jarawa. In the past, they were independent and fought again

    17、st anybody trying to make contact with them. But in 1998, the Indian government built a road across their land, and since then, theyve had more contact with the outside world.Some Amazon tribes avoid contact because of unhappy memories. The Mashco-Piro left their vegetable gardens after rubber compa

    18、nies killed most people of their tribe at the beginning of the 20th century. Those who survived became nomadic(游牧的) and started hunting animals in the forest.The Awa live in the Amazon forests of Brazil. Out of 350 members, 100 have no contact with the outside world. They left their villages and ado

    19、pted a nomadic lifestyle around 1850 to escape attacks by Europeans. In the following years, farmers in nearby communities started cutting the trees to expand their farmland. The Awa lost most of their hunting land.The few Amazon tribes that still exist are fighting to keep their traditional way of

    20、life.Survival, an organisation that fights for the rights of tribal people, says that uncontacted tribes are the most vulnerable(弱势的) humans on the planet and thats why their environment should be unavailable to the rest of us.After years of pressure, the organisation got Brazils government to clear

    21、 invaders from the Awa land. All non-Awa people are leaving so the tribe can get their forest back. But some think its impossible for tribes to stay isolated forever in a connected world. Contact will be made one day. So the question is: Whose choice should it be, ours or theirs? 8.What could be lea

    22、rnt about the Sentinelese from the text?A.They speak the same language as the Jarawa.B.They resist contact from the outside world.C.There are about 350 members in their tribe.D.They received help from the Indian government.9.Why did the Awa adopt a nomadic lifestyle?A.To avoid being attacked by Euro

    23、peans.B.To avoid being robbed by rubber companies.C.To protect their hunting land.D.To maintain their traditional way of life.10.What is Survivals view of the tribal people?A.They should fight for their rights by themselves.B.We should show them respect and not disturb them.C.Its impossible to stay

    24、isolated from the outside world.D.We should help them get used to the connected world.11.How does the author describe the isolated tribes?A.Doubtfully.B.Critically.C.Indifferently.D.Objectively.D(2021广东佛山高中教学质量检测)More than half the worlds population live in cities, and by 2050 the UN expects that pr

    25、oportion to reach 68%. This means more homes, roads and other infrastructures. In India alone, a city the size of Chicago will have to be developed every year to meet demand for housing. Such a construction increase is a bad sign for dealing with climate change, because making steel and concrete, tw

    26、o of the most common building materials, generates around 8% of the worlds CO2 emissions. If cities are to expand and become greener at the same time, they will have to be made from something else.Wood is one of the most promising sustainable(可持续的) alternatives to steel and concrete. It is not, howe

    27、ver, everyday wood that is attracting the interest of architects.Rather, it is a material called engineered timber. This is a combination of different layers, each designed to meet the requirements of specific parts such as floors, panels and beams(横梁). Designers can use it to provide levels of stre

    28、ngth like steel, in a product that is up to 80% lighter. In addition, engineered timber is usually made into large sections in a factory for future use, which reduces the number of deliveries to a construction site.According to Michael Ramage of the University of Cambridge, a wooden building produce

    29、s 75% less CO2 than a steel and concrete one of the same size. However, if building with wood takes off, it does raise concern about there being enough trees left. But with sustainably managed forests that should not be a problem, says Dr Ramage. A family-sized apartment requires about 30 cubic metr

    30、es of timber, and he estimates Europes sustainable forests alone grow that amount every seven seconds. Nor is fire a risk, for engineered timber does not burn easily. Besides, fireproof layers can be added to the timber. All in all, then, it looks as if wood as a building material may get a new leas

    31、e of life.12.Why is India mentioned in paragraph 1?A.To point out the severe pollution.B.To predict the population increase.C.To indicate the high degree of urbanisation.D.To show the great need for building materials.13.What can be learned about engineered timber?A.It is produced at a low cost.B.It

    32、 hardly appeals to architects.C.It helps save energy in transportation.D.It possesses greater strength than steel.14.What does the underlined phrase “takes off” in the last paragraph mean?A.Becomes cheaper.B.Gains popularity.C.Requires less work.D.Proves sustainable.15.What can be a suitable title f

    33、or the text?A.Making Future Cities More AttractiveB.Living in a World with Less EmissionC.Building Sustainable Cities with WoodsD.Growing More Trees for Future Building.七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)(2021黑龙江齐齐哈尔高三二模)Having the option to study abroad is exciting. Its what you call a once-in-a-lifetime exp

    34、erience that you should take full advantage of if you have the chance.16 So before you get excited and book that plane ticket to a new world, take these tips into consideration.Makenewfriends.No matter where you end up studying abroad, take this time to make new friends. That could mean someone from

    35、 your school in your programme or major. It could also mean a native of the city or country youre visiting.17 Do your best not to isolate yourself. Instead, reach out to others actively.Overcomehomesickness.No matter where you go, youll probably get a little homesick.18 Luckily for you, with social

    36、media, you can connect with your loved ones almost instantly at any time of the day. Besides, were almost positive that everyone back home misses you just as much as you miss them. However, they probably want you to enjoy yourself as much as possible and not to feel sad because you miss them.19One o

    37、f the best parts of studying abroad is learning the local language. By doing this, youll be able to communicate with people in your new home. After all, that is your home for a limited time. Also, speaking the local language is another useful skill. Local employers take interest in that when conside

    38、ring applicants.The world is full of so many great places. We will support you if youd like to study in one of them.20A.Learn the local language.B.Master some useful languages.C.But dont forget to follow these suggestions.D.That is quite normal, especially the beginning.E.Turn to your new friends fo

    39、r help if you feel homesick.F.Remember, even your best friends started out as strangers.G.However, studying abroad is not as simple as you just thought.50分阅读限时满分练(六)【语篇导读】本文是一篇应用文。文章介绍了苏格兰爱丁堡的四个节日的时间、地点和节日内容。1.A解析:推理判断题。根据TheImaginateFestival部分的 “ThefestivalistheUKslargestchildrensperformingartfesti

    40、val.rangingfromfairytalestonewplaysforchildren.” 可知,theImaginateFestival是面向孩子的节日。 故选A项。2.D解析:细节理解题。根据各个节日的时间 “TheImaginateFestivalWhen:22May-2June2021;TheEdinburghInternationalFilmFestivalWhen:19June-29June2021;TheEdinburghArtFestivalWhen:25July-25August2021;TheRoyalEdinburghMilitaryTattooWhen:2Augu

    41、st-24August2021” 可知, 爱丁堡艺术节持续时间最长。故选D项。3.C解析:细节理解题。根据TheRoyalEdinburghMilitaryTattoo部分的 “Withadifferentthemeeveryyear,over200,000visitorscrowdtoEdinburghtoseethemilitarybandsandthesymbolicpiperssetagainstthebackdropofEdinburghCastle.” 可知,TheRoyalEdinburghMilitaryTattoo节日提供士兵表演。故选C项。【帮你拓知识】重点语块keepon

    42、 坚持visualart 视觉艺术crowdtoaplace 涌入某地【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了柔软皮肤拉伸装置的功能和工作原理以及未来应用的领域。4.C解析:词义猜测题。根据画线词上文 Haptictechnologycan 以及下文的 “theexperienceoftouchbystimulatinglocalisedareasoftheskininwaysthataresimilartowhatisfeltintherealworld,throughforce,vibrationormotion.” 可知, 通过刺激皮肤的局部区域, 利用力、振动或者运动, 触觉技术可

    43、以模仿或者复制触摸的体验, 从而达到类似于真实世界中的感觉, 故画线词意思是 “复制, 模仿”。5.A解析:段落大意题。根据第三段内容可知, 作者在第三段关注了触觉技术的局限性。6.B解析:推理判断题。根据最后一段的 “Thehapticdevicescouldbeusedinvariousfields,allowinguserstofeelobjectsinsideavirtualworldoratadistance.” 可推断, 在网上试穿衣服可以使用SSD。7.C解析:推理判断题。根据第四段 “Thenewtechnologyovercomesissueswithexistinghapt

    44、icdevices.Theresearchteamintroducedanovelmethodtorecreatethesenseoftouchthroughsoft,artificial muscles.” 可推知,SSD具有创新性。【帮你拓知识】必背单词stimulatev.刺激sensitiveadj.敏感的overcomev.克服重点语块virtualenvironment虚拟环境senseoftouch触觉 【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界上生活在南美洲和印度的与世隔绝的原始部落。8.B解析:推理判断题。根据第二段的 “TheSentinelesehavelivedo

    45、noneoftheAndamanIslandsinEasternIndiafor60,000years.Theyprotecttheirislandbyfightingagainstpeoplefromtheoutside.” 可知,Sentinelese抵制来自外部世界的接触。 故选B项。9.A解析:细节理解题。根据第五段的 “Theylefttheirvillagesandadoptedanomadiclifestylearound1850toescapeattacksbyEuropeans.” 可知,Awa人之所以采用游牧的生活方式是为了避免被欧洲人攻击。故选A项。10.B解析:推理判断

    46、题。根据第七段的 “Survival,anorganisationthatfightsfortherightsoftribalpeople,saysthatuncontactedtribesarethemostvulnerablehumansontheplanetandthatswhytheirenvironmentshouldbeunavailabletotherestofus.” 可知,Survival对部落居民的看法是: 我们应该尊重且不要打扰他们。故选B项。11.D解析:推理判断题。通读全文, 本文主要客观介绍世界上生活在南美洲和印度的与世隔绝的原始部落。作者在文中没有自己主观的(怀疑

    47、、批评以及冷淡的)看法, 只是对这些与世隔绝的部落进行了客观介绍。故选D项。【帮你拓知识】重点语块makecontactwithsb 与某人联系adopta.lifestyle 采用一种生活方式clearsbfrom.把某人从清走【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种能够替代钢铁和混凝土的新型工程木材以及它所具有的更环保、节约及可持续性等优势。12.D解析:细节理解题。根据第一段的 “Thismeansmorehomes,roadsandotherinfrastructure.InIndiaalone,acitythesizeofChicagowillhavetobedevelope

    48、deveryyeartomeetdemandforhousing.” 可知, 第一段提到印度是为了证明城市人口的增加意味着需要更多的房屋等基础设施, 由此导致了对建筑材料的巨大需求。故选D项。13.C解析:推理判断题。根据第三段的 “Inaddition,engineeredtimberisusuallymadeintolargesectionsinafactoryforfutureuse,whichreducesthenumberofdeliveriestoaconstructionsite.” 可知, 这种工程木材有助于在运输中节省能源。故选C项。14.B解析:词义猜测题。根据本段的画线词

    49、之后 “.itdoesraiseconcernabouttherebeingenoughtreesleft.” 可知, 人们会担心是否有足够多的树木剩下, 由此推知 takeoff意为 “畅销”。故选B项。15.C解析:标题归纳题。根据第一段的 “Ifcitiesaretoexpandandbecomegreeneratthesametime,theywillhavetobemadefromsomethingelse.” 及最后一段的 “.itlooksasifwoodasabuildingmaterialmaygetanewleaseoflife.” 可知, 最佳标题应是C项 “用木材建造可

    50、持续发展的城市”。【帮你拓知识】精彩句式Itisnot,however,everydaywoodthatisattractingtheinterestofarchitects.然而, 吸引建筑师兴趣的并非普通的木头。【语篇导读】本文是一篇说明文。出国留学是件好事, 但并不像你想的那样简单。本文主要给出国留学的人提供了一些实用的建议。16.G解析:根据设空前的 “Havingtheoptiontostudyabroadisexciting.Itswhatyoucallaonce-in-a-lifetimeexperiencethatyoushouldtakefulladvantageofifyo

    51、uhavethechance.” 以及后一句 “Sobeforeyougetexcitedandbookthatplanetickettoanewworld,takethesetipsintoconsideration.” 可知, 设空句应与上文构成转折关系, 说明出国留学并不像你想的那么简单, 因而G项 “然而, 出国留学并不像你想的那么简单。” 符合语境。故选G项。17.F解析:根据上文的 “Nomatterwhereyouendupstudyingabroad,takethistimetomakenewfriends.Thatcouldmeansomeone.Itcouldalsomea

    52、nanativeofthecityorcountryyourevisiting.” 可知, 本段主要建议留学交友,F项中bestfriends对应上文中makenewfriends, 都在讲述交朋友这一话题, 故F项 “记住, 即使是你最好的朋友一开始也是陌生人。” 符合语境。故选F项。18.D解析:根据设空前的 “Nomatterwhereyougo,youllprobablygetalittlehomesick.” 可知, 上文提到了留学想家的问题, 而设空后则给出解决办法, 由此推知设空句承接上文说明处理想家问题的正确态度和看法, 因而D项 “这是很正常的, 尤其在刚开始的时候。” 符合

    53、语境。故选D项。19.A解析:通读本段内容可知, 本段主要建议留学时应学习当地语言, 而A项中 thelocallanguage 对应后文中 thelocallanguage, 因而A项 “学习当地语言。” 符合语境。故选A项。20.C解析:根据设空前的 “Theworldisfullofsomanygreatplaces.Wewillsupportyouifyoudliketostudyinoneofthem.” 可知, 本句为文章最后一句, 总结全文, 建议读者遵循上述建议, 因而C项 “但是不要忘记遵循这些建议。” 符合语境。故选C项。【帮你拓知识】重点语块once-in-a-lifetimeexperience千载难逢的经历reachouttosb 联系某人overcomehomesickness克服乡愁

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语二轮复习 50分阅读限时满分练(六)(含解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-719764.html
    相关资源 更多
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(典优).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全国通用).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全优)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(全优)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(中心小学).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(中心小学).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(b卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》(a卷)word版.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》(a卷)word版.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(达标题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(达标题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(考试直接用).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(考试直接用).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(综合卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(满分必刷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(满分必刷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(实用).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(实用).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(完整版).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(完整版).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(夺分金卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(夺分金卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(基础题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(基础题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优b卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优b卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优a卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(培优a卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(名师推荐).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(名师推荐).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(典型题).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(典型题).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(a卷).docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案(a卷).docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【预热题】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【预热题】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【达标题】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【达标题】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【轻巧夺冠】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【能力提升】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【能力提升】.docx
  • 人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【考试直接用】.docx人教版一年级下册数学《期末测试卷》附答案【考试直接用】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1