[32218907]08 补全对话 备战2022年中考英语新冠肺炎专题新材料题型专练(通用版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 32218907
- 资源描述:
-
1、08 补全对话备战2022年中考英语新冠肺炎专题新材料题型专练(通用版)一、填写适当的句子补全对话Complete the dialogue with proper words or sentences.A: 1, young man?B: I am not feeling well. I am always quite tired these days. Can it be COVID-19 (新冠肺炎)? Im really worried.A: Dont be nervous, calm down first. Let me see2?B: Since three days ago.A:
2、 3?B: Yes, I have. My temperature is all right.A: Do you sleep well these days?B: Oh, no. Im afraid of getting the virus (病毒), so I stay at home and play games on my mobile phone most of the time.A: Well, I see. I think I know what your problem is.B: 4?A: No, you dont need to take any medicine. You
3、just need to put down your mobile phone. If you rest well, you will be all right soon.B: OK, doctor, I will do as you tell me. 5.A: Youre welcome.【答案】1Whats the matter (with you)/Whats wrong (with you)/Whats the trouble (with you)2How long have you been like this3Have you taken your temperature4Do I
4、 need to take medicine5Thank you (very much)/Thanks【分析】本文是对话,是B就医时和医生展开的对话。1根据下文B的回答“I am not feeling well”,可知A是问对方怎么了,故填Whats the matter (with you)/Whats wrong (with you)/Whats the trouble (with you)。2根据下文B的回答“Since three days ago”,可知A是问对方这样有多久了,故填How long have you been like this。3根据下文B的回答“Yes, I h
5、ave. My temperature is all right”,可知A是问对方是不是量过体温;have是现在完成时的助动词,可知句子是现在完成时,故填Have you taken your temperature。4根据下文A的回答“No, you dont need to take any medicine”,可知B问医生自己是不是需要吃药,故填Do I need to take medicine。5根据下文A的回答“Youre welcome”,可知B表达了感谢,故填Thank you (very much)/Thanks。二、填写适当的单词补全对话A: Hi, Li Jun. How
6、 do you feel back to school after a long special vacation?B: Hi, Wang Yao. Just fine. Because of COVID-19(新冠肺炎), we had to study online instead of having classes at school. However, online learning has its weaknesses 6 to face-to-face learning. They are different.A: Well. Every coin has two sides. I
7、 like online learning because I had more freedom at home. I could make 7 use of my time in class and asked teachers questions online. During every 8, I might play the piano or listen to music.B: You really had a happy life at home during COVID-19. Id like to tell you some changeable habits. As we kn
8、ow, traditionally, people in Iran (伊朗) shake hands to greet with one 9. But today, to stop COVID-19 from 10, people there begin to greet by footshake instead of shaking hands.A: Sounds interesting. In China, the government took strict controls and advised people not to go out 11it was necessary.B: D
9、o you want to know what 12 me most.A: Hmm. Youre interested in medicine and want to be a 13. So it must be about them.B: Youre right. Without COVID-19, I couldnt know the doctor, Zhong Nanshan. He is so responsible for the society. Although he is already 84, he makes his 14 to fight.A: I agree with
10、you. Whats more, the rapid speed to build more hospitals 15 many people.B: We are quite proud.【答案】6compared 7better 8break/rest 9another 10spreading11unless 12moved/touched/impressed 13doctor 14efforts 15surprised【分析】这一组对话主要是谈关于对新冠肺炎期间发生的事情的一些见闻,看法。6根据“online learning has its weaknesses 网上学习有它的弱点”,和
11、“face-to-face learning面对面学习”可知,这两种学习方式进行比较;compared to和相比较;故填compared。7根据上句“在家更自由”,和下句“课间时间可以弹钢琴听音乐”,所以课堂上更好地利用时间,make better use of time更好地利用时间;故填better。8根据上句“课堂上更好地利用时间”,可知是课间时间弹钢琴听音乐,故填break/rest。9根据“shake hands to greet 握手问候”可知,one another互相,朋友之间互相问候;故填another。10根据“people there begin to greet by
12、 footshake instead of shaking hands那儿的人用碰脚代替握手问候”可知,为了阻止新冠肺炎传播,spread传播,动词,stop from doing sth.阻止做某事;故填spreading。11根据“advised people not to go out 建议人们不要出去”,和“it was necessary它是必须的”可知,除非需要,否则不要外出;故填unless。12根据后文谈到钟南山和快速建医院这两件事,可知是最触动/感动他的事情;故填moved/touched/impressed。13根据“Youre interested in medicine
13、你对药感兴趣”可知,想当一名医生;故填doctor。14根据上文谈到钟南山对社会负责,可知是尽力做某事,make efforts to do sth.尽力做某事;故填efforts。15根据“the rapid speed to build more hospitals建更多医院的速度”,和上文提到的最触动他的事情,可知让许多人惊讶,过去发生的事情,用一般过去时态;故填surprised。三、补全对话7选5A下面是三位好朋友微信聊天的界面,请根据聊天的内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。 Hi, Anna, Lucy. Long
14、 time no see. What will you do after the senior high school entrance exam? 16 Well, I also want to travel outside. But the COVID-19 makes me afraid to go out. 17It can protect you from the virus. Yes, I heard that our government is giving free vaccines (疫苗).Our government is great. 18.No, the 18-to-
15、59 age group is safe. 19 You need to have two doses (一剂药). I have received one shot of it. So after two weeks, I can get the second one.I will get it right now, 20.Ill go with you.AWhat about you?BI will have a trip to Beijing.CHow is the vaccine given?DCan everyone get the COVID-19 vaccine?E.What d
16、o you think of it?F.It sounds great.G.You could get the COVID-19 vaccine.【答案】16-20BGDCA【分析】本文是三位好朋友的微信聊天的界面,介绍了注射疫苗的适宜人群,以及如何注射疫苗。16根据“What will you do after the senior high school entrance exam?”可以推断答案是I will have a trip to Beijing.故选B。17根据“It can protect you from the virus.”以及“Yes, I heard that ou
17、r government is giving free vaccines (疫苗).”可知,此处应该提到疫苗,选项G“你可以注射2019冠状病毒疾病疫苗。”符合语境。故选G。18根据“No, the 18-to-59 age group is safe.”可知,此处应该提到注射疫苗的人群,选项D“每个人都能接种COVID-19疫苗吗?”符合语境。故选D。19根据“You need to have two doses (一剂药). I have received one shot of it. So after two weeks, I can get the second one.”可知,此处
18、应该提问如何打疫苗。故选C。20根据“Ill go with you.”可知,此处是询问对方的情况。故选A。BJack: Tom, be careful! You almost felt down. 21Tom: Yes, Im OK. Dont worry.Jack: Youd better not look at your phone while walking.Tom: OK, I wont.Jack: 22Tom: You saw my pictures on my WeChat, didnt you?Jack: Yes. 23Tom: Just a little traffic ac
19、cident.Jack: 24Tom: There was nothing serious, because we all wore the seat belts.Jack: OK. We should know how to protect ourselves.Tom: By the way, have you got vaccinated(接种疫苗)against COVID-19?Jack: 25 Many people have got vaccinated in our city.AYes, I have.BAre you all right?CDid you see a denti
20、st?DIm sorry to hear that.E.What happened?F.Will you go with your friends?G.It seemed that you werent happy on the WeChat yesterday.【答案】21-25BGEDA【分析】本文是Tom告知Jack昨天经历了一场小车祸,但所幸并不怎么严重,Tom询问Jack是否有接种疫苗,Jack告知已接种,并且许多人都已经接种了疫苗。21根据“You almost felt down”及“Yes, Im OK”可知,此处应是关心别人的一个一般疑问句,B选项“你还好吗”符合,故选B。2
21、2根据“You saw my pictures on my WeChat, didnt you”及“Yes”可知,此处应告诉对方看到了对方昨天的微信信息,G选项“你昨天在微信上好像不太开心”符合,故选G。23根据“Just a little traffic accident”可知,询问对方发生了什么,故选E。24根据“Just a little traffic accident”可知,听到对方不好的消息,应说“我很抱歉听到这条消息”故选D。25根据“have you got vaccinated(接种疫苗)against COVID-19”可知,此处应是用have对应的肯定回答或否定回答,A选
22、项“是的,我接种了”符合,故选A。CA: During the lockdown of COVID 19, I did sports to keep healthy. How about you?B: I also took exercise every day.A: 26B: I usually did morning exercises for half an hour.A: How did you feel about it?B: Very relaxing. 27 And I danced for another half an hour every evening.A: Wow! H
23、ow wonderful. 28B: Yes, sometimes I played ping pong in the yard.A: Really? 29B: Twice a week. We all should have a habit of doing sports.A: 30 Exercising an hour a day can help us live a lifelong happy life.AHow far each time?BIt really did me good.CThats interesting.DI agree with you.E.Did you do
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-785025.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下册语文课件-9自己的小路_湘教版(共51张PPT).pptx
