分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型【壹铭高考真题】25 2018年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷Ⅲ) 英语试卷.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:801933
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:166.90KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    壹铭高考真题
    资源描述:

    1、第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15.B.9.18.C.9.15.答案是 C。1.What does John find difficult in learning German?A.Pronunciation.B.Vocabulary.C.Grammar.2.What is the probable relationsh

    2、ip between the speakers?A.Colleagues.B.Brother and sister.C.Teacher and student.3.Where does the conversation probably take place?A.In a bank.B.At a ticket office.C.On a train.4.What are the speakers talking about?A.A restaurant.B.A street.C.A dish.5.What does the woman think of her interview?A.It w

    3、as tough.B.It was interesting.C.It was successful.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.When will Judy go to a party?A.On Monday.B.On Tuesday.C.On Wednesday.7.What will Max do next?A.Fly a

    4、 kite.B.Read a magazine.C.Do his homework.听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the man suggest doing at first?A.Going to a concert.B.Watching a movie.C.Playing a computer game.9.What do the speakers decide to do?A.Visit Mike.B.Go boating.C.Take a walk.听第8段材料,回答第10至12题。10.Which color do cats see better than hu

    5、mans?A.Red.B.Green.C.Blue.11.Why do cats bring dead birds home?A.To eat them in a safe place.B.To show off their hunting skills.C.To make their owners happy.12.How does the man sound at the end of the conversation?A.Grateful.B.Humorous.C.Curious.听第9段材料,回答第13至16题。13.Who is Macy?A.Ed􀆳s mother

    6、.B.Ed􀆳s teacher.C.Ed􀆳s friend.14.How does Ed usually go to kindergarten?A.By car.B.On foot.C.By bus.15.What does Ed enjoy doing at the kindergarten?A.Telling stories.B.Singing songs.C.Playing with others.16.What do the teachers say about Ed?A.He􀆳s clever.B.He􀆳s qu

    7、iet.C.He􀆳s brave.听第10段材料,回答第17至20题。17.At what age did Emily start learning ballet?A.Five.B.Six.C.Nine.18.Why did Emily move to Toronto?A.To work for a dance school.B.To perform at a dance theater.C.To learn contemporary dance.19.Why did Emily quit dancing?A.She was too old to dance.B.She fa

    8、iled to get a scholarship.C.She lost interest in it.20.How does Emily feel about stopping training?A.She􀆳s pleased.B.She􀆳s regretful.C.She􀆳s upset.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWelcome to Holker Hall & GardensVisitor Information

    9、How to Get to HolkerBy Car:Follow brown signs on A590 from J36,M6.Approximate travel times: Windermere20 minutes,Kendal25 minutes,Lancaster45 minutes,Manchester1 hour 30 minutes.By Rail:The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth,Lancaster and Preston for connections to major cit

    10、ies & airports.Opening TimesSundayFriday(closed on Saturday)11:00 am4:00pm,30th March2nd November.Admission ChargesHall & GardensGardensAdults:12.008.00Groups:9.005.50Special EventsProducers􀆳 Market13th AprilJoin us to taste a variety of fresh local food and drinks.Meet the producers and ge

    11、t some excellent recipe ideas.Holker Garden Festival30th MayThe event celebrates its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening,making it one of the most popular events in gardening.National Garden Day28th AugustHolker once again opens its gardens in aid of the disadvantaged.Fo

    12、r just a small donation you can take a tour with our garden guide.Winter Market8th NovemberThis is an event for all the family.Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment.21.How long does it probably take a tourist to drive to Holker f

    13、rom Manchester?A.20 minutes.B.25 minutes.C.45 minutes.D.90 minutes.22.How much should a member of a tour group pay to visit Hall & Gardens?A.12.00.B.9.00.C.8.00.D.5.50.23.Which event will you go to if you want to see a live music show?A.Producers􀆳 Market.B.Holker Garden Festival.C.National

    14、Garden Day.D.Winter Market.BCities usually have a good reason for being where they are,like a nearby port or river.People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade.New York City,for example,is near a large harbour at the mouth of the Huds

    15、on River.Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million.But not all cities develop slowly over a long period of time.Boom towns grow from nothing almost overnight.In 1896,Dawson,Canada,was unmapped wilderness(荒野).But gold was discovered there in 1897,and two years later,it

    16、 was one of the largest cities in the West,with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris.People went there for gold.They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers.The path to Dawson was covered wi

    17、th thirty feet of wet snow that could fall without warning.An avalanche(雪崩)once closed the path,killing 63 people.For many who made it to Dawson,however,the rewards were worth the difficult trip.Of the first 20,000 people who dug for gold,4,000 got rich.About 100 of these stayed rich men for the res

    18、t of their lives.But no matter how rich they were,Dawson was never comfortable.Necessities like food and wood were very expensive.But soon,the gold that Dawson depended on had all been found.The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down,and when they heard there wer

    19、e new gold discoveries in Alaska,they left Dawson City as quickly as they had come.Today,people still come and goto see where the Canadian gold rush happened.Tourism is now the chief industry of Dawson Cityits present population is 762.24.What attracted the early settlers to New York City?A.Its busi

    20、ness culture.B.Its small population.C.Its geographical position.D.Its favourable climate.25.What do we know about those who first dug for gold in Dawson?A.Two-thirds of them stayed there.B.One out of five people got rich.C.Almost everyone gave up.D.Half of them died.26.What was the main reason for m

    21、any people to leave Dawson?A.They found the city too crowded.B.They wanted to try their luck elsewhere.C.They were unable to stand the winter.D.They were short of food.27.What is the text mainly about?A.The rise and fall of a city.B.The gold rush in Canada.C.Journeys into the wilderness.D.Tourism in

    22、 Dawson.CWhile famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts,many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage.Their efforts have been proven fruitf

    23、ul.Wang Shu,a 49-year-old Chinese architect,won the 2012 Pritzker Architecture Prizewhich is often referred to as the Nobel Prize in architectureon February 28.He is the first Chinese citizen to win this award.Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art(CAA).His of

    24、fice is located at the Xiangshan campus(校园)of the university in Hangzhou,Zhejiang Province.Many buildings on the campus are his original creations.The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities.Many visitors were amazed by the complex architectural space and abunda

    25、nt building types.The curves(曲线)of the buildings perfectly match the rise and fall of hills,forming a unique view.Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages.He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls,roofs and corridors.This creation a

    26、ttracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements(元素).Wang􀆳s works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions.Through such a balance,he had created a new type of Chinese architecture,said Tadao Ando,the winn

    27、er of the 1995 Pritzker Prize.Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums.“That is only evidence that traditions once existed,”he said.“Many Chinese people have a misunderstanding of traditions.They think tradition means old things from the past.In fact,tradition also ref

    28、ers to the things that have been developing and that are still being created,”he said.“Today,many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions.Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are,”said Wang.The study of

    29、traditions should be combined with practice.Otherwise,the recreation of traditions would be artificial and empty,he said.28.Wang􀆳s winning of the prize means that Chinese architects are .A.following the latest world trendB.getting international recognitionC.working harder than ever beforeD.

    30、relying on foreign architects29.What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?A.Its hilly environment.B.Its large size.C.Its unique style.D.Its diverse functions.30.What made Wang􀆳s architectural design a success?A.The mixture of different shapes.B.The balance of East and West.C.

    31、The use of popular techniques.D.The harmony of old and new.31.What should we do about Chinese traditions according to Wang?A.Spread them to the world.B.Preserve them at museums.C.Teach them in universities.D.Recreate them in practice.DAdults understand what it feels like to be flooded with objects.W

    32、hy do we often assume that more is more when it comes to kids and their belongings?The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I found the pre-holidays a good time to encourage young children to donate less-used things,and it worked.Because of our

    33、 efforts,our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness.She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter

    34、is serious about becoming a doctor).For weeks,I􀆳ve been thinking of bigger,deeper questions:How do we make it a habit for them?And how do we train ourselves to help them live with,need,and use less?Yesterday,I sat with my son,Shepherd,determined to test my own theory on this.I decided to pl

    35、ay with him with only one toy for as long as it would keep his interest.I expected that one toy would keep his attention for about five minutes,ten minutes,max.I chose a red rubber ballsimple,universally available.We passed it,he tried to put it in his mouth,he tried bouncing it,rolling it,sitting o

    36、n it,throwing it.It was totally,completely enough for him.Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed in the simplicity of playing together.He had my full attention and I had his.My little experiment to find joy in a single object worked for both o

    37、f us.32.What do the words“more is more” in paragraph 1 probably mean?A.The more,the better.B.Enough is enough.C.More money,more worries.D.Earn more and spend more.33.What made Georgia agree to sell some of her objects?A.Saving up for her holiday.B.Raising money for a poor girl.B.Adding the money to

    38、her fund.D.Giving the money to a sick mother.34.Why did the author play the ball with Shepherd?A.To try out an idea.B.To show a parent􀆳s love.C.To train his attention.D.To help him start a hobby.35.What can be a suitable title for the text?A.Take It or Leave ItB.A Lesson from KidsC.Live Mor

    39、e with LessD.The Pleasure of Giving第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Before there was the written word,there was the language of dance.Dance expresses love and hate,joy and sorrow,life and death,and everything else in between.36. We dance from Florida to Alaska,from north

    40、 to south and sea to sea.We dance at weddings,birthdays,office parties and just to fill the time.“I adore dancing,”says Lester Bridges,the owner of a dance studio in Iowa.“I can􀆳t imagine doing anything else with my life.”Bridges runs dance classes for all ages.“Teaching dance is wonderful.

    41、37. It􀆳s great to watch them.For many of them,it􀆳s a way of meeting people and having a social life.”38.“I can tell you about one young couple,”says Bridges.“They􀆳re learning to do traditional dances.They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile.39.”S

    42、o,do we dance in order to make ourselves feel better,calmer,healthier? Andrea Hillier says,“Dance,like the pattern of a beating heart,is life.Even after all these years,I want to get better and better.40. I find it hard to stop! Dancing reminds me I􀆳m alive.”A.So why do we dance?B.Dance in

    43、the U.S.is everywhere.C.If you like dancing outdoors,come to America.D.My older students say it makes them feel young.E.I keep practicing even when I􀆳m extremely tired.F.Dancing seems to change their feeling completely.G.They stayed up all night long singing and dancing.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分

    44、)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person,we usually say “sorry,41number!”and move on.But when Dennis Williams42a text that clearly wasn􀆳t intended for him,he did something43.On March 19,D

    45、ennis got a group text44him that a couple he didn􀆳t know were at the hospital,waiting for the45of a baby.“Congratulations! But I think someone was mistaken,” Dennis46.The baby was born and update texts were47quickly from the overjoyed grandmother,Teresa.In her48,she didn􀆳t seem to

    46、realize that she was49the baby􀆳s photos with a complete stranger.“Well,I don􀆳t50you all but I will get there to take pictures with the baby,” replied Dennis before asking which room the new51were in.Much to the family􀆳s surprise,Dennis stuck to his52! He turned up at the h

    47、ospital53gifts for the new mother Lindsey and her baby boy.Lindsey􀆳s husband was totally54by the unexpected visit.“I don􀆳t think we would have randomly invited him over but we55it and the gifts.”Teresa56a photo of the chance meeting on a social networking website57by the touching w

    48、ords:“What a58this young man was to our family! He was so59and kind to do this.” The post has since gained the60of social media users all over the world,receiving more than 184,000 shares and 61,500 likes in just three days.41.A.unluckyB.secretC.newD.wrong42.A.receivedB.translatedC.copiedD.printed43

    49、.A.reasonableB.specialC.necessaryD.practical44.A.convincingB.remindingC.informingD.warning45.A.wake-upB.recoveryC.growthD.arrival46.A.respondedB.interruptedC.predictedD.repeated47.A.coming inB.setting outC.passing downD.moving around48.A.opinionB.anxietyC.excitementD.effort49.A.comparingB.exchanging

    50、C.discussingD.sharing50.A.acceptB.knowC.believeD.bother51.A.parentsB.doctorsC.patientsD.visitors52.A.dreamB.promiseC.agendaD.principle53.A.bearingB.collectingC.openingD.making54.A.discouragedB.relaxedC.astonishedD.defeated55.A.admitB.needC.appreciateD.expect56.A.foundB.selectedC.developedD.posted57.

    51、A.confirmedB.simplifiedC.clarifiedD.accompanied58.A.pityB.blessingC.reliefD.problem59.A.smartB.calmC.sweetD.fair60.A.sympathyB.attentionC.controlD.trust第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I􀆳m not sure 61.is more frightened,me or the female gorilla(大猩猩) that suddenly appe

    52、ars out of nowhere.I􀆳m walking on a path in the forest in the Central African Republic.Unexpectedly,I􀆳m face-to-face with the gorilla,who begins screaming at 62.top of her lungs.That makes her baby scream,and then a 400-pound male appears.He screams the 63.(loud) of all.The noise s

    53、hakes the trees as the male beats his chest and charges toward me.I quickly lower myself,ducking my head to avoid 64.(look) directly into his eyes so he doesn􀆳t feel 65.(challenge).My name is Mireya Mayor.I􀆳m a 66.(science) who studies animals such as apes and monkeys.I was searchi

    54、ng 67.these three western lowland gorillas I􀆳d been observing.No one had seen them for hours,and my colleagues and I were worried.When the gorillas and I frightened each other,I was just glad to find68.(they) alive.True to a gorilla􀆳s unaggressive nature,the huge animal69.(mean) me

    55、 no real harm.He was just saying:“I􀆳m king of this forest,and here is your reminder!”Once his message was delivered,he allowed me70.(stay) and watch.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面

    56、写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。It was Monday morning,and the writing class had just begin.Everyone was silent,wait to see who would be called upon to read his and her paragraph aloud.Some of us were confident and eager take part in the c

    57、lass activity;others were nervous and anxious.I had done myself homework,but I was shy.I was afraid that to speak in front of a larger group of people.At that moment,I remembered that my father once said,“The classroom is a place for learning and that include learning from textbooks,and mistake as w

    58、ell.”Immediate,I raised my hand.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你的英国朋友Peter来信询问你校学生体育运动情况。请给他回信,内容包括:1.学校的体育场馆;2.主要的运动项目;3.你喜欢的项目。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。252018年英语(全国卷)听力部分答案:15 CABAC610 BBACC1115 ABABC1620 ABCCA阅读理解第一节【语篇解读】本文是应用文。文章介绍了Holker Hall & Gardens游览的途径、开放时间、收费标准及具体活动。21.D细节理解题。由文中How to Get t

    59、o Holker部分第一段“Manchester1 hour 30 minutes”可知,驾车从Manchester到Holker需要一个半小时,即90分钟,所以答案为D项。22.B细节理解题。由文中Admission Charges部分的收费标准可知,跟团到Hall & Gardens旅行的收费为9.00,答案为B项。此题容易误选A项,考生一定要注意题干中的a tour group。 23.D细节理解题。由文中Winter Market部分的“Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music s

    60、how and.”可知,在Winter Market活动中游客可以欣赏到现场音乐会,所以答案为D项。【语篇解读】本文是说明文。城市自有它形成的原因。本文主要介绍加拿大城市Dawson(道森),它昔日因为金矿而迅速兴起,现在则只能以旅游业作为主产业。24.C细节理解题。由第一段第二、三句“People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large

    61、harbour at the mouth of the Hudson River.”可知,像纽约市这样的城市往往占据重要的地理位置,交通、通信和贸易方便,由此推知答案为C项。25.B推理判断题。由第二段末的“Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.”可知,最早来淘金的20 000人里,有4 000人依靠挖掘黄金致富,占总人数的1/5,所以答案为B项。 26.B细节理解题。由最后一段中的“B

    62、ut soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded.when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.”可知,金矿被开采殆尽,特别是当得知阿拉斯加发现新的金矿后,人们已经没有兴趣继续留在这里。据此得出导致很多人离开Dawson的主要原因是要到别处寻找新的金矿,答案为B项,A项并非原因;C项文中没有提及,所以排除;最后

    63、一段虽然提到“Necessities like food and wood were very expensive.”,但这并不是导致人们离开的主要原因,所以排除D项。27.A主旨大意题。A项“一座城市的兴衰”;B项“加拿大淘金热”;C项“荒野之旅”;D项“道森的旅游业”。文中主要介绍加拿大城市Dawson(道森)因为金矿而崛起,又因为金矿被开采殆尽而衰落,经济只能依靠旅游业支撑,所以A项能准确概括文章内容;文章重心在讲城市的形成,而非淘金热活动本身,所以B项排除;C项与文章内容不符,排除;道森的旅游业只在文章最后一段最后一句提到,不能作为主旨内容。【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍

    64、正在崛起的中国建筑师的代表性人物王澍。他的作品向我们展示了他对现代和传统建筑学的深层和独特的解读。28.B推理判断题。由第二段中的“Wang Shu.won the 2012 Pritzker Architecture Prize.He is the first Chinese citizen to win this award.”可推知,在王澍之前,没有中国人曾获此殊荣,他是中国第一位获得国际认可的建筑师,所以答案为B项。29.C细节理解题。由第四段中的“The style of the campus is quite different from that of most Chinese

    65、universities. Many visitors were amazed by.”可知,王澍设计的校园建筑风格独树一帜,和其他大学完全不同,很多游客对此惊叹不已,所以使游客印象深刻的应该是这个校区的独特建筑风格。答案为C项。30.D细节理解题。由第五段最后一句“This creation.thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements(元素).”及第六段中的“Wang􀆳s works show a deep understanding of modern architecture and

    66、a good knowledge of traditions. Through such a balance.”可知,王澍的设计把现代与传统中国元素进行了完美融合,即新旧的和谐统一,最终获得成功,所以答案为D项。31.D细节理解题。由最后一段内容可知,对传统的研究必须要和实践相结合,否则对传统建筑学的再利用就会显得虚假和空洞,所以答案为D项。【语篇解读】本文是议论文。生活其实不需要过多的外在物质,只要你专注其中,同样可以让你过得充实、精彩。32.A词义猜测题。由第一段首句“Adults understand what it feels like to be flooded with objec

    67、ts.”及该段最后“live more with less”可知,成年人明白越多越好是什么感受,而作者认为拥有的物品很少也能活得很开心,所以答案为A项“越多越好”。B项“适可而止”;C项“钱越多,忧虑越多”;D项“赚得多,花得多”。33.C细节理解题。由第二段最后一句“She chose to sell a few larger objects.when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor).”可知,女

    68、儿之所以同意卖掉自己不经常用的东西,是因为“我们”承诺会把这些钱存入她的学校基金中,女儿将来当医生要用,所以答案为C项。34.A细节理解题。由第三段第三句“Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this.”可知,作者和儿子玩球的目的在于检验自己“live more with less”想法的正确性,所以答案为A项。35.C主旨大意题。作者在文中倡导的观念是“live more with less”,并通过亲身体验去验证该观念是否正确可行,由此可知C项正确。第二节【语篇解读】舞蹈的历

    69、史比人类创造的文字还要早。热爱舞蹈吧,它给你带来的好处超乎想象。36.B由后文提到的不同跳舞地点和场合可知,答案为B项,强调在美国舞蹈无处不在。37.D由上文的“Bridges runs dance classes for all ages.”可知,Bridges举办的舞蹈培训班中各个年龄段的学员都有,所以选D项,其中提到“My older students”,与前后文一致。38.A后文以一对年轻夫妇为例来说明跳舞的好处,所以答案为A项,采用一问一答的形式。39.F由上文“They arrive at the class in low spirits and they leave with a

    70、 smile.”可知,这对夫妻来学舞蹈的时候情绪低落,跳完舞后却带着笑容离开,这说明舞蹈可以改变人的心情,所以答案为F项。 40.E由后文“I find it hard to stop!”可知,Andrea Hillier发现舞蹈一旦跳起来就很难停下来,和选项E中的“I keep practicing”相一致,表示即便是很累的时候也不愿停下来。 语言知识运用第一节【语篇解读】无论我们是否彼此相识,承诺永远都是不变的信仰。丹尼斯和一家陌生人之间发生的故事就告诉我们什么叫做“一诺千金”。41.D由上文可知,多数人收到未知号码发来的手机短信时往往第一反应都会说“抱歉,号码错误!”,再由下文第三段“B

    71、ut I think someone was mistaken”中的mistaken“错误的,搞错的,误解的”可知,答案为D项。42.A该段首句及第二段首句中均用到动词get,在此为“接到,收到”短信之意,所以答案为A项。43.B由后文内容可知,丹尼斯收到陌生号码发来的短信,没有像别人一样忽略,而是回复并祝贺对方,还承诺到医院去看望陌生人一家。他做了别人通常不会做的事情,所以选择B项。44.CA项“使相信,使信服”;B项“提醒,使想起”;C项“通知,告知”;D项“警告,警示”。短信的功能就是告知信息,所以答案为C项。句意:3月19日,丹尼斯收到了一条群发短信,告诉他一对他并不认识的夫妻正在医院

    72、等待婴儿的出生。45.D由第三段中的“The baby was born.”可知,陌生人一家在等待婴儿的降生,所以选择D项。46.AA项“回复,回答”;B项“打断,中断”;C项“预测,预料”;D项“重复”。由前文“Congratulations! But I think someone was mistaken”可知,丹尼斯回复了这条陌生人发来的短信,所以答案为A项。47.A由下文“she didn􀆳t seem to realize.the baby􀆳s photos with a complete stranger.”可知,这位欣喜的祖母给丹尼斯的新短信

    73、很快地发送过来,答案为A项。48.C由该段前文中的“overjoyed(万分高兴的,欣喜若狂的)”可知,答案为C项。句意:特蕾莎处于兴奋状态,并没有意识到她正在和一位完全陌生的人分享孩子的照片。49.DA项“比较”;B项“交流,交换”;C项“讨论”;D项“分享”。发送短信和图片,通过这种方式一起分享幸福和快乐,所以答案为D项。50.B由第二段中的“a couple he didn􀆳t know”可知,丹尼斯和对方一家人并不认识,所以答案为B项。 51.A由空前面的“new”及第二段中的“a couple”可知,这里指的是丹尼斯没来得及问清楚这对新父母在哪个房间,所以答案为A项

    74、。52.B由上一段中的“I will get there to take pictures with the baby”及该段中的“He turned up at the hospital.”可知,丹尼斯向对方做出了承诺,并履行了自己的诺言,所以答案为B项。53.A由后文的“gifts”可知,丹尼斯到医院看望这一家人,还带了礼物,所以答案为A项。54.C由该空后面的“unexpected(意想不到的,始料不及的)”可知,答案为C项。句意:Lindsey的丈夫对这位“不速之客”的到来感到非常意外。55.CA项“承认,接纳”;B项“需要”;C项“欣赏,感激”;D项“期待,料想”。这一家人对丹尼斯的

    75、到来自然是非常感激,所以答案为C项。 56.D由后面的“on a social networking website”可知,特蕾莎把这次邂逅的照片发布在某个社交网站上,所以答案为D项。57.DA项“确认,批准,证实”;B项“简化”;C项“净化,澄清”;D项“陪伴,伴奏,附加,补充”。由后文可知,特蕾莎不仅在社交网站上发布了照片,而且还附上了一些感人的文字,所以答案为D项。58.B句意:这个年轻人为我们一家人带来多好的福气啊!根据句意可知答案为B项。 59.C丹尼斯不仅兑现承诺来看望这一家人,而且还带了礼物,因此这一家人觉得他亲切、贴心和善良,所以答案为C项。 60.B由后文内容可知,这件事引发

    76、了全世界社交媒体用户的关注,三天内就收获了超过184 000次分享和61 500次点赞,所以答案为 B项。第二节【语篇解读】本文是记叙文。作者讲述了自己作为研究灵长类动物的科学家,在中非密林中偶遇大猩猩的一次经历。61.who考查名词性从句。I􀆳m not sure后面接宾语从句,所以用who指“我”不确定“我”和母猩猩两者中谁更害怕一点。62.the考查冠词。at the top of为固定短语,意思是“在顶端”。 63.loudest考查副词最高级。the和of all都提示要用最高级。 64.looking考查非谓语动词。avoid后面要接动词-ing形式做宾语,所以用

    77、looking。65.challenged考查非谓语动词。feel为系动词,后面要接形容词做表语,challenged “受到挑战的”。66.scientist考查名词。前面有冠词a,所以此处需要用名词,且为单数形式。67.for考查介词。search for“搜索,寻找”。 68.them考查人称代词。动词find后面加宾语,所以需要用they的宾格形式。【技巧点拨】析成分,定代词语法填空中对代词的考查,通常是在有提示词的情况下要求考生写出适当的代词形式。因此,作答时,首先要判断空格处在句中是做主语、宾语、还是定语,然后考虑空格处指代人还是指代物,是男还是女,是单数还是复数,最后确定所填的代

    78、词。69.meant考查动词时态。前后句提示这里需要用过去时态,mean的过去式为meant。70.to stay考查非谓语动词。allow sb. to do sth.“允许某人做某事”。 写作第一节It was Monday morning,and the writing class had just beginbegun.Everyone was silent,waitwaiting to see who would be called upon to read his andor her paragraph aloud.Some of us were confident and eag

    79、er to take part in the class activity;others were nervous and anxious.I had done myselfmy/the homework,but I was shy.I was afraid that to speak in front of a largerlarge group of people.At that moment,I remembered that my father once said,“The classroom is a place for learning and that includeinclud

    80、es learning from textbooks,and mistakemistakes as well.”ImmediateImmediately,I raised my hand.第二节Dear Peter,I am so delighted to have received your letter.You asked me in your last letter about the physical exercise in our school and the following information may give you some help.To my great joy,a

    81、 famous new stadium has been put up,which has become the landmark in our school.Besides,with the stadium built,a wide range of sports activities can be carried out,of which table tennis,football as well as running competitions enjoy great popularity.I am particularly fond of basketball because it has been giving me strength to confront the challenge in my life.Finally,I sincerely invite you to visit our school and join in the sports we both like.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【壹铭高考真题】25 2018年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷Ⅲ) 英语试卷.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-801933.html
    相关资源 更多
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(巩固).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(实验班).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(实验班).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(实用)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(实用)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(实用).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(实用).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(完整版).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(完整版).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺分金卷).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺分金卷).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠系列).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(夺冠系列).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(基础题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(基础题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(培优a卷).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(培优a卷).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(含答案).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名校卷).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名师系列).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(名师推荐).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(名师推荐).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(各地真题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(原创题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(原创题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(历年真题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典型题).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典优)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典优)word版.docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(典优).docx人教版五年级下册数学期末测试卷(典优).docx
  • 人教版五年级下册数学期末测试卷(全国通用)word版.docx人教版五年级下册数学期末测试卷(全国通用)word版.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1