《同步测控》2015-2016学年高一英语北师大版必修3阶段过关检测二 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 同步测控 同步测控2015-2016学年高一英语北师大版必修3阶段过关检测二 WORD版含答案 同步 测控 2015 2016 学年 英语 北师大 必修 阶段 过关 检测 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、阶段过关检测二(时间:100分钟总分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AFailure is probably the most fatiguing(令人疲劳) experience a person ever has.There is nothing more tired than not succeeding,being blocked,not moving ahead.It is an evil circle.Failure causes fatigue,and fatigue makes it harder to get to
2、 work,which adds to the fatigue.We experience this tiredness in two main ways:start-up fatigue and performance fatigue.In the former case,we keep putting off a task that we are forced to take up.Either because it is too boring or because it is too difficult,we avoid it.And the longer we put it off,t
3、he more tired we feel.Such start-up fatigue is very real,although not actually physical,not something in our muscles and bones.The cure is obvious,though perhaps not easy to apply:willpower exercise.The moment I find myself turning away from a job,or putting it under a pile of things I have to do,I
4、clear my desk of everything else and attack the difficult item first.To prevent start-up fatigue,always treat the most difficult job first.Performance fatigue is more difficult to handle.Here we are willing to get started,but we cant seem to do the job right.Its difficulties appear to be insurmounta
5、ble and however hard we work,we fail again and again.The mounting experience of failure carries with it an ever-increasing burden of mental fatigue.In such a situation,I work as hard as I can,and then let the unconsciousness take over.1.Which of the following can be called an evil circle?A.Successti
6、rednesssuccesstiredness.B.Failuretirednessfailuretiredness.C.Failuresuccessfailuresuccess.D.Successfailuresuccessfailure.提示:根据第一段内容“Failure causes fatigue,and fatigue makes it harder to get to work,which adds to the fatigue.”可知答案。答案:B2.According to the passage,when keeping putting off a task,we can
7、experience .A.failureB.performance fatigueC.start-up fatigueD.unconsciousness提示:根据第二段中“In the former case,we keep putting off a task that we are forced to take up.”可知答案,其中的the former指的即是start-up fatigue。答案:C3.To overcome start-up fatigue,we need .A.doing exerciseB.preventionC.strong musclesD.strong
8、willpower提示:根据第三段中“The cure is obvious,though perhaps not easy to apply:willpower exercise.”一句可知答案。答案:D4.The underlined word “insurmountable”(in the last paragraph)probably means “”.A.too difficult to overcomeB.easy to understandC.imaginaryD.known to everyone提示:根据该词所在句子的后一部分“.and however hard we wor
9、k,we fail again and again.”可知该词词义与“难以克服”相近。答案:ABRecently I came in contact with the true meaning of love.That would have been,Kane,a boy.Kane was the two-year-old son of Jolene,my new neighbor.At a glance Kane was a sight.Hed been born with hard sticks for legs.And on that morning I witnessed the ef
10、fect that Kanes physical shortcomings had on his family.But I also witnessed much more than that.I saw an extraordinary family that embraced this special child.A family that wouldnt allow Kane to know he was different.Jolene had constructed a small cart just a few inches off the floor for his son to
11、 get around.Using his hands to move about,Kane moved the cart to “go to” any place just as everyone else was able to do.Kane worked that little cart like a master.Kane was a vital focus of the entire family.He was more than just a member of the family;he was the soul.This child was the driver,the mo
12、tivator,and the founder of much of the interaction.Much later in my life,I came to realize that God had sent this child to help some of us who just werent getting what love was all about.Even with my limited capacity for understanding at the time that Kane was a highly developed spirit with great wi
13、sdom.Kane demanded attention,but not because of his mobility challenges or other apparent shortcomings.In his mind,he had no challenges or shortcomings.The truth is that he received attention because he was alive and real and had so much to offer.Kane was and still is a lot of warm and powerful ener
14、gy sent to us all,so we might learn that love surpasses all things.Kane,a fragile yet lovely baby,was here to teach us all an important lesson.And at the age of two he did just that.5.How did the author think of Kanes family members?A.They were strange because they locked Kane at home.B.It was respe
15、ctable for them to start their own business.C.It was ridiculous for them to make a cart for Kane.D.They were greatly brave to face all the difficulties.提示:推理判断题。根据第三段,特别是最后三句话可知,凯恩是整个家庭的关注点和灵魂,家里人是他的协助者,一家人都能勇敢地面对所有的困难。答案:D6.How did Kane “get to” everywhere he wanted to go?A.By moving his cart with
16、his own hands.B.By asking his father to lead him ahead with a stick.C.By asking his grandparents to push him everywhere.D.His parents specially employed a babysitter for him.提示:事实细节题。根据第三段第三、四句话可知,凯恩利用自己的双手来移动他的二轮车。答案:A7.According to the author,God made Kane with disability to help .A.his parents ge
17、t to know their responsibilityB.his family members know the importance of unionC.people especially the healthy realize what love really meansD.people especially the disabled realize their inner power提示:推理判断题。根据最后一段可知,凯恩依然给我们传递温暖和力量,从他身上我们应该知道“爱超过一切”,即健康的人们意识到爱真正意味着什么。答案:C8.Kane needed attention beca
18、use he wanted to show .A.he can challenge his difficulty in movingB.he had challenges or shortcomings in his lifeC.he himself needed to be looked after by othersD.he had the power to prove he was capable too提示:事实细节题。根据倒数第二段最后一句话可知,凯恩得到关注的原因是他依然活着,且实实在在地给人们提供那么多的(温暖和快乐)。答案:DCGood basic table manners
19、are important because its certain that both guests and hosts are comfortable at the table.Following these will carry you through most common situations.No one likes to see a ball of meat in your mouth.If you feel you must speak immediately,if you have only a small bite,tuck(卷起) it into your cheek wi
20、th your tongue and speak briefly.Chew quietly,and try not to slurp.Making noises is not only unappetizing(引不起食欲),but it can also interrupt the flow of conversation.Keep bites small.In order to obey the above rules it is smart to keep bite sizes proper.Cut meat and salad so that it doesnt hang from y
21、our mouth.Dont cut all of your meat at one time,because this tends to remind people of feeding small children.Eat at a leisurely(悠闲地) pace.This rule,besides being good for yourself,also shows your host that you want to enjoy the food.Eating quickly is a sign of disrespect for the host,as it shows th
22、at your focus is on the food.Excuse yourself when leaving the table.If you must leave the table,make your excuses somewhat obvious,and appear to be pressing to prove that there is something urgent that must be dealt with at once.Praise the cook.Even if the food is not delicious,say something nice.Yo
23、u can find the positive side of the burnt leg of lamb.“Gee,the sauce was sure tasty.” It is always pleasant to end a meal with a positive note.9.In which column of a newspaper could we find this passage?A.Arts.B.Sales.C.Health.D.Culture.提示:文章主要讲述了餐桌礼仪,因此很可能出现在报纸的文化专栏。答案:D10.The probable subtitle for
24、 the underlined part is .A.Dont speak with your mouth fullB.Have a small bite when speakingC.Dont eat too much meatD.Speak briefly while eating提示:从第二段第一句话可知没人愿意看到人们满嘴里含着饭的情景,如果你必须说话并且嘴里就含有一小口饭的时候,你可以把饭卷到腮边,然后简要地说话。由此可知此段主要内容为:不要满嘴里含着饭说话。答案:A11.What does the underlined word “slurp” in Paragraph 3 mea
25、n?A.Leave away.B.Make noises.C.Feel bored.D.Speak much.提示:通过下文可知出声吃饭不但使人没有食欲,而且能够打断人们谈话,因此可知此段要求人们吃饭时不要出声,即slurp=make noises。答案:BDParker Liautaud,a teenage student,is preparing for an expedition(探险) to the South Pole.The 19-year-old is now training for a 640-kilometre journey from the Antarctic coas
26、t to the South Pole.If he successfully makes the journey in 22 days as planned,he will break the speed record for the fastest trip from the continents coast to the South Pole on foot.He would also be the youngest male to reach the goal,although a younger female once did it in the past.Parker says he
27、 was motivated by the opportunity to raise awareness about climate change,rather than pushing his own physical limits.Citing(提及) Ben Saunders,the British explorer who recently made an expedition to the South Pole and back,as an inspiring influence in his physical preparation,he said,“Training is som
28、ething I used to feel very out of place doing,but now I feel very confident about my ability to get from A to B physically.”Given that background and a training schedule involving two or three hours preparation a day,he might be expected to take a hiatus from his studies at Yale University.However,h
29、e is continuing his course in geology and geophysics,until he heads out to the Antarctic next month.While in Antarctica,he will be carrying out tests to help show how the climate is changing,including testing a lightweight weather station for the first time on the continent.Parker admitted feeling a
30、nxious about the journey,which he is carrying out with his partner Doug Stoup and is expected to complete in less than a month,but he said,“The best way to respond to pressure is to be as well-prepared as humanly possible.”12.During the expedition,Parker Liautaud will .A.have a tight scheduleB.face
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-789051.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《学霸优课》2017语文一轮课件:10 默写常见的名句名篇 .ppt
