分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型Unit 2 单元话题任务型阅读练习-2022-2023学年八年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780764
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:135.26KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题任务型阅读练习-2022-2023学年八年级英语上册单元重难点易错题精练人教版 单元 话题 任务 阅读 练习 2022 2023 学年 年级 英语 上册 难点 易错题 精练 人教版
    资源描述:

    1、Unit 2 How often do you exercise?单元话题任务型阅读专项练习(2022全国八年级课时练习)请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,回答5个问题。要求所写答案语法正确、语义完整。Because of COVID-19, schools around the world are closed and students are learning at home. Here are some students talking about what it is like.Andrea, a 14-year-old boy, IndiaThese days, we do al

    2、l our homework on the computer. I meet my teachers and classmates on video calls three times a week. I still have to put up my hand if I want to talk. I sometimes get bored with staying at home all day, but its important for us to stay indoors right now. I think we will go back to school very soon.L

    3、ucy, a 13-year-old girl, U.S.AIt is very different not being at school, but I keep in touch with(和保持联系)my teachers and classmates over video. I read and write a lot at home. I also take my P. E. class at home on Wednesday afternoons. The hardest thing about staying at home is that I cant visit my fr

    4、iends or go to birthday parties. But I enjoy spending more time with my family!Mavis, an 11-year-old girl, RussiaI use my iPad to take classes at home, but sometimes I get distracted(注意力分散的)because I want to play video games. To practice my math, I play cards with my younger brother. For music class

    5、, I make a song by tapping(轻敲)on cups of water. I have a lot of books in my bedroom, but I still miss the library. On Fridays, I read the news and take notes about how to stay safe from COVID-19.1Where does Andrea come from?_2How often does Andrea meet his teachers and classmates?_3When does Lucy ta

    6、ke her P. E. class at home?_4What does Mavis do to practice math?_5Who is the youngest of the three students?_(2022湖南永州八年级期末)阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。 My name is David Johnson. Im a soccer player and I work for a soccer club. Our soccer games are usually on Saturdays.On Saturday morning, I get up at hal

    7、f past seven and then exercise for an hour. At about nine oclock, I have breakfast with my family at home. I usually have bread and eggs. After that, I tell stories to my son. I go to the Sports Center at half past eleven and have lunch with the other(其他的) players at a quarter past twelve. For lunch

    8、, we usually eat healthy food like chicken and vegetables.The game usually starts at three oclock and finishes at five oclock. After the game, I go home. The Sports Center is about nine kilometers from my home. I usually get home by subway.6Is David a soccer player?_7What time does David get up?_ 8W

    9、hat does David do first after breakfast?_9What time does the game start?_10How far is the Sports Center from Davids home?_(2022广东龙门县科技教育局教学研究室八年级期末)请阅读下面这篇短文,根据所提供的信息,回答下列问题。The weekend in England is a little different from ours. The young people in the UK are going to have a wonderful weekend to pl

    10、ay and relax (放松).English young people like sports. So they usually do some sports on Saturday morning. Sports can make them excited and happy. In the afternoon, they often go shopping. They are going to buy many things for the next week, such as food, drink, fruit and vegetables. Because they have

    11、no time to do some shopping at weekdays. They are going to spend Saturday evening with their friends. They usually have a party. They are going to sing songs and dance together (一起) at the party. Sometimes they will stay very late.On Sunday, they often get up late. Some of them even sleep until the

    12、noon. They will have lunch with their family. In the afternoon, they sometimes go for a walk in the park or listen to music at home.On Sunday evening, they will go to bed early because they must get good ready for the new week.11When do English young people usually do some sports?_12What do English

    13、young people often do on Saturday afternoon? _13Who will they have lunch with on Sunday?_14Are they going to sing songs and dance together at the party?_15Why will they go to bed early on Sunday evening? _(2021吉林长白山保护开发区教师进修学校八年级期末)Dear Ben,Last weekend was very busy for our family, but it was a lit

    14、tle fun.On Saturday morning, my parents went shopping for clothes at the mall. My sister Tina stayed at home in the morning and played the violin. My brother Jim played computer games with his friends. I stayed at home, too. I did my homework. In the afternoon, I went to the park. On Saturday evenin

    15、g, my family had dinner at home. Then we went out for a walk.On Sunday morning, my family all stayed at home. My sister and I cleaned our rooms. My brother played the piano. In the afternoon, we visited our grandparents. We were happy to see them. We stayed at their house for dinner. After dinner we

    16、 went home. I was tired on Sunday night. So I went to bed early.Yours,Bob根据短文,回答下列问题。16Who wrote the e-mail?_17What did Bobs parents do on Saturday morning?_18How many people are there in Bobs family?_19What did Jim do on Sunday morning?_20Where did the family have dinner on Sunday?_(2021黑龙江齐齐哈尔市富拉尔

    17、基区教师进修学校八年级期末)Last Sunday, Mr. Li took his class to the Space Museum in Guangzhou. There were many things about the space there. First, they watched a movie about space travel. They saw how the space shuttle (航天飞机) took off in space and later landed on earth again. It was very exciting and they felt

    18、 that they were traveling in space themselves!After the movie, Mr. Li took them to see some models of rockets and the space shuttle. The models looked very real, but they were small. They also saw some moon stones.Before they left, they watched a video show about people living and working in a space

    19、-lab. The space-lab was very big. There were kitchens, bathrooms, bedrooms and a big workshop for people to work in. The people could stay in the space-lab for months.阅读短文,回答下面的问题21Who took his class to the Space Museum?_22What did they watch first?_23What did they watch after the movie?_24Did they

    20、see some moon stones?_25What were in the space-lab?_(2021全国八年级课时练习)John gets up early from Monday to Saturday, because he must go to school before 7: 30 on weekdays and go to the Drawing Club at 8: 00 on Saturday mornings. He usually goes to the bookshop on Saturday afternoons, and after supper he w

    21、atches TV until midnight. He doesnt get up early on Sundays. Johns parents both work on Sundays. John always watches TV after he gets up. Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch. After that, he goes back home and starts to play computer games until his parents come b

    22、ack. He does his homework after supper. He usually has lots of weekend homework, so he must spend three hours on it. He usually goes to bed at about 11: 00 p.m. on Sundays. He often complains he has too much homework to do. 阅读短文,回答下面的问题。26How often does John need to get up early?_27What does John do

    23、 on Sunday mornings?_28When does John do his weekend homework?_29Why does John have lunch in KFC on Sundays?_30Why does John often complain?_参考答案:1He/Andrea comes from India.2He/Andrea meets his teachers and classmates 3/three times a week.3She/Lucy takes her P. E. class at home on Wednesday afterno

    24、ons.4She/Mavis plays cards with her younger brother to practice math.5Mavis is the youngest of the three students.【导语】本文介绍了三个学生生在谈论由于新冠肺炎他们在家学习的情况。1根据“Andrea, a 14-year-old boy, India”可知安德里亚来自印度,故填He/Andrea comes from India.2根据“I meet my teachers and classmates on video calls three times a week.”可知安

    25、德里亚每周三次通过视频电话与老师和同学见面。故填He/Andrea meets his teachers and classmates 3/three times a week.3根据“I also take my P. E. class at home on Wednesday afternoons”可知露西星期三下午在家里上体育课,故填She/Lucy takes her P. E. class at home on Wednesday afternoons.4根据“To practice my math, I play cards with my younger brother. ”可知

    26、梅维斯和她的弟弟打牌来练习数学。故填She/Mavis plays cards with her younger brother to practice math.5根据“Mavis, an 11-year-old girl, Russia”结合其他两个学生的年龄可知梅维斯是三个学生中最小的。故填Mavis is the youngest of the three students.6Yes, he is.7At half past seven.8He tells stories to his son.9At three oclock.10About nine kilometers.【导语】本

    27、文是David介绍了自己的周末生活。6根据“Im a soccer player”可知,他是一个足球运动员,故填Yes, he is.7根据“On Saturday morning, I get up at half past seven”可知,在7:30起床,故填At half past seven.8根据“After that, I tell stories to my son”可知,早餐后跟儿子讲故事,故填He tells stories to his son.9根据“The game usually starts at three oclock”可知,比赛通常是3点开始,故填At th

    28、ree oclock.10根据“The Sports Center is about nine kilometers from my home”可知,体育中心离作者家大约九公里,故填About nine kilometers.11They/English young people usually do some sports on Saturday morning./On Saturday morning.12They often go shopping on Saturday afternoon./Go shopping.13They will have lunch with their f

    29、amily./Their family.14Yes, they are.15Because they must get good ready for the new week.【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了英国的年轻人是如何度过周末的。11根据文中“So they usually do some sports on Saturday morning.”可知,英国年轻人在周六早上做一些运动。故填They/English young people usually do some sports on Saturday morning./On Saturday morning.12根据文中“In

    30、 the afternoon, they often go shopping.”可知,英国的年轻人在周六下午经常去购物。故填They often go shopping on Saturday afternoon./Go shopping.13根据文中“They will have lunch with their family.”可知,星期天他们将和他们的家人共进午餐。故填They will have lunch with their family./Their family.14根据文中“They are going to sing songs and dance together (一起

    31、) at the party.”可知,他们会在聚会上一起唱歌跳舞。故填Yes, they are.15根据文中“On Sunday evening, they will go to bed early because they must get good ready for the new week.”可知,星期天晚上他们要早睡,因为他们必须为新的一周做好准备。故填Because they must get good ready for the new week.16Bob (wrote the e-mail).17They went shopping (for clothes at the

    32、mall).18Five/5 (people).19He played the piano.20At their grandparents house.【导语】本文是Bob给Ben写的一封信。他在信中向Ben介绍了自己及全家人在周末的活动情况。16根据信件右下角落款人“Bob”可知,这是Bob写给Ben的信。故填Bob (wrote the e-mail).17根据“On Saturday morning, my parents went shopping for clothes at the mall.”可知,星期六早上,Bob的父母去商场买衣服了。故填They went shopping

    33、(for clothes at the mall).18根据“my parents went shopping for clothes at the mall. My sister Tina stayed at home in the morning and played the violin. My brother Jim played computer games with his friends. I stayed at home, too.”可知,这里提到Bob的父母,Bob妹妹和弟弟,因此加上Bob本人,一共是5口人。故填Five/5 (people).19根据“On Sunday

    34、morning, my family all stayed at home. My sister and I cleaned our rooms. My brother played the piano.”可知,星期日早上,弟弟Jim弹钢琴。故填He played the piano.20根据“In the afternoon, we visited our grandparents. We were happy to see them. We stayed at their house for dinner.”可知,星期日,Bob一家在他们的爷爷奶奶家吃晚饭。故填At their grand

    35、parents house.21Mr. Li.22A movie about space travel.23Some models of rockets and the space shuttle.24Yes, they did.25Kitchens, bathrooms, bedrooms and a big workshop.【导语】本文是一篇记叙文,讲述了上周日,李老师带着班上的同学去参观广州的太空博物馆的见闻。21根据“Last Sunday, Mr. Li took his class to the Space Museum in Guangzhou.”可知是李老师带着学生去的,故填

    36、Mr. Li.22根据“First, they watched a movie about space travel.”可知,他们先去看了关于太空之旅的电影,故填A movie about space travel.23根据“After the movie, Mr. Li took them to see some models of rockets and the space shuttle.”可知,看完电影,他们去看了火箭和航天飞机,故填Some models of rockets and the space shuttle.24根据“They also saw some moon sto

    37、nes.”可知,他们看到了月球上的石头,故填Yes, they did.25根据“There were kitchens, bathrooms, bedrooms and a big workshop for people to work in.”可知,空间实验室里有厨房、浴室、卧室、工作间。故填Kitchens, bathrooms, bedrooms and a big workshop.26Every day except on Sundays.27He watches TV.28On Sunday evenings.29Because his parents arent at home

    38、.30Because he has too much homework to do.【分析】本文主要介绍了John的日常生活和周末生活。26根据“John gets up early from Monday to Saturday”可知,从周一到周六他需要早起,故填Every day except on Sundays.27根据“John always watches TV after he gets up”可知,周日早上起床后他总是看电视,故填He watches TV.28根据“He does his homework after supper. He usually has lots of weekend homework, so he must spend three hours on it”可知,在周日晚上做作业,故填On Sunday evenings.29根据“Johns parents both work on Sundays”可知,因为他父母不在家,故填Because his parents arent at home.30根据“He often complains he has too much homework to do”可知,他抱怨有太多的作业要做,故填Because he has too much homework to do.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2 单元话题任务型阅读练习-2022-2023学年八年级英语上册单元重难点易错题精练(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780764.html
    相关资源 更多
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx
  • 人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1