分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 32

类型3_3、山东省潍坊市2021-2022学年高一上学期期末考试英语试题.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:773386
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:32
  • 大小:138.90KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    _3 山东省 潍坊市 2021 2022 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题
    资源描述:

    1、高一英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每

    2、段对话仅读一遍。1. Where is Mary going?A. To Emilys house. B. To a restaurant. C. To a library. 2. What does the man want to do?A. Get his hair cut. B. Mail a letter. C. Go to school. 3. What made the woman buy the skirt?A. Its color. B. Its style. C. Its material. 4. How much change should the woman give t

    3、he man?A. 20 yuan. B. 30 yuan. C. 50 yuan. 5. What does the man think of the book?A. Moving. B. Confusing. C. Interesting. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does the woman come to

    4、 see the man?A. To check his bag. B. To pick him up C. To return his case7. where does the conversation probably take place?A. In an office. B. At an airport. C. In a hotel听第7段材料,回答第8、9题。8. Whats the weather like now?A. Stormy B. Sunny C. Cloudy. 9. What will the speakers do next?A. Get in the car.

    5、B. Walk back home. C. Close the windows. 听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the woman annoyed with the man?A. He leaves the baby crying. B. He allows the baby to smoke. C. He plays rock music for the baby. 11. What is the man going to do in the end?A. Sing along with music. B. Read about Beethoven C. Put o

    6、n classical music. 12. What is the relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Husband and wife C. Teacher and student. 听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the woman usually go to work?A. By car. B. By bus. C. By bike. 14. How often does the man drive his car?A. Almost every day. B. Once a wee

    7、k C. Once a month. 15. What does the woman advise the man to do while cycling?A. Keep himself warm. B. Observe traffic lights. C. Have his head protected. 16. Where will the speakers go?A. To a sports shop B. To a train station C. To the womans office. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker tryin

    8、g to do?A. Attract customers. B. Give directions. C. Offer advice. 18. Where is Jacksons Store?A. Next to a park. B. In a small building. C. Downtown on Third Street. 19. Who are the T-shirts and pants at Jacksons Store for?A. Women. B. Children. C. Men. 20. Why does the speaker suggest going to Jac

    9、ksons Store today?A. There is a big sale. B. There are free shorts. C. There are nice new shoes. 第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B,C和D四个选项中,选出最佳选项。AIts the most wonderful time of the year! The winter holidays are the perfect chance to get comfortable with a good book, and l

    10、uckily we have some best sellers right now. Were sure youll find what youre looking for. Sunday Funday by Katherine HallganHardback, $20(10 percent off with membership)A great book full of seasonal activities that families and friends can enjoy together. From gardening projects to creative hand-made

    11、 things and warming winter recipes(食谱), theres something for everyone, whatever the weather. The History of the World in 100 Animals by Simon BarnesHardback, $16.99This beautifully pictured book explores the good relationship between humans and animals, from bees to chimpanzees(黑猩猩)who share more th

    12、an 90% of our DNA. If you are crazy about animals, this is the book for you. Accidentally Famous by David BaddielPaperback, $12.99Nothing amazing ever happens to Billy Smith but when TV workers visit his school he becomes popular, but as everyone knows, being famous comes with a price. David Baddiel

    13、s laugh-out-loud book asks what life would be like if everyone suddenly knew your name. Eddie Albert and the Animal Gang by Paul OGradyPaperback, $15This action-filled adventure from TV favourite Paul OGrady follows a young boy with a very special gifthe can talk to animals! On a trip to Amsterdam,

    14、Eddie meets a monkey in danger and rescues the young creature with the help of his animal friends.1. What is the member price for Sunday Funday?A. $20.B. $19.C. $18.D. $102. Which book is about the price of being famous?A. Sunday FundayB. Eddie Albert and the Animal Cang.C. Accidentally Famous.D. Th

    15、e History of the World in 100 Animals.3. What do the books by Simon Barnes and Paul OGrady have in common?A. They are published in hardback.B. They stress harmony with animalsC. They are full of beautiful pictures.D. They speak of famous TV personsBTo raise money for restaurant workers who had to st

    16、ay at home during COVID, two brothers, Aiden and Louis Ardine, decided to walk 3,200 miles across America to raise money.Having just arrived on the sands of the Pacific Ocean, Aiden and Louis Ardine have now completed their five-month walk which started on the Asbury Park boardwalk in New Jersey. Th

    17、ey hoped to raise $30,000 for some charities (慈善组织) that were helping restaurant workers waiting for lockdown (隔离) to end, but ended up making $70,000which they gave way to the COCO Fund and the Restaurant Workers Community Foundation. “This would not have been possible without the help of a huge co

    18、mmunity of people, whether people were donating or helping us guide our way across the United States.” said Aiden Ardine. “This was surely an adventure full of hope, and it proved people are born good and want to help their neighbors.”Just like cross-country trips in this nation, their journey was c

    19、haracterized by amazing views, long roads, and helpful strangers: like a man who passed them in the extreme heat of summertime Iowa, before doubling back and giving them a cold Gatorade; or a Nevada campground manager who left them stay for free. In Utah they had what the naturalist John Muir would

    20、have described as an “interview” with a black bear, when rounding a corner in the path, they found themselves within a few feet of it. When they reached San Francisco, their supporters were waiting for them on the beach. Afterwards they flew home along with their mom who had been there to meet them.

    21、 After their adventurous stay away from home, we can only imagine she was really feeling proud of her sons.4. What did the two brothers collect money for?A. Setting up some charities.B. Helping to end the lockdown.C. Completing their five-month walk.D. Aiding restaurant workers stuck at home.5. Whic

    22、h word can best describe the two brothers?A. Humorous.B. Caring.C. Curious.D. Honest.6. What happened to the brothers in Utah?A. They met with a bear.B. They were interviewed.C. They visited a naturalist.D. They were lost in the path.7. Which of the following is a suitable title for the text?A. A Lo

    23、ng JourneyB. Walk with LoveC. A Proud MotherD. Adventure with FunCRecent research discovered that a low-cost computer training program can help older persons drive less dangerously. We developed a training program, called Drive Aware, which could be used by anyone who has a computer, says Jing Feng,

    24、 co-author of the study and a professor of psychology at NC State. Drive Aware is a cognitive (认知的) training program for older persons that helps them notice traffic risks more effectively. The purpose of our recent study was to see how much Drive Aware changes trainees driving behaviors once they g

    25、et behind the wheel.”The researchers found 27 persons aged 65 and up to test Drive Aware. In a driving simulator (模拟器), all of the study participants (参与者) experienced a basic driving exam. The active training group was made up of nine of the study participants. Every two weeks, the active training

    26、group had two Drive Aware trainings. A group of nine additional study participants was asked to take passive training. This group watched videos of others receiving the Drive Aware instruction. This happened twice, with each lasting about a week. The control group, which was made up of the remaining

    27、 nine study participants, received no training. After that, all 27 study participants performed a second driving exam in the simulator. The study participants in the active training group experienced 25% fewer unsafe incidents (事件) following the training, according to the researchers. There was no o

    28、bvious change in the number of dangerous incidents among study participants in the passive training and control groups.This testing was done with a fairly limited number of study participants, Feng says. If we can succeed in getting the fund, wed like to further our testing with more people to clear

    29、ly prove how effective this training is at reducing accidents among older drivers.”8. What does the underlined phrase get behind the wheel in paragraph 2 mean?A. Take a risk.B. Start a program.C. Drive a car.D. Use a computer.9. What was the passive training group required to do?A. Experience no tra

    30、ining.B. Receive two Drive Aware trainings.C. Take three driving tests.D. Observe videos of Drive Aware trainings.10. How did the researchers arrive at their testing result?A. By quoting former figures.B. By investigating car accidents.C. By operating the driving simulator.D. By comparing participan

    31、ts performances.11. What is Fengs attitude towards the testing?A Unclear.B. Worried.C. Positive.D. Doubtful.DLaplands reindeer(驯鹿)grow well in winters of -300C and even colder. So when rain falls instead of snow during the coldest months in the Arctic,it makes food hard to get for them. Now one of t

    32、he best-loved symbols of Christmas is probably dying out. Numbers have fallen by over half in the last two decades as the place warms at four times the global average rate. The animals are used to pull sleigh(雪橇)rides for tourists. The rides are part of Lapland winter wonderland experiences in thous

    33、ands of British tourists each year. But this year the working herd had to be moved 60 miles further north due to the absence of snow. As a result, they cant be provided in some areas, making it hard for people to earn a living. Lapland is often described as Europes last great wilderness, home to lyn

    34、xes, brown bears, wolverines and golden eagles. Tourism is a big part of the economy, and the town of Rovaniemi is also the official home of Santa Claus. But changing climate(气候)is threatening its tourism industry. A report by The Finnish Climate Change Panel warns of flooding and increased rainfall

    35、, with Rovaniemi most at risk. Firms that rely on snow will have great effects on visit levels and these industries may be forced further north. Erkkila of the Arctic Husky Park in Rovaniemi says: Tourists see pictures of the Santa Claus village covered in snow and when they get here they think, Is

    36、this the winter wonderland?. The Husky Park bought a wheeled cart(车)six years ago as a replacement for sleigh rides when the snow fails. In the past it was thought the Arctic was warming twice as fast as the rest of the world. But a report published last week by scientists showed the rate is actuall

    37、y four times the global average.12. What causes the drop in Laplands reindeer population?A. Cold winter.B. Polluted habitats.C. Heavy snow.D. Rising temperatures.13. What does the underlined word they in paragraph 2 refer to?A. RidesB. Animals.C. ExperiencesD. Tourists14. What does paragraph 3 mainl

    38、y talk about?A. Lapland is home to various wildlife.B Increased rainfall threatens Rovaniemi.C. Rovaniemi is official home of Santa Claus.D. Changing climate affects Laplands tourism.15. What does Erkkila say about tourists to Rovaniemi?A. They feel excited.B. They are disappointed.C. They enjoy the

    39、mselves.D. They prefer wheeled carts.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As a speaker of 10 languages I know the benefits of speaking more than one language. Actually, it is not a big challenge to learn languages. We only have to change the way we learn them. _16_Langua

    40、ge learning is hard. It is only difficult to learn a language if you dont want to. _17_ What you mostly need to do is spend some time listening and reading. Believe me, it is that simple. I have done it many times. Soon you feel the satisfaction of understanding another language. Before you know it

    41、you start speaking. _18_No, you dont. Anyone who wants to, can learn. In Sweden and Holland most people speak more than one language. They cant just all be gifted at languages. Foreign athletes in North America usually learn to speak English faster than people in more formal learning environments. I

    42、n language learning it is attitude that determines success. You have to live where the language is spoken. Some immigrants (移民) to North America never learn to speak more than broken English. Yet we meet people in other countries who speak perfect English. In 1968, I learned to speak Mandarin fluent

    43、ly while living in Hong Kong, where few people spoke it. _19_ You can download it to your iPod and listen. Where you live is not a problem. I would love to learn but I dont have the time. How about the time you spend waiting in line, doing things around the house, going for a walk? _20_ Once you get

    44、 started, even 10 or 15 minutes a day will soon grow to 30 minutes a day, or one hour. If you believe you will achieve great results, and if you enjoy doing it, as I do, you will find the time. I believe if you can avoid these traps, we will surely become masters of language learning.A. The followin

    45、g are some tips for you to follow.B. You have to have a gift for learning languages.C. Learning a language takes time, but is not difficultD. We need to avoid some common misunderstandingsE. Languages can only be learned instead of being taught.F. Why not use that time to listen to a language on you

    46、r iPod?G. With the Internet, language content is available to anyone with a computer.第三部分语言运用(共三节,满分35分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My father, 92, lives alone in Mackay. Although active in personality, he has _21_ movement. We rang him yesterday to _22_ after th

    47、e wild weather. He _23_ us how he had gotten his groceries(货物)and _24_ them to his car. Then a young gentleman(now that could be anywhere from 12 to 70. when you are 92 )stopped, I will _25_ you to put your groceries in your car.”Dad wasnt sure at first but then said thanks. The man then unloaded(卸下

    48、)the groceries from the trolley(推车)carefully and made sure they were _26_ . Dad said thanks again. And the man just said: no _27_ .A couple of days later, Dad was at the bank in the line. The young man behind him said, I will _28_ your place, while we wait. There is a chair over there, go and sit do

    49、wn.” Dad said, Oh, why? Was I shaking or looking _29_ ?No. was the reply, I know my Dad would find it _30_ to stand for so long. So _31_ ,Dad went over and sat down. When the time came for Dad, a _32_ of the head and a smile expressed thankfulness. Dad said, Im happily _33_ by the kindness shown by

    50、these two young men.”So, to those two young men of uncertain _34_ , we say thanks for helping Dad in _35_ but meaningful ways.21. A. slowB. funnyC. strangeD. easy22. A. watch outB. check C. set offD. show up23. A. taughtB. contactedC. showedD. told24. A. packedB. choseC. tookD. supplied25. A. allowB

    51、. helpC. requestD. advise26. A. freshB. suitableC. fullD. safe27 A. problemB. wayC. secretD. doubt28. A. takeB. holdC. findD. know29. A. sadB. lonelyC. weakD. mad30. A. hardB. comfortableC. boringD. interesting31. A. bravelyB. curiouslyC. properlyD. thankfully32. A. nodB. turnC. shakeD. touch33. A.

    52、frightenedB. annoyedC. surprisedD. attracted34. A. hobbyB. ageC. purposeD. position35. A. friendlyB. smallC. newD. formal第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Its really nice to see a herd of Tibetan antelopes on the green grass. However, their population _36_(drop)by more than 50 pe

    53、rcent during the 1980s and 1990s. _37_(make)profits, hunters were shooting antelopes. Their habitats were becoming smaller as new roads and railways were built. In order to save this species from _38_(extinct), the Chinese government placed it _39_ national protection. Many volunteers watched over t

    54、he antelopes day and night to keep them safe from attacks. Bridges and gates _40_(add)to let the antelopes move _41_(easy)and keep them safe from cars and trains. Gradually, the antelope population has recovered and in June 2015, the Tibetan antelope was removed from the _42_(endanger)species list.

    55、The government, however, does not intend to stop the protection programmes, since _43_ threats to the Tibetan antelope have not yet disappearedIn a word, _44_ we want to save the planet, we must change our way of life. Only when we learn to exist in harmony with nature can we stop _45_(be)a threat t

    56、o wildlife and to our planet.第三节单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分)根据汉语及首字母提示写出单词的正确形式,每空限填一词。46. They made an a_ (企图)to escape.(根据中英文提示填空)47. There is an e_ (相同的)number of boys and girls. (根据中英文提示填空)48. In 1997 d_ (数码的)cameras arrived on the scene. (根据中英文提示填空)49. Workers built many s_ (避难处)for homeless survivo

    57、rs. (根据中英文提示填空)50. Children should a_ (感激)what their parents do for them. (根据中英文提示填空)51. The authorities are under p_ (压力)to build elephant parks. (根据中英文提示填空)52. These large animals are being hunted i_ (非法地)for their valuable fur. (根据中英文提示填空)53. Cars were s_(横扫)away by huge waves caused by the stron

    58、g earthquake. (根据中英文提示填空)54A soccer player should not p_ (假装)to fall down even if it helps his team. (根据中英文提示填空)55. Keeping the right b_ (平衡)between progress and protection is a big challenge. (根据中英文提示填空)第四部分写作(共两节,满分35分)第一节(满分15分)56. 上周日你校举办了“强身健体,助力冬奥”为主题的青少年滑冰比赛活动。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:1.参加人员:滑冰爱好者;2

    59、.活动亮点:参与度高;精彩纷呈;3.活动意义。注意:1.写作词数应为80左右。2.请按如下格式在答题卡相应位置作答。A Skating Race_第二节(满分20分)57. 阅读下面短文,根据其内容和所给段落的开头语续写一段,使之构成一篇完整的短文。Tammi, a lovely 9-month-old dog, arrived at the San Antonio Humane Society last month. She had been hit by a car with many injuries. Doctors Operated on her immediately. The o

    60、peration saved her life, but left her crippled(瘸)in one leg. Under the care of the Humane Society, she was recovering from the injuries. However, the scar(疤痕)in her heart was always there. For most of the time. she was shy and alone, staying away from other dogs. The Humane Society worked around the

    61、 clock to find Tammi a forever home. They wanted the sweet dog to be adopted(领养)as soon as possible. Living in the same city. 19 miles away from San Antonio Humane Society was the Matthews. Bad luck struck the couple two months ago when their 7-year-old son was knocked down by a passing car on his w

    62、ay home. He died before he could be helped. This accident filled them with sadness every day. It was then that the San Antonio Humane Society contacted them. They advised the couple to think about adopting a dog, which might put smile back on their faces. At first the couple disagreed with this idea

    63、 but after their explanation the couple decided to give it a try the next day. That was how the Matthews first met Tammi.注意:1.续写的词数应为100左右;2.按如下格式在答题卡的相应位置作答。Surprisingly, seeing the couple, Tammi stood up and walked over to them slowly_解析版高一英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把

    64、答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is Mary going?A. To Emilys house. B. To a r

    65、estaurant. C. To a library. 2. What does the man want to do?A. Get his hair cut. B. Mail a letter. C. Go to school. 3. What made the woman buy the skirt?A. Its color. B. Its style. C. Its material. 4. How much change should the woman give the man?A. 20 yuan. B. 30 yuan. C. 50 yuan. 5. What does the

    66、man think of the book?A. Moving. B. Confusing. C. Interesting. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does the woman come to see the man?A. To check his bag. B. To pick him up C. To re

    67、turn his case7. where does the conversation probably take place?A. In an office. B. At an airport. C. In a hotel听第7段材料,回答第8、9题。8. Whats the weather like now?A. Stormy B. Sunny C. Cloudy. 9. What will the speakers do next?A. Get in the car. B. Walk back home. C. Close the windows. 听第8段材料,回答第10至12题。10

    68、. Why is the woman annoyed with the man?A. He leaves the baby crying. B. He allows the baby to smoke. C. He plays rock music for the baby. 11. What is the man going to do in the end?A. Sing along with music. B. Read about Beethoven C. Put on classical music. 12. What is the relationship between the

    69、speakers?A. Mother and son. B. Husband and wife C. Teacher and student. 听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the woman usually go to work?A. By car. B. By bus. C. By bike. 14. How often does the man drive his car?A. Almost every day. B. Once a week C. Once a month. 15. What does the woman advise the man to

    70、 do while cycling?A. Keep himself warm. B. Observe traffic lights. C. Have his head protected. 16. Where will the speakers go?A. To a sports shop B. To a train station C. To the womans office. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker trying to do?A. Attract customers. B. Give directions. C. Offer a

    71、dvice. 18. Where is Jacksons Store?A. Next to a park. B. In a small building. C. Downtown on Third Street. 19. Who are the T-shirts and pants at Jacksons Store for?A. Women. B. Children. C. Men. 20. Why does the speaker suggest going to Jacksons Store today?A. There is a big sale. B. There are free

    72、shorts. C. There are nice new shoes. 第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B,C和D四个选项中,选出最佳选项。AIts the most wonderful time of the year! The winter holidays are the perfect chance to get comfortable with a good book, and luckily we have some best sellers right now. Were sure youll

    73、find what youre looking for. Sunday Funday by Katherine HallganHardback, $20(10 percent off with membership)A great book full of seasonal activities that families and friends can enjoy together. From gardening projects to creative hand-made things and warming winter recipes(食谱), theres something for

    74、 everyone, whatever the weather. The History of the World in 100 Animals by Simon BarnesHardback, $16.99This beautifully pictured book explores the good relationship between humans and animals, from bees to chimpanzees(黑猩猩)who share more than 90% of our DNA. If you are crazy about animals, this is t

    75、he book for you. Accidentally Famous by David BaddielPaperback, $12.99Nothing amazing ever happens to Billy Smith but when TV workers visit his school he becomes popular, but as everyone knows, being famous comes with a price. David Baddiels laugh-out-loud book asks what life would be like if everyo

    76、ne suddenly knew your name. Eddie Albert and the Animal Gang by Paul OGradyPaperback, $15This action-filled adventure from TV favourite Paul OGrady follows a young boy with a very special gifthe can talk to animals! On a trip to Amsterdam, Eddie meets a monkey in danger and rescues the young creatur

    77、e with the help of his animal friends.1. What is the member price for Sunday Funday?A. $20.B. $19.C. $18.D. $102. Which book is about the price of being famous?A. Sunday FundayB. Eddie Albert and the Animal Cang.C. Accidentally Famous.D. The History of the World in 100 Animals.3. What do the books b

    78、y Simon Barnes and Paul OGrady have in common?A. They are published in hardback.B. They stress harmony with animalsC. They are full of beautiful pictures.D. They speak of famous TV persons【答案】1. C 2. C 3. B【解析】【导语】这是一篇应用文。作者主要介绍了基本适合寒假阅读的畅销书。【1题详解】细节理解题。根据Sunday Funday by Katherine Hallgan部分的“Hardba

    79、ck, $20(10 percent off with membership)”可知,会员可以优惠10%,所以这本书的会员价应该是$18。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Accidentally Famous by David Baddiel部分的“Nothing amazing ever happens to Billy Smith but when TV workers visit his school he becomes popular, but as everyone knows, being famous comes with a price.”(比利史密斯从来没有发生过什么惊

    80、人的事情,但当电视工作者参观他的学校时,他变得很受欢迎,但众所周知,成名是有代价的。)可知,这本Accidentally Famous是关于成名的代价的。故选C。【3题详解】细节理解题。根据The History of the World in 100 Animals by Simon Barnes部分的“This beautifully pictured book explores the good relationship between humans and animals”(这本图画精美的书探讨了人与动物之间的良好关系)以及Eddie Albert and the Animal Gan

    81、g by Paul OGrady部分的“follows a young boy with a very special gifthe can talk to animals! ”(讲述了一个小男孩的故事,他有一个非常特别的天赋,可以和动物交谈!)可知,Simon Barnes 和Paul OGrady的书的共同之处就是他们都在介绍人与动物之间的关系,所以在强调人与动物的和谐相处。故选B。BTo raise money for restaurant workers who had to stay at home during COVID, two brothers, Aiden and Loui

    82、s Ardine, decided to walk 3,200 miles across America to raise money.Having just arrived on the sands of the Pacific Ocean, Aiden and Louis Ardine have now completed their five-month walk which started on the Asbury Park boardwalk in New Jersey. They hoped to raise $30,000 for some charities (慈善组织) t

    83、hat were helping restaurant workers waiting for lockdown (隔离) to end, but ended up making $70,000which they gave way to the COCO Fund and the Restaurant Workers Community Foundation. “This would not have been possible without the help of a huge community of people, whether people were donating or he

    84、lping us guide our way across the United States.” said Aiden Ardine. “This was surely an adventure full of hope, and it proved people are born good and want to help their neighbors.”Just like cross-country trips in this nation, their journey was characterized by amazing views, long roads, and helpfu

    85、l strangers: like a man who passed them in the extreme heat of summertime Iowa, before doubling back and giving them a cold Gatorade; or a Nevada campground manager who left them stay for free. In Utah they had what the naturalist John Muir would have described as an “interview” with a black bear, w

    86、hen rounding a corner in the path, they found themselves within a few feet of it. When they reached San Francisco, their supporters were waiting for them on the beach. Afterwards they flew home along with their mom who had been there to meet them. After their adventurous stay away from home, we can

    87、only imagine she was really feeling proud of her sons.4. What did the two brothers collect money for?A. Setting up some charities.B. Helping to end the lockdown.C. Completing their five-month walk.D. Aiding restaurant workers stuck at home.5. Which word can best describe the two brothers?A. Humorous

    88、.B. Caring.C. Curious.D. Honest.6. What happened to the brothers in Utah?A. They met with a bear.B. They were interviewed.C. They visited a naturalist.D. They were lost in the path.7. Which of the following is a suitable title for the text?A. A Long JourneyB. Walk with LoveC. A Proud MotherD. Advent

    89、ure with Fun【答案】4. D 5. B 6. A 7. B【解析】【导语】本文是记叙文。文章主要讲述Aiden和Louis Ardine兄弟俩为了帮助饭店员工们度过疫情,步行3200英里走遍美国为他们筹钱的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段“To raise money for restaurant workers who had to stay at home during COVID, two brothers, Aiden and Louis Ardine, decided to walk 3,200 miles across America to raise mone

    90、y.”(为了给疫情期间不得不待在家里的饭店员工们筹钱,Aiden和Louis Ardine兄弟俩决定步行3200英里走遍美国为他们筹钱。)可知,兄弟俩筹钱的目的是要帮助疫情期间不得不待在家里的饭店员工们。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第一段“To raise money for restaurant workers who had to stay at home during COVID, two brothers, Aiden and Louis Ardine, decided to walk 3,200 miles across America to raise money.”(为了

    91、给疫情期间不得不待在家里饭店员工们筹钱,Aiden和Louis Ardine兄弟俩决定步行3200英里走遍美国为他们筹钱。)可知,兄弟俩步行3200英里走遍美国为帮助疫情期间不得不待在家里的饭店员工们筹钱来度过疫情,所以他们俩是很有爱心的。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第五段“In Utah they had what the naturalist John Muir would have described as an interview with a black bear, when rounding a corner in the path, they found themselv

    92、es within a few feet of it.”(在犹他州,他们与一头黑熊进行了自然学家约翰缪尔所说的“采访”,当他们在小路的拐角处转弯时,发现自己离黑熊只有几英尺远。)可知,兄弟俩在犹他州见到了一头黑熊。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“To raise money for restaurant workers who had to stay at home during COVID, two brothers, Aiden and Louis Ardine, decided to walk 3,200 miles across America to raise money

    93、.”(为了给疫情期间不得不待在家里的饭店员工们筹钱,Aiden和Louis Ardine兄弟俩决定步行3200英里走遍美国为他们筹钱。)可知,这篇文章主要讲述兄弟俩为了帮助饭店员工们度过疫情,步行3200英里走遍美国为他们筹钱的故事。所以是充满爱的步行旅途。故选B。CRecent research discovered that a low-cost computer training program can help older persons drive less dangerously. We developed a training program, called Drive Awar

    94、e, which could be used by anyone who has a computer, says Jing Feng, co-author of the study and a professor of psychology at NC State. Drive Aware is a cognitive (认知的) training program for older persons that helps them notice traffic risks more effectively. The purpose of our recent study was to see

    95、 how much Drive Aware changes trainees driving behaviors once they get behind the wheel.”The researchers found 27 persons aged 65 and up to test Drive Aware. In a driving simulator (模拟器), all of the study participants (参与者) experienced a basic driving exam. The active training group was made up of n

    96、ine of the study participants. Every two weeks, the active training group had two Drive Aware trainings. A group of nine additional study participants was asked to take passive training. This group watched videos of others receiving the Drive Aware instruction. This happened twice, with each lasting

    97、 about a week. The control group, which was made up of the remaining nine study participants, received no training. After that, all 27 study participants performed a second driving exam in the simulator. The study participants in the active training group experienced 25% fewer unsafe incidents (事件)

    98、following the training, according to the researchers. There was no obvious change in the number of dangerous incidents among study participants in the passive training and control groups.This testing was done with a fairly limited number of study participants, Feng says. If we can succeed in getting

    99、 the fund, wed like to further our testing with more people to clearly prove how effective this training is at reducing accidents among older drivers.”8. What does the underlined phrase get behind the wheel in paragraph 2 mean?A. Take a risk.B. Start a program.CDrive a car.D. Use a computer.9What wa

    100、s the passive training group required to do?A. Experience no training.B. Receive two Drive Aware trainings.C. Take three driving tests.D. Observe videos of Drive Aware trainings.10. How did the researchers arrive at their testing result?A. By quoting former figures.B. By investigating car accidents.

    101、C. By operating the driving simulator.D. By comparing participants performances.11. What is Fengs attitude towards the testing?A. Unclear.B. Worried.C. Positive.D. Doubtful.【答案】8. C 9. D 10. D 11. C【解析】【导语】本文是说明文。文章主要讲述最近研究发现,一个造价低的电脑培训项目可以帮助老年人开车时不那么危险,少出事故。【8题详解】词句猜测题。根据第二段中的“The purpose of our re

    102、cent study was to see how much Drive Aware changes trainees driving behaviors once they get behind the wheel.(我们最近的这项研究的目的是要表明Drive Aware这个程序在他们一旦get behind the wheel的时候,能改变多少被培训者的开车行为)”可知,get behind the wheel是动词短语,是被培训者的行为。根据第一段“Recent research discovered that a low-cost computer training program c

    103、an help older persons drive less dangerously.(最近研究发现,一个造价低的电脑培训项目可以帮助老年人开车时不那么危险)”可知,这项研究的对象是开车的老年人,目的是要减少他们开车的危险性。所以,这些研究是要在老年人开车的时候做的。由此推知,划线词组get behind the wheel应该是“开车”的意思,和C选项意思一致。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“This group watched videos of others receiving the Drive Aware instruction.(这一组看其他接受Drive Aw

    104、are指导的人的录像)”可知,passive training(被动训练)的这组人是看人家被培训的录像。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段“The study participants in the active training group experienced 25% fewer unsafe incidents (事件) following the training, according to the researchers. There was no obvious change in the number of dangerous incidents among stud

    105、y participants in the passive training and control groups.(研究者们说,在接受积极的训练的那一组的参与者在训练之后经历了少25%的不安全事件。而被动训练和控制组的人在危险事件上没有明显的数据的变化)”可知,研究者们是通过对比参与者们的表现来得出他们的结果的。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“If we can succeed in getting the fund, wed like to further our testing with more people to clearly prove how effecti

    106、ve this training is at reducing accidents among older drivers.(如果我们能获得资金,我们更愿意让更多的人来做更深入的测试,这样就可以清楚的证明这项培训在减少老年人司机的车祸方面是多么的有效了)”可知,冯对未来的测试是很积极乐观的态度。故选C。DLaplands reindeer(驯鹿)grow well in winters of -300C and even colder. So when rain falls instead of snow during the coldest months in the Arctic,it m

    107、akes food hard to get for them. Now one of the best-loved symbols of Christmas is probably dying out. Numbers have fallen by over half in the last two decades as the place warms at four times the global average rate. The animals are used to pull sleigh(雪橇)rides for tourists. The rides are part of La

    108、pland winter wonderland experiences in thousands of British tourists each year. But this year the working herd had to be moved 60 miles further north due to the absence of snow. As a result, they cant be provided in some areas, making it hard for people to earn a living. Lapland is often described a

    109、s Europes last great wilderness, home to lynxes, brown bears, wolverines and golden eagles. Tourism is a big part of the economy, and the town of Rovaniemi is also the official home of Santa Claus. But changing climate(气候)is threatening its tourism industry. A report by The Finnish Climate Change Pa

    110、nel warns of flooding and increased rainfall, with Rovaniemi most at risk. Firms that rely on snow will have great effects on visit levels and these industries may be forced further north. Erkkila of the Arctic Husky Park in Rovaniemi says: Tourists see pictures of the Santa Claus village covered in

    111、 snow and when they get here they think, Is this the winter wonderland?. The Husky Park bought a wheeled cart(车)six years ago as a replacement for sleigh rides when the snow fails. In the past it was thought the Arctic was warming twice as fast as the rest of the world. But a report published last w

    112、eek by scientists showed the rate is actually four times the global average.12. What causes the drop in Laplands reindeer population?A. Cold winter.B. Polluted habitats.C. Heavy snow.D. Rising temperatures.13. What does the underlined word they in paragraph 2 refer to?A. RidesB. Animals.C. Experienc

    113、esD. Tourists14. What does paragraph 3 mainly talk about?A. Lapland is home to various wildlife.B. Increased rainfall threatens Rovaniemi.C. Rovaniemi is official home of Santa Claus.D. Changing climate affects Laplands tourism.15. What does Erkkila say about tourists to Rovaniemi?A. They feel excit

    114、ed.B. They are disappointed.C. They enjoy themselves.D. They prefer wheeled carts.【答案】12. D 13. A 14. D 15. B【解析】【导语】本文是说明文。文章主要讲述因为气候变暖导致驯鹿数量下降并且影响到了相关的旅游业。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Numbers have fallen by over half in the last two decades as the place warms at four times the global average rate.”(因为这个地方以全

    115、球平均水平的4倍的速度在变暖和,所以在过去的20年里,数量已经下降了一半多。)可知,拉普兰驯鹿数量的下降是因为气候变暖。故选D。【13题详解】词句猜测题。根据第二段“The animals are used to pull sleigh(雪橇)rides for tourists. The rides are part of Lapland winter wonderland experiences in thousands of British tourists each year. But this year the working herd had to be moved 60 mile

    116、s further north due to the absence of snow. As a result, they cant be provided in some areas, making it hard for people to earn a living.”(这些动物们被用来为游客拉雪橇。每年,拉雪橇都是拉普兰冬季仙境数千名欧洲游客吗经历的一部分。但是,今年这些工作畜群不得不因为雪的缺失而向北搬迁60英里。因此,在一些区域,它们就不能被提供,进而导致人们很难挣到钱了。)可知,因为驯鹿走了,所以拉雪橇的活动没有了,所以人们才挣不到钱了,所以they是指拉雪橇的体验。故选A。【1

    117、4题详解】主旨大意题。根据第三段“But changing climate(气候)is threatening its tourism industry.”(但是变化的气候正在威胁它的旅游业。)可知,这一段主要讲述变化的气候影响了拉普兰的旅游业。故选D。【15题详解】推理判断题。根据第四段“Tourists see pictures of the Santa Claus village covered in snow and when they get here they think, Is this the winter wonderland?.”(游客们看到圣诞老人村覆盖在雪里的照片,然后

    118、,当他们到这的时候,他们会想“这就是冬季仙境?”)可知,当游客们看到现实没有照片上的好的时候,他们是很失望的。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As a speaker of 10 languages I know the benefits of speaking more than one language. Actually, it is not a big challenge to learn languages. We only have to change the way we

    119、learn them. _16_Language learning is hard. It is only difficult to learn a language if you dont want to. _17_ What you mostly need to do is spend some time listening and reading. Believe me, it is that simple. I have done it many times. Soon you feel the satisfaction of understanding another languag

    120、e. Before you know it you start speaking. _18_No, you dont. Anyone who wants to, can learn. In Sweden and Holland most people speak more than one language. They cant just all be gifted at languages. Foreign athletes in North America usually learn to speak English faster than people in more formal le

    121、arning environments. In language learning it is attitude that determines success. You have to live where the language is spoken. Some immigrants (移民) to North America never learn to speak more than broken English. Yet we meet people in other countries who speak perfect English. In 1968, I learned to

    122、 speak Mandarin fluently while living in Hong Kong, where few people spoke it. _19_ You can download it to your iPod and listen. Where you live is not a problem. I would love to learn but I dont have the time. How about the time you spend waiting in line, doing things around the house, going for a w

    123、alk? _20_ Once you get started, even 10 or 15 minutes a day will soon grow to 30 minutes a day, or one hour. If you believe you will achieve great results, and if you enjoy doing it, as I do, you will find the time. I believe if you can avoid these traps, we will surely become masters of language le

    124、arning.A. The following are some tips for you to follow.B. You have to have a gift for learning languages.C. Learning a language takes time, but is not difficultD. We need to avoid some common misunderstandingsE. Languages can only be learned instead of being taught.F. Why not use that time to liste

    125、n to a language on your iPod?G. With the Internet, language content is available to anyone with a computer.【答案】16. D 17. C 18. B 19. G 20. F【解析】【导语】本文是说明文。文章主要介绍了对语言学习的4种误解。【16题详解】根据下文各段小标题“Language learning is hard.”(学习语言很难。),“You have to live where the language is spoken.”(你必须要到说英语的地方生活。)和“I would

    126、 love to learn but I dont have the time.”(我想学,但是我没有时间。)可知,接下来要介绍的是对语言学习的一些误解。D选项“我们需要避免一些常见的误解。”承上启下,引出下文内容。故选D。【17题详解】根据上文“It is only difficult to learn a language if you dont want to.”(如果你不想学,那么学习语言就是很难的。)可知,作者想说的是学习语言实际上不难。C选项“学习语言需要花时间,但是不难。”和上文意思一致。故选C。【18题详解】根据下文“Anyone who wants to, can learn

    127、. In Sweden and Holland most people speak more than one language. They cant just all be gifted at languages.”(任何想学的人都可以学习。在瑞典和荷兰,大多数人会说不止一种语言。他们不可能都有语言天赋。)可知,这一段作者是解释学习语言和天赋的关系,语言学习与天赋无关。B选项“你必须是在学习语言上很有天赋”是对语言学习的一种误解。故选B。【19题详解】根据下文“You can download it to your iPod and listen.”(你可以把它下载到你的播放器上去听。)可知

    128、,这里提到代词it,所以上文要说明it是指什么。G选项“有了网络,电脑里的语言内容对任何人都是可以用的。”提到了it的指代对象“语言内容”,和下文意思一致。故选G。【20题详解】根据上文“How about the time you spend waiting in line, doing things around the house, going for a walk?”(你等车时间,在房子里做事的时候,散步的时候怎么样?)可知,作者是在指出这些时间是可以用来学习语言的。F选项“为什么不用这个时间用你的播放器来听语言呢?”和上文意思一致。故选F。第三部分语言运用(共三节,满分35分)第一节

    129、(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My father, 92, lives alone in Mackay. Although active in personality, he has _21_ movement. We rang him yesterday to _22_ after the wild weather. He _23_ us how he had gotten his groceries(货物)and _24_ them to his car. Then a young gentle

    130、man(now that could be anywhere from 12 to 70. when you are 92 )stopped, I will _25_ you to put your groceries in your car.”Dad wasnt sure at first but then said thanks. The man then unloaded(卸下)the groceries from the trolley(推车)carefully and made sure they were _26_ . Dad said thanks again. And the

    131、man just said: no _27_ .A couple of days later, Dad was at the bank in the line. The young man behind him said, I will _28_ your place, while we wait. There is a chair over there, go and sit down.” Dad said, Oh, why? Was I shaking or looking _29_ ?No. was the reply, I know my Dad would find it _30_

    132、to stand for so long. So _31_ ,Dad went over and sat down. When the time came for Dad, a _32_ of the head and a smile expressed thankfulness. Dad said, Im happily _33_ by the kindness shown by these two young men.”So, to those two young men of uncertain _34_ , we say thanks for helping Dad in _35_ b

    133、ut meaningful ways.21. A. slowB. funnyC. strangeD. easy22. A. watch outB. check C. set offD. show up23. A. taughtB. contactedC. showedD. told24. A. packedB. choseC. tookD. supplied25. A. allowB. helpC. requestD. advise26. A. freshB. suitableC. fullD. safe27. A. problemB. wayC. secretD. doubt28. A. t

    134、akeB. holdC. findD. know29. A. sadB. lonelyC. weakD. mad30. A. hardB. comfortableC. boringD. interesting31. A. bravelyB. curiouslyC. properlyD. thankfully32. A. nodB. turnC. shakeD. touch33. A. frightenedB. annoyedC. surprisedD. attracted34. A. hobbyB. ageC. purposeD. position35. A. friendlyB. small

    135、C. newD. formal【答案】21. A 22. B 23. D 24. C 25. B 26. D 27. A 28. B 29. C 30. A 31. D 32. A 33. C 34. B 35. B【解析】【导语】这是一篇记叙文。讲述作者92岁的父亲接受两位“年轻人”帮助的故事。【21题详解】查考形容词词义辨析。句意:我92岁的父亲独自住在麦凯。虽然性格活跃,但他动作缓慢。 A. slow慢的;B. funny有趣的;C. strange奇怪的;D. easy轻松的。根据语境分析,由前文的“Although active in personality”可知,虽然还很活跃,但毕

    136、竟92岁,所以行动缓慢。故选A项。【22题详解】查考动词短语辨析。句意:在恶劣天气后,我们昨天给他打电话核实下情况。 A. watch out小心;B. check检查,询查;C. set off出发;D. show up出现。根据语境分析,由后文的“after the wild weather”可知,由于最近天气恶劣,所以作者打电话来询问父亲最近情况怎样。故选B项。【23题详解】查考动词词义辨析。句意:他告诉我们他是怎么弄到货物,然后把它们带到车上。 A. taught教授;B. contacted联系;C. showed展示;D. told告知。根据语境分析,由前文“rang”可知,作者给

    137、父亲打电话,所以这里父亲应该在告诉他一些事。故选D项。【24题详解】查考动词词义辨析。句意见上题解析。A. packed包装;B. chose选择;C. took带;D. supplied供应。根据语境分析,由后文“put your groceries in your car.”可知,一个陌生人帮助父亲搬运到车上,所以前面作者父亲是要把这些东西搬到车上。故选C项。【25题详解】查考动词词义辨析。句意:然后一位“年轻”的绅士(现在可能是12岁到70岁之间,当你92岁时)停了下来,“我会帮你把杂货放进车里。”A. allow允许;B. help帮助;C. request请求;D. advise建议

    138、。根据语境分析,由后文“thanks”可知,作者父亲在谢谢陌生人,所以那个年轻人前面应该提出要帮助。故选B项。【26题详解】查考形容词词义辨析。句意:然后,这名男子小心地将食品从手推车上卸下,并确保货物安全。A. fresh新鲜的;B. suitable合适的;C. full完整的;D. safe安全的。根据语境分析,由前文“unloaded the groceries from the trolley carefully”可知,年轻人非常小心放置这些东西,就是为了确保安全,不要弄坏这些东西。故选D项。【27题详解】查考名词词义辨析。句意:爸爸再次表示感谢。那人只是说:没什么。A. probl

    139、em问题;B. way方法;C. secret秘密;D. doubt怀疑。根据语境分析,由前文的“thanks ”可知,年轻人应回答感谢。no problem表“没什么”,符合语境。故选A项。【28题详解】查考动词词义辨析。句意:几天后,爸爸在银行排队。他身后的“年轻人”说:“我会保留着你的位置,当我们等着时。”A. take抓住;B. hold抓住,保留;C. find找到;D. know知道。根据语境分析,有后文可知,年轻人让作者父亲在旁边坐着休息,所以应该是帮他站着保留位置。故选B项。【29题详解】查考形容词词义辨析。句意:爸爸说:“哦,为什么?我是在发抖还是看起来很虚弱?”A. sad

    140、悲伤的;B. lonely孤独的;C. weak虚弱的;D. mad疯狂的。根据语境分析,由前文“shaking”可知,作者父亲认为年轻人认为他在颤抖,or后面词应和前面“shaking”并列关系,结合选项,weak最切题。故选C项。【30题详解】查考形容词词义辨析。句意:“不”回答说,“我知道我爸爸会觉得很难站这么久。”A. hard难的;B. comfortable舒适的;C. boring无聊的;D. interesting有趣的。根据语境分析,由后文“to stand for so long”可知,年轻人联想到自己的父亲,认为站很久对老年人还是有一定难度的。故选A项。【31题详解】查考

    141、副词词义辨析。句意:所以,非常感谢地,爸爸走过去坐下了。A. bravely勇敢地;B. curiously好奇地;C. properly恰当地;D. thankfully感激地。根据语境分析,由后文“Dad went over and sat down”可知,作者父亲接受了陌生人的帮助,也很感激。故选D项。【32题详解】查考动词词义辨析。句意:到了爸爸的时候,他点了点头,微笑着表示感谢。A. nod点头;B. turn转身;C. shake摇晃;D. touch触摸。根据语境分析,由后文“expressed thankfulness”可知,作者父亲应是点头致谢。故选A项。【33题详解】查考形

    142、容词词义辨析。句意:爸爸说:“我被这两个年轻人的善良感到惊喜。”A. frightened害怕的;B. annoyed恼怒的;C. surprised惊讶的;D. attracted吸引的。根据语境分析,作者对这两位陌生人的帮助即高兴也惊讶,充满了惊喜。故选C项。【34题详解】查考名词词义辨析。句意:所以,对于这两个年龄不确定的“年轻”人,我们要感谢你们以小却有意义的方式帮助爸爸。A. hobby爱好;B. age年龄;C. purpose目的;D. position职位。根据语境分析,由前文“now that could be anywhere from 12 to 70. ”可知,作者对他

    143、们的年龄并不确定,只是认为在父亲92岁面前,大部分都可称为年轻人。故选B项。【35题详解】查考形容词词义辨析。句意见上句解析。A. friendly友好的;B. small小的;C. new新的;D. formal正式的。根据语境分析,由后文“meaningful ”以及前面but转折可知,作者应认为陌生人在一些小但是却很有意义的方面帮助了父亲。故选B项。第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Its really nice to see a herd of Tibetan antelopes on the green gra

    144、ss. However, their population _36_(drop)by more than 50 percent during the 1980s and 1990s. _37_(make)profits, hunters were shooting antelopes. Their habitats were becoming smaller as new roads and railways were built. In order to save this species from _38_(extinct), the Chinese government placed i

    145、t _39_ national protection. Many volunteers watched over the antelopes day and night to keep them safe from attacks. Bridges and gates _40_(add)to let the antelopes move _41_(easy)and keep them safe from cars and trains. Gradually, the antelope population has recovered and in June 2015, the Tibetan

    146、antelope was removed from the _42_(endanger)species list. The government, however, does not intend to stop the protection programmes, since _43_ threats to the Tibetan antelope have not yet disappearedIn a word, _44_ we want to save the planet, we must change our way of life. Only when we learn to e

    147、xist in harmony with nature can we stop _45_(be)a threat to wildlife and to our planet.【答案】36. dropped37. To make38. extinction39. under 40. were added41. easily 42. endangered43. the 44. if45. being【解析】【导语】本文是夹叙夹议文。文章主要通过讲述中国政府努力保护濒危动物藏羚羊的故事来告诉读者,要想和大自然和平相处,我们必须停止伤害野生动物,保护我们的地球。【36题详解】考查谓语。句意:然而,它们

    148、的数量在20世纪80年代到90年代期间下降了50%还要多。根据句子结构和意思可知,这里考查一般过去式的谓语动词。故填dropped。【37题详解】考查非谓语。句意:为了获利,狩猎者们射杀藏羚羊。根据句子结构和意思可知,这里考查动词不定式做目的状语。故填To make。【38题详解】考查名词。句意:为了挽救这个物种不会灭绝,中国政府把它放在了国家保护下。根据句子结构和意思可知,这里考查名词作介词from的宾语,指抽象的意思,所以是不可数名词,用单数形式。故填extinction。【39题详解】考查介词短语。句意:见第3题详解。根据句子结构和意思可知,这里考查介词短语under protectio

    149、n,表示“被保护”意思。故填under。【40题详解】考查谓语。句意:桥和大门被加上是为了让藏羚羊自由地活动,并且保障它们的安全,远离汽车和火车。根据句子结构和意思可知,这里考查一般过去时的谓语动词的被动结构,主语是Bridges and gates,所以be动词用复数were。故填were added。【41题详解】考查副词。句意:见第5题详解。根据句子结构和意思可知,这里考查副词修饰动词move。故填easily。【42题详解】考查形容词。句意:渐渐地,藏羚羊的数量已经恢复,并且在2015年6月藏羚羊被从濒危物种的名单上移除了。根据句子结构和意思可知,这里考查形容词做定语修饰后面的名词sp

    150、ecies。故填endangered。【43题详解】考查冠词。句意:然而,政府并没有打算停止这个保护项目,因为对藏羚羊的威胁还没有消失。根据句子结构和意思可知,这里考查定冠词修饰名词threats,表示强调的意思,特指。故填the。【44题详解】考查连词。句意:总之,如果我们想要挽救这个星球,我们必须改变我们的生活方式。根据句子结构和意思可知,这里考查条件状语从句的连词。故填if。【45题详解】考查非谓语。句意:只有当我们学会和大自然和平共处了,我们才可以不再成为野生动物和我们的地球的威胁。根据句子结构和意思可知,这里考查介词后面用动名词做宾语。故填being。第三节单词拼写(共10小题;每小

    151、题1分,满分10分)根据汉语及首字母提示写出单词的正确形式,每空限填一词。46. They made an a_ (企图)to escape.(根据中英文提示填空)【答案】attempt#ttempt【解析】【详解】考查名词。句意:他们企图逃跑。根据汉语和首字母a提示可知,attempt企图,名词,符合题意;由空前不定冠词an可知,空处名词需用单数。故填attempt。47. There is an e_ (相同的)number of boys and girls. (根据中英文提示填空)【答案】equal#qual【解析】【详解】考查形容词。句意:男孩和女孩的人数相等。根据汉语和首字母e提示

    152、可知,equal相同的,形容词作定语修饰名词number。故填equal。48. In 1997 d_ (数码的)cameras arrived on the scene. (根据中英文提示填空)【答案】digital#igital【解析】【详解】考查形容词。句意:数码相机出现于1997年。根据汉语和首字母d提示可知,digital数码的,形容词作定语修饰名词cameras。故填digital。49. Workers built many s_ (避难处)for homeless survivors. (根据中英文提示填空)【答案】shelters#helters【解析】【详解】考查名词。句意

    153、:工人们为无家可归的幸存者建造了许多避难处。根据汉语提示和首字母s可知,shelter避难处,名词,符合题意;many后需接可数名词复数。故填shelters。50. Children should a_ (感激)what their parents do for them. (根据中英文提示填空)【答案】appreciate#ppreciate【解析】【详解】考查动词。句意:孩子们应该感激父母为他们所做的一切。根据汉语和首字母a提示可知,appreciate感激,动词作谓语,符合题意;情态动词should后需接动词原形。故填appreciate。51. The authorities are

    154、 under p_ (压力)to build elephant parks. (根据中英文提示填空)【答案】 pressure# ressure【解析】【详解】考查名词。句意:当局承受着修建大象公园的压力。根据汉语和首字母p提示可知,pressure压力,不可数名词,符合题意。故填pressure。52. These large animals are being hunted i_ (非法地)for their valuable fur. (根据中英文提示填空)【答案】illegally#llegally【解析】【详解】考查副词。句意:这些大型动物因其珍贵的皮毛而被非法猎杀。根据汉语和首字母

    155、i提示可知,illegally非法地,副词作状语修饰动词hunt。故填illegally。53. Cars were s_(横扫)away by huge waves caused by the strong earthquake. (根据中英文提示填空)【答案】swept#wept【解析】【详解】考查动词。句意:汽车被强烈地震引起的巨浪卷走了。卷走为“ sweep away”,与主语cars为被动关系。故填swept。54. A soccer player should not p_ (假装)to fall down even if it helps his team. (根据中英文提示填空

    156、)【答案】pretend#retend【解析】【详解】考查动词。句意:一个足球运动员不应该假装摔倒,即使这对他的球队有帮助。根据汉语提示可知,pretend假装,动词作谓语,符合题意;情态动词should后需接动词原形。故填pretend。55. Keeping the right b_ (平衡)between progress and protection is a big challenge. (根据中英文提示填空)【答案】balance#alance【解析】【详解】考查名词。句意:在进步和保护之间保持适当的平衡是一个巨大的挑战。根据汉语和首字母b提示可知,balance平衡,不可数名词作

    157、宾语,符合题意。故填balance。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节(满分15分)56. 上周日你校举办了“强身健体,助力冬奥”为主题的青少年滑冰比赛活动。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:1.参加人员:滑冰爱好者;2.活动亮点:参与度高;精彩纷呈;3.活动意义。注意:1.写作词数应为80左右。2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。A Skating Race_【答案】A Skating RaceLast Sunday, our school held a skating race for teenagers titled “Build up body for the Winter

    158、 Olympics”.At 9:00 am. many skate lovers in our school gathered on the playground to compete for their best. They moved and jumped fast and smoothly across every obstacle as if they were flying, which made all the audience applaud heatedly. The skills that they showed left a deep impression on me. I

    159、n the whole competition, we were excited and energetic.The activity has made me realize that all of us should have strong bodies and we must prepare ourselves well for the coming Winter Olympics. 【解析】【导语】本文是应用文。要求考生写一篇关于上周日校举办的“强身健体,助力冬奥”为主题的青少年滑冰比赛活动的报道。【详解】1.词汇积累鼓掌:applaudgive an applause聚集:gather

    160、get together精力充沛的:energeticfull of energy有意义的:significantmeaningful2.句式拓展简单句变复合句原句:Last Sunday, our school held a skating race for teenagers titled “Build up body for the Winter Olympics”.拓展句:Last Sunday, our school held a skating race for teenagers which was titled “Build up body for the Winter Oly

    161、mpics”.【点睛】【高分句型1】They moved and jumped fast and smoothly across every obstacle as if they were flying, which made all the audience applaud heatedly.(由as if引导的方式状语从句和which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】The skills that they showed left a deep impression on me.(由that引导的定语从句)第二节(满分20分)57. 阅读下面短文,根据其内容和所给段落的开头语续写一段

    162、,使之构成一篇完整的短文。Tammi, a lovely 9-month-old dog, arrived at the San Antonio Humane Society last month. She had been hit by a car with many injuries. Doctors Operated on her immediately. The operation saved her life, but left her crippled(瘸)in one leg. Under the care of the Humane Society, she was recov

    163、ering from the injuries. However, the scar(疤痕)in her heart was always there. For most of the time. she was shy and alone, staying away from other dogs. The Humane Society worked around the clock to find Tammi a forever home. They wanted the sweet dog to be adopted(领养)as soon as possible. Living in t

    164、he same city. 19 miles away from San Antonio Humane Society was the Matthews. Bad luck struck the couple two months ago when their 7-year-old son was knocked down by a passing car on his way home. He died before he could be helped. This accident filled them with sadness every day. It was then that t

    165、he San Antonio Humane Society contacted them. They advised the couple to think about adopting a dog, which might put smile back on their faces. At first the couple disagreed with this idea but after their explanation the couple decided to give it a try the next day. That was how the Matthews first m

    166、et Tammi.注意:1.续写的词数应为100左右;2.按如下格式在答题卡的相应位置作答。Surprisingly, seeing the couple, Tammi stood up and walked over to them slowly_【答案】Surprisingly, seeing the couple, Tammi stood up and walked over to them slowly. Raising her nose, Tammi sniffed at both of them before she sat next to Mr Matthew, with her

    167、 tail tagging happily. When Mrs Matthew reached out to pet her head,Tammi looked at her gently, as if they had been old friends. Barely had Mrs Matthew seen such a scene when she recalled her lovely son,who used to do the same. Pity welling up in her heart, she wiped her tears and turned to her husb

    168、and, only to find he had signed something on a document. Waving goodbye to the Humane Society, the couple took Tammi home, all knowing that a new chapter would begin from now on. 【解析】【导语】本文以人物为线索展开,讲述了保护动物协会救了9个月大的Tammi,找到了因7岁的儿子意外离世而悲伤不已的Matthew夫妇,建议他们收养这只胆小害羞的小狗,当他们见面时,Tammi主动上前和夫妇进行互动,激起了两人的爱心,把她

    169、带回了家。【详解】1.段落续写:由首句内容“令人惊讶的是,看到这对夫妇,塔米站了起来,慢慢地向他们走过去”可知,文章可描写Tammi如何跟夫妇互动,成功地使自己被领养。2.续写线索:上前示好双方互动产生联想决定领养带回家。3.词汇激活行为类.嗅:sniff/smell.回想起:recall/think back to情绪类.高兴地:happily/cheerfully.同情,慈悲:pity/sympathy【点睛】高分句型1.Raising her nose, Tammi sniffed at both of them before she sat next to Mr Matthew, wi

    170、th her tail tagging happily. (现在分词作状语,before引导时间状语从句,with结构)高分句型2.Pity welling up in her heart, she wiped her tears and turned to her husband, only to find he had signed something on a document. (独立主格结构,动词不定式作状语)高分句型3.Barely had Mrs Matthew seen such a scene when she recalled her lovely son,who used

    171、 to do the same.(Barely.when.倒装句,who引导的非限制性定语从句)若您具有丰富教学经验,若您对教辅资料有独到的见解,若您也希望“让每一位学生分享高品质教育”,别犹豫,我们寻找的就是您!加入我们,共同打造师生喜爱的优质教辅!招募要求:1. 热爱教育教学,认同曲一线“让每一位学生分享高品质教育”的企业使命2. 6年以上高中一线教学经验,带过两届毕业班,中一以上职称3. 3. 对高考、新教材有深入研究4. 有良好的沟通表达能力与团队协作精神,责任心强5. 有无教辅编写、审稿经验均可,全职、兼职均可为提高5年高考3年模拟高中同步教辅书的质量,保证图书内出现的练习题为最新、最优质的试题资源。现长期有偿征集全国最新优质试卷,欢迎大家踊跃提供,为教育事业贡献一份力量!征集要求:1. 试卷范围:百强校卷、省前十校卷、联考卷、统考卷、市区卷2. 试卷类别:仅限高一、高二的新学年、新学期月考、期中、期末卷联系人:李老师:13810445359(同微信) 韩老师:13810475358(同微信)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:3_3、山东省潍坊市2021-2022学年高一上学期期末考试英语试题.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-773386.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1