分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型Unit 4 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781931
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:148.14KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练外研版2019 单元 错综 练习 2
    资源描述:

    1、Unit 4单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、A(2022四川成都外国语学校高一阶段练习)I think a close friend is someone you get on really well with, who helps you when you have problems, who gives you advice, and who always has time for you. I didnt use to have many close friends when I was at school or at university as I was very shy, but now I have several. Th

    3、ey are all womenI think its difficult to have a close friend of the opposite sex (异性).MarieI dont really have any close friends. I know a lot of people but mainly through work, and the kind of social occasions when we meet are business dinners and evening parties. I think if you come from a really c

    4、lose family, then friends are a bit unnecessary. The little free time I have I prefer to spend with my family. RichardI think a close friend is someone who youve known for a long time, and who you still get on with. They probably have similar hobbies to you so you can do things together. Ive got thr

    5、ee close friends who I was at high school with and we often go away together (without our parents of course). We always go camping and somewhere we can go walking, play football and be outside in the open air.DavidFor me close friends are the people you spend your free time with. I go out at weekend

    6、s with a group of people there are about seven of us, and Id say we are all close friends. We also live near each other. I dont think you can have close friends at a distance; you need to be able to see each other often. But I dont think you need to be doing the same things. I mean Im at university

    7、but none of my friends are. Ana1What does David enjoy?APhysical activity.BParent-child camp.CGoing to evening parties.DPlaying out in the open alone.2What do we know about Anas friends?AThey are college students.BThey are doing the same things.CThey dont live far away.DThey dont see each other often

    8、.3What does Richard say about friends?AIts hard to make friends at work.BTheyre less important than family.CFriends need to have a lot in common.DFriends are necessary for people.B(2022黑龙江嫩江市第一中学校高一开学考试)Mark Smith and Jarryd Haines are good friends. The two boys from Sydney have known each other for

    9、 most of their lives. Both of them enjoy playing Australian football.A few years ago, when Mark was nine, he developed brain cancer. The disease robbed the boy of his sight, part of his hearing and his ability to play his favorite sport. However, throughout the years, Jarryd remained his closest fri

    10、end. They still share their love of Australian football. And they still enjoy talking about the Sydney Swans, their favorite team.Two weeks ago, I took my seat at Sydney Cricket Ground to watch the Swans. The old stadium was crowded with fans. Shortly into the second quarter, heard some great commen

    11、tary(实况报道) from a boy. Play by play, Jarryd was bringing the game to life. I turned and saw him. Mark was sitting next to him.Although he cannot see anymore, Mark still loves the Swans very much. Usually, he goes to the stadium and listens to the commentary on the radio. However, in the second quart

    12、er of that match, the radio system broke down. That was when his friend Jarryd stepped in.I hardly looked at the Swans and Buddy, the teams star player. Instead, I was focusing on Jarryd and Mark. “Whats happening now, mate?” Mark asked. “Dont worry. Mark,” Jarryd replied. “Okay. Buddys got it. Will

    13、 he go for it? Hes going for it! Its his tenth goal! Buddy is on fire!” Mark listened carefully. He was lost in the magic of Australian football brought to life by his friend.Sports can be competitive. However, they can also allow us to share wonderful moments with others, may they be close friends

    14、or perfect strangers. Here, Jarryd and Mark have moved me, and perhaps some other spectators(观众), with the best commentary.4Why didnt Mark play Australian football any longer?AHe took up new hobby.BHe lost his sight .CHe was unable to play it because of his disease.DHis favorite team-the Sydney Swan

    15、s lost the game.5What did Jarryd do for Mark at the stadium?AHe helped him step into the stadium.BHe made Buddy score his tenth goal.CHe was lost in the magic of Australian football.DHe provided commentary for him when the radio system failed.6Which of following words best describe Jarryd?AGenerous

    16、and active.BConsiderate and patient.CDiligent and ambitious.DCompetitive and smart7What is the text mainly about?AA lively commentary.BThe Swans and Buddy.CAn Australian football match.DThe precious friendship between two boys.C(2021黑龙江大庆一中高一阶段练习)Too many people want others to be their friends, but

    17、they dont give friendship back. That is why some friendship doesnt last long. To have a friend, you must learn to be one. You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be good friend means learning three rules: be honest; be generous; be understanding.Hon

    18、esty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you do not tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you havent been honest, you may lose the friends trust. Good friends always count on one another to speak and act honestly.Generosity m

    19、eans sharing and sharing makes a friendship grow. You do not have to give your lunch money or your clothes. Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can be very valuable to friend. They tell your friend what is important to you. By sharing them, you help your friend know bette

    20、r.Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yours

    21、elf in your friends place so you can understand the problem better.No two friendships are ever exactly alike. But all true friendships have three thinks in common. If you plan to keep your friends, you must practice honesty, generosity and understanding.8Some friendships dont last very long because_

    22、.Asome people receive friendship but dont give friendship backBthere are too many people who want to make friendsCthose who give others friendship receive friendship from others.Dthey dont know friendship is something serious.9According to the passage honesty is_.Asomething countableBthe base of fri

    23、endshipCas important as moneyDmore important than anything else10Which of the following isnt mentioned in the passage?AAlways tell your friends the truth.BSharing your mind with your friends is of great value.CDiscussing your problems with your friends often helps to solve the problem.DA friend who

    24、gives you his lunch money is a true friend.11The best title of this passage is_.AHonesty Is the Best PolicyBA Friend in Need is a Friend IndeedCHow to Be FriendsDThree Important Points in LifeD(2022广东北京师范大学珠海分校附属外国语学校高一阶段练习)America is a mobile society. Friendships between Americans can be close and

    25、real, yet disappear soon if situations change. Neither side feels hurt by this. Both may exchange greetings for a year or two, perhaps a few letters for a whilethen no more. If the same two people meet again by chance, even years later, they pick up the friendship. This can be quite difficult for us

    26、 Chinese to understand, because friendships between us flower more slowly but then may become lifelong feelings, extending (延伸) sometimes deeply into both families.Americans are ready to receive us foreigners at their homes, share their holidays, and their home life. They will enjoy welcoming us and

    27、 be pleased if we accept their hospitality (好客) easily.Another difficult point for us Chinese to understand Americans is that although they include us warmly in their personal everyday lives, they dont show their politeness to us if it requires a great deal of time. This is usually the opposite of t

    28、he practice in our country where we may be generous with our time. Sometimes, we, as hosts, will appear at airports even in the middle of the night to meet a friend. We may take days off to act as guides to our foreign friends. Americans, however, express their welcome usually at homes, but truly ca

    29、n not manage the time to do a great deal with a visitor outside their daily routine (日常生活). They will probably expect us to get ourselves from the airport to our own hotel by bus. And they expect that we will phone them from there. Once we arrive at their homes, the welcome will be full, warm and re

    30、al. We will find ourselves treated hospitably.For Americans, it is often considered friendlier to invite a friend to their homes than go to restaurants, except for purely business matters. So accept their hospitality at home!12Who might be the writer of this passage?AAn American.BA Chinese.CA profes

    31、sor.DA student.13According to the last two paragraphs, what will probably happen to us when we arrive in America to visit an American friend ?AWell be warmly welcomed at the airport.BWell be offered a ride to his home.CWell be treated hospitably at his home.DWell be treated to dinner in a restaurant

    32、.14What may be a suitable title for this passage?AFriendships between ChineseBFriendships between AmericansCAmericans hospitalityDAmerican and Chinese views of friendships15What does the underlined word “hospitality” in the last paragraph mean?AEntertainmentBFriendlinessCEnvironmentDHospital第二节(共5小题

    33、;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2021贵州贵阳一中高一阶段练习)How to make friends at a new schoolStarting with a new school can be difficult. Everything seems to be different, and you dont even know where to go for your own class. _16_if you use these skills, you can quickly turn some

    34、 of those strangers into friends.Be yourself. _17_If some people dont accept you, theyre not the kind of friends you need. People often stay together because they have similar interests. For example, someone who does a lot of sports may make friends with those who also run or swim a lot. _18_Remembe

    35、r to be nice to the people you meet at your new school. If you think that you will say something that may make them feel sad, do not say anything and just nod your head if they talk to you. Also, remember to be as helpful as possible. Believe in yourself. A smile goes a long way. When you walk in th

    36、e halls, dont keep your eyes on the floor. Raise your head and make eye contact (目光接触) with other people If you see someone you know, smile or say “Hi” Introduce yourself, _19_Remember peoples names. You like it when people use your name, and so do other people. _20_ Besides, ask them in a kind way

    37、if they have a nick name. Youd be surprised how often this might come in handy.ABe friendly to others.BMaking new friends can be hard, tooCJoin afterschool activities you like.DNever change who you are to try and fit in.ETell them your name and where youre from.FPeople may become angry if you just b

    38、egin by saying “Hey” each time.GDont sit at the back of the classroom where other people dont notice you!第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2022全国高一)In December, 2009, 46-year-old Phil Belfiore was teaching his students how to write a pastiche (模仿作品)

    39、of Robert Frosts poem. He liked the _21_ he had written for them, so he _22_ it on his answering machine (电话答录机). That brought an unusual _23_ to him.When Phil returned from New Year vacation, he listened to _24_. One gentleman said he was sorry for dialing wrongly. He added he heartily _25_ the poe

    40、m. Phil laughed and thought nothing more about it. _26_, the phone rang days later. Phil recognized the voice. “He _27_ for bothering me, but he wanted to hear the poem again,” recalls Phil. The caller is John, 73 years old. It turned out that his brothers number was _28_ to Phils; thus the wrong ca

    41、ll happened. “I told him to call back anytime.”That was 11 years ago. Theyve talked regularly ever since. John _29_ most calls. Phil will ring if a long time has passed and he has any _30_ to worry. “We always _31_ each other when theres been a storm or a sports event,” Phil says. Gradually, their c

    42、onversations grew more _32_. “We talk about health, finances, and whatever else comes up.”They planned twice to visit the other, but circumstances _33_ their plans. They havent gone to a game or had a coffee together. Neither _34_ the “havent”, as picking up the phone is enough. “My best friend is s

    43、omeone Ive not yet _35_,” says John.21AstoryBexampleCimageDprogram22ArecordedBtestedCspreadDexplained23AvacationBfriendshipClessonDconversation24Aholiday wishesBlatest newsCvoice messagesDcourse evaluation25AunderstoodBlearntCrecommendedDenjoyed26AThereforeBInsteadCHoweverDMoreover27AlongedBapologiz

    44、edCaccountedDallowed28AequalBrelatedCsubjectDclose29AmakesBmissesCsuggestsDexpects30AproblemBtimeCreasonDchoice31AprotectBvisitCinspireDcontact32AcommercialBpersonalCuniqueDcommon33Acrossed upBlet onCkept toDconsisted of34AforgetsBmentionsCimaginesDminds35AheardBthankedCmetDleft第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满

    45、分15分)(2022全国高一课前预习)语法填空Nowadays, we can move around the world and still stay in touch with _36_ people that we want to remain friends with. Social media tools let us see what our friends are up _37_ and maintain friendships. All we need is a wi-fi _38_ (connect). The digital age also _39_ (able) us

    46、to find people who share our _40_ (interest). But when you “friend” people online, does this mean that they _41_ (real) are your friends? It depends. If people always exchange true personal information online, then yes, these friendships can be real and _42_ (meaning). But we need to keep in mind th

    47、at _43_ we see on social media is often not the whole truth about a person. On social media sites, people tend _44_ (post)only positive updates that make them appear happy _45_ friendly. But this doesnt mean that we should throw the baby out with the bathwater.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46(2022广东盐

    48、田高中高一期中)假定你是李华,你的交换生好友Ben最近沉迷于玩电脑游戏,这导致他的学习成绩下降,为此他感到苦恼,来信请求你的建议。请你给他回信,内容包括:1.表示担忧; 2.提出建议; 3.表达期待。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Ben, _Yours,Li Hua第二节(满分25分)47(2021山东东平高级中学高一期中)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。When Jessica and her husband Edward welcomed their first child, the

    49、y quickly understood that parenting would not be easy.Edward owned a textile(纺织品) business in Texas,but it was struggling. With a baby at home now, expenses went up, while income stayed the same or even went down in some months.There was constantly a lack of money.Luckily, Edwards business grew slow

    50、ly, and Jessica managed to save some money. But just when it appeared that they would be having a less stressful month, another problem knocked at their door : the washing machine broke down again.After considering her options, Jessica realized that there was no point in getting the machine repaired

    51、. Jessica sat down to search online for a machine that she could afford. An hour of searching led her to one good find, but it cost $250, and Jessica could only afford to pay $150. In the end, she decided to see the owner James in person.Upon arrival,a man opened the door.There was sadness in his ey

    52、es.“ How may I help you? ” he asked. “ Hi! Im Jessica. I messaged you regarding the washing machine. Can I have a look at it? ”“Oh,sure. Come in,” James said. It seemed that the man was planning to move away.“ Well, I hope you remember I said I wanted to talk about the price,” Jessica said embarrass

    53、edly.“I cant extend my budget beyond $150. We just had a baby, and you know things are not so well financially, so I am wondering if you could give me a discount?”James stood there silently for a while. The womans sincere request made him think about his wife again,who had just passed away. He remem

    54、bered she once told him that if he had the resources,he should help those who are less fortunate.Then he nodded his head in agreement.“Sure. $150 sounds like a good deal to me,” he said. Jessicas eyes widened in surprise.“Really? You are so nice. Thank you so much!”Paragraph 1:As Jessica entered the

    55、 room, she saw the white machine._Paragraph 2:After getting home, Jessica was shocked to find $150 in the machine._参考答案:1A2C3B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章中的四人对亲密朋友这个话题发表了各自的看法。1细节理解题。根据第三段最后David说的话“We always go camping and somewhere we can go walking, play football and be outside in the open air.(我们总是去野营,去一

    56、个可以散步、踢足球和待在户外的地方。)”可知,David热爱体育活动。故选A。2细节理解题。根据末段中的“We also live near each other. (我们彼此住的不远。)”可知,Anna的朋友都住得离彼此很近。故选C。3细节理解题。根据第二段最后Richard说的话“I think if you come from a really close family, then friends are a bit unnecessary. (我认为如果你来自一个非常亲密的家庭,那么朋友就有点多余了。)”可知,Richard认为朋友没有家庭重要。故选B。4C5D6B7D【解析】【导语】

    57、这是一篇记叙文。文章讲述了一对来自悉尼的好朋友 Mark 和 Jarryd ,他们都喜欢踢澳式足球。Mark 在9岁时患上了脑癌,病魔夺去了他的视力和部分听觉,他再也不能做自己喜欢的运动了,但 Jarryd 一直陪伴着他。他们一起去看球赛,当无线电广播系统出现故障时,Jarryd 为 Mark 提供了现场解说。4细节理解题。根据文章第二段“A few years ago, when Mark was nine, he developed brain cancer. The disease robbed the boy of his sight, part of his hearing and

    58、his ability to play his favorite sport. (几年前,马克九岁的时候,他得了脑癌。 这种疾病夺去了这个男孩的视力、部分听力和他最喜欢的运动的能力。)”可知,Mark 不再踢澳式足球的原因是因为他的疾病。故选C项。5细节理解题。根据文章第四段“Usually, he goes to the stadium and listens to the commentary on the radio. However, in the second quarter of that match, the radio system broke down. That was w

    59、hen his friend Jarryd stepped in.(通常,他去体育场听收音机里的评论。 然而,在那场比赛的第二节,无线电系统坏了。 这时他的朋友杰瑞德介入了。)”和第五段中 Jarryd 对比赛的解说可知,当无线电广播系统出现故障时,Jarryd 为 Mark 提供了现场解说。故选D项。6推理判断题。根据文章第五段“ “Whats happening now, mate?” Mark asked. “Dont worry. Mark,” Jarryd replied. “Okay. Buddys got it. Will he go for it? Hes going for

    60、it! Its his tenth goal! Buddy is on fire!” Mark listened carefully.(“现在发生什么事了,伙计?”Mark问。“别担心。 马克,”Jarryd答道。“好吧。巴迪拿到它了。他会进球吗? 他要进球了! 这是他的第十个进球! 巴迪太激动了!” Mark 听得很认真。) ”可知,Jarryd 一直在给 Mark 耐心讲解比赛,由此可推知,Jarryd 是一个耐心、体贴的人。故选B项。7主旨大意题。分析全文内容可知,文章讲述了一对来自悉尼的好朋友 Mark 和 Jarryd ,他们都喜欢踢澳式足球。Mark 在9岁时患上了脑癌,病魔夺去了

    61、他的视力和部分听觉,他再也不能做自己喜欢的运动了,但 Jarryd 一直陪伴着他。他们一起去看球赛,当无线电广播系统出现故障时,Jarryd 为 Mark 提供了现场解说。由此可知,这篇文章主要讲述了两个男孩之间珍贵的友谊。故选D项。8A9B10D11C【解析】【导语】本文是一篇说明文。很多人在交朋友时,只想要对方的付出友情,而自己却不付出,这样的友谊不会持续太长时间。如何做一个好朋友呢,这篇短文告诉我们应该学会三个原则:诚实、慷慨、理解。8细节理解题。根据第一段“Too many people want others to be their friends, but they dont gi

    62、ve friendship back. That is why some friendship doesnt last long.(太多的人想要别人成为他们的朋友,但他们不会回报友谊。这就是为什么有些友谊不会持续很长时间)”可知,很多人都想要別人成为他们的朋友,而他们自己不付出友谊,这就导致他们的友谊维持不了多长时间。故选A。9细节理解题。根据第二段中“Honesty is where a good friendship starts.(诚实是一段良好友谊的开始)”可知,诚实是友谊的基础。故选B。10细节理解题。根据第二段中“If you dont tell the truth, people

    63、 usually find out. (如果你不说实话,人们通常会发现)”可知A项正确;根据第三段“Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can be very valuable to friends. (自然地,你会想要分享你的想法和感受。这些对朋友来说很有价值)”可知 B项正确;根据第四段“Talking about the problem can make it easier to solve. (谈论这个问题可以使它更容易解决)”可知C项正确;故D项“给你午餐钱的朋友才是真正的朋友”文中没有提到。

    64、故选D。11主旨大意题。根据第一段“Learning to be a good friend means learning three rules: be-honest; be generous;be understanding.(学习做一个好朋友意味着学习三条规则:要诚实;要慷慨;要善解人意)”及全文内容可知,这篇短文教我们如何成为一个好朋友。所以“How To Be a Friend”作为文章标题最为合适。故选C。12B13C14D15B【解析】【导语】本文是一篇说明文。本文主要介绍了美国人和中国人对待友谊的区别。12推理判断题。根据第一段“This can be quite diffic

    65、ult for us Chinese to understand,(我们中国人这可能非常难以理解)”可知,作者用第一人称,可推断,这篇文章的作者可能是中国人。故选B。13细节理解题。根据倒数第二段“Once we arrive at their homes, the welcome will be full, warm and real. (一旦我们到达他们的家,欢迎将是充实的,温暖的和真实的)”以及最后一段“For Americans, it is often considered friendlier to invite a friend to their homes than go to

    66、 restaurants, except for purely business matters. (对美国人来说,邀请朋友到家里做客通常被认为比去餐馆就餐更友好,除了纯粹的商务事务)”可知,在美国拜访一位美国朋友时,被邀请到家中做客,一定是受到盛情款待。故选C。14主旨大意题。根据第一段“Friendships between Americans can be close and real, yet disappear soon if situations change. This can be quite difficult for us Chinese to understand, be

    67、cause friendships between us flower more slowly but then may become lifelong feelings, extending sometimes deeply into both families. (美国人之间的友谊可以是亲密而真实的,但如果情况发生变化,友谊很快就会消失。这对我们中国人来说是很难理解的,因为我们之间的友谊开花的速度比较慢,但随后可能会变成终身的感情,有时会深深地延伸到两个家庭)”及全文可知,文章主要介绍了美国人和中国人对于友谊的区别。所以“American and Chinese views of frie

    68、ndships(美国人和中国人对友谊的看法)”作为文章标题最为合适。故选D。15词义猜测题。根据划线词前文“For Americans, it is often considered friendlier to invite a friend to their homes than go to restaurants, except for purely business matters. (对美国人来说,邀请朋友到家里做客通常被认为比去餐馆就餐更友好,除了纯粹的商务事务)”并结合上文可知,美国人邀请朋友到家里做客是一种更亲切、友好的款待,所以hospitality为“亲切、友好”之意。故选B

    69、。16B17D18A19E20F【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了在新学校交朋友的方法。16上文“Starting with a new school can be difficult.(从一所新学校开始可能很困难)”说明从新学校开始可能是困难的,以及下文“If you use these skills, you can quickly turn some of those strangers into friends.(如果你使用这些技巧,你可以很快地将一些陌生人变成朋友)”说明要介绍一些交朋友的技巧,B项“交新朋友也很难”承接上文,引出下文,符合题意。故选B。17上文“Be you

    70、rself.(做你自己)”为本段标题句,说明要做自己,D项“永远不要为了努力融入其中改变你是谁”说明要坚持做自己,符合本段含义。故选D。18下文“Remember to be nice to the people you meet at your new school.(记住要善待你在新学校遇到的人)”以及“Also, remember to be as helpful as possible.(此外,请记住尽可能提供帮助)”说明对待别人要怀有善意,A项“对别人友好”可以作为本段标题句,符合题意。故选A。19上文“Introduce yourself,(自我介绍)”说明要介绍自己,E项“告诉他

    71、们你的名字和来自哪里”具体说明自我介绍的方式,承接上文,符合题意。故选E。20上文“You like it when people use your name, and so do other people.(你喜欢别人叫你的名字,其他人也一样)”说明大家都喜欢别人叫自己的名字,F项“如果你每次刚开始说“嘿”,人们可能会生气”说明如果不叫对方的名字可能会使人生气,承接上文,符合题意。故选F。21B22A23B24C25D26C27B28D29A30C31D32B33A34D35C【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了电话答录机上的一首诗以及一通打错的电话为Phil和John开启一段特殊友谊

    72、的故事。21考查名词词义辨析。句意:他喜欢他为他们写的例子,所以他把它记录在他的答录机上。A. story故事;B. example示例;C. image图像;D. program程序。根据上文“46-year-old Phil Belfiore was teaching his students how to write a pastiche (模仿作品) of Robert Frosts poem”可知,此处表示Phil自己仿写了一首诗给学生作范例。故选B。22考查动词词义辨析。句意:他喜欢他为他们写的例子,所以他把它记录在他的答录机上。A. recorded记录;B. tested测试;

    73、C. spread传播;D. explained解释。根据下文的“he wanted to hear the poem again”可知,Phil把自己写的诗录成了电话答录机的留言。故选A。23考查名词词义辨析。句意:这给他带来了不同寻常的友谊。A. vacation假期;B. friendship友谊;C. lesson课程;D. conversation对话。根据下文对Phil和John故事的介绍,尤其是最后的“My best friend is someone Ive not yet 15,” says John.”可知,此处表示这件事带给Phil带来了一段不寻常的友谊。故选B。24考查

    74、名词短语辨析。句意:当Phil从新年假期回来时,他听到了语音留言。A. holiday wishes节日祝福;B. latest news最新消息;C. voice messages语音留言;D. course evaluation课程评估。根据上文“on his answering machine”和下文的“one gentleman said” 可知,Phil度假回来后,开始听电话答录机中的语音信息。故选C。25考查动词词义辨析。句意:他补充道,他非常喜欢这首诗。A. understood理解;B. learnt学习;C. recommended推荐;D. enjoyed喜欢。根据下文“h

    75、e wanted to hear the poem again”可知,打错电话的人说他非常喜欢那首诗。故选D。26考查副词词义辨析。句意:然而,几天后电话铃响了。A. Therefore因此;B. Instead代替;C. However然而;D. Moreover此外。根据语境可知,Phil听了对方的留言后,笑了笑,没再多想这件事,但是几天过后,那人又打来了电话,前后之间存在转折关系。故选C。27考查动词词义辨析。句意:Phil回忆道:“他为打扰我而道歉,但他想再听一遍这首诗。”A. longed渴望;B. apologized道歉;C. accounted视为;D. allowed允许。根

    76、据语境和常识可知,此处表示Phil回忆说:“他为打扰到我道歉,但是他想再听一遍那首诗。”。故选B。28考查形容词词义辨析。句意:原来他哥哥的电话号码和Phil的差不多。A. equal相等的;B. related相关的;C. subject服从于;D. close酷似的。根据下文“thus the wrong call happened”可知,因为Phil的电话号码和他哥哥的很相似,所以他才会打错电话。故选D。29考查动词词义辨析。句意:John打电话最多。A. makes制作;B. misses错过;C. suggests建议;D. expects期望。根据下文“Phil will ring

    77、 if a long time has passed and he has any 10 to worry.”可知,多数时候都是John先打电话。make phone calls“打电话”。故选A。30考查名词词义辨析。句意:如果过了很长时间他不打来电话,Phil有理由担心,他便会打电话过去。A. problem问题;B. time时间;C. reason原因;D. choice选择。根据上文“John 9 most calls.”可知,总是John先打来电话,如果长时间他不打来电话,Phil有理由担心,他便会打电话过去。故选C。31考查动词词义辨析。句意:当发生暴风雨或体育赛事时,我们总是互

    78、相联系。A. protect保护;B. visit访问;C. inspire激发;D. contact联系。根据下文“when theres been a storm or a sports event”可知,当发生暴风雨或体育赛事时,他们总是互相联系。故选D。32考查形容词词义辨析。句意:渐渐地,他们的谈话变得更加个人化。A. commercial商业的;B. personal私人的;C. unique独特的;D. common普通。根据上文“when theres been a storm or a sports event”和下文“We talk about health, financ

    79、es”可知,他们的交谈的内容越来越私人化。故选B。33考查动词短语辨析。句意:他们计划两次去拜访彼此,但情况把他们的计划搞砸了。A. crossed up阻挠;B. let on透露;C. kept to遵守; D. consisted of包括。根据下文“They havent gone to a game or had a coffee together.”根据,有两次他们计划拜访对方,但是现实情况打乱了他们的计划。cross up“搅乱,彻底破坏”。故选A。34考查动词词义辨析。句意:也不介意他们还没有彼此见过,因为拿起电话就足够了。A. forgets忘记;B. mentions提及;

    80、C. imagines想象; D. minds介意。根据下文的“as picking up the phone is enough”可知,他们都不介意没有见过彼此。故选D。35考查动词词义辨析。句意:John说:“我最好的朋友是我还没见过的人。”A. heard听到;B. thanked感谢;C. met见面; D. left离开。根据语境可知,John和Phil他们两个从来都没有见过面,但是John说他最好的朋友是他尚未见过的人。故选C。36the37to38connection39enables40interests41really42meaningful43what44to post45

    81、and【解析】【分析】本文是一篇议论文,主要讲的是社交媒体给我们带来的好处以及存在的问题。36考查定冠词。句意:如今,我们可以在世界各地移动,仍然与我们想要保持朋友关系的人保持联系。that we want to remain friends with为that引导的定语从句,限定people,因此空格处需用定冠词表特指,故填the。37考查固定短语。句意:社交媒体工具让我们了解我们的朋友在做什么,并维持友谊。be up to为固定短语,意为“从事于”,因此空格处为介词to,故填to。38考查名词。句意:我们只需要一个无线网络连接。由前面的a可知,空格处用名词的单数形式,connect的名词为

    82、connection,意为“连接”,故填connection。39考查一般现在时和主谓一致。句意:数字时代也使我们能够找到与我们有共同兴趣的人。空格处用动词作谓语,able的动词为enable,意为“使能够”,通篇时态为一般现在时,主语The digital age(数字时代)为单数,因此空格处用第三人称单数,故填enables。40考查名词的复数。句意:数字时代也使我们能够找到与我们有共同兴趣的人。由our可知,空格处用复数,故填interests。41考查副词。句意:但是当你在网上“加”别人为好友时,这是否意味着他们真的是你的朋友呢?空格处用副词修饰动词are,real的副词为really

    83、,意为“真正地”,故填really。42考查形容词。句意:如果人们总是在网上交换真实的个人信息,那么是的,这些友谊可以是真实而有意义的。空格处用形容词作表语,根据句意可知,空格处为“有意义的”,其形容词为meaningful,故填meaningful。43考查主语从句的引导词。句意:但我们需要记住,我们在社交媒体上看到的往往不是一个人的全部真相。that从句中空格处引导主语从句,从句中缺少see的宾语,因此引导词用what,故填what。44考查不定式。句意:在社交媒体网站上,人们倾向于只发布积极的更新,让自己看起来开心和友好。tend to do sth.为固定短语,意为“倾向于做某事”,因

    84、此空格处用不定式,故填to post。45考查连词。句意:在社交媒体网站上,人们倾向于只发布积极的更新,让自己看起来开心和友好。根据句意可知,happy和friendly之间为并列关系,因此空格处用连词and,故填and。【点睛】46Dear Ben,Learning you are addicted to playing computer games recently, Im really concerned about you. And Im writing to give you some advice.Actually, playing computer games for too l

    85、ong has a bad effect on our study, and even does harm to our health. So you should get rid of it as soon as possible. I think you can try adopting a healthier lifestyle by doing things like reading. Take part in school activities, which can help you make friends and broaden your horizons.Hope my adv

    86、ice will be helpful to you.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给交换生好友Ben回信,对他沉迷游戏表达担忧并提出建议。【详解】1.词汇积累建议:advicesuggestion实际上:actuallyin fact对有不良影响:have a bad effect onhave a bad influence on参加:take part injoin in2.句式拓展简单句变复合句原句:Actually, playing computer games for too long has a bad effect on our stu

    87、dy, and even does harm to our health.拓展句:Actually, playing computer games for too long has a bad effect on our study, which even does harm to our health.【点睛】【高分句型1】Learning you are addicted to playing computer games recently, Im really concerned about you. (运用了现在分词作状语及省略连接词that的宾语从句)【高分句型2】Take part

    88、 in school activities, which can help you make friends and broaden your horizons. (运用了which引导的非限制性定语从句)47Paragraph 1:As Jessica entered the room, she saw the white machine. It appeared brand new, exactly as she had seen it online. After checking the washing machine, Jessica was quite satisfied and q

    89、uickly paid for it. Then James carried the huge machine to Jessicas car. Before moving it, he secretly put the money he just received into the machine. When all was done, James said with a sincere smile, “I hope the machine can help you in daily life. ”Jessica thanked him once more before leaving.Pa

    90、ragraph 2:After getting home, Jessica was shocked to find150 in the machine. She got a message from James. “Its a gift for your family. I dont think it is fair to ask for money from someone who was already struggling financially, ” it read. Jessica was so touched. Edwards business was gradually doin

    91、g well. They sold their house to a poor family and moved into a large one. When moving away,she left the washing machine there with a note that read, “A gift from the former owner. Jessica. ”【解析】【导语】本文以人物为线索展开,讲述了Jessica和丈夫 Edward在迎来自己的第一个孩子后,生活艰难。同时,由于生意经营不善,导致家庭更加贫困。Jessica想过要购买一台洗衣机,可是仅能支付的起150美元

    92、。而卖家James 善意的帮助,把原价250元的洗衣机不仅以150美元的价格出售给了Jessica而且,还偷偷地把钱放到了洗衣机里,帮助Jessica一家的故事。通过该故事,让Jessica明白的是“帮助他人”的真谛。【详解】1.段落续写:第一段首句内容“当杰西卡走进房间时,她看到了白色机器。”可知,第一段可描写作者想帮助他,与他一起走路的经过。Jessica走进房间后,看到洗衣机的惊喜之情并向卖家James 表达感谢。同时还要描写James悄悄把钱放进洗衣机内的情节。 由第二段首句内容“回家后,杰西卡惊讶地发现机器里有150美元。”可知,第二段可描写Jessica回家后发现事实的真相,同时之

    93、后经济情况好转的情况下,Jessica一家人也帮助别人的情节。2.续写线索:买洗衣机他人的帮助感谢发现真相惊讶兴奋帮助他人3.词汇激活行为类.感谢:thank/express appreciation.回家:get home/go back home/return home.收到:get /receive情绪类.满意:satisfied/content .感动:moved/touched【点睛】高分句型1. Before moving it, he secretly put the money he just received into the machine.(运用了状语从句的省略,moving现在分词做伴随状语)高分句型2. I dont think it is fair to ask for money from someone who was already struggling financially.(运用了关系代词who引导限制性定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 4 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781931.html
    相关资源 更多
  • 八年级下册(全)-2022年中考道德与法治必备知识清单(思维导图 核心知识 考点梳理)(部编版).docx八年级下册(全)-2022年中考道德与法治必备知识清单(思维导图 核心知识 考点梳理)(部编版).docx
  • 八年级下册(人教版)物理同步练习卷:8.2 二力平衡.docx八年级下册(人教版)物理同步练习卷:8.2 二力平衡.docx
  • 八年级下册(人教版)物理单元提升卷:第八章 运动和力.docx八年级下册(人教版)物理单元提升卷:第八章 运动和力.docx
  • 八年级下册道德与法治全册知识点.docx八年级下册道德与法治全册知识点.docx
  • 八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx
  • 八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx
  • 八年级下册英语复习Unit15(无答案).docx八年级下册英语复习Unit15(无答案).docx
  • 八年级下册英语任务型阅读专题训练(无答案).docx八年级下册英语任务型阅读专题训练(无答案).docx
  • 八年级下册英语Unit3SectionB重要考点.docx八年级下册英语Unit3SectionB重要考点.docx
  • 八年级下册第五章测试卷(B卷).docx八年级下册第五章测试卷(B卷).docx
  • 八年级下册第五章测试卷(A卷).docx八年级下册第五章测试卷(A卷).docx
  • 八年级下册第一单元 第二节第一课时《充满活力的经济制度》课件(湘师版八年级下).docx八年级下册第一单元 第二节第一课时《充满活力的经济制度》课件(湘师版八年级下).docx
  • 八年级下册电功率课件.docx八年级下册电功率课件.docx
  • 八年级下册生物第八单元第三章章末卷.docx八年级下册生物第八单元第三章章末卷.docx
  • 八年级下册生物第八单元第一章章末卷.docx八年级下册生物第八单元第一章章末卷.docx
  • 八年级下册生物第七单元第二章2卷.docx八年级下册生物第七单元第二章2卷.docx
  • 八年级下册物理走进分子世界 (共5份打包).docx八年级下册物理走进分子世界 (共5份打包).docx
  • 八年级下册物理10.1浮力助学案(无答案).docx八年级下册物理10.1浮力助学案(无答案).docx
  • 八年级下册期末试卷不含答案.docx八年级下册期末试卷不含答案.docx
  • 八年级下册复习提纲(填空版).docx八年级下册复习提纲(填空版).docx
  • 八年级下册基础知识及热点速查宝典.docx八年级下册基础知识及热点速查宝典.docx
  • 八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx
  • 八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx
  • 八年级下册同步练习23.马说.docx八年级下册同步练习23.马说.docx
  • 八年级下册同步练习18.在长江源头各拉丹冬.docx八年级下册同步练习18.在长江源头各拉丹冬.docx
  • 八年级下册同步练习13.最后一次讲演.docx八年级下册同步练习13.最后一次讲演.docx
  • 八年级下册化学教案-《探究燃烧的条件》|鲁教版(五四).docx八年级下册化学教案-《探究燃烧的条件》|鲁教版(五四).docx
  • 八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子·咏梅》(共39张PPT).docx八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子·咏梅》(共39张PPT).docx
  • 八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子.docx八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1