分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型专题 31 英美文化阅读理解专项:英国大学 校园音乐课程-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:827043
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:740.41KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题 31 英美文化阅读理解专项:英国大学 校园音乐课程- 2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累 文化 阅读 理解 专项 英国 大学 校园 音乐 课程 2024 年高 英语 常考英美 素材
    资源描述:

    1、3. Universities in the UK 英国的大学Universities in Britain are a magnet for overseas students. There are currently over 200 000 from outside Britain studying at British universities. The largest single group is Chinese students. There are currently 50 000 in the UK. The British government expects the to

    2、tal number of overseas students to be around 900 000 by 2020, and also thinks that a quarter of these will be Chinese.But why is the UK such a popular destination for university students?Well, the quality of your course is guaranteed. All courses are assessed by an independent system, so you can be

    3、assured that your course is officially approved and has wide international recognition.The British education system is very flexible in order to provide for the needs of a modern, complex society. It is also cost-effective. Degree courses are usually 3 years long, which is shorter and more intensive

    4、 than in other countries. There are lots of scholarships available.You normally need 3 A-levels, which are the exams taken by people leaving school at 18, in order to enter an undergraduate degree course. You also need an IELTS score of at least 5.5, but many universities offer foundation courses to

    5、 prepare students for their studies.British universities offer a personalized but independent approach. The emphasis is on creative and independent thought, which helps develop the skills you will need to compete in the global job market. Tutors not only teach but also provide support and guidance.

    6、As a result, international students have a very low drop out rate and very high pass rates.It is very simple to become an international student in the UK. The British Council offers a free and fair service to anyone who is interested in studying in the UK, and an organization called UCAS assists you

    7、 in finding a course and making an effective application.The UK is a dynamic and cosmopolitan place. The countryside is beautiful, and the theatres, museums, architecture and rich history make it a fascinating place to live and study. Why not give it a go? (343 words)Helper:magnet mgnit磁铁 guaranteed

    8、 grnti:d 确保的 recognitionrekgnin承认undergraduate degree 本科学位 personalised 个人化的 assessed (得到)评定;鉴定 cost-effective 划算的 foundation 大学预科 global job market 全球就业市场 cosmopolitan kzmplitn大都市(的) guidance 引导 pass rate 通过率dynamic dainmik充满活力的 fascinating 具有魅力的 Brief Introduction:中国的留英学生占到世界留英学生的四分之一,到2020年有望达到36

    9、万。本文分析了英国大学成为吸引世界各地留学生的几点重要原因。英国大学给学生提供:世界公认有保证的课程教育,所有课程得到官方和国际认可。灵活多样的教育体系:三年制的学位教育很划算,而且可以有许多获取奖学金的机会。虽然中学升入大学修本科学位课程要求较要有3个A等,而且IELTS的分数不底于5.5,但是不用担心,许多大学都会提供大学预科学习课程。提供个性化不受约束的教学方式:注重创造性和独立思考,导师不仅教学,而且给予帮助和指导,这样在英国大学的辍学率很低,通过率很高。便捷的入学方式。英国是一个充满活力的世界性的地方,有美丽的乡村、剧院、博物馆、和丰富的历史,这些都使其成为理想的生活和学习之地。 E

    10、xercises:从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。1. The passage deals mainly with _. A. the trouble that university students may have studying in Britain B. the reasons why Britain is a good place to visit C. the reasons why universities in Britain are so popular D. the ways of applying to be British university stud

    11、ents.2. The attitude of the author towards British Universities is _. A. negative B. neutral C. uninterested D. positive3. From the first two paragraphs we know _. A. a quarter of Chinese students study in Britain. B. more and more Chinese student chose Britain as their best place to study. C. the B

    12、ritish government worries much about too many Chinese university students abroad D. by 2020, the number of Chinese students will have been four times that of British students.4. Why are there fewer students abroad discontinuing their studying at British universities. A. Because of enough scholarship

    13、 B. Because they are offered papers with easy questionsC. Because of effective teaching approach and their tutors helpD. Because they have paid more money than those native Britain students.5. Which of the following about Universities in Britain is NOT mentioned in the passage? A. flexible education

    14、 system B. officially recognized courses C. personalised but independent approach D. the condition of transportationKeys and Explanations:1. 选C。主旨大意题。第三段的But why is the UK such a popular destination for university students?是关键句,后面的内容(一直到倒数第二段)都是说明“英国是深受大学生欢迎的学习的地方”这个事实进行解释。关键词destination意思是“目的地;预定的目

    15、的,目标”。文章没有提到大学生在英国遇到的问题,排除A;本文主要讲的是在英国大学学习的事情,去参观在最后一段提到,但不是主要内容,排除B;申请英国大学学习的方法在文中没有作为重点内容,只是在倒数第二段提到申请不难,排除D。2. 选D。作者写作态度题。根据最后一段具有鼓动性表示建议的句子Why not give it a go?可以看出作者的积极态度。由前面对于英国大学诸多长处的叙述也可以看出作者的赞美之词。3. 选B。推理判断题。根据文章所列举的现在在英国的中国留学生占整个英国外国留学生的四分之一,而且到2020年还依然会占四分之一,由此可以推断是越来越多。故选B。A句意思是“四分之一的中国学

    16、生在英国学习”,意思错误;C项根据第二段的关键词expect断定不是worry;D项错误在于用中国的学生数与英国的学生数相比,应该是在英国的中国留学生与在英国的国外留学生的总数相比较。4. 选C。细节理解题。根据第七段的叙述,从最后得出结果看出是由于个性化的教学和老师的支持和帮助使得辍学率低,通过率高。5. 选D。第四段首句提到B;第五段首句提到A;第七段提到C。在最后一段甚至提到了theatres, museums, architecture and rich history,但是没有提到交通情况。故选D。75. Music in Schools 校园音乐课程Can you play a m

    17、usical instrument? Where did you learn to play it? If you were a pupil in a British school, you would most probably learn at school. Approximately 25% of British pupils learn an instrument. Whats more, of the 75% that dont, 40% would like to.Traditionally, school children learnt classical instrument

    18、s, such as the piano or violin. This is still true today. Younger children often learn the recorder. As they get older, they start to play the violin or piano. In fact, nearly one out of five music students is learning the violin. The piano, or keyboard, is more popular with older children at second

    19、ary school.However, things are changing. More pupils than ever before are now learning the guitar. As many as 16% of pupils learning an instrument are strumming its strings. Paul McManus, the Chief Executive of the Music Industries Association told the Telegraph newspaper that new British bands like

    20、 Franz Ferdinand, the Arctic Monkeys and Razorlight had made playing the guitar “cool” again. This, perhaps, is why more children are now learning the guitar.British schools do not just offer lessons for instruments. All pupils learn music together as a class. These classes have been changing, too.

    21、In the past, the focus of classes was very much Western classical music. But the classes now cover a far wider range of styles, including folk music and world music. In a recent study by Keele University, 64% of boys and 70% of girls said they enjoy music lessons as a class. They like singing, playi

    22、ng instruments and find the lessons fun.Many schools have orchestras and put on concerts each term. It is also common for pupils themselves to form their own bands, copying their rock and pop heroes.In conclusion, music plays a big part in British schools. (303 words)Helper:approximately近似地, 大约 stru

    23、mstrm弹奏 string 弦,(pl)乐队中的弦乐组band乐队 in conclusion最后, 总之 orchestras:kistr, -kes-管弦乐队 Brief Introduction:在英国,小学生就可以在学校学习演奏乐器。大约25%的英国小学生都在学习演奏某种乐器。尚未学习乐器的学生虽然占到75%,但其中也有40%的人想要去学。一般来说,学生们主要学习古典乐器,如钢琴、小提琴等。小一些的孩子通常学习八孔长笛,然后随着年龄地增长开始学习小提琴或钢琴。但情况正在发生变化。越来越多的学生现在开始学习吉他,其原因是由于受到那些新兴乐队的影响。英国的学校不但提供乐器方面的教学,而且

    24、还为全体学生开设音乐课。这些课程现在也在不断地改变。过去的音乐课专注于西方古典音乐,而现在则涵盖了更加广泛的内容,包括民间音乐和世界曲风。许多学校都有自己的管弦乐队,并且每学期进行音乐会表演。还常常可以见到学生们自己组建乐队,模仿他们的摇滚明星和流行偶像。总之,音乐在英国的学校当中发挥着重要的作用。 Exercises:从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。1. The main idea of the second to is _. A. how to play instruments B. why more and more British students would like

    25、to learn to play instruments. C. what instruments the British pupils learn to play D. where the British pupils can learn to play instruments2. If you were a pupil in a British school, you would probably .A. learn whatever you would like to B. learn to play an instrument at schoolC. become a famous m

    26、usician D. do well in your other subjects besides music.3. Why are more children learning to play the guitar now?A. Their schools prefer teaching them to play the guitar.B. The guitar has become the most popular instrument.C. The sound of the guitar is very beautiful.D. Some bands that play the guit

    27、ar have influenced the children.4. From the passage we know that _. A. younger children often learn classical instruments, such as the piano or violin.B. most of the music students are fond of the violin.C. recorder is a kind of classical instrument.D. only older children at secondary school play th

    28、e keyboard.5. The best title is probably _. A. Music in British Schools B. Famous concerts in Britain C. More Girls Enjoying Music Lessons D. New British Bands and Schools OrchestrasKeys and Explanations:1-5 CBDCA1. 选C。段落大意题。根据本段的内容可以看出列出不同的乐器,而且还说明了不同年龄段的学生学习不同的乐器,因此本段主要告诉读者“英国的学生在学校学习什么样的乐器”,故选C。2

    29、. 选B。细节理解题。文章第一段告诉我们,在英国的学校学生可以学习乐器演奏,但并不是说学生想学什么就能学什么,也没说学生可以成为著名的音乐家,更没有讲学生一定能学得好其它科目,故只能选B项。3. 选D。细节理解题。由第三段最后两句话,尤其是playing the guitar cool again和This, perhaps, is why的提示可知D正确。4. 选C。细节理解题。由第二段可知,年幼的孩子通常学习“recorder(八孔长笛)”,而不是“piano or violin”,故排除A项;大约有1/5的学生学习violin,故排除B项;“keyboard”在年长学生中更受欢迎,但不能说只有年长的学生才学习“keyboard”,故排除D项。本段开头就有traditionally和learnt classical instruments提示,后面接着说This is still true today,所以可以推出recorder属于古典乐器。故选C。5. 选A。主旨大意题。第一段的首句以问句的形式引起读者的注意,实际上提出问题,然后作者给出答案,接着围绕这一问题展开,后面几段就是具体内容。总之,音乐在英国的学校当中发挥着重要的作用。B、C、D虽然符合文章的意思,在文中提到,但是不能概括全文。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题 31 英美文化阅读理解专项:英国大学 校园音乐课程-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-827043.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1