分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型2022年高考英语真题深度解读(新高考II卷)(真题解读).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:720075
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:178.77KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 年高 英语 深度 解读 新高 II 题解
    资源描述:

    1、2022年高考英语真题深度解读(新高考全国卷II)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是 C。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对

    2、话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will the speakers do next?A. Check the map.B.Leave the restaurant.C.Park the car.Text 1 ( 寻找停车位)M: We have to find a parking space.Lets drive around the block one more time.Did you say the restaurant has nostreet-pa

    3、rking at all?W: None,Ichecked it.Look, theres a space.2.Where are the speakers?A.Ata bus stop.B.At home.C.At the airport.Text 2(准备去机场)M: You have to go now,Judy,or youll miss your flight.Its an hours drive to the airport.W: Im leaving.Dont forget to water my flowers. Just a minute,wheres my ticket,D

    4、ad?3.What did the speakers do last week?A. They had acelebration dinner.B.They went to see a newbornbaby.C.They sent a mail to their neighbors.Text3 (看望新生儿)M:Laura, whats in the mailbox?W: Its a thank-you note from our neighbor.They thank us for visiting them last week when the baby was born.They al

    5、so inviteus tohave dinner nextFriday.M: Are they back home now?W: Should be!4. Why does the man make the phone call?A. To cancel a weekend trip.B. To make anappointment.C. To get some information.Text4(了解博物馆开放时间)W:Good afternoon,PaperMuseum.M: Hello,could you tell me your opening hours forSaturday?W

    6、: Yeah, were open from10in the morning to5in the afternoon.M:Thanks.5.What does the man probably want to do?A. Do some exercise.B. Getan extrakey.C. Order room service.Text5 (去旅馆健身房)M: Excuse me, where is the hotel gym,please?W: Its on the top floor.You can take the lift over there.M: DoIhave to pay

    7、 extra?W: No,sir, you just need to take your room key with you.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独自读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why does the woman come to the man?A.To ask for permission.B.To extend an invitation.C.

    8、To express thanks.7.When are the students going to the museum?A.On Friday.B.On Saturday.C.On Sunday.Text 6 (带学生参观博物馆)W: MrWilson,students fromClass2want to visit the museum.Will it be all right ifITake them there this weekend?M: How about their revision test?Are they throughwith it?W: Yes, they are.

    9、M: In that case,you can go ahead.Try to finish it within one day so that the students still have a whole day to rest onSunday.W: All right,Ill manage.听第7段材料,回答第8至10题。8.What are the speakers talking about?A.Buyinggroceries.B.Choosing gifts.C.Seeing friends.9.Who is Clara?A.The mans wife.B.The mans si

    10、ster.C.The mans daughter.10.How much did the man spend on the city passes?A.$36.B.$50.C.$150.Text 7 (为孩子挑选生日礼物)M: Hi,Linda, fancy seeing you here. How long have you been shopping?W: Almost an hour.Ihave a lot to buy.My daughterMelissas birthday is coming.Im trying to get her a good gift, butIdont kn

    11、ow what to choose.She seems to have everything she loves.M: Yeah, the same asClara.Weve already had bags of toys shes no longer playing with,so this year we didnt buy her material things.We gave her an experience gift.W: Whats that?M: Acity pass with which she can visit twelve different attractions,

    12、including theNationalHistoryMuseum, theScienceMuseum. the zoo, and more.W: How much is it?M: Fifty dollars per person for a year long pass.Ibought three for the whole family.W: So you can have a different outing every month for the entire year.What a great idea!听第8段材料,回答第11至13题。11.Why did Tracy brin

    13、g dogs to thechildren?A.Toteachthem tolove animals.B. Tohelp them gain confidenceC. To protectthem from dangers.12.What isKevinsconcernabout thedog?A.They may misbehave.B.They may gethurt.C. They may carry diseases.13. What will Helen do tomorrow morning?A.Giveatalk.B. Meet the children.C.Takesome p

    14、hotos.Text 8 (在市图书馆做的演示) M: Helen, busy doing anything?W:Oh,Kevin,Im preparing a presentation for the city library.Its about a girl namedTracy Woods.M: Whats special about her?W: It was an amazing story.She brought specially trained dogs to special education schools and helped children to build conf

    15、idence.She believes that dogs can help children in ways we cant.Dogs dont judge,and they dont care who you are or what you look like.M: But putting dogs into a school, arent they going to mess up the school?W: Dont worry, all the dogs are assessed and trained properly.There are now40dogs working wit

    16、h children aged from6to18.M: Ihope the children love them.W: Of course,they do.Ive got some pictures.Ill show them at my presentation tomorrow morning.听第9段材科,回答第14至17题。14. What is the man doing?A.Attending alecture. B.Hosting a workshop. C. Conducting an interview.15.Whyis Emily doing unpaid work in

    17、 the new season oftheshow?A. To follow thelatesttrend.B.To help raise the crews pay.C. To support the post-production.16.What enables Emily to try different things in her field?A. Hercollegeeducation.B.Herteachingexperience.C.Her family tradition.17.What does Emily think ofher workat the Film Centre

    18、?A.Boring.B.Rewarding.C.DemandingText 9 (关于一次无偿工作的采访)M: Emily,thank you for taking time out of your busy schedule to answer a few questions.W: Its my pleasure.M: People say youre doing unpaid work in the new season ofMyFairLady.Is this what the show business has become?W: No, notreally.All ofmy acti

    19、ng in the new season is unpaid, but the crew is paid.This is to raise money for the post production of the show.M: Inotice youve tried many different kinds of things,film,TVand even theater.W: Yeah, thats howIwas trained at university.Iwork on anything that excites me.M: Tell us about the six months

    20、 you recently spent at the workshop of the film center.W: It was an unbelievable experience,teaching young actors and actresses and working with some great acting artists.It was also great to work in various labs such as directors, writers and so on.Its very helpful for making you a really well-roun

    21、ded and active member of the film and television industry.M: Thank you very much,Emily.We look forward to your new season.听第10段材料,回答第18至20题。18.Who is the speaker talking to?A.Sports club members.B.International tourists.C.Universitystudents.19.Where dd Emma work for a rugby team?A.In Manchester.B.In

    22、 Dublin.C. In Vancouver20.Whatcan be achallenge to Emmas work?A.Competition in the health care industry.B.Discrimination gains female scientists.C. Influence ofmisinformation on the public.Text 10(介绍一位健康专家) Hi,everyone!This is the monthly meeting of our club.Weve been fortunate to have got good advi

    23、ce from some famous athletes on how to improve our skills and build up our body.Today,well hear something different.Were honored to haveEmmaWilson here.Emma is a health expert an lecturerfromUBC, theUniversity ofBritishColumbia.Emma worked for a football team inManchester, then for a very successful

    24、 rugby team inDublin,and finally ended up working here inVancouver.Emma says its challenging to be a health expert because people can be easily influenced by advertisements that lack scientific support.Also,people arent willing to change their views about food and nutrition,as there is so much confu

    25、sing information online.Its really important to hear what experts say, and thats why weve invitedEmma here.She isnt going to tell us about everything we should eat,but she will teach us to make better choices.Lets welcomeEmmaWilliam.第二部分 阅读(共两节,满分40分)第一节 (共15小题:每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四

    26、个选项中,选出最佳选项。 AChildrens Discovery MuseumGeneral Information about Group PlayPricingGroup Play $7/personScholarshipsWe offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required. Scholarships are for Group Play admission

    27、 fees and/or transportation. Transportation invoices (发票) must be received within 60 days of your visit to guarantee the scholarship. Group SizeWe require one chaperone (监护人) per ten children. Failure to provide enough chaperones will result in an extra charge of $50 per absent adult. Group Play is

    28、for groups of 10 or more with a limit of 35 people. For groups of 35 or more, please call to discuss options. HoursThe Museum is open daily from 9:30 am to 4:30 pm. Group Play may be scheduled during any day or time the Museum is open. Registration PolicyRegistration must be made at least two weeks

    29、in advance. Register online or fill out a Group Play Registration Form with multiple date and start time options. Once the registration form is received and processed, we will send a confirmation email within two business days. GuidelinesTeachers and chaperones should model good behavior for the gro

    30、up and remain with students at all times. Children are not allowed unaccompanied in all areas of the Museum. Children should play nicely with each other and exhibits. Use your indoor voice when at the Museum. 1. What does a group need to do if they are offered a scholarship?A. Prepay the admission f

    31、ees. B. Use the Museums transportation. C. Take a survey after the visit. D. Schedule their visit on weekdays. 2. How many chaperones are needed for a group of 30 children to visit the Museum?A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 3. What are children prohibited from doing at the Museum?A. Using the com

    32、puter. B. Talking with each other. C. Touching the exhibits. D. Exploring the place alone. 【答案】1. C 2. C 3. D【语篇整体处理方案】本文是一篇应用文,文章提供了关于儿童博物馆团体游的相关信息。此类文章题目多为细节理解类题目。考生做题时应该锁定题干和选项中的关键词,回到文中去寻找相关线索。 【详解】1.细节理解题。根据题干中关键信息“if they are offered a scholarship”可知本题和“Scholarship”有关。根据该部分信息“We offer scholars

    33、hips to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required. (会视情况而定,我们会为低收入学校和青年组织提供奖学金,并要其参与访问后调查问卷)” 可知,获得奖学金的团体需要在参加一个访后的调查问卷,选项C意为“接受参观后的问卷调查”,属于同义替换,故选C。2. 细节理解题。本题考查团体参观的监护人数量。根据“Group Size”标题下“We require one chaperone (监护人) pe

    34、r ten children. 可知,10个孩子需要1个监护人,那么30个孩子则需要3个监护人。故选C。3.细节理解题。本题考查参观时的注意事项。根据“Guidelines”部分中的信息“Children are not allowed unaccompanied in all areas of the Museum. (无人陪伴的儿童不得进入博物馆的所有区域)”可知,儿童必须在监护人陪伴下才能进入博物馆。选项D意为“儿童不能单独进入博物馆进行探索”。故选D。BWe journalists live in a new age of storytelling, with many new mul

    35、timedia tools. Many young people dont even realize its new. For them, its just normal. This hit home for me as I was sitting with my 2-year-old grandson on a sofa over the Spring Festival holiday. I had brought a childrens book to read. It had simple words and colorful pictures a perfect match for h

    36、is age. Picture this: my grandson sitting on my lap as I hold the book in front so he can see the pictures. As I read, he reaches out and pokes (戳) the page with his finger. Whats up with that? He just likes the pictures, I thought. Then I turned the page and continued. He poked the page even harder

    37、. I nearly dropped the book. I was confused: Is there something wrong with this kid? Then I realized what was happening. He was actually a stranger to books. His father frequently amused the boy with a tablet computer which was loaded with colorful pictures that come alive when you poke them. He tho

    38、ught my storybook was like that. Sorry, kid. This book is not part of your high-tech world. Its an outdated, lifeless thing. An antique, like your grandfather. Well, I may be old, but Im not hopelessly challenged, digitally speaking. I edit video and produce audio. I use mobile payment. Ive even bui

    39、lt websites. Theres one notable gap in my new-media experience, however: Ive spent little time in front of a camera, since I have a face made for radio. But that didnt stop China Daily from asking me last week to share a personal story for a video project about the integration of Beijing, Tianjin an

    40、d Hebei province. Anyway, grandpa is now an internet star two minutes of fame! I promise not to let it go to my head. But I will make sure my 2-year-old grandson sees it on his tablet. 4. What do the underlined words “hit home for me” mean in paragraph 2?A. Provided shelter for me. B. Became very cl

    41、ear to me. C. Took the pressure off me. D. Worked quite well on me. 5. Why did the kid poke the storybook?A. He took it for a tablet computer. B. He disliked the colorful pictures. C. He was angry with his grandpa. D. He wanted to read it by himself. 6. What does the author think of himself?A. Socia

    42、lly ambitious. B. Physically attractive. C. Financially independent. D. Digitally competent. 7. What can we learn about the author as a journalist?A. He lacks experience in his job. B. He seldom appears on television. C. He manages a video department. D. He often interviews internet stars. 【答案】4. B

    43、5. A 6. D 7. B【语篇整体处理方案】本文为记叙文。讲述了当今社会人们把多媒体阅读当作日常,以及作者对于这种现象的切身体会和感想。处理此类记叙文要注意作者很少直接表达观点,考生需要锁定文中关键信息,透过现象看本质,了解作者真正意图。【详解】4. 词句猜测题。划线部分所在句子位于第二段首句,并且的主语为代词“this”,故判断this指代的内容为第一段中所谈到的问题。 根据第一段“We journalists live in a new age of storytelling, with many new multimedia tools. Many young people dont

    44、 even realize its new. For them, its just normal. ”以及画线词后文“as I was sitting with my 2-year-old grandson on a sofa over the Spring Festival holiday. ”可知,作为记者的作者生活在一个讲故事的新时代,有许多新的多媒体工具。许多年轻人甚至没有意识到它是新的对他们来说,这很正常。以及画线词后文“as I was sitting with my 2-year-old grandson on a sofa over the Spring Festival ho

    45、liday. ”作者是在春节假期和两岁的孙子坐在沙发上时才其清楚认识到了上文提到的内容。故画线词意思是“我意识到这个问题”。故选B。5.细节理解题。根据第五段中“He was actually a stranger to books. His father frequently amused the boy with a tablet computer . He thought my storybook was like that. 可知,事实上,他对书本并不熟悉。他的父亲经常用一台装有彩色图片的平板电脑逗他开心他认为我的故事书就是那样的,由此可知那孩子戳故事书是因为他把它当成了平板电脑。故选

    46、A。6.推理判断题。本题考查处于多媒体阅读时代的作者的自我评价,根据倒数第三段中“Well, I may be old, but Im not hopelessly challenged, digitally speaking. I edit video and produce audio. I use mobile payment. Ive even built websites. 可知,面对数码时代带来的挑战,作者并不是感到无望。他编辑视频,制作音频,用移动支付,甚至建立了网站。由此判断,作者认为自己懂数码技术。故选D。7.细节理解题。根据倒数第二段中“Theres one notable

    47、 gap in my new-media experience, however: Ive spent little time in front of a camera, since I have a face made for radio. (然而,在我的新媒体体验中有一个明显的差距:我很少在镜头前呆着,因为我的脸是为电台而生的)”可知,作者作为记者他很少上电视。故选B。COver the last seven years, most states have banned texting by drivers, and public service campaigns have tried

    48、a wide range of methods to persuade people to put down their phones when they are behind the wheel. Yet the problem, by just about any measure, appears to be getting worse. Americans are still texting while driving, as well as using social networks and taking photos. Road accidents, which had fallen

    49、 for years, are now rising sharply. That is partly because people are driving more, but Mark Rosekind, the chief of the National Highway Traffic Safety Administration, said distracted(分心)driving was only increasing, unfortunately. Big change requires big ideas. he said in a speech last month, referr

    50、ing broadly to the need to improve road safety. So to try to change a distinctly modern behavior, lawmakers and public health experts are reaching back to an old approach: They want to treat distracted driving like drunk driving. An idea from lawmakers in New York is to give police officers a new de

    51、vice called the Textalyzer. It would work like this: An officer arriving at the scene of a crash could ask for the phones of the drivers and use the Textalyzer to check in the operating system for recent activity. The technology could determine whether a driver had just texted, emailed or done anyth

    52、ing else that is not allowed under New Yorks hands-free driving laws. We need something on the books that can change peoples behavior,” said Flix W. Ortiz, who pushed for the states 2001 ban on hand-held devices by drivers. If the Textalyzer bill becomes law, he said, people are going to be more afr

    53、aid to put their hands on the cell phone. 8. Which of the following best describes the ban on drivers texting in the US?A. Ineffective. B. Unnecessary. C. Inconsistent. D. Unfair. 9. What can the Textalyzer help a police officer find out?A. Where a driver came from. B. Whether a driver used their ph

    54、one. C. How fast a driver was going. D. When a driver arrived at the scene. 10. What does the underlined word something in the last paragraph refer to?A. Advice. B. Data. C. Tests. D. Laws. 11. What is a suitable title for the text?A. To Drive or Not to Drive? Think Before You StartB. Texting and Dr

    55、iving? Watch Out for the TextalyzerC. New York Banning Hand-Held Devices by Drivers. D. The Next Generation Cell Phone: The Textalyzer-【答案】8. A 9. B 10. D 11. B【语篇整体处理方案】本文一篇说明文。为解决司机在开车时使用手机造成“分神”,从而引发交通事故的问题,纽约的一名立法者提出使用Textalyzer(短信监控器)的技术来监控司机在开车的时候是否使用手机。本文中心话题并没有在第一段出现,考生需要注意第二段首句提示中心话题的重要作用。同

    56、时注意到在介绍Textalyzer的时候,时态多为一般将来时,故推断这是还未成为法规的一项技术。【详解】8.推理判断题。根据题干中关键信息“the ban on drivers texting in the US”可知本题涉及对于各州禁止司机发短信的禁令的视角效果的评判。 综合第一段内容和第二段首句“Yet the problem, by just about any measure, appears to be getting worse. ”(然而,无论以何种标准衡量,这个问题似乎都在恶化。)可知,大多数州使用了各种各样的方法说服司机们在开车的时候放下手机,可是情况却越来越糟糕。故判断各种

    57、禁令是无效的。 Ineffective意为“无效的 Unnecessary意为“ 没有必要的” Inconsistent意为“不一致的,不调和的”Unfair意为“不公平的”。故选A。9.细节理解题。根据倒数第二段中“The technology could determine whether a driver had just texted, emailed or done anything else that is not allowed under New Yorks hands-free driving laws. ”(这项技术可以确定司机是否发了短信、发了邮件,或者做了纽约免提驾驶法

    58、不允许的其他事情。)可知,Textalyzer能够确定的是司机是否使用了手机发短信、邮件以及其他驾驶法不允许的行为。故选B。10. 词义猜测题。划线词something之后有后置定语“on the books”和“that can change peoples behavior”,由此判断 something是指书面的,而且可以改变“人们( 开车使用手机的习惯)的行为。另外,根据下文的信息“If the Textalyzer bill becomes law, he said, people are going to be more afraid to put their hands on t

    59、he cell phone.”可知 Flix W. Ortiz希望Textalyzer法案成为法律,这样人们会更害怕拿起手机。故something指代的是法律。故选D。11.主旨大意题。纵观全文,前两段介绍各种各样说服人们在开车时放下手机的方法无效,而且问题却越来越严重。第三段中解释了该现象产生的部分原因。第四段至第五段讲述的是为了解决该问题是纽约立法者提出了一个新的想法即利用Textalyzer技术,来监控司机在开车的时候是否使用了手机。最后一段讲述的是:相关人士呼吁该项技术能够成为真正的法案由此才能真正的改变人们的行为。故B选项Texting and Driving? Watch Out

    60、for the Textalyzer(发短信还是在开车?防范短信监控器。)适合文章的标题。故选B。DAs we age, even if were healthy, the heart just isnt as efficient in processing oxygen as it used to be. In most people the first signs show up in their 50s or early 60s. And among people who dont exercise, the changes can start even sooner. “Think o

    61、f a rubber band. In the beginning, it is flexible, but put it in a drawer for 20 years and it will become dry and easily broken,” says Dr. Ben Levine, a heart specialist at the University of Texas. Thats what happens to the heart. Fortunately for those in midlife, Levine is finding that even if you

    62、havent been an enthusiastic exerciser, getting in shape now may help improve your aging heart. Levine and his research team selected volunteers aged between 45 and 64 who did not exercise much but were otherwise healthy. Participants were randomly divided into two groups. The first group participate

    63、d in a program of nonaerobic (无氧) exercisebalance training and weight trainingthree times a week. The second group did high-intensity aerobic exercise under the guidance of a trainer for four or more days a week. After two years, the second group saw remarkable improvements in heart health. “We took

    64、 these 50-year-old hearts and turned the clock back to 30-or 35-year-old hearts,” says Levine. “And the reason they got so much stronger and fitter was that their hearts could now fill a lot better and pump (泵送) a lot more blood during exercise. ” But the hearts of those who participated in less int

    65、ense exercise didnt change, he says. “The sweet spot in life to start exercising, if you havent already, is in late middle age when the heart still has flexibility,” Levine says. “We put healthy 70-year-olds through a yearlong exercise training program, and nothing happened to them at all. ”Dr. Niec

    66、a Goldberg, a spokeswoman for the American Heart Association, says Levines findings are a great start. But the study was small and needs to be repeated with far larger groups of people to determine exactly which aspects of an exercise routine make the biggest difference. 12. What does Levine want to

    67、 explain by mentioning the rubber band?A. The right way of exercising. B. The causes of a heart attack. C. The difficulty of keeping fit. D. The aging process of the heart. 13. In which aspect were the two groups different in terms of research design?A. Diet plan. B. Professional background. C. Exer

    68、cise type. D. Previous physical condition. 14. What does Levines research find?A. Middle-aged hearts get younger with aerobic exercise. B. High-intensity exercise is more suitable for the young. C. It is never too late for people to start taking exercise. D. The more exercise we do, the stronger our

    69、 hearts get. 15. What does Dr. Nieca Goldberg suggest?A. Making use of the findings. B. Interviewing the study participants. C. Conducting further research. D. Clarifying the purpose of the study. 【答案】12. D 13. C 14. A 15. C【语篇整体处理方案】本文是一篇说明文,主要讲的是锻炼对于心脏的好处。本文属于典型的研究发现类短文,但是研究结果并没有在第一段直接点明,对于理解短文中心增

    70、加了难度。但是为了说明中心,作者介绍了相关的分组对比测试,条理清楚,论证有力。【详解】12.推理判断题。根据第二段“Think of a rubber band. In the beginning, it is flexible, but put it in a drawer for 20 years and it will become dry and easily broken,” Thats what happens to the heart.”可知,开始,橡皮筋是灵活的,但把它放在抽屉里20年,它就会变得干燥,很容易破碎,同样的情况也会发生在心脏上。Dr. Ben Levine通过提到

    71、橡皮筋来解释心脏的老化过程,故选D。13.推理判断题。根据第三段的“The first group participated in a program of nonaerobic exercisebalance training and weight trainingthree times a week. The second group did high-intensity aerobic exercise under the guidance of a trainer for four or more days a week. (第一组每周参加三次非有氧运动平衡训练和重量训练。第二组在教练

    72、的指导下每周进行4天或更多的高强度有氧运动。)”可知,两组在研究设计上的不同在于运动类型的不同,即 a program of nonaerobic exercise和high-intensity aerobic exercise,故选C。14.推理判断题。本题涉及分组测试的结果,根据第三段的“ After two years, the second group saw remarkable improvements in heart health.”和第四段的“We took these 50-year-old hearts and turned the clock back to 30-or

    73、 35-year-old hearts,” says Levine. 可知 两年后,(进行有氧运动的)第二组测试者的心脏健康状况有了显著改善,中年人的心脏会变得更年轻,故选A。15.推理判断题。根据最后一段的“But the study needs to be repeated with far larger groups of people to determine exactly which aspects of an exercise routine make the biggest difference可知该项研究需要在更大的人群中重复进行,以确定日常锻炼的哪些方面会产生最大的影响。

    74、由此判断妮卡戈德堡博士建议进行进一步的研究。故选C。第二节 (共5小题:每小题2. 5分, 满分12. 5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Writing an essay is a difficult process for most people. However, the process can be made easier if you learn to practice three simple techniques. _16_ When you are first trying to think of ideas for an e

    75、ssay, put your pen to your paper and write nonstop for ten or fifteen minutes without letting your pen leave the paper. Stay loose and free. _17_ Dont worry about grammar or spelling. Even though this technique wont work for everyone, it helps many people get a good store of ideas to draw on. The ne

    76、xt technique is to write your draft rapidly without worrying about being perfect. _18_ Yet, by learning to live with imperfection, you will save yourself headaches and a wastepaper basket full of crumpled (弄皱) paper. Think of your first draft as a path cut out of the jungleas part of an exploration,

    77、 not as a complete highway. The third technique is to try printing out a triplespaced (三倍行距) copy to allow space for revision. _19_ As a result, these writers never get in the habit of crossing out chunks (大块) of their draft and writing revisions in the blank space. After you have revised your draft

    78、 until it is too messy to work from anymore, you can enter your changes into your word processor. _20_ The resulting blank space invites you to revise. A. Make sure your handwriting is neat. B. Let your pen follow the waves of thought. C. The second draft of the essay should be better. D. First of a

    79、ll, learn the technique of nonstop writing. E. Too many writers try to get their drafts right the first time. F. Many beginning writers dont leave enough space to revise. G. Then you can print out a fresh draft, again setting your text on triple-space. 【答案】16 D 17. B 18. E 19. F 20. G【语篇整体处理方案】本文是一篇

    80、说明文,主要讲的是写文章的技巧。本文结构清晰,属于典型的总分式。考点位置分布均与,一个段首句,两个段落第二句,两个段中句。多数选项中的提示词明显,降低了难度。【详解】16.本题考查段落主题句。空白处之后信息“When you are first trying to think of ideas for an essaywrite nonstop for ten or fifteen minutes without letting your pen leave the paper提示当有想法的时候,笔离开纸地不间断书写10到15分钟。由此判断可知,本段主要讲的是要学会不间断地写,D选项意为“首先

    81、,学习不间断写作的技巧。”概括了本段的主要内容,可作为主题句,故选D。17.本题考查段中句。综合考虑空白处前后信息“Stay loose and free” 和“Dont worry about grammar or spelling.”可知作者建议保持放松和自由的状态,不要担心语法和拼写。因此空格处应说按心里想的写,自由发挥,。B选项句意为“想到哪里就写到哪里”,符合按自己的思路和想法来写的的语境。起到了承上启下的作用。故选B。18.本题考查段首第二句,作用是用来解释说明主题句。“The next technique is to write your draft rapidly withou

    82、t worrying about being perfect. (下一个技巧是快速写草稿,不要担心是否完美。)”,空白处之后句子是Yet 引导的表示转折关系的句子,提示可以通过学习与不完美共存,你将避免自己的头痛和一个装满皱巴巴的废纸篓。 由此判断空白处信息应该和太过追求完美从而影响写作过程和效果有关。E选项中的信息“Too many writers try to get their drafts right the first time”指出太多的作家试图在第一次就把草稿写好,是没有学会允许不完美的存在,因此E选项承上启下,符合语境,故选E。19.本题考查段首第二句,作用是用来解释说明主题句

    83、。本段首句主题句为打印出三倍行距的副本,以便有修改的空间,表明本段主题和写作时的行间距有关,F选项句意为“许多新手作者没有留出足够的修改空间”指出了新手作者的常见错误做法。因此F选项承上启下,符合语境,故选F。20.本题考查段中句。空白处之前信息“After you have revised your draft until it is too messy to work from anymore, you can enter your changes into your word processor.提示“当你修改你的草稿,直到它太乱以至于无法继续工作,你可以把你的修改输入到你的文字处理器中

    84、。”空白处之后信息“ The resulting blank space invites you to revise”提示“由此产生的空白允许您修改 。因此空格处应说输入到文字处理器后应该做的事情,然后会产生新的空白处。G选项意为“然后你可以打印一份新的草稿,同样将文本设置为三倍行距”。另外, “triple-space”和后文的“The resulting blank space”相呼应,承上启下,符合语境,故选G。 第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的

    85、最佳选项。Like many young people, Jessica wants to travel the globe. Unlike most of them, this 25-year-old is doing it _21_ . She and her husband have spent the last two years traveling the world, stopping everywhere from Paris to Singapore. It might sound like one long, expensive _22_ , but the couple h

    86、as an unusual way to make their travel _23_ . Theyre part of a new form of the _24_ economy: an online group of house sitters. Throughout their no-cost stays in _25_ homes, they feed pets and water plants in the homeowners _26_ . Its not all sightseeing. The two travelers carefully _27_ their trips,

    87、 scheduling their days around the pets that are sometimes difficult to _28_ . But house sitting also offers a level of _29_ they cant find in a hotel. “Its like _30_ at a friends house,” Jessica says. The couple has a high _31_ rate in getting accepted as house sitters and they always go beyond the

    88、homeowners _32_ . For Jessica, that means _33_ plenty of pictures of happy pets, keeping the house _34_ and leaving a nice small gift before heading to the next house. “You want to make the homeowner feel that they made the right _35_ ,” she says. 21. A. indoorsB. onlineC. single-handedD. full-time2

    89、2. A. gameB. serviceC. vacationD. procedure23. A. safeB. busyC. helpfulD. affordable24. A. localB. privateC. sharingD. agricultural25. A. strangersB. parentsC. co-workersD. neighbors26. A. favorB. defenseC. honorD. absence27. A. planB. explainC. compareD. complete28. A. buyB. transportC. chooseD. pl

    90、ease29. A. supportB. comfortC. controlD. attention30. A. cookingB. stayingC. waitingD. studying31. A. successB. survivalC. growthD. unemployment32. A. budgetB. abilitiesC. expectationsD. understanding33. A. admiringB. donatingC. sendingD. borrowing34 A. cleanB. openC. simpleD. empty35. A. guessB. de

    91、cisionC. responseD. impression【答案】21. D 22. C 23. D 24. C 25. A 26. D 27. A 28. D 29. B 30. B 31. A 32. C 33. C 34. A 35. B【语篇整体处理方案】 被考查语篇为记叙文,主要介绍了一种新型的旅行方式。Jessica和丈夫通过当看房人来减少环球旅行的费用。他们会在房主不在的时候喂宠物、给植物浇水,以此获得免费住在陌生人家里的机会。【详解】21. 考查形容词辨析。根据空白处之后信息“She and her husband have spent the last two years

    92、traveling the world, stopping everywhere from Paris to Singapore.可知在过去的两年里,她和她的丈夫周游世界,从巴黎到新加坡都有停留,故判断他们是在做实地旅行。A选项indoors意为:室内;B选项online意为:在线的;C选项single-handed意为:单手的;D选项full-time意为:全职的。故判断:他们中的大多数人不同,这位25岁的年轻人全职从事这项工作。 本题可以利用排除法。故选D。22.考查名词辨析。A选项game意为:游戏;B选项service意为:服务;C选项vacation意为:假期;D选项procedur

    93、e意为:手续。结合上文可知Jessica在环球旅行,所以是假期。故选C。23.考查形容词辨析。上文信息“It might sound like one long, expensive”提示夫妇两人进行的是“一个漫长而昂贵的假期”,故判断这对夫妇有一种不同寻常的方式解决这两个问题。A选项safe意为:安全的;B选项busy意为:忙碌的;C选项helpful意为:有帮助的;D选项affordable意为:买的起的。四个备选项不涉及时间长的问题,D选项和花费有关。符合语境。故选D。24.考查形容词辨析。A选项local意为:当地的;B选项private意为:私人的;C选项sharing意为:分享;D

    94、选项agricultural意为:农业的。句意:他们是共享经济新形式的一部分:在线看房者。根据空白处之后信息“economy: an online group of house sitters”以及后文提到他们免费住在陌生人家里,判断这对夫妇是在利用网络和各地的房主沟通,利用共享经济的方式减少旅行费用。 故选C。25.考查名词辨析。A选项strangers意为:陌生人的;B选项parents意为:父母的;C选项co-workers意为:同事的;D选项neighbors意为:邻居的。根据上文可知他们在环球旅行,所以是住在陌生人的家里。故选A。26.考查名词辨析。A选项favor意为:帮助;B选项

    95、defense意为:防御;C选项honor意为:荣誉;D选项absence意为:缺席。句意:在他们免费住在陌生人家里的过程中,他们会在房主不在的时候喂宠物、给植物浇水。根据上文信息“they feed pets and water plants in the homeowners”可知他们在房主家喂宠物、给植物浇水,故判断房主不在家。故选D。27.考查动词辨析。A选项plan意为:计划;B选项explain意为:解释;C选项compare意为:比较;D选项complete意为:完成。根据空白处后面的信息“scheduling their days around the pets”可知,他们要认

    96、真安排旅行计划。句意为:这两位旅行者仔细地计划他们的旅行,有时围绕着宠物安排他们的日子。故选A。28.考查动词辨析。A选项buy意为:购买;B选项transport意为:运输;C选项choose意为:选择;D选项please意为:取悦。根据上文信息“the pets that are sometimes difficult ”可知指某些宠物很难照管。句意为:这两位旅行者仔细地计划他们的旅行,围绕着有时很难取悦的宠物安排他们的日子。故选D。29.考查名词辨析。A选项support意为:支持;B选项comfort意为:舒适,安慰;C选项control意为:控制;D选项attention意为:注意力

    97、。结合28小题可知这对夫妇的旅行中会遇到照顾宠物带来的问题,空白处后面有表示转折关系的信息“But house sitting also offers a level of _29_ they cant find in a hotel. ”故判断住在房主家也会有一些好处,结合空白处之后信息提到像住在朋友家,可知照看房子也能提供一种在酒店里找不到的舒适感。故选B。30.考查动词辨析。A选项意为:cooking烹饪;B选项staying意为:停留;C选项waiting意为:等待;D选项studying意为:学习。根据空白处之后信息“at a friends house”指像在待在朋友家。故选B。3

    98、1.考查名词辨析。A选项success意为:成功;B选项survival意为:存活;C选项growth意为:生长;D选项unemployment意为:失业。根据短文最后一句话“You want to make the homeowner feel that they made the right _35_ ,” she says.”可知,Jessica 认为她希望( 在他们居住并照顾房子之后)房主会认为他们做出了正确的选择。所以他们照顾房子的行为总是超出房主的预期,故判断:这对夫妇被接受为看房人的成功率很高。故选A。32.考查名词辨析。A选项budget意为:预算;B选项abilities意为

    99、:能力;C选项expectations意为:期待;D选项understanding意为:理解。结合31小题可知这对夫妇被接受为看房人的成功率很高,是因为他们总是超出房主的预期,所以成功率才高。故选C。33.考查动词辨析。A选项admiring意为:钦佩;B选项donating意为:捐赠;C选项sending意为:发送;D选项borrowing意为:借来。被考查动词和“plenty of pictures of happy pets”搭配。根据26小题信息可知Jessica夫妇是在房主不在的时候帮忙照顾房子,那么关于宠物的照片应该是发送给不在家的主人。 故选C。34.考查形容词辨析。A选项cle

    100、an意为:干净的;B选项open意为:开放的;C选项simple意为:简单的;D选项empty意为:空的。参考26小题信息可知Jessica夫妇是在房主不在的时候帮忙照顾房子,故此判断包括“保持房子的清洁”。 故选A。35. 考查名词辨析。A选项guess意为:猜测;B选项decision意为:决定;C选项response意为:反应;D选项impression意为:印象。综合全文信息,Jessica夫妇用自己的努力成功的获得各地陌生房主的满意,照顾了他们的房子,节省了旅行花费。故判断句意为:房主选择了他们当看房人,所以是房主做了正确的决定,故选B。 第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分1

    101、5分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Henry Tyler made the catch of the year on the weekend. When he saw a young child hanging from a sixth-floor apartment balcony (阳台), Henry ran one hundred metres, jumped over a 1. 2-metre fence, and held out his arms to catch the _36_ (fall) child. Eric Brown, only

    102、three years old, knocked Henry down when he fell. The boy is in the hospital and doctors say hell be OK. _37_ Brown family live in an apartment building outside Toronto. On the day of the accident, Mrs. Brown was at work and Eric was at home with his father. They both fell _38_ (sleep) while watchin

    103、g TV. Eric woke up a little later when he heard children playing outside. He pushed a chair onto the balcony, and climbed up _39_ (see) them. When he looked down, he _40_ (accidental ) slipped and fell over the edge. He hung on for a few minutes _41_ screamed for his father, but his father didnt hea

    104、r him. Henry _42_ (fix) his car when he heard the screams. He looked up and saw Eric hanging from the balcony. He quickly _43_ (throw) his tools aside, and started running, arms out. He saved my _44_ (son) life, said Mrs. Brown. I dont know _45_ to thank him. ”I just didnt want the boy to be hurt, s

    105、aid Henry. 【答案】36. falling 37. The 38. asleep 39. to see 40. accidentally 41. and 42. was fixing 43. threw 44. sons 45. how【语篇导读】本文是一篇记叙文,讲述的是正在修车的Henry拯救了挂在六楼公寓的阳台上,即将要掉下来的小孩Eric的故事。【详解】36.考查非谓语动词。句中已有hold out为谓语动词,设空处应该使用非谓语动词。被考查动词fall意为“掉落”位于名词child之前作定语。且child和fall之间是主动关系,同时表示正在进行的含义。故应该使用现在分词作

    106、定语。 故填falling。37.考查冠词。空白处和Brown family 构成名词短语在句中作主语,故判断考点为冠词。“The+姓氏”意为“某某一家人”本句中指“布朗一家”该单词置于句首,首字母应该大写。故填The。38.考查形容词。根据句子结构可知,设空处应该填写形容词作表语。被考查动词sleep的形容词形式为asleep。fall asleep为固定搭配,意为“熟睡的”,本句句意为“他们俩看电视的时候都睡着了”。故填asleep。39.考查非谓语动词。本句中有由and连接的并列谓语动词 pushed 和 climbed up。故判断被考查动词为非谓语动词形式 根据句意“过了一会儿,艾瑞

    107、克听到孩子们在外面玩耍的声音,醒了过来。他把一把椅子推到阳台上,爬上去看他们”可知此处考查 to do不定式作目的状语。故填to see。40.考查副词。根据句子结构,设空处应该填写副词修饰动词slipped。accidental为形容词,意为“意外的,失误的”,其副词为accidentally,意为“意外地,失误地”,符合句意。句意为:当他往下看时,不小心滑了一跤,从悬崖边上掉了下去。故填accidentally。41.考查连词。根据句子结构,设空处应该填写连词 连接 hung on for a few minutes 和screamed for his father 两个动作。根据句意:他

    108、坚持了几分钟,尖叫喊着他的父亲,但他的父亲没有听到他可知此处表示并列关系。故填and。42.考查动词。句意:听到尖叫声时,亨利正在修车。根据句子结构,设空处应该填写谓语动词。根据空后的when he heard the screams,可知,设空处的动作是正在发生的,同时该句描述的是过去的事实。故使用过去进行时。fix为动词,意为“修理”,其过去进行时为was fixing。故填was fixing。43.考查过去式。被考查动词位于主语He之后,且和started 构成并列谓语,故应该使用一般过去时。throw为动词,意为“扔”,过去时为threw。故填threw。44.考查名词所有格。句意:

    109、他拯救了我儿子的生命。根据句意,life与提示词son之间是所属关系,故应该使用名词所有格。故填sons。45.考查特殊疑问词。句意:我不知道如何去感谢他。根据句子结构,设空处填写的是特殊疑问词+to do不定式结构作宾语。根据句意,how意为“如何”,符合句意。故填how。第四部分 写作(共两节,满分40分)46. 假定你是校广播站英语节目“Talk and Talk”的负责人李华,请给外教Caroline写邮件邀请她做一次访谈。内容包括:1. 节目介绍;2. 访谈的时间和话题。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Caroline,_Your

    110、s sincerely,Li Hua【参考范文】Dear Caroline,On behalf of the English program “Talk and Talk”, I am writing to invite you to be our guest. Since its establishment ten years ago, this weekly broadcast program has gained increasing popularity among students. It is intended to cover topics ranging from music

    111、sports to study strategies, life in schools etc. Considering many fresh students have trouble in learning English well, wed like to invite you to join the program and share with us some tips on their problems. The program is scheduled from five p.m this Friday. It would be highly appreciated if you

    112、could accept the invitation. Yours,Li Hua第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was the day of the big cross-country run. Students from seven different primary schools in and around the small town were warming up and walking the route(路线)through thick evergreen forest. I looked around

    113、 and finally spotted David, who was standing by himself off to the side by a fence. He was small for ten years old. His usual big toothy smile was absent today. I walked over and asked him why he wasnt with the other children. He hesitated and then said he had decided not to run. What was wrong? He

    114、had worked so hard for this event! I quickly searched the crowd for the schools coach and asked him what had happened. “I was afraid that kids from other schools would laugh at him,” he explained uncomfortably. “I gave him the choice to run or not, and let him decide. ”I bit back my frustration(懊恼).

    115、 I knew the coach meant wellhe thought he was doing the right thing. After making sure that David could run if he wanted, I turned to find him coming towards me, his small body rocking from side to side as he swung his feet forward. David had a brain disease which prevented him from walking or runni

    116、ng like other children, but at school his classmates thought of him as a regular kid. He always participated to the best of his ability in whatever they were doing. That was why none of the children thought it unusual that David had decided to join the cross-country team. It just took him longerthat

    117、s all. David had not missed a single practice, and although he always finished his run long after the other children, he did always finish. As a special education teacher at the school, I was familiar with the challenges David faced and was proud of his strong determination. 注意:1. 续写词数应为150左右; 2. 请按

    118、如下格式在答题卡的相应位置作答. We sat down next to each other, but David wouldnt look at me. _I watched as David moved up to the starting line with the other runners. _【答案】We sat down next to each other, but David wouldnt look at me. He hung his head, trying not to have eye contact with me. I said gently and quie

    119、tly, “No one can change your mind, except yourself. If you desire to challenge yourself, there is nothing to do with others thoughts. ” He sat still with a deep breath. “You have a full preparation before this event. Its a moment to proof yourself”, I added with a sincere tone. Hearing my words, Dav

    120、id turned to me. I noticed his face began to lighten. I was glad he finally decided to finish the cross-country run.I watched as David moved up to the starting line with the other runners. He stood firmly in his position,determined and confident. As a matter of fact, the race was extremely long for

    121、young children, not to mention a child with a heart disease. Then, all of a sudden,David was tripped over and fell onto the ground.To everyones surprise,he picked himself up immediately and went on running. Classmates all appeared on the racing track, cheering for him. To everyones joy, he reached t

    122、he final line successfully. Everyone believe whether he could win the race was not important. It was his brave heart and strong faith that made David a true winner.【解析】【导语】本文以赛跑为线索展开。作者是一名特殊教育教师,在大型越野赛跑那天,发现患有大脑疾病的大卫独自站在一旁。作者问其原因,他说准备放弃比赛。从教练口中得知,因为担心同学们会嘲笑大卫,所以教练想让大卫自己去决定是否参加赛跑。作者让大卫追寻自己的内心,不理会别人的看

    123、法,大卫最终参赛,尽管遇到困难,他战胜了自己,这已经无关名次,而是他的勇敢和坚定让这一切成为可能。【详解】1. 段落续写:由第一段首句内容“我们挨着坐着,但大卫不愿看我一眼。”和第二段首句内容”我看着大卫和其他选手一起走到起跑线上。”可知,第一段可描写作者鼓励大卫继续完成比赛,大卫经过强烈的心理斗争,最终决定参加比赛。由第二段首句内容“我看着大卫和其他选手一起走到起跑线上。”可知,第二段可描写大卫开始参赛,虽然中途遇到困难,仍然坚持到最后,完成比赛。2. 续写线索:鼓励大卫心理变化决定参赛克服困难加油助威完成比赛3. 词汇激活:行动类:深呼吸:with a deep breath/breath

    124、e deeply坚持做:insisted on doing/be stick to doing情绪类:吃惊:To everyones surprise/surprisingly 兴奋:cheer for 【点睛】高分句型1. You have a full preparation before this event, which is the most important reason why you show up here. (由which引导的非限制性定语从句和 why引导的限制性定语从句)高分句型2. It was his brave heart and strong faith that made David a true winner.(含有It wasthat结构的强调句型)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语真题深度解读(新高考II卷)(真题解读).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-720075.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1