分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 32

类型专题05:阅读理解B篇应用文类(10套)句子翻译(5套)-【对点变式题】2021-2022学年高二下英语期中必考题精准练(上海专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:829235
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:32
  • 大小:413.96KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    对点变式题
    资源描述:

    1、2021-2022学年高二下期中必考题精准练专题05:阅读理解B篇应用文类(10套)+ 句子翻译(5套)一、 阅读理解 第一套 HIGHFIELD COMPREHENSIVE SCHOOLSCHOOL REPORTForm Teacher: G. Baker Pupils Name: Simon WatkinsTerm: Spring 2019 Form: BSubjectExamClassworkCommentsEnglish5961Simon has reached a satisfactory standard but now needs to apply himself with mo

    2、re determination.Mathematics7785Sound work and progress throughout the year. Well done!History4653A disappointing exam result. He is unable to give attention to this subject for long.Chemistry7885His obvious ability in the subject was not fully reflected in his exam work, but I have high hopes for h

    3、im nevertheless.Physics8694An excellent terms performance. He goes from strength to strength. A born scientist, I feel.Biology5760This time next year he will be taking the “0” exam. He needs to concentrate on the work, not on class conversation.French4146Clearly he didnt bother to revise. His genera

    4、l attitude is far too casual.PhysicalEducation/31Weak. Its time he exercised his body more and his voice less. He should try to work with a team.FORM TEACHERS REMARKSHEADMASTERBasically satisfactory work and progress though he will now have realized, I hope, that in certain subject areas he needs to

    5、 make speedy improvementI shall be keeping an eye on his progress in his weaker subjects though his success in his sciences is most pleasing.40. According to the comments of the Physical Education teacher, Simon _.A. is too talkative in the classB. doesnt exercise his body at the right timeC. likes

    6、to work with his classmatesD. becomes weak because he doesnt exercise at all41. Which of Simons subjects will attract the headmasters attention in future?A. Biology and Maths.B. History and French.C. English and Chemistry.D. Physics and Physical Education.42. Which of the following statements best d

    7、escribes Simon?A. He has made great progress in language classes.B. His potential has been fully reflected in science classes.C. His grade in maths makes him a born scientist.D. He needs to improve his attitude on certain subjects.【答案】40. A 41. B 42. D【解析】本文是一篇应用文。这是学生Simon Watkins的一份成绩单,上面附有每一位老师以及

    8、班主任、校长的评语。【40题详解】细节理解题。根据Physical Education老师评语中Its time he exercised his body more and his voice lessHe should try to work with a team可知Simon上课时爱说话,故选A。【41题详解】细节理解题。根据HEADMASTER评语中keeping an eye on hisprogress in his weaker subjects(关注弱科的进步);另外,根据成绩看History and French的分数最低,所以B项正确。【42题详解】推理判断题。根据从历史

    9、、生物、体育老师的评语He needs to concentrate on the work,not on class conversation可知Simon需要改进学习态度,故选D。【点睛】在细节考查题中有一类事实细节题 。该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。此类题型一般分两种。第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。做此类试题一定要抓住事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。本题第2小题,根据HEADMASTER评语中keeping an e

    10、ye on hisprogress in his weaker subjects(关注弱科的进步);另外,根据成绩看History and French的分数最低,所以B项正确。 第二套 What we doEFP Courses provide courses in English language and British culture. Our courses are aimed at students aged between 12 and 17 who are at pre-intermediate level or above in English. The courses are

    11、 held in Guildford, a historic town near LondonTypical structure of a one-week course up to 25 hours of English run by native speakers, qualified in teaching English as a foreign language and specialist drama teachers 2 full-day sightseeing trips to London and Oxford (at weekends) full board (全食宿) w

    12、ith local, English-speaking familiesWhen we run the coursesEFP courses can be organized only during British state school terms. For this academic year, courses can be booked between now and 23 May and between 30 May and 30 June. We welcome you to book from 3 September 2016 to 25 October 2016 and fro

    13、m 31 October to 20 December 2016. Why choose EFP courses in addition to our standard English classes, we also run drama and expression English classes, taught by specialist drama teachers we expose our students to British culture for the entire length of the course we tailor courses to each groups n

    14、eeds, creating a unique experience for our students. Note that any changes to our courses are made within reason and only if all participants from a group share the same language level. Please see further details on our website. Length of a courseEFP courses run for either one or two weeks depending

    15、 on the specific requirements for your group. How to applyPlease register your interest by sending an email to infoefpcourses.co.uk. By contacting us before you make any travel arrangements you ensure that we can put your group up on the dates that you require. For more details, please visit www.efp

    16、courses.co.uk. See you in Guildford soon!56. What does the leaflet tell us about EFP courses? A. Their target students are teenagers of all English levels. B. They are available on the school campuses in London and Oxford. C. Every individual participant is supplied with tailored language support. D

    17、. They involve students in British culture activities during the whole course.57. Suppose you are to take EFP courses this academic year, you can _. A. hand in an application by visiting their website B. enjoy a special series of lessons for a whole school term C. experience English dramas with Engl

    18、ish-speaking families D. make a reservation from October 31 to December 2058. The purpose of this writing is to _. A. attract qualified teachers to EFP courses B. demonstrate the popularity of EFP courses C. offer group students access to EFP courses D. illustrate the importance of EFP courses【答案】 D

    19、 D C【分析】56.本题是一道细节题。由第一段可知课程主要针对预备中级或中级以上水平的学员,并非任何水平的学员,故A错。由第二段第二条可知,学员有机会在周末两天参观伦敦和牛津,故B错。由第三段第二句可知,只有在学员们英语水平相同时才会对课程进行调整,故C错。由第四段第二点可知D正确。57.由第六段可知,访问网站可以提交个人兴趣并非申请,故A错。由第五段可知,课程时长为一到二周,故B错。由第二段第三点可知,是住在英国人家里,故C错。由第三段可知,D正确。58.这是一道总结概括题。由最后一段可知,这是一篇课程宣传文章,旨在吸引学员报名参加课程,故选C 第三套 University Shotoka

    20、n Karate ClubLearn Karateself-defense and fitnessThe university karate club was founded in 1962. All grades from beginners to advanced are welcome. The classes are suitable for both men and women and several women have obtained their black belt.TUESDAY AND THURSDAY6.008.00 p.m.WEAVER HOUSE GYMFIRST

    21、LESSON FREEHardly any of us have experienced real violence, but, over the last few years, attacks on innocent people have increased. Each of us has some ability to defend ourselves, and by learning a form of self-defence, we are not only increasing that ability, but also doing something to build our

    22、 own sense of respect. Karate will show you a lot of simple and effective techniques to protect yourself, giving you increase self-confidence.Far too many people think martial arts (武术) are about violence. Martial arts training is based on a lot of respect, self-discipline, self-control and non-viol

    23、ence. We learn basic etiquette, courtesy and tolerance. Good manners and consideration for others are expected at all times.Karate is the practice of blocking and striking techniques for the purpose of self-defence, health and self-development. Karate exercises the entire body. Techniques are practi

    24、sed on both sides of the body, therefore muscle imbalances do not occur and the strength, coordination, flexibility and agility of both sides of the body are improved. Regular training in Karate improves the bodys physical endurance and flexibility. It also helps concentration and produces the menta

    25、l calm and assurance that come from knowing we can defend ourselves.Karate has many benefits but they do not come easily or overnight. Training requires ongoing commitment and hard work. Some of you will give up, but a few of you will get your black belt.50. The passage is mainly intended to_.A. tel

    26、l readers the benefits of KarateB. attract readers to join the clubC. encourage people to get their black beltD. correct peoples misunderstand of Karate51. What can be learned about University Shotokan Karate Club?A. More men than women have been its members.B. It tests members to see what level the

    27、y are at.C. Members dont need to pay for the lessons.D. It offers 4 hours of lessons every week.52. According to the passage, which of the following statements about Karate is true?A. It cultivates peoples respect for themselves as well as for others.B. It involves peoples arm muscles more than body

    28、 musclesC. It makes people healthy physically instead of mentally.D. It focuses as much on self-defence as on attack.【答案】50. B 51. D 52. A【解析】这是一则广告。学校的跆拳道俱乐部准备招收学员,给读者们介绍了跆拳道的知识,它不仅可以强身健体,还能培养人的自尊,自律和为他人着想的思维。【50题详解】推理判断题。根据文章第一段的All grades from beginners to advanced are welcome. The classes are su

    29、itable for both men and women and several women have obtained their black belt.(从初学到高段的所有层次都可以。课程男女都适合,已经又几个女学员获得了黑带)和FIRST LESSON FREE(第一节免费)可知,这篇文章的主要目的是吸引读者参加跆拳道俱乐部学习。B. attract readers to join the club(吸引读者加入俱乐部)符合题意。故选B项。【51题详解】细节理解题。根据文章中的TUESDAY AND THURSDAY6.008.00 p.m.(周二和周四,下午6点到8点)可知,俱乐部周

    30、二和周四上课,每节课持续2两小时,所以每周总共上4小时。故选D项。【52题详解】细节理解题。根据文章倒数第三段的We learn basic etiquette, courtesy and tolerance. Good manners and consideration for others are expected at all times.(我们学习基本的礼节,礼仪和容忍,在任何时候都要有礼貌和为他人着想)可知,跆拳道能够培养人的自尊,礼仪,和为他人着想的思维。A. It cultivates peoples respect for themselves as well as for o

    31、thers.(它培养人们对自己和他人的尊重)符合以上说法。故选A项。 第四套 Your True StoriesOn the WingMy husband had passed tragically and unexpectedly the night before. I returned home the next morning with my sister-in-law, my emotional support. We sat in the upstairs loft, sharing stories about a man whod left us too young. I glan

    32、ced out the window and noticed a woodpecker on the roof. It appeared to be watching us. A member of a species rarely seen here, the bird sat for almost 20 minutes as we reminisced(追忆). I affectionately named it after my late husband. It has been five years he passed, and a woodpecker continues to ap

    33、pear at my weakest moments.Shannon RozewiczLike Son, Like FatherCaught in a sudden downpour on the last day of a bike-packing trip, I ducked(躲避)into the lobby of a nearby supermarket for cover. As I waited out the storm with my bike and gear, a teenage boy invited me to spend the night with his fami

    34、ly, I gladly accepted, and he went to find his parents. While I waited, an older man made me the same offer. I thanked him and said I already had a place to stay. Shortly after, the boy returned with his parents. The man who had approached me was his father.Philip WoodColor Me ProudWhen my granddaug

    35、hter Bethany was four years old, she visited my home for a few days. I gave her some crays and pictures for coloring. When I looked down, I saw she had used a crayon to draw purple marks all over her legs. “Bethany, what are you doing?”I asked.“Why, Grandma,”she said,“you have such pretty purple lin

    36、es up and down your legs, and I wanted mine to look just like yours.”Since them, I have worn my varicose vein(静脉曲张)with pride, and they got prettier each year.40. From the stories, we can learn that _.A. The woodpecker is Shannons emotional supportB. Shannon has been crazy for the death of her husba

    37、ndC. Purple is Granddaughters favorite colorD. Grandma used to be proud of her varicose vein41. When Philip Wood says“Like Son, Like Father,”he means the father and the son _.A. resemble each other in many waysB. are both helpful and considerateC. like to socialize with strangersD. are fond of accom

    38、modating strangers42. What is the general tone of the three stories?A. Warm and optimisticB. Sad but positiveC. Humorous and ironicD. Hopeful and idealistic【答案】40. A 41. B 42. A【解析】本文主要讲述了三个感人的真实小故事。【40题详解】推理判断题。根据第一段的I affectionately named it after my late husband. It has been five years he passed,

    39、 and a woodpecker continues to appear at my weakest moments. (我亲切地以我已故丈夫的名字给它命名。五年过去了,一只啄木鸟继续出现在我最脆弱的时候。)由此可以推断这只啄木鸟已成为Shannon的情感支撑,故选A。【41题详解】句义猜测题。文章的中心思想主要描述的是一对父子在不约而同的情况下都想为作者提供帮助,因此 “Like Son, Like Father,”意思就是这对父子都是乐于助人的和体贴的,故选B。【42题详解】推理判断题。文章中的三个小故事都是暖心的并且有爱的,所以可以推断这三个故事的基调是热情和乐观的,故选A。 第五套

    40、Shakespeares Globe Theatre and Exhibition TourOverviewShakespeares Globe Exhibition is the worlds largest exhibition devoted to ShakespareLocated beneath the reconstructed Globe Theatre on Londons Bankside,the exhibition explores the remarkable story of the Globe,and brings Shakespeares world to lif

    41、e using a range of interactive displays and live demonstrationsHighlightsTour the reconstructed Globe Theatre and see how plays were staged in Shakespeares dayAllday access to the interactive Globe ExhibitionActors,recordings and interactive displays bring Shakespeares world to lifeScheduleApril 23

    42、to October 99:00 am to 5:00 pmOn Monday,tours run all dayTuesday to Saturday,last tour departs at 12:30 pm and at 11:30 am on Sunday due to performances taking place on these daysOctober 10 to March 3110:00 am to 5:00 pmImportant note:Rehearsals(排练) will also take place throughout the Theatre Season

    43、Please note that access to the Globe Theatre may be restricted and there may be occasions when the Globe tours are unable to runWhen the Globe tours are not available,Rose or Bankside tours can be offered insteadAdditional info Inclusions:Entrance fee and all day access to ExhibitionGuided tour of S

    44、hakespeares Globe Theatre (maximum 50 people)Exclusions(不包含项目):Hotel pickup and drop offFood and drinks,unless specifiedPricingClick the link below to check pricing & availability on your preferred travel dateOur pricing is constantly updated to ensure you always receive the lowest price possiblewe

    45、100% guarantee itVIEW PRICING AND AVAILABILITYTheatre Tour and ExhibitionShakespeares Globe Theatre Tour and Exhibition22.34Theatre Tour and Afternoon TeaShakespeares Globe Theatre Tour and Exhibition plus Afternoon Tea at 3:00pm in the Swan Brasserie or Bar62.891. The passage can be found Ain a new

    46、spaperBin a magazineCon the InternetDin a guidebook2. In this Shakespeares Globe Theatre Tour,we can Avisit the original Globe TheatreBenjoy a British afternoon tea for freeCexperience Shakespeares world in an interactive wayDvisit the exhibition in the Globe Theatre3. What is true about the tour ac

    47、cording to the passage? ARehearsals may affect the tourBThe pricing remains the sameCPerformances take place throughout the yearDThe opening hours are the same in May and in NovemberCCA【解答】1C 推理判断题根据最后Pricing部分中的首句Click the link below to check pricing可以判断文章应该是出现在网站上,答案选C2C细节理解题根据首段 brings Shakespear

    48、es world to life using a range of interactive displays and live demonstrations可知观众可以以互动的方式去体验莎士比亚的世界,答案选C3A 细节理解题根据文中Important note部分,Rehearsals will also take place throughout the Theatre SeasonPlease note that access to the Globe Theatre may be restricted可知排练期间演出要受到影响,选A 第六套 About Old Faithful The

    49、 Most Famous Geyser(间歇性喷泉) in the WorldDiscovered in 1870 by the Washburn Expedition, Old Faithful geyser was named for its frequent eruptions(喷发) which number more than a million since Yellowstone became the worlds first national park in 1872.When does Old Faithful erupt?Basic prediction of Old Fai

    50、thful is dependent upon the duration of the previous eruption. During visitor center hours, geyser statistics and predictions are maintained by the naturalist staff. People speak of the average time between eruptions. This is misleading. The mathematical average between eruptions of Old Faithful is

    51、currently 74 minutes, but it doesnt like to act average! Intervals can range from 60-110 minutes. Visitors can check for posted prediction times in most buildings in the Old Faithful area.How high does Old Faithful erupt and how long will it last?Old Faithful can vary in height from 100-180 feet wit

    52、h an average near 130-140 feet. This has been the historical range of its recorded height. Eruptions normally last between 1.5 to 5 minutes.I heard Old Faithful isnt as faithful as it used to be. Is it slowing down?It depends on what you call faithful. The famous geyser currently erupts around 20 ti

    53、mes a day and can be predicted with a 90 percent confidence rate within a 10 minute variation. Prior to the 1959 earthquake, Old Faithful erupted 21 times per day. Thats a significant decrease in activity for geologists tracking each eruption, but to visitors seeing one or two eruptions . . . it loo

    54、ks just fine.How many gallons of water are expelled during an eruption?It depends on the duration of the eruption. Scientists estimate that the amount ranges from 3,700 gallons (for a short duration of 1.5 minutes) to 8,400 gallons (for a longer duration of 4.5 minutes).How hot is the water in Old F

    55、aithful?During an eruption, the water temperature at the vent has been measured at 204F (95.6C). The steam temperature has been measured above 350F!1.You and your friend just watched the eruption of Old Faithful at 12:26 p.m., at what time is it possible for you to enjoy the next one?A. 13:10B. 15:0

    56、6C. 14:06D. 13:162. Which one of the following statement about Old Faithful is true?A. The geysers name gives people an indication that it always erupts regularly, about 20 times each day, once every 74 minutes.B. When it is erupting, people should keep a safe distance from that due to the huge amou

    57、nt of water it expels as well as its freezing coldness.C. Old Faithful is a well-known geyser which can expel at least 3700 gallons water each time and its located in the worlds largest national park.D. If visitors want to check the eruption time, they may refer to the posted timetables, on which th

    58、e predictions are calculated by the naturalists.3. Where does the article most probably appear?A.The Yellowstone official website.B. Local travel pamphlets introducing Yellowstone.C. A recently-issued guide book on Yellowstone.D. A travel magazine column about Yellowstone.【答案】1.C 2.D 3.A 【分析】1.细节理解题

    59、。根据第二段Intervals can range from 60-110 minutes.可知12:26加上110分钟得出14:16.所以答案C。2.细节理解题。根据第二段Basic prediction of Old Faithful is dependent upon the duration of the previous eruption. During visitor center hours, geyser statistics and predictions are maintained by the naturalist staff。3.由文章的开头可以看出是网站。 第七套

    60、Americans are more stressed than ever, according to an American Psychological Association survey, and nearly one-third say stress impacts their physical or mental health. If you have any of these symptoms, your stress might be making you sick. Heres how to battle against them. If youve never suffere

    61、d from headaches but suddenly your head is constantly striking, you might be too stressed. Stress releases chemicals that can cause changes to nerves and blood vessels(血管) in the brain, which brings on a headache. Stress can cause them or make them worse. Its also common for your muscles to tense up

    62、 when youre stressed, which can also cause a headache. WHAT TO DO:If you dont want to take medicine, try spreading lavender(薰衣草)oil on your temples(太阳穴)when a headache starts. Or try one of these home remedies for headaches. Stress can make you mentally sick, too. Too much of the stress hormone cort

    63、isol(皮质醇)can make it harder to concentrate, causing memory problems as well as anxiety or depression, says Dr. Levine. WHAT TO DO:Relax until you regain your concentration. Practice closing your eyes and breathing in and out slowly, concentrating only on your breath. Losing a few strands of hair is

    64、normal(old hair follicles(囊)are replaced by new ones over time), but stress can disturb that cycle. Significant stress pushes a large number of hair follicles into whats called a resting stage and then a few months later those hairs fall out, according to MayoClinic.org. Stress can also cause the bo

    65、dys resistant system to attack your hair follicles, resulting in hair loss. WHAT TO DO:Be patient Once your stress level returns to normal, your hair should start growing back. 60. If youre stressed, you might have one of the following symptoms EXCEPT that_.( )A. you keep getting headachesB. you alw

    66、ays have a coldC. your hair is falling outD. your braia feels confused61. Which of the following is suggested if your brain goes out of focus? ( )A. Breathing slowly with your eyes closed. B. Waiting until your brain returns to normalC. Spreading lavender oil on your temples. D. Relaxing and attacki

    67、ng your brain softly. 62. What will happen once we get over our stress according to the passage? ( )A. Our hair starts falling out and then grows back. B. Our bodys resistant system attacks your hair folliclesC. Our hair starts growing again. D. A serious headache starts. 【答案】 60-62 BAC【解析】这是一篇说明文。作

    68、者介绍了一些压力过大的症状并就如何对抗这些症状提出了一些建议。【60题详解】细节理解题。由第一个方框内的“If youve never suffered from headaches but suddenly your head is constantly striking, you might be too stressed”如果你从来没有头痛过,但突然你的头不断地抽搐,你可能压力太大了。第二个方框内的“Too much of the stress hormone cortisol(皮质醇)can make it harder to concentrate, causing memory p

    69、roblems”过多的应激激素皮质醇会使注意力更难集中,导致记忆问题。和第三个方框内的“Losing a few strands of hair is normalold hair follicles(囊)are replaced by new ones over timebut stress can disturb that cycle”失去几缕头发是正常的,随着时间的推移,旧的毛囊会被新的毛囊所取代,但压力会扰乱这个周期。可知,压力过大会导致人们头疼,大脑混乱,掉头发,故用排除法,故B选项正确。【61题详解】细节理解题。由第二个方框中的“Relax until you regain you

    70、r concentration. Practice closing your eyes and breathing in and out slowly, concentrating only on your breath.”放松直到你恢复注意力。练习闭上眼睛,慢慢地吸气和呼气,只专注于你的呼吸。可知,当你无法集中注意力时,作者建议你闭上眼睛,慢慢地进行呼吸。故A选项正确。【62题详解】细节理解题。由最后一个方框内的“Once your stress level returns to normal, your hair should start growing back”一旦你的压力恢复正常,你

    71、的头发应该开始长回来。可知,一旦我们拜托了压力过大的状况,那么,我们的头发将会开始重新生长。故C选项正确。【解析】这是一篇说明文。介绍了加拿大人说英、法两种语言的历史背景和现状。【63题详解】细节理解题。根据文章第二段“Like the United States, Canada started as a colony. Beginning in the 1500s, it was part of New France but later became a British colony after the Seven Years War. As a result, the Canadian g

    72、overnment officially recognized the languages of both colonizers: France and England.(和美国一样,加拿大最初也是一个殖民地。从16世纪开始,它是新法国的一部分,但后来在七年战争后成为英国的殖民地。结果,加拿大政府正式承认了这两种殖民者的语言:法国和英国。)”可知,在加拿大,两种官方语言被接受是因为加拿大被殖民的历史造成了两种语言的使用传统。故选A项。【64题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Canadians use the phrase where numbers warrant to determin

    73、e whether a local populations language usage requires bilingual services from the federal government.(加拿大人使用短语“数字作证明”来确定当地居民的语言使用是否需要联邦政府提供双语服务。)”可知,是否需要联邦政府提供双语服务是由当地说法语或英语的人数来决定的。故选D项。【65题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“The general law also requires that consumer products feature bilingual packaging throughout

    74、 the country.(通则还要求消费品在全国范围内采用双语包装。)”可知,根据联邦法律,在加拿大,产品包装上要采用英、法两种语言。故选C项。【66题详解】主旨大意题。纵观全文,文章前三段主要讲了加拿大使用双语的历史背景,后三段主要讲了双语在加拿大的使用现状。B项“The history and current situation of two languages used in Canada.(两种语言在加拿大使用的历史和现状。)”是对全文的概括。故选B项。 第八套 We Buy Houses - Sell Houses Fast* Do you want to sell a house

    75、 fast?* Have you recently been relocated and need a fast home sale?* Are you tired of the time consuming For Sale By Owner process?* Do you want to get Top Dollar for you Home?We Buy and Sell Houses and Homes Fast - Any Condition We will Call you today for a Fast, Free, No Obligation ConsultationWe

    76、are a national group of real estate professionals that specializes in helping home owners sell their home as quickly and easily as possible. There is no upfront cost and no obligation because we are devoted to providing you with the best option for a_fast home sale. We routinely buy and sell all typ

    77、es of property, in any condition, and in most locations. In many cases we can close on your house quickly, often in 9 days or less, with all cash and at no cost to you.We are experienced professionals that can sell just about any house, no matter what type, size, location, or condition. In fact, dep

    78、ending on the situation, we can often make you an offer today and buy your house within 24 hours! We know that selling your home can be an intimidating process, but we can help make it a much easier, faster, and less stressful experience.We want to help you sell your house as quickly as possible. Ou

    79、r nationwide network of knowledgeable real estate specialists are available to discuss in detail all available options, from quick cash closings to a more traditional listing arrangements. We understand that every situation is unique; therefore we do not provide a one-size-fits-all solution. We want

    80、 to work with you, understand your needs, and help. you find the best solution for your specific circumstances.The best part is that our services are absolutely Free to you, the home owner. We want to help you sell your house fast, and we want to help you today. There is No Obligation, No Risk, and

    81、No Cost for our services!76. Who are supposed to be interested in this advertisement?A.Those who want to buy a new house.B.Those who need to rent an apartment.C.Those who have extra houses for sale.D.Those who want to have free houses.77. Which is the probable explanation for the underlined word rel

    82、ocated?A.Borrowing money, from banks.B.Moving to a new place.C.Promoted.D.Tired.78. What can be inferred from the advertisement?A.It usually takes two weeks to sell a house.B.They can sell all kinds of houses everywhere in the world.C.They have free consultants to answer your questions.D.They can bu

    83、y you a new house within 24 hours.76- -86 CBC【解析】这是一篇应用文。文章是一则帮助房主卖房子的广告,介绍了其具体服务流程和特色等信息。【76题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“We want to help you sell your house as quickly as possible. (我们想帮您尽快卖掉房子)”以及最后一段中“The best part is that our services are absolutely Free to you, the home owner.(最重要的是,我们的服务对您房主是绝对免费的)”可推知,

    84、那些有多余房屋待售的人会对这个广告感兴趣。故选C。【77题详解】词义猜测题。根据画线词后文“and need a fast home sale”可知,本句设定的情景是:你最近搬家了,需要快速出售房子,故画线词意思为“搬到一个新地方”。故选B。【78题详解】推理判断题。根据第二段“We will Call you today for a Fast, Free, No Obligation Consultation(今天我们将给您打电话,进行一次快速、免费的咨询)”可推知,他们有免费的顾问来回答你的问题。故选C。 第九套 There are thirty-four bridges on the T

    85、hames River in London, the following are among the most famous ones.Tower BridgeTower Bridge has stood over the River Thames in London since 1894 and is one of the finest, most recognizable bridges in the World. It is the bridge in London you may see in movies and on advertising writing for London.

    86、Tower Bridge is the only Thames Bridge that can be raised. It used to be raised about 50 times a day, but nowadays it is only raised 4 to 5 times a week.London BridgeThe construction of the first stone London Bridge started in 1176 and finished years later. Houses and shops were once built on the br

    87、idge, which made the road so narrow that it was often jammed with people, horses and carts. A keep left rule was made in 1733 to keep the traffic moving. This became the rule of the road in Britain. In 1757 the old bridge was pulled down and a new one was built in 1831. Interestingly, that one was p

    88、ulled down again in 1967 but rebuilt in Lake Havasu City, USA, as a tourist attraction. The present London Bridge was opened in 1973.Millennium BridgeThe Millennium Bridge is a bridge for walkers. It was built to connect the Tate Modern Art Gallery to the City and St Pauls Cathedral (圣保罗大教堂) in 2000

    89、. Thousands of people rushed to see the new bridge. Almost immediately after opening, the bridge had to be shut because of the dangerous waving caused by too many visitors. It has now been reopened. The bridge is about 320 meters, costs 16 million pounds to build and only takes walkers.Westminster B

    90、ridgeWestminster Bridge is a road and foot traffic bridge over the River Thames between Westminster and Lambeth. The present bridge, opened in 1862, is the second on the site and took the place of an earlier bridge opened in 1750. The British romantic poet, William Wordsworth, wrote a famous poem “C

    91、omposed Upon Westminster Bridge” in the autumn of 1802.Want to know more about the bridges on the Thames River? Click here .40. Which of the following is NOT TRUE according to the passage?A. The 1831 London Bridge is now in the USA.B. Tower Bridge is much less frequently lifted today than before.C.

    92、Cars and buses are not allowed to cross Millennium Bridge.D. Westminster Bridge is for walkers only.41. The Passage is most probably taken from a _.A. school report B. website articleC. teenage magazine D. science fiction42. What can we learn from the passage?A. William Wordsworth wrote many poems o

    93、f the bridges on the Thames River.B. Millennium Bridge wasnt built strong enough so that it had to be pulled down and rebuilt.C. That all the traffic is kept left in Britain was from a rule of an old London Bridge.D. Tower Bridge is the symbol of London because it is the first bridge on the Thames R

    94、iver.【答案】40. D 41. B 42. C【解析】【分析】这是一篇广告布告类阅读。文章从不同的方面介绍了伦敦泰晤士河上的著名的四座大桥塔桥、伦敦桥、千禧桥以及威斯敏斯特桥。【40题详解】细节理解题。答案定位在Westminster Bridge部分Westminster Bridge is a road and foot traffic bridge over the River Thames between Westminster and Lambeth.(威斯敏斯特桥是横跨泰晤士河,连接威斯敏斯特和伦敦朗伯斯区的公路桥和人行桥。)由此可知D选项“威斯敏斯特桥只供行人使用。”的描述

    95、错误,故选D。【41题详解】推理判断题。答案定位在最后一段Want to know more about the bridges on the Thames River? Click here .可知这篇文章很可能摘自一篇网站文章,故选B。【42题详解】推理判断题。根据最后一段The British romantic poet,William Wordsworth,wrote a famous poem1802只提到英国浪漫主义诗人威廉华兹华斯,于1802年的秋天写了一首关于威斯敏斯特桥的著名的诗;并没有提到他写了许多有关泰晤士桥的诗,故排除A;根据Millennium Bridge部分中的t

    96、he bridge had to be shut because of the dangerous waving caused by too many visitors可知,由于客流量过大,会产生危险,所以伦敦的千禧桥曾经被关闭;文中并没有提到千禧桥是由于不够结实而被拆了重建,故排除B;根据Tower Bridge部分Tower Bridge hasand is one of the finest,most recognizable bridges in the world只提到塔桥是世界上最好的,最知名的桥梁之一,并没有提到因为塔桥是伦敦泰晤士河上的第一座桥,而使得它成为伦敦的象征,故排除D

    97、;根据London Bridge部分Akeep leftrule was made in 1733 to keep the traffic movingThis became the rule of the road in Britain讲到了英国靠左行走的道路交通规则正是源于伦敦桥上的交通规则,故选C。【点睛】通过对关键词,关键短语或者是关键的句子的把握是解决推理判断题的重要解题方法之一,它们往往隐藏着深层的意思。小题1,答案定位在Westminster Bridge部分Westminster Bridge is a road and foot traffic bridge over the

    98、 River Thames between Westminster and Lambeth.(威斯敏斯特桥是横跨泰晤士河,连接威斯敏斯特和伦敦朗伯斯区的公路桥和人行桥。)其中a road and foot traffic bridge是关键词,由此可知D选项“威斯敏斯特桥只供行人使用。”的描述错误,故选D。 第十套 Also of interest.in family dramasThe Travelersby Regina Porter (Hogarth, $27)Though Regina Porters formally daring first novel “can feel too

    99、much like a jigsaw puzzle,” it achieves a “simply stunning” level of complexity, said Meng Jin in the San Fracisco Chronicle. As the first-time novelist tells the stories of two Georgia families one black, one white she weaves together events from 1946 to 2010 while deftly shifting between play-like

    100、 dialogue, straight narrative, and various other modes. Not one character is a mere extra, and the impressive result “looks very much like life.”Ask Again, Yesby Mary Beth Keane (Scribner, $27)Mary Beth Keanes new novel is “one of the most unpretentiously profound books Ive read in a long time,” sai

    101、d Maureen Corrigan in NPR.org. In 1973 New York City, two rookie cops forge a friendship that shapes the lives of the Irish-American families they raise side by side in a nearby suburb. Because each chapter is told from a new perspective, we come to know almost every member of those families, and Ke

    102、ane “beautifully dramatizes” how lives are built on a series of happenstances, including tragic ones.Native Country of the Heartby Cherrie Moraga (Farrar, Straus & Giroux, $26)“This memoirs beauty is in its fierce intimacy,” said Roy Hoffman in The News York Times. Playwright Cherrie Moraga makes he

    103、r mother the heroine of the book, bringing the late immigrants story to life “with a poets verve.” Mexican-born Elvira Moraga, who picked cotton in California at 11, sold cigarettes in Tijuana at 14, and never learned to read, became the heart and soul of a large extended family. Here, shes a charac

    104、ter too resonant to be merely emblematic.The Edge of Every Dayby Marin Sardy (Pantheon, $26)Mental illness leaves no one in a family untouched, said Alison Van Houten in Outside. In a book whose nonlinear structure “mimics the erratic nature of schizophrenia,” essayist Marin Sardy bringing the descr

    105、ibes how the disorder struck her mother and a brother, scrambling life for all the children. Her mothers paranoid delusions disrupted their schooling; years later, Sardys brother, after refusing help, committed suicide. “How does one lead any semblance of a normal life under such circumstances?” Sar

    106、dy shows us how.Note:1. resonant: 共振的,共鸣的 2. emblematic: 象征的,典型的3. nonlinear: 非线性的 4.schizophrenia: 精神分裂症40. Which book touches upon a personal family tragedy?A. The Travelers.B. Ask Again, Yes.C. Native Country of the Heart.D. The Edge of Every Day.41. Which of the following about each book is TRUE

    107、?A. The Travelers tells a straightforward story about two Georgia families.B. The thread running through Ask Again,Yes is Irish way of life.C. Native Country of the Heart was written in memory of Elvira Moraga.D. The Edge of Every Day describes ones struggle against mental diseases.42. What do the f

    108、our books have in common?A. They were published by the same publishing house.B. They belong to he same type of literary works.C. The stories were ll set in the last century.D. They represented the peak level of each writer.【答案】40. C 41. B 42. B【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍的是让人感兴趣的家庭戏剧。【40题详解】细节理解题。根据文章小标题“Nat

    109、ive Country of the Heart”下的“Mexican-born Elvira Moraga, who picked cotton in California at 11, sold cigarettes in Tijuana at 14, and never learned to read, became the heart and soul of a large extended family. Here, shes a character too resonant to be merely emblematic.”可知,埃尔维拉莫拉加出生于墨西哥,11岁时在加利福尼亚摘棉

    110、花,14岁时在提华纳卖香烟,从未学会阅读,却成为了一个大家庭的核心和灵魂。在这里,她是一个太有共鸣的角色,而不仅仅是象征性的。由此可知,这本书涉及到一个个人的家庭悲剧。故选C。【41题详解】细节理解题。根据文章小标题“Ask Again, Yes”下的“In 1973 New York City, two rookie cops forge a friendship that shapes the lives of the Irish-American families they raise side by side in a nearby suburb. Because each chapt

    111、er is told from a new perspective, we come to know almost every member of those families”可知,1973年的纽约,两个新警察在附近的郊区建立了友谊,这友谊塑造了他们共同抚养的爱尔兰裔美国家庭的生活。因为每一章都是从一个新的视角讲述的,所以我们几乎了解了这些家庭的每一个成员。由此可知,Ask Again, Yes描述的是爱尔兰人的生活方式。故选B。【42题详解】推理判断题。根据文章的题目“Also of interestin family dramas”可知,文章主要介绍的书都是家庭剧,即它们属于同一类型的文

    112、学作品。故选B。二、 句子翻译 第一套 Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.1. 不经历风雨,怎能见彩虹。(without)2. 应该更多的强调学生创新能力和独立学习能力的培养。(emphasis)3. 为了度过寒冷的冬天和食物的缺乏,很多动物选择冬眠来节省能量。(survive)4. 正是由于缺乏类似的生活经历,很多学生才觉得难以认同这部影片里的角色。(identify)1. There is no rainbow without w

    113、ind and rain.How can you see the rainbow without going through the storm? 2. More emphasis should be put(placed/laid) on the cultivation of students creativity and independent learning.3. In order to survive the cold winter and the lack of food, many animals choose hibernation to save energy.4. It i

    114、s for lack of similar life experiences that many students find it hard to identify the characters in this film. 第二套 Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.1.我们班除了李磊和李华,还没有人出过国。2.人们终于意识到不能以破坏自然环境的方式来发展经济。(aware)3. 作为一个移民,我很难对当地的文化感同身受,但我要努力去适

    115、应新的环境。(分词作状语)4.虽然这位考生之前出色的表现给面试官印象深刻,但由于对目前的国际形势一无所知,他未能得到他心仪已久的工作。(despite)1.Nobody but Li Lei and Li Hua in our class has been abroad before2.Eventually people came to be aware that we cannot develop economy at the cost/expense of nature/the natural environment/.that economy cannot be developed in

    116、 ways that destroy the natural environment.that we cannot sacrifice the natural environment for economic development. 3.Being an immigrant, I find it hard to identify with the local culture but I will do my best to adapt myself to the new environment. 4.Despite the fact that the candidates outstandi

    117、ng performance left a deep impression on all the interviewers, he didnt get the job he had been dreaming of, because he knew nothing about the current international situation. 第三套 Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.1、他擅长使用各种电脑。(operate)2

    118、、过了好久他才安排一位员工去给观众安坐。(arrange)3、科学研究表明这是因为茶所含的某种成分会妨碍人体对铁质的吸收。(interfere)4、各个地区采取了措施,使未能回家的人一起过了个快乐年。(so that)1. He is good at operating different kinds of computers.2.It was long before he arranged for an employee to seat the audience.3.Scientific studies have suggested/suggest that an element conta

    119、ined in tea can interfere with the bodys absorption of iron./4. Measures were taken in different areas so that those who had failed to go back home celebrated the New Year with delight. 第四套 Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.1、相当多的有关网络的新

    120、词已被广泛应用。(widely)2、不可否认个人信息的泄露可能会带来安全风险。 (denying)3、游客在世界上找不到比在印度做衣服更便宜的地方了。 (Nowhere)4、 令人欣慰的是,尽管他年轻时遭受巨大不幸,他对生活仍然乐观,心存善意,追求美好。(optimistic)1. Quite a few new words about the Internet have been widely used. 2.There is no denying that the exposure of personal information may bring about security risks

    121、.3.Nowhere else in the world can a tourist find cheaper tailoring than in India.4.To our relief, he is still optimistic about life, kind in heart and pursues happiness/a happy life/ beauty/ the beautiful despite his great misfortune when he was young. 第五套 Directions: Translate the following sentence

    122、s into English, using the words given in the brackets.1、全套中国首部传统民间艺术丛书预计2023年面世。(schedule)2、诺贝尔和平奖授予那些为世界和平做出巨大贡献的人士或组织。(award)3、看完这本侦探故事书,请确保把书放回原位。(sure)4、我们老师鼓励我们通过反思自己学习经历来找到提高自己学习效率的有效方法。(approach)1. The full set of Chinas first book series on traditional folk art is scheduled to meet the audie

    123、nce in 20232. The Nobel Peace Prize is awarded to those people or organizations that have made great contributions for the world peace. 3. Make sure that you put/lay the detective storybook where it was when you finish reading it.4. Our teacher encourages us to find out effective approaches to improving our learning efficiency by reflecting on our learning experience.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题05:阅读理解B篇应用文类(10套)句子翻译(5套)-【对点变式题】2021-2022学年高二下英语期中必考题精准练(上海专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829235.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题精品.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题精品.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题有答案解析.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题有答案解析.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题最新.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题最新.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题新版.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题新版.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带精品答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带精品答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(培优a卷).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(培优a卷).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(a卷).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案(a卷).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案解析.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案解析.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带下载答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题带下载答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整版.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整版.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整参考答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题完整参考答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含解析答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含解析答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含精品答案.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含精品答案.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(轻巧夺冠).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(轻巧夺冠).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(能力提升).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(能力提升).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(综合题).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(综合题).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(突破训练).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(突破训练).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(巩固).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(巩固).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(夺分金卷).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(典型题).docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案(典型题).docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【轻巧夺冠】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【能力提升】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【能力提升】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【精练】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【精练】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【突破训练】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【突破训练】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【研优卷】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【研优卷】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【最新】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【最新】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【新】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【新】.docx
  • 人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【实用】.docx人教版数学五年级下学期期末质量监测试题含答案【实用】.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1