分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型专题12 个人信息-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:831636
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:2.05MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题12 个人信息-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练中考真题 名校最新模拟题 专题 12 个人信息 备战 2023 年中 英语 阅读 理解 热点话题 分类 训练 中考 名校 最新 模拟
    资源描述:

    1、备战2023中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题+名校最新模拟真题)专题12 个人信息(2022湖南怀化中考真题)On August 5, 2021, Chinese sportswoman Quan Hongchan became the youngest Chinese diver(跳水运动员)to win a gold medal in the Tokyo Olympic Games. Quan was born on March 28, 2007 and grew up in the small village of Maihe, Zhanjiang, Guangdong pro

    2、vince. She is the third among the five children in her family. Quan started diving at the age of 7 in Zhanjiang and joined the Guangdong provincial team in 2018. Quan has spent almost all her time on hard training. She had never been to a zoo or an amusement park before 2021. When people asked her h

    3、ow to celebrate the success as an Olympic champion (冠军), Quan said, “In many ways. My mom had a car accident four years ago. I wanted to make more money to help cure (治愈) her. My gold medal is the best gift for her. Now, the most important thing is to prepare for our National Games which will be hel

    4、d in September.”1Quan Hongchan won the gold medal in the Tokyo Olympic Games when she was _ years old.A7B12C142Where was Quan Hongchan born?AIn a busy city.BIn a small village.CIn a big town.3What happened to Quans mother four years ago?AShe had a car accident.BShe was ill.CShe got lost.4Which of th

    5、e following is TRUE about Quan Hongchan?AShe wanted to make money to cure her father.BShe started skating at the age of 7.CShe had never been to a zoo before 2021.(2022陕西中考真题)If someone is 2.57 meters tall, we would say this person is super tall. Can this person be the tallest on record?The tallest

    6、man in history was Robert Pershing Wadlow. He was 2.72 meters tall! When he was born, he was just like other babies. But as he was growing, he became unusual from other children. Lets take a look at the timeline of Roberts early years of life:Childhood1918Robert Pershing Wadlow was born on February

    7、22. He weighed a normal (正常的) 3.9 kilograms. When he was six months old, he weighed 13.6 kilograms.1919When he was 18 months old, he weighed almost 30 kilograms.1923Robert went to kindergartenthe place like a school or class for children aged five. He was already 1.7 meters tall. He could wear the c

    8、lothes of a 17-year-old boy.1926When Robert was eight years old, he was over 1.8 meters tall.1927Robert could carry his father up the stairs (楼梯) of their home.5How tall is the tallest person in history?A2.57 meters.B2.75 meters.C2.27 meters.D2.72 meters.6In which year did Robert weigh almost 30 kil

    9、ograms?AIn 1919.BIn 1923.CIn 1926.DIn 1927.7Which of the following is TRUE?ARobert was just like other babies at birth.BAt the age of six, Robert weighed 13.6 kilograms.CRobert was 1.7 meters tall when he was eight years old.DIn 1926, Robert could carry his father up the stairs.(2022宁夏银川唐徕回民中学二模)The

    10、re are about 1.4 billion people in China. WeChat is part of life for many Chinese. We use it to chat, send photos, pay for things, etc. It is playing a bigger role. But do you know who invented the WeChat? The man behind it is Zhang Xiaolong. He is the vice president(副总裁) of Tencent and is called “F

    11、ather of WeChat”.Zhong Xiaolong was born in Shaoyang, Hunan province in 1969. He graduated from Huazhong University of Science and Technology in 1994. While at university, he had many hobbies, such as chess, tennis and bowling. His classmates said whatever he did, he could get quite good at it after

    12、 trying hard for several years. He liked to sleep late, but that didnt mean he was lazy. He would keep working hard on something for many hours till midnight.Such a clever and hard-working man would surely succeed. In 1997, he created Foxmail and achieved success. He created WeChat in 2011 and it be

    13、came a bigger success. It is so easy to use. _ Because of it, Zhang has become rich and successful, but he always keeps a low profile(低调). Few people know about him. He only lets his work speak for him. You may have a good understanding of him by using WeChat.January 21, 2021 was the 10th birthday o

    14、f WeChat. Its said that Zhang Xiaolong is making his another 10-year plan for WeChat. Will he surprise us again? Thats for sure.8Zhang Xiaolong left his university _.Ain 1969Bin 1994Cin 1997Din 20119According to Zhangs classmates, he was _ at university.AlazyBhard-workingCrelaxedDfriendly10Which of

    15、the following can be put in the “_” in the third paragraph?AAbout one billion people use it now.BFew people find WeChat very interesting.CPeople never use WeChat in their daily life.DSomeone likes using WeChat to do many things.11Which of the following is TRUE?AZhang Xiaolong likes speaking for hims

    16、elf.BPeople have used WeChat for less than ten years.CWeChat is playing a bigger role in peoples lives.DZhang Xiaolong can get good at something easily.(2022浙江金华二模)Wang Shuang, Football playerWang Shuang was born in 1995. She played an important role in winning South Koreas national football team, h

    17、elping China get a ticket to Tokyo 2020 Olympics.Zhu Ting, Volleyball playerZhu Ting is famous in Chinese sport right now. the 28-year-old girl is the captain of Chinas womens volleyball team and became MVP at 2016 Rio Olympics.Li Na, Tennis playerLi Na, now in her thirties, used to be a Chinese ten

    18、nis player. During her career, Li won nine WTA Tour singles titles including 2 Grand Slam singles titles in 2011 and 2014.Gu Ailing, Free skierGu Ailing, 18 years old, the Chinese player has just made free skiing history. Within two days, she won two gold medals for China at the same World Champions

    19、hip.12 Who is the youngest player in this passage?AWang Shuang.BZhu Ting.CLi Na.DGu Ailing.13Which of the following isTRUE?ALi Na won nine WTA Tour doubles titles in 2011.BZhu Ting became MVP at the World Championship.CWang Shuang has helped China enter the Olympics.DGu Ailing won two gold medals on

    20、 the same day at the age of 18.14In which part of a magazine can we most probably read the text?ANature.BHealth.CSports.DMusic.(2022广西靖西市教学研究室二模)I had many interesting experiences in my school life. I cannot easily forget them. Some of them have really helped to shape my behavior and character.While

    21、 I was in the ninth grade, I was not good at math. But my teacher kindly suggested I work hard and practice more, and I did so. In one exam, I got good grades. I considered this as my greatest success in my middle school life.Once the principal (校长) visited our class. He asked us to name the writer

    22、of a book. I gave the correct answer by myself. The principal praised me. Shall I forget this?I took great interest in school plays. Once I played the leading role (主角) in a play. I acted so well that I was given some prizes.I always looked forward to the writing competition held in our school. I wa

    23、s good at writing, and I never failed to win prizes at the competitions.Also, I cannot forget the pleasant evenings I spend on the playground. Victor and I played football every evening. We took part in several football games between schools. We won twice and got prizes.Such experiences made my midd

    24、le school life very interesting and enjoyable.根据短文内容,选出最佳选项。15Who gave advice to the writer when he was not good at math?AHis parents.BHis friends.CHis principal.DHis teacher.16The principal praised the writer because _.Ahe helped his classmates.Bhe got good grades in math.Che answered a question co

    25、rrectly.Dhe had an interest in school plays.17The writer won prizes because of the following except _.Aworking hard at math Bgood writingCplaying football well Dgood acting18Which of the following is NOT TRUE according to the writer?AHe played a leading role in a play.BHis middle school life had an

    26、influence on his character.CHe played football every afternoon when he was in middle school.DHis greatest success in middle school was getting good grades.19Whats the best title for the passage?AMy Best Friend.BAn Unforgettable Writing Competition.CMy Favorite Teacher.DInteresting Things in My Middl

    27、e School Life.(2022安徽安庆市教育教学研究室二模)Wang Ruoyu, 13, Hangzhou, figure skating (花样滑冰)There are many artificial ice rinks (人工雪场)here. Russian figure skater Alexandra Trusova (特鲁索娃)is my favorite player. She encouraged me to learn figure skating. She is known for challenging tricks that people think only

    28、boys can do.In 2021, my team took part in an Asian figure skating tour competition in Hangzhou. We won the gold medal in the team event.ZhenXi, 16, BeijingSnowboardingSnowboarding is one of my favorite sports. In 2014, I started to learn it from my father, a super fan of the sport. He has a left-foo

    29、t forward-stance (左脚在前的站立姿势), which is common. In 2019, my family traveled to Austria. I got a professional coach, a nice lady, she taught me to stand on the snowboard with my right foot in front.LiZimeng, 13, Sanyaice hockey(曲棍球)I can play ice hockey in Sanya, though a long time ago I never thought

    30、 I could. In 2020, my school opened a class in ice hockey and invited three players from UK to teach them. We usually train on the playground at school. There is one ice rink in Sanya. I go there to train twice a month.In fact, I was born in Northeast China. I learned to ski and skate there. But whe

    31、n I was 4 years old, my family moved here. Now, I can feel a winter like my friends up north.20 Who encouraged Wan Ruoyu to learn skating?AHer father.BHer coach.CA Russian player.DThree players from UK.21Where did Zhen Xi learn to stand on the snowboard with his right foot in front?AIn Austria.BIn C

    32、hina.CIn UK.DIn Russia.22What does Li Zimeng go to the ice rink for?ATo meet her friends.BTo practice ice hockey.CTo train how to skate.DTo experience the winter.(2022山东山东一模)I am Steve. I was born and grew up in South Wales. My favorite place to play was out on the hills where my imagination had ple

    33、nty of space to expand (拓展). My family moved out of Wales when I was thirteen. I went to a new school. One of my subjects is French. Because I had never learned any French, my teacher told me to sit in the corner and write anything I was interested in. Thats the time I started writing, just for myse

    34、lf, and Ive been writing ever since. I have always loved BIG IDEAS, and so I enjoy writing fantastic stories. And I also write horror (恐怖). I think they are like the old fairy tales, and can teach you important things. I am in my forties on the outside, twelve on the inside. I like rock music, India

    35、n and Chinese food, and I enjoy drinking. I live in a small village with my wife Mary, ducks, cats, goats, hens and lots of rabbits. If youd like to find out more about me and hope to buy any books, go to www.showkett.freeseve.co.uk.23When he was 13, Steve _.Abecame a famous writerBsold many story b

    36、ooksCmoved out of WalesDwrote lots of poems24Maybe Steve is _ years old now.AtwelveBtwenty-twoCthirty-twoDforty-two25According to the passage, Steve keeps _.Aducks, goats and dogsBcats, hens and goatsChens, rabbits and pigsDrabbits, pigs and cats26From the passage, we can learn that Steve _.Alives i

    37、n the countrysideBintroduce a nice book to usClives in a big city with his sonDlikes eating Japanese and Indian food27According to the passage, which of the following is NOT TRUE?ASteve started writing when he went to a new school.BSteve likes Chinese food and Indian music.CSteve writes horror and f

    38、antastic stories.DSteve sells books on the internet.(2022广东广州模拟预测) Teachers are often considered to be engineers of the human soul. They are expected to spread knowledge, ideas and truth. Theres one person in China who is called the “teacher of teachers”. He is Tao Xingzhi, a Chinese educator. Born

    39、in Anhui province, China, in 1891, Tao studied abroad for educational philosophy. When Tao returned to China in 1917 and began his own career as an educator, he did not blindly follow western education methods or theories. In fact, he changed the saying of “Education is life itself” to “Life is educ

    40、ation”. Similarly, instead of “school as society (社会)”, he saw it as “society as school”. For Tao, education is an active experience in real-life instead of telling and being told. He supported “unity of teaching, learning, and reflective (反思的) acting”. Besides developing education methods, Tao also

    41、 tried his best to improve mass education. After doing surveys in Beijing, Tianjin and Shanghai in 1921, Tao was surprised to learn that in China more than 70% of the people in the city didnt know how to read or write. To solve the problem, Tao organized young workers and farmers to study while work

    42、ing. To deal with the shortage of teachers and money, in 1927, Tao set up Xiaozhuang Normal College in Nanjing to train teachers and educators, most of whom became teachers at schools in the countryside. In January 1934, he started the “Little Teacher” movement in which young students were encourage

    43、d to serve as teachers to others, even to those older than themselves. Under Taos guidance, over 18,000 “little teachers” were invited in Shanghai within 10 months. It later included 28 provinces and cities as a key nationwide education movement. Even in the fight against the Japanese army, Tao neve

    44、r forgot his dream. He founded a middle school in Chongqing and offered free education to poor children. Maybe Taos motto is the best explanation for his life. “Giving a whole heart, yet taking nothing in return, not even a leaf of grass.”28What is the correct order of Tao Xingzhis life experiences?

    45、a. He did surveys in different places in China.b. He went to the US to study educational philosophy.c. He began to build colleges to train teachers and educators.d. He called on young students to be teachers to others in need.e. He returned to China and started his own career as an educator.Aa-c-b-d

    46、-eBa-d-c-e-bCb-e-a-c-dDb-c-e-a-d29The underlined phrase “mass education” in Paragraph 4 may mean education for _?Ayoung childrenBordinary peopleCkids with great talentDpoor workers30According to the passage, which of the following ideas may Tao Xingzhi agree with?ASchool is the best place to learn k

    47、nowledge and values.BStudents should learn from the world outside their schools.CEducation is telling and being told between teachers and students.DIt is the most important to teach students practical skills in school.31The structure of the passage may be_?ABCD(2022山东泰安一模)Here are the brightest new

    48、stars at the Beijing 2022 Winter Olympics.NameNationalityAgeAchievementsChina18She won two gold medals in big air and halfpipe, and a silver in slopestyle(坡面障碍技巧).She tries to spread a positive message to the next generation.China18He won silver in slopestyle, but many say he should get gold.He won

    49、gold in mens big air.US22He won gold in mens figure skating.New Zealand20She won the first Winter Olympics gold medal for New Zealand.She won a gold medal in womens slopestyle and a silver medal in the big air.Slovakia17He played the forward position.He represented Slovakia in Olympics hockey and le

    50、d his team to a bronze medal.32 Where does Nathan Chen come from?AChina.BAmerica.CUK.DNew Zealand.33Who didnt get the medal in slopestyle according to the passage?AGu Ailing.BSu Yiming.CZoi Sadowski Synnott.DJuraj Slafkovsky.34Which of the following is NOT true according to the passage?AGu Ailing wo

    51、n 3 medals at the Beijing 2022 Winter Olympics.BSu Yiming won a gold medal in slopestyle at the Beijing 2022 Winter Olympies.CJuraj Slafkovsky is five years younger than Nathan Chen.DZoi Sadowski Synnott won the first gold medal for New Zealand at the Beijing 2022 Winter Olympics.(2021浙江衢州二模)Have yo

    52、u ever heard of “Glacier Bro”(冰川哥)? Do you know what he did? Recently, his death caught peoples attention around China. The 30-year-old adventurer, Wang Xiangjun reportedly died after falling into a glacier waterfall on Dec 20. On Saturday, his younger brother announced his death on social media.Aft

    53、er hearing the news, some people have many questions. In their opinions, Wang Xiangjun looks like a homeless person, which is quite different from their imagination. And he finally died on the way. Thats why some people dont believe “the beauty of danger” , and they wonder, “How could he be so irres

    54、ponsible(不负责任的)to his family?”However, we can find many other adventurers in this world who are doing the same things like Wang Xiangjun. As he said, he was just interested in the nature and did what he loved. His story has encouraged a lot of people to find and do things they like.Besides, during h

    55、is trip, he tried his best to protect the environment. He only recorded the weather change with his camera and he never damaged anything. When he left the place, he would never leave anything behind. He also helped spread the idea of protecting the environment. Thats why he was invited to speak at t

    56、he United Nations. Therefore, Id like to call his death as a kind of sacrifice(牺牲)instead of “seeking his death” as in some peoples eyes.Of course we are not encouraging people to take risks. Outdoor exploration(探险)is a high-risk activity, which may cost an adventurers life at any time. We are not c

    57、alling for this here. However, even if we cant understand the choices of such adventurers like Wang Xiangjun, we still need to thank them. It is these people that awaken us from our boring life. We need to respect what they love and what they do.35How does the writer lead in the topic?ABy listing nu

    58、mbers.BBy giving examples.CBy asking questions.DBy making comparisons.36What does the underlined word “damaged” probably mean?AbrokeBtouchedChitDmoved37How is the passage organized?ABC D38The purpose of the passage is mainly to_.Acall on people to protect the environmentBencourage people to do outdo

    59、or explorationCask people to be responsible to their familiesDmake people respect the adventurers choices参考答案:1C2B3A4C【导语】本文介绍了东京奥运会上获得跳水冠军的中国运动员全红婵的情况。1推理判断题。根据“On August 5, 2021, Chinese sportswoman Quan Hongchan became the youngest Chinese diver(跳水运动员)to win a gold medal in the Tokyo Olympic Game

    60、s.”以及“Quan was born on March 28, 2007”可知,她在东京奥运会上获得跳水冠军时14岁,故选C。2细节理解题。根据“Quan was born on March 28, 2007 and grew up in the small village of Maihe, Zhanjiang, Guangdong province.”可知,全红婵出生于广东湛江一个小村庄,故选B。3细节理解题。根据“My mom had a car accident four years ago.”可知,全红婵的母亲四年前出了车祸,故选A。4细节理解题。根据“She had never

    61、been to a zoo or an amusement park before 2021.”可知,2021年之前,她从未去过动物园,故选C。5D6A7A【导语】本文主要讲述了历史上最高的人Robert Pershing Wadlow的早年时间线。5细节理解题。根据“The tallest man in history was Robert Pershing Wadlow. He was 2.72 meters tall”可知世界上最高的人是2.72米。故选D。6细节理解题。根据“1919 When he was 18 months old, he weighed almost 30 kil

    62、ograms”可知在1919年,当他18个月大的时候,他的体重将近30公斤。故选A。7细节理解题。根据“When he was born, he was just like other babies”可知他出生的时候和其他的宝宝一样。故选A。8B9B10A11C【导语】本文主要介绍了“微信之父”张小龙,他非常聪明、努力和低调。8细节理解题。根据“He graduated from Huazhong University of Science and Technology in 1994.”可知,他于1994年大学毕业。故选B。9细节理解题。根据“Such a clever and hard-w

    63、orking man would surely succeed.”可知,张小龙在校期间很努力。故选B。10推理判断题。根据“Because of it, Zhang has become rich and successful”并结合选项可知,此处指让张小龙富有和成功的原因,此处说明使用微信的人数很多,选项A“现在大约有10亿人在使用它。”符合语境。故选A。11细节理解题。根据“WeChat is part of life for many Chinese. We use it to chat, send photos, pay for things, etc. It is playing a

    64、 bigger role.”可知,微信在人们的生活中扮演着重要的角色。故选C。12D13C14C【导语】本文主要介绍了四名优秀的国家女运动员:王霜、朱婷、李娜以及谷爱凌。12细节理解题。根据“Wang Shuang was born in 1995.”;“Zhu Ting is famous in Chinese sport right now. the 28-year-old girl is the captain of Chinas womens volleyball team”;“Li Na, now in her thirties”;“Gu Ailing, 18 years old,

    65、the Chinese player.”可知,王霜27岁,朱婷28岁。李娜30多岁,谷爱凌18岁。所以最年轻的运动员是谷爱凌。故选D。13细节理解题。根据“She played an important role in winning South Koreas national football team, helping China get a ticket to Tokyo 2020 Olympics.”可知,王霜帮助中国足球队踢进了奥运会。故选C。14推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了四名优秀的国家女运动员:王霜、朱婷、李娜以及谷爱凌。所以最有可能在“体育”版块看到。故选C。15D

    66、16C17A18C19D【导语】本文是一篇记叙文,本文讲述了作者在中学时代发生的一些有趣的事情。15细节理解题。根据“But my teacher kindly suggested I work hard and practice more, and I did so.”可知,是作者的老师给他提的建议,故选D。16细节理解题。根据“He asked us to name the writer of a book. I gave the correct answer by myself. The principal praised me.”可知,校长表扬了作者,因为他回答对了一个问题,故选C。1

    67、7细节理解题。根据“I was good at writing, and I never failed to win prizes at the competitions.”“I acted so well that I was given some prizes.”和“We took part in several football games between schools. We won twice and got prizes.”可知,作者因为写作、表演和足球都获过奖,除了数学,故选A。18细节理解题。根据“Victor and I played football every even

    68、ing.”可知,作者每天晚上踢球而不是每天下午,C选项错误,故选C。19最佳标题题。本文讲述了作者在中学时代发生的一些有趣的事情,选项D“我中学生活中的有趣事情”符合语境,故选D。20C21A22B【导语】本文主要介绍了三个学生喜欢的运动。20细节理解题。根据“Russian figure skater Alexandra Trusova (特鲁索娃)is my favorite player. She encouraged me to learn figure skating.”可知一个俄罗斯人鼓励王若玉去学习滑冰,故选C。21细节理解题。根据“In 2019, my family trav

    69、eled to Austria. I got a professional coach, a nice lady, she taught me to stand on the snowboard with my right foot in front.”可知甄曦在奥地利学会右脚向前站在滑雪板上,故选A。22细节理解题。根据“There is one ice rink in Sanya. I go there to train twice a month.”可知李子萌去溜冰场是为了练习冰球。故选B。23C24D25B26A27B【导语】本文作者简单介绍了自己的生活情况,他热爱写作,热爱生活中简单

    70、的事物。最后推荐大家去买自己的书。23细节理解题。根据“My family moved out of Wales when I was thirteen.”可知,他13岁时,家搬出了威尔士。故选C。24细节理解题。根据“I am in my forties on the outside”可知,他40多岁了,选项D“42岁”符合。故选D。25细节理解题。根据“I live in a small village with my wife Mary, ducks, cats, goats, hens and lots of rabbits.”可知,他养鸭子、猫、山羊、母鸡和许多兔子,B项动物都包括在

    71、内。故选B。26细节理解题。根据“I live in a small village with.”可知,他住在一个小村庄里,也就是乡下,A项正确。故选A。27推理判断题。根据“I like rock music, Indian and Chinese food”可知,他喜爱摇滚乐、印度食物和中餐,B项“他喜爱中餐和印度音乐”表述错误。故选B。28C29B30B31A【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了教育家陶行知。28细节理解题。根据“Born in Anhui province, China, in 1891, Tao studied abroad for educational philo

    72、sophy.”可知,陶行知曾留学国外学习教育哲学;根据“When Tao returned to China in 1917 and began his own career as an educator”可知,他回到中国,开始了自己的教育事业;根据“After doing surveys in Beijing, Tianjin and Shanghai in 1921”可知,他在中国不同的地方做了调查;根据“To deal with the shortage.train teachers and educators”可知,他建立大学来培养教师和教育工作者;根据“he started the

    73、Little Teacher movement.even to those older than themselves.”可知,他号召年轻学生成为有需要的人的老师,因此正确的顺序是b-e-a-c-d。故选C。29词义猜测题。根据“Tao was surprised to learn that in China more than 70% of the people in the city didnt know how to read or write.”可知,他发现在中国超过70%的城市居民不知道如何读书写字,因此“mass education”主要是为了普通人的。故选B。30推理判断题。根据

    74、“In fact, he changed the saying of Education is life itself to Life is education. Similarly, instead of school as society, he saw it as society as school”可知,他把“教育即生活本身”的说法改为“生活即教育”。同样,他看到的不是“学校即社会”,而是“社会即学校”。因此可推知他同意学生应该向学校以外的世界学习。故选B。31篇章结构题。文章第段引出教育家陶行知,总领全文;第段介绍其对教育方法的探索;第段可知讲陶行知致力于大众教育;最后一段则总结全文

    75、,收尾。故选A。32B33D34B【导语】本文介绍了五位北京冬奥会的运动明星以及他们所取得的成绩。32细节理解题。根据表格第二列“US”可知,Nathan Chen来自美国。故选B。33细节理解题。根据表格第四列Juraj Slafkovsky的介绍“He represented Slovakia in Olympics hockey and led his team to a bronze medal.”可知,他是冰球运动员,没有赢得滑雪坡面障碍技巧赛金牌。故选D。34推理判断题。根据表格第四列对苏翊鸣的介绍“He won silver in slopestyle”可知,他赢得了滑雪坡面障碍

    76、技巧赛的银牌,而不是金牌,B项错误。故选B。35C36A37A38D【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了探险家王相军的故事以及号召读者尊重爱好探险人士的选择。35细节理解题。根据文中第一段“Have you ever heard of Glacier Bro(冰川哥)? Do you know what he did?”可知,作者是提出了两个问题来介绍文章主题。故选C。36词义猜测题。根据文中第四段“He only recorded the weather change with his camera and he never damaged anything. When he left th

    77、e place, he would never leave anything behind.”可知,他仅仅用相机记录天气变化,并且当他离开时,他不会留下任何东西。由此可以猜测“damaged”是指,从不“破坏”任何东西,与“broke”意思相近。故选A。37篇章结构题。根据文中第一段“Have you ever heard of.caught peoples attention around China.”可知,首先第一段是通过提出两个问题来介绍引出文章主题;第二段、第三段和第四段是分别对王相军去世所进行的一些描写;第五段“It is these people that awaken us.they love and what they do.”则是进行总结,表明正是这些人把我们从无聊的生活中唤醒。我们需要尊重他们所爱的和他们所做的。由此可知,本文是总分总结构,符合A。故选A。38主旨大意题。根据文中第五段“It is these people that awaken us from our boring life. We need to respect what they love and what they do.”可知,此处是说正是这些人把我们从无聊的生活中唤醒,我们需要尊重他们的爱好和工作。由此可知,本文是想让人们尊重探险者的选择。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题12 个人信息-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-831636.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(满分必刷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(满分必刷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(有一套).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(有一套).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(易错题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(易错题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(必刷)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(必刷)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实验班).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实验班).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实用).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(实用).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(完整版).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺分金卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺分金卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠系列)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(夺冠系列)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(基础题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(基础题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优B卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优B卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优A卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(培优A卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(名师系列)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(名师系列)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(典型题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(典型题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(全国通用).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(全国通用).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(word).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(word).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷)word版.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷)word版.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习(A卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附解析答案.docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附解析答案.docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(轻巧夺冠).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(轻巧夺冠).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(综合题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(突破训练).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(巩固).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(巩固).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(完整版).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(完整版).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(夺分金卷).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(基础题).docx人教版数学二年级上册重点题型专项练习附答案(基础题).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1