分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 2 单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780747
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:710.74KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元测试A卷·夯实基础-2023-2024学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 单元测试 夯实 基础 2023 2024 学年 英语 选择性 必修 一册 单元
    资源描述:

    1、 Unit 2 Looking into the Future单元测试(A卷夯实基础)(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下

    2、列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ACity: HangzhouLaunched: 2008Size: 2,965 stations/ 69,750 bikesPrice: $28.59 deposit(押金) + time chargeWhile taking a look at this city, you may see the best bike sharing in the world. As the second on the planet by size, the Hangzhou Public Bicycle System is one of the m

    3、ost common and useful shares, largely because its combined with public transportation: a single card can be used in subway, bus, taxi and bike sharing. Residents and tourists can put down a deposit of 200 Chinese Yuan (about $29) and ride for an hour for free in this scenic city. Each additional hou

    4、r costs only $0.15. It was also the first new-generation bike-sharing system in China.City: BarcelonaLaunched: 2007Size: 420 stations/6,000 bikesPrice: $61.93 per yearBarcelonas Bicycling Program developed Spains bike-sharing business in a big way. This program took off like wildfire on wheels, and

    5、because four times bigger in one year. It inspired different copycat programs all over the country. Today, Spain has 132 bike-sharing systems. The program is one of the worlds most respected and popular shares. But it is only open to residents and tourists are not allowed to use them.City: ParisLaun

    6、ched: 2007Size: l,751 stations/23,900 bikesPrice: $38. 52 per year/ $2.26 per dayBike sharing in Paris is the star of the world. Launched in 2007, it is the worlds largest outside of China. Cheap by American standards, you can ride around Paris on a $1.7 day passthe first half hour of each trip is f

    7、ree. Because this system covers the city with an average of 50 stations per square mile, its a favourite with both locals and tourists.1What do we know about Barcelonas Bicycling Program?AIt has driven the development of Spains bike sharing.BIt has once been ruined by fire accidents.CIt is popular a

    8、mong travellers.DIt consists of 175,000 bikes.2How much should you pay to ride a shared bike in Paris?ANothing for an hour. B$61.93 per year.C$2.26 per day.D$1.7 per day.3What do the Hangzhou Public Bicycle System and bike sharing in Paris have in common?AThey are open to both locals and tourists.BT

    9、hey have the same amount of stations.CThey were founded in the same year.DThey require a deposit of over $30.BAlexander Graham Bell was born in 1847 in Scotland, but when he was young his family moved to Boston, USAHe believed that one should always be curious and his most famous saying was: Leave t

    10、he beaten track occasionally and dive into the woods. Every time you do you will be certain to find something that you have never seen before. Follow it up, explore all around it, and before you know it, you will have something worth thinking about to occupy your mind. All really big discoveries are

    11、 the result of thought.It was this exploring around problems and his dynamic spirit that led to his most famous invention-the telephone in 1876. Bell never set out to invent the telephone and what he was trying to design was a multiple telegraph.The original telegraph sent a message over distances u

    12、sing Morse code. But only one message could go at a time. Bell wanted to improve it so that it could send several messages at the same time. He designed a machine that would separate different sound waves and allow different conversations to be held at the same time. In searching to improve the tele

    13、graph, Bell had invented the first telephone!The patent was given in 1876, but it was not until five days later that Bell sent his first telephone message to his assistant Watson. The words have now become famous:“Mr Watsoncome hereI want to see you.”Alexander Graham Bell was not a man to rest and h

    14、e interested himself in many other areas of invention. He experimented with helicopter designs and flying machines. While searching for a kite strong enough to carry a man into the air, Bell experimented putting triangles together and discovered the tetrahedron shape. Being very stable, it has prove

    15、d invaluable in the design of bridges.4What does the author think is the key to Bells success as an inventor?ACuriosity.BIntelligence.CGood luck.DInspiration.5When did Bell have the patent for the telephone?AIn 1847.BIn 1876.CIn 1880.DIn 1888.6Modern bridge designs benefit a lot from _.AkitesBteleph

    16、oneCflying machinesDtetrahedron shape7From the text we can see that Alexander Graham Bell was a _ person.ApoorBrichCcreativeDkindCA robot may be defined as a machine that can be programmed to perform acts automatically. With the increase in high technology, robots are taking over boring or inconveni

    17、ent work in many areas of life. One area where robots are making an appearance is farming. There is a robotic revolution going on in the milking industry, and cows, as well as farmers are experiencing the benefits. The advantage for the cows is that they can choose when and how many times a day they

    18、 want to be milked. On the other hand, farmers no longer have to get up at 4 am every day to go to the milking sheds and this makes a huge difference to their way of life. In traditional farming, cows are milked twice a day, in the morning and the evening, mainly because: this is the most convenient

    19、 way for farmers to get two milking sessions completed in one day. However, this is not necessarily the best way for each individual cow. Because the robots are programmed to milk the cows whenever they arrive, the cows can be milked once, twice or even four times a day. It is an entirely voluntary

    20、system for the cows. They decide. Farmers report that midnight is a particularly busy time at the milking shed. The interesting thing is the cows like the system once they get used to it. Farmers report that milk production increases, the cows live longer and they seem far more relaxed. The computer

    21、ized robotic system is entirely automatic. As the cows enter the facility, they are weighed, milked and productivity and health checks are carried out. The facility cleans itself at regular intervals(间隔)and if there is a problem, the robot sends the farmer a message. Equipping a farm with robots is

    22、not cheap. However, farmers who have installed the robotic milking sheds, say they would never go back to the old system. The commonly reported sight of cows queuing patiently in front of their favourite robot must mean the cows like it too.8What is the purpose of the first paragraph?ATo talk about

    23、a kind of robot.BTo tell the importance of robots.CTo introduce the applications of robots.DTo provide the definition of robotic system.9What benefit may robots bring to the cows according to the text?AThey can be freer to be milked.BThey can be milked twice a day.CThey can choose the day to be milk

    24、ed.DThey can get up at 4 am to be milked.10Which of the following would the author probably agree?AThe robotic system is entirely automatic except for health checks.BThe robotic system is so expensive that farmers will never install one.CThe robotic system is voluntary for cows to be milked of their

    25、 own free will.DMorning and evening are the two most convenient milking sessions for cows.11What would be the best title for the text?AA robotic revolution in milkingBCows favourite helperCHands free for the farmersDAn expensive milking shedDRobots have learned to drive on Mars, carry out brain oper

    26、ation and defeat master chess players. But when it comes to baking, making tasty desserts is far from a piece of cake. After many failed attempts, US researchers have successfully 3D printed a cherry cheesecake, although the outcome is unlikely to trouble the worlds dessert masters. In the latest ex

    27、periment, researchers tried various cheesecake designs. In early attempts, which involved simply adding ingredients one by one, the team found that the cake quickly turned into a mixture. Through trial and error, they discovered that a more architectural solution was needed. Walls of biscuit base we

    28、re required throughout the cake to hold the softer ingredients, while triangular (三角的) biscuit supports on the inside were necessary to keep the cake from falling apart. “To print the cake successfully, we need to put the ingredients together in a careful way,” said the team leader Cooper. Although

    29、much work is still needed to collect data and improve the designs, scientists are hopeful that once mastered, 3D printing could replace traditional cooking, allowing food to be adapted to different nutritional(营养)needs. “We have a huge problem with the low nutrition of processed foods,” said Cooper.

    30、 “3D food printing will still produce processed foods, but perhaps the silver lining will be, for some people, a better control of nutrition based on personalized needs.”The team said 3D printing could also allow chefs to create entirely new food experiences, with flavours and textures (质地) placed v

    31、ery precisely. “It is particularly practical for the plant-based meat market, where texture and flavour need to be carefully designed to taste like real meats,” said Cooper. And, with more concern about food safety, food prepared with less human handling could lower the risk of food-related illness

    32、and the spread of disease. According to Cooper, this seems like a win-win solution for all of us.12Why does the author mention robots in paragraph 1?ATo show the disadvantages of 3D printing.BTo introduce the popularity of using robots.CTo stress the difficulty of 3D printing desserts.DTo explain th

    33、e function of robots in different areas.13What is the key to the success of the 3D printed cheesecake?AThe thickness of biscuit walls.BThe flexibility of inside support.CThe unique taste of ingredients.DThe structural design of the cake.14What do the underlined words “the silver lining” in paragraph

    34、 3 mean?AThe side effect.BThe main reason.CThe positive aspect.DThe best solution.15What is the last paragraph mainly about concerning 3D printed food?APromising markets.BAdditional benefits.CPractical concerns.DTechnical challenges.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

    35、From writing Shakespeare-style poetry to making music, ChatGPT has amazed the world since its launch in late 2022 by the US-based company Open AI. The AI program can answer questions on a whole host of topics, and write essays, stories and any other written texts you can think of. It does this by dr

    36、awing on information collected from a large corpus (语料库) of text data. 16 As Sam Altman, the CEO of Open AI, said in an interview with Forbes, “its not actually fundamentally new technology that made this (ChatGPT) have a moment.”One breakthrough behind todays model is a network called Transformer,

    37、which was invented by Google researchers in 2017. 17 Transformer can therefore understand the meaning of texts more accurately with the help of the context.The GPT models built by Open AI combined Transformer with unguided learning. 18 ChatGPT can now generate human-like responses instantly due to t

    38、he large scale of texts it learned from.“One of the biggest problems with ChatGPT is that it comes back, very confidently, with mistakes,” Michael Wooldridge at the Alan Turing Institute in London, UK, told The Guardian, “because it learns information from various resources. 19 So, at this point, Ch

    39、atGPT doesnt know the truth about the world, yet.”Some argue that ChatGPT will be used to generate fake news, spread misunderstanding, or be used for ill purposes. As for education, many US schools recently banned students from using ChatGPT on school networks since students began to use it as a sho

    40、rtcut for essays and research projects. 20 AWhy is ChatGPT so questionable?BWhat makes ChatGPT so impressive?CHowever, deciding what is true or false is another story.DLong story short, it takes time to make proper use of this powerful AI.EThat is to say, the models can learn by themselves without b

    41、eing guided.FIt can infer word meanings by tracking where the word appears in a sentence.GIt can refer to limitless online dictionaries to identify the meaning of the word.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Masako Wakamiya, a native of Kanagawa, Japan,

    42、 saw a need in her community. There were no good mobile apps for people of her 21 . So at 81, she looked around and said 22 , “Ill do it myself!” Her story 23 us all that were never too old to try something 24 . We often think of coding (编码) as 25 - at least I know I do. But Masako had a different 2

    43、6 - she thought it could be 27 . Coding can take a few months to multiple years to 28 , depending on how complicated your end goals are, the type of work you want to do and how long you 29 on it every week. Masako never used a computer until she was 58 years old. Having no 30 with technology, she or

    44、iginally asked some younger app 31 to make something for her. But when they said that they didnt know what seniors 32 in an app, she took matters into her own hands. That day, her app story was born. Masako made it her 33 to help senior citizens get engaged with technology so they can stay 34 and le

    45、ad more fulfilling lives, 35 the isolation that often comes with aging.21AageBgenderCcharacterDstatus22AsadlyBshylyCangrilyDfirmly23AwarnsBteachesCguaranteesDinforms24AmagicBbasicCavailableDnew25AcomplexBspecialCaccurateDautomatic26AaspectBaimCviewDway27ApainfulBfunCboringDperfect28AarrangeBcontrolC

    46、analyzeDlearn29ApassBwasteCspendDsave30Acommunication BcombinationCexperienceDpatience31AdevelopersBusersCapplicantsDsellers32AdiscoveredBdownloadedCstoredDwanted33ApermissionBmissionCfreedomDagreement34AdevotedBconsciousCconnectedDindependent35ApreventingBcausingCsufferingDleading第二节(共10小题;每小题1. 5分

    47、, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many people are familiar with LEGO, whose plastic building toys have been around since the 1950s. The toys connect firmly, 36 (allow) users to build things that dont fall apart easily. The company calls this ability “clutch power”. Since about 1960, LEGO bric

    48、ks 37 (make) from a kind of plastic called ABS. ABS plastic makes the bricks very tough, 38 gives them great clutch power. 39 (sad), the plastic takes an extremely long time to break down.But since 2015, LEGO has been stepping up 40 effort to make its products more earth-friendly. Three years ago, t

    49、he company began making some LEGO parts out of plastic made 41 sugar cane (甘蔗). Recently, LEGO started using paper bags instead of plastic 42 (reduce) packaging. The goal is to make bricks out of PET plastic, which is 43 (soft) than ABS plastic and can 44 (find) in things like bottles and clothing.

    50、Now, LEGO says it has already found a way to make a good brick from PET. One important step was adding things to PET plastic to make it tougher 45 give it better clutch power. LEGOs goal is to make all of its main products out of sustainable materials by 2030.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假定你是李华,你班

    51、将举行一场关于人类未来生活的讨论会。请用英语写一篇发言稿,内容包括:1.健康方面;2.环境方面;3.日常生活。注意:1.词数 80 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Charlie was a rich boy who had more toys than you could imagine. His family had a lot of money, and whenever he liked something, they would buy it for

    52、 him. In reality, then, he had no idea what things cost, and wouldnt bother to take care of what he had. Nor did he realize how difficult it was for other children to get toys like the ones he had.A time came, though, when he was so used to all his toys that he began to want something different. One

    53、 of his uncles found a fine horse and he gave it to Charlie, as something unusual. Charlie was very excited at having a horse. He learned to ride, and was constantly on his horse, going here and there. However, he treated the horse just as badly as he treated all his other toys, and it soon started

    54、looking sick. For the first time in his life Charlie became truly worried. He loved the horse, and the fact that his family had offered to buy him a new one meant nothing to him.One day, while in the countryside, he saw a little girl with a horse. The girl looked very poor, but the horse seemed happ

    55、y and looked great. Wondering how she had managed this, Charlie secretly followed them, watching everything they did. First he followed them through the forest, where he saw that she never used the stick and never hit the horse. This was the opposite of what Charlie had done to his horse. Then they

    56、came to the stable (马厩), and as soon as they arrived the girl fed and watered the horse. Then she carefully cleaned it. Charlie was surprised. Hed never done any of those things for his horse. He saw that the girl spent a lot of time giving care and attention to her horse, and that she did it all on

    57、 her own. This had never entered Charlies mind; he had always been too busy playing and having fun to look after the horse.Paragraph 1:Charlie wanted to change and become like the girl. _Paragraph 2:As a result, Charlie gave up constantly asking for new toys._参考答案:1A 2C 3A【导语】这是一篇应用文。主要介绍了世界上三个城市的共享

    58、单车项目。1细节理解题。根据City: Barcelona中的“Barcelonas Bicycling Program developed Spains bike-sharing business in a big way.”(巴塞罗那的自行车项目极大地发展了西班牙的共享单车业务。)可知,Barcelonas Bicycling项目极大地开发了西班牙的共享单车业务。故选A项。2细节理解题。根据City: Paris中的价格介绍“Price: $38.52 per year/ $2.26 per day”(价格:38美元。每年52美元/每天2.26美元)可知,巴黎的共享单车收费为每天2.26美

    59、元。故选C项。3细节理解题。根据City: Hangzhou中的“Residents and tourists can put down a deposit of 200 Chinese Yuan (about $29) and ride for an hour for free in this scenic city.”(当地居民和游客只需缴纳200元人民币(约合29美元)的押金,就可以在这座风景秀丽的城市免费骑行一小时。)以及City: Paris中的最后一句“Because this system covers the city with an average of 50 station

    60、s per square mile, its a favourite with both locals and tourists.”(由于该系统覆盖了整个城市,平均每平方英里有50个车站,因此深受当地人和游客的喜爱。)可知,Hangzhou Public Bicycle System和bike sharing in Paris都对本地居民和外来游客开放。故选A项。4A 5B 6D 7C【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了发明家Alexander Graham Bell的个人经历以及成就。4细节理解题。根据第二段“He believed that one should always be cu

    61、rious(他相信一个人应该永远保持好奇心)”以及第三段“It was this exploring around problems and his dynamic spirit that led to his most famous invention-the telephone in 1876.(正是这种对问题的探索和他充满活力的精神,导致了他最著名的发明1876年的电话)”可知,作者认为贝尔作为发明家成功的关键是好奇心。故选A。5细节理解题。根据第五段“The patent was given in 1876, but it was not until five days later t

    62、hat Bell sent his first telephone message to his assistant Watson.(这项专利于1876年获得,但直到五天后,贝尔才向他的助手沃森发送了他的第一个电话信息)”可知,贝尔是1876年获得电话专利的。故选B。6细节理解题。根据最后一段“While searching for a kite strong enough to carry a man into the air, Bell experimented putting triangles together and discovered the tetrahedron shape.

    63、 Being very stable, it has proved invaluable in the design of bridges.(贝尔在寻找一种足够强大的风筝,可以把人带到空中,他把三角形组合在一起,发现了四面体的形状。由于非常稳定,它在桥梁设计中被证明是无价的)”可知,现代桥梁设计得益于四面体的形状。故选D。7推理判断题。根据第二段“He believed that one should always be curious and his most famous saying was: Leave the beaten track occasionally and dive in

    64、to the woods. Every time you do you will be certain to find something that you have never seen before. Follow it up, explore all around it, and before you know it, you will have something worth thinking about to occupy your mind. All really big discoveries are the result of thought.(他相信一个人应该永远保持好奇心,

    65、他最著名的名言是:偶尔离开人迹罕至的道路,潜入树林。每次你这样做,你一定会发现一些你以前从未见过的东西。跟踪它,探索它周围的一切,在你意识到它之前,你就会有一些值得思考的事情占据你的大脑。所有真正的重大发现都是思考的结果)”以及第三段“It was this exploring around problems and his dynamic spirit that led to his most famous invention-the telephone in 1876.(正是这种对问题的探索和他充满活力的精神,导致了他最著名的发明1876年的电话)”可推知,Alexander Graham

    66、 Bell是个勇于创新的人。故选C。8C 9A 10C 11A【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种挤奶机器人,奶牛和农民都能从使用机器人中受益。8推理判断题。根据第一段中“A robot may be defined as a machine that can be programmed to perform acts automatically. With the increase in high technology, robots are taking over boring or inconvenient work in many areas of life.(机器人可以被定义

    67、为一种可以通过编程自动执行动作的机器。随着高科技的发展,机器人正在接管生活中许多枯燥或不方便的工作。)”可知,第一段的目的是介绍机器人的应用。故选C项。9细节理解题。根据第二段中“The advantage for the cows is that they can choose when and how many times a day they want to be milked.(对奶牛来说,这样做的好处是它们可以选择每天什么时候挤奶以及挤奶多少次)”可知,机器人给奶牛带来的好处是它们可以更自由地被挤奶。故选A项。10推理判断题。根据第三段中“Because the robots are

    68、 programmed to milk the cows whenever they arrive, the cows can be milked once, twice or even four times a day. It is an entirely voluntary system for the cows.(由于机器人经过编程,只要它们到达,就会给奶牛挤奶,因此每天可以给奶牛挤奶一次、两次甚至四次。对奶牛来说,这是一个完全自愿的制度)”可推知,作者可能会同意机器人系统是自愿的,奶牛可以根据自己的意愿挤奶。故选C项。11主旨大意题。根据第二段中“One area where robo

    69、ts are making an appearance is farming.There is a robotic revolution going on in the milking industry, and cows, as well as farmers are experiencing the benefits.(机器人正在出现的一个领域是农业。挤奶行业正在进行一场机器人革命,奶牛和农民都在从中受益)”再结合全文可知,本文主要讲述了一种挤奶机器人,以及它对奶牛和农民的好处,所以A项“挤奶的机器人改革”是本文最好的标题。故选A项。12C 13D 14C 15B【导语】本文是说明文。文章

    70、主要介绍了美国研究人员成功地用3D打印技术制作了樱桃芝士蛋糕。12推理判断题。根据第一段中“Robots have learned to drive on Mars, carry out brain operation and defeat master chess players. But when it comes to baking, making tasty desserts is far from a piece of cake. After many failed attempts, US researchers have successfully 3D printed a che

    71、rry cheesecake, although the outcome is unlikely to trouble the worlds dessert masters.(机器人已经学会了在火星上驾驶,进行大脑操作和击败国际象棋大师。但是说到烘焙,做出美味的甜点可不是小菜一碟。经过多次失败的尝试,美国研究人员成功地用3D 技术打印出了一个樱桃奶酪蛋糕,尽管这个结果不太可能困扰世界甜点大师们)”可知,机器人能在火星上驾驶,但是却很难做出美味的甜品,由此可推知,作者在第一段中提到机器人是为了强调3D打印甜点是有难度的。故选C。13推理判断题。根据第二段中“Through trial and e

    72、rror, they discovered that a more architectural solution was needed. Walls of biscuit base were required throughout the cake to hold the softer ingredients, while triangular (三角的) biscuit supports on the inside were necessary to keep the cake from falling apart.(通过反复试验,他们发现需要一个更加体系结构化的解决方案。整个蛋糕需要饼干底

    73、座的墙壁来容纳较软的成分,而内部的三角形饼干支架是必要的,以防止蛋糕掉下来)”可推知,3D打印芝士蛋糕成功的关键是蛋糕的结构设计。故选D。14词句猜测题。根据划线短语所在句子“3D food printing will still produce processed foods, but perhaps the silver lining will be, for some people, a better control of nutrition based on personalized needs.(3D食品打印仍将生产加工食品,但也许the silver lining将是,对一些人来说

    74、,基于个性化的需求能更好地控制营养)”中but可知,前后是转折关系,3D食品打印仍将生产加工食品,这是不好的一面,但是对一些人来说,基于个性化的需求能更好地控制营养,这是它的积极方面。由此猜测,划线短语the silver lining意为“积极的方面”,故选C。15主旨大意题。根据最后一段中“And, with more concern about food safety, food prepared with less human handling could lower the risk of food-related illness and the spread of disease.

    75、 According to Cooper, this seems like a win-win solution for all of us.(此外,由于人们对食物安全的关注日益增加,以较少人手处理的食物可以降低与食物有关的疾病和疾病传播的风险。据库珀所说,这对我们来说是个双赢的解决方案)”可知,最后一段主要介绍了关于3D打印食品的附加好处,故选B。16B 17F 18E 19C 20D【导语】本文为一篇说明文。文章主要讲述了由美国Open AI公司推出的ChatGPT可以回答一系列的主题问题,并撰写散文、故事和你能想到的任何其他书面文体。16根据空后“As Sam Altman, the C

    76、EO of Open AI, said in an interview with Forbes, “its not actually fundamentally new technology that made this (ChatGPT) have a moment.” (正如Open AI公司的首席执行在一次采访中说道:实际上并不是新技术让这项技术(ChatGPT)有了一席之地。 )”可知,空后提出并不是新的技术让ChatGPT有了一席之地,故此处B项“什么让ChatGPT如此的令人印象深刻呢?”符合语境,本空出提出问题,空后用Sam Altman在采访中的话回答问题,故选B项。17根据空

    77、后“Transformer can therefore understand the meaning of texts more accurately with the help of the context. (因此,Transformer可以在上下文的帮助下更准确地理解文本的意思。)”可知,空后提出了结果,故F项“通过判断单词出现在句子中的位置来推断单词的意思。”符合,F项说明原因,它可以根据单词在句中的位置来判断其意思,因此能更准确地理解文本的意思,故选F项。18根据空前“The GPT models built by Open AI combined Transformer with

    78、unguided learning. (Open AI构建的GPT将Transformer与非指导学习相结合。)”可知,E项“也就是说,模型可以在未被指导的情况下自学。”是前文的顺义承接,是对前文的解释说明,Open AI构建的GPT将Transformer与非指导学习相结合,也就是说模型可以在未被指导的情况下自学,故选E项。19根据空后“So, at this point, ChatGPT doesnt know the truth about the world, yet. (因此,在这一点上,ChatGPT还不知道世界的真相。)”可知,空后给出结果,因此它不知道世界的真相,故此处C项“然

    79、而,决定什么是真的,什么是假的又是另一回事了。”符合,因为它无法决定什么是真,什么是假,因此它并不知道世界的真相,故选C项。20根据空前“As for education, many US schools recently banned students from using ChatGPT on school networks since students began to use it as a shortcut for essays and research projects. (对于教育,很多美国学校最近禁止学生在学校网络上使用ChatGPT,因为学生开始将它作为论文和研究项目的快捷方

    80、式。)”可知,空前提出学校禁止学生使用,是因为学生通过它在学习上走捷径,故D项“长话短说,正确使用强大的AI 还需要时间。”符合,因为学生的不正当使用,因此正确使用AI还需要时间,故选D项。21A 22D 23B 24D 25A 26C 27B 28D 29C 30C 31A 32D 33B 34C 35A【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是日本一位81岁的老人觉得没有适合老年人的应用程序,于是自己开发了一个应用程序。21考查名词词义辨析。句意:对于她这个年龄的人来说,没有好的移动应用程序。A. age年龄;B. gender性别;C. character性格;D. status地位。根

    81、据下文“But when they said that they didnt know what seniors _12_ in an app, she took matters into her own hands.”可知,她的意思是没有适合她这个年龄的人所需要的应用程序。故选A。22考查副词词义辨析。句意:81岁时,她环顾四周,坚定地说:“我自己来!”A. sadly悲伤地;B. shyly害羞地;C. angrily愤怒地;D. firmly坚定地。根据下文“Ill do it myself!”以及下文她自己开发软件可知,她是很坚定地说出这句话。故选D。23考查动词词义辨析。句意:她的故

    82、事告诉我们,我们永远不会老到不能尝试新事物。A. warns警告;B. teaches教授;C. guarantees保证;D. informs通知。根据空后“were never too old to try something _4_.”可知,这是她的故事给我们的启迪,所以是她的故事教给我们的。故选B。24考查形容词词义辨析。句意:她的故事告诉我们,我们永远不会老到不能尝试新事物。A. magic有魔力的;B. basic基本的;C. available可利用的;D. new新的。根据下文“Having no _10_ with technology, she originally ask

    83、ed some younger app _11_ to make something for her.”可知,她是勇于尝试新事物。故选D。25考查形容词词义辨析。句意:我们经常认为编码是复杂的至少我知道我是这样认为的。A. complex复杂的;B. special特别额;C. accurate准确的;D. automatic自动的。根据常理可知,编程是复杂的。故选A。26考查名词词义辨析。句意:但雅子有不同的看法她认为这可能很有趣。A. aspect方面;B. aim目的;C. view观点;D. way方式。根据下文“she thought it could be _7_.”可知,这是她的

    84、想法。故选C。27考查形容词词义辨析。句意:但雅子有不同的看法她认为这可能很有趣。A. painful痛苦的;B. fun有趣的;C. boring无聊的;D. perfect完美的。根据句首的“but”可知,雅子有不同的看法。由此推断,她应该认为编程有意思。故选B。28考查动词词义辨析。句意:编码可能需要几个月到几年的时间来学习,这取决于你的最终目标有多复杂,你想做的工作类型以及你每周花在这上面的时间。A. arrange安排;B. control控制;C. analyze分析;D. learn学习。根据下文“she took matters into her own hands.”可知,她

    85、决定自己动手开发程序,由此可知,这里指的是编程的学习。故选D。29考查动词词义辨析。句意:编码可能需要几个月到几年的时间来学习,这取决于你的最终目标有多复杂,你想做的工作类型以及你每周花在这上面的时间。A. pass通过;B. waste浪费;C. spend花费;D. save挽救。考查短语:spendon sth.,意为“花费做某事”。故选C。30考查名词词义辨析。句意:由于没有技术经验,她最初让一些年轻的应用程序开发人员为她做一些东西。A. communication交流;B. combination结合;C. experience经历、经验;D. patience耐心。根据下文“she

    86、 originally asked some younger app _11_ to make something for her.”可知,雅子最初对此毫无经验,只能让程序开发员替自己做些东西。故选C。31考查名词词义辨析。句意:由于没有技术经验,她最初让一些年轻的应用程序开发人员为她做一些东西。A. developers开发者;B. users使用者;C. applicants申请者;D. sellers销售者。根据空后的“to make something for her.”可知,空处指的是程序开发人员。故选A。32考查动词词义辨析。句意:但当他们说不知道老年人想要什么样的应用程序时,她自

    87、己动手解决了这个问题。A. discovered发现;B. downloaded下载;C. stored存储;D. wanted想要。根据上文“Masako Wakamiya, a native of Kanagawa, Japan, saw a need in her community. There were no good mobile apps for people of her _1_.”可知,空处指的是老年人想要的应用程序。故选D。33考查名词词义辨析。句意:雅子把帮助老年人接触科技作为自己的使命,这样他们就可以保持联系,过上更充实的生活,防止老年人经常感到孤独。:A. permi

    88、ssion允许;B. mission任务、使命;C. freedom自由;D. agreement协议。根据全文内容以及“she took matters into her own hands.”可知,雅子把为老年人开发应用程序视作自己的使命。故选B。34考查形容词词义辨析。句意:雅子把帮助老年人接触科技作为自己的使命,这样他们就可以保持联系,过上更充实的生活,防止老年人经常感到孤独。A. devoted全心全意的;B. conscious有意识的;C. connected相关的、保持联系的;D. independent独立的。根据常理可知,科技让我们连接在一起。故选C。35考查动词词义辨析。

    89、句意:雅子把帮助老年人接触科技作为自己的使命,这样他们就可以保持联系,过上更充实的生活,防止老年人经常感到孤独。A. preventing防止;B. causing导致;C. suffering遭罪;D. leading引导。根据上文可知,科技让老年人保持联系,那么自然就会防止老年人感到孤独。故选A。36allowing 37have been made 38which 39Sadly 40an 41from 42to reduce 43softer 44be found 45and【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了乐高企业在环境保护方面对其积木的材料所做出的创新和改革。36考查非谓语动

    90、词。句意:这些玩具牢固地连接在一起,使用户可以制造出不易碎裂的东西。句中connect为谓语动词,设空处使用非谓语动词,“这些玩具牢固地连接在一起”该事实与allow之间是主动关系,故使用现在分词作状语。故填allowing。37考查动词。句意:大约从1960年开始,乐高积木就由一种叫做ABS的塑料制成。分析句子,设空处使用动词作谓语。句中since about1960为现在完成是时间标志,同时LEGO bricks与make之间是被动关系,故使用现在完成时的被动语态。故填have been made。38考查定语从句。句意:ABS这种塑料制作的积木非常坚韧,这使得积木的咬合力很紧。分析句子,

    91、设空处引导的是非限制性定语从句,引导词在从句中作主语,引导词指代前文“ABS这种塑料制作的积木非常坚韧”这个事实,故使用which。故填which。39考查副词。句意:可悲的是,塑料需要很长时间才能分解。分析句子,设空处使用sad的副词sadly作状语,修饰整个句子。同时,该空置于句首,首字母应该大写。故填Sadly。40考查冠词。句意:但自2015年以来,乐高一直在努力使其产品更加环保。句中step up an effort to do为固定短语,意为“努力去做,致力于”。effort为可数名词,其首字母为元音音素。故填an。41考查介词。句意:三年前,该公司开始用甘蔗制成的塑料制作一些乐高

    92、部件。句中be made from为固定短语,意为“由而制成”。故填from。42考查非谓语动词。句意:最近,乐高开始使用纸袋代替塑料袋来减少包装。句中started为谓语动词,设空处使用非谓语动词。此处表示目的状语,故使用不定式结构。故填to reduce。43考查形容词。句意:他们的目标是用PET塑料制造砖块,这种塑料比ABS塑料柔软,可以在瓶子和衣服等材料中找到。句中使用形容词作表语,同时根据than可知,此处使用soft的比较级。故填softer。44考查谓语动词。句意:同上。分析句子,设空处使用动词作谓语。句中which指代前文的 PET plastic,其与find之间是被动关系,

    93、同时该空置于情态动词can之后,故使用情态动词的被动语态结构。故填be found。45考查连词。句意:一个重要的步骤是在PET塑料中添加一些东西,使其更坚固,并提供更好的离合器动力。分析句子,前后两个句子构成并列结构,使用连接将make和give连接,此处表示并列关系。故填and。46One possible version:Life in the FutureIn the future, mans life will be very different from that of today.First, with the development of medicine, people wi

    94、ll live longer and healthier. Second, because of the discovery of new energy, the environmental pollution will be under control. Third, peoples daily life will change greatly, too. For example, robots will do most of the housework for you; You can take your video mobile phone with you and see the ca

    95、ller while speaking. The most exciting thing is that man will have more free time and each city will have its own spaceport,so you can even go into space for your holidays!【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生就班级将举行一场关于人类未来生活的讨论会写一篇发言稿。【详解】1.词汇积累由于:because ofdue to也:tooas well空闲时间:spare timefree time每个:eachevery2.句式

    96、拓展简单句变复合句原句:First, with the development of medicine, people will live longer and healthier.拓展句:First, as medicine develops, people will live longer and healthier.【点睛】【高分句型1】You can take your video mobile phone with you and see the caller while speaking.(运用了状语从句的省略)【高分句型2】The most exciting thing is t

    97、hat man will have more free time and each city will have its own spaceport, so you can even go into space for your holidays!(运用了that引导的表语从句)47Paragraph 1:Charlie wanted to change and become like the girl. With the girls help he learned how to put care and attention into things, and that if you did s

    98、o you would enjoy them much more. He learned that you could be much happier with only a few special things that you truly took care of, than with thousands of toys that were only good for a short time and were then thrown aside. Charlie also learned that the care put into these things was sometimes

    99、difficult, but that all the efforts would be worthwhile.Paragraph 2: As a result, Charlie gave up constantly asking for new toys. He gave the girl many of his own toys, and more to other children in the village. He only kept those few toys he really liked. And, just as he had learned from the girl,

    100、he set himself to repair and care for those toys, so he could really enjoy playing with them.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了家境富裕的Charlie对自己所有的玩具一点也不爱惜,一天Charlie的叔叔送了一匹马给他,他依然不爱惜这匹马,所以马很快就生病了,后来Charlie在乡下看到一个小女孩,她非常爱护自己的马,马看起来很快乐,Charlie意识到自己总是忙于玩耍和娱乐,没有时间照顾马。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“Charlie想要改变,变得像那个女孩一样。”可知,第一段可描写Ch

    101、arlie在女孩的帮助下发生的改变。由第二段首句内容“因此,Charlie不再不断地要求买新玩具了。”可知,第二段可描写Charlie把玩具送给别人,并开始修理和照顾自己喜欢的玩具。2.续写线索:学会关心和集中注意力感悟不再不断地要求买新玩具送玩具开始修理和照顾玩具3.词汇激活行为类照顾:take care of/look after放弃:give up/abandon修理:repair/fix情绪类高兴:happier/more delighted【点睛】高分句型1. With the girls help he learned how to put care and attention i

    102、nto things, and that if you did so you would enjoy them much more.(由连接词that引导的宾语从句和if引导的条件状语从句)高分句型2. He learned that you could be much happier with only a few special things that you truly took care of, than with thousands of toys that were only good for a short time and were then thrown aside.(由连接词that引导的宾语从句和关系代词that引导的定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2 单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780747.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【典优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含完整答案【全优】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题含下载答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题各版本.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及解析答案.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(网校专用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(精选题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(真题汇编).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(最新).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(易错题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(夺冠).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(名师系列).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(历年真题).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全国通用).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案(全优).docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案解析.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案参考.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案免费.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案下载.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精选题】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【精品】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【真题汇编】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【有一套】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【最新】.docx
  • 人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx人教版数学三年级(下册)期末综合素养提升题及答案【新】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1