《赢在课堂》2015-2016学年高二英语人教版必修五课时训练:第一单元过关检测 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 赢在课堂 赢在课堂2015-2016学年高二英语人教版必修五课时训练:第一单元过关检测 WORD版含答案 课堂 2
- 资源描述:
-
1、第一单元过关检测(时间:90满分:120).阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ALisaMeitnerIn 1939 an English physicist received a strange cable(电报)named Maud Ray from Sweden,and it seemed to make no sense.But he knew the woman who sent the cableshe was Lisa Meitner,a famous physici
2、st.She had a doctors degree and in 1908 shed gone to work in Berlin.There was another young physicist named Otto Hahn,her close colleague.Women werent allowed to work in the laboratory,so Hahn and Meitner had created their own lab in a carpenters shop.They worked on nuclear fission(裂变)until WW.Then
3、Meitner joined the Austrian army as an X-ray technician.But she kept working with Hahn whenever they both could get away on leave.By 1918 theyd created a new element they called protactinium(镤).By the end of the war,Meitner was made head of the physics department at a college in Berlin.There she and
4、 Hahn went to work on radiation(放射).It was finally Meitner who realized what great energy was released in uranium(铀)nuclear fission.But she was Jewish.She found a twisted path out of Germany.She fled first to Holland,then to Copenhagen,and finally got to Sweden.There she published a clear explanatio
5、n of nuclear fission energy in 1939.Her aims had nothing to do with bombs,but her paper started to draw the attention of bomb-making efforts among the warring nations.Later in 1939 she sent that strange cable to her friend in England.And he understood the name Maud Ray to be the code for radium,whic
6、h warned him that the Germans were storing radium.Years later,Meitner became the first woman to receive a share of the Fermi Award for her physics contributions to the bomb she never wanted to make.She was 88 and begged offsaid she wasnt up to the trip,so Glenn Seaborg,a chemist,went to London and b
7、rought the prize to her.1.Who is English physicist that received the strange cable sent by Lisa Meitner?A.Maud Ray.B.Without mention.C.Otto Hahn.D.Glenn Seaborg.提示:细节理解题。文章只提到有位英国物理学家得到了电报,但没有提到他的名字,所以选B项;而MaudRay是电报的名字,OttoHahn是她的同事,GlennSeaborg是帮她领奖的人,都不是接受电报的那位科学家。答案:B2.What is the greatest contr
8、ibution made by Lisa Meitner in her field?A.The creation of protactinium.B.The warning of the WW.C.The discovery of nuclear fission.D.The instruction of bomb making.提示:推理判断题。文章提到她在科学领域的发明和贡献是发现了核裂变,这由第三段的末句“ItwasfinallyMeitnerwhorealizedwhatgreatenergywasreleasedinuranium(铀)nuclearfission.”可以推断,有关镤元
9、素的合成以及一战的警告,不能作为最大的贡献,所以排除A项和B项;由文章提到的“forherphysicscontributionstothebombsheneverwantedtomake”可以推断选项D的叙述不对。答案:C3.According to the writer,what kind of person is Lisa Meitner out of the field of the science?A.A peace lover.B.A friendly person.C.A brave fighter.D.A skilled technician.提示:主旨大意题。从作者的写作意图
10、,尤其她发电报提醒说德国正在储备核原料,警告战争的爆发来判断,作者想要突出表现的是她“爱好和平”的品德。答案:A4.What can we infer from the passage?A.Lisa Meitner sent the cable to tell about her paper of nuclear fission.B.Lisa Meitner got much help from the government of Germany and Sweden.C.Lisa Meitner was forced to leave from her homeland for the ra
11、cial reason.D.Lisa Meitner was very proud of being given the Fermi Award prize.提示:推理判断题。由文章倒数第二段的“AndheunderstoodthenameMaudRaytobethecodeforradium,whichwarnedhimthattheGermanswerestoringradium.”可以推断选项A错误。电报的内容是告知德国储存核原料;由第二段中的“Womenwerentallowedtoworkinthelaboratory”推断选项B错误;由文章末段首句推断选项D错误,而由第四段的“Bu
12、tshewasJewish.ShefoundatwistedpathoutofGermany.ShefledfirsttoHolland,thentoCopenhagen,andfinallygottoSweden.”可以推断由于种族原因,她不得不搬迁,所以选C项。答案:CBScience cant explain the power of pets,but many studies have shown that the company of pets can help lower blood pressure and raise chances of recovering from a h
13、eart attack,reduce loneliness and spread all-round good cheer.Any owner will tell you how much joy a pet brings.For some,an animal provides more comfort than a husband/wife.A 2002 study by Karen Allen of the State University of New York measured stress(紧张) levels and blood pressure in peoplehalf of
14、them pet ownerswhile they performed 5 minutes of mental arithmetic(心算) or held a hand in ice water.Subjects completed the tasks alone,with a husband/wife,a close friend or with a pet.People with pets did it best.Those tested with their animal friends had smaller change in blood pressure and returned
15、 most quickly to baseline heart rates.With pets in the room,people also made fewer math mistakes than when doing in front of other companions.It seems people feel more relaxed around pets,says Allen,who thinks it may be because pets dont judge.A study reported last fall suggests that having a pet do
16、g not only raises your spirits but may also have an effect on your eating habits.Researchers at Northwestern Memorial Hospital spent a year studying 36 fat people and their equally fat dogs on diet-and-exercise programs; a separate group of 56 people without pets were put on a diet program.On averag
17、e,people lost about 11 pounds,or 5%of their body weight.Dog owners didnt lose any more weight than those without dogs but,say researchers,got more exercise overallmostly with their dogsand found it worth doing.5.The underlined word “Subjects” refers to .A.what students learned at schoolB.people that
18、 were studiedC.those who had pets with themD.those people without pets提示:词义猜测题。由上下文意义可知,此处的subjects应该指参加这项研究的人。答案:B6.Why did the people do better with pets around when facing stressful tasks?A.Because they have lower blood pressure.B.Because they become more patient.C.Because they are less nervous.D
19、.Because they are in higher spirits.提示:细节理解题。由第二段最后一句话“Itseemspeoplefeelmorerelaxedaroundpets,saysAllen,whothinksitmaybebecausepetsdontjudge.”可知,人们在宠物面前似乎更放松,不那么紧张。答案:C7.The research mentioned in the last paragraph reports that .A.people with dogs did more exerciseB.dogs lost the same weight as peop
20、le didC.dogs liked exercise much more than people didD.people without dogs found the program unhelpful提示:细节理解题。由文章第三段的“Dogownersdidntloseanymoreweightthanthosewithoutdogsbut,sayresearchers,gotmoreexerciseoverallmostlywiththeirdogsandfounditworthdoing.”可知答案。答案:A8.What does the text mainly discuss?A.W
21、hat pets bring to their owners.B.How pets help people calm down.C.Peoples opinions of keeping pets.D.Pets value in medical research.提示:主旨大意题。文章第一段就告诉我们宠物的陪伴能降血压、增加心脏病康复的机会,降低孤独感等等,这应该是宠物给我们带来的东西。答案:ACLinus Pauling,the only person who has won two undivided Nobel Prizes,was born in Portland,Oregon.He
22、attended Washington High School but because of an unimportant detail he did not receive his diploma until 1962,long after he had received his Bachelors degree in chemical engineering from Oregon State College in 1922.He had chosen to study this major because he could get a good job with it.He won th
23、e Nobel Prize for Chemistry in 1954 for his research into the nature of the chemical bond and its application to the explanation of the structure of complex substances.His interest in the “behaviour” of molecules(分子) led him from physical chemistry to biological chemistry,especially of the human bod
24、y.He began with proteins and their main parts,the amino acids(氨基酸),which are called the “building blocks of life”.In 1950,he constructed the first satisfactory model of a protein molecule,a discovery very important to the understanding of the living cell.During World War,Pauling was a member of the
25、Research Board for National Security,for which he was awarded the Presidential Medal of Merit in 1948.However,the use of the atomic bomb near the end of the war turned Pauling in a new direction.Having long worked on the structure of molecules,he took an immediate interest in the deadly effects of n
26、uclear fallout on human molecular structures.From then on,Pauling protested the production of the hydrogen bomb and supported the prevention of the spread of nuclear weapons.Through his efforts,TheNuclear-Test-BanTreaty,declaring all nuclear tests to be illegal except underground ones,came into effe
27、ct on October 10,1963,the same day Linus Pauling was awarded the Nobel Prize for Peace.9.From the first paragraph,we learn that Linus Pauling.A.didnt study hard while in Washington High SchoolB.is the only scientist who has won two Nobel PrizesC.was once badly treated in Washington High SchoolD.chos
28、e to study chemical engineering to earn his living提示:细节理解题。选项A的错误在于第一段中提到LinusPauling一开始没有获得WashingtonHighSchool的毕业证书是因为一个无关紧要的细节,这并不能说明他学习不好,同时这也不代表学校对他不好,因此选项A、C两项错误;根据第一句可知LinusPauling是唯一一个独立获得两项诺贝尔奖的科学家,而不是唯一获得过两个诺贝尔奖的人,因此B项错误。根据第一段中的“Hehadchosentostudythismajorbecausehecouldgetagoodjobwithit.”可
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-794958.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
