分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型Unit 5 Wild animals-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年八年级英语上册(牛津译林版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782453
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:146.58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    教材同步拓展阅读
    资源描述:

    1、2022-2023学年 八年级英语上册单元话题拓展阅读 Unit 5 Wild animalsA根据短文内容, 判断下列句子正误。 The Milu deer is a kind of animal with large horns(角). They were very common in China long ago. They lived together and ate grass and the soft parts of trees. In the past, people did not protect the Milu deer and killed them for food

    2、or sport, so they disappeared(消失) from China . Luckily before all of them disappeared, the Duke of Bedford(贝德福特公爵) took some to Britain. The Milu deer like the cool, wet weather in England and their numbers increased(增长) year by year. As a result, when in1985, the government of China wanted to bring

    3、 back the Milu deer, the Duck of Bedford was able to help. The first deer came back to China to the Nanhaizi Milu park near Beijing and to Dafeng, Jiangsu Province. Since they returned to China, their number has grown quickly .There are now so many of them that a new park has been opened for them in

    4、 Hubei Province. Now the Milu deer live in the wildlife parks and have good protection. We hope that one day they can live in the wild again.(1)The Milu deer eat grass, insects and the soft parts of trees.(2)The Milu deer disappeared long ago in China because they had a serious disease(疾病).(3)The fi

    5、rst Milu deer returned to China before 1985.(4)China has three centres for the Milu deer now.B根据短文内容, 选择正确答案。 Bats are the only “flying animals” in the world. They cant see very well. We often hear “as blind as a bat”. Yet they have no trouble flying on the darkest nights and finding their ways roun

    6、d. How can bats fly and see at night? They fly by radar(雷达). The bats radar system(系统) works the same way as the radar in ships and planes. As a bat flies through the air, it makes a sound. If the sound hits things, it will come back and the bats ears will receive the message. In this way the bat is

    7、 able to know where the things are. Bats go out for food at night. In the daytime they hang in some dark places. Some people think bats are bad animals. In fact they are useful animals.(1)We call bats “flying animals” because_ .Athey have the radar systemBthey look for food at nightCthey are animals

    8、, but they can flyDthey are useful animals(2)As_ , bats can easily find food on the darkest nights.Athey can see everything all the timeBthey can “hear” everything around themCthey have good eyesightDthey can only fly to the places where they live(3)Bats make a sound so that_ .Athey can know where t

    9、he things areBthey can find their friendsCthey try to tell their friends where they areDtheir “food” can fly to them(4)From the passage, we know_ .Abats are also birdsBbats like singingCbats ears are more useful than their eyesDwhat bats favorite food is(5)Which of the following is the best title of

    10、 the passage?AWhy Bats Fly at NightBThe Flying AnimalCAnimals or BirdsDThe Animal With the Radar SystemC根据短文内容, 选择最佳答案。 Wild animals are our friends, but many of them are getting fewer and fewer. We should try to protect them. The four animals below are now in danger.Tibetan Antelopes(藏羚羊) Tibetan a

    11、ntelopes are medium-sized animals. They mainly feed on grass. They are usually found in groups of about 20. The number of them is dropping year by year. There are less than 75,000 Tibetan antelopes left in the world, down from a million 50 years ago.Golden Monkeys Golden monkeys are mainly found in

    12、Sichuan, Gansu, Shanxi provinces and Shengnongjia mountainous area of Hubei Province. They move around in the daytime, usually in groups of as many as 100 to 200 heads, or 20 to 30 heads. They feed on fruits and young leaves of bamboos. But trees and bamboos are disappearing, so golden monkeys have

    13、less and less to eat.Elephants Elephants are very big and strong. They are bigger than any other animals on land. They are grey and have long trunks and tusks. They have poor eyesight, but very good hearing and smell. They can lift heavy things. Elephants are very friendly towards each other and tow

    14、ards their neighbours. Now, there are very few elephants in the world. The number of them is becoming smaller and smaller because their living areas are used for farming. Also, people hunt them for their tusks.Wolves Wolves are not very big. They have grey fur. Wolves have very good eyesight, hearin

    15、g and smell. They eat animals, insects and snails. They are friendly to each other and never attack people. They do not kill for fun. Wolves are in danger, too. They are losing their living areas because people cut down forests. Soon they will have no home or food.(1)Which of the following animals a

    16、re the biggest on land?ATibetan antelopes.BGolden monkeys.CElephants.DWolves(2)Which of the following sentences is right?AThere are more than 7,500 Tibetan antelopes left in the world now.BGolden monkeys usually move around during the night.CElephants have good eyesight, but very poor hearing and sm

    17、ell.DWolves are friendly to each other and they never attack people.(3)What can be the best title of the passage?AWild animals in dangerBHow to hunt wild animalsCAnimals in the zooDHow to train the animalsD据短文内容,判断正误It is good to keep animals in zoos. Zoos are places for people to see many different

    18、 kinds of animals from all over the world. Without zoos, most people would never see a real tiger or bear. Secondly, zoos look after the animals very well. The animals are always given food and cleaned on time. In the wild, it is not always possible for an animal to find food, so sometimes it goes h

    19、ungry. Thirdly, zoos protect the animals. They offer them safe place to live in. In the wild, some kinds of animals are in danger of becoming extinct(灭绝). But zoos give these animals a chance to live. Without zoos, there would be fewer kinds of animals in the world. However, some people think it is

    20、unnatural (非自然的) and unfair to keep wild animals in cages. Most animals are kept in cages that are too small for them. The animals such as bears and tigers always look sad in cages. Wild animals should look for their own food. Anyone would not feel happy if he isnt allowed to go outside his home and

    21、 animals dont like it either. 1In the zoos, all animals are happy.2In the wild, animals look for their own food.3According to the last sentence, we can say animals like to stay in the cages.4The writer is not sure whether it is better for animals to stay in zoos.E Scientists looked for paw prints (爪

    22、印) in the forests. In this way, they knew the number of pandas! “Its hard to see pandas in the wild, “said Colby, a scientist. “They hide in the thick bamboo forests. “Thats why scientists used paw prints to get the number. The number of the pandas was a surprise to scientists. They learned that mor

    23、e pandas lived in the wild! We found pandas living in areas we didnt know, “said Colby. Although the news is good, pandas are in danger. Here are some fun facts of pandas. * It takes a panda more than 10 hours to eat 9kg to 14kg of bamboo every day. * A newborn panda weighs 90130 grams. That is abou

    24、t the weight of a mouse. A pandas front paws have wrist bones (腕骨) . The panda uses them to catch bamboo. The main threat to pandas is that their land is becoming smaller and smaller. Pandas lose their land when people cut down parts of the forest for wood and farming. Now, China has 13 nature reser

    25、ves (保护区) . People mustnt cut down trees there. Scientists want to create more nature centres to give pandas a better chance to live. 5Why did scientists look for paw prints in the forests? ABecause they could catch pandas in this way. BBecause they could know where pandas were in this way.CBecause

    26、they could know when pandas were born in this way.DBecause they could know the number of pandas in this way.6Which of the following is NOT mentioned in the passage? AA panda uses its front paws to catch bamboo.BA newborn panda is nearly as heavy as a mouse.CA panda usually sleeps for more than 10 ho

    27、urs every day.DIts necessary for people to take action to protect pandas.7What does the last paragraph mainly talk about? AFewer and fewer trees in China.BCutting down too many trees is wrong.CThe big problem the pandas are facing.DThe number of the pandas in the wild.8What can we know from the pass

    28、age? AThere are fewer and fewer nature reserves in China. BPeople should help pandas live a happy life in the wild.CAll the pandas should live in the panda nature reserves.DThe number of pandas is becoming smaller and smaller.9Where can you probably read this passage? AIn a science magazine.BIn a tr

    29、avel guide.CIn a storybook.DOn a piece of news.F阅读下面一篇短文,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项 The outbreak of COVID-19 around the world was caused by a new corona-virus(冠状病毒)that we have never seen before. It is said that the virus may come from wild animals. People who sold and bought wild animals maybe the f

    30、irst to be infected(感染). Scientists say bats and pangolins are likely to spread(传播)virus to humans. According to Live Science, bats can carry and spread more than 60 kinds of viruses that can infect humans, such as Ebola and SARS. Other wild animals are also hosts of many kinds if viruses. Scientist

    31、s tell people to stop eating wild animals. However, the danger is not just in eating them, but also in touching them. People who hunt, kill, sell or eat wild animals run the risk(风险)of becoming infected. Keeping wild animals as pets or selling parts of their bodies also bring danger to humans. It is

    32、 highly possible to come into contact(接触)with the body fluids(液体)of wild animals in this way. Trade of wild animals of all kinds should be stopped, Zeng Guang, a medical expert, told China Daily, Or people will suffer(遭受) a lot, it is too terrible.10What can we learn from the passage? AWe cant buy o

    33、r sell any animals in the market.BWe should make all the bats die out around the world.CAnimals are humans friends and we shouldnt hurt(伤害) them.DBats carry a lot of viruses, so theyre bad for us.11Which of the following is NOT true? ATrade of wild animals of all kinds should be stopped.BKeeping wil

    34、d animals as pets is bad for humans.CWe should kill all the animals with terrible viruses.DEbola, SARS and COVID-19 are all terrible viruses which can infect humans.12Which kind of animals may spread virus to humans according to the passage? ABatsBMiceCCatsDDogsGAnimals are important to us and they

    35、are our friends. But some of them are in great danger now. What can we do to help save them?Dont eat wild animals meat. Some of us like to eat meat. But do you know some meat comes from endangered (濒危的) animals? To save animals, dont eat their meat.Dont wear clothes made of fur (毛皮) . Sometimes peop

    36、le kill animals for fur. If we dont buy clothes made of fur, people will not kill animals. Please give away money to Animal Helpers. The group does everything to help save animals. But it often needs money. So save some money and give it away to the group to help animals.Tell people that its importa

    37、nt to save animals. Not all people know animals are our friends and that we must save them. So why not tell people around us that its important to save animals?Do you have any other good ways to help save animals? Write to tell us.1What is the best title for the passage? AHow to help save animalsBWh

    38、at to do for Animal HelpersCWhen to help save animalsDWhere to find many animals2How many ways to save animals are there in the passage? AThree.BFour.CFive.DSix.3The underlined phrase give away means” _in Chinese. A提取B丢弃C储存D捐赠4From the passage, we CANNOT know_. Asome animals around 1s are in great d

    39、angerBsome animals are not friendly to peopleCAnimal Helpers can help save animalsDsome of us dont know its important to save animalsHWe sometimes say the lion is the king of the forest because it is stronger and more dangerous than the other animals. It can run faster than most other animals and it

    40、 can hunt other beasts. It is said that the lion is the highest animal in the land food chain(链). In the sea, people say the shark is at the top of the food chain . It can swim faster than most of the other sea animals. It can also use its sharp teeth to catch other sea animals and eat them.What is

    41、at the top of the worlds food chain? Human beings! We are not the biggest or fastest, but we are the cleverest. We could not run faster than most animals, so we invented cars. We could not fight better than a lionPeoples inventions are clever, but they can be dangerous, too. For example, people used

    42、 guns to kill a lot of wild wolves. People thought they posed a threat to their sheep. But in recent years, the number of wild rabbits is becoming larger and larger because the number of wild wolves is getting smaller and smaller. The wild rabbits competed for the grass with the sheep and the cows,

    43、much of the grassland became desert because it was seriously destroyed by the wild rabbits.Remember that we are a part of the food chain, so we are in danger, too! If we protect animals, we are protecting ourselves.5 is at the top of the food chain in the sea. AThe sharkBThe lionCHuman beingsDThe do

    44、lphin6Peoples inventions can be sometimes dangerous because . Athey can kill a lot of wild wolvesBthey can destroy the food chainCthey can destroy the grasslandDthey can make wild rabbits grow bigger and bigger7What does the underlined word threat refer to? A猎物B威胁C同类D契机8Whats the purpose(目的) of this

    45、 passage? ATo tell people who is at the top of the food chain.BTo discuss why human beings invent cars and guns.CTo show the importance of wild wolves.DTo make us pay more attention(注意) to what we do to the animals.答案解析部分A【答案】(1)F(2)T(3)F(4)T【解析】本文介绍麋鹿回归中国。细节理解。根据第一段They lived together and ate grass

    46、 and the soft parts of trees.可知麋鹿吃草和树的嫩枝叶。不吃昆虫。故本句错误。细节理解。根据第一段In the past, people did not protect the Milu deer and killed them for food or sport, so they disappeared(消失) from China可知麋鹿消失的原因是人们的屠杀,故本句错误。细节理解。根据第二段叙述可知第一批麋鹿回到中国是在1985年以后。故本句错误。细节理解。根据第二段和第三段可知目前中国有北京附近的南海子公园,江苏的大丰公园和湖北的一个野生动物园。故本句正确。

    47、【点评】考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。B【答案】(1)C(2)B(3)A(4)C(5)B【解析】本文介绍会飞的动物蝙蝠推理判断。根据第一段可知蝙蝠会飞,但是它是动物,故选C。细节理解。根据第二段 In this way the bat is able to know where the things are可知蝙蝠靠雷达系统知道周围事物的所在,故选。细节理解。根据第二段If the sound hits things, it will come back and the bats ears will receive the message可

    48、知蝙蝠发出声音是为了知道周围的东西,故选A。推理判断。根据第二段描述可知蝙蝠靠耳朵“看”东西,故选C。主旨大意。本文介绍会飞的动物蝙蝠,故选B。【点评】考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。C【答案】(1)C(2)D(3)A【解析】本文介绍了四种濒危的野生动物及他们的生活状况,并呼吁大家尽力保护。 细节理解。从Elephants:“They are bigger than any other animals on land.”得知。故选C 细节理解。从Wolves:“They are friendly to each other and never

    49、 attack people.”得知。故选D主旨大意题。通读全文可知:短文中的这些野生动物都面临生存危机。事实上作者文章开头已经点明。故选A【点评】考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。D【答案】1F2T3F4T【解析】短文大意:本文介绍了动物住在动物园的利弊。【点评】考查说明文阅读。判断正误题首先要理解题意,找到文中与之对应的文段,与之比较,进行合理的推理判断。1根据第三段中的The animals such as bears and tigers always look sad in cages. 可知像熊和老虎这样的动物在笼子里总是看起来很悲

    50、伤,不是所有的动物都高兴,故答案为错误。2根据第二段 In the wild, it is not always possible for an animal to find food, so sometimes it goes hungry. 在野外,动物不可能总找到食物,所以有时会挨饿。可知野外动物自己觅食,故答案为正确。3根据最后一句 Anyone would not feel happy if he isnt allowed to go outside his home and animals dont like it either. 可知任何人都不会感到高兴,如果他不允许走出他的家,

    51、动物也不喜欢,所以说动物喜欢呆在笼子里是错误的,故答案为错误。4根据短文大意可知作者并不能确信动物呆在动物园是否更好,故答案为正确。E【答案】5D6C7C8B9A【解析】文章大意:介绍了熊猫的一些有趣的特点。【点评】考查阅读理解。阅读全文,掌握大意。浏览题目和选项,确定题型,细节题直接上文章中找,词义猜测题要结合所学知识和前后文分析,主旨大意题要能抓住关键句子进行分析。5细节理解题。根据第一段Thats why scientists used paw prints to get the number.这就是为什么科学家用掌印来获取数量。可知掌印是用来获取熊猫数量的。与D的描述相符,故选D。6细

    52、节理解题。根据A pandas front paws have wrist bones (腕骨) . The panda uses them to catch bamboo. 可知熊猫前掌有腕骨,用腕骨来抓住竹子。故A正确。根据A newborn panda weighs 90130 grams. That is about the weight of a mouse. 可知刚出生的熊猫和一只老鼠重量差不多。故B正确。根据It takes a panda more than 10 hours to eat 9kg to 14kg of bamboo every day. 可知熊猫每天花十个小时

    53、来吃9到14公斤的竹子,而不是睡觉。故C错误。根据People mustnt cut down trees there. Scientists want to create more nature centres to give pandas a better chance to live. 人类禁止在这里看书,科学家要创造更多的自然保护区给熊猫一个更好的生存机会。可知人类很有必要采取行动来保护熊猫了。D正确。故C是文中没有提及的,故选C。7主旨大意题。根据最后一段The main threat to pandas is that their land is becoming smaller

    54、and smaller.熊猫面临的主要威胁是它们的领地正变得越来越小。可知最后一段讲的是野生熊猫现在面临的危险。故选C。8主旨大意题。根据全文,Scientists want to create more nature centres to give pandas a better chance to live.可知科学家是想建造更多的自然保护区,而不是保护区越来越少了。故A错误。根据People mustnt cut down trees there.人们禁止砍树,可知人们应该班长熊猫在野外有幸福的生活。故B正确。根据全文,作者并没有说要求左右的熊猫都生活在保护区,只是提倡建造更多保护区以便

    55、它们有更多好生活的机会。故C错误。根据第一段They learned that more pandas lived in the wild!可知科学家发现有更多熊猫生活在野外,而不是越来越少,故D错误。故选B。9推理题。A. In a science magazine.在一本科学杂志;B. In a travel guide.在一本旅行指南;C. In a storybook.在一本故事书里;D. On a piece of news.在一则新闻里。根据全文内容,介绍了科学家发现熊猫的方法和熊猫一些有趣的点,属于科学介绍。应该是科学杂志上的文章,故选A。F【答案】10D11C12A【解析】本文

    56、介绍了不要饲养,捕杀,食用野生动物,因为它们携带的病毒对我们有害。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。10推断题。根据bats can carry and spread more than 60 kinds of viruses that can infect humans, such as Ebola and SARS. Other wild animals are also hosts of many kinds if viruses蝙蝠可以携带和传播能感染人类的埃博拉、SARS等60多种病毒。其他野生动物也是多

    57、种病毒的宿主,可知蝙蝠携带很多病毒,所以它们对我们有害,故选D。11细节题。根据 Keeping wild animals as pets or selling parts of their bodies also bring danger to humans.饲养野生动物作为宠物或出售他们的身体部分也给人类带来危险,可知所有种类的野生动物交易都应该停止,养野生动物当宠物对人类有害,根据bats can carry and spread more than 60 kinds of viruses that can infect humans, such as Ebola and SARS. O

    58、ther wild animals are also hosts of many kinds if viruses蝙蝠可以携带和传播能感染人类的埃博拉、SARS等60多种病毒。其他野生动物也是多种病毒的宿主,可知埃博拉,SARS和COVID-19都是可以感染人类的可怕病毒,可知我们应该用可怕的病毒杀死所有的动物没有提及,故是错的,故选C。12细节题。A蝙蝠,B老鼠,C猫,D狗,根据bats and pangolins are likely to spread virus to humans,可知蝙蝠和穿山甲可能会将病毒传播给人类,故选A。G【答案】1A2B3D4B【解析】文章对如何保护动物给出

    59、了建议:不吃肉,不穿皮毛制品,捐钱给动物保护者以及向周围人发出保护倡议。【点评】考查阅读理解,细节题要注意从文中寻找答案,了解文章叙述的重要事实或细节,就可以解答出来,此类考查事实和细节的题目大多数是针对文章的细节设计的。1主旨大意题,根据材料 Animals are important to us and they are our friends. But some of them are in great danger now. What can we do to help save them? 动物对我们很重要,它们是我们的朋友,但是现在动物处于危险中,我们能够做什么呢?可知下面都在介绍

    60、如何保护动物,故选A。2细节理解题,根据材料Dont eat wild animals meat. 不吃肉,Dont wear clothes made of fur (毛皮) . 不穿皮毛制品,Please give away money to Animal Helpers. 捐钱给动物保护者,Tell people that its important to save animals.告诉人们保护动物很重要,可知共四条建议,故选B。3词意猜测题,根据材料The group does everything to help save animals. But it often needs mo

    61、ney. So save some money and give it away to the group to help animals。动物救助者尽一切努力去拯救动物,但是他们经常需要钱,可知是要捐钱给动物保护者,故选D。4细节理解题,根据材料 But do you know some meat comes from endangered (濒危的) animals? 动物处于危险中,The group does everything to help save animals. 动物救助者会帮助拯救动物,以及So why not tell people around us that its

    62、 important to save animals?故选B。H【答案】5A6B7B8D【解析】短文大意:本文介绍了鲨鱼是海里食物链最顶端的动物,人类在世界食物链最顶端。但是,人们的很多发明破坏了食物链,这是有危险的。【点评】考查阅读理解。细节理解题、推理判断题和词义猜测题是阅读理解题中常考题型。细节理解题需要从文中寻找答案;推理判断题需要联系上下文,推断出需要的信息;词句猜测题需要联系上下文,推测出词句的意思。5细节理解题。根据第一段 In the sea, people say the shark is at the top of the food chain .可知,海洋中鲨鱼是食物链的

    63、顶端。故选A。6推理判断题。根据第三段For example, people used guns to kill a lot of wild wolves. People thought they posed a threat to their sheep. But in recent years, the number of wild rabbits is becoming larger and larger because the number of wild wolves is getting smaller and smaller. The wild rabbits competed

    64、for the grass with the sheep and the cows, much of the grassland became desert because it was seriously destroyed by the wild rabbits.( 例如,人们用枪杀死了许多野狼。人们认为它们对他们的羊构成了威胁。但是近年来,因为野狼的数量越来越少,所以野兔的数量越来越多。野兔与羊和牛争夺草地,由于被野兔严重破坏,大部分草地变成了沙漠。 )推理可知, 人们的发明有时很危险,因为它们会破坏食物链 。故选B。7词义猜测题。根据第三段上句For example, people u

    65、sed guns to kill a lot of wild wolves.(例如,人们用枪杀死了许多野狼。)推理可知,带下划线单词的句子的意思是“人们认为它们对他们的羊构成了威胁”,下划线单词“threat”指的是“威胁”。故选B。8推理判断题。根据最后一段 Remember that we are a part of the food chain, so we are in danger, too! If we protect animals, we are protecting ourselves. ( 记住我们是食物链的一部分,所以我们也处于危险之中!如果我们保护动物,我们就是在保护我们自己。 )可知, 这篇文章的目的是让我们更加关注我们对动物所做的事情。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 5 Wild animals-【教材同步拓展阅读】2022-2023学年八年级英语上册(牛津译林版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782453.html
    相关资源 更多
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.5同分母分数的加法课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.4练习九课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.3分数的大小比较课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx三年级数学下册第六单元分数的初步认识6.1认识几分之一课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版202003181167.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.2认识东南东北西南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx三年级数学下册第八单元认识方向8.1认识东南西北课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第4课时面积单位的换算课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第3课时长方形的面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第2课时面积单位课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第五单元面积第1课时什么是面积课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第五单元面积检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积复习素材北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.9围绿地课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.8整理和复习课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版202003181255.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.7探索规律课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.6面积单位的进率课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.5练习八课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.4正方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.3长方形的面积课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版202003181246.docx
  • 三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx三年级数学下册第五单元长方形和正方形的面积5.2练习七课时练北京版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(拓展卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx三年级数学下册第二单元除数是一位数的除法检测卷(基础卷)(含答案)人教版.docx
  • 三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx三年级数学下册第二单元图形的运动第3课时平移和旋转课堂精练北师大版.docx
  • 三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx三年级数学下册第二单元乘法复习素材北京版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1