专题05:阅读理解B篇应用文类(10套)句子翻译(5套)-【对点变式题】2021-2022学年高二下英语期中必考题精准练(上海专用).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 对点变式题
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年高二下期中必考题精准练专题05:阅读理解B篇应用文类(10套)+ 句子翻译(5套)一、 阅读理解 第一套 HIGHFIELD COMPREHENSIVE SCHOOLSCHOOL REPORTForm Teacher: G. Baker Pupils Name: Simon WatkinsTerm: Spring 2019 Form: BSubjectExamClassworkCommentsEnglish5961Simon has reached a satisfactory standard but now needs to apply himself with mo
2、re determination.Mathematics7785Sound work and progress throughout the year. Well done!History4653A disappointing exam result. He is unable to give attention to this subject for long.Chemistry7885His obvious ability in the subject was not fully reflected in his exam work, but I have high hopes for h
3、im nevertheless.Physics8694An excellent terms performance. He goes from strength to strength. A born scientist, I feel.Biology5760This time next year he will be taking the “0” exam. He needs to concentrate on the work, not on class conversation.French4146Clearly he didnt bother to revise. His genera
4、l attitude is far too casual.PhysicalEducation/31Weak. Its time he exercised his body more and his voice less. He should try to work with a team.FORM TEACHERS REMARKSHEADMASTERBasically satisfactory work and progress though he will now have realized, I hope, that in certain subject areas he needs to
5、 make speedy improvementI shall be keeping an eye on his progress in his weaker subjects though his success in his sciences is most pleasing.40. According to the comments of the Physical Education teacher, Simon _.A. is too talkative in the classB. doesnt exercise his body at the right timeC. likes
6、to work with his classmatesD. becomes weak because he doesnt exercise at all41. Which of Simons subjects will attract the headmasters attention in future?A. Biology and Maths.B. History and French.C. English and Chemistry.D. Physics and Physical Education.42. Which of the following statements best d
7、escribes Simon?A. He has made great progress in language classes.B. His potential has been fully reflected in science classes.C. His grade in maths makes him a born scientist.D. He needs to improve his attitude on certain subjects.【答案】40. A 41. B 42. D【解析】本文是一篇应用文。这是学生Simon Watkins的一份成绩单,上面附有每一位老师以及
8、班主任、校长的评语。【40题详解】细节理解题。根据Physical Education老师评语中Its time he exercised his body more and his voice lessHe should try to work with a team可知Simon上课时爱说话,故选A。【41题详解】细节理解题。根据HEADMASTER评语中keeping an eye on hisprogress in his weaker subjects(关注弱科的进步);另外,根据成绩看History and French的分数最低,所以B项正确。【42题详解】推理判断题。根据从历史
9、、生物、体育老师的评语He needs to concentrate on the work,not on class conversation可知Simon需要改进学习态度,故选D。【点睛】在细节考查题中有一类事实细节题 。该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。此类题型一般分两种。第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。做此类试题一定要抓住事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。本题第2小题,根据HEADMASTER评语中keeping an e
10、ye on hisprogress in his weaker subjects(关注弱科的进步);另外,根据成绩看History and French的分数最低,所以B项正确。 第二套 What we doEFP Courses provide courses in English language and British culture. Our courses are aimed at students aged between 12 and 17 who are at pre-intermediate level or above in English. The courses are
11、 held in Guildford, a historic town near LondonTypical structure of a one-week course up to 25 hours of English run by native speakers, qualified in teaching English as a foreign language and specialist drama teachers 2 full-day sightseeing trips to London and Oxford (at weekends) full board (全食宿) w
12、ith local, English-speaking familiesWhen we run the coursesEFP courses can be organized only during British state school terms. For this academic year, courses can be booked between now and 23 May and between 30 May and 30 June. We welcome you to book from 3 September 2016 to 25 October 2016 and fro
13、m 31 October to 20 December 2016. Why choose EFP courses in addition to our standard English classes, we also run drama and expression English classes, taught by specialist drama teachers we expose our students to British culture for the entire length of the course we tailor courses to each groups n
14、eeds, creating a unique experience for our students. Note that any changes to our courses are made within reason and only if all participants from a group share the same language level. Please see further details on our website. Length of a courseEFP courses run for either one or two weeks depending
15、 on the specific requirements for your group. How to applyPlease register your interest by sending an email to infoefpcourses.co.uk. By contacting us before you make any travel arrangements you ensure that we can put your group up on the dates that you require. For more details, please visit www.efp
16、courses.co.uk. See you in Guildford soon!56. What does the leaflet tell us about EFP courses? A. Their target students are teenagers of all English levels. B. They are available on the school campuses in London and Oxford. C. Every individual participant is supplied with tailored language support. D
17、. They involve students in British culture activities during the whole course.57. Suppose you are to take EFP courses this academic year, you can _. A. hand in an application by visiting their website B. enjoy a special series of lessons for a whole school term C. experience English dramas with Engl
18、ish-speaking families D. make a reservation from October 31 to December 2058. The purpose of this writing is to _. A. attract qualified teachers to EFP courses B. demonstrate the popularity of EFP courses C. offer group students access to EFP courses D. illustrate the importance of EFP courses【答案】 D
19、 D C【分析】56.本题是一道细节题。由第一段可知课程主要针对预备中级或中级以上水平的学员,并非任何水平的学员,故A错。由第二段第二条可知,学员有机会在周末两天参观伦敦和牛津,故B错。由第三段第二句可知,只有在学员们英语水平相同时才会对课程进行调整,故C错。由第四段第二点可知D正确。57.由第六段可知,访问网站可以提交个人兴趣并非申请,故A错。由第五段可知,课程时长为一到二周,故B错。由第二段第三点可知,是住在英国人家里,故C错。由第三段可知,D正确。58.这是一道总结概括题。由最后一段可知,这是一篇课程宣传文章,旨在吸引学员报名参加课程,故选C 第三套 University Shotoka
20、n Karate ClubLearn Karateself-defense and fitnessThe university karate club was founded in 1962. All grades from beginners to advanced are welcome. The classes are suitable for both men and women and several women have obtained their black belt.TUESDAY AND THURSDAY6.008.00 p.m.WEAVER HOUSE GYMFIRST
21、LESSON FREEHardly any of us have experienced real violence, but, over the last few years, attacks on innocent people have increased. Each of us has some ability to defend ourselves, and by learning a form of self-defence, we are not only increasing that ability, but also doing something to build our
22、 own sense of respect. Karate will show you a lot of simple and effective techniques to protect yourself, giving you increase self-confidence.Far too many people think martial arts (武术) are about violence. Martial arts training is based on a lot of respect, self-discipline, self-control and non-viol
23、ence. We learn basic etiquette, courtesy and tolerance. Good manners and consideration for others are expected at all times.Karate is the practice of blocking and striking techniques for the purpose of self-defence, health and self-development. Karate exercises the entire body. Techniques are practi
24、sed on both sides of the body, therefore muscle imbalances do not occur and the strength, coordination, flexibility and agility of both sides of the body are improved. Regular training in Karate improves the bodys physical endurance and flexibility. It also helps concentration and produces the menta
25、l calm and assurance that come from knowing we can defend ourselves.Karate has many benefits but they do not come easily or overnight. Training requires ongoing commitment and hard work. Some of you will give up, but a few of you will get your black belt.50. The passage is mainly intended to_.A. tel
26、l readers the benefits of KarateB. attract readers to join the clubC. encourage people to get their black beltD. correct peoples misunderstand of Karate51. What can be learned about University Shotokan Karate Club?A. More men than women have been its members.B. It tests members to see what level the
27、y are at.C. Members dont need to pay for the lessons.D. It offers 4 hours of lessons every week.52. According to the passage, which of the following statements about Karate is true?A. It cultivates peoples respect for themselves as well as for others.B. It involves peoples arm muscles more than body
28、 musclesC. It makes people healthy physically instead of mentally.D. It focuses as much on self-defence as on attack.【答案】50. B 51. D 52. A【解析】这是一则广告。学校的跆拳道俱乐部准备招收学员,给读者们介绍了跆拳道的知识,它不仅可以强身健体,还能培养人的自尊,自律和为他人着想的思维。【50题详解】推理判断题。根据文章第一段的All grades from beginners to advanced are welcome. The classes are su
29、itable for both men and women and several women have obtained their black belt.(从初学到高段的所有层次都可以。课程男女都适合,已经又几个女学员获得了黑带)和FIRST LESSON FREE(第一节免费)可知,这篇文章的主要目的是吸引读者参加跆拳道俱乐部学习。B. attract readers to join the club(吸引读者加入俱乐部)符合题意。故选B项。【51题详解】细节理解题。根据文章中的TUESDAY AND THURSDAY6.008.00 p.m.(周二和周四,下午6点到8点)可知,俱乐部周
30、二和周四上课,每节课持续2两小时,所以每周总共上4小时。故选D项。【52题详解】细节理解题。根据文章倒数第三段的We learn basic etiquette, courtesy and tolerance. Good manners and consideration for others are expected at all times.(我们学习基本的礼节,礼仪和容忍,在任何时候都要有礼貌和为他人着想)可知,跆拳道能够培养人的自尊,礼仪,和为他人着想的思维。A. It cultivates peoples respect for themselves as well as for o
31、thers.(它培养人们对自己和他人的尊重)符合以上说法。故选A项。 第四套 Your True StoriesOn the WingMy husband had passed tragically and unexpectedly the night before. I returned home the next morning with my sister-in-law, my emotional support. We sat in the upstairs loft, sharing stories about a man whod left us too young. I glan
32、ced out the window and noticed a woodpecker on the roof. It appeared to be watching us. A member of a species rarely seen here, the bird sat for almost 20 minutes as we reminisced(追忆). I affectionately named it after my late husband. It has been five years he passed, and a woodpecker continues to ap
33、pear at my weakest moments.Shannon RozewiczLike Son, Like FatherCaught in a sudden downpour on the last day of a bike-packing trip, I ducked(躲避)into the lobby of a nearby supermarket for cover. As I waited out the storm with my bike and gear, a teenage boy invited me to spend the night with his fami
34、ly, I gladly accepted, and he went to find his parents. While I waited, an older man made me the same offer. I thanked him and said I already had a place to stay. Shortly after, the boy returned with his parents. The man who had approached me was his father.Philip WoodColor Me ProudWhen my granddaug
35、hter Bethany was four years old, she visited my home for a few days. I gave her some crays and pictures for coloring. When I looked down, I saw she had used a crayon to draw purple marks all over her legs. “Bethany, what are you doing?”I asked.“Why, Grandma,”she said,“you have such pretty purple lin
36、es up and down your legs, and I wanted mine to look just like yours.”Since them, I have worn my varicose vein(静脉曲张)with pride, and they got prettier each year.40. From the stories, we can learn that _.A. The woodpecker is Shannons emotional supportB. Shannon has been crazy for the death of her husba
37、ndC. Purple is Granddaughters favorite colorD. Grandma used to be proud of her varicose vein41. When Philip Wood says“Like Son, Like Father,”he means the father and the son _.A. resemble each other in many waysB. are both helpful and considerateC. like to socialize with strangersD. are fond of accom
38、modating strangers42. What is the general tone of the three stories?A. Warm and optimisticB. Sad but positiveC. Humorous and ironicD. Hopeful and idealistic【答案】40. A 41. B 42. A【解析】本文主要讲述了三个感人的真实小故事。【40题详解】推理判断题。根据第一段的I affectionately named it after my late husband. It has been five years he passed,
39、 and a woodpecker continues to appear at my weakest moments. (我亲切地以我已故丈夫的名字给它命名。五年过去了,一只啄木鸟继续出现在我最脆弱的时候。)由此可以推断这只啄木鸟已成为Shannon的情感支撑,故选A。【41题详解】句义猜测题。文章的中心思想主要描述的是一对父子在不约而同的情况下都想为作者提供帮助,因此 “Like Son, Like Father,”意思就是这对父子都是乐于助人的和体贴的,故选B。【42题详解】推理判断题。文章中的三个小故事都是暖心的并且有爱的,所以可以推断这三个故事的基调是热情和乐观的,故选A。 第五套
40、Shakespeares Globe Theatre and Exhibition TourOverviewShakespeares Globe Exhibition is the worlds largest exhibition devoted to ShakespareLocated beneath the reconstructed Globe Theatre on Londons Bankside,the exhibition explores the remarkable story of the Globe,and brings Shakespeares world to lif
41、e using a range of interactive displays and live demonstrationsHighlightsTour the reconstructed Globe Theatre and see how plays were staged in Shakespeares dayAllday access to the interactive Globe ExhibitionActors,recordings and interactive displays bring Shakespeares world to lifeScheduleApril 23
42、to October 99:00 am to 5:00 pmOn Monday,tours run all dayTuesday to Saturday,last tour departs at 12:30 pm and at 11:30 am on Sunday due to performances taking place on these daysOctober 10 to March 3110:00 am to 5:00 pmImportant note:Rehearsals(排练) will also take place throughout the Theatre Season
43、Please note that access to the Globe Theatre may be restricted and there may be occasions when the Globe tours are unable to runWhen the Globe tours are not available,Rose or Bankside tours can be offered insteadAdditional info Inclusions:Entrance fee and all day access to ExhibitionGuided tour of S
44、hakespeares Globe Theatre (maximum 50 people)Exclusions(不包含项目):Hotel pickup and drop offFood and drinks,unless specifiedPricingClick the link below to check pricing & availability on your preferred travel dateOur pricing is constantly updated to ensure you always receive the lowest price possiblewe
45、100% guarantee itVIEW PRICING AND AVAILABILITYTheatre Tour and ExhibitionShakespeares Globe Theatre Tour and Exhibition22.34Theatre Tour and Afternoon TeaShakespeares Globe Theatre Tour and Exhibition plus Afternoon Tea at 3:00pm in the Swan Brasserie or Bar62.891. The passage can be found Ain a new
46、spaperBin a magazineCon the InternetDin a guidebook2. In this Shakespeares Globe Theatre Tour,we can Avisit the original Globe TheatreBenjoy a British afternoon tea for freeCexperience Shakespeares world in an interactive wayDvisit the exhibition in the Globe Theatre3. What is true about the tour ac
47、cording to the passage? ARehearsals may affect the tourBThe pricing remains the sameCPerformances take place throughout the yearDThe opening hours are the same in May and in NovemberCCA【解答】1C 推理判断题根据最后Pricing部分中的首句Click the link below to check pricing可以判断文章应该是出现在网站上,答案选C2C细节理解题根据首段 brings Shakespear
48、es world to life using a range of interactive displays and live demonstrations可知观众可以以互动的方式去体验莎士比亚的世界,答案选C3A 细节理解题根据文中Important note部分,Rehearsals will also take place throughout the Theatre SeasonPlease note that access to the Globe Theatre may be restricted可知排练期间演出要受到影响,选A 第六套 About Old Faithful The
49、 Most Famous Geyser(间歇性喷泉) in the WorldDiscovered in 1870 by the Washburn Expedition, Old Faithful geyser was named for its frequent eruptions(喷发) which number more than a million since Yellowstone became the worlds first national park in 1872.When does Old Faithful erupt?Basic prediction of Old Fai
50、thful is dependent upon the duration of the previous eruption. During visitor center hours, geyser statistics and predictions are maintained by the naturalist staff. People speak of the average time between eruptions. This is misleading. The mathematical average between eruptions of Old Faithful is
51、currently 74 minutes, but it doesnt like to act average! Intervals can range from 60-110 minutes. Visitors can check for posted prediction times in most buildings in the Old Faithful area.How high does Old Faithful erupt and how long will it last?Old Faithful can vary in height from 100-180 feet wit
52、h an average near 130-140 feet. This has been the historical range of its recorded height. Eruptions normally last between 1.5 to 5 minutes.I heard Old Faithful isnt as faithful as it used to be. Is it slowing down?It depends on what you call faithful. The famous geyser currently erupts around 20 ti
53、mes a day and can be predicted with a 90 percent confidence rate within a 10 minute variation. Prior to the 1959 earthquake, Old Faithful erupted 21 times per day. Thats a significant decrease in activity for geologists tracking each eruption, but to visitors seeing one or two eruptions . . . it loo
54、ks just fine.How many gallons of water are expelled during an eruption?It depends on the duration of the eruption. Scientists estimate that the amount ranges from 3,700 gallons (for a short duration of 1.5 minutes) to 8,400 gallons (for a longer duration of 4.5 minutes).How hot is the water in Old F
55、aithful?During an eruption, the water temperature at the vent has been measured at 204F (95.6C). The steam temperature has been measured above 350F!1.You and your friend just watched the eruption of Old Faithful at 12:26 p.m., at what time is it possible for you to enjoy the next one?A. 13:10B. 15:0
56、6C. 14:06D. 13:162. Which one of the following statement about Old Faithful is true?A. The geysers name gives people an indication that it always erupts regularly, about 20 times each day, once every 74 minutes.B. When it is erupting, people should keep a safe distance from that due to the huge amou
57、nt of water it expels as well as its freezing coldness.C. Old Faithful is a well-known geyser which can expel at least 3700 gallons water each time and its located in the worlds largest national park.D. If visitors want to check the eruption time, they may refer to the posted timetables, on which th
58、e predictions are calculated by the naturalists.3. Where does the article most probably appear?A.The Yellowstone official website.B. Local travel pamphlets introducing Yellowstone.C. A recently-issued guide book on Yellowstone.D. A travel magazine column about Yellowstone.【答案】1.C 2.D 3.A 【分析】1.细节理解题
59、。根据第二段Intervals can range from 60-110 minutes.可知12:26加上110分钟得出14:16.所以答案C。2.细节理解题。根据第二段Basic prediction of Old Faithful is dependent upon the duration of the previous eruption. During visitor center hours, geyser statistics and predictions are maintained by the naturalist staff。3.由文章的开头可以看出是网站。 第七套
60、Americans are more stressed than ever, according to an American Psychological Association survey, and nearly one-third say stress impacts their physical or mental health. If you have any of these symptoms, your stress might be making you sick. Heres how to battle against them. If youve never suffere
61、d from headaches but suddenly your head is constantly striking, you might be too stressed. Stress releases chemicals that can cause changes to nerves and blood vessels(血管) in the brain, which brings on a headache. Stress can cause them or make them worse. Its also common for your muscles to tense up
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829235.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2019-2020学年人教A版数学必修第一册课件:3-1-2 第2课时 分段函数 .ppt
