分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型专题07 阅读理解日常生活类- (2018-2022)高考英语真题分项汇编.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:829944
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:169.92KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题07 阅读理解日常生活类- 2018-2022高考英语真题分项汇编 专题 07 阅读 理解 日常生活 2018 2022 高考 英语 真题分项 汇编
    资源描述:

    1、阅读理解专题07 日常生活类(2018-2022)高考英语真题分项汇编(全国)2021年(新高考1卷)By day, Robert Titterton is a lawyer. In his spare time though he goes on stage beside pianist Maria Raspopova not as a musician but as her page turner. “Im not a trained musician, but Ive learnt to read music so I can help Maria in her performance.

    2、”Mr Titterton is chairman of the Omega Ensemble but has been the groups official page turner for the past four years. His job is to sit beside the pianist and turn the pages of the score so the musicians dont have to break the flow of sound by doing it themselves. He said he became just as nervous a

    3、s those playing instruments on stage.“A lot of skills are needed for the job. You have to make sure you dont turn two pages at once and make sure you find the repeats in the music when you have to go back to the right spot.” Mr Titterton explained.Being a page turner requires plenty of practice. Som

    4、e pieces of music can go for 40 minutes and require up to 50 page turns, including back turns for repeat passages. Silent onstage communication is key, and each pianist has their own style of “nodding” to indicate a page turn which they need to practise with their page turner.But like all performanc

    5、es, there are moments when things go wrong. “I was turning the page to get ready for the next page, but the draft wind from the turn caused the spare pages to fall off the stand,” Mr Titterton said, “Luckily I was able to catch them and put them back.”Most page turners are piano students or up-and-c

    6、oming concert pianists, although Ms Raspopova has once asked her husband to help her out on stage.“My husband is the worst page turner,” she laughed. “Hes interested in the music, feeling every note, and I have to say: Turn, turn! “Robert is the best page turner Ive had in my entire life.” 24.What s

    7、hould Titterton be able to do to be a page turner?A. Read music.B. Play the piano.C. Sing songs.D. Fix the instruments.25.Which of the following best describes Tittertons job on stage?A. Boring.B. Well-paid.C. Demanding.D. Dangerous.26.What does Titterton need to practise?A. Counting the pages.B. Re

    8、cognizing the “nodding”.C. Catching falling objects.D. Performing in his own style.27.Why is Ms Raspopovas husband “the worse page turner”?A. He has very poor eyesight.B. He ignores the audience.C. He has no interest in music.D. He forgets to do his job.【答案】24. A 25. C 26. B 27. D【解析】本文为记叙文。文章讲述了Rob

    9、ert Titterton本职工作是一名律师,在业余时间,他在舞台上与钢琴家Maria Raspopova并肩演出不是作为音乐家,而是作为她的琴谱翻页者。24. A 细节理解题。根据第一段最后一句“Im not a trained musician, but Ive learnt to read music so I can help Maria in her performance.”可知,Titterton不是受过训练的音乐家,但他学会了识谱,这样他就可以在帮助Maria。故选A。25. C 推理判断题。第二段中最后一句“He said he became just as nervous

    10、as those playing instruments on stage.”说明作者在做这份工作的时候是非常紧张的,后面一段具体阐述了其原因,并且用了多个“make sure(确保)”,可知这份工作的要求十分高。A“Boring”意为“无聊的”,B项“Well-paid”意为“高薪的”,C项“Demanding”意为“要求高的”,D项“Dangerous”意为“危险的”。由此可知,C项符合文意,故选C。26. B 细节理解题。第四段第三句“Silent onstage communicationwith their page turner.”表明每个钢琴家都有自己的“点头”风格,Titter

    11、ton需要练习的技能是识别“点头”,分析四个选项可知,B项与之意义相符。故选B。27. D 推理判断题。根据最后一段“Hes interested in the music, feeling every note, and I have to say: Turn, turn!”,Raspopova需要说“翻页,翻页!”可知,Raspopova的丈夫经常忘记翻页,故选D。 2021年(上海卷)One early morning, I went into the living room to find my mother reading a thick book called Best Loved

    12、 Poems to Read Again and Again. My interest was aroused only by the fact that the word “Poems”appeared in big, hot pink letters. “Is it good?” I asked her. “Yeah,” she answered. “Theres one I really like and youll like it, too. I leaned forward. “Patty Poem,” she read the title. Who is Patty? I wond

    13、ered. The poem began:She never puts her toys away, Just leaves them scattered(散乱的)where they lay, The poem was just three short sections. The final one came quickly: When she grows and gathers poise(稳重), Ill miss her harum-scarum(莽撞的) noise, And look in vain(徒劳地) for scattered toys. And Ill be sad.

    14、A terrible sorrow was hed over me. Whoever Patty was, she was a mean girl. Then,the shock.“Itsyou, honey,” My mother said sadly. To my mother, the poem revealed a parents affection when her child grows up and leaves. To me, the “she” in the poem was horror. It was my mama who would be sad. It was so

    15、 terrible I burst out crying. “Whats wrong?” my mother asked. “Oh Mama,” I cried. “I dont want to grow up ever!” She smiled. “Honey, its okay. Youre not growing up anytime soon. And when you do, Ill still love you, okay?” “ Okay,”I was still weeping. My panic has gone. But I could not help thinking

    16、about that silly poem. After what seemed like a safe amount of time, I read the poem again and was confused. It all fit so well together, like a puzzle. The language was simple, so simple I could plainly understand its meaning, yet it was still beautiful. I was now fascinated by the idea of poetry,

    17、words that had the power to make or break a persons world. I have since fallen in love with other poems, but “Patty Poem” remains my poem. After all, “Patty Poem” gave me my love for poetry not because it was the poem that lifted my spirits, but because it was the one that hurt me the most.(1)Why wa

    18、s the writer attracted by the book Best Loved Poems to Read Again and Again? A.It was a thick enough book.B.Something on its cover caught her eye.C.Her mother was reading it with interest.D.It has a meaningful title.(2)After her mother read the poem to her, the writer felt _ at first. A.sadB.excited

    19、C.horrifiedD.confused(3)The writers mother liked to read Patty Poem probably because_. A.it reflected her own childhoodB.it was written in simple languageC.it was composed by a famous poetD.it gave her a hint of what would happen(4)It can be concluded from the passage thatPatty Poemleads the writer

    20、to _. A. discover the power of poetryB.recognize her love for puzzlesC.find her eagerness to grow upD.experience great homesickness【答案】 (1)B(2)A(3)D(4)A 【考点】推理判断题,细节理解题,人物故事类,教育文化类,记叙文 【解析】【分析】本文属于记叙文,叙述了作者通过阅读”Patty Poem”感受到诗歌的美,进而爱上了诗。(1)B 细节理解题。根据第一段最后一句My interest was aroused only by the fact th

    21、at theword Poems appeared in big, hot pink letters.可知我的兴趣被激起来了,主要是因为这本书封面上的Poems很大很红。故B项正确。(2)A 细节理解题。根据A terrible sorrow washed over me. Whoever Pattywas, she was a mean girl.可知当母亲读完这首诗的时候,我很难过。故A正确。(3)D 推理判断题。根据To my mother, the poem revealed a parents affection when her childgrows up and leaves.

    22、To me, the “she” in the poem was horror. It was my mamawho would be sad. 可知对妈妈来说这首诗=让她想起我也会长大并且也会离开她,她也会因为我的离开而非常难过。所以这本书让她把未来可能发生的事情联系了起来。故D项正确。(4)A 推理判断题。根据文章最后一段“I have since fallen in love with other poems, but “Patty Poem”remains my poem. After all, “Patty Poem” gave me mylove for poetry not be

    23、cause it was the poem that lifted my spirits, but becauseit was the one that hurt me the most.”可知这首诗让作者感受了诗歌的美,让作者爱上了诗歌,因为这是一首有强烈的情感冲击力的诗歌。故A项正确。【点评】第4小题属于推断人物性格、心情处境、态度及观点等的推理判断题。高考阅读测试中有些题目考查学生对文章的主导思想、被描写人物语气、言谈话语中流露的情绪、性格倾向及文中人物的态度、观点等方面的理解。做这一类题时一定注意: (1)由表及里地准确把握字里行间的意思,切勿用自己的主观想法或观点代替作者的思想观点。

    24、 (2)特别注意那些描写环境气氛的语言,以及表达感情和态度观点的词语。要特别注意作者在文章中的措辞,尤其是感情色彩的形容词。 (3)能结合自己平时积累的有关英语国家的文化传统、风俗习惯等背景知识来识别评价。以第4小题为例,根据文章最后一段I have since fallen in love with other poems, but PattyPoem remains my poem. After all, Patty Poem gaveme my love for poetry not because it was the poem that lifted my spirits, butb

    25、ecause it was the one that hurt me the most.可知这首诗让作者感受了诗歌的美,让作者爱上了诗歌,因为这是一首有强烈的情感冲击力的诗歌。2020年(江苏卷)Some important dates in Chinas fighting Covid-19 before May 7,2020Jan 20, 2020 Feb 20,2020Jan 23: Wuhan declared temporary outbound (向外的) traffic restrictions.Jan 24: National medical teams began to be

    26、sent to Hubei and wuhan.Jan 27: The Central Steering (指导) Group arrived in Wuhan.Feb 18: The daily number of newly cured and discharged (出院) patients exceeded that of the newly confirmed cases.Feb 21, 2020 Mar 17,2020Feb 21: Most provinces and equivalent administrative units started to lower their p

    27、ublic health emergency response level.Feb 24: The WHO-China Joint Mission on Covid-19 held a press conference in Beijing.Mar 11-17: The epidemic (流行病) peak had passed in China as a whole.Mar 18,2020 Apr 28,2020Apr1: Chinese customs began NAT (核酸检测) on inbound arrivals at all points of entry.Apr 8: W

    28、uhan lifted outbound traffic restrictions.Apr 26: The last Covid-19 patient in Wuhan was discharged from hospital.Apr 29, 2020 May 7,2020Apr 30: The public health emergency response was lowered to Level 2 in the Beijing-Tianjin-Hebei region.May 7: The State Council released Guidelines on Conducting

    29、Covid-19 Prevention and Control on an Ongoing Basis.56. What happened between January 20 and February 20?A. The Central Steering Group arrived in Wuhan.B. The WHO-China Joint Mission on Covid-19 held a press conference.C. The last Covid-19 patient in Wuhan was discharged from hospital.D. Beijing low

    30、ered its emergency response level.57. From which date were private cars allowed to go out of Wuhan? A. January 23.B. March 11.C. April 8.D. May 7.【答案】56. A 57. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了2020年5月7日前,中国抗击新冠肺炎的重要日期。【56题详解】细节理解题。根据表格中Jan20, 2020-Feb 20,2020部分 Jan27: The Central Steering (指导) Group arrived in W

    31、uhan.可知,在一月二十号到二月二十号之间,中央领导小组抵达武汉。故选A。【57题详解】推理判断题。根据表格中Mar18, 2020-Apr28, 2020部分Apr 8: Wuhan lifted outbound traffic restrictions(4月8日:武汉取消出境交通限制)可推知,从四月八日起,私家车被允许离开武汉。故选C。2020年(江苏卷)I was in the middle of the Amazon (亚马逊) with my wife, who was there as a medical researcher. We flew on a small plane

    32、 to a faraway village. We did not speak the local language, did not know the customs, and more often than not, did not entirely recognize the food. We could not have felt more foreign.We were raised on books and computers, highways and cell phones, but now we were living in a village without running

    33、 water or electricity It was easy for us to go to sleep at the end of the day feeling a little misunderstood.Then one perfect Amazonian evening, with monkeys calling from beyond the village green, we played soccer. I am not good at soccer, but that evening it was wonderful. Everyone knew the rules.

    34、We all spoke the same language of passes and shots. We understood one another perfectly. As darkness came over the field and the match ended, the goal keeper, Juan, walked over to me and said in a matter-of-fact way, “In your home, do you have a moon too?” I was surprised.After I explained to Juan t

    35、hat yes, we did have a moon and yes, it was very similar to his, I felt a sort of awe (敬畏) at the possibilities that existed in his world. In Juans world, each village could have its own moon. In Juans world. the unknown and undiscovered was vast and marvelous. Anything was possible.In our society,

    36、we know that Earth has only one moon. We have looked at our planet from every angle and found all of the wildest things left to find. I can, from my computer at home, pull up satellite images of Juans village. There are no more continents and no more moons to search for, little left to discover. At

    37、least it seems that way.Yet, as I thought about Juans question, I was not sure how much more we could really rule out. I am, in part, an ant biologist, so my thoughts turned to what we know about insect life and I knew that much in the world of insects remains unknown. How much, though? How ignorant

    38、 (无知的) are we? The question of what we know and do not know constantly bothered me.I began collecting newspaper articles about new species, new monkey, new spider, and on and on they appear. My drawer quickly filled. I began a second drawer for more general discoveries: new cave system discovered wi

    39、th dozens of nameless species, four hundred species of bacteria found in the human stomach. The second drawer began to fill and as it did I wondered whether there were bigger discoveries out there, not just species, but life that depends on things thought to be useless, life even without DNA. I star

    40、ted a third drawer for these big discoveries. It fills more slowly, but all the same, it fills.In looking into the stories of biological discovery, I also began to find something else, a collection of scientists, usually brilliant occasionally half-mad, who made the discoveries. Those scientists ver

    41、y often see the same things that other scientists see, but they pay more attention to them, and they focus on them to the point of exhaustion (穷尽), and at the risk of the ridicule of their peers. In looking for the stories of discovery, I found the stories of these people and how their lives changed

    42、 our view of the world.We are repeatedly willing to imagine we have found most of what is left to discover. We used to think that insects were the smallest organisms (生物), and that nothing lived deeper than six hundred meters. Yet, when something new turns up, more often than not, we do not even kno

    43、w its name.65. How did the author feel on his arrival in the Amazon?A. Out of place.B. Full of joy.C. Sleepy.D. Regretful.66. What made that Amazonian evening wonderful?A. He learned more about the local language.B. They had a nice conversation with each other.C. They understood each other while pla

    44、ying.D. He won the soccer game with the goal keeper.67. Why was the author surprised at Juans question about the moon?A. The question was too straightforward.B. Juan knew so little about the world.C. The author didnt know how to answer.D. The author didnt think Juan was sincere.68. What was the auth

    45、ors initial purpose of collecting newspaper articles?A. To sort out what we have known.B. To deepen his research into Amazonians.C. To improve his reputation as a biologist.D. To learn more about local cultures.69. How did those brilliant scientists make great discoveries?A. They shifted their viewp

    46、oints frequently.B. They followed other scientists closely.C. They often criticized their fellow scientists.D. They conducted in-depth and close studies.70. What could be the most suitable title for the passage?A. The Possible and the Impossible .B. The Known and the Unknown .C. The Civilized and th

    47、e Uncivilized .D. The Ignorant and the Intelligent.【答案】65. A 66. C 67. B 68. A 69. D 70. B【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者和妻子来到了亚马逊,妻子是一名医学研究者。一踏上这里,作者感到非常不适应,通过与当地人的接触,作者了解一些人对外部的世界并不了解。在生物多样性发现的过程中,作者意识到,很多东西是人类已知的,还有很多是人类未知的。【65题详解】推理判断题。根据第一段“We didnt speak the local language, did not know the customs and more

    48、often than not, didnt entirely recognize the food. We couldnt have felt more foreign.”可知,我们不会说当地的语言,不了解当地的风俗习惯,而且往往我们不能完全认识食物,我们感觉非常陌生。由此可知,作者一到达亚马逊感觉格格不入。故选A项。【66题详解】细节理解题。根据第三段“Everyone knew the rules. We all spoke the same language of passes and shots. We understood one another perfectly.”可知,每个人都

    49、知道规则,在传球和射门方面,我们说着同样的语言,彼此非常了解。由此可知,踢球时他们的彼此理解使得他们的亚马逊夜晚很美好。故选C项。【67题详解】推理判断题。根据第四段“In Juans world, the unknown and undiscovered was vast and marvelous.”可知,在胡安的世界里,未知的东西和未被发现的东西是浩瀚而神奇的。由此判断,胡安对这个世界知之甚少。故选B项。【68题详解】推理判断题。根据第七段“I began collecting newspaper articles about new species, new spider.,and o

    50、n and on they appear, my drawer quickly filled, I began a second drawer for more general discoveries: new cave system discovered with dozens of nameless species .I started a third drawer for these big discoveries.”可知,我开始收集报纸上关于新物种、新蜘蛛的文章它们源源不断地出现,我的抽屉很快就填满了。我开始用第二个抽屉来储存更普遍的发现:在新的洞穴系统发现了几十个无名的物种我还为这些

    51、重大发现准备了第三个抽屉。由此判断,作者收集报纸文章的初始目的是为了分类我们所知道的事情。故选A项。【69题详解】细节理解题。根据倒数第二段“but they pay more attention to them ,and they focus on them to the point of exhaustion ,and at the risk of the ridicule of their peers.”可知,但他们更多地关注这些发现,他们把注意力集中在这些发现上直到精疲力竭的地步,冒着被同龄人嘲笑的风险。由此可知,杰出的科学家进行深入细致的研究,做出重大的发现。故选D项。【70题详解】

    52、主旨大意题。通读全文可知,作者和妻子来到了亚马逊。一踏上这里,作者感到非常不适应,通过与当地人的接触,作者了解到一些人对外部的世界并不了解。在对这里的风土人情和多样化生物的研究过程中,作者提高了认识,意识到很多东西是人类已知的,还有很多是人类未知的。所以短文的最佳标题为“已知和未知的事物”。故选B项。2020 年(新高考全国 I 卷)Jenifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpo

    53、wer bore fruit when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelors degree.Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with th

    54、e kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition(学费), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.Jennifer now is married and has three chil

    55、dren of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree clos

    56、e to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68-year-old mother helped take care of the children at times.Through it all,

    57、 she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrificed(牺牲)to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. “Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers,” she says. Ho

    58、wever, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family and thats pretty powerful.4.What did Jennifer do after high school?She helped her dad with his work.She ran the family farm on her ow

    59、n.A. She supported herself through college.B. She taught her sisters and brothers at home.5.Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield?C. To take care of her kids easily.B. To learn from the best nurses.C. To save money for her parents.D. To find a well-paid

    60、 job there.6.What did Jennifer sacrifice to achieve her goal?D. Her health.B. Her time with family.C. Her reputation.D. Her chance of promotion.7.What can we learn from Jenifers story?E. Time is money.B. Love breaks down barriers.F. Hard work pays off. D. Education is the key to success.【答案】4. C5. A

    61、6. B7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了 Jennifer 在家里不能提供大学教育的情况下,通过自己的努力,以及家人的帮助完成了四年学位。她的努力不仅让自己以优异的成绩毕业,还给家人,尤其是她的三个孩子树立了榜样,让他们得到了激励。 【4 题详解】细节理解题。根据第二段的 After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition, because there was no extra money set aside for a college educati

    62、on.(高中毕业后,Jennifer 上了一所当地的技术学院来支付她的学费,因为家里没有额外的钱用来支付大学教育)可知,高中毕业后 Jennifer 通过自己挣钱来完成大学教学,因为家里没有额外的钱。C. She supported herself through college.(她自食其力读完了大学)符合以上说法,故选C 项。 【5 题详解】细节理解题。根据第三段的 She chose the UW-Eau Claire program at Misnistry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pur

    63、sue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids.(她选择了位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的 UW-Eau Claire 项目,因为她可以在离家近的地方攻读四年的学位。她可以开车去上课,晚上可以回家照顾孩子)可知,Jennifer 选择位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的UW-Eau Claire 项目是因为离家近,这样便于照顾她的三个孩子。A. To take care of her kids easily.(为了方便照顾她

    64、的孩子)符合以上说法,故选A 项。 【6 题详解】细节理解题。根据最后一段的 Jennifer sacrificed to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study.(Jennifer 为了实现自己的目标牺牲了很多,她放弃了很多个和孩子待在一起的晚上,错过了很多重要的活动)可知,为了实现自己的目标 Jennifer 放弃了和家人待在一起的时光。B. Her time with family.(她与家人的时光)符合以上说法,故选B 项。 【7 题详解】推理

    65、判断题。根据最后一段的Through it all, she remind in good academic standing and graduated with honors.(虽然经历了这些,但她一直保持着良好的学术地位,并以优异的成绩毕业)和 However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family-and t

    66、hats the pretty powerful.(然而,她的孩子们在见证母亲获得学位的过程中得到了重要的一课。Jennifer 是第一代毕业生,这对她的家庭来说是一种激励-这是非常强大的。)可知,Jennifer 在艰苦的环境中通过自己的努力不仅以优异的成绩毕业,还给孩子树立了榜样,同时也让家人得到了激励。由此推测,我们可以从 Jennifer 的故事中学到:努力总会有回报。C. Hard work pays off.(努力会得到回报)符合以上说法,故选C 项。2020 年(新高考全国 I 卷)In the mid-1990s, Tom Bissell taught English as a

    67、 volunteer in Uzbekistan. He left after seven months, physically broken and having lost his mind. A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.His visit, however, ended up involving a lot more than that. Henc

    68、e this book, Chasing the Sea: Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea. It is the story of an American travelling to a strange land, and of the people h

    69、e meets on his way: Rustam, his translator, a lovely 24-year-old who picked up his colorful English in California, Oleg and Natasha, his hosts in Tashkent, and a string of foreign aid workers.This is a quick look at life in Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also its darker side of soc

    70、iety. In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing. In Ferghana, he attends a mountain funeral(葬礼)followed by a strange drinking party. And in Karakalpakstan, he is saddened by the dust storms

    71、, diseases and fishing boats stuck miles from the sea.Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references, making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan, seen from Western eyes. His judgment and references are decidedly American, as well as his delicate stomach. As the

    72、 author explains, this is neither a travel nor a history book, or even a piece of reportage. Whatever it is, the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions.8.What made Mr Bissell return to Uzbekistan?G. His friends invitation.B. His interest in the country.C. Hi

    73、s love for teaching. D. His desire to regain health.9.What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to?H. Developing a serious mental disease.I. Taking a guided tour in Central Asia.J. Working as a volunteer in Uzbekistan.K. Writing an article about the Aral Sea.10.Which of the following

    74、 best describes Mr Bissells road trip in Uzbekistan?L. Romantic.B. Eventful.C. Pleasant.D. Dangerous.11.What is the purpose of this text?M. To introduce a book. B. To explain a cultural phenomenon.N. To remember a writer.D. To recommend a travel destination.【答案】8. B9. D10. B11. A【解析】本文是记叙文。文章讲述了 Bis

    75、sell 写的追逐大海:迷失在中亚帝国的幽灵这本书。这本书是Bissell 在乌兹别克斯坦做志愿者后写的,是对乌兹别克斯坦人生活的一个快速观察。 【8 题详解】细节理解题。根据第一段的”A few years later, still attracted to the country. he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Ara Sea”可知,几年后,Bissell 仍然被这个国家所吸引。他回到乌兹别克斯坦写了一篇关于咸海消失的文章。因此推断出对这个国家的兴趣让 Bissell

    76、 先生再次返回乌兹别克斯坦。故选B。 【9 题详解】词句猜测题。划线句是第二段首句,that 用来指代上文提的事情,因此推断 that 指代第一段的内容,根据第一段最 后 一 句 ”A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea(几年后,仍然被这个国家所吸引。他回到乌兹别克斯坦写了一篇关于咸海消失的文章)”可知,that 指代写了一篇关于死海消失的文章这件事,故选 D。

    77、【10 题详解】推理判断题。根据第三段”This is a quick look at life in Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also its darker side of society. In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing. In Ferghana,

    78、 he attends a mountain funeral(葬礼)followed by a strange drinking party. And in Karakalpakstan, he is saddened by the dust storms, diseases and fishing boats stuck miles from the sea.”可知,在乌兹别克斯坦的旅途中,Mr Bissell 既体会到了友善和温暖,也看到了社会的黑暗面。在撒马尔罕, Mr Bissell 欣赏到了的建筑奇观。在前往布哈拉的路上,他因为被怀疑进行毒品交易,他尝到了警察的伎俩。在费尔干纳,他参

    79、加了一个山区葬礼,然后参加了一个奇怪的酒会。在卡拉卡尔帕克斯坦,他为沙尘暴、疾病和被困在数英里外的渔船而难过。由此可知,在旅途中,他经历了很多事情。结合选项,B 选项(充满事件的,多事的) 可以表达此意。故选 B。 【11 题详解】推理判断题。文章第一段提到书的作者的乌兹别克斯坦之行,引出他写的书,接下来三段讲述了他的书追逐大海:迷失在中亚帝国的幽灵的故事内容,是乌兹别克斯坦生活的一个快速观察。因此推断本文的写作目的是介绍一本书。故选 A。2021 年(天津卷)When people ask me how I started writing, I find myself describing

    80、an urgent need that I felt to work with language.Having said that, I did not know for a long time what I was looking for. It was not until I followed this feeling to itssource that I discovered I had a passion for writing. With some encouragement from my colleagues, I had one of my poems published.

    81、This bit of success, however, was the point where my problem began.Back in 1978, I had to travel between three different campuses in the morning, teaching freshman composition. Afternoons I spent taking my daughter to her ballet and horse-riding lessons. I composed my lectures on the way, and that w

    82、as all the thinking time I had. When I returned home, there was not enough of me left for writing after a full working day.As a way out, I decided to get up two hours before my usual time. My alarm was set for 5:00 A.M. The first day I shut it off because I had placed it within arms reach. The secon

    83、d day I set two clocks, one on my night table, and one out in the hallway. I had to jump out of bed and run to silence it before my family was awoken. This was when my morning writing began.Since that first morning in 1978, I have been following the habit to this day, not making or accepting many ex

    84、cuses for not writing. I wrote my poems in this manner for nearly ten years before my first book was published. When I decided to write a novel, I divided my two hours: the first for poetry, the second for fiction. Well or badly, I wrote at least two pages a day. This is how my novel, The Line of th

    85、e Sun. was finished. If I had waited to have the time, I would still be waiting to write my novel.What I got out of getting up in the dark to work is the feeling that I am in control. For many people, the initial sense of urgency to create easily dies away because it requires making the tough decisi

    86、on: taking the time to create, stealing it from yourself if its the only way.36. What motivated the author to start her writing career?A. Her strong wish to share.B. Her keen interest in writing.C. Her urgent need to make a living.D. Her passionate desire for fame.37. What problem did the author fac

    87、e when she decided to begin her writing?A. She was too exhausted to write after a busy day.B. She had trouble in deciding on her writing style.C. She had to take time to discipline her daughter.D. She was unsure about her writing skills.38. Why did the author place an alarm clock in the hallway?A. I

    88、n case the clock in her room broke down.B. In case she failed to hear the ringing.C. To force herself out of bed.D. To wake up her family.39. How did the author manage to finish her novel?A. By sticking to writing every morning.B. By writing when her mind was most active.C. By drawing inspirations f

    89、rom classic novels.D. By reducing her teaching hours at school.40. What can we learn from the authors success in her writing career?A. It is never too late to change your job.B. Imaginative ideas die away if not taken in time.C. A tight schedule is no excuse for lack of action.Daily life provides id

    90、eas for creative writing.【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述的是作者喜爱写作并制定计划一直坚持下来。36.细节理解题。根据文章第一段“When people ask me how I started writing, I find myself describing an urgent need that I felt to work with language.”当人们问我是如何开始写作的时候,我发现自己在描述一种对语言的迫切需求。可知,促使作者开始她的写作生涯的原因是她对写作的强烈兴趣。故选B 项。37.细节理解题。根据文章第二段“When I returned h

    91、ome, there was not enough of me left for writing after a full working day.”当我回到家时,在工作了一整天后,我写东西的精力已经不够了。可知,当作者决定开始写作时,因为她忙碌了一天之后,她筋疲力尽,无法再写作了。故选A 项。38.细节理解题。根据文章第三段“The first day I shut it off because I had placed it within arms reach. The second day I set two clocks, one on my night table, and one

    92、out in the hallway.”第一天我把它关掉了,因为我把它放在触手可及的地方。第二天,我调了两个钟,一个放在床头柜上,一个放在走廊上。可知,作者在走廊里放了一个闹钟的原因是为了强迫自己起床。故选 C 项。39.推理判断题。根据文章第四段“Since that first morning in 1978, I have been following the habit to this day, not making or accepting many excuses for not writing.”从 1978 年的第一个早晨开始,我一直遵循这个习惯,直到今天,不为不写作找任何借口

    93、。可知,作者能够写小说的原因是坚持每天早上写作。故选A 项。40.推理判断题。根据文章最后一段“What I got out of getting up in the dark to work is the feeling that I am incontrol.”我从摸黑起床工作中得到的是一种掌控一切的感觉。以及文章第四段“Since that first morning in 1978, I have been following the habit to this day, not making or accepting many excuses for not writing.”从 1

    94、978 年的第一个早晨开始,我一直遵循这个习惯,直到今天,不为不写作找任何借口。可知,紧凑的日程并不是不采取行动的借口。故选C 项。2019年(江苏卷)The 65yearold Steve Goodwin was found suffering from early Alzheimers(阿尔兹海默症)He was losing his memory.A software engineer by profession,Steve was a keen lover of the piano,and the only musician in his family.Music was his tr

    95、ue passion,though he had never performed outside the family.Melissa,his daughter,felt it more than worthwhile to save his music,to which she fell asleep each night when she was young.She thought about hiring a professional pianist to work with her father.Naomi,Melissas best friend and a talented pia

    96、nist,got to know about this and showed willingness to help.“Why do this?” Steve wondered.“Because she cares,” Melissa said.Steve nodded,tear in eye.Naomi drove to the Goodwin home.She told Steve shed love to hear him play.Steve moved to the piano and sat at the bench,hands trembling as he gently pla

    97、ced his fingers on the keys.Naomi put a small recorder near the piano.Starts and stops and mistakes.Long pauses,heart sinking.But Steve pressed on,playing for the first time in his life for a stranger.“It was beautiful,” Naomi said after listening to the recording.“The music was worth saving.”Her re

    98、sponsibility,her privilege,would be to rescue it.The music was still in Steve Goodwin.It was hidden in rooms with doors about to be locked.Naomi and Steve met every other week and spent hours together.Hed move his fingers clumsily on the piano,and then shed take his place.He struggled to explain wha

    99、t he heard in his head.He stood by the piano,eyes closed,listening for the first time to his own work being played by someone else.Steve and Naomi spoke in musical code:lines,beats,intervals,moving from the root to end a song in a new key.Steve heard it.All of it.He just couldnt play it.Working with

    100、 Naomi did wonders for Steve.It had excited within him the belief he could write one last song.One day,Naomi received an email.Attached was a recording,a recording of loss and love,of the fight.Steve called it “Melancholy Flower”Naomi heard multiple stops and starts.Steve struggling,searching while

    101、his wife Joni called him “honey” and encouraged him.The task was so hard,and Steve,angry and upset,said he was quitting.Joni praised him,telling her husband this could be his signature piece.Naomi managed to figure out 16 of Steves favorite,and most personal,songs.With Naomis help,the Goodwin family

    102、 found a sound engineer to record Naomi playing Steves songs.Joni thought that would be the end.But it wasnt.In the months leading up to the 2016 Oregon Repertory Singers Christmas concert,Naomi told the director she had a special one in mind: “Melancholy Flower”She told the director about her proje

    103、ct with Steve.The director agreed to add it to the playing list.But Naomi would have to ask Steves permission.He considered it an honor.After the concert,Naomi told the family that Steves music was beautiful and professional.It needed to be shared in public.The family rented a former church in downt

    104、own Portland and scheduled a concert.By the day of the show,more than 300 people had said they would attend.By then,Steve was having a hard time remembering the names of some of his friends.He knew the path his life was now taking.He told his family he was at peace.Steve arrived and sat in the front

    105、 row,surrounded by his family.The house lights faded.Naomi took the stage.Her fingers.His heart.65Why did Melissa want to save her fathers music?AHis music could stop his disease from worsening.BShe wanted to please her dying old father.CHis music deserved to be preserved in the family.DShe wanted t

    106、o make her father a professional.66After hearing Steves playing,Naomi .Arefused to make a comment on itBwas deeply impressed by his musicCdecided to free Steve from sufferingDregretted offering help to her friend67How can the process of Steves recording be described?AIt was slow but productive.BIt w

    107、as beneficial to his health.CIt was tiresome for Naomi.68Before Steve finished “Melancholy Flower”,his wife Joni .Athought the music talent of Steve was exhaustedBdidnt expect the damage the disease brought aboutCdidnt fully realize the value of her husbands musicDbrought her husbands music career t

    108、o perfection69How did Steve feel at the concert held in downtown Portland?AHe felt concerned about his illness.BHe sensed a responsibility for music.CHe regained his faith in music.DHe got into a state of quiet.70What can be a suitable title for the passage?AThe Kindness of FriendsBThe Power of Musi

    109、c CThe Making of a MusicianDThe Value of Determination语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了一位父亲因为患阿尔兹海默症而逐渐失去记忆,女儿珍视父亲给她演奏过的那些陪她入睡的儿时音乐,为了让这温暖的“独家音乐”不失传,她请懂音乐的朋友把父亲的音乐录制下来。65.解析细节理解题。根据第二段内容可知,父亲Steve是一位钢琴爱好者,是家里唯一一位音乐家,再根据第三段中的“felt it more than worthwhile to save his music,to which she fell asleep each night when sh

    110、e was young”可知,父亲Steve的音乐陪伴了Melissa的成长,因此Melissa觉得它对于这个家庭有着特别的意义,值得被保存,故本题答案为C。66.解析细节理解题。根据第十段“It was beautiful, Naomi said after listening to the recording.The music was worth saving.”可知,听完Steve的演奏之后,Naomi对他的音乐很是赞赏,故本题答案为B。67.解析推理判断题。根据第十二段中的“Naomi and Steve met every other week and spent hours to

    111、gether.Hed move his fingers clumsily on the piano,and then shed take his place.”及第十四段中的“Working with Naomi did wonders for Steve.It had excited within him the belief he could write one last song.”可知,音乐的录制过程虽然缓慢,但是颇有成效,故本题答案为A。68.解析推理判断题。根据倒数第七段最后两句“Joni thought that would be the end.But it wasnt”以及下

    112、文中的Steve的音乐在音乐会上被演奏并得到认可及其对Steve的影响可知,Joni之前并没有充分意识到Steve的音乐的价值或其积极作用。故本题答案为C。69.解析细节理解题。根据文章最后两段的内容尤其是倒数第二段中的“He told his family he was at peace.”可知,在音乐会上,他的心情很平静。故本题答案为D。70.解析标题归纳题。通读全文,尤其是倒数第九段中的“Working with Naomi did wonders for Steve.”可知,音乐录制给父亲带来了巨大的改变,甚至激发了他创作歌曲的信念。由此可知,“音乐的力量”最适合作本文标题。2019年

    113、(全国卷I)For Canaan Elementarys second grade in Patchogue, N.Y.,today is speech day ,and right now its Chris Palaezs turn. The 8-year-old is the joker of the class. With shining dark eyes, he seems like the of kid who would enjoy public speaking.But hes nervous.“Im here to tell you today why you should

    114、 should”Chris trips on the“-ld,”a. pronunciation difficulty for many non-native English speakers. His teacher ,Thomas Whaley ,is next to him, whispering support.“Vote for me ”Except for some stumbles, Chris is doing amazingly well. When he brings his speech to a nice conclusion ,Whaley invites the r

    115、est of the class to praise him.A son of immigrants, Chris stared learning English a little over three years ago. Whaley recalls(回想起)how at the beginning of the year,when called upon to read,Chris would excuse himself to go to the bathroom.Learning English as a second language can be a painful experi

    116、ence. What you need is a great teacher who lets you make mistakes. “It takes a lot for any student,” Whaley explains,“especially for a student who is learning English as their new language,to feel confident enough to say,I dont know,but I want to know.”Whaley got the idea of this second-grade presid

    117、ential campaign project when he asked the children one day to raise their hands if they thought they could never be a president. The answer broke his heart. Whaley says the project is about more than just learning to read and speak in public. He wants these kids to learn to boast(夸耀)about themselves

    118、.“Boasting about yourself,and your best qualities,” Whaley says,“is very difficult for a child who came into the classroom not feeling confident.”24. What made Chris nervous?A. Telling a story.B. Making a speech.C. Taking a test.D. Answering a question.25. What does the underlined word “stumbles” in

    119、 paragraph 2 refer to?A. Improper pauses.B. Bad manners.C. Spelling mistakes.D. Silly jokes.26. We can infer that the purpose of Whaleys project is to _.A. help students see their own strengthsB. assess students public speaking skillsC. prepare students for their future jobsD. inspire students love

    120、for politics27. Which of the following best describes Whaley as a teacher?A. Humorous.B. Ambitious.C. Caring.D. Demanding.【分析】本文是一篇记叙文。通过Chris Palaez的演讲来引出Whaley老师对孩子们的成长的做出的努力。通过组织活动来增强移民的孩子们在学习英语上的信心。24.B 细节理解题。将题干中的nervous定位的第二段第一句,此处与上文构成转折,所以通过上下文可知他在做演讲。25.A 词义猜测题。A、不正确的停顿;B、没有礼貌;C、拼写错误;D、愚蠢的玩

    121、笑。根据句意:除了一些,克里斯做的非常好。结合前一句Im here to tell you today why you should should可知他在表达时有些“不正确的停顿”,故答案为A。26.A 推理判断题。通过题干中的Whaleys project将本题答案定位在倒数第二段最后两句Whaley says the project is about more than just learning to read and speak in public. He wants these kids to learn to boast(夸耀)about themselves,Whaley不只是想

    122、让孩子们学会在公共场所读书讲话,他想让这些孩子们学会夸耀自己,最后一段“Boasting about yourself,and your best qualities,is very difficult for a child who came into the classroom not feeling confident.”夸耀自己及自己的最好的品质对于没有自信的孩子来说很难的。可知他的目的是让孩子们看见自己的优点(see their own strengths)。故whaley的词答案为A。27.C 推理判断题。本题要求找出能够描述老师Whaley的词,Humorous幽默的;ambit

    123、ious有雄心的;caring关心的;demanding苛求的。通过文章中的叙述可知Whaley通过让学生做公开演讲来增强孩子们的语言能力,更重要的是增强孩子们的自信,所以他是一位关心孩子成长的老师,故答案为C.【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。2019年6月 (浙江卷)Zachariah Fike has an unusual hobby. He finds old military(军队的)medals for sale in antique stores and on the In

    124、ternet.But unlike most collectors, Zac tracks down the medals rightful owners, and returns them.His effort to reunite families with lost medals began with a Christmas gift from his mother, a Purple Heart with the name Corrado A. G. Piccoli, found in an antique shop. Zac knows the meaning of a Purple

    125、 Heart-he earned one himself in a war as a soldier. So when his mother gave him the medal, he knew right away what he had to do.Through the Internet, Zac tracked down Corrados sister Adeline Rockko. But when he finally reached her, the woman flooded him with questions: Who are you?What antique shop?

    126、 However, when she hung up, she regretted the way she had handled the call. So she called Zac back and apologized. Soon she drove to meet Zac in Watertown, N.Y. At that point, I knew she meant business, Zac says. To drive eight hours to come to see me.The Piccolis grew up the children of Italian imm

    127、igrants in Watertown. Corrado, a translator for the Army during WWII, was killed in action in Europe.Before hearing from Zac, Adeline hadnt realized the medal was missing. Like many military medals, the one Zacs mother had found was a family treasure. This medal was very precious to my parents. Only

    128、 on special occasions(场合)would they take it out and let us hold it in our hands, Adeline says.As a child, Adeline couldnt understand why the medal was so significant. “But as I grew older,” Adeline says, and missed my brother more and more, I realized that was the only thing we had left. Corrado Pic

    129、colis Purple Heart medal now hangs at the Italian American Civic Association in Watertown.Zac recently returned another lost medal to a family in Alabama. Since he first reunited Corrados medal, Zac says his record is now 5 for 5.21. Where did Zac get a Purple Heart medal for himself?A. In the army.

    130、B. In an antique shop.C. From his mother.D. From Adeline Rockko.22. What did Zac realize when Adeline drove to meet him?A. She was very impolite.B. She was serious about the medal.C. She suspected his honesty.D. She came from a wealthy family.23. What made Adeline treasure the Purple Heart?A. Her pa

    131、rents advice.B. Her knowledge of antiques.C. Her childhood dream.D. Her memory of her brother.【答案】21. A 22. B 23. D【解析】这是一篇记叙文。Zachariah Fike有一个不同寻常的业余爱好:他在网上和古董店里寻找旧的军队勋章,然后将这些勋章归还它们的合法主人。文章主要叙述了他这一爱好的起源。【21题详解】细节理解题。根据第二段中“Zac knows the meaning of a Purple Hearthe earned one himself in a war as a

    132、soldier”可知,当Zac还是一名士兵的时候,在一次战争中他获得了一枚Purple Heart。故A选项正确。【22题详解】推理判断题。根据第三段中的“To drive eight hours to come to see me”可以推知,Adeline为了那枚Purple Heart开车八个小时来见Zac,由此可知,她对于这件事是认真地。因此,At that point, I knew she meant business应该指的是Zac意识到Adeline对这枚勋章是认真的。故B选项正确。【23题详解】推理判断题。根据第四段中的“Corrado, a translatorwas kil

    133、led in action in Europe”和倒数第三段中的“as I grew olderand missed my brother more and more, I realized that was the only thing we had left ”这枚勋章寄托了Adeline对于去世的哥哥Corrado的回忆和思念,这是他们家留下的唯一关于哥哥的东西了。因此她很珍惜这枚勋章。故D选项正确。2018年(北京市)My First Marathon(马拉松)A month before my first marathon, one of my ankles was injured

    134、and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was “not

    135、athletic”.The idea that I was “not athletic” stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!The night before m

    136、y marathon, I dreamt that I couldnt even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line, my shoe laces(鞋带) became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: “GO FOR IT, RUNNE

    137、RS!”By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock soun

    138、ding at 4 a.m. or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now

    139、call myself a “marathon winner”.36.Amonthbeforethemarathon,theauthor _.A.waswelltrainedB.feltscared C.madeuphismindtorunD.losthope37.WhydidtheauthormentiontheP.E.classinhis7thyear?A.Toacknowledgethesupportofhisteacher.B.Toamusethereaderswithafunnystory.C.Toshowhewasnottalentedinsports.D.Toshareaprec

    140、iousmemory.38.Howwastheauthorsfirstmarathon?A.Hemadeit.B.Hequithalfway.C.Hegotthefirstprize.D.Hewalkedtotheend.39.Whatdoesthestorymainlytellus?A.Amanoweshissuccesstohisfamilysupport.B.Awinnerisonewithagreateffortofwill.C.Failureisthemotherofsuccess.D.Oneisnevertoooldtolearn. 【考点】O1:人物故事类【分析】短文大意:本文主

    141、要讲了作者在参加马拉松之前脚踝受伤,但仍然决心继续训练,作者回想起了七年级时的一次经历,体育老师认为他不适合运动,然而作者认为跑步是对自己的一种较量,而不是竞争或者是否是运动的这是关于自己的身体和思想的一场考验,最终作者跑完了马拉松并得到了一枚奖牌,这告诉我们决心成为自己,向前迈进,摆脱羞耻和世俗标签,就会成功【解答】36-39 CCAB 36C细节理解题根据文章第一段A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving m

    142、e only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead可知,作者在马拉松前一个月尽管脚踝受伤,但是仍然下定决心继续跑步,由此可知答案选C37 C推理判断题根据上下文I didnt do either well. He later informed me that I was “not athletic”可以推出作者没有运动天赋,因此答案选C38 A 细节理解题根据文章倒数第二段中的I was one of the final runners to finish. But I finished!可知作者最终跑完了马拉松,由此可知答

    143、案选A39 B主旨大意题根据最后一段中的Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签)以及通过整体分析可知本文主要讲了作者在参加马拉松之前脚踝受伤,但仍然决心继续训练,作者认为跑步是对自己的一种较量,而不是竞争或者是否是运动的这是关于自己的身体和思想的一场考验,最终作者跑完了马拉松并得到了一枚奖牌,这告诉我们决心成为自己,向前迈进,摆脱羞耻和世俗标签,就会成功,由此可知答案选B【点评】考查人物故事类阅读理解这类题材是高考常考的内容,主要考查考生对文章整体内容的把握以及细节的理解,做题时要结合题干及上下文做出合理推理确定答案

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题07 阅读理解日常生活类- (2018-2022)高考英语真题分项汇编.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829944.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案(a卷).docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【预热题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【达标题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【综合题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【精练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【满分必刷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【模拟题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【实用】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【完整版】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【基础题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【培优a卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【典型题】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案【b卷】.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附参考答案ab卷.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷附下载答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷通用.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选答案.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精选.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精编.docx
  • 人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx人教版小学六年级下册数学期末测试卷精品(黄金题型).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1