分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型【阅读理解(五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:812121
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:19.09KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    阅读理解(五)
    资源描述:

    1、小升初英语PEP版阅读理解专项训练(五)班级: 姓名:主题1:森林迷路不用怕If you go into the forest with friends, stay with them. If you dont, you may get lost. If you get lost, this is what you should do.Sit down and stay where you are. Don t try to find your friends. Let them find you.If youstay at one place, your friends can find y

    2、ou easily.There is another way to help your friendsor other people to find you. You can shout or whistle(吹口哨) three times and stop, then shoutor whistle three times again.Giving any signal(信号) three times is a call for help.If you dont think that you will get help before night comes,try to make a li

    3、ttle housewith branches(树枝).Make yourself a bed with leaves and grass.When you need water,you will have to leave your little branch house to look for it.Dont just walk away; pick off branches and drop them as you walk. They will help you findthe way back easily.When you are lost, the most important

    4、thing to do is to stay at one place.1. What will happen if you dont stay with your friends in the forest? 2. What should you do if you get lost in the forest? 3. What can we do to help our friends or other people to find us? 4. What can we make a bed with in the forest? 5. What is the most important

    5、 thing to do when we get lost? 主题2:图书馆借阅信息Welcome to Our School LibraryOur library is in the south of our school. The library is open to every student and the library card is free. You can borrow five books, one CD and four videosthree weeks fbr books, one week fbr CDs and videos at the same time.BO

    6、OKSYou can borrow picture books for children and all kinds of story books.You can enjoy newspapers and magazines in the reading room.You cant take any newspapers or magazines out of the library.VIDEOYou can borrow all kinds of video films, TV plays and music videos.You cant watch videos here.AUDIOYo

    7、u can borrow music audios(音频)and language(语言)audios.You can enjoy listening in the special rooms here.( )1. If you want to get a library card, you .A.have to pay one dollar fbr it B.needn,t pay fbr itC.need to borrow five books first D.need to make a card( )2. According to the library rules, you can

    8、t .A.take newspapers home B.borrow CDs from the libraryC.listen to music in the library D.read newspapers in the library( )3. The library has .A.only picture books fbr children B.all kinds of music showsC.only language audios D.different kinds of video films主题3:快乐单车骑行When I was a young boy I liked t

    9、o ride a bike everywhere. But as l got older I stopped riding. It can be dangerous to ride a bike in citiesin Australia. There are not many bike paths(道).Cars can sometimes hitriders and kill them. It is a big problem that the country is trying to workout.Now I am living in Beijing, and I am having

    10、fun on my bike again.Ihave an old black bike.Riding a bike in Beijing can be dangerous. There are lots of other cars,e-bikes andpeople around.I need to be careful all the time. I look for traffic when l am turning orcrossing the road. I also wear a helmet(头盔) to make my head safe and never go too fa

    11、st.There are always lots of other people riding bikes, so that makes me safer. It is a fun way tosee the city!And if we all ride bikes, there will be less pollution(污染) from cars. So get on a bikeand ride with me!( )1. The writer stopped riding a bike in Australia becauseA. he was too old B. there w

    12、as no bike pathC.no one wanted to work out the problem D. it can be very dangerous( )2. Which of the following is TRUE about the writer?A.He is teaching in Beijing B.He is having fun on his bike againC.He has a new black bike D.He has a new family in Beijing.( )3.How does the writer make himself saf

    13、e when he rides a bike in Beijing?A. He looks for traffic when he turns or crosses the road.B.He often buys a helmet when he goes out by bikeC.He always rides a bike very slowly.D.He asks other riders to look after him.( )4. What will happen if we all ride bikes according to the passage?A. We will n

    14、ever be sickB.The bikes will be more expensiveC.There will be no danger in our lifeD. There will be less pollution from cars主题4:读书究竟为什么?Today we have many ways to learn and enjoy ourselves. But why do many people still do some reading every day?First, reading books is fun. You can always keep yourse

    15、lf happy if you like reading.Thisis very useful when the weather is bad. It is a relaxing hobby, too. You can really become lostin a book.Next, you can read a book almost anywhere: in a car, in a waiting room, on a plane, inbedeven in the bath. All you need is a book! Reading is a convenient(方便的) ho

    16、bby as it iseasy to stop and then start again.Another good reason for reading books is that it is useful. If you read as a hobby youwill get better and better at it. This means that you will read faster and will become betterat understanding what you read.As your reading is better,you will find your

    17、 school workbecomes much easier. Many school subjects depend on(依赖)good reading and as you read,you learn more and more. Some people say that reading is out of date(过时).That is nottrue. You have to be able to read to use a computer and, the better you read, the better yourcomputer skills will be. I

    18、dont think reading is out of date. What other hobby could be moreuseful or more enjoyable?Why do people still 1 every day?Reason 1Reason 2Reason 3Ifs 2 because it can 3 peoplehappy.Its convenient because people can read books 4 and at any 5 .Its very useful; because it can make peoples understanding

    19、 6 and help people tolearn 7 .It is 8 out of date. It is a wonderful 9 , and it is the best 10 to learn about the world .参考答案主题1:森林迷路不用怕1. You may get lost.答案出自短文开头两句“If you go into the forest with friends, stay with them.lf you dont, you may get lost.”。2. Sit down and stay there.答案出自第二段第一句。3. We ca

    20、n shout, whistle or give other signals three times.由第二段“You can shout or whistlethree times and stopGiving any signal three times is a call for help.”这些信息可以找到答案。4.Leaves and grass.答案出自第三段“Make yourself a bed with leaves and grass.”这一句。5. Stay at one place.由短文最后一句“When you are lost, the most importan

    21、t thing to do is to stay at one place.”可知答案。主题2:图书馆借阅信息1.B。由图书馆公告之前的“The library is open to every student and the library card is free.”这一句可知答案为B。2.A。由图表内的信息“You cant take any newspapers or magazines out of the library.”可知答案为A。其他选项均与表格内信息相符合。3.D。由图表内的信息“You can borrow all kinds of video films”可知答案为D

    22、。其他三个选项均与表格内信息不相符,因而排除。主题3:快乐单车骑行1. D。由第一段“It can be dangerous to ride a bike in cities in Australia.”这一句可知答案为D。其他选项均与第一段信息不符。2.B。由第二段中“Now I am living in Beijing, and I am having fun on my bike again. I have anold black bike.”这些信息可知答案为B。3.A。由第三段中“I look for traffic when l am turning or crossing the

    23、 road.”这一句可知答案为A。其他选项均与第三段信息不符。4.D。由最后一段“And if we all ride bikes, there will be less pollution from cars.”这一句可知答案为D。其他选项均无法从文中找到支持信息,可以排除。主题4:读书究竟为什么?1. read。答案出自第一段“But why do many people still do some reading every day?”这一句。2. fun。答案出自第二段“First,reading books is fun.You can always keep yourself ha

    24、ppy if you like reading.”这两句。3. keep/make。解析同上。4. anywhere。答案出自第三段“Next, you can read a book almost anywhere.”这一句。5. time。答案出自第三段“Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.这一句。6. better。答案出自第四段“This means that you will read faster and will become better at under-standing what you read.”这一句。7. faster/more。解析同上。8. never/not。答案出自第四段中“Some people say that reading is out of date(过时).That is not true.”这一句。9. hobby。答案出自文章最后一句“What other hobby could be more useful.”。10. way。由文中内容可知,阅读是了解世界的最好方法,因而填 way。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【阅读理解(五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812121.html
    相关资源 更多
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1