分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型专题03 阅读还原热点话题10篇-2023年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题特快专递(深圳专用)-5.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:828319
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:290.58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题03 阅读还原热点话题10篇-2023年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题特快专递深圳专用-5 专题 03 阅读 还原 热点话题 10 2023 年中 英语 冲刺 名校 模拟 特快专递 深圳 专用
    资源描述:

    1、2023深圳市中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递第五期专题05 阅读还原热点话题10篇(2023广东深圳校联考三模)以下是一篇短文,请阅读全文,并从下列方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。 Dinosaurs, mummies (木乃伊) and spaceships. you may only see these things in movies. _1_. A museum is a wonderful place. You can always find something new in different museums. _2_. For example,

    2、how fast can a velociraptor (迅猛龙) run? _3_. Or did you know Leonardo da Vinci was not only a great artist but also a great inventor? _4_. You go home and look it up online or through books. Has this ever happened to you? Museums help us learn outside of school. Whats interesting is that theres a mus

    3、eum for almost everything. There is a museum for cats, Teddy bears and even hair! _5_ You can always spare some time to visit it. Does a trip to a museum sound fun to you?ABut there are not many movies about museums.BAnd theres almost always one close by.CIt helps open up your world.DHow do astronau

    4、ts land when they come back to Earth?EMany of you may come across something new in a museum.FBut if you visit a museum, you may get to see them for real!(2023广东深圳校考二模)请阅读短文,并从下列的六个句子中选择五个还原到文中,使原文的意思完整、连贯。Yang Miao, a student studying nursing in Guangdong province, feels inferior (低等的) to other peop

    5、le. “Im the only one in my family studying for a vocational (职业的) degree,” she told Sixth Tone. “Most of my cousins are in universities. Its shameful for me.” _6_Many want this to change. On May 1, the revised (修订的) Vocational Education Law took effect. _7_The revised law calls for raising the socia

    6、l status (地位) and income of skilled workers. _8_ For example, vocational school graduates should enjoy the same opportunities in schooling and getting jobs as graduates of regular schools at the same level. The revised law also encourages wider and deeper cooperation (合作) between vocational educatio

    7、n and industries. China has the worlds largest vocational education system. However, in some vocational schools, the teaching methods and lessons cannot meet the need of many high-tech industries. _9_To deal with such problems, companies are encouraged to work with vocational schools in different wa

    8、ys. _10_ Whats more, taking part in the compiling (编写) of vocational education textbooks, and training teachers of vocational schools are also supported by companies.AIt is the first time the law has been revised since it was made in 1996.BLike Yang, lots of people think vocational education is infe

    9、rior to universities.CIt helps students know more about the future career in many ways.DTherefore, theres a big shortfall (缺少) in high-level technicians.EFor example, they set up job opportunities for vocational students.FIt says that vocational education is as important as general education.(2023广东

    10、深圳模拟预测)Living away from your country can be a really unforgettable experience. But at the same time, it has very important effects on your life. _11_The major effect, and also a very common one, is that once you start a regular life away from home, you miss everything._12_ Little things like sitting

    11、 on a Sunday morning watching TV alone instead of having a nice chat with your mom make you realize how valuable your family really is._13_ Since you are living in a place with different customs and traditions from yours, you have to be able to develop yourself in conditions which you are not famili

    12、ar with. This means making new friends, accepting different opinions, and catching every opportunity you have to go to new places.The most significant (显著的) effect of living away from home is the independence that grows inside you. _14_ There is no one else to go to school, clean your room, and wash

    13、 your clothes. Being independent will help you get over many difficulties._15_ You have to remember that all changes are difficult, but it is necessary to go through them to build your character and it helps you appreciate (感激) everything you have.AMissing your family and the attention they all paid

    14、 to you is a very usual thing to do.BLiving far from home, even for a short period of time, can be really hard at the beginning.CLiving on your own far from your family gives you a lot of experience of organizing your life.DThe purpose of this passage is to discuss the three main effects (影响) that l

    15、iving in another country can cause.EForeign people are kind to you and your classmates, and they understand the power of love.FLiving in a foreign country would mean learning how to accept another type of society and culture in your daily life.(2023广东深圳模拟预测)In China, the 24 solar terms were created

    16、thousands of years ago to guide farm work. _16_ They also show Chinas rich history through the seasonal festivals, special foods, cultural ceremonies and even healthy living tips that go with each solar term.Rain Water usually starts in the middle of February and ends at the beginning of March. Rain

    17、 Water stands for the increase in rainfall and rise in temperature. With its arrival, lively spring-like scenery starts coming to life. _17_Spring bamboo shoots_18_ It is said one can only know the taste of spring after enjoying the bamboo shoots. The cooking of bamboo shoots in China dates back to

    18、over 2,000 years ago, according to the Book of Songs (诗经).Water as precious (珍贵) as oilAccording to an old Chinese saying, the rainfall in spring is as precious as oil. _19_ The rain of this season accounts for only 10 to 15 percent of annual average rainfall. Therefore, Rain Water is considered as

    19、a key period for farmers.Return of cold spell (春寒)Special care is needed to deal with a returning cold spell in the late spring that often happens during Rain Water period. The rainfall can result in lower temperatures and wet weather. _20_AIn northern China, spring drought (干旱) is common.BFollowing

    20、 nature and protecting our bodies are important.CHere are three things you may not know about Rain Water.DThey show the wisdom and creativity of the ancient Chinese.ERain Water is the best time of the year to eat fresh bamboo shoots.FIt is strongly advised not to take off the thick coats too early a

    21、nd to keep warm.(2023广东深圳统考二模)以下是一则短文,请阅读短文,并从下列六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。并在答题卡上将相应的字母编号涂黑。There are not many nations that can say their national dish has become international. _21_ Both are famous all over the world, and both have made the history of Italian food. People have been eating pizza, i

    22、n one form or another, for centuries. They eat it everywhereat home, in restaurants, or on street corners. _22_ Long ago, pieces of flatbread, topped with mushrooms and herbs(香料), were a simple and tasty meal. They were mostly for those who didnt have enough money to buy plates, or who were on the g

    23、o. In the 18th century, Naples, in southern Italy, had become one of the largest cities in Europe, and it was growing fast. Lots of city people were poor and they were always rushing around to look for work. They needed food that was cheap and easy to eat. _23_ They were inexpensive, used easy-to-fi

    24、nd ingredients(原料), and could be made with plenty of tastes. It was in America that pizza found its second home. In 1905, the first pizzeria(披萨店), Lombardis, was opened in New York City. _24_ It was increasingly considered as a fast, funny food. People might like New York-style thin pizza, or Chicag

    25、o deep-dish thick pizza. Some want extra cheese on their pizzas while others only like vegetables. _25_ For a lot of people in western countries, when they cannot decide what to eat, they order pizzas.AThe secret is, almost everyone likes pizzas.BThe word “pizza” came from the Latin word “pinsa” mea

    26、ning flatbread.CIt became a great success.DItaly has two such dishes, spaghetti(意大利面)and pizza.ESoon, pizza spread across the country with the rapid development of the city.FPizzas were cut to meet the customers needs.(2023广东深圳统考二模)Have you ever wondered why the letters on a keyboard are not in “ABC

    27、” order?The keyboard we use every day is called the QWERTY keyboard layout(布局). Q, W, E, R, T, Y are the first six letters on this layout, starting from the top left. _26_The first manual typewriter(手动打字机), with a keyboard which looked like a piano, was invented in the late 19th century. _27_ Howeve

    28、r, it was later discovered that as the typing speed increased, some keys failed to come back to their places quickly. As a result, they got jammed(卡住) very easily. _28_ To solve this problem, the QWERTY keyboard was developed. It placed keys in such a way that the most used letters were spaced out s

    29、o that the keys were more likely to work freely._29_ With the arrival of the computer, the typists in offices were the same people who were to now operate computers. This meant the typists had to be trained to use the new device(设备). _30_ It was easier to design the keyboards following the layout of

    30、 typewriters, which was the QWERTY layout, and this continues even today.ABut training required too much time and money.BHowever, another problem came about in the 1940s.CThese typewriters did have the ABC keyboard layout.DHere are some tips to help you get used to the QWERTY keyboard.ETo understand

    31、 why we went with QWERTY, we need to go back in history.FMost typists ended up breaking the typewriter altogether when separating the keys.(2023广东深圳统考二模)以下是一篇文章,请阅读全文,并从六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。ChatGPT, a smart AI chatting tool, has been popular in the education world in the past months. _31_ Dev

    32、eloped by US company OpenAI, ChatGPT is a powerful tool. _32_ Although it seems useful to a certain degree, some schools in the US have banned (禁止) the use of ChatGPT. _33_ The ban comes out of worries that the tool could make it easier for students to cheat on school tasks. _34_ Besides bans, teach

    33、ers are making changes to their classes to avoid the use of ChatGPT. Some college teachers in the US try to include more speaking exams and handwritten papers instead of typed ones._35_ From their point of view, AI is a helpful tool that people will use and what we need to do is to change our learni

    34、ng, teaching and examinations.APeople can ask it to write stories and emails, translate languages, and answer all kinds of questions.BAccording to a US survey, many students have used ChatGPT to help with their learning.CThere is no doubt that ChatGPT has brought us a lot of convenience as well as t

    35、rouble.DFor example, in New York, public schools banned students and teachers from using ChatGPT on public networks and devices (设备).EHowever, some educators hold the opinion that bans an AI software like ChatGPT are not wise.FSome also worry that ChatGPT could be used to spread incorrect informatio

    36、n.(2023广东深圳统考二模)请阅读下面的短文,并从下列的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。Qingming Festival is a Chinese holiday. _36_ The name Qingming comes from the saying “Plants start to come to life in a clear and bright way in early April”. _37_ Families sweep the tombs and clean away the grass around them. Then they put fl

    37、owers, food and drinks in front of the tombs and burn Zhiqian(ghost money). _38_ Another traditional custom is spring outing. Chinese people prefer to take a walk in the countryside. _39_A well-known poem by Tang Dynasty poet Du Mu describes the tomb sweeping scene. “A drizzling rain falls like tear

    38、s on the mourning day. The mourners(哀悼者的) heart is breaking on his way”. However, Qingming is not all about sadness. Another poem by the Song poet Wu Weixin reads “The pear blossoms (梨花) are dancing in the wind, and here comes the Qingming Day. Almost half of the young people were out of town to enj

    39、oy spring.” _40_AFinally, they bow (鞠躬) before the tombs, hoping the ancestors (祖先) can bless (保佑) them.BChinese people visit the tombs of their ancestors to show their respect on that day.CIts also a good choice for those who lead busy modern lives to enjoy the beauty of nature.DSo you can be cheer

    40、ful if you can feel the joy of spring in the festival.EIt is not only one of Chinas 24 solar terms, but also a holiday for people to honor lost family members.FMany Chinese people like to stay at home on Qingming Festival.(2022广东深圳统考一模)阅读以下短文,从六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。In 2003, China sent its firs

    41、t astronaut Yang Liwei into space. Since then, 13 Chinese astronauts have “reached for the stars”. Zhai Zhigang, Wang Yaping and Ye Guangfu are three of them. They carried out the latest Shenzhou XIII mission(任务). _41_Stay healthyTo be an astronaut, you need to be very healthy. Good eyesight, a stro

    42、ng heart and lungs(肺) are important. _42_ For example, a decayed tooth (龋齿) could get worse in space and bring trouble to astronauts. You cant have scars (伤疤) either. They may split (裂开) in space, as Pang Zhihao, a space scientist, told the Beijing Morning Post.Become strongerIn China, you must be a

    43、 great pilot before you can be an astronaut. _43_ Then youll start training when you become a backup astronaut. Its very difficult. For example, you need to build your muscles(肌肉) as strong as professional(职业的) athletes by running, swimming and doing pull-ups. You will also wear a 200-kilogram suit

    44、and do tasks underwater for six or seven hours without eating or going to the toilet. _44_45_Knowledge is important as well. Astronauts take 60 courses to get ready for a mission, including math, English, spacecraft design, physics and many more. So they will know what to do when emergencies (紧急情况)

    45、happen during the mission. They can also do scientific experiments in space.ABecome expertBLearn knowledgeCBut how did they become astronauts?DThis is like doing tasks during a spacewalk.EYoud better not have other small health problem.FYou must fly more than 600 hours without accidents.(2022广东深圳深圳中

    46、学校考一模)请阅读全文,并从文后的六个选项中选择五个选项还原到原文里,使原文的意思完整、连贯。The epidemic (疫情) is horrible. But its not all bad. _46_Learn to be calmYou might feel nervous and worried in face of the terrible virus, COVID-19. When there are unexpected changes, its easy for people to feel frightened. _47_ It can help you get used

    47、to those changes more quickly and find ways out._48_When facing the epidemic, everyone has to be ready and carry out his own duty.Besides taking nucleic acid test(做核酸检测), doctors fight in the hospital to treat patients;Police officers walk in the street to keep us safe; Delivery men (快递员) deliver da

    48、ily things to us. As students, we must follow our teachers instructions and have online classes.Learn to tell right from wrongIf you want to learn about something, you can easily find a lot of information about it online. But is all of it correct?_49_Think twice before making a judge. You can also a

    49、sk your parents or teachers if necessary.Learn to be alone_50_You might feel bored and miss your friends. But being alone isnt a bad thing. You have time to do things that you didnt have time to do before. Also, you can learn to be independent.ALearn to be responsibleBAt this moment, try to accept t

    50、hem calmly.CDont get lost in the sea of information.DIn fact, we can learn some lessons from it.EThe epidemic keeps us staying at home.FDont believe unhealthy websites.参考答案:1F 2C 3D 4E 5B【导语】本文主要介绍了在博物馆可以看到很多东西,建议大家去博物馆参观。1根据“Dinosaurs, mummies (木乃伊) and spaceships. you may only see these things in

    51、movies”可知,此处介绍恐龙、木乃伊和宇宙飞船似乎只能在电影中看见,结合下文可知,在博物馆里也可以看见,选项F“但如果你去博物馆,你可能会亲眼看到它们!”符合语境,故选F。2根据“A museum is a wonderful place. You can always find something new in different museums.”可知,博物馆是个很棒的地方,你总能在不同的博物馆里找到新鲜的东西。选项C“它有助于打开你的世界。”符合语境,故选C。3根据“For example, how fast can a velociraptor (迅猛龙) run?.Or did

    52、you know Leonardo da Vinci was not only a great artist but also a great inventor?”可知,这里都是举例,且都是疑问句,选项D“宇航员返回地球后如何着陆?”符合语境,故选D。4根据“You go home and look it up online or through books. Has this ever happened to you? Museums help us learn outside of school.”可知,博物馆帮助我们在校外学习。选项E“你们中的许多人可能会在博物馆里遇到一些新的东西。”符

    53、合语境,故选E。5根据“Whats interesting is that theres a museum for almost everything. There is a museum for cats, Teddy bears and even hair! ”可知,有趣的是,几乎所有的东西都有一个博物馆,甚至有一个关于猫、泰迪熊甚至头发的博物馆,选项B“而且附近几乎总有一个。”符合语境,都是There be句型,故选B。6B 7A 8F 9D 10E【导语】本文主要介绍了修订后的职业教育法开始实施,强调职业教育和普通教育一样重要。6根据上文“Im the only one in my f

    54、amily studying for a vocational (职业的) degree”和“Most of my cousins are in universities. Its shameful for me.”可知,很多人认为职业教育不如大学。B项“和Yang Miao一样,很多人认为职业教育不如大学。”符合语境。故选B。7根据上文“On May1, the revised (修订的) Vocational Education Law took effect.”可知,修订后的职业教育法开始实施。空处应填和该法律相关的句子。A项“这是该法自1996年制定以来首次进行修订。”符合语境。故选A

    55、。8根据下文“For example, vocational school graduates should enjoy the same opportunities in schooling and getting jobs as graduates of regular schools at the same level.”可知,职业学校毕业生应享有与同级别普通学校毕业生相同的上学和就业机会,也就是说职业教育和普通教育一样重要。F项“它说职业教育和普通教育一样重要。”符合语境。故选F。9根据上文“However, in some vocational schools, the teachi

    56、ng methods and lessons cannot meet the need of many high-tech industries.”可知,职业学校的教学方法和课程不能满足许多高科技行业的需要。所以空处应填这种现象导致的结果。D项“因此,高级技术人员严重短缺。”符合语境,故选D。10根据上文“companies are encouraged to work with vocational schools in different ways.”可知,空处为公司和职业院校合作的方法。E项“例如,它们(公司)为职业学生提供就业机会。”符合语境,故选E。11D 12A 13F 14C 1

    57、5B【导语】本文讲述了在远离自己的国家居住给生活所带来的影响。11根据“But at the same time, it has very important effects on your life.”以及下文提到的具体影响可知,此处在引出主题。选项D“这篇文章的目的是讨论生活在另一个国家可能造成的三种主要影响”符合语境。故选D。12根据“Little things like sitting on a Sunday morning watching TV alone instead of having a nice chat with your mom make you realize ho

    58、w valuable your family really is”可知,此处的内容与想家相关。选项A“想念你的家人和他们对你的关注是一件很平常的事情”符合语境。故选A。13根据“Since you are living in a place with different customs and traditions from yours, you have to be able to develop yourself in conditions which you are not familiar with”可知,此处的内容与接受新环境与文化相关。选项F“生活在国外意味着学习如何在日常生活中接

    59、受另一种社会和文化”符合语境。故选F。14根据“The most significant (显著的) effect of living away from home is the independence that grows inside you.”可知,此处的内容与独立相关。选项C“远离家人独自生活能给你很多生活的经验”符合语境。故选C。15根据“You have to remember that all changes are difficult, but it is necessary to go through them to build your character and it

    60、helps you appreciate (感激) everything you have.”可知,此处的内容与离家生活的艰难相关。选项B“在离家很远的地方生活,即使是很短的一段时间,一开始也会很艰难”符合语境。故选B。16D 17C 18E 19A 20F【导语】本文主要介绍了24节气中的雨水。16根据“They also show Chinas rich history through the seasonal festivals, special foods.”可知此处表达节气表达了什么,选项D“它们展示了古代中国人的智慧和创造力”符合语境。故选D。17根据“Spring bamboo

    61、shoots”、“Water as precious as oil”以及“Return of cold spell”可知此处介绍了有关节气雨水的三件事情,选项C“关于雨水,你可能不知道以下三件事”符合语境。故选C。18根据“Spring bamboo shoots”可知此处内容和春笋有关,选项E“雨水是一年中吃新鲜竹笋的最佳时间”符合语境。故选E。19根据“According to an old Chinese saying, the rainfall in spring is as precious as oil”可知此处介绍春天的雨水和石油一样珍贵的原因,选项A“在中国北方,春季干旱很常见

    62、”符合语境。故选A。20根据“The rainfall can result in lower temperatures and wet weather”可知降雨会导致气温下降和天气潮湿,选项F“强烈建议不要过早脱下厚外套,并保持温暖”符合语境。故选F。21D 22B 23F 24E 25A【导语】本文讲了意大利的食品披萨,详细地介绍了它的历史和发展情况。21根据下文“Both are famous all over the world, and both have made the history of Italian food.”可知,说的是两种菜,与其对应的应该是选项D“意大利有两种这样

    63、的菜,意大利面和披萨。”。故选D。22根据下文“Long ago, pieces of flatbread.were a simple and tasty meal”可知,说的是披萨的来源,与其对应的应该是选项B“单词pizza来源于拉丁语pinsa,意思是扁面包。”。故选B。23根据上文“They needed food that was cheap and easy to eat.”及下文“They were inexpensive.made with plenty of tastes.”可知,说的是人们需要便宜又容易的吃的事物,披萨价格便宜,使用容易找到的原料,有很多口味,与其对应的应该

    64、是选项F“披萨是为了满足顾客的需求而裁剪的。”。故选F。24根据上文“It was in America that pizza.opened in New York City.”可知,说的是披萨在美国的发展情况,与其对应的应该是选项E“很快,随着城市的快速发展,披萨在全国各地传播开来。”。故选E。25根据上文“Some want extra cheese on their pizzas while others only like vegetables.”可知,说的是人们喜欢披萨,与其对应的应该是选项A“秘诀是几乎每个人都喜欢披萨。”。故选A。26E 27C 28F 29B 30A【导语】本文

    65、主要介绍了为什么我们的键盘不是按“ABC”顺序排列的。26根据“The keyboard we use every day is called the QWERTY keyboard layout(布局). Q, W, E, R, T, Y are the first six letters on this layout, starting from the top left.”可知此处介绍我们每天使用的键盘被称为QWERTY键盘布局,结合下文可知是指键盘打字的历史,选项E“为了理解我们为什么选择QWERTY键盘,我们需要回顾一下历史。”符合语境,故选E。27根据“The first manu

    66、al typewriter(手动打字机), with a keyboard which looked like a piano, was invented in the late 19th century. ”可知第一台手动打字机,键盘看起来像钢琴,结合下句“However, it was later discovered that as the typing speed increased, some keys failed to come back to their places quickly.”可知此处的内容和“随着打字速度的提高,一些键无法快速返回原位”含义相反,选项C“这些打字机确

    67、实有ABC键盘布局。”符合语境,故选C。28根据“As a result, they got jammed(卡住) very easily.”可知第一台手动打字机的键很容易卡住,选项F“大多数打字员在分离按键时,最后都把打字机弄坏了。”符合语境,故选F。29根据“With the arrival of the computer, the typists in offices were the same people who were to now operate computers. This meant the typists had to be trained to use the new

    68、 device(设备). ”可知随着电脑的出现,办公室里的打字员就是现在操作电脑的人。这意味着打字员必须接受培训才能使用新设备。选项B“然而,另一个问题在20世纪40年代出现了。”符合语境,承接上下文,故选B。30根据“This meant the typists had to be trained to use the new device(设备). ”可知此处是和培训相关,选项A“但是培训需要太多的时间和金钱。”符合语境,故选A。31B 32A 33D 34F 35E【导语】本文主要介绍了一款智能人工智能聊天工具ChatGPT在教育界的应用。31根据“ChatGPT, a smart AI

    69、 chatting tool, has been popular in the education world in the past months. ”可知,空处应是与ChatGPT在教育界的受欢迎情况,B项“根据美国的一项调查,许多学生使用聊天语言来帮助他们学习。”符合语境,故选B。32根据“Developed by US company OpenAI, ChatGPT is a powerful tool.”可知,空处应是介绍ChatGPT的强大功能,A项“人们可以让它写故事、写邮件、翻译语言、回答各种问题”符合语境,故选A。33根据“Although it seems useful t

    70、o a certain degree, some schools in the US have banned (禁止) the use of ChatGPT.”可知,空处应是学校禁止使用ChatGPT的相关内容,D项“例如,在纽约,公立学校禁止学生和教师在公共网络和设备上使用ChatGPT。”符合语境,故选D。34根据“The ban comes out of worries that the tool could make it easier for students to cheat on school tasks.”可知,这里是介绍颁布这种禁令的原因,F项“一些人还担心ChatGPT可能

    71、被用来传播不正确的信息。”符合语境,故选F。35根据“From their point of view, AI is a helpful tool that people will use and what we need to do is to change our learning, teaching and examinations.”及上文“学校禁止使用ChatGPT”的内容可知,空处应是转折关系,是在介绍一种不同的观点,E项“然而,一些教育工作者认为禁止像ChatGPT这样的人工智能软件是不明智的。”符合语境,故选E。36E 37B 38A 39C 40D【导语】本文介绍了清明节中国

    72、人的活动。36根据“Qingming Festival is a Chinese holiday.”可知此处介绍清明节的情况,F选项“很多中国人喜欢在清明节待在家”符合语境。故选E。37根据“ Families sweep the tombs and clean away the grass around them. ”可知此处介绍人们的扫墓活动,B选项“在那一天,中国人会去祭拜祖先的坟墓,以表达他们对祖先的敬意”符合语境。故选B。38根据“Then they put flowers, food and drinks in front of the tombs and burn Zhiqian

    73、(ghost money). ”可知此处介绍祭拜祖先,A选项“最后,他们在坟墓前鞠躬,希望祖先保佑”符合语境。故选A。39根据“ Chinese people prefer to take a walk in the countryside. ”可知此处介绍春游的情况,C选项“对于那些过着忙碌的现代生活的人来说,这也是一个很好的选择,可以享受大自然的美丽”符合语境。故选C。40此处位于句末起总结作用,D选项“所以如果你能在节日里感受到春天的喜悦,你就会快乐起来”符合语境。故选D。41C 42E 43F 44D 45B【导语】本文是一篇说明文,介绍如何成为一名宇航员。41根据下文“Stay he

    74、althy/Become stronger”可知,回答的是成为宇航员的前提。选项C“但他们是如何成为宇航员的呢?”符合情景,故选C。42根据下文“For example, a decayed tooth (龋齿) could get worse in space.You cant have scars (伤疤) either.”可知,要成为宇航员小的健康问题也不能有。选项E“你最好不要有其他小的健康问题”符合情景,故选E。43根据“In China, you must be a great pilot before you can be an astronaut”可知,谈论的是成为宇航员之前必

    75、须是一名优秀的飞行员。选项F“你必须飞行600多个小时而不发生事故”符合情景,故选F。44根据“You will also wear a 200-kilogram suit and do tasks underwater for six or seven hours without eating or going to the toilet”可知,讲述为模拟太空任务进行水下负重任务训练。选项D“这就像在太空行走中做任务一样”符合情景,故选D。45根据下文“Knowledge is important as well”可知,谈论的是知识对于宇航员的重要性。选项B“学习知识”符合情景,故选B。46

    76、D 47B 48A 49C 50E【导语】本文就我们能够在新冠肺炎疫情期间学到什么,提出四点建议。46根据“Learn to be calm”以及“Learn to tell right from wrong”可知,此处指从疫情中学到的东西,D选项“学会分辨是非”符合,故选D。47根据“Learn to be calm”可知,本段是与“保持冷静”有关,B选项“此时此刻,试着平静地接受它们”符合,故选B。48此处是一个总结概括,根据“When facing the epidemic, everyone has to be ready and carry out his own duty”可知,每个人都要做好准备,各司其职,A选项“学会负责任”符合,故选A。49根据“If you want to learn about something, you can easily find a lot of information about it online”可知,此处与网上传播的信息内容有关,C选项“不要在信息的海洋中迷失”符合,故选C。50根据“You might feel bored and miss your friends. But being alone isnt a bad thing”可知,此处描述与疫情期间独自在家有关,E选项“疫情让我们待在家里”符合,故选E。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题03 阅读还原热点话题10篇-2023年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题特快专递(深圳专用)-5.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828319.html
    相关资源 更多
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷带答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷带答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷实验班.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷实验班.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整版.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整版.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含解析答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含解析答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含精品答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含精品答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(达标题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(达标题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(综合题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(综合题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(精练).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(精练).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(实用).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(实用).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(完整版).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(完整版).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(基础题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(基础题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优a卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优a卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(b卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(b卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(a卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(a卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案解析.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案解析.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案下载.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案下载.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【黄金题型】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【预热题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【预热题】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【达标题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【达标题】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【轻巧夺冠】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【能力提升】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【能力提升】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【考试直接用】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【综合题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【综合题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1