分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习一Holiday.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:812083
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:146.11KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    阅读小火车
    资源描述:

    1、【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习一Holiday假期(人教PEP版)一、阅读短文,判断正(T)误(F)。 Im John. I am 1 month younger than my good friend Mike. My favourite season is winter. Last winter holiday, I flew to Harbin with my parents. We went skiing and iceskating there. We played with the snow and made three snowmen. We

    2、took many pictures there. It was very interesting. We were all very happy.() 1.John has no good friend.() 2. John likes winter best.() 3. John went to Harbin by plane.() 4. John made a snowman with his friends.() 5. John had a good time in Harbin last winter holiday.二、阅读短文,判断正(T)误(F)。Today is Saturd

    3、ay. Its fine. My parents and I go to the zoo. First, we come to see the monkeys. Look at those monkeys! Some are playing with each other. Some are swinging in the trees. Some are making faces, and some are eating bananas. Then we go to see the peacocks(孔雀). How beautiful they are! They have long tai

    4、ls and small mouths. They are all wearing colourful clothes. They look like pretty princesses. They are dancing together happily. At last, we come to see a very big animal. It has a long nose and two big ears. Its ears look like two big fans. What is it? Ha ha, its an elephant. Its very friendly. My

    5、 father takes a photo of it. Today we are very happy, because we can see many lovely animals. () 1. I go to the zoo with my dad and mum.() 2. The monkeys are playing, swinging and singing.() 3. The peacocks are beautiful.() 4. The elephant has a short nose and two big eyes.() 5. We feel happy today.

    6、三、阅读理解,选择正确答案。Hello, Im Lily. Last summer, I went to Qingdao for my holiday. It is a city of the seashore(海滨). I enjoyed having a walk along the beach after supper and having a swim in the afternoon. The sky there was blue. Wherever I went, I could always see the green trees and the colorful flowers

    7、. They were really beautiful.This year, I am planning to spend my summer holiday on sports. Playing basketball is always my favourite. So some of my classmates and I want to make a small team and play basketball together. If so, we may have a match against other teams. I really like playing basketba

    8、ll.() 1. Qingdao is a _ of the seashore.A. town B. cityC. country() 2. What did Lily enjoy in Qingdao?A. Having a walk. B. Having a swim. C. Having a walk and swim.() 3. This year, what is Lily going to do in the summer holiday?A. Go to Qingdao. B. Have a trip. C. Do sports.()4. What is Lilys favour

    9、ite sport?A. Playing basketball. B. Having a walk. C. Making a small team.() 5. What does Lily want to do this summer?A. See the green trees and the colourful flowers.B. Make a small team and have a match against other teams.C. Play basketball at the gym.四、阅读理解,选择正确答案。My friend Sun Yang is a univers

    10、ity student. Last summer holiday, he went to Germany and stayed there for two months.“How did you get so much money, Sun Yang? ” I asked. “I got a job in Germany. ”“What did you do there? ”“I gave Chinese lessons to a shop owner(店主). ”“But you were not a teacher.”“He knew I wasnt a teacher, but he w

    11、anted to learn Chinese. I talked with him two hours a day. Sometimes I helped him cook the meals. I didnt have to work on weekends. He gave me a room, three meals a day, and some money. I often took a trip on weekends.”“Did he learn much Chinese? ” I asked. “I didnt know, but I learned lots of Germa

    12、n.” he said. () 1. Sun Yang is a _. A. teacherB. university studentC. shop owner() 2. Sun Yang went to _last summer holiday.A. Australia B. the UK C. Germany() 3. He _on weekends.A. gave lessons B. took a trip C. worked() 4. Did Sun Yang learn a lot of German?A. Yes, he did. B. No, he didnt. C. No,

    13、he wasnt. () 5. Sun Yang lived in Germany for_last summer holiday.A. two weeks B. two months C. two years五、阅读短文,选出正确答案。Im John. Last weekend, I went to the shop to buy sports shoes with Bob for our summer holiday. He wears size 37 and my shoes are bigger than his. Over the holiday, we went to a beau

    14、tiful farm by train. We got there on Monday. There were many trees, flowers and grass. The air was fresh and the water was clear. We ate delicious fruit and vegetables there. In the morning we went fishing by(在旁边) the river. In the afternoon we went hiking and went cycling. In the evening we watched

    15、 TV and listened to music. At night we could see many stars in the sky. We went home on Saturday afternoon. What a nice holiday!() 1. What size are Johns shoes?A. Size 36.B. Size 37.C. Size 38. () 2. When did they go to the farm?A. Last weekend. B. In the summer holiday. C. In the winter holiday. ()

    16、 3. What did they do in the afternoon on the farm?A. They went fishing.B. They went cycling. C. They watched TV. () 4. How many days did they stay on the farm?A. Three days. B. Five days. C. Six days. () 5. Which of the following is TRUE(正确的)?A. They went to the farm by train. B. There were many ani

    17、mals on the farm. C. They went swimming on the farm. 六、阅读短文,判断正(T)误(F)。Lily has a busy holiday. She went to Qingdao with his parents . They left Jinan on May 1st and got Qingdao on the same day .They climbed a mountain on the 2nd. They went to the park on the 3rd. They ate good food last day night .

    18、They got back to Jinan on the 4th.() 1.Lily went to Jinan on her holiday.() 2.Lily played with her friends on her holiday.() 3.Lily got to Qingdao on May1st.() 4.They climbed a mountain on the 3rd() 5.Lily ate good food on the 4th.七、阅读短文,回答下列问题。 Hi, Im Sarah. Last weekend I had a happy day. I visite

    19、d my uncle and aunt in Hangzhou. I went there by bus. I got to Hangzhou at about 10:00 in the morning. Then my aunt, my cousin-Tony and I took a taxi to the West Lake(西湖). We went there quickly because my uncle is a taxi driver. We rowed the boat on the lake. Then we went to the Taiziwan Park on foo

    20、t. It was a hot day. The sun was shining in the sky. We felt hot and hungry. We sat under a big tree and had our lunch. We ate bread, orange juice, hamburger, milk and some bananas. Tony saw a fish in the water. So we fed (feed,喂养) the fish with bread. More and more fish swam to us and opened their

    21、mouths. We fed them. We were very happy that day.1.How was Sarahs last weekend? 2.How did Sarah go to Hangzhou? 3.What does Sarahs uncle do? 4.Did they have lunch in the park? 八、根据短文回答问题。Hi, Im Jenny. I will have a busy weekend. Im going to do my homework on Saturday morning. On Saturday afternoon I

    22、 will wash the clothes and clean my room. On Sunday morning, I want to visit my grandparents because its my grandpas birthday. We will go to a restaurant and have supper there. After supper, we are going to eat birthday cake. Then watch TV with them. I will have a good time. 1. What is Jenny going t

    23、o do on Saturday morning? 2. Why does Jenny visit grandparents? 3. Where do they have dinner? 4. Are they going to eat cake ? 5. Will Jenny have a sad weekend? 九、阅读短文,判断正(T)误(F)。My name is Tim. Tomorrow is the weekend. We have no classes. My parents arent going to work, but we are going to be very b

    24、usy tomorrow. My mother is going to buy something for next week. My father is going to visit my aunt and uncle. Im going to play computer games with my friends. Tomorrow evening we are going to have a big dinner. After that we are going to the cinema. I think we are going to have a nice weekend. ()

    25、1.Tomorrow is Saturday.() 2.Tims mother is going to buy something for next week.() 3.Tims father is going to visit his grandparents.() 4.Tim is going to play computer games with his sister.() 5.Tomorrow evening they are going to see a film.十、阅读短文,填空。BaiLing was busy last weekend.She visited ChenJie

    26、Saturday morning.They did their homework together.In the afternoon,they went to the bookstore and brought some Chinese books.Sunday morning,BaiLing cleaned her room and washed her clothes.In the afternoon,she went to the park on foot.There were many girls dancing and she joined them.They were happy

    27、very much.In the evening,BaiLing went home and watched TV.1.BaiLing and ChenJie _together Saturday morning.2.Sunday morning,BaiLing _and washed her clothes.3.Sunday afternoon,BaiLing_in the park.4.BaiLing and ChenJie went to the bookstore_some Chinese books.5.In the evening,BaiLing went home _.答案解析部

    28、分一、1.F 2.T 3.T 4.F 5.T文章大概是讲述约翰的寒假和父母一起去了哈尔滨,他们一起滑冰,堆雪人。1.根据所给的对话,I am 1 month younger than my good friend Mike.我比我的好朋友迈克小一个月。第一题故答案为F。2.根据所给的对话,My favourite season is winter.我最喜欢的季节是冬天。故答案为T。3.根据所给的对话,I flew to Harbin with my parents.我和我的父母飞到哈尔滨。故答案为T。4.根据所给的对话,I flew to Harbin with my parents.我和我的

    29、父母飞到哈尔滨。是和父母一起的,而不是和朋友。故答案为F。5.根据所给的对话,We were all very happy. 我们过的很开心。故答案为T。【点评】本题考查阅读理解,通读对话后,先阅读题干,理解题干意思,再带着问题回原文寻找答案,然后判断句子是否正确。二、1.T 2.F 3.T 4.F 5.T文章大概描述了和父母一起去动物园看动物,介绍了猴子、孔雀和大象。1.根据所给的对话,My parents and I go to the zoo.我和我的父母一起去动物园。第一题故答案为T。2.根据所给的对话,Some are playing with each other. Some ar

    30、e swinging in the trees. Some are making faces, and some are eating bananas.一些在玩,一些在树上荡,还有在做鬼脸,有些在吃香蕉。故答案为F。3.根据所给的对话,How beautiful they are! 它们真漂亮!故答案为T。4.根据所给的对话,It has a long nose and two big ears.它有长鼻子和两个大耳朵。故答案为F。5.根据所给的对话,Today we are very happy . 我们今天过的很开心。故答案为T。【点评】本题考查阅读理解,通读对话后,先阅读题干,理解题干意

    31、思,抓住关键信息,找出相关的句子,对比再进行选择。三、1. B 2. C 3. C 4. A 5. B文章大概讲了李莉暑假去青岛度假,去海滩游泳和散步,还计划了下一个暑假要做运动,打篮球。1.根据文章,It is a city of the seashore.这个是一个海滨城市。第一题故答案为B。2.根据文章,I enjoyed having a walk along the beach after supper and having a swim in the afternoon.我很享受晚饭后一个人在海滩上散步和下午游泳。故答案为C。3.根据文章,This year, I am plann

    32、ing to spend my summer holiday on sports.今年暑假我打算做运动。 故答案为C。4.根据文章I really like playing basketball.我真的很喜欢打篮球。 故答案为A。5.根据文章,I want to make a small team and play basketball together.我想组一个小团队一起打篮球。故答案为B。【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。四、1. B 2. C 3. B 4. A 5. B文章大意讲的是我的好朋友孙杨去到德国做了兼职,教店主

    33、说中文。【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。五、1.C2.B3.B4.C5.A文章大意讲的是约翰和鲍勃假期去到农场,还远足和骑自行车,度过一个愉快的假期。【点评】本题主要考查对文章的综合理解。做题时要把握文中的关键词句,在文章中找出正确的答案。六、1.T2.F3.T4.F5.F文章大意讲的是李莉和父母几号一起去青岛和济南度假,爬山,去公园游玩。【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行判断。七、1. It was good/happy. 2. By bus. 3. He is a t

    34、axi driver. 4. Yes, they did.文章大意是上周去了杭州拜访了叔叔和阿姨,和大家去西湖坐船游玩。吃了东西,喂鱼。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先阅读对话,然后在对话中找到问题的相关叙述,然后根据问题回答。八、1. Do her homework. 2. On Sunday . 3.Because its her grandpas birthday 4. Yes, they are. 5.No,she wont文章大意是杰妮将要有个忙碌的周末,要做作业,洗衣服打扫房间。之后要去给祖父母家给祖父过生日。【点评】这是考查阅读理解的题目。首先阅读对话,然后在对话中找到问题的

    35、相关叙述,然后根据问题回答。九、1.T 2.T 3.F 4.F 5.T文章大概描述Tim和父母怎么过周末,妈妈去购物,爸爸去拜访Tim的叔叔阿姨,Tim要和朋友打游戏,之后他们要去看电影。【点评】考查对话理解,浏览对话大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断。十、1.did their homework 2.cleaned her room 3.take a walk/go for a walk4.brought 5.watched TV文章大概讲了白玲和陈洁和陈洁在周末做了作业,一起去书店买书,白玲在家打扫了放假,去公园散步,回家看电视。【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,注意题干信息,带入文中找到答案。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习一Holiday.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812083.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(满分必刷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(满分必刷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(有一套).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(有一套).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(易错题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(易错题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(必刷)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(必刷)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实验班).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实验班).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实用).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实用).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺分金卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺分金卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠系列)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠系列)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(基础题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(基础题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优B卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优B卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优A卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优A卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(名师系列)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(名师系列)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(典型题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(典型题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(全国通用).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(全国通用).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(word).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(word).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附解析答案.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附解析答案.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(轻巧夺冠).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(轻巧夺冠).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(综合题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(突破训练).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(巩固).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(巩固).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(完整版).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(完整版).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(夺分金卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(基础题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(基础题).docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1