分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型Unit 8【能力培优】-2021-2022学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:783399
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:196.38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    能力培优 Unit 8【能力培优】-2021-2022学年八年级英语下册单元过关与提升测试人教版 能力 2021 2022 学年 年级 英语 下册 单元 过关 提升 测试 人教版
    资源描述:

    1、Unit 8能力培优测试卷I单项选择。(每题1分,共15分)1.Life is like a mirror. _you smile at it, it will smile back.A. Unless B. When C. Until D. Though2.Alan, I think youll never get that ball back.I agree. Its lost .A. suddenly B. recently C. forever D. halfway3.一Who do you think will be the winner of the 21st World Cup

    2、in Russia?I guess the gold medal will Germany.A. belong to B. take up C. make up D. stick to4. The number of the volunteers in our city_2,000. And sixty percent of them_ teachers and students.A. is; is B. is; are C. are; is D. are; are5.Vanuatu is _ island country in _ South Pacific Ocean.Aa;the Ba;

    3、/ Can;the Dan;/6.I have seen two foreign films.One is made in Canada, and _ is made in the USA.Aanother Bthe other Cother Dthe others7. When you play games with other teams, remember that believing in yourselves is the first step on the road to _.Asatisfaction Bfairness Cdevelopment Dsuccess8. Have

    4、you finished your homework yet?Yes.I it twenty minutes ago.A.have finished B.finished C.will finish D.had finished9. When I first came to the class, the teacher asked me to _ myself.Areport Bserve Cintroduce Dexplain10.The machine is too old.We have to buy a(n) _ one.Aprimary Bmodern Cfamous Dexpens

    5、iveII. 完形填空。(每小题1分,共计10分)My father was a self-taught mandolin (曼陀林) player. He was one of the best players in our town. He could not 11 music, but if he heard a tune(曲子) a few times, he could play it. When he was young, he was a 12 of a small country music band. They played at local dances and the r

    6、adio station.At home Dad often got out his mandolin and played for the family. We three children sang along. 13 played the mandolin like my father. He could 14 your heart with the music that came out of that old mandolin. He seemed to shine when he was playing. You could see his 15 in his ability to

    7、 play so well for his family. But Dad had to find another 16 in a factory later because the money he made at the band wasnt enough to 17 the family. Unluckily he had an 18 one day and lost one finger. He couldnt play as 19 as before. From then on, every time we asked him to play, he would make up re

    8、asons to 20 down our request. However, we missed his performance so much. 21 , he agreed and said “Okay, but remember, I cant hold on the strings (琴弦)the way I 22 to.” When he played the old mandolin, it carried us back to a 23 , happy time in our lives. Dad was that kind of man. 24 was what he was

    9、doing all his life. If he could give 25 to others, he would, especially his family. He was always there, sacrificing (牺牲)his time to see that his family had enough in their life.11. A. express B. raise C. read D. lead12. A. dancer B. member C. driver D. friend13. A. Nobody B. Somebody C. Anybody D.

    10、Everybody14. A. shut B. touch C. cover D. hurt15. A. doubt B. truth C. pride D. worry16. A. job B. wallet C. game D. hobby17. A. start B. work C. value D. support18. A. action B. accident C. argument D. exam19. A. deep B. fast C. well D. loud20. A. turn B. break C. close D. lay21. A. Nearly B. Exact

    11、ly C. Certainly D. Finally22. A. regretted B. used C. kept D. pointed23. A. careful B. forgetful C. cheerful D. helpful24. A. Giving B. Receiving C. Changing D. Taking25. A. production B. pleasure C. purpose D. patienceIII.阅读理解 (每小题2分,共计40分)AJames Michener, a famous American writer donated at least

    12、90 per cent of what he made from his 43 novels. He seemed to donate more than this. At his death, in October 1997, he had gave away US 117 million.Michener made a good example, not just in how much he gave, but in his style of giving. The writer worked hard at doing good (行善). He usually follows up

    13、his donations to see how the money was used and he had a lot of fun in doing so.Michener was 90 when he died. He was the only writer on the list of Americans top 25 philanthropists (慈善家). He gave his donations to the college he went to. Michener gave to his college-US72million to Swarthmore. He said

    14、, “I am from a family without any money, the college made me from darkness into light.Michener was married three times, but he had no children. For his last 15 years, he lived quietly in Austin, Texas. He moved there to write the 1,000-page novel. The film called South Pacific was inspired (改编))by h

    15、is first book,Tales of the South Pacific, written when he was 40. 26.Michener died in _. A. 1991 B. 1994 C. 1997 D. 200027.Michener cared about _ after he donated. A. how much money he gave away B. how the money was used C. when the money was given back D. how much fun he had28.Michener came from a

    16、_ family. A. rich B. poor C. big D. small29.Whats the name of the college which Michener went to? A. Austin B. Texas C. Oxford D. Swarthmore30.He wrote his first book _. A. when he moved to Austin. B. in his last 15 years. C. when he was married for the third time. D. at the age of 40. BJ. K. Rowlin

    17、g got her first idea for Harry Potter on a train trip in 1990. The train was late and she had nothing to do. She started thinking about characters (角色) for a book. At that time, she worked in an office. She wasnt a writer. In 1992, Rowling went to Portugal to teach English. She wrote in the morning

    18、and taught English in the afternoon and evening. Then she met her husband, got married and had one daughter, Jessica. Rowling and her husband werent happy, so they divorced (离婚). She went back to Great Britain with Jessica and decided to live in Edinburgh because she wanted to be near her sister. Sh

    19、e wrote Harry Potter and the Philosophers Stone in a caf while her young daughter was sleeping next to her. She wrote there because the caf was warmer than her house. She finished her book in one year and published it in 1997. The story was great and it was very successful. Later, Rowling became one

    20、 of the richest women in Great Britain and Harry Potter grew to be an International best-seller.31.When did J. K. Rowling get her first idea for Harry Potter?A. In 1990.B.In 1992.C.In 1996.D.In 1997.32.Why did J. K. Rowling decide to live in Edinburgh?A. Because she fell in love with the city.B. Bec

    21、ause she wanted to be near her sister.C. Because her daughter lived there.D. Because her parents lived there.33.What does the underlined word published mean in Chinese?A.出版 B.上映 C.丢弃D.购买34.After reading the passage, we can know _.A. when and where J. K. Rowling was bornB. what J. K. Rowlings husband

    22、 did for a livingC. why J. K. Rowling wrote in a cafD. how much money J. K. Rowling can make every year35.What is the best title for the passage?A.A Popular NovelB.A Successful MovieC.A Happy FamilyD.A Famous Woman WriterC Lao She was born in Beijing in 1899. He was an excellent teacher and worked i

    23、n London for five years. He decided to become a writer and his books were very famous. He often wrote about the difficult lives of poor people as he wanted everyone to know about their problems. His most famous play is Teahouse. Lao Shes home is a beautiful, but not very large house. It lies in one

    24、of the famous hutongs. You can visit the room where Lao She wrote Teahouse. There is a tree Lao She planted and a small museum of pictures of him, books by him and a few of his things. Mao Duns small home in Beijing is open three days a week. There are two rooms where you can look at pictures and ex

    25、amples of his writing. Mao Dun was born in 1896 and he became famous when he was young. Guo Moruos home is much larger and has a beautiful garden. Guo Moruo was born in 1892. He studied in Japan. He wrote poetry (诗歌) and plays in a new style. You can learn more about him by visiting his home in Beij

    26、ing and reading his books.36.There are _ people in the passage.A. twoB. threeC. fourD. five37._ was born first.A. Mo YanB. Lao SheC. Guo MoruoD. Mao Dun38._ travelled to England.A. Lu XunB. Guo MoruoC. Mao DunD. Lao She39.Why did Lao She write about poor people?A.Because he was very poor.B.Because h

    27、e wanted people to help them.C.Because it was a popular topic.D.Because the poor people asked him to write about them.40.Which of the houses seems to be the largest according to the passage?A. Lu Xuns. B. Guo Moruos.C. Mao Duns.D. Lao Shes.DHip-hop Planet41. _ Countries like France, Brazil and even

    28、Japan have their own hip-hop culture. But where did this strange speaking-sing style come from Many centuries ago, in West Africa, traditional storytellers played musical instruments while they were telling stories. When this tradition travelled from West Africa to the USA, it developed into differe

    29、nt musical styles. For example, blues and jazz.42. _ And in the 1970s, there were many poor areas in New York. There wasnt any money for music lessons in schools, so kids made their own music. Teenagers Africa and DJ Here played their records outside in the streets. Everybody joined in. Mcs had rapp

    30、ing competitions. Every week, there were talented new dancers, new DJs and new MCs. Hip-hop culture was born.43._ It was 1980. I was at a party in New York. There was a young DJ at the party. He was playing records. While he was putting a record on, a kid picked up a microphone and began rapping. So

    31、me other ids were break-dancing (跳霹雳舞)to the music. It was loud and boring, and I hated it. I preferred jazz.44._ Todays successful American artists like Missy and her friend Tim heard it on the radio when they were growing up.The last time I heard hip-hop, I was in West Africa.45._ I was going to i

    32、nterview a traditional storyteller when I met a young hip-hop artist. He tole me there are hundreds of rap groups in Africa today. We live on a hip-hop planet.A. I remember the first time I heard hip-hop.B. You can find hip-hop everywhere you go.C. I was writing a boo about African-Americans.D. Duri

    33、ng the 1980s, hip-hop became popular all over the USA.E. These styles all started in poor Africa-American areas.IV. 用所给词语的适当形式填空。(每小题1分,共计10分)46. Try your best and you will be _(success)in the future.47.How many _ (line) have you read of the article?48.For Maria,_ (laugh) is the best medicine.49.Dav

    34、id left England for the sunnier weather of _(south) France.50.My brother spent a lot of time listening to_(record)51. Every day only two _(thousand) visitors can come to the museum. 52. We all enjoy the _ (beautiful)of the nature and the countryside.53. As soon as the man finished _,(read) the girl

    35、gave him another book. 54. If you keep _ (practice) running every day, you will be a good player.55. Everybody should know the (important) of health.V.从方框中选词并用其适当形式填空完成短文, 使短文内容完整、通顺。(每小题1分,共计10分)happen, see, disappointed, feel, for, bad, why, spend, try, carefulCarol has been studying hard and hopi

    36、ng to make progress in her math. Every day she listens 56 and does math exercises during the class and lunchtime. But her grades in the last term were 57 . “I was really sad when I 58 the result. I have 59 so much time on it, but I dont know 60 ,” she said.One of the 61 feelings in the world is that

    37、 you have done something hard but it doesnt work. For middle school students, it may make you 62 helpless if you have studied for months but only take home disappointing grades.If this 63 to you, you need to ask someone 64 help. Maybe a friend, a classmate, or your teacher. And also you need to be p

    38、atient(有耐心的). Keep 65 and in the end youll get better grades. Good luck!.书面表达(共15分)假如你最喜欢的歌手是苏珊大妈,因为她的故 事带给无数人启迪和激励。请你根据下面的提示写 一篇80词左右的文章,介绍苏珊大妈。1. 苏珊波伊尔(Susan Boyle)从小梦想成为歌手;2. 苏珊多次参加选秀节目都失败了,但她从不 放弃梦想;3. 苏珊在47岁时参加了英国达人秀 (Britains Got Talent),曲我曾有梦(I Dreamed a Dream) 使她一举成名。_答案与解析I单项选择。1. B【解析】句意:生

    39、活就像一面镜子,当你朝着它微笑的时候,它也会报以微笑。根据语境以及上下文,本题考查的是连词的用法。根据设空处前后句可以推测句意是“生活就像一面镜子,当你朝着它微笑的时候,它也会报以微笑.”表示“当的时候”用when,引导时间状语从句。故选B。2. C【解析】句意为:艾伦,我认为你永远也找不回那个球了。一一我同意。它永远地丢了。suddenly意为“突然”;recently意为“最近”;forever意为“永远”;halfway意为“半路”。结合语境可知选C项。 3. A【解析】句意为:你认为谁将是在俄罗斯举办的第21届世界杯的冠军?我猜金牌将属于德国(队)。belong to意为“属于”; t

    40、ake up意为“占据;开始从事”;make up意为“编造”;stick to意为“坚持”。结合语境,故选A项。 4B【解析】 the number of.意为“的数量”,其后动词用单三形式;“他们(志愿者)当中的 60%”是复数,其后动词应用复数形式。5. C【解析】翻译:瓦努阿图是南太平洋的一个岛国。题干空白处后面的单词 island “岛屿是以元音因素开头的,不定代词应用 an 而非 a ,排除 A 和 B 选项;另外, the 为定冠词,表特指,题干中的 South Pacific Ocean 应为特指,需用 the 修饰,排除 D 选项。本题正确选项为 C 6. B【解析】翻译:我

    41、看过两部外国电影。一个产自加拿大,另一个产自美国。解析:句意是“我看过两部外国电影。一个产自加拿大,另一个产自美国。”个另一个是固定短语: one . the other .,故选 B . A 另一个 C 其他的 D 其余的7. D【解析】 翻译:当你和其他队比赛的时候,记住相信自己是通往成功之路的第一步。解析:本题考查名词词义辨析。 A 满意 B 公平 C 发展 D 成功;根据句意:当你和其他队比赛的时候,记住相信自己是通往成功之路的第一步。故选 D 。8. B【解析】根据时间状语twenty minutes ago可知空白处用一般过去时。9. C【解析】ask sb to do sth :

    42、让(要求)某人去做某事。翻译:当我第一次来到这个班级时,老师让我介绍一下我自己。A . report :报告;B . serve :服务; C . introduce :介绍;D . explain :解释。本题根据句意可知应该用“介绍” introduce 。故选: C 。10. B【解析】这台机器太旧了。我们必须买一台现代化的。【选项解析】 A 主要的;初级的;基本的 B 现代的,近代的;时髦的 C .著名的D 昂贵的II. 完形填空。11.C【解析】由空后的but可知,,前后分句为转折关系此处表示“他不能识乐谱,但是如果他把一首曲子听几遍,他就能够演奏它”。 express意为“表达”;

    43、raise意为举起; read意为“读懂”; lead意为通向。根据句意可知选C。12.B 【解析】由下文中的They played at local dances and the radio station可知,当他年轻的时候,他是乡村小乐队的一员。13.A【解析】由下文的描述可知,此处是说父亲弹曼陀林弹得好.故应是没有人能够像父亲那样弹曼陀林。14.B【解析】他能用古老的曼陀林里发出的音乐打动你的心:根据句意可知选B。15.C【解析】能够为家人演奏得如此好,所以父亲应该是骄傲的: doubt意为怀疑;truth意为事实; pride意为骄傲;worry意为担心。16.A【解析】但是父亲后来

    44、不得不在工厂里找了另一份工作,因为他在乐队挣的钱不够养家。job工作,符合语境17.D【解析】参见上题解析18.B【解析】由Unluckily及 “lost one finger”可知,有一天他发生了意外故选B。19.C 【解析】因为父亲失去了一根手指.所以他不能像从前一样演奏得好20.A【解析】从那时候起,每次我们要求他演奏时,,他都会编理由拒绝我们的请求。turn down意为拒绝,符合语境。21.D【解析】由下文中的Okay可知,最后他同意(演奏)了。22.B【解析】最后,他同意了并且说:好吧,但是记住,我不能像从前那样按住琴弦used to意为过去常常,符合语境。23.C【解析】当他演

    45、奏古老的曼陀林的时候,琴声把我们带回到我们生命中那段令人愉快的时光。careful意为“小心的” forgetful意为健忘的;cheerful意为令人愉快的;helpful意为有帮助的。24.A 【解析】由下文中的If he could give 15 to others, he would可知,空处应为付出,故选A。25.B【解析】由上文中的 “happy lime in our lives” 可知,此处表示如果他能给別人带来快乐,尤其是他的家人,他就会去做的。production 意为“生产”;pleasure意为快乐;purpose意为目的; patience意为“奋心”。III.阅读

    46、理解 。A26. C【解析】根据文中第一段 At his death , in October 1997, he had gave away US $117 million .1997年10月去世,故选 C 。27. B【解析】细节理解题。根据文中第二段 He usually folows up his donations to see how the money was used and he had a lot of fun in doing so 他通常会跟进他的捐款,看看这些钱是如何使用的,他从中获得了很多乐趣。由此可知, B 项,钱是如何使用的,符合题意。故选 B 。28. C【解析

    47、】细节理解题。根据文中第三段 I am from a family without any money ,我来自一个没有钱的家庭,由此可知, Michener 来自一个贫穷的家庭。故选 C 。29. D【解析】细节理解题。根据文中第三段 Michener gave to his college - US $72 milion to Swarthmore . Michener 向他的大学 Swarthmore ,捐赠了7200万美元。由此可知, D 项, Swarthmore 符合题意。故选 D 。30. B 【解析】推理判断题。根据文中第一段 At his death , in October

    48、 1997, he had gave away US $117 million .1997年10月去世时,他已捐出1.17亿美元。第三段 Michener was 90 when he died . Michener 去世时享年90岁。以及最后一段 The film called South Pacific was inspired by his first book , Tales of the South Pacific , written when he was 40电影南太平洋的灵感来自他40岁时写的第一本书南太平洋的故事。由此可以推断出, Michener 出生于1907年,40岁写

    49、第一本书时应在1947年。故选 B 。B31 . A 【解析】细节理解题。根据第一段中的J. K. Rowling got her first idea for Harry Potter on a train trip in 1990.可知,答案为A。32.B【解析】细节理解题。根据第二段中的decided to live in Edinburgh because she wanted to be near her sister可知,她决定住在爱丁堡,是因为她想离她妹妹近一些,故答案为B。33. A【解析】词义猜测题。画线的词是 published,结合上下文的描述可知,她的书于1997年出版

    50、了,故答案为A。34. C【解析】推理判断题。根据第三段的描述我们可以知道她为什么在一家咖啡馆写作,故答案为C。35. D【解析】主旨大意题。本文是一篇介绍J. K.罗琳的文章,她是一位著名的女作家,故答案为D。C36. B【解析】点拨:本文主要讲述了老舍、茅盾和郭沫若三位名人的事情。37. C【解析】点拨:根据文章可知老舍出生于1899年,茅盾出生于 1896年,郭沫若出生于1892年。故最先出生的是郭沫若。38. D【解析】 根据第一段第二句He was an excellent teacher and worked in London for five years. ,故选D。39. B

    51、【解析】点拨:根据第一段中的 He often wrote about the difficult lives of poor people as he wanted everyone to know about their problems.可知,他想让人们去帮助这些穷人。40 . B【解析】点拨:根据最后一段中的 Guo Moruos home is much larger and has a beautiful garden. 可知,郭沫若的房子最大。41. B 42. E 43. A 44. D 45. CIV. 用所给词语的适当形式填空。46. successful 47. line

    52、s 48. laughter 49. southern 50. records51. thousand 52. beauty 53. reading 54. practicing 55. importanceV.从方框中选词并用其适当形式填空完成短文, 使短文内容完整、通顺。56.carefully 57. disappointing 58. saw 59. spent 60. why61. worst 62. feel 63. happens 64. for 65 trying.书面表达。Do you know the singer, Susan Boyle? She dreamed of

    53、being a singer when she was young. She took part in talent shows many times and failed, but she didnt give up. When she was 47 years old, Susan took part in Britain s Got Talent. She sang the song I Dreamed a Dream in the talent show. Lots of people fell in love with her song and she became a famous singer. Her dream came true. I can learn a lesson from Susans success. If you have a dream, never give up and your dream can come true one day.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 8【能力培优】-2021-2022学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-783399.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1