《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(人教版必修三)文档 UNIT 5 CANADA – “THE TRUE NORTH”配套文档单元检测(五) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测第卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AIf youd like to go sightseeing,the following World Heritage Sites may be your best choices.Jiuzhaigou Valley Scenic and Historic Interest AreaThe Jiuzhaigou Valley,which lies in the northern part of Sichuan P
2、rovince,reaches a height of more than 4,800 meters,with a series of different forest ecosystems (生态系统).There you can enjoy watching excellent waterfalls.Some 140 kinds of birds also live in the valley,as well as a number of endangered plants and animals,the giant panda included.For more information,
3、please visit http:whc,unesco,org/en/list/637.Khami Ruins National MonumentThe city of Khami,which developed after the capital of Great Zimbabwe had been given up in the mid16th century,is of great archaeological(考古的) interest.The discovery of objects from Europe and China shows that Khami was a majo
4、r centre for trade over a long period of time.For more information,please visit http:whc,unesco.org/en/list/365.Henderson IslandHenderson Island,which lies in the eastern South Pacific,is one of the few atolls(环礁) in the world whose ecology has not been touched by human beings.It is especially famou
5、s for the ten plants and four land birds that can only be seen on the island.For more information,please visit http:whc.unesco.org/en/list/487.The Old City of JerusalemAs a holy city for three different religions in the Middle East,Jerusalem has always been of great religious (宗教的) importance.It was
6、 given a World Heritage Status in 1981 and placed on the “List of World Heritage in Danger” the following year.For more information,please visit http:whc.unesco.org/en/list/148.21.What can we know about the Jiuzhaigou Valley?A.It has different forest ecosystems.B.It sits at the foot of a 4,800meter
7、high mountain.C.In all about 140 kinds of birds and animals live there.D.Most of Chinas endangered plants can be found there.答案A解析细节理解题。根据Jiuzhaigou Valley Scenic and Historic Interest Area部分中的“with a series of different forest ecosystems(生态系统)”可知,九寨沟有不同的森林生态系统。故选A。22.The discovery of some of the ob
8、jects in Khami shows that the city .A.had a very short historyB.was ruined in the mid16th centuryC.was once Great Zimbabwes largest cityD.once played a great role as a trade center答案D解析细节理解题。根据Khami Ruins National Monument部分中的“The discovery of objects from Europe and China shows that Khami was a maj
9、or centre for trade over a long period of time.”可知,在Khami发现的物品说明这个城市曾经作为一个贸易中心起着重要的作用。故选D。23.What can be learned about Henderson Island from the passage?A.It hasnt been greatly influenced by human activities.B.It isnt suitable for humans to live on.C.It has been open to visitors for years.D.It is ma
10、de up of a few large atolls.答案A解析细节理解题。根据Henderson Island部分中的“whose ecology(生态) has not been touched by human beings”可知,这里还没有被人类文明所干扰,故选A。24.If you are interested in religion,you should visit .A.http:whc.unesco.org/en/list/365B.http:whc.unesco.org/en/list/148C.http:whc.unesco.org/en/list/487D.http:w
11、hc.unesco.org/en/list/637答案B解析细节理解题。文章中只有The Old City of Jerusalem是关于宗教的,根据最后一段“For more information,please visit http:whc.unesco.org/en/list/148.”可知选B。BWhen you have a question about something,where do you go? For many people the answer is simple,as they can go online to a search engine like Google
12、 or Yahoo.But what about people in rural or underdeveloped(欠发达) areas who may have no way to get on the Internet?A business and international development professor in California,Rose Shuman,found an answer for them:Question Box.Question Box is a service that provides answersfree of chargefor people
13、who cannot search the Internet directly.The users of Question Box might be those who might not be able to read,or simply have no access to the Internet.Question Box began three years ago in India.People used a metal call box with a pushtotalk button to connect a live operator.Rose Shuman explained,“
14、You just need to push a big green button on the box which will connect you directly to people who are sitting in front of computers,and speak your language.You can ask them any kind of question you want,and theyll look it up in English or in Hindi,or whatever the main language is,and translate the a
15、nswer back for you.”In April 2013,Question Box was introduced to Uganda.Forty community(社区) workers with mobile phones connected villagers to call center operators in Kampala.The community workers went around telling people about the service.They wore Tshirts that said “Ask me”. But Internet service
16、 in Uganda proved slow and undependable.So Question Box teamed up with a local technology company to store information on a local server(服务器).That way,the researchers in Kampala could quickly search the database(数据库) for answers.25.The best title for the passage is “ ”.A.Question BoxTaking the Place
17、 of the InternetB.Needing An Answer? Asking Question BoxC.Question BoxA Great Joke in the WorldD.Rose ShumanA Professor Helping the Poor答案B解析标题归纳题。文章第一段提出“When you have a question about something,where do you go? 当你有问题的时候,去哪里?”第二段的句子“A business and international development professor in California,R
18、ose Shuman,found an answer for them:Question Box.Question Box is a service that provides answers.”指出现在有个Question Box 可以解决偏远、欠发达地区的网络不通,而又想要寻求一个答案的问题。Needing an answer? Asking Question Box这个题目最合适。故选B。26.In Rose Shumans opinion,the greatest advantage of Question Box is that .A.it is the most popular i
19、n the worldB.it is more comfortable to carryC.it is much easier to useD.it saves much more energy答案C解析推理判断题。根据文章第三段的句子“Rose Shuman explained,You just need to push a big green button on the box which will connect you directly to people who are sitting in front of computers,and speak your language.”可知
20、,Rose Shuman认为 Question Box最大的好处是它很容易使用。故选C。27.What can we know from the passage?A.Question Box is more useful in solving problems in underdeveloped areas.B.Question Box operators can look for information in any language.C.Question Box costs the users much less than the Internet.D.Question Box can w
21、ork without the help of the Internet in Uganda.答案A解析细节理解题。根据第二段的句子“The users of Questions Box might be those who might not be able to read,or simply have no access to the Internet.”可知,Question Box对于在欠发达地区解决人们的问题更有用。故选A。CIts great fun to explore(探索)new placesit feels like an adventure,even when you k
22、now youre not the first to have been there.But make sure not to get lost or waste time going round in circles.Do the map reading if youre being driven somewhere.Itll be easier if you keep turning the map so it follows the direction youre traveling in.Keep looking ahead so that you can give the drive
23、r lots of warning before having to make a turn,or youll have to move to the back seat.Get a group of friends together and go exploring.Youll need a good map,a compass (指南针),a raincoat,a cell phone to call for help in case you get lost,and a bit of spare cash for emergencies (应急现金).Tell someone where
24、 youre going before you set out and let them know what time you expect to be back.The test is in not getting lost,not in seeing how fast you can go,so always stick together,waiting for slower friends to catch up.See if your school or a club organizes orienteering activities,in which you need a map a
25、nd a compass to find your way.This can be done as a sport,with teams trying to find the way from A to B (and B to C,etc.) in the fastest time,or simply as a sparetime activity.Either way,its not only good fun,but a great way to keep fit.28.Sitting beside the driver,you should .A.direct the driver wh
26、en necessaryB.look ahead to see where theres a turnC.move to the back seat if feeling uncomfortableD.keep looking at the map to find a place to go to答案A解析细节理解题。根据文章第二段中的“Itll be easier if you keep turning the map so it follows the direction youre traveling in.Keep looking ahead so that you can give
27、the driver lots of warning before having to make a turn.”可知,坐在副驾驶座位时,必要时,要为司机指引方向。故选A。29.Why do you need to tell someone your exploration plan before setting out?A.To get information when in danger.B.To be saved in case of an accident.C.To share the fun with him/her in exploration.D.To tell him/her
28、whats going on with the group members.答案B解析推理判断题。根据文章第三段中的“Tell someone where youre going before you set out and let them know what time you expect to be back.”可知,在出发之前,一定要告诉某个人你去的地方,并且让他们知道你回来的时间,目的是不要迷路或者遇到事故时能够被人救到。故选B。30.Orienteering activities can .A.make people work fastB.help people stay heal
29、thyC.help people organize other activitiesD.make people get prepared for sports答案B解析细节理解题。根据文章最后一段中的“Either way,its not only good fun,but a great way to keep fit.”可知,定向越野不仅很有趣,还能让人保持健康。故选B。31.The text mainly talks about .A.the fun of explorationB.what to bring for explorationC.the way to use the map
30、 in explorationD.how to prevent getting lost in exploration答案D解析主旨大意题。根据文章第一段中的“But make sure not to get lost or waste time going round in circles.”可知,文章所讲述的建议是为了确保人们探险时不会迷路或在同一个地方转圈而浪费时间。故选D。DThere are many older people in the world and there will be many more.A limeknown fact is that over 60 perce
31、nt of the older people live in developing countries.According to the World Health Organization,by 2020 there will be 1 billion,with over 700 million living in developing countries.It is a surprising fact that the population aging is particularly rapid in developing countries.For example,it took Fran
32、ce 115 years for the proportion of older people to double from 7 percent to 14 percent.It is estimated to take China a mere 27 years to achieve this same increase.What are the implications of these increased numbers of older folk?One of the biggest worries for governments is that the longer people l
33、ive,the more likelihood there is for diseases and for disability.Attention is being paid to the need to keep people as healthy as possible,including during old age,to lessen the financial burden on the state.Another significant problem is the need for the younger generations to understand and value
34、the older people in their society.In some African countries,certainly in Asia,older people are respected and regarded as the ones with special knowledge.Yet traditions are fading away daily,which does not ensure the continued high regard of older people.As society changes,attitudes will change.Much
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-787752.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023新教材高中数学 第二章 一元二次函数、方程和不等式 2.ppt
