分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2024七年级英语下册 Unit 8 Is there a post office near here单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:765591
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:15.15KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024七年级英语下册 Unit Is there post office near here单元阅读专练新版人教新目标版 2024 年级 英语 下册 here 单元 阅读 新版 新目标
    资源描述:

    1、Unit 8单元阅读专练Day 1Hello,Im Grace.Let me tell you something about my community(社区).It is beautiful and quiet.My house is next to a new building on Green Street.My best friend Betty lives in that building.There is a clean and big park across from Bettys building.I often go to the park to play football.

    2、There is a music school in my community.I go there to learn to play the piano every Saturday afternoon.Its across from a bank.Is there a supermarket in my community? Of course,there is.It is between the park and the music school.Bettys mother is an assistant there.My favorite place in the community

    3、is the library.It is next to the music school.Its across from an old post office.My mother works in the post office.1Graces house is _.Avery big Bvery cleanCnear Bettys house Dbehind Bettys house2What does Grace often do in the park?APlays football. BFlies a kite.CPlays basketball. DReads books.3Gra

    4、ce goes to the music school every _.ASaturday morning BSaturday afternoonCSunday morning DSunday afternoon4What does the underlined word “assistant” mean in Chinese?A运动员 B邮递员 C售货员 D教练员5Which of the following is TRUE?ABetty is Graces classmate.BGraces mother is a teacher.CGrace thinks her community i

    5、s noisy.DThe music school is across from a bank.【文章大意】本文作者Grace介绍了自己所居住的社区里的一些场所以及它们的位置。1C细节理解题。根据第一段中的“My house is next to a new building on Green Street.My best friend Betty lives in that building.”可知,Grace的房子在Betty家附近。2A细节理解题。根据第一段中的“I often go to the park to play football.”可知,Grace经常在公园里踢足球。3B细节

    6、理解题。根据第二段中的“There is a music school in my community.I go there to learn to play the piano every Saturday afternoon.”可知,Grace在每个星期六的下午去音乐学校。4C词义猜测题。根据第二段中的“Is there a supermarket in my community? Of course, there is.”可知,社区里有一家超市;根据语境可知,画线单词所在句中的“there”指代的是超市,Betty的妈妈在超市工作,应该是“售货员”。5D推理判断题。根据第一段中的“My

    7、best friend Betty lives in that building.”可知,Betty是Grace的朋友而不是同学,故A选项错误;根据第二段中的“My mother works in the post office.”可知,Grace的母亲在邮局工作,不是老师,故B选项错误;根据第一段中的“It is beautiful and quiet.”可知,Grace认为她的社区美丽且安静,故C选项错误;根据第二段中的“There is a music school in my community.I go there to learn to play the piano every S

    8、aturday afternoon.Its across from a bank.”可知,音乐学校在银行的对面,故D选项正确。Day 2Sometimes we need to ask others the way,or tell others how to go to one place.But do you know how to ask and show the way correctly(正确地)?When you ask the way,you need to ask politelyYou can say “Excuse me” and “Thank you” to the per

    9、son(人) you ask.He or she can be very happy to help you.Asking the right person is also important.The police,or the person from whom you buy things can be good.At last,be sure the person knows what you are saying.Tell the person correctly where you want to go,so he or she can show you the right way.W

    10、ell,how to show the way to others? First,use easy words.You can say “go along” or “on your left or right” to the person who needs help.Second,find some marked features(显著特征) of the place.You can tell the person “there is a river near the place”You can draw a map,too.So you can show the way easily an

    11、d correctly.When you dont know the way,just say “sorry,I dont know”It is OK.1The underlined word “politely” means _ in Chinese.A直接地 B礼貌地 C安静地 D神秘地2The writer tells us _ piece(s) of advice(建议) in the second paragraph.Aone Btwo Cthree Dfour3You can tell others the way easily and correctly by _.Adrawin

    12、g a map Busing easy wordsCasking the right person Dfinding marked features4Which of the following is NOT true?AYou can only ask the way from the police.BAsking correctly can help you find the way easily.CYou need to use easy words to show the way.DSaying sorry is also good for showing the way.5The p

    13、assage mainly tells us how to _.Ahelp others Bbe friendly Cuse a map Dask and show the way【文章大意】本文主要介绍了向别人问路和为别人指路的正确方法。1B词义猜测题。根据下文“You can say Excuse me and Thank you to the person you ask.”中的“Excuse me”和“Thank you”可猜测出画线单词的意思是“礼貌地”。2C细节理解题。根据第二段内容可知,作者在第二段中一共提了三条建议:向别人问路时要有礼貌;要问对人;要让对方知道你说的是什么。3A

    14、细节理解题。根据第三段中的“You can draw a map, too.So you can show the way easily and correctly.”可知,你可以通过画地图的方式容易地、正确地告诉别人路线。4A推理判断题。根据第二段中的“The police, or the person from whom you buy things can be good.”可知,选择向警察或你买东西的那个人问路比较好,故A选项错误;根据第二段中的“Tell the person correctly where you want to go, so he or she can show

    15、you the right way.”可知,正确地问路能帮助你容易地找到路,故B选项正确;根据第三段中的“Well, how to show the way to others? First, use easy words.”可知,你需要用简单的话去指路,故C选项正确;根据第三段中的“When you dont know the way, just say sorry, I dont knowIt is OK.”可知,当你不知道路时,说抱歉也可以,故D选项正确。5D主旨大意题。根据第一段中的“Sometimes we need to ask others the way, or tell ot

    16、hers how to go to one place.But do you know how to ask and show the way correctly?”可知,本文主要介绍了向别人问路和为别人指路的方法。Day 3Xue Yong comes out of the subway station,but he doesnt know where to go.This is the _1_ time he comes to Shiyan,Hubei.He comes to _2_ his good friend Lin Gang.Lin Gang is a cook,and he wo

    17、rks in Sunshine _3_But Xue Yong doesnt know where the restaurant is.Xue Yong walks on the _4_He passes(路过) a hospital,a hotel,a bookstore and at last he _5_ a school.Some boys are coming out.So Xue Yong asks one of them,“Excuse me,do you know where Sunshine Restaurant is?”“Sure,I know.I live _6_ the

    18、re.My father also works in that restaurant.It is outside this town.I can find it _7_,” the boy says.“Is it _8_ from here? Can you show me the way there,please?” Xue Yong asks.“I am going home now.Will you go with me? I can _9_ you there.”“Thats great! Thank you.”“Then,lets go to that bus stop.The No

    19、. 26 bus will take _10_ there.”“OK.”1A.first Bsecond Cnext Dlast2A.follow Bsave Cvisit Dteach 3A.Restaurant BHospital CBookstore DHotel4A.house Bcrossing Cmountain Dstreet5A.thanks for Barrives at Chelps with Dthinks of6A.near Balong Cbetween Dover7A.late Bagain Ceasily Dearly8A.free Bshort Clong Df

    20、ar 9A.drive Bleave Cmiss Dtake10A.me Byou Cus Dthem【文章大意】本文主要讲述的是Xue Yong在一名学生的帮助下找到好朋友的故事。1A考查形容词辨析。根据上文“.but he doesnt know where to go.”可推知,Xue Yong是“第一”次到湖北十堰来。2C考查动词辨析。根据语境可知,Xue Yong来十堰是为了“看望”朋友Lin Gang。3A考查名词辨析。根据下文“Excuse me, do you know where Sunshine Restaurant is?”可知,Lin Gang在阳光“饭店”工作。4D考

    21、查名词辨析。根据下文“He passes a hospital, a hotel, a bookstore.”可知,此处指Xue Yong正在“街”上走。5B考查动词词组辨析。根据下文“Some boys are coming out.”可知,此处指Xue Yong“到达”一所学校。6A考查介词辨析。根据语境可知,此处指这名学生住在阳光饭店“附近”。7C考查副词辨析。根据上文“Sure, I know.I live.there.My father also works in that restaurant.It is outside this town.”可知,这个男孩能“容易地”找到阳光饭店

    22、。8D考查形容词辨析。根据语境及空后的介词from可知,此处考查far from,意为“离远”。9D考查动词辨析。根据上文“Will you go with me?”可知,此处指我能把你“带到”那里。10C考查代词辨析。根据上文可知,此处指26路公交车将把“我们”带到那里,应用us指代Xue Yong和那个男孩。Day 4阅读短文,回答下列问题。Mike is on the street now.He comes to the town to visit his friend Alan.Its his first time to come to this town,so he doesnt k

    23、now where to go.There is much wind and no one is on the street.Mike walks into a big store.He sees an old man and asks,“Hey,where is the post office? Alans house is next to it.”The old man doesnt like the boy.He wants to give(给) him a lesson(教训).“Walk down this street and you can find it,” the old m

    24、an says.Mike doesnt say “Thank you” and leaves.In half an hour,Mike comes back to the store.There is no post office on the street.“Im sorry,Grandpa,” Mike says to the old man.“Could you please tell me where the post office is?”“Walk down the street and turn left at the first crossing.You can find it

    25、 easily,” the old man says.“Always remember to be polite(礼貌的),young boy.”“Thank you.I will!” Mike says.The weather is very cold,but Mike feels really hot.1Who is Alan?_2Where is Alans house?_3Why does the old man want to give Mike a lesson?_4How can Mike find Alans house?_5Whats the weather like now

    26、?_【文章大意】本文讲述了Mike问路的经过,不礼貌地问路得不到确切的答案,有礼貌地问路得到了确切的答案。文章告诉我们对人要有礼貌。1He is Mikes friend.根据第一段中的“Mike is on the street now.He comes to the town to visit his friend Alan.”可知,Alan是Mike的朋友。2Its next to the post office./Next to the post office.根据第二段中的“Hey, where is the post office? Alans house is next to i

    27、t.”可知,Alan的房子在邮局的旁边。3Because Mike isnt polite.根据第二段中的“Hey,where is the post office? Alans house is next to it.”及第五段中的“Mike doesnt say Thank you and leaves.”可知,因为Mike对待老人没有礼貌,所以老人想给他上一课。4Walk down the street and turn left at the first crossing.根据倒数第二段中的“Walk down the street and turn left at the first

    28、 crossing.You can find it easily,”可知,沿着这条街走,在第一个十字路口向左拐,就能找到Alan的家。5Its cold and windy./Cold and windy.根据第二段中的“There is much wind and no one is on the street.”及最后一段中的“The weather is very cold, but Mike feels really hot.”可知,现在的天气是多风和寒冷的。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。need,left,neighborhood,

    29、often,skate,between,child,easy,cross,supermarketHello,boys and girls! My name is Frank Smith.I live with my parents in a 1.neighborhood.It is on New Street,across from a 2.supermarket.We can get the things we need here 3.easily.When we go to the supermarket,we just 4.need to cross First Street.Oh,th

    30、ere is a nice restaurant behind my house.The food there is very delicious.My family 5.often eat there.There is a park not far from my house.It is 6.between a library and a post office.It is very big and clean.There are always a lot of 7.children in the park.I love to watch them 8.skating there.Sometimes I skate there,too.To get there,I usually go down South Road and turn right at the second 9.crossing.Then I walk along Bridge Street and the park is on the 10.left.I think it is a good place to go on weekends.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024七年级英语下册 Unit 8 Is there a post office near here单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765591.html
    相关资源 更多
  • 八年级下册(全)-2022年中考道德与法治必备知识清单(思维导图 核心知识 考点梳理)(部编版).docx八年级下册(全)-2022年中考道德与法治必备知识清单(思维导图 核心知识 考点梳理)(部编版).docx
  • 八年级下册(人教版)物理同步练习卷:8.2 二力平衡.docx八年级下册(人教版)物理同步练习卷:8.2 二力平衡.docx
  • 八年级下册(人教版)物理单元提升卷:第八章 运动和力.docx八年级下册(人教版)物理单元提升卷:第八章 运动和力.docx
  • 八年级下册道德与法治全册知识点.docx八年级下册道德与法治全册知识点.docx
  • 八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx
  • 八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx
  • 八年级下册英语复习Unit15(无答案).docx八年级下册英语复习Unit15(无答案).docx
  • 八年级下册英语任务型阅读专题训练(无答案).docx八年级下册英语任务型阅读专题训练(无答案).docx
  • 八年级下册英语Unit3SectionB重要考点.docx八年级下册英语Unit3SectionB重要考点.docx
  • 八年级下册第五章测试卷(B卷).docx八年级下册第五章测试卷(B卷).docx
  • 八年级下册第五章测试卷(A卷).docx八年级下册第五章测试卷(A卷).docx
  • 八年级下册第一单元 第二节第一课时《充满活力的经济制度》课件(湘师版八年级下).docx八年级下册第一单元 第二节第一课时《充满活力的经济制度》课件(湘师版八年级下).docx
  • 八年级下册电功率课件.docx八年级下册电功率课件.docx
  • 八年级下册生物第八单元第三章章末卷.docx八年级下册生物第八单元第三章章末卷.docx
  • 八年级下册生物第八单元第一章章末卷.docx八年级下册生物第八单元第一章章末卷.docx
  • 八年级下册生物第七单元第二章2卷.docx八年级下册生物第七单元第二章2卷.docx
  • 八年级下册物理走进分子世界 (共5份打包).docx八年级下册物理走进分子世界 (共5份打包).docx
  • 八年级下册物理10.1浮力助学案(无答案).docx八年级下册物理10.1浮力助学案(无答案).docx
  • 八年级下册期末试卷不含答案.docx八年级下册期末试卷不含答案.docx
  • 八年级下册复习提纲(填空版).docx八年级下册复习提纲(填空版).docx
  • 八年级下册基础知识及热点速查宝典.docx八年级下册基础知识及热点速查宝典.docx
  • 八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx
  • 八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx
  • 八年级下册同步练习23.马说.docx八年级下册同步练习23.马说.docx
  • 八年级下册同步练习18.在长江源头各拉丹冬.docx八年级下册同步练习18.在长江源头各拉丹冬.docx
  • 八年级下册同步练习13.最后一次讲演.docx八年级下册同步练习13.最后一次讲演.docx
  • 八年级下册化学教案-《探究燃烧的条件》|鲁教版(五四).docx八年级下册化学教案-《探究燃烧的条件》|鲁教版(五四).docx
  • 八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子·咏梅》(共39张PPT).docx八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子·咏梅》(共39张PPT).docx
  • 八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子.docx八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1