分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型Module 1【刷速度】(模块过关检测练)-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(外研版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:778865
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:540.28KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    刷速度 Module 1【刷速度】模块过关检测练-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题外研版 速度 模块 过关 检测 2022 2023 学年 九年级 英语 上册 单元 满分
    资源描述:

    1、2022-2023学年九年级英语全册单元模块满分必刷题(外研版)Module 1【刷速度】(模块过关检测)时间:60分钟 满分:100分一、单项选择(每题1分,共10分)1When I arrived _ Beijing, it _ hard.Aat; rainedBat; was rainingCin; rainedDin; was raining2I am looking forward _ the History Museum.Ato visitBvisitingCto visitingDvisits3Look at the smog (雾霾). bad weather it is!AH

    2、owBHow aCWhatDWhat a4Neither the students nor the teacher _ in the school at that moment.AwasBwereCwasntDwerent5They failed. But they are sure that they _ the next year.AsucceededBwould succeedCwill succeedDhad succeeded6My parents _ Shanghai for seven years.Ahave beenBhave gone toChave been inDhave

    3、 been to7 Lucy, where is your sister? Shes gone to the old peoples home. Shell be home _ an hour.AafterBinCforDbelow8They _ supper when I got to their house.Awas havingBwere havingCis havingDare having9He says that they _ one of his students to the factory next week.Ais sentBwill sendCwas sendingDwi

    4、ll be sent10She _ the book _ two days ago.Ahas borrowed; sinceBhas kept; sinceCkept; forDborrowed; for二、完形填空(每小题1分,共10分)(2022湖北襄阳二模)As a country with a history of more than 5, 000 years, China is the home of tea. Last summer, I took a trip to Huangshan Mountain in Anhui, China with my parents. It wa

    5、s there that I truly _11_ the Chinese tea culture. On a sunny afternoon, we arrived at the foot of the mountain, _12_ but pleased. After a short break, the guide took us to a big farm where we _13_ tea processing (加工). We were told that Shen Nong _14_ tea as a drink in ancient times. In the evening,

    6、 we paid a visit to a tea house. We watched a tea art performance (表演)_15_ enjoyed the local green tea. We saw a young lady in a traditional Chinese dress who showed us how a cup of tea is _16_ with tea sets. We really enjoyed it and relaxed ourselves as we were listening to pieces of _17_ folk(民俗的)

    7、music. There is no _18_ that the Chinese are the ones who best understand the nature of tea. Time went so fast there. _19_, I learned a lot about tea culture. Through this journey, I have _20_ a better understanding of the country. I am looking forward to the next trip to China.11AexperiencedBforgot

    8、CspreadDdiscussed12AboredBsurprisedCtiredDafraid13Agave upBlearned aboutCdepended onDput off14AcreatedBbroughtCrefusedDdiscovered15AandBbutCsoDor16AfoundBcollectedCdrunkDmade17AloudBtraditionalCcommonDdifficult18AneedBhurryCdoubtDtime19ALuckilyBBravelyCPoorlyDSuddenly20AsurveyedBcompletedCdevelopedD

    9、shared三、阅读单选(每小题2分,共30分)A(2022贵州黔东南中考真题)One-day Bus Tour of BeijingBeijing, the capital city of China, is willing to welcome friends from all over the world. The charming city has been the political, economic and cultural center of China for over 800 years since the Yuan Dynasty. There are lots of c

    10、ultural and historical attractions waiting for you. Here is one of the most popular ways to travel around Beijing. Time: 10 hoursAttractions and Activities: Tiananmen Square, the Forbidden City, the Temple of Heaven, the Summer Palace7:00 a.m. Meet at the hotel lobby(大堂). 7:30 a.m. Arrive at Tiananm

    11、en Square. 8:00 a.m. Visit the Forbidden City, the largest ancient imperial(皇家的)palaces group with 500 years history in the world. 11:00 a.m. Drive to the Temple of Heaven. On your way there, you can visit the Chinese Traditional Medicine Culture Center. 11:30 a.m. Visit the Temple of Heaven where t

    12、he ancient Emperors prayed for peace and harvest. 12:30 p.m Have lunch at a famous Beijing roast duck restaurant. 2:30 p.m Walk around the Summer Palace, the largest and most beautiful Chinese imperial garden. 5:00 p. m. Return to your hotel. Price:Adults(per person)Kids under 3Kids from 3 to 12Elde

    13、rly people over 70500FreeHalf priceFreeNo Shopping.Tips:Wear comfortable shoes because there will be a lot of walking. We will pick you from the hotel and drive you back to the hotel! Contact Information:If you have any questions, please contact us. We work 24 hours a day, 7 days a week. Phone: +86-

    14、10-2234567821In the trip, tourists will travel around the city _.Aby busBby carCon footDby bike22What will tourists do during the whole trip? Visit Tiananmen Square. Go to the Forbidden City. Drive cars. Walk around the Temple of Heaven. Have lunch. Go to the Summer Palace. Go shopping.ABCD23If Jane

    15、 and her husband take the trip with their 72-year-old aunt and 10-year-old son, they should pay _.A750B1000C1250D150024The passage is probably from _.Aa history bookBa science magazineCa story bookDa travelling guide25Which is TRUE according to the passage?ATourists will have lunch at 11:30 a. m.BIt

    16、 tells us a one-day tour of Shanghai.CThe tour company doesnt work on weekends.DIf you have questions about the trip, call +86-10-22345678.B(2022湖北武汉三模)Travelling around the world can be exciting, but it can also lead to culture shock and feelings of stress.When I moved to Tuscany, Italy, right afte

    17、r college, I was enamored by the scenery. Who wouldnt be? The rolling hills, beautiful buildings and delicious food made the long flight worth every minute. I was excited about my new beginning. But then, I started to notice little things.As an American, we are used to a bit of personal space. Where

    18、 Im from, knocking into someone or standing very closely is considered rude. This is different from the truth in Italy.Since this was before translation apps were common, I would feel helpless sometimes for not knowing the language. However, Italians like to speak with their hands a habit Ive carrie

    19、d over to this day.Of course, just because youve experienced culture shock in one country doesnt mean you wont do so in another.Years later, when I moved to China, my experience was special. The culture there was something very foreign to me down to how to buy things. Before moving there, I had neve

    20、r heard of WeChat or Alipay. I wasnt prepared at all for how important these things would be.Experiencing small waves of culture shock reminds me that I am travelling around the world and that I should appreciate what Im taking in.American-British writer Bill Bryson said that “ the greatest reward o

    21、f travel is to be in a position in which almost nothing is so familiar that it is taken for granted (被认为是理所当然的).”26What does the underlined word “enamored” in Paragraph 2 probably mean?AworriedBinterestedCfrightenedDattracted27What culture shock did the author experience in Italy?AItalian scenery is

    22、 not as beautiful as expected.BItalians dont learn a foreign language.CItalians stand quite closely to each other.DItalians like to speak in English.28What helped the writer understand what Italians were saying to her?ATheir hand gestures.BAsking for a guide.CUsing translation apps.DTheir appearance

    23、s.29We can find that the writer _ when arriving in China.Astarted to buy many things onlineBexperienced culture shock againCfit in with life fasterDhas learned about WeChat or Alipay30We can infer that the purpose of the last paragraph is to _.Adescribe the importance of taking travel for grantedBle

    24、arn more about traveling around the worldCshow the challenges of visiting a new placeDexplain the value of experiencing different culturesC(2022内蒙古呼和浩特市回民区教育局教科研室一模)There are many reasons why I encourage people to travel, and I know that the experience will make one a better person. I remember when

    25、I was traveling, I began to know the world better. The world is not just about me, my small town and home. Although you will meet different people from all over the world, you will realize that people are similar in their dreams, hopes and feelings. Enjoy exploring the different cultures, and you wi

    26、ll also find that people are different in some of the things they do and how they live. Once you understand their ways, it will not be strange or scary. Often we read stories about other cultures in books. Only when we visit their areas do we find that those stories are something wrong.One thing you

    27、 may find out is that there are problems all over the world. We cant just get money to send to these areas and hope that will work them out. The world should get involved(干预) and help wherever there are problems. People everywhere should be given a chance. It is so easy to ignore (忽视) this if one do

    28、es not travel or explore. One can look around and see that so many people have many challenges worse than ours. One can realize that sometimes our biggest problems are not that big after all.On your journey you will meet lots of new friends. Talking to strangers and finding about their lives is a gr

    29、eat way to spend your time. You will certainly be more confident after having to cope with problems and make many decisions along the way.When you travel, you have to be on your own in some situations. You will surprise yourself by how well you can do that. All your special experiences could make an

    30、 interesting book to read. It would be filled with all your adventures and special memories.Traveling around and seeing so much happening in the world around us is a wonderful experience. If we could all just travel a little more and share our experiences, we would all be better people and the world

    31、 would be a better place.31From Paragraph 2, we can learn that .Apeople around the world are the same in their hopesBbooks always tell us wrong stories about culturesCtraveling can help us better understand the worldDpeople in different places have strange living habits32According to Paragraph 3, we

    32、 can help the areas in need by .Asending them moneyBoffering them chancesClooking aroundDgiving them challenges33Which of the following is not true according to the passage?ATalking to the people on your journey and finding about their lives is a great way to spend your time.BYou have to be always w

    33、ith others when you travel.CTraveling around and seeing so much happening in the world around us is a wonderful experience.DAll your special experiences could give you special memories.34Which of the following would be the best title of the passage?APeople in the World Are a FamilyBTraveling Helps O

    34、ne Make More FriendsCPeople in the World Share One DreamDTraveling Makes One a Better Person35Whats the writers purpose of writing the passage?ATo share his travel experiences with other people.BTo encourage more people to travel around.CTo show how traveling can change the world.DTo tell people how

    35、 to travel around the world.四、补全对话7选5(每小题2分,共10分)(2022天津九年级专题练习)根据对话的内容,从文后选择恰当的选项将对话补充完整(选项中有两项是多余的)。A: Jack! I went to Beijing with my family last month.B: Really? _36_ A: It was wonderful. _37_ B: How did you get there? A: _38_ B: Did you stay there long? A: Hmm, only three days. But I found peop

    36、le there were very friendly!B: _39_ A: We visited the Great Wall, the Palace Museum and other well-known places.B: _40_ A: Yes, its very nice and tastes delicious.AI had a great time.BBy high-speed train.CHow was your trip?DWhat places of interest did you visit?EWere you used to the food there?FMy f

    37、amily was tired.GWhich place did you like best?五、用所给单词的正确形式填空(每小题1分,共10分)41(2022江苏泰兴市教师发展中心九年级阶段练习)The Twenty-four Solar Terms (24节气) are used to mark the seasons, weather and _ (nature) changes.42(2022云南峨山彝族自治县教育科学研究所九年级期末)More and more people around the world are becoming interested in _ culture.(

    38、east)43(2022山东临沂一模)We all keep _ about the matter, for its a secret between us. (silence)44(2022全国九年级专题练习)Taking a pair of binoculars can help you see the birds _ (clear).45(2022全国九年级单元测试)Mr. Zhang used to end his English lesson with a _ (discuss).46(2022全国九年级单元测试)A large number of people _ (reply)

    39、to what they were asked since the news was covered on TV.47(2022全国九年级单元测试)The Great Pyramid of Khufu was one of the seven _ (wonderful) of the ancient world.48(2020上海市民办新复兴初级中学九年级期中)Jessica _ if she could get a ticket for her favourite singers concert. (wonderful)49(2022上海长宁一模)We shared different _

    40、on the project at that meeting. (opinion)50(2020全国九年级单元测试)We wont have our sports meeting if it _ (rain) tomorrow.六、语法填空(每小题1分,共10分)阅读下面短文,按照句子的语法结构和上下文连贯的要求,在空白处填入适当的词或用括号中所给词的正确形式填空,每空不超过两个词。Bangkok(曼谷), the capital of Thailand, is a city full of special sights. The tall glass _51_(shop) centres i

    41、n the city look very modern. But behind them is a place where life hasnt_52_ (change) for over 100 yearsthe canals(运河), which were built in 1866. These canals are home to many Thai people who never leave there.There are four _53_(market) on the canals around Bangkok, and the oldest and _54_(much) po

    42、pular one is in the town of Damonen Saduak. This market_55_ at 6:30 am every day. People get there early _56_ water taxi.Its a noisy but wonderful place. Ladies sit in small boats, filled _57_ fresh fruit and vegetables for sale. But the boats dont just sell food. Would you like a silk tie?A traditi

    43、onal hat? Then just call and _58_(point) at them.After the noise and excitement of the market, continue(继续) along the canals. Soon youll see many wooden(木头的) houses, _59_(colour) flowers and hear lovely birds _60_(sing) in the fruit trees. Its a peaceful way to finish your trip.七、书面表达(共15分)61(2022江苏

    44、泰兴市教师发展中心九年级阶段练习)疫情影响了我们日常生活的方方面面,包括旅游。回忆并描述一下你之前的一次旅游(和谁? 去了哪里? 玩了什么?)虽然现在我们不能随意出行,但新型的旅游方式应运而生,例如nearby travel(就近游),pod travel (豆荚式旅游)和cloud travel(云旅游)等。你下一次旅行打算采用哪种方式呢? 说说你的理由。提示:豆荚式旅游指和家人或朋友呆在安全的地方放松休息,比如农村。云旅游指的是足不出户,利用网络欣赏各地风光。要求:1. 所写内容必须包括以上要点和自行补充内容;2. 文中不得出现真实姓名和校名;3. 内容连贯,并进行合理拓展;4. 100词

    45、左右;开头已经给出,不计入总词数。Travelling plays an important part in our life. So far, I have been to many places._Though its difficult for us to enjoy travelling now, some new types of travelling have come out. Among them, _参考答案:1D【解析】【详解】句意:当我到达北京时,雨正下得很大。arrive到达、抵达,不及物动词,后常接介词in或at;arrive in+大地方(国家、地区、城市等), a

    46、rrive at+小地方;arrive in Beijing到达北京,故排除A、B。分析句子结构,从句在前,主句在后;从句用一般过去时,主句部分强调的是那时正在下雨,应用过去进行时,结构是was/weredoing,故排除C。故选D。【点睛】解答这类试题时,务必充分理解上下文的语境和前后文的逻辑关系,找到解题的依据。同时正确区分选项的细微差别,切记arrive in+大地方(国家、地区、城市等), arrive at+小地方。2C【解析】【详解】句意:我期待着参观历史博物馆。A. to visit参观,动词不定式;B. visiting参观,V-ing;C. to visiting参观,to作

    47、介词;D. visits参观,动词三单。look forward to doing sth.期待做某事,固定短语(to作介词)。故选C。3C【解析】【详解】试题分析:句意:看这些雾霾。多么恶劣的天气啊!此题考查感叹句,What+形容词+名词+主语+谓语!根据句意,应选C。考点:考查感叹句。4A【解析】【详解】句意:那时学生和老师都不在学校。A. was 是,am/is过去式;B. were是,are过去式;C. wasnt不是,was否定式;D. werent不是,were否定式。neither.nor. 既不也不,其含义是否定的;连接两个主语时,其谓语动词应与最近的一个主语在人称和数上保持一

    48、致,即就近原则。此句空格前“the teacher”是名词单数,故用“was”。 故选A。5C【解析】【详解】句意:他们失败了。但他们确信他们明年会成功A. succeeded成功,一般过去时;B. would succeed会成功,过去将来时;C. will succeed会成功,一般将来时;D. had succeeded已经成功,过去完成时。分析句子结构,“But they are sure” 是主句,时态为一般现在时;that从句中“the next year明年”表将来的时间,故用一般将来时,谓语部分will +do。故选C。6C【解析】【详解】句意:我的父母在上海已经七年了。A.

    49、have been呆在某地,后面跟地点副词;B. have gone to已经去某地,还没回来;C. have been in呆在某地,后面跟地点名词;D. have been to曾经去过某地,已经回来了。句中“for seven years七年”表示一段时间,应该是“一直呆在上海”,故用“have been in Shanghai”。故选C。【点睛】现在完成时由have/has过去分词构成,牢记现在完成时的构成及其用法。切实分清have been in呆在某地,后面跟地点名词;have been to曾经去过某地,已经回来了;have gone to已经去某地,还没回来。结合语境完成试题。

    50、7B【解析】【详解】句意:露西,你姐姐在哪里?她已经去老人之家了。她一小时后回家。A. after(时间) 在后;B. in表示从现在计时一段时间之后,即“in+时间段”,常用在一般将来时;C. for表示一个动作或者状态持续的时间,“for +一段时间”常用与现在完成时;D. below在下面。根据“Shell=She will”可知,此句为一般将来时,故与表示将来的时间状语连用;in表示从现在计时一段时间之后,即“in+时间段”,常用在一般将来时,in an hour一小时后,符合语境。故选B。8B【解析】【详解】句意:当我到达他们家时,他们正在吃晚饭。A. was having正在吃,过

    51、去进行时(主语为单数);B. were having正在吃,过去进行时(主语为复数/ you)C. is having正在吃,现在进行时(主语为三单);D. are having正在吃,现在进行时(主语为复数/ you)。分析句子结构,主句在前,从句在后;从句为一般过去时;主句部分强调的是那时正在吃晚饭,应用过去进行时,结构是was/weredoing,主语They为复数,故用were。故选B。9B【解析】【详解】句意:他说他们下周将派一个学生去工厂。A. is sent被派遣,一般现在时被动语态;B. will send将派遣;一般将来时主动语态;C. was sending正派遣,过去进行

    52、时主动语态;D. will be sent将被派遣,一般将来时被动语态。分析句子结构,主句“He says”是一般现在时;next week下周,表示将来的时间,从句应用一般将来时,故排除A、C;从句主语they是动词send的执行者,应用主动语态,故排除D。故选B。10B【解析】【详解】句意:自从两天之前他就借了那本书。考查动词的时态及连词。since+过去的是时间点,for+一段时间,主句的时态是现在完成时,其谓语动词是持续性的。borrow是非持续性动词;这里的借书borrow用keep。完成时的结构是have/has done的形式,主语是第三人称单数谓语动词用has。根据题意,故选B

    53、。11A12C13B14D15A16D17B18C19A20C【解析】【导语】本文主要讲述了作者去年夏天和父母去了中国安徽的黄山,从那体验到了中国的茶文化。11句意:在那里,我真正体验到了中国的茶文化。experienced体验;forgot忘记;spread传播;discussed讨论。根据“ It was there that I trulythe Chinese tea culture.”以及结合上下文可知,作者在黄山真正的体验到了中国的茶文化。故选A。12句意:一个阳光明媚的下午,我们到达了山脚下,虽然很累但很开心。bored无聊的;surprised惊奇的;tired疲惫的;afra

    54、id害怕的。根据“After a short break”可知,作者此处表达的是“累但是很开心”。故选C。13句意:短暂休息后,导游带我们去了一个大农场,在那里我们了解了茶叶加工。gave up放弃;learned about了解;depended on取决于;put off推迟。根据“the guide took us to a big farm where wetea processing”可知,作者去了解了茶加工。故选B。14句意:我们听说神农在古代发现了茶,并把茶作为饮料。created创造;brought带来;refused拒接;discovered发现。根据“in ancient

    55、times”可推知,此处表示“神农发现了茶”。故选D。15句意:我们观看了一场艺术表演,并享用了当地的绿茶。and和;but但是;so所以;or或者。根据“We watched a lea art performanceenjoyed the local green tea.”可知,前后句子是顺承关系,and表示顺承。故选A。16句意:我们看到一位穿着中国传统服饰的年轻女士向我们展示了如何用茶具制作一杯茶。found发现;collected收集;drunk醉的;made制作。根据“how a cup of tea iswith tea sets”以及结合上下文可知,此处指制作一杯茶。故选D。1

    56、7句意:听着民俗音乐,我们很享受,也很放松。loud喧闹的;traditional传统的;common常见的;difficult困难的。根据“folk”可知,作者听的这种音乐是传统的民俗音乐。故选B。18句意:毫无疑问,中国人最了解茶的本质。need需要;hurry匆忙;doubt怀疑;time时间。There is no doubt that意为“毫无疑问的是”,语境。故选C。19句意:幸运的是,我学到了很多关于茶文化的知识。Luckily幸运地;Bravely勇敢地;Poorly穷困地;Suddenly突然地。根据“Time went so fast there.”以及“I learned

    57、 a lot about tea culture.”可知,作者觉得自己很幸运。故选A。20句意:通过这次旅行,我对这个国家有了更好的了解。surveyed调查;completed完成;developed发展、形成;shared分享。“develop a better understanding of .”意为“对什么有了更好的了解”,故选C。21A22B23C24D25D【解析】【导语】本文是一篇关于游览北京的广告信息。21细节理解题。根据“One-day Bus Tour of Beijing”可知,是坐巴士去游览,故选A。22细节理解题。根据“Attractions and Activit

    58、ies: Tiananmen Square, the Forbidden City, the Temple of Heaven, the Summer Palace”及“Have lunch at a famous Beijing roast duck restaurant”可知,参观天安门广场;去故宫;绕着天坛走走;吃午餐;去颐和园,故选B。23推理判断题。根据价格表可知,成年人是500元每人;312岁的小孩是半价;70岁以上老人是免费,所以需要5002+250=1250,故选C。24推理判断题。本文是一篇关于游览北京的广告信息,最有可能来自旅游指南,故选D。25细节理解题。根据“Phone

    59、: +86-10-22345678”可知,如果有任何疑问可以拨打电话+86-10-22345678,故选D。26D27C28A29B30D【解析】【导语】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己在国外旅行时遭遇的文化冲击及其价值。26词句猜测题。根据下文“The rolling hills, beautiful buildings and delicious food made the long flight worth every minute”可知,作者被意大利的风景迷住了,故“enamored”有“被吸引住”之意,与“attracted”近义。故选D。27推理判断题。根据原文“Where Im

    60、from, knocking into someone or standing very closely is considered rude. This is different from the truth in Italy”可知,在意大利,人与人之间站得很近。故选C。28细节理解题。根据原文“However, Italians like to speak with their hands a habit Ive carried over to this day”可知,意大利人会用手势交流。故选A。29细节理解题。根据原文“Experiencing small waves of cultu

    61、re shock reminds me ”可知,作者来到中国之后又经历了一小波文化冲击。故选B。30推理判断题。根据原文“ the greatest reward of travel is to be in a position in which almost nothing is so familiar that it is taken for granted (被认为是理所当然的)”可知,此处是在解释经历不同文化的价值所在。故选D。31C32B33B34D35B【解析】【导语】本文主要讲述的是鼓励人们旅行的原因,这种经历会使一个人变得更好,如果我们能多旅行一点,分享我们的经历,我们都会成为

    62、更好的人,世界就会变得更美好。31细节理解题。根据第二段第一句“I remember when I was traveling, I began to know the world better. ”可知从第二段中我们可以了解到旅行能帮助我们更好地了解世界,故选C。32细节理解题。根据“The world should get involved(干预) and help wherever there are problems. People everywhere should be given a chance.”可知,我们可以通过为有需要的地区提供机会来帮助它们,故选B。33细节理解题。根据

    63、“When you travel, you have to be on your own in some situations.”可知,当你旅行时,在某些情况下你必须独自一人,而不是必须总是和别人在一起。故选B。34标题归纳题。根据文章第一段“There are many reasons why I encourage people to travel, and I know that the experience will make one a better person.”及全文可知,本文主要讲述的是鼓励人们旅行的原因,这种经历会使一个人变得更好。故选D。35主旨大意题。根据文章第一段“T

    64、here are many reasons why I encourage people to travel”可知,作者的目的是鼓励人们去旅行,故选B。36C37A38B39D40E【解析】【导语】本文是一组对话,两人谈论上个月去北京的旅行情况。36根据下文“It was wonderful.”可知,此处是询问对方的感受;C项“你的旅行怎么样?”符合语境,故选C。37根据前一句“It was wonderful.”可知,此处是要接着说自己的旅行;A项“我玩得很开心。”符合语境,故选A。38根据上文“How did you get there?”可知,此处是要回答如何去的;B项“乘坐高铁。”符合

    65、语境,故选B。39根据下文“We visited the Great Wall, the Palace Museum and other well-known places.”可知,此处是询问对方旅行中参观了哪些地方;D项“你参观了哪些名胜古迹?”符合语境,故选D。40根据下文“Yes, its very nice and tastes delicious.”可知,此处为一般疑问句,且与吃东西相关;E项“你习惯那里的食物吗?”符合语境,故选E。41natural【解析】【详解】句意:二十四节气用于标记季节、天气和自然变化。空格处修饰名词changes,应用形容词。nature自然界,大自然,名

    66、词,其形容词形式是natural“自然的”,故填natural。42eastern【解析】【详解】句意:世界各地越来越多的人开始对东方文化感兴趣。east“东方”,是名词,修饰名词culture,用形容词,故填eastern。43silent【解析】【详解】句意:我们都对这件事保持沉默,因为这是我们之间的秘密。silence“沉默,默不作声”,名词;根据“We all keep.”可知,keep为系动词,后要接形容词作表语;silence的形容词为silent,表示“安静的,沉默的”,故填silent。44clearly【解析】【详解】句意:带上双筒望远镜可以帮助您清楚地看到鸟类。分析句子可知

    67、,此处用副词充当状语来修饰动词“see”,clear的副词形式为“clearly”,意为“清晰地”。故填clearly。45discussion【解析】【详解】句意:张先生过去常常以讨论结束他的英语课。根据空前“a”可知,空格处应填名词单数,动词discuss的名词形式为discussion,意为“讨论”,符合句意,故填discussion。46have replied【解析】【详解】句意:自电视新闻上播放这条新闻以后,许多人都回复了他们被询问的事情。根据“since the news was covered on TV”和所给词汇可知,时态应使用现在完成时have/has done,主语“A

    68、 large number of people”是复数,应用have done,reply“回复”的过去分词是“replied”。故填replied。47wonders【解析】【详解】句意:胡夫金字塔是古代世界的七大奇迹之一。根据空前的seven“七个”可知,此处应填名词,且要用名词的复数形式。wonderful“精彩的”是形容词,与之对应的名词是wonder“奇迹”。故填wonders。48wondered【解析】【详解】句意:杰西卡想知道她是否能买到她最喜欢的歌手演唱会的门票。wonderful“精彩的,极好的”,是一个形容词。根据句子结构可知,该空为句子的谓语动词,故这里考查wonder

    69、,意为“想知道”。根据语境“if she could”可知,该句为一般过去时。故填wondered。49opinions【解析】【详解】句意:在会议上我们就这个项目分享了不同的观点。动词“shared”后缺宾语,根据“We shared different”可知表达“不同的观点”是复数概念,用名词“opinion”的复数形式“opinions”。故填opinions。50rains【解析】【详解】句意:如果明天下雨,我们就不开运动会了。if引导的条件状语从句遵从“主将从现”的原则。从句主语是第三人称单数,动词应用三单形式,故填rains。51shopping52changed53markets

    70、54most55opens56by57with58point59colourful60singing【解析】【分析】曼谷是泰国的首都,是一座充满了特殊的景观的城市,这篇文章就围绕曼谷介绍了这里的一个比较著名的水上市场。51句意:城市中高大的玻璃购物中心看起来非常现代。这里是需要用来修饰“中心”表示“购物中心”,需要使用动词ing形式来进行描述,shopping centre意为“购物中心”,故填动词shop的ing形式shopping。52句意:但是在他们的后面是一处100年以来都没有改变的地方运河。Hasnt done意为“还没有做过”,是现在完成时的结构,所以这里需要使用动词change的

    71、过去分词形式,填changed。53句意:环绕曼谷在运河上由四座市场。Four是数词意为4,其后如果是可数名词需要使用复数形式,故填名词market的复数形式 markets。54句意:最古老以及最受欢迎的那个是在丹嫩沙多城里。空格前面用到了最高级oldest意为“最古老的”,这里用and并列,所以这里也要用到最高级来表示“最受欢迎的”,需要说 most popular,故填most。55句意:这座市场每天早上六点半开放。这里是在描述市场的开放时间,陈述的是事实,用一般现在时,主语是the market,是第三人称单数主语,谓语动词要用三单形式,故填open的三单形式opens。56句意:人们

    72、坐水上出租早早地到达那里。By意为“通过”,其后可加交通工具表示“通过某种交通工具”,故这里填介词by。57句意:女士们坐在小船里,充满着新鲜的准备销售的水果和蔬菜。Be filled with意为“充满”,这里是过去分词作定语,用来修饰“小船”boat,表示里面充满着水果和蔬菜,故填介词 with。58句意:然后就喊并且指着它们就行。动词“指着”是point,这里是和动词call并列,故填动词原形point。59句意:很快你就会看到许多木头房子,色彩丰富的花朵。这里是用来修饰flower花朵,需要使用形容词“色彩丰富的”,故填形容词colourful。60句意:.并且听到可爱的小鸟在果树上在

    73、唱歌。这里是在描述你将会听到小鸟在唱歌,听到某物在做是短语hear sb doing,这里是“听到小鸟在唱歌”,故填动词“唱歌”sing的ing形式singing。61例文:Travelling plays an important part in our life. So far, I have been to many places. Last summer holiday, I went to Beijing with my classmates. We went to the Great Wall and visited the palace museum. They are grea

    74、t buildings. We also ate the Beijing Roast Duck. Its very famous and delicious food. Though its difficult for us to enjoy travelling now, some new types of travelling have come out. Among them, I prefer pod travel. First, its safe and we dont have to wear our masks all the time. Second, we can choos

    75、e to stay in the countryside and enjoy the fresh air without many people around. Third, we can do something fun and relaxing with our family in the countryside. Its really a good chance to experience nature. 【解析】【详解】1.题干解读:本文是一篇材料作文,以“疫情下的旅行”为话题参照题中要点信息进行分析。写作时需包括题目中所有要点,并适当拓展。2.写作指导:本文以第一人称为主,时态为一般过去时和一般现在时,注意时态正确切换;写作时注意分段叙述,第一段开门见山,介绍上次旅游的地点,人及做的事;第二段从三种旅游方式中选一种并描述选择的理由;保证文章条理清晰,语句通顺。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Module 1【刷速度】(模块过关检测练)-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(外研版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-778865.html
    相关资源 更多
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案(名师系列).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案(名师系列).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【精选题】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【精选题】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【精品】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【精品】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【真题汇编】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【真题汇编】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【最新】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【最新】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【易错题】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【易错题】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【夺冠系列】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【夺冠系列】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【夺冠】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【夺冠】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【基础 提升】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【基础 提升】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【名校卷】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【名校卷】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【名师系列】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【名师系列】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【各地真题】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【各地真题】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【历年真题】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【历年真题】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【典优】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【典优】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【全国通用】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【全国通用】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【全优】.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案【全优】.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案1套.docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及答案1套.docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(考点梳理).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(考点梳理).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(网校专用).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(网校专用).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(精选题).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(精选题).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(精品).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(精品).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(有一套).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(有一套).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(易错题).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(易错题).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(必刷).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(必刷).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(夺冠).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(夺冠).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(名校卷).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(名校卷).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(名师系列).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(名师系列).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(历年真题).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(历年真题).docx
  • 二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(典优).docx二年级上册道德与法治 期末测试卷及完整答案(典优).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1