江苏省镇江市京口区镇江中学2021-2022学年高二上学期第一次质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省镇江市京口区镇江中学2021-2022学年高二上学期第一次质量检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 镇江市
- 资源描述:
-
1、江苏省镇江中学高二年级第一次质量检测试卷(英语)第一部分听力(共两节, 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5小题, 每小题 1.5分;满分7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有15秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why does the man need a map?A. To find a restaurant. B. To tour Manchester. C. To lear
2、n about China.2. What does the woman want to do for vacation?A. Learn to snowboard. B. Travel to Colorado. C. Go to the beach.3. What will the man probably do?A. Refuse the offer. B. Take the job. C. Change the working hours.4. What does the woman say about John?A. He wont wait for her.B. He wont be
3、 on time for dinner.C. He wont come home today.5. What will the speakers probably do next?A. Go home and rest. B. Order some boxes. C. Continue working.第二节(共15小题, 每小题1.5分;满分22.5分) 听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项选出最佳选项,并标在试卷相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第6段
4、材料,回答第6至7题。6. How does the woman usually go to work?A. By bus. B. By car. C. By train.7. What do the speakers agree about taking the train?A. It is safer. B. It is cheaper. C. It is faster. 听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the man suggest the woman do?A. Save up for the car.B. Ask someone to check the c
5、ar.C. Go to another car dealer.9 What is the salesman going to do?A. Ask for cash payment. B. Stick to a high price. C. Give a discount.10. How will the man help the woman?A. Lend money to her. B. Take care of her car. C. Drive her car home.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman think of the livin
6、g expenses in the city?A. Very high. B. Just Okay. C. Fairly low.12. What does the woman spend most on?A. Trains. B. Meals. C. Clothes.13. What does the woman do in her free time?A. Travel around. B. See films. C. Go for a drink.听第9段材料,回答第14至16题。14. What will Rebecca do on June 12?A. Meet the people
7、 from Head Office.B. Organize a trade exhibition. C. Go on a business trip.15. What is John preparing for the meeting?A. A speech. B. A timetable. C. A report.16. When do the speakers decide to have the meeting?A On June 3. B. On June 17. C. On June 10.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did the speaker deci
8、de to do after lunch that day?A. Drive home in the rain. B. Stay to help her friend. C. Wait for the rain to stop.18. What can we learn about the speaker then?A. She worked at a hotel. B. She had bought a new car. C. She was having a baby soon.19. Where did the speaker meet the taxi passenger?A. In
9、front of a hotel. B. At a crossroads. C. Beside a car park.20. What does the speaker talk about?A. A well-known short story. B. An unforgettable experience. C. An exciting lunch party.第二部分:阅读理解 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)请阅读下列短文, 从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 AOnline courses
10、offers people abundant opportunities to learn. Try some of the Harvard online courses about humanities. The Path to HappinessFrom Confucianism to Daoism, the philosophies developed over two thousand years ago are among the most powerful in human history. This course brings voices from the past into
11、modern contexts to explore the path to a good life today.Duration: June 16, 2021 June 14, 2022 Fees: Free of chargePace: Self-pacedDifficulty: IntroductoryIntroduction to the Ancient Greek WorldThis course is about ancient Greece with its unique places, ways of life and historical changes. We survey
12、 the most important social institutions and cultural traditions. We also study everyday features such as food and dress.Duration: June 21 August 6, 2021 Fees: $3400+Pace: Instructor-ledDifficulty: IntroductoryBiotechnology and the Human GoodBiotechnology offers exciting and promising prospects for h
13、ealing the sick and relieving the suffering. In this course we consider possible functions beyond common treatments like making people look younger, perform better and become perfect.Duration: June 21 August 6, 2021 Fees: $ 3400+Pace: Instructor-ledDifficulty: IntermediateSuperheroes and PowerWhat m
14、akes superheroes popular? How can they help us think about super powers? In this course, we explore those questions in Marvel and DC favorites (especially the X-Men) as well as independent comics novels.Duration: June 22 August 6, 2021Fees: $ 3400+Pace: Instructor-ledDifficulty: Intermediate1. Which
15、 course can you take if you are free in Oct. 2021?A. The Path to HappinessB. Introduction to the Ancient Greek WorldC. Biotechnology and the Human GoodD. Superheroes and Power2. What does Biotechnology and the Human Good deal with?A. Powers of superheroes.B. Ways to increase happiness.C. More uses o
16、f biotech.D. Clinical practices of biotech.3. What do the four courses have in common?A. They are of the same level.B. They are free of charge.C. They are instructor-led.D. They belong to the same subject.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了哈佛大学的一些人文学科的在线课程。【1题详解】细节理解题。根据The Path to Happiness部分“D
17、uration: June 16, 2021 June 14, 2022 ”可知如果2021年10月你有空,你可以上“幸福之路”课程。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Biotechnology and the Human Good部分“Biotechnology offers exciting and promising prospects for healing the sick and relieving the suffering.”(生物技术为治愈病人和减轻痛苦提供了令人兴奋和有希望的前景)可知Biotechnology and the Human Good研究的是更多地使用生物技
18、术。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第一段“Online courses offers people abundant opportunities to learn. Try some of the Harvard online courses about humanities. ”(网络课程为人们提供了大量的学习机会。 试试哈佛大学的一些人文学科的在线课程)结合四个课程的介绍,可知这四门课程的共同点是它们属于同一个学科。故选D。BAs my husband and I drove down a country road, we passed a fire station with a s
19、ign that read, Are you ready for the next storm?” Our area had just been in the path of Hurricane Irma, causing downed trees and outages. We were stuck in the dark and cut off from the outside world.We have had our share of storms in the past-a snowstorm and other heavy snows that knocked down trees
20、, sometimes up to a week at a time. Those days in a cold house werent fun, but we learned so much from those early storms, things that made later storms easier to bear.Now we have stored up flashlights, lanterns and candles. We bought a battery-operated radio to keep up with the news. We stocked up
21、on batteries so that wed have plenty for extended power failures. We make sure our grill(烤架) is ready and its tank is full, and we purchase food that can be easily prepared and then cooked or heated on the grill. And we dont forget to buy emergency chocolate! We have book lights to read in the dark.
22、 We keep our car gas tanks full and have emergency cash on hand.Were ready for the next storm, but we wouldnt have learned to do all those things if we hadnt encountered a storm in the past. The same is true spiritually. Those little storms in our lives are never fun, but they prepare us for the big
23、 storms-the big trials-that will come our way, They can teach us some valuable lessons.Are you ready for the next storm? Now is the time to get ready. . . not when the storm arrives.4. Which can replace the underlined word outages” in paragraph 1?A. weather changeB. virus spreadingC. power failureD.
24、 emotional reaction5. What does paragraph 3 mainly talk about?A. The lessons that storms can teach us.B. The importance of being ready for storms.C. The necessities the author bought for her daily life.D. The preparations the author made for the next storm.6. What does the author think of experienci
25、ng the past storms?A. It was rewarding.B. It was annoying.C. It was thrilling.D. It was frightening.7. What can we learn from the authors story?A. Things will work out.B. Keep something for a rainy day.C. Dont stop regardless of the weather.D. Sunshine always comes after the storm.【答案】4. C 5. D 6. A
26、 7. B【解析】【分析】本文是夹叙夹议文。作者经历过暴风雨后就懂得要为下一次暴风雨做好准备。作者通过自身经历告诉我们要未雨绸缪,要为人生中出现的困境随时做好准备。【4题详解】词义猜测题。根据划线词前一句提到“Our area had just been in the path of Hurricane Irma,causing downed trees”,后一句提到“We were stuckand cut off from the outside world”作者和丈夫所在的地区刚刚受到飓风“厄玛”的袭击,causing downed trees导致树木倒下,他们被困,与外界失去联系。根据
27、“cut off from the outside world”可以猜测“outages”意思为“停电”。故选C。【5题详解】主旨大意题。根据第三段中“Now we have stored up flashlights, lanterns and candles. We bought a battery-operated radio to keep up with the news. We stocked up on batteries so that wed have plenty for extended power failures. We make sure our grill(烤架)
28、 is ready and its tank is full, and we purchase food that can be easily prepared and then cooked or heated on the grill. And we dont forget to buy emergency chocolate! We have book lights to read in the dark. We keep our car gas tanks full and have emergency cash on hand.”提到经历了以前的暴风雨之后,作者随时准备了照明用的东西
29、、电池,还有烤架、食物,汽车油箱也加满了油,手头还有应急现金。可知,第三段主要讲述了作者为以后的暴风雨所做的准备。故选D。【6题详解】推理判断题。第四段中提到“but we wouldnt have learned to do all those things if we hadnt encountered a storm in the past.”以及“They can teach us some valuable lessons.”,作者认为如果以前没有经历过暴风雨,就不会学会做这些事情。以前经历的暴风雨教会了他们一些重要的东西。由此可以推断,作者认为曾经经历过的暴风雨对他们是有益的。故选
30、A。【7题详解】推理判断题。作者最后一段提到“Now is the time to get ready. . . not when the storm arrives.”,作者认为现在要为以后的暴风雨做准备,而不是当暴风雨来临的时候才准备。由此可以推断,作者的故事告诉我们一定要未雨绸缪。故选B。COn July 31, 1697, a French lawyer named Jacques Sennacques wrote a message to remind a cousin in the Netherlands to send him a relatives death certific
31、ate. To prevent others from reading the message, the note was carefully folded, or “letter locked.” The technique was used before the invention of envelopes. However, for reasons unknown, the note never reached the recipient and was instead stored in a postmasters trunk, where it remained undetected
32、 for centuries. Now, a team of international researchers has deciphered (破译) the contents of the over 300-year-old sealed letter without opening it!The chain of events leading to this technology began in 2015 when MIT expert Jana Dambrogio got a call from Daniel Starza Smith, a researcher at Kings C
33、ollege London. “He asked me, What would you do if I told you there was a trunk with 600 unopened letters?”The trunk had once belonged to 17th-century postmaster Simon de Brienne. Historians believe the post office stored the undelivered letters. Thats because, in the 17th century, it was the recipie
34、nt, not the sender, who bore the postage cost. When Brienne died in 1707, he donated the trunk of letters to an orphanage. Somehow, the trunk eventually made its way to the postal museum, where it lay until recently.Since opening the letters would destroy them, Dambrogio and her team decided to deve
35、lop technology to unseal them virtually. They began by using a high-resolution X-ray scanner to create a detailed three-dimensional image of a sealed letter. While the writing inside showed up very clearly, the numerous layers of folded paper pressed close together caused the words to overlap (重叠).T
36、o solve the issue, the researchers created sophisticated algorithm (算法) capable of deciphering the writing in the cleverly folded letter, crease by crease. The virtual opening allowed the team to read the contents “while preserving letter locking evidence.” The algorithm took almost five years to pe
37、rfect. Once perfected, they used it to open four locked letters and fully decode(解码) the one from Sennacques.8. What can we learn from the first paragraph?A. Quite a few people could write letters.B. Envelopes were not invented in 1697.C. Jacques Sennacques was a postmaster.D. Researchers couldnt fi
38、gure out the letter.9. Why did the post office store the undelivered letters?A. To get paid.B. To find the senders.C. To save the cost.D. To scan the letters.10. We can conclude that the folded letters_.A. were badly damagedB. were all decodedC. remained very freshD. were very fragile11. How did the
39、 researchers decode the letter from Sennacques?A. Physically.B. Chemically.C. Occasionally.D. Digitally.【答案】8. B 9. A 10. D 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。研究人员借助高清扫描仪,使用虚拟算法,在不拆开原信的情况下,破译了300多年前保存完好的密信的内容。【8题详解】细节理解题。根据第一段前两句“On July 31, 1697, a French lawyer named Jacques Sennacques wrote a message to remind
40、 a cousin in the Netherlands to send him a relatives death certificate. To prevent others from reading the message, the note was carefully folded, or “letter locked.” (1697年7月31日,法国律师Jacques Sennacques写了一条信息,提醒他在荷兰的一位表亲给他寄一份亲戚的死亡证明。为了防止别人看信,纸条被小心地折叠起来,或者说“锁住信”)”和第三句“The technique was used before the
41、 invention of envelopes. (这种技术在信封发明之前就已经使用了)”可知,在1697年信封还没有发明。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段第三句“Thats because, in the 17th century, it was the recipient, not the sender, who bore the postage cost. (这是因为,在17世纪,承担邮费的是收件人,而不是寄件人)”可知,因为要得到邮资,所以邮局保存那些没有送出去的信。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第四段第一句“Since opening the letters wou
42、ld destroy them, Dambrogio and her team decided to develop technology to unseal them virtually. (由于打开这些信件会毁掉它们,丹布罗乔和她的团队决定开发技术来虚拟地打开它们)”可知,这些折叠起来的信非常脆弱。故选D。【11题详解】细节理解题。根据最后一段第二句中的“The virtual opening allowed the team to read the contents(虚拟打开允许团队阅读这些内容)”可知,研究人员使用虚拟算法(数码方法)破译了密信的内容。故选D。DAviculturist
43、s, people who raise birds for commercial sale, have not yet learned how to create similar conditions to the natural incubation (孵化) of parrot eggs in the wild. They continue to look for better ways to increase egg production and to improve chick survival rates.When parrots incubate their eggs in the
44、 wild, the temperature and humidity (湿度) of the nest are controlled naturally. Heat is transferred from the birds skin to the top of the eggshell, leaving the sides and bottom of the egg at a cooler temperature. This temperature difference may be vital to successful hatching. Nest construction can c
45、ontribute to this temperature difference. Nests of loosely arranged sticks, rocks, or dirt are cooler in temperature at the bottom where the egg contacts the nesting material. Such nests also act as humidity regulators by allowing rain to drain into the bottom sections of the nest so that the eggs a
46、re not in direct contact with the water. As the water that collects in the bottom of the nest changes into gas, the water vapor rises and is heated by the incubating bird, which adds significant humidity to the incubation environment.In artificial incubation programs, aviculturists remove eggs from
47、the nests of parrots and incubate them under laboratory conditions. Most commercial incubators heat the eggs fairly evenly from top to bottom, thus ignoring the birds method of natural incubation, and perhaps reducing the survivability of the hatching chicks.When incubators are not used, aviculturis
48、ts sometimes suspend wooden boxes outdoors to use as nests in which to place eggs. In areas where weather can become cold after eggs are laid, it is very important to maintain a deep foundation of nesting material to protect eggs against the cold bottom of the box. If eggs rest against the wooden bo
49、ttom in extremely cold weather conditions, they can become chilled to a point where the embryo (胚胎) can no longer survive Similarly, these boxes should be protected from direct sunlight to avoid high temperatures that are also fatal to the growing embryo.Nesting material should be added in sufficien
50、t amounts to avoid both extreme temperature situations mentioned above and assure that the eggs have a soft, secure place to rest.12. According to paragraph 2, when the temperature of the sides and bottom of the egg are cooler than the top, then _.A. there may be a good chance for successful incubat
51、ionB. the incubating parent moves the egg to a new positionC. the embryo will not develop normallyD. the incubation process is slowed down13. The construction of the nest allows water to _.A. provide a beneficial source of humidity in the nestB. loosen the materials at the bottom of the nestC. keep
52、the nest in a clean conditionD. touch the bottom of the eggs14. Which of the following is a problem with commercial incubators?A. They are expensive to operate.B. They are unable to heat the eggs evenly.C. They lack the natural temperature changes.D. They fail to transfer heat to eggs like parent bi
53、rds do.15. What is the main idea of the passage?A. Nesting material varies according to the parrots environment.B. Humidity is an important factor in incubating parrots eggs.C. Aviculturists have constructed the ideal nest box for parrots.D. Wild parrots nests provide information useful for artifici
54、al incubation.【答案】12. A 13. A 14. D 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了野生鹦鹉的巢为人工孵化雏鸟提供了有用的信息。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“Heat is transferred from the birds skin to the top of the eggshell, leaving the sides and bottom of the egg at a cooler temperature. This temperature difference may be vital to successful hatchi
55、ng. (热量从鸟的皮肤转移到蛋壳的顶部,使蛋的边缘和底部的温度较低。这种温差可能对孵化成功至关重要)”可知,当蛋的边缘和底部的温度比顶部的温度低时,孵化成功的机会就大了。故选A项。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“Such nests also act as humidity regulators by allowing rain to drain into the bottom sections of the nest so that the eggs are not in direct contact with the water. As the water that collec
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-340915.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
