分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型专题04 阅读判断(名校模拟 地区真题)-冲刺2023年中考英语必考题型终极预测(成都专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:828743
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:1.70MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题04 阅读判断名校模拟 地区真题-冲刺2023年中考英语必考题型终极预测成都专用 专题 04 阅读 判断 名校 模拟 地区 冲刺 2023 年中 英语 必考 题型 终极 预测 成都 专用
    资源描述:

    1、冲刺2023年中考英语必考题型终极预测(成都专用)专题04 阅读判断(2023四川成都统考一模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。 A Chinese knot (中国结) is a knot that is woven from a single rope to be different shapes. Each shape has its own meaning. Now you can see it as a decoration (装饰物) or a gift for friends. People can use ropes of differ

    2、ent colors to weave a Chinese knot, but they usually choose red because it means good luck. The Chinese knot has a long history. People might have originally made them to record information and send messages before they started to use words. It is well-known that the knots were used for decoration a

    3、nd to express thoughts and feelings in the Tang Dynasty. They were later popular in the Ming and Qing dynasties. But it was not until the Qing Dynasty that this art became really accepted by the common people. Even today, Chinese knots hold sentimental (情感的) value when gifted or passed down through

    4、families. For example, lovers may give a knot to show their love. The “double happiness knot” is given and used at weddings to express each others love and wishes for growing old together. Many tourists like to buy Chinese knots as gifts for their friends during their trips and there are many shoppi

    5、ng streets where people can buy Chinese knots. Yiwu Commodity Market in Zhejiang Province is a good place. There are many different types of beautiful Chinese knots, which are popular with customers.1The shapes of Chinese knots show their different meanings.2The Chinese knot became a folk art truly

    6、during the Ming and Qing dynasties.3We can see that the pattern “” matches the example in the third paragraph.4From the last paragraph, we know its expensive and convenient to buy Chinese knots.5The main idea of the passage is about a Chinese productKnot.(2023四川成都统考一模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的

    7、涂“B”。6The plans introduced four most popular places in China.7We can know main scenes and activities of each tour plan.8People can see giant pandas only during the 13 days tour in China.9If youre interested in Chinas history, you can visit Beijing and Yangshuo.10These tour plans are better for the p

    8、eople who visit China for their first time.(2023四川成都校考一模)You have a picnic with your friends. Someone gives you some beautiful flowers. Where will you put them after you go home? A On the dinner table. B In the bathroom. C Near the window. D Near the door. A: You are 99 percent honest with others. Y

    9、ou believe everything your friends say. You are quick to agree with your friends opinions. B: You are 20 percent honest with others. You often hide your thoughts. Others cant tell what you are thinking about. C: You are 80 percent honest with others. You are kind and outgoing. Your friends will trea

    10、t you the way you treat them. D: You are 60 percent honest with others. You seem to be nice and kind to others. In fact, you hardly ever tell the truth to your friends. This test is just for fun. Dont take it seriously.11The numbers in page tell us how many people choose each answer.12According to t

    11、he information, choosing A means you are a person that doesnt have your own ideas.13Persons like D may have difficulty making many friends.14The theme of this test might be “find out what you will be like through a test”.15Youd better not decide who to make friends with according to the results of t

    12、he test.(2023四川成都统考一模)阅读短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂A,错误的涂B。Its a mailbox. Its a bird houseNo, wait. Its a library!Sunshine Park Has A Little Free Library!Bryan Lim is excited to be the director of the library for our neighbors in Sunshine Park Community!The way it works is simple:We bring to the library a

    13、number of good books that we hope to interest our neighbors.You stop by and take whatever catches your eyes.You come back and bring other books for the library whenever you can.Share your books. Never for sale!Join us for our small opening at 9 a.m. on April 23rd, 2023.Call 9051 6601 or email bryanb

    14、eautiful- for more information!Take a book! & Leave a book!www.littlefreelibrary.org16The picture is a library named Little Free Library.17The library in the Sunshine Park Community is not big.18Bryan Lim sells some books to the library for the neighbors.19If you want to work in the library, go ther

    15、e at 9 a.m. on April 23rd, 2023.20If you take a book from the library, you must leave another one.(2023四川成都统考一模)Do you know the World Cup? It is an international football competition that takes place every four years. The first World Cup event was held in 1930 and it was only cancelled(取消) in 1942 a

    16、nd 1946 in the history of the competition, because of the Second World War.The World Cup can take place any where in the world. In 2018 the host country was Russia, in 2014 it was Brazil, and this year, in 2022, the host country is the State of Qatar. It is the first time that a country in the Middl

    17、e East is hosting the World Cup and only the second time that a country in Asia is hosting the competition, last time was the 17th World Cup in Japan and South Korea in 2002.Usually, the World Cup games take place within the months of June or July. However, with Qatars terrible summer heat, it would

    18、 make soccer games unplayable. Therefore, decision was made to move the games to the end of fall, making it the first World Cup to do so. The 2022 Qatar World Cup was held from November to December. According to the decision, it started on November 21st. The final(决赛) took place on December 18, one

    19、week ahead of Christmas.The change is good for the players, but some people are still worried, because the new time will be just European club season. FIFA said they would try their best to make things go well.21The World Cup has been cancelled only once in the history because of the war.22The Qatar

    20、 World Cup is the 22nd Word Cup.23The World Cup has been held twice in Asian countries before 2022.24Traditional World Cup is usually held in summer.25The Qatar World Cup lasted almost one month.(2023四川成都统考一模)根据短文内容判断句子的正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。26Five parts are provided for Victorias English learning self

    21、-assessment.27Victoria thinks she did a really good job in listening, grammar and writing.28Its good advice for Victoria to spend more time improving her pronunciation of new words.29From Victorias learning record, we can see she got 22 points in total.30Victoria finished this page about her learnin

    22、g record probably after her final exam.(2023四川成都统考一模)根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。The worlds population reached 8 billion(十亿)on 15 Nov. 2022, and India is expected to have a bigger population than that in China in 2023, according to a United Nations report. China has the largest population now.31Ind

    23、ia may have the second largest population in 2023.32The worlds population has increased by three times in the last 63 years.33According to Chart I, two research groups predict that by 2100, the worlds population could be up to over 10 billion.34It took about 11 years to grow one billion people in th

    24、e world from 2011.35In Chart II, Eastern Europe had the fastest population growth.(2022四川成都统考模拟预测)阅读下面的诗歌,根据诗歌内容判断句子正误。正确涂A,错误涂B。Back when I was a child, Before life removed all the innocence (天真),My father would lift me high, And dance with my mother and me, And then.Hug me till I fell asleep, Then

    25、 up the stairs he would carry me, And I knew for sure I was lovedWhen I and my mother would disagree, To get my way I would run from her to him. Hed make me laugh just to comfort (安慰) me, Then finally make me do just what my mama said. Later that night when I was asleep, He left a dollar under my sh

    26、eet. Never dreamed that he would be gone from me. If I could steal one final glance, One final step,One final dance with him, Id play a song that would never ever endCause Id love love love.To dance with my father again. Sometimes Id listen outside her doorAnd Id hear how my mama cried for himI pray

    27、 for her even more than me.I pray for her even more than me.I know Im praying for much too much, But could you send back, The only man she loved. I know you dont do it usually, But dear Lord (主) shes dying, To dance with my father again. Every night I fall asleepAnd this is all I ever dream.36When t

    28、he writer was a child, his father always danced with his mother. 37When the writer didnt agree his mother, he would run from her to his father.38His father ask him not to listen his mother when they disagree.39His father lives with them all the time.40His mother misses his father too much.(2022四川成都校

    29、考二模)The opening ceremony of the 2022 Beijing Winter Olympics was held on February 4th, 2022. It not only presented a strong and opening China, but also made the whole world know about the Start of Spring. The Start of Spring is the first solar term (节气) of the year. It usually falls in February. Pla

    30、nts start to turn green and everything comes to life from that day. Here are some activities on the Start of Spring Flying kitesKite-flying is a traditional folk activity on this day. It has a history of more than2,000 years. It cant only make people relaxed but also keep people from getting sick.Bi

    31、ting spring (咬春)In many parts of China, its a custom to bite spring on the Start of Spring. People usually eat spring pancakes and spring rolls on this day. Admiring plum blossoms Plum trees blossom (开花) from the 12th month to the second year in lunar calendar (农历). Plum blossoms are always admired

    32、for their strong spirit in the cold. Welcoming springAbout 3,000 years ago, ancient Chinese started to hold a special ceremony on this day to honor Gou Mang, the god of spring. By the Qing Dynasty,greeting spring had become an important folk activity. In Beijing government officials welcomed spring

    33、in the field near Dongzhimen.41The Start of Spring falls on February 4th every year.42Flying kites is an activity that does good to both our mind and body.43Biting spring is a custom about some special eating habits on the start of Spring.44Plum blossoms flowering period lasts for about three months

    34、.45This passage mainly tells us the history about some traditions on the Start of Spring.(2022四川成都统考二模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂 “A”, 错误的涂 “B”。Last week we did a survey among 100 kids of different ages in America. We asked them two questions. One question is “Do you often surf the internet?” The othe

    35、r one is “What do you often do online?” Here are the results.Age GroupsActivityPercentage of kids onlinesend an e-mail89%play games87%go online to get new8 or information76%send or receive messages25%Buy things including books and clothes43%watch short videos on TikTok38%46We may find this survey in

    36、 a magazine about teenage health.47The chart on the right mainly tells us about the childrens online activities in America.48According to the survey, most children in America surf the Internet for shopping.49In America, the older the children are, the more active they are on the Internet.50The bar c

    37、hart on the left shows us the percentages of different aged kids surfing the Internet in America.(2022四川成都统考二模)阅读下面图表和短文,根据其内容判断正误。正确的涂A,错误的涂B。Scientists in Switzerland find out the most popular book genres(种类) in different countries. American readers prefer the classics to other popular categories.

    38、 Book lovers in New Zealand and Ireland are also searching for older books that can be taught in literature classes.In Latin America, scary books are the favorite in Mexico and Argentina, and love stories win over readers in Brazil. The two genres tie for the No.1 spot in Venezuela.Fantasy(奇幻) is an

    39、other popular genre around the world, coming out on top in Italy, Germany and Poland. Indian readers prefer poetry to the other genres.No matter what kind of book you like, reading is a great way to feel well-traveled without leaving home.51All above says that reading habits look different around th

    40、e world.52The bar chart shows the average person spends 10 hours and 42 minutes in reading a week in India.53We can infer that Chinese are more interested in reading than Americans.54The passage lists ten countries and the book genres that the people prefer.55Whatever you read, you can know the worl

    41、d while staying at home.(2022四川成都统考二模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。 The world population is aging fast. According to the population report from the United Nations, from 1980 to 2020, the worlds population over 60 nearly doubled. It will take fewer years to double the number again.Aging popula

    42、tions are becoming a huge problem in many countries. The problem is caused by low birth rates (率) and improved medical conditions. In 2050, 35 percent of people in Europe are expected to be over 60, 28 percent in North America, 25 percent in Latin America, 24 percent in Asia, 23 percent in Oceania a

    43、nd 9 percent in Africa.China has set up a new policy that allows every family to have up lo three children. The government wishes to fight Chinas aging populations in this way.56The report shows the worlds population over 60 will keep going down in the future.57The report predicts there will be abou

    44、t 700 million more people over 60 in 2050 than in 2030.58One of the main reasons of the aging populations is that people are having fewer children than before.59The number of people over 60 will reach more than 20 percent of the population in six continents (洲) in 2050.60We are sure that population

    45、aging problem in China can be solved in 2050 because of the three-child policy.参考答案:1A2B3A4B5A【导语】本文主要介绍了中国结,包括它的历史和意义。1推理判断题。根据“Each shape has its own meaning.”可知,中国结的形状代表了它们不同的含义。故填A。2推理判断题。根据“But it was not until the Qing Dynasty that this art became really accepted by the common people.”可知,直到清朝,

    46、这门艺术才真正被老百姓接受,而不是明清时期。故填B。3推理判断题。根据第三段中的“ The double happiness knot .”可知,举的例子是“双喜结”,与本题中的样式相符。故填A。4推理判断题。根据最后一段“there are many shopping streets where people can buy Chinese knots.”可知,买中国结很方便,但最后一段没提价格贵。故填B。5主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一个中国产品中国结。故填A。6B7A8A9B10A【导语】本文介绍了中国最流行的四个旅游行程。6推理判断题。根据“.these are our m

    47、ost popular China tour itineraries.”可知,介绍的是旅游行程而不是“places”。故填B。7细节理解题。根据四幅图片下面的介绍可知,我们可以了解每个旅游计划的主要地点和活动。故填A。8细节理解题。根据第三幅图下面的“13-Day Beijing-Xian-Chengdu-Yangtze Cruise-Shanghai Tour”及“Feed a lovely giant panda”可知,13日游可以看到大熊猫,其他三个行程都看不到。故填A。9推理判断题。根据第二幅图下面的“Explore Chinas past.”可知,北京-西安-上海8日游可以探索中国历

    48、史,所以如果你对中国历史感兴趣,你可以选择8日游的行程,而不是北京和阳朔。故填B。10推理判断题。根据“80% of first-time visitors choose these tour plans.”可知,80%首次来中国的游客都选择这些旅行计划,所以这些旅游计划对第一次来中国的人来说更好。故填A。11B12B13A14B15A【导语】本文主要是一个有趣的小测验。11推理判断题。根据“page的内容”可知,主要讲述了每个选项所代表的含义,故答案为B。12推理判断题。根据“You are quick to agree with your friends opinions.”可知,很容易同

    49、意朋友的意见,而不是没有自己的意见,故答案为B。13推理判断题。根据“In fact, you hardly ever tell the truth to your friends.”可知,因为几乎不与朋友说真话,所以很难结交朋友,故答案为A。14推理判断题。根据“This test is just for fun. Dont take it seriously.”可知,本文只是一个有趣的小测试,不能通过测试来说明自己是什么样的人,故答案为B。15推理判断题。根据“This test is just for fun. Dont take it seriously.”可知,不能根据测试结果去决定

    50、和谁交朋友,故答案为A。16A17A18B19B20A【导语】本文介绍了阳光公园有一个免费的图书馆,详细地介绍了图书馆的开放时间,联系方式,及其运作的方式。16细节理解题。根据“Sunshine Park Has A Little Free Library!”可知,图片是一个名为“Little Free Library”的图书馆。故答案为A。17细节理解题。根据“Its a mailbox. Its a bird houseNo, wait. Its a library!”可知,阳光公园社区的图书馆和邮箱、鸟舍差不多大,由此可知这个图书馆不大。故答案为A。18细节理解题。根据“Bryan Li

    51、m is excited to be the director of the library for our neighbors in Sunshine Park Community!”和“We bring to the library a number of good books that we hope to interest our neighbors.”可知,Bryan Lim为了阳光公园社区的邻居成为了图书馆馆长,我们带了一些好书到图书馆,希望能引起邻居的兴趣。“Bryan Lim为邻居向图书馆出售了一些书”表述错误。故答案为B。19细节理解题。根据“Join us for our

    52、small opening at 9 a.m. on April 23rd, 2023.”可知,2023年4月23日上午9点可以来参加小型开幕式,“如果你想在图书馆工作,2023年4月23日上午9点去那里”表述错误。故答案为B。20细节理解题。根据“Take a book! & Leave a book!”可知,如果你从图书馆拿了一本书,你必须留下另一本。故答案为A。21B22A23B24A25A【导语】本文主要介绍了世界杯的相关信息以及2022年卡塔尔世界杯的相关情况。21细节理解题。根据“The first World Cup event was held in 1930 and it w

    53、as only cancelled(取消) in 1942 and 1946 in the history of the competition, because of the Second World War.”可知,因为战争,世界杯被取消过两次,而不是一次,故填B。22推理判断题。根据“In 2018 the host country was Russia, in 2014 it was Brazil, and this year, in 2022, the host country is the State of Qatar. It is the first time that a co

    54、untry in the Middle East is hosting the World Cup and only the second time that a country in Asia is hosting the competition, last time was the 17th World Cup in Japan and South Korea in 2002.”可知,2002年在日本和韩国举行的第17届世界杯,2022年主办国是卡塔尔国。世界杯是四年举办一次,所以这次是卡塔尔世界杯是第22届世界杯。故填A。23细节理解题。根据“It is the first time t

    55、hat a country in the Middle East is hosting the World Cup and only the second time that a country in Asia is hosting the competition, last time was the 17th World Cup in Japan and South Korea in 2002.”(这是中东国家第一次主办世界杯,也是亚洲国家第二次主办比赛,上次是2002年在日本和韩国举行的第17届世界杯)可知,2022年之前,世界杯在亚洲国家举办过一次,而不是两次,故填B。24细节理解题。根

    56、据“Usually, the World Cup games take place within the months of June or July.”可知,世界杯通常在6月或7月举行,也就是夏天,故填A。25细节理解题。根据“The 2022 Qatar World Cup was held from November to December. According to the decision, it started on November 21st. The final(决赛) took place on December 18, one week ahead of Christmas

    57、.”(2022年卡塔尔世界杯于11月至12月举行。根据该决定,它从11月21日开始。决赛在圣诞节前一周的12月18日举行)可知,卡塔尔世界杯持续了将近一个月,故填A。26A27A28A29B30B【导语】本文是维多利亚的英语自我评价表。26细节理解题。根据表格中“Reading, Listening, Vocabulary, Grammar, Writing”可知,维多利亚的英语学习自我评估分为五个部分。故答案为A。27细节理解题。根据表格中“Listening”,“Grammar”和“Writing”这三个部分打了5分的钩,可知维多利亚觉得自己在听力、语法和写作方面做得非常好。故答案为A。2

    58、8推理判断题。根据“Vocabulary”部分的打分为2,可知,维多利亚认为她的发音不够好,因此她应该多花点时间提高新单词的发音。故答案为A。29推理判断题。根据每部分的得分,她一共得了23分,而不是22分。故答案为B。30推理判断题。根据“You can do better the next unit.”可知该自我评价表是单元学习评价表,而不是学期末的学习评价表,因此不可能是她参加完期末考试后填写的。故答案为B。31B32B33B34A35B【导语】本文通过图表的形式展示了世界人口的情况。31细节理解题。根据“India is expected to have a bigger popula

    59、tion than that in China in 2023, according to a United Nations report. China has the largest population now.”可知,根据联合国的一份报告,到2023年,印度的人口预计将超过中国。中国现在有最多的人口。也就是说到2023年,印度可能会成为世界第一大人口国。故选B。32细节理解题。根据图表中的信息“3 billion in 1959”以及“8 billion in 2022”可知,在过去的63年里,世界人口没有增长3倍,故选B。33细节理解题。根据图表中的信息展示可知,是三个小组预测,到21

    60、00年,世界人口可能超过100亿,题干表述错误。故选B。34细节理解题。根据“Population change (from 7 to 8 billion), 2011 2022”可知,从2011年开始,全球人口增长10亿用了大约11年的时间,故选A。35细节理解题。根据图表中的口增长最快的是Middle Africa,故选B。36A37A38B39B40A【导语】本诗歌主要是表达对逝去的父亲的深切怀念和深沉的爱。36细节理解题。根据“And dance with my mother and me”可知小时候,父亲总是和母亲一起跳舞,故答案为A。37细节理解题。根据“When I and my

    61、 mother would disagree, To get my way I would run from her to him.”可知当作者与母亲意见不合,就会跑向父亲,故答案为A。38推理判断题。根据“Then finally make me do just what my mama said.”可知父亲最后让我按母亲说的做,即听母亲的话,故答案为B。39推理判断题。根据“Never dreamed that he would be gone from me.”可知父亲已经离开他,并没有一直和他们生活在一起,故答案为B。40推理判断题。根据“And Id hear how my mama

    62、 cried for him”可知母亲非常想念父亲,故答案为A。41B42A43A44B45B【导语】本文主要介绍了立春这个节气,以及跟它有关的习俗。41细节理解题。根据“The Start of Spring is the first solar term (节气) of the year. It usually falls in February .”可知,立春是一年中的第一个节气。它通常在2月,2022年是2月4日;该表述以偏概全,与原文不符。故填B。42细节理解题。根据“Kite-flying is a traditional folk activity on this day.”和“

    63、It can not only make people relaxed but also keep people from getting sick.”可知,放风筝对我们的身心都有好处;该表述正确。故填A。43细节理解题。根据“In many parts of China, its a custom to bite spring on the Start of Spring. People usually eat spring pancakes and spring rolls on this day.”可知,在中国很多地方,立春那天咬春是一种习俗,人们通常在这一天吃春饼和春卷;该表述正确。故

    64、填A。44推理判断题。根据“Plum trees blossom (开花) from the 12th month to the second year in lunar calendar (农历).”可知,梅花在阴历十二月到第二年开放,由此推知花期只有1个月;该表述错误。故填B。45主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了立春这个节气,以及跟它有关的习俗;该表述错误。故填B。46B47A48B49A50A【导语】本文是关于美国青少年上网的调查。46细节理解题。根据“Last week we did a survey among 100 kids of different ages in Am

    65、erica.We asked them two questions.One question is Do you often surf the internet? The other one is What do you often do online? Here are the results.”可知,这是关于青少年上网的调查,不是关于青少年健康的调查。故答案为B。47细节理解题。根据“Activity.Percentage of kids online.”可知,右边的图表主要告诉我们美国儿童的在线活动的百分比,所以说在线活动是正确的,故答案为A。48细节理解题。根据“send an e-m

    66、ail, 89%; play games, 87%; go online to get new8 or information, 76%”以及“Buy things including books and clothes, 43%”可知,根据调查,并非大多数美国儿童上网购物。故答案为B。49细节理解题。根据Age Groups图片内容,可知, 在美国,孩子们年龄越大,他们在互联网上越活跃。故答案为A。50细节理解题。根据Age Groups图片内容,可知,左边的条形图显示了美国不同年龄段儿童上网的百分比,是正确的。故答案为A。51A52A53B54A55A【导语】本文讲述了不同国家的人喜欢不同

    67、的书籍,详细地介绍了一些国家的阅读情况。51细节理解题。根据“Scientists in Switzerland find out the most popular book genres(种类) in different countries. American readers prefer the classics to other popular categories. Book lovers in New Zealand and Ireland are also searching for older books that can be taught in literature clas

    68、ses.”(瑞士科学家找出了不同国家最受欢迎的书籍类型。与其他流行书籍相比,美国读者更喜欢古典文学。新西兰和爱尔兰的图书爱好者也在寻找可以在文学课上教授的旧书。)可知,读习惯在世界各地看起来都不一样。故答案为A。52细节理解题。根据柱状图“India: 10.7”可知,印度人平均每周花10小时42分钟阅读。故答案为A。53推理判断题。根据柱状图“China: 2”和“the US: 5.7”可知,中国人阅读时间比美国人阅读时间短,所以可以推断“中国人比美国人对阅读更感兴趣”是错误的。故答案为B。54细节理解题。根据“American readers prefer the classics to

    69、 other popular categories. Book lovers in New Zealand and Ireland are also searching for older books that can be taught in literature classes.”、“ scary books are the favorite in Mexico and Argentina, and love stories win over readers in Brazil. The two genres tie for the No.1 spot in Venezuela.”、“Fa

    70、ntasy(奇幻) is another popular genre around the world, coming out on top in Italy, Germany and Poland. Indian readers prefer poetry to the other genres.”可知,文中列出了10个国家和人们喜欢的书籍类型。故答案为A。55细节理解题。根据“No matter what kind of book you like, reading is a great way to feel welltraveled without leaving home.(无论你喜

    71、欢什么样的书,阅读都是一种不用离开家就能感受旅行的好方式。)可知,无论你读什么,你可以在家里了解世界。故答案为A。56B57A58A59B60B【导语】本文主要介绍了全球人口老龄化的情况。56细节理解题。根据“According to the population report from the United Nations, from 1980 to 2020, the worlds population over 60 nearly doubled. It will take fewer years to double the number again.”可知,从1980年到2020年,世

    72、界60岁以上人口几乎翻了一番。再过几年,这个数字就会翻一番。因此,未来世界60岁以上人口将继续减少是错误的。故答案为B。57细节理解题。根据图片信息中的20301.4 billion和20502.1 billion可知,该报告预测,2050年60岁以上的人口将比2030年多7亿人。故答案为A。58细节理解题。根据“Aging populations are becoming a huge problem in many countries. The problem is caused by low birth rates(率)”可知,人口老龄化的主要原因之一是人们比以前少生孩子了。故答案为A。

    73、59细节理解题。根据“In 2050, 35 percent of people in Europe are expected to be over 60, 28 percent in North America, 25 percent in Latin America, 24 percent in Asia, 23 percent in Oceania and 9 percent in Africa.”可知,到2050年,六大洲60岁以上的人口都将超过其总人口的20%是错误的,非洲是9%。故答案为B。60推理判断题。根据“China has set up a new policy that allows every family to have up lo three children. The government wishes to fight Chinas aging populations in this way.”可知,中国制定了三孩政策,希望以这种方式应对中国的老龄化问题,并没有说到2050年会解决这一问题。故答案为B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题04 阅读判断(名校模拟 地区真题)-冲刺2023年中考英语必考题型终极预测(成都专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828743.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1