分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型Module 3【刷速度】(模块过关检测练)-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(外研版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:778982
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:194.09KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    刷速度 Module 3【刷速度】模块过关检测练-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题外研版 速度 模块 过关 检测 2022 2023 学年 九年级 英语 上册 单元 满分
    资源描述:

    1、2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(外研版)Module 3【刷速度】(模块过关检测练)时间:60分钟 满分:100分一、单项选择(每小题1分,共15分)1We had to stay at home _ it was cold outside.AbeforeBunlessCbecauseDthat2I am saving money _I can buy a bigger house.AthatBwhyCsoDif3He did not work hard at English, _ he failed in the English test.AbecauseBwhyCw

    2、henDso4When we arrived at the shopping center, I _ that I left my wallet at home.AregretBrealizedCsawDunderstood5 Tom, who cleaned the room today? I did it _.Aof my ownBof me ownCof I ownDon my own6The students stopped _ when they saw the teacher.AtalkingBtalkCto talkDtalked7Lucy said she could _ he

    3、rself.Atake good care ofBtakes care ofCtake well care ofDtakes well care of8There is _ much bird food _ it can last for two months.Asuch; thatBsuch a; thatCso; thatDso; to9My grandma didnt go to sleep _ I got back home.Aas soon asBwhereCuntilDwhile10It is _ an important meeting _ I cant miss it.Atoo

    4、; toBsuch; thatCso; thatDso; too11It is very nice _ you _ photos for us.Aof; takeBof; to takeCfor; to takeDfor; taking12He finished his work _ after three days hard work.Aat the endBin the endCon the endDby the end13We are sure that you can do it _.Aby yourBon yourselfCon your ownDby you14We often s

    5、it at the front _ we can hear the speaker.AbecauseBorCthatDso that15The woman left the room _ saying a word.AwithBwithoutConDin二、完形填空(每小题1分,共15分)People from different fields are devoting(奉献) themselves to fighting the novel coronavirus(新型冠状病毒). They try their best to do _16_ they can in their own wa

    6、y. On January 23rd, Wuhan was locked down. A music teacher at Wuhans Ganghua Elementary School, Hua Yuchen saw a notice on WeChat _17_ volunteers to fight the virus. She decided to be a volunteer at once. “At first, I had no _18_ what kind of work I was going to do,” she said. “But as a Wuhan native

    7、, I knew I must do _19_ for my home town. I am just an ordinary person and cannot help patients as doctors do.” Hua Yuchen had been a volunteer in Wuhan for more than 30 days. She was also afraid of the novel coronavirus, but she was still _20_ to help people when they needed her. She took the tempe

    8、ratures of _21_ at the stations. They had to drive people to do lots of things. She also helped to carry goods and worked as a broadcaster(广播员) at a hospital. She _22_ very happy when she was working with other volunteers.Hua Yuchen didnt tell her parents that she would do volunteer work at first _2

    9、3_ she didnt want them to worry about her. However, when she _24_ told them, they supported her. Now she wants to _25_ her volunteer experience with her students. She will talk to them about what they should do when the epidemic(疫情) is over.16AwhatBthatCwhenDhow17Aworrying aboutBdepending onClooking

    10、 forDpaying for18AreasonBmistakeCsecretDidea19AanythingBnothingCsomethingDeverything20AconfidentBbraveChonestDsilly21AdriversBdoctorsCpatientsDvolunteers22AseemedBfeltCkeptDbecame23AalthoughBbeforeCbecauseDunless24ArecentlyBfinallyCluckilyDfirstly25AcoverBserveCconnectDshare三、阅读单选(每小题2分,共30分)AJane G

    11、oodall is a famous scientist. For more than 40 years, Goodall lived mostly in Tanzania in East Africa, studying chimpanzees. As a young child, Jane Goodall was interested in animals. She grew up in the English countryside and was always climbing trees or riding horses. When Jane was 23, she got a ch

    12、ance to go to Africa. Even though she had never been to college, she got a job with a famous scientist named Louis Leakey. One day Louis Leakey said he needed a volunteer. He needed someone to go to a lake in Tanzania to study a kind of chimpanzees. Jane was excited. On July 16, 1960, she began her

    13、explore (探索). At first, the chimpanzees ran away from Jane. But with time passing, they got used to her being around.Every day, Jane would follow the chimpanzees, taking notes on their behavior. She learned many new things about chimpanzees. She watched how a chimpanzee made a tool. She learned how

    14、some chimpanzees became good leaders. She watched how mother chimpanzees raised their children. She watched animals get angry and get upset. She wrote everything down so others would understand animals as she did. She learned that if you pay really close attention to animals, you will understand wha

    15、t they are “saying”.26What is the best title of the passage?AJane Goodalls college lifeBJane Goodalls familyCJane Goodall, a famous scientistDJane Goodall and Louis Leakey27What is the correct order of the following according to the passage?a. Jane went to Africa.b. Jane started her explore.c. Jane

    16、worked with Louis Leakey.d. Jane was born in the countryside. e. Jane followed chimpanzees.Ad-a-e-b-cBb-a-c-d-eCa-d-c-b-eDd-a-c-b-e28Louis Leakey chose Jane Goodall as a volunteer to.Aplant treesBraise horsesCstudy chimpanzeesDdo experiments29Jane _ the chimpanzees behaviors to help others understan

    17、d them.Awrote downBtook pictures ofCmade videos ofDdrew pictures about30From the passage we can infer(推断) that _.Amother chimpanzees raise their childrenBpeople can communicate with animalsCanimals dont get excitedDchimpanzees make toolsBWillow Shields is an American film and television actress. She

    18、 was born on June 1st, 2000 in Albuquerque, New Mexico. She has a twin sister and an elder brother. Willow is a very beautiful girl. She has golden hair, big eyes and sweet smiles.Willow got her first job in 2008 and she acted in a 7- minute short film with her sister. In it, she plays the role of a

    19、 little girl watching a gun fight. Her most famous role is Prim in the movie The Hunger Games. She worked hard for the movie and she read the book carefully before acting. Willow did so well that the director said, “Its so exciting to find an amazing young actress like her. Were very lucky to have h

    20、er.” Shields will continue in her role until November, 2015, when the final of four movies in The Hunger Games series come out.Because Willow is always busy, she is home schooled. She makes use of every chance to enrich herself. She especially loves reading. Besides, she is warm-hearted. In her free

    21、 time, she often volunteers to send out food to homeless families.31Willow Shields is _ years old now.A6B10C12D1832Willow Shields acted in her first film with _.Aher twin sisterBher directorCher brotherDher best friend33From the directors words, we know that _.AWillow Shields is a lucky girlBthe dir

    22、ector is pleased with WillowCWillow Shields is a television actressDWillow Shields is a girl from New Mexico34Willow Shields often _ in her free time.Agoes to an amusement parkBgoes abroad with her friendsChelps some homeless familiesDhangs out in a shopping mall35Which of the following is TRUE abou

    23、t Willow Shields?AShe has a brother and two sisters.BShe gets to school every weekday.CShe played a role in Harry Potter in 2008.DShe acted in a film for the first time when she was 8.COn March 14 in 2018, one of sciences brightest stars went dark. Stephen Hawking, the world-famous scientist, died a

    24、t 76 in Cambridge, UK.Hawking is considered by many to be the greatest scientist in history since Albert Einstein. He came up with the theory that the universe began with the Big Bang and will end in black holes. His theory became the important base for a lot of later research. He also wrote books t

    25、o help common people understand the universe. His most famous book is A Brief History of Time(时间简史), which has sold more than 10 million copies around the world, according to CNN.Besides his scientific achievements, Hawking was also someone who had a strong will and positive attitude.When Hawking wa

    26、s 21, he was told that he had a serious illness that stopped him from walking and talking. Later in life, he had to sit in a wheelchair and “speak” using a computerized voice. But this didnt stop him from living a meaningful and colorful life. “If one is physically disabled, one cannot afford to be

    27、psychologically(心理上) disabled as well.” he once said.Hawking travelled around the world to attend science meeting, visiting every continent, including Antarctica. He was also a fan of popular culture and appeared on TV shows such as Star Trek and The Big Bang Theory.He celebrated his 60th birthday b

    28、y going up in a hot-air balloon. When he was 65, he took part in a zero-gravity flight to experience weightlessness. He hoped to travel into space one day. In 2013, Hawking spoke about how he felt life was unfair when he first knew his illness. “But now, 50 years later, I can be quietly satisfied wi

    29、th my life,” he said peacefully.36What is the authors purpose in writing the article?ATo tell us the brightest star went dark and Hawking died.BTo introduce Hawkings famous book A Brief History of Time.CTo describe how Hawking overcame his serious physical illness.DTo introduce Hawkings life to help

    30、 people remember him.37How important is Hawkings theory that the universe began with the Big Bang and will end in black holes?AIt helped him write all his books to help ordinary people understand the universe.BA lot of research which came after the important theory later depends on it.CIt made his f

    31、amous book sell more than 10 million copies all over the world.DThis achievement led him to become a strong and positive famous man.38Which of the following statement is TRUE?AHe travelled around the world just in order to pay a visit to every continent.BAlthough Hawking had a serious illness, he st

    32、ill had a wonderful and meaningful life.CHe was a fan of up-to-date culture and hosted TV shows such as Star Trek and The Big Bang Theory.DHe was so positive and strong that he still felt satisfied when he was first told he had a serious illness.39What does Hawking mean by “If one is physically disa

    33、bled, one cannot afford to be psychologically(心理上) disabled as well.”?AAlthough one man has a disabled body, he can still have a strong will and positive attitude.BIf someone is physically ill, he cant pay more money to treat his psychological disability.CIf one is physically disabled, he neednt hav

    34、e psychological disability because its too much for him.DAlthough one man has disabled illness, he can also be psychologically disabled in his life.40In what order did the following take place in the story?a. He said that he was happy with his life 50 years later.b. He had to sit in a wheelchair and

    35、 began to use a computer to help him speak.c. He took part in a zero-gravity flight to experience weightlessness.d. He went up in a hot-air balloon.e. He couldnt walk and talk at the age of 21.Ae-b-a-d-cBa-e-b-d-cCe-b-d-c-aDa-e-d-b-e四、补全对话7选5(每小题2分,共10分)M: Hi, Lily! Did you watch the performance by

    36、a girl who has a hand without fingers?W: _41_ She has a hand without fingers, but she can play the piano so well.M: I was moved too. She set a good example to us teenagers. Its time for us to think about our future.W: Yes, I think so. Do you have a plan for the future? I mean whats your dream?M: _42

    37、_W: Great! How are you going to do that? Its not easy to achieve your dream, you know.M: _43_Im going to work hard at my lessons.W: And you will have to do more exercise to make you strong.M: Sure, I will. _44_W: I am going to be a reporter when I grow up. I like to meet and talk to people.M: _45_W:

    38、 Thank you. The same to you.AI wish your dream will come true.BHave a good time!CYes, I was much moved.DWhat about you, Lily?EWell, I want to be a pilot like Yang Liwei.FI know its hard.GWhat do you think of my dream?五、用所给单词的正确形式填空(每小题1分,共10分)46My mum _ (not allow) me to go out on school nights.47Un

    39、cle Wang used _ (go) for a walk after dinner.48Youd better stop _(have) a good rest after hard work.49Ive already _ (choose) Daming as the PE monitor.50Yao Ming is one of _ (famous) basketball _ (play) in the world.51We must manage _ (do) our work better.52What is the most important _ (invent) of al

    40、l?53You may find most Chinese _ (kid) dont get enough exercise.54How lucky the _ (win) of the game show is! A fiveday trip abroad for free.55Many _ (wound) soldiers died on their way to the hospital.六、语法填空(每小题1分,共10分)A long time ago, a father was old and sick. He did not have much time to live, and

    41、he wanted _56_ (give) his sons a good lesson before he died.Recently, he noticed that his sons _57_ (fight) among themselves and seemed unable to agree on anything. The old man feared what would happen after his _58_ (die). He was afraid that his sons would begin to argue. “They will disagree about

    42、everything,” He thought. “Soon they _59_ (be) enemies, each going his own direction.”He called his sons together in his room. “Bring _60_ (I) a bundle (束) of stick,” he asked his servant (仆人). Soon enough, a thick bundle of sticks arrived, tied _61_ (close) together. One by one, he gave the bundle t

    43、o each son, and asked him to break the bundle. One son after another pulled and twisted (拧) with all of his strength (力量), _62_ the sticks would not break.The old man smiled and ordered his servant to untie the bundle of sticks. He handed one stick to each son and said, “Now break the stick.”Of cour

    44、se, the single stick _63_ (break) in two easily. The old father looked at his sons. “Do you understand this lesson?” he asked.Each son, being intelligent, _64_ (understand) the meaning at once. Alone, it is easy for one of them to be harmed. But together, they are strong and cant be harmed even _65_

    45、 great forces (势力).Thats the meaning of the sticking together. In unity, there is great strength.七、材料作文(共15分)66根据要求完成大作文,词数:80100。习近平总书记在多次讲话中强调“新时代,呼唤英雄”。其实,英雄就在我们身边。这些“英雄”可能是我们的亲人、同学、朋友、老师请介绍一下你心中的“小人物,大英雄”。提示:你心中的英雄是谁。记述你印象深刻的一件事。对你的影响。要求:语意连贯,层次清晰,书写清楚。文中不得出现真实的校名和人名。文章开头已开出,不计入总词数。A Hero in My

    46、HeartEverybody has a hero in his heart. _参考答案:1C【详解】句意:我们不得不待在家因为外面很冷。本题考查条件状语从句。A. before(“在以前”,时间状语从句连词);B. unless(“除非”,引导条件状语从句);C. because(“因为”,引导原因状语从句);D. that(关系词,可省略);根据句意,前后句存在因果关系,故选C。2C【详解】句意:我正在存钱以便可以买更大的房子。本题考查目的状语从句。A. that(关系词,可省略);B. why(“为什么”,疑问词);C. so(“以便,目的是”,引导状语从句);D. if(如果,引导条

    47、件状语从句);根据句意“存钱为了买房”,表目的,故选C。3D【详解】句意:他不努力学英语,因此他英语考试不及格。本题考查并列连词。A. because(“因为”,引导原因状语从句);B. why(疑问句)C. when(疑问词);D. so(因此、所以,并列连词,表因果关系);根据句意“不努力学习”和“不及格”存在因果关系,故选D。4B【详解】句意:当我们到达购物中心时,我意识到我把钱包落在家里了。本题考查动词。A. regret(遗憾);B. realized(知道,意识到);C. saw(看到);D. understood(理解);主从句时态都是一般过去式,排除A;根据句意,排除C、D;r

    48、ealize意为“突然知道”,故选B。5D【详解】句意:汤姆,今天谁打扫了房间?我自己做的。本题考查惯用语。own“自己的”,通常用于所有格之后,排除B、C;of ones own“属于某人自己的”,不符句意,排除A;on ones own“某人自己”固定搭配介词on ,故选D。6A【详解】句意:当学生们看到老师,他们停止讲话。考查动名词。A. talking(动名词);B. talk(原形);C. to talk(不定式);D. talked(过去式);stop后接动名词或不定式,排除B、D;stop +doing sth“停止做某事”,stop to do sth“停下来(正在进行的动作)

    49、去做某事”,根据句意学生看到老师是“停止讲话”,故选A。7A【详解】句意:露西说她可以照顾好自己。本题考查惯用语。情态动词could后接动词原形,排除B、D;take care of“照顾”是惯用语,“照顾好”care是名词,用形容词修饰名词,排除D,故选A。【点睛】是8C【详解】句意:有这么多的鸟食可以持续2个月。Food是不可数名词,前面不能用不定冠词,排除B;“it can last for two months.” 是句子,前面不能用to,排除D;在many、much、few、little不定动词前用so构成结果状语从句“sothat”,排除A;故选C。9C【详解】句意:我奶奶直到我回

    50、来才去睡觉。本题考查固定句型。A. as soon as(一就);B. where(在哪里);C. until(直到);D. while(当的时候);本句为时间状语从句,排除B;A、D词义与句意不符,排除B、D;主句为否定句式与until构成固定句型notuntil;故选C。10B【详解】句意:它是如此重要的会议,我不能错过。本题考查结果状语从句。So ;too构不成句型,排除D;tooto太以致不能,句式自带否定语义,排除A;在“如此以致”的句式中,形容词+名词的结构之前不用so,一般用such,排除C,故选B。11B【详解】句意:你真好为我们拍照。本题考查固定句型。在Its+adj+of

    51、sb+to do sth“某人做某事很”句型中,of表动作主体,表人的性格品质,动词用不定式,排除A;介词for“对来说”, 用在Its+adj+for sb+to do sth“做某事对某人来说是”,根据句意排除C、D;故选B。12B【详解】句意:3天的辛苦工作后,他终于完成了工作。本题考查短语。A. at the end(在终点);B. in the end(终于、最后);C. on the end(在端点);D. by the end(到为止);根据句意“终于”,排除A、C、D;故选B。13C【详解】句意:我们相信你可以独自做的。本题考查惯用语。惯用语“独自的、自己的”by onesel

    52、f或on ones own;by后面接反身代词,排除A、D; on ones own “ones”用相应的物主代词,排除B,故选C。14D【详解】句意:我们经常坐在前面以便我们能听见演讲者。本题考查目的状语从句。A. because(因为,引导原因状语从句);B. or(或者,并列连词);C. that(关系词);D. so that(以便,为了,引导目的状语从句);根据句意“坐在前面是为了能听到演讲者”,前后句的关系是表目的,不表原因,排除A;不表并列,排除B;不表修饰关系,排除C;故选D。15B【详解】句意:那个女人没说一句话就离开房间。本题考查介词。A. with(和);B. witho

    53、ut(没有);C. on(在上面);D. in(在里面);根据句意,排除B、C;without doing sth“某事在没有的情况下发生”,with“表某事发生的情形”,根据句意,“没说一句话”,排除A;故选B。16A17C18D19C20B21A22B23C24B25D【分析】本文主要讲述了华雨辰在疫情期间,在武汉做志愿者的经历。16句意:他们尽力用自己的方式做力所能及的事。what什么(在宾语从句中指物);that那个(在宾语从句中只起连接作用);when何时(在宾语从句中作时间状语);how怎么样(在宾语从句中作方式状语)。根据“They try their best to do th

    54、ey can in their own way.”可知,该句是宾语从句,从句中缺宾语,指物,用“what”。故选A。17句意:华雨辰是武汉市钢化小学的一名音乐教师,她在微信上看到一则招聘志愿者抗击病毒的通知。worrying about担忧;depending on依靠;looking for寻找;paying for支付。根据“Hua Yuchen saw a notice”可推断,告示应该是“寻找、招聘”志愿者。故选C。18句意:她说:“一开始,我不知道自己要做什么样的工作。”reason原因;mistake错误;secret秘密;idea主意、想法。根据“A music teacher

    55、at Wuhans Ganghua Elementary School”和“At first, I had no what kind of work I was going to do”可知,华雨辰是一名音乐老师,所以她应该是对自己如何抗击病毒没“想法”。故选D。19句意:但作为一个武汉人,我知道我必须为我的家乡做点什么。anything任何事(常用于否定句和疑问句中);nothing没有事;something某些事(常用于肯定句中);everything每件事。根据“But as a Wuhan native, I knew I must do for my home town.”可推断,华

    56、雨辰想为家乡做“些事”。故选C。20句意:她也害怕这种新型冠状病毒,但当人们需要她的时候,她仍然勇敢地帮助他们。confident自信的;brave勇敢的;honest诚实的;silly愚蠢的。根据“She was also afraid of the novel coronavirus, but ”可推断,她是“勇敢的”。故选B。21句意:她车站测量司机们的体温。drivers司机们;doctors医生们;patients病人们;volunteers志愿者们。根据“at the stations”可推断,她应该是测量“司机们”的体温。故选A。22句意:当她和其他志愿者一起工作时,她感到非常高

    57、兴。seemed似乎;felt感觉;kept保持;became成为。根据“very happy when she was working with other volunteers.”可推断,她应该是“感到”开心。故选B。23句意:华雨辰一开始没有告诉父母她做义工,因为她不想让父母担心她。although虽然;before在之前;because因为;unless除非。根据“Hua Yuchen didnt tell her parents that she would do volunteer work at first she didnt want them to worry about h

    58、er.”可知,空格前后构成因果关系,用“because”。故选C。24句意:然而,当她最后告诉他们时,他们支持她。recently最近;finally最后;luckily幸运地;firstly首先。根据“Hua Yuchen didnt tell her parents that she would do volunteer work at first”可知,华雨辰一开始没有告诉父母,根据“they supported her.”可知,她父母支持她,由此推断,她“最终”告诉了父母。故选B。25句意:现在她想和学生们分享她的志愿者经历。cover覆盖;serve服务;connect连接;shar

    59、e分享。根据“She will talk to them about what they should do”可推断,她应该是跟学生“分享”经历。故选D。26C27D28C29A30B【分析】本文介绍了研究黑猩猩的著名的科学家简古德尔。40多年来,古德尔主要生活在东非的坦桑尼亚,研究黑猩猩。简在英国农村长大,小时候对动物很感兴趣。简23岁时,作为一名志愿者和著名科学家路易斯利基去非洲坦桑尼亚研究一种黑猩猩。每天,简都会跟着黑猩猩,记录它们的行为。她了解到,如果你真的密切关注动物,你就会明白它们在说什么。26最佳标题。本文介绍了著名的科学家简古德尔。40多年来,古德尔主要生活在东非的坦桑尼亚,研

    60、究黑猩猩。可知本文最佳标题是简古道尔,著名科学家,故选C。27细节理解题。根据第2段第2句“She grew up in the English countryside. ”、第3段第1句“When Jane Goodall was 23, she got a chance to go to Africa.”、第4段“One day Louis Leakey said he needed a volunteer. He needed someone to go to a lake in Tanzania to study a kind of chimpanzees. Jane was exci

    61、ted. ”、第5段第1句“On July 16, 1960, she began her explore (探索). ”、第6段第1句“Every day, Jane would follow the chimpanzees,.”可知简出生在农村,然后简去了非洲,他和路易斯利基一起工作,后来简开始探索,简跟踪黑猩猩。正确的顺序是d-a-c-b-e;故选D28细节理解题。根据第段“One day Louis Leakey said he needed a volunteer.study a kind of chimpanzees. Jane was excited.”可知路易斯利基选择简古德尔

    62、作为研究黑猩猩的志愿者;故选C29细节理解题。根据第6段第1句“Every day, Jane would follow the chimpanzees, taking notes on their behavior.”和第7句“She wrote everything down so others would understand animals as she did.”可知简写下黑猩猩的行为;故选A30推理判断题。根据第6段“Every day, Jane would follow the chimpanzees, taking notes on their behavior.She le

    63、arned that if you pay really close attention to animals, you will understand what they are “saying”可知如果你真的密切关注动物,你就会明白它们在说什么,可推断人们能和动物交流;故选B。31D32A33B34C35D【分析】本篇文章难度适中,主要讲述美国影视剧演员西尔德斯的演员经历以及她的品质,例如敬业、有爱心等。31根据She was born on June 1st, 2000 in Albuquerque, New Mexico可知,故选D。32根据Willow got her first j

    64、ob in 2008 and she acted in a 7- minute short film with her sister可知,故选A。33根据Its so exciting to find an amazing young actress like her. Were very lucky to have her.可知,故选B。34根据In her free time, she often volunteers to send out food to homeless families可知,故选C。35根据Willow got her first job in 2008 and s

    65、he acted in a 7- minute short film with her sister可知,故选D。点睛:细节理解题时考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案36D37B38B39A40C【分析】这篇短文主要讲述了霍金的生平经历。36主旨大意。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了霍金的生平,帮助人们记住他。故选D。37细节理解。题干“霍金关于宇宙从大爆炸开始并将以黑洞结束的理论有多重要?” 根据文中He came up with the theory that the universe began with

    66、 the Big Bang and will end in black holes. His theory became the important base for a lot of later research.可知,后来许多研究都是基于这一重要理论。故选B。38推理判断。根据题意可知是说不正确的。根据文中Hawking is considered by many to be the greatest scientist in history since Albert Einstein.;Besides his scientific achievements, Hawking was al

    67、so someone who had a strong will and positive attitude.可知,尽管霍金病得很重,但他仍然过着美好而有意义的生活。选项B是正确的。故选B。39题干“霍金所说的“如果一个人身体残疾,他也不能承受心理上的残疾”是什么意思?” 根据文中Besides his scientific achievements, Hawking was also someone who had a strong will and positive attitude.可知,除了科学成就外,霍金也是一个意志坚强、态度积极的人。故选A。40细节理解。题干“下面的故事是按什么顺

    68、序发生的?” 根据文中When Hawking was 21, he was told that he had a serious illness that stopped him from walking and talking.;Later in life, he had to sit in a wheelchair and “speak” using a computerized voice.;He celebrated his 60th birthday by going up in a hot-air balloon;When he was 65, he took part in a

    69、 zero-gravity flight to experience weightlessness;When he was 65, he took part in a zero-gravity flight to experience weightlessness可知,他21岁时不能走路和说话。;他不得不坐在轮椅上,开始用电脑帮助他说话。;他乘热气球上去了。;他参加了一次失重飞行。;他说他对50年后的生活很满意。故选C。41C42E43F44D45A【分析】这个对话发生在两位朋友相遇之后,探讨了对一名有一只手没有手指的女孩的演出的看法,他们两人都很感动。接着他们谈论了彼此的梦想,一个想通过努力

    70、学习成为一名飞行员,另一个想成为记者。最后两人相互祝福后分开。41根据“I was moved too.”可知,M也觉得很感动,由此推断,空格处莉莉应该是说她很感动,选项C“是的,我很感动”符合语境。故选C。42根据“I mean whats your dream?”可知,莉莉询问M的梦想,由此推断,空格处M应该是回答了他的梦想,选项E“嗯,我想成为杨利伟那样的飞行员”符合语境。故选E。43根据“Its not easy to achieve your dream, you know.”和“Im going to work hard at my lessons.”可知,莉莉认为M实现梦想很难,

    71、并且M打算努力学习,由此推断,空格处M应该是认为成为飞行员很难,选项F“我知道这很难”符合语境。故选F。44根据“I am going to be a reporter when I grow up.”可知,莉莉回答了她的梦想,由此推断,空格处M应该是询问莉莉的梦想,选项D“你呢,莉莉”符合语境。故选D。45根据“Thank you.”可知,莉莉对M表示感谢,由此推断,空格处M应该是说了一些祝福莉莉的话,选项A“我希望你的梦想成真”符合语境。故选A。46doesnt allow【详解】句意:我妈妈不允许我在上学的晚上外出。根据时间on school nights可知此句时态是一般现在时,主语M

    72、y mum三单的实意动词的否定句要借助助动词doesnt;结合句意和所给词可知答案是doesnt allow。47to go【详解】句意:王叔叔过去常在饭后散步。短语used to do sth.:过去常常做某事,过去曾经做某事;结合句意和所给词可知答案是to go。48to have【详解】句意:努力工作后你最好停下来好好休息一下。stop doing停止做某事(在做的事情),stop to do停下来做某事(还没做的事)。根据句意结构和英文提示,可知是停止工作去休息,故填to have。49chosen【详解】句意:我已经选大铭做体育监督员了。have+过去分词,表示现在完成时结构;根据句

    73、意结构和英文提示,可知填chosen。50 the most famous players【详解】句意:姚明是世界上最著名的篮球运动员之一。one of the+形容词最高级,表示“最的之一”,后接复数名词;根据句意结构和英文提示,可知填(1). the most famous(2). players。51to do52invention53kids54winner55wounded【解析】51to do句意:我们必须设法做好我们的工作。manage to do sth设法做某事,故为to do。52invention句意:所有发明中最重要的发明是什么?有形容词important修饰,故用名词

    74、,故为invention。53kids句意:你可能认为大多数中国孩子没有得到足够锻炼。有most修饰,故用复数名词,故为kids。54winner句意:那个游戏节目的获胜者是多么幸运啊!一次免费的国外五日游。有定冠词the修饰,故用名词,根据谓语is可知主语是单数名词,故为winner。55wounded句意:许多受伤的士兵死在去医院的路上。修饰名词soldiers,故用形容词,故为wounded。点睛:根据句意,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,用所给单词的正确形式填空。例如小题3,句意:你可能认为大多数中国孩子没有得到足够锻炼。有most修饰,故用复数名词,故为kids。56to

    75、 give57were fighting58death59will be60me61closely62but63was broken64understood65by【分析】文章大意:本文讲述的是一位老父亲在临死前,利用一捆树枝给他的儿子们上了难忘的一课,从而让他们明白了“团结就是力量”的道理。56句意:他想在死之前好好地教训一下他的儿子们。根据he wanted 1 (give) his sons a good lesson before he died.可知是他想在临死之前给他的儿子们一个难忘的教训,give sb sth.给某人某物;want to do sth.想要做某事,固定搭配;故答

    76、案为to give。57句意:最近,他注意到他的儿子们互相争斗。根据Recently, he noticed that his sons 2 (fight) among themselves,可知是他注意到他的儿子们互相争斗,由语境可知句子时态用过去进行时,即was/were+动词的现在分词,主语his sons是复数,用were,fight的现在分词是fighting,故答案为were fighting。58句意:老人担心他死后会发生什么事。根据The old man feared what would happen after his 3 (die).可知提示词die死亡,动词;设空处前面

    77、有形容词性的物主代词his修饰,所以应用其名词形式death,故答案为death。59句意:不久他们就会成为敌人,各走各的路。根据Soon they 4 (be) enemies, each going his own direction.由soon可知句子时态用一般将来时,即will+动词原形,故答案为will be。60句意:“给我拿一捆树枝来。”他对仆人说。根据Bring 5 (I) a bundle (束) of stick,可知Bring为动词,后跟代词的宾格形式,I的宾格是me,故答案为me。61句意:很快,一捆粗树枝来了,紧紧地捆在一起。根据tied 6 (close) toge

    78、ther.可知设空处修饰前面的动词,所以应用close的副词形式,与close所对应的副词是closely紧密地,故答案为closely。62句意:一个接一个的儿子用尽全身的力气拉、扭,但棍子没有折断。根据One son after another pulled and twisted (拧) with all of his strength (力量), 以及 the sticks would not break.可知前后句之间是转折关系,所以用but连接,故答案为but。63句意:当然,那根棍子很容易就断成了两截。根据the single stick 8 (break) in two eas

    79、ily.可知主语the single stick和谓语动词break之间存在被动关系,所以应用被动语态,即be+动词的过去分词,句子时态为一般过去时,且主语为单数,所以be动词用was,break的过去分词是broken,故答案为was broken。64句意:每个儿子都很聪明,立刻明白了意思。根据Each son, being intelligent, 9 (understand) the meaning at once.结合上下文,可知句子时态是一般过去时,所以此处应用understand的过去式understood,故答案为understood。65句意:但是他们结合在一起,是强大的,即

    80、使是强大的势力也不会伤害他们。根据But together, they are strong and cant be harmed even 10 great forces (势力).根据语境,可知他们不会被强大的势力伤害,所以此处应填入介词by,意为“被、由”,故答案为by。66One possible version:A Hero in My HeartEverybody has a hero in his heart. My hero is my mother, because she has been working hard all the time and never gives

    81、up.Once she would have a difficult exam. To pass it, she must read four books. But my mother did not have so much time because she had to take care of me. One night, when I woke up suddenly at 2 oclock, I found her staying up late to read her books. I was shocked by my mother.My mother always sets a

    82、 goal and manages to finish it. She is a hero in my heart and encourages me to work hard.【详解】这是一篇命题作文。动笔前,一定要认真分析要点,理解要点要表达的含义,不能遗漏要点、跑题偏题。本作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达。写作中,应注意描述的全面性,尽量将提示的内容利用上。此篇作文需要用一般过去时态进行叙述心目中英雄的事情,人称为第三人称。注意动词过去式的形式要正确。语言的表述应该符合语法的结构,造句应该符合英语的表达习惯,可以使用大量的固定句式和短语,适当使用连词,做到上下文联系紧密,符合逻辑

    83、关系。【点睛】这篇短文使用的主从复合句比较多,比如“when I woke up suddenly at 2 oclock, I found her staying up late to read her books”,按照动作发生的先后顺序,使得句子更加有层次感,文章避免单纯的重复,使短文既通俗易懂又逻辑清楚。让我们对作者的母亲有了比较全面的了解,不失为一篇上等作文。【高分案例一】My hero is my mother, because she has been working hard all the time and never gives up.(我的英雄是我的母亲,因为她一直努力工作,从不放弃。)because引导的原因状语从句引出我的英雄是我妈妈的原因。【高分案例二】She is a hero in my heart and encourages me to work hard.(她是我心中的英雄,鼓励我努力工作。)鼓励某人做某事的结构encourage sb. to do sth.用不定式结构使得句子结构更加清晰,表达更加明了。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Module 3【刷速度】(模块过关检测练)-2022-2023学年九年级英语上册单元模块满分必刷题(外研版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-778982.html
    相关资源 更多
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷带答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷带答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷实验班.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷实验班.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整版.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整版.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含解析答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含解析答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含精品答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含精品答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(达标题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(达标题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(综合题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(综合题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(精练).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(精练).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(实用).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(实用).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(完整版).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(完整版).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(基础题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(基础题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优a卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优a卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(b卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(b卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(a卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(a卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案解析.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案解析.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案下载.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案下载.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【黄金题型】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【预热题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【预热题】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【达标题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【达标题】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【轻巧夺冠】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【能力提升】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【能力提升】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【考试直接用】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【综合题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【综合题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1