分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型专题16 期中测试卷03-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:832534
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:33.93KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题16 期中测试卷03-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习外研版 专题 16 期中 测试 03 2020 2021 学年 年级 英语 下学 期期 专项 复习 外研版
    资源描述:

    1、专题16:期中测试卷3 2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(时间:90分钟 满分:100分)一、单项选择(15分)1Do you have any plans for this Sunday? Im not sure. I _ go to the countryside to see my grandmother.AcanBmustCmightDneed【答案】C【详解】句意:对于这个周日你有什么计划?我不确定,我也许去乡下看望我的祖母。考查情态动词。can表示猜测,经常用于否定句意,意思是“一定不是”;must一定,肯定推测,表示把握大的猜测;might可能,也许,表示可能性

    2、较小的肯定推测;need需要。根据上句“Im not sure.”可知对于做这件事可能性不是很有把握,故选C。2I think its very bad to _ excuses(借口) about being late.Sorry, I wont do it any more.AmakeupBdress upCtakeupDcut up【答案】A【详解】句意:我认为为迟到编造借口是很不好的。对不起,我再也不会做了。考查动词短语。make up编造;dress up打扮;take up占据;cut up切碎;根据“excuses(借口) about being late”可知,此处指的是编造迟

    3、到的理由,故选A。3Jack wants to keep _ , but he is always in bad _.Ahealth; healthyBhealthy; healthChealth; healthDhealthy; healthy【答案】B【详解】句意:杰克想保持健康,但是他的身体总是不好。考查形容词及名词用法辨析。health健康,用作名词;healthy 健康的,用作形容词。“keep +形容词”表示保持某种状况,前空需用healthy,可排除AC选项;be in good/bad health是固定短语,表示健康状况良好或糟糕。结合选项,故选B。4Can you unde

    4、rstand what I said? Sorry, I can _ follow you.AalwaysBnearlyChardlyDoften【答案】C【详解】句意:你能理解我所说的吗?对不起,我几乎跟不上你。考查频率副词。always经常;nearly几乎;hardly几乎不;often经常,根据前面的“sorry”可知,答句要表达否定意思,故选C。5Would you please provide us _ some information? Sure. Its said that it will start _ the morning of September 20.Afor; on

    5、Bwith; onCfor; inDwith; in【答案】B【详解】句意:你能给我们提供一些信息吗?当然可以。据说它将在9月20日上午开始。考查介词辨析。for为了;with用。第一处构成“provide sb with sth”短语,意为“提供某人某物”,故选with。on用在星期或具体的时间前,in用在早中晚、季节、月份或年份前。第二处“the morning of September 20”是具体时间,应用介词on。故选B。6Do you like talking with your friends on QQ or by e-mail? _. I enjoy talking on W

    6、eChat.ANoneBAllCBothDNeither【答案】D【详解】句意:你喜欢和朋友在QQ上聊天还是通过电子邮件?两个都不喜欢。我喜欢在微信上聊天。考查不定代词。None没有一个(三者及以上);All所有,全部(三者及以上);Both两者都;Neither两者都不,根据上面的“Do you like talking with your friends on QQ or by e-mail?”和后面的“I enjoy talking on WeChat”可知,应该说的是两者都不喜欢,故选D。7We cannot add un- to_to give it the opposite mea

    7、ning.ApossibleBhappyCinterestingDfriendly【答案】A【详解】句意:我们不能在possible前加上“un-”来表示相反的意思。考查构词法。possible可能的,反义词是impossible;happy开心的,反义词是unhappy;interesting有趣的,反义词是uninteresting;friendly友好的,反义词是unfriendly。故选A。8_ is unhealthy for us to go to school without eating breakfast in the morning.AThatBThisCItDWhich【

    8、答案】C【详解】句意:早上不吃早饭上学对我们是不健康的。考查代词词义辨析。That 那个,指示代词;This 这个,指示代词;It 它,人称代词;Which 哪一个,疑问代词。由于句子是陈述句,排除D;“Its+adj.+for sb+to do sth”是固定句型,表示“对某人来说做某事是的”,其中“It”作形式主语,真正主语是动词不定式,故选C。9Usually, _ is difficult _ baby pandas to live in the wild. They are not good at finding food for themselves.Athat; forBthat

    9、; ofCit; forDit; of【答案】C【详解】句意:通常,小熊猫很难在野外生活。他们不善于为自己找食物。考查介词和代词。that那个;it它;for对来说;of的;分析句子结构可知,此处是不定式的逻辑主语结构,英语是“Its+形容词+for/of sb. to do sth.”,表示“做某事对于某人来说是”,所以第一空用it作形式主语;结构中形容词不能形容人的品行,介词就用for;反之,介词就用of;而句中的形容词“difficult”不能形容人的品行,所以介词用for,故选C。10Dont worry about me, Mom. I can _ myself.Really? I

    10、hope so.Alook forBtake care ofCtake part inDlook up【答案】B【详解】句意:别担心我,妈妈。我能照顾自己。真的吗?我希望如此。考查动词短语辨析。look for寻找;take care of照顾;take part in参加;look up查阅,向上看。根据“Dont worry about me, Mom.”可知,让妈妈不要担心自己,因为可以照顾好自己,此处“照顾”符合语境,故选B。11We want to know if Bob _ us in the discussion tonight.I believe if he _ his hom

    11、ework, he will join us.Awill join; will finishBwill join; finishesCjoins; will finishDjoins; finishes【答案】B【详解】句意:我想知道是否鲍勃今晚会加入我们的讨论。我认为如果他完成了他的家庭作业,他会加入我们。考查动词的时态。“We want to know”后面是“if”引导的宾语从句,根据“tonight”可知从句是一般将来时,用“will join”。根据“if he he will join us”可知第二空是if引导的条件状语从句,遵循主将从现的原则,主句是一般将来时“will joi

    12、n”,从句用一般现在时表示将来。从句的主语“he”是第三人称单数,第二空用三单形式finishes。故选B。12Excuse me, _ I take the magazine out of the reading room?Sorry, you cant. Just here, please.AmayBshouldCmustDneed【答案】A【详解】句意:打扰了,我能把这本杂志带出阅览室吗?抱歉,你不能。只能在这里(阅读)。考查情态动词的用法。may可以,表示许可;should 应该,表示责任或义务;must必须,表示命令;need需要。根据答语“Sorry, you cant.”可知问句

    13、表示询问,并想征求对方的许可,所以用may。故选A。13We need to try our best to _ the answer.Abring outBcome outCfind outDblow out【答案】C【详解】句意:我们需要尽最大努力找出答案。考查动词短语辨析。bring out出版,生产;come out出来,出版;find out找出,查明;blow out吹熄。根据其后宾语“the answer”可知,此处表示“找出答案”,故选C。14You_ cross the road on a red light.AmustBmustntChave toDdont have to

    14、【答案】B【详解】句意:你禁止在红灯时过马路。考查情态动词。must必须;mustnt禁止;have to必须;dont have to不必。根据“on a red light”可知,此处是禁止穿过马路。故选B。15 Excuse me, but could you tell me _. Certainly, and the earlier, the better.Aif I can book a ticket to the concert onlineBwhere I can book a ticket to the concertCwhen can I get a ticket to th

    15、e concert online【答案】A【详解】句意:打扰一下,请问我能不能在网上订一张音乐会的票。当然,而且越早越好。考查宾语从句。if I can book a ticket to the concert online是否我能在网上订一张音乐会的票;where I can book a ticket to the concert我可以在哪里订音乐会的票;when can I get a ticket to the concert online我什么时候能在网上买到音乐会的票;此句是宾语从句,从句语序是陈述句语序,排除C。根据回答“Certainly, and the earlier, t

    16、he better.”可知,此处表达的是“能否订票”,所以用if引导宾语从句,故选A。二、完型填空(15分) On her tenth birthday, Linda was given a gift that would shape her life. That day her father took her to the Childrens Center. He told Linda that she could choose any 16 that interested her if she promised to study it for one year.Linda had had

    17、many hobbies, 17 none lasted for more than a week or two. Her mum once gave her a bag of stamps and 18 her to collect them. That hobby lasted a week. Then her father got her some paints, hoping to develop her interest in becoming a(n) 19 . Those paints were still under her bed, unopened. This time L

    18、indas parants would let her 20 .Lindas eyes moved 21 the list of all the courses on the noticeboard. She first stopped at “photography”. The idea of taking beautiful photos seemed great, but each student needed their own 22 . It surely cost too much for her family. Then she saw “cooking”, which soun

    19、ded like 23 she would like to try. It was creative and could be done alone. Best of all, it was not 24 . Dad still had doubts, but he agreed. Much to her parents surprise, Linda 25 her promise. She studied cooking at the Center every Saturday, and practiced making delicious meals for 26 family. Ever

    20、yone looked forward to birthdays 27 they could eat her cake. Linda got great satisfaction from the 28 her food brought to others.The months turned to years but Lindas hobby 29 changed again. Now Linda runs a successful restaurant. Linda feels 30 to have made her own choice and still remembers the sp

    21、ecial gift she received on her tenth birthday.16AtoyBcourseCmodelDprize17AthenBorCsoDbut18ApromisedBallowedCencouragedDpreferred19AactressBscientistCwriterDartist20AdecideBdiscoverCexpectDimagine21AoffBdownCbehindDinto22AnotebookBguitarCcameraDpassport23AanythingBeverythingCsomethingDnothing24Apriva

    22、teBexpensiveCseparateDnational25AkeptBforgotCrefusedDexplained26AherBhisCourDtheir27AbecauseBbeforeCtillDalthough28AmessageBpleasureCconditionDsuccess29AalreadyBsometimesCneverDperhaps30AcrazyBactiveCnervousDproud【答案】16-20BDCDA21-25BCCBA26-30AABCD【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了琳达自主选择了自己的爱好并获得成功的经历。16句意:他告诉琳达,如果她

    23、答应学习一年,她可以选择任何她感兴趣的课程。toy玩具;course课程;model模型;prize奖品。由下文“the list of all the courses”及“photographycooking”可知,父母让琳达自己选择课程。故选B。17句意:琳达有许多爱好,但没有一个爱好能坚持一到两个星期。then然后;or或者;so因此;but但是。上文“琳达有许多爱好”和下文“没有一个爱好能坚持一到两个星期”之间为转折关系,故用but连接。故选D。18句意:她妈妈有一次给了她一袋邮票并鼓励她去收集。promised承诺;allowed允许;encouraged鼓励;preferred更喜

    24、欢。由“Her mum once gave her a bag of stamps andher to collect them”可知,此处指妈妈鼓励琳达去收集邮票;encourage sb. to do sth.“鼓励某人做某事”。故选C。19句意:后来她父亲给了她一些颜料,希望能培养她成为画家的兴趣。actress女演员;scientist科学家;writer作家;artist画家。由“her father got her some paints”可知,父亲给琳达颜料,希望她能成为画家。故选D。20句意:这次琳达的父母会让她自己决定。decide决定;discover发现;expect期望

    25、;imagine想象。由上文“she could choose any course”可知,父母让琳达自己做决定。故选A。21句意:琳达的眼睛顺着布告栏上的课程清单往下看。off远离;down向下;behind在后面;into进入。由“Lindas eyes movedthe list of all the courses”可知,此处指琳达的眼睛把全部课程从上到下看了一遍。故选B。22句意:拍摄美丽照片的想法似乎很棒,但每个学生都需要自己的相机。notebook笔记本; guitar吉他;camera相机;passport护照。由“taking beautiful photos”可知,拍照片需

    26、要相机。故选C。23句意:然后她看到了“烹饪”,听起来像是她想尝试的东西。anything任何事;everything一切;something某事;nothing没有什么。由“which sounded likeshe would like to try”可知,此处指烹饪是琳达想尝试的某种东西。故选C。24句意:最棒的是,它不贵。private私人的;expensive昂贵的;separate分离的;national国家的。由上文“It surely cost too much for her family.”可知,琳达认为摄影太贵,而烹饪不贵,所以选择了烹饪。故选B。25句意:令她父母大为吃

    27、惊的是,琳达信守了诺言。kept保持;forgot忘记;refused拒绝;explained解释。由“none lasted for more than a week or two”可知,琳达的爱好坚持时间都不长,故可知琳达这次坚持了自己的诺言,所以父母大为吃惊;keep promise“信守诺言”。故选A。26句意:她每周六都在该中心学习烹饪,并练习为家人做美味的饭菜。her她的;his他的;our我们的;their他们的。由“She studied cookingand practiced making delicious meals for”可知,琳达练习烹饪并为家人做饭菜;故用her

    28、指代琳达的。故选A。27句意:每个人都期待着过生日,因为他们可以吃她的蛋糕。because因为;before在之前;till仍然;although尽管。上文“每个人都期待着过生日”和下文“他们可以吃琳达做的蛋糕”之间为因果关系,后者表原因,故用because连接。故选A。28句意:琳达从她的食物给别人带来的快乐中得到了极大的满足。message信息;pleasure快乐;condition条件;success成功。由“Everyone looked forward to birthdays”及“her food brought to others”可知,琳达的食物给他人带来了快乐。故选B。29

    29、句意:月复一月,年复一年,琳达的爱好再也没有改变。already已经;sometimes有时;never从未;perhaps也许。由下文“Now Linda runs a successful restaurant.”可知,琳达烹饪的爱好从未改变。故选C。30句意:琳达为自己的选择感到骄傲,她仍然记得自己十岁生日时收到的特别礼物。crazy疯狂的;active积极的;nervous紧张的;proud骄傲的。由“Now Linda runs a successful restaurant. Linda feelsto have made her own choice”可知,琳达获得了成功,为自己

    30、的选择感到骄傲。故选D。三、阅读理解(40分)AA myth is something that is not correct, but many people believe. There are a lot of myths about our brains.One of the biggest myths is that we only use 10% of our brains. The next part of the myth is that if we can learn to use the rest of our brains, then well be much smart

    31、er. People say this all the time, but its not true! The truth is that we dont know everything about the brain, but we know that each part of it has an important function (功能). So researchers think the “10% myth” silly.The other most popular myth is about the right brain and the left brain. According

    32、 to this myth, people who often use the right brain are more creative. People who often use the left brain are better at math and science. This is as popular as the 10% myth, and its also wrong. In 2013, a study at an American university examined (研究) the right brain and left brain myth. The study s

    33、hows we use the left brain as much as the right brain.Its true that we use different parts of our brains for different things. We use our left brain for language more, and our right brain when we need to pay attention.Next lets look at a few interesting facts about the brain. First of all, the brain

    34、 feels no pain. Second, about 75% of the brain is made of water. Its also the fattest organ (器官) in your body. Heres another interesting fact about the brain. Around the time you are 18 years old, it stops growing.31What do researchers think of the “10% myth”?AImportant.BNot true.CTrue.DExciting.32T

    35、he underlined word “This” in Paragraph 3 refers to _.Athe left brain mythBthe right brain and left brain mythCthe use of our brainsDthe study of an American university33According to the facts in the passage, who may use the left brain more?ARobert, a young man learning Chinese.BKate, a girl drawing

    36、pictures.CJenny, a woman making clothes.DJacob, a student good at science.34Which of the following is TRUE about the brain?AMath teachers use the left brain more often.BWe know everything about the brain.CMost of the brain is made of water.DIt is always growing all your life.35The passage mainly tel

    37、ls about _.Athe growing of the brainBdifferent functions of the brainCthe right brain and the left brainDmyths and facts about the brain【答案】31-35BBACD【分析】文中介绍了一些关于大脑的误区和事实。31观点态度题。根据第二段中“One of the biggest myths is that we only use 10% of our brains. The next part of the myth is that if we can learn

    38、 to use the rest of our brains, then well be much smarter. People say this all the time, but its not true!”可知研究人员认为我们只用了大脑的10%这一说法不是真的。故选B。32词义猜测题。根据画线词所在语境“The other most popular myth is about the right brain and the left brain. According to this myth, people who often use the right brain are more

    39、creative. People who often use the left brain are better at math and science. This is as popular as the 10% myth, and its also wrong.”可知“This”指代上文提到过的关于右脑和左脑的误区。故选B。33细节理解题。根据倒数第二段中“We use our left brain for language more, and our right brain when we need to pay attention.”可知学习语言时用左脑更多。故选A。34细节理解题。根

    40、据最后一段中“Second, about 75% of the brain is made of water.”可知大脑的大部分是由水构成的,C项正确。故选C。35主旨大意题。根据第一段中“There are a lot of myths about our brains.”、最后一段中“Next lets look at a few interesting facts about the brain.”及全文内容可知本文主要介绍一些关于大脑的误区和事实。故选D。 BFriends are very important in everyones life because friends are

    41、 always there when we need them. Its great to have many friends, and I cant think about my life without my friends.My best friend is Lisa. When I first met her, I was five. She is one year older than me. Now we are in the same class in the 8th grade. She is tall and quite thin. She has long curly bl

    42、ond hair and blue eyes. I am not so beautiful. Sometimes I wish I could be as beautiful as she is.My names Molly. I am tall enough but a little fat. Lisa and I like doing lots of things together and talking about different things. She always helps me with my math and I sometimes help her with her En

    43、glish and history. I had to make a report (报告) on science once, but I didnt understand what the teacher said. The next day, I read it in front of the class. But the teacher told me that my report was wrong and all my classmates laughed at me. I felt very bad about myself. Lisa was the only one who d

    44、idnt laugh at me. She tried to be nicer than anybody else and made me happy. I am a shy person and sometimes I feel that people dont understand me. Lisa is friendly and everybody loves her. She is also smart and she can deal with (处理) everything. I am happy to have a friend like her.36When Molly fir

    45、st met Lisa, Lisa was _ years old.A5B6C7D837Lisa always helps Molly with her _.AEnglishBhistoryCmathDscience38Why did Molly feel bad after reading the report?ABecause Lisa did better than her.BBecause she didnt read it aloud.CBecause the teacher didnt understand her.DBecause her classmates laughed a

    46、t her.39Which of the following words CANNOT describe Lisa?AShy.BFriendly.CPopular.DSmart.40What can we learn from the passage?ALisa is taller than Molly.BMolly is more beautiful than Lisa.CLisa has brown hair and blue eyes.DMolly is happy to have a friend like Lisa.【答案】36-40BCDAD【分析】本文介绍了莫莉和她好朋友丽萨,丽

    47、萨给予了莫莉很多帮助,莫莉认为朋友对于所有人的生活都很重要,她很开心拥有像丽萨这样的朋友。36细节理解题。根据第二段中“When I first met her, I was five. She is one year older than me.”可知,莫莉第一次见到丽萨的时候是五岁,丽萨比她大一岁,所以丽萨是六岁。故选B。37细节理解题。根据第三段中“She always helps me with my math”可知,丽萨总是在数学方面给予莫莉帮助。故选C。38细节理解题。根据第三段中“But the teacher told me that my report was wrong a

    48、nd all my classmates laughed at me.”可知,老师说莫莉的报告是有错误的,同学们因此嘲笑莫莉,这让她感觉到很糟糕。故选D。39细节理解题。根据最后一段中“Lisa is friendly and everybody loves her. She is also smart and she can deal with (处理) everything.”可知,丽萨很友好,所有人都喜欢她,说明她很受欢迎,而且她很聪明,所以可以用friendly,popualr和smart来描述她,不能使用shy描述丽萨。故选A。40细节理解题。根据最后一段中“I am happy t

    49、o have a friend like her.”可知,莫莉很高兴有丽萨这样的朋友。故选D。 CIt was wonderful to travel around Taiwan. First, I visited the National Palace Museum in Taiwan. This museum holds and takes care of one of the biggest collections of Chinese artworks in the whole world. It keeps around 300,000 artworks. Yinke was the

    50、 second place I visited. The town is like 19 century European houses and has a lot of small streets as in old England.It was a great adventure to visit Keelung.The Keelung coasts are very famous because of their wonderful scenes. There is also a seafood market. You can buy fresh product there. Then

    51、I arrived at Danshui. The most interesting place of Danshui is the Lovers Bridge. The bridge links one side of the river with the other side and is about 40 meters long.However, only one person can cross it at a time.I like Taiwan and I want to visit Taiwan again if I have time.41How many places did

    52、 the author visit in Taiwan?AThree.BFour.CFive.DSix.42Yinke has _, Just like in old England.Alots of small streetsBbeautiful scenesC19 century European housesDa seafood market43Where is Lovers Bridge?AAt Yinke.BAt Danshui.CAt National Palace Museum.DAt Keelung.44What is the best title of the passage

    53、?ATaiwan and KeelungBLovers BridgeCA Visit to YinkeDTraveling in Taiwan45Which of the following about Lovers Bridge is NOT right?AThe most interesting place of Danshui is the Lovers Bridge.BThe bridge links one side of the river with the other side.CIt is about 40 meters wide.DOnly one person can cr

    54、oss it at a time.【答案】41-45BABDC【分析】本文介绍了作者的台湾之旅。41细节理解题。根据“First, I visited the National Palace Museum in Taiwan”“Yinke was the second place I visited”“It was a great adventure to visit Keelung”及“Then I arrived at Danshui”,可知,作者参观了四个地方,分别是台北故宫博物馆;莺歌;基隆;淡水,故选B。42细节理解题。根据“The town is like 19 century E

    55、uropean houses and has a lot of small streets as in old England”,可知,莺歌有许多小的街道,故选A。43细节理解题。根据“The most interesting place of Danshui is the Lovers Bridge”,可知,它在淡水,故选B。44最佳标题。本文介绍了作者的台湾之旅,所以最适合本文的标题是“台湾之旅”,故选D。45推理判断题。根据“The bridge links one side of the river with the other side and is about 40 meters

    56、long”,可知,这座桥有40米长,所以C表述错误,故选C。 DJohn is my best friend. We live in the same building. We study in the same school but not in the same class. We often play football together after school. We have been good friends for two years.John is tall and strong with black hair. He has a round face, a small nos

    57、e and big, brown eyes. I like his eyes because they are always bright and smiling. John is always friendly and helpful. When I feel bored or unhappy, he tells me funny jokes and makes me laugh. Hell give me help when I need. John is very smart. He reads a lot of books. He is good at singing and acts

    58、 very well. He would like to make people happy with his songs and performance when he grows up. I believe that he can become as popular as Jackie Chan and travel around the world in the future.根据短文内容,选择最佳选项。46The writer and John are _.AclassmatesBfriendsCbrothersDsisters47When did they become good f

    59、riends?AFour years ago.BThree years ago.CTwo years ago.DTwo months ago.48What is John like?AHes tall and strong with black hair.BHes very brave.CHes helpful and polite.DHes friendly and helpful.49What does John want to be when he grows up?AAn actor.BAn English teacher.CA doctor.DA policeman.50Which

    60、of the following is TRUE according to the passage?AThey often play basketball.BThe writer has big eyes.CJohn can tell funny jokes.DJohn can dance well.【答案】46-50BCDAC【分析】本文介绍了作者最好的朋友John的相关情况。他又高又壮,他很友善,乐于助人,他非常聪明。46细节理解题。根据“John is my best friend”,可知,作者和John是朋友,故选B。47细节理解题。根据“We have been good frien

    61、ds for two years”,可知,他们两年前成为朋友,故选C。48细节理解题。根据“John is always friendly and helpful”,可知,他总是很友善,很乐于助人,故选D。49细节理解题。根据“He would like to make people happy with his songs and performance when he grows up”,可知,他长大后想成为一名演员,用他的歌声和表演让人们开心,故选A。50细节理解题。根据“he tells me funny jokes and makes me laugh”,可知,他可以讲笑话,所以C表

    62、述正确,故选C。四、补全对话7选5(5分)A: Jack, you came back from Beijing yesterday, right? 51B: Oh, its fantastic.A: 52B: I went to many places, but I like the Great Wall best.A: Could you tell me something about it?B: Well, it is one of the greatest wonders (奇迹) of the world.A: 53I hope I can go there one day.B: W

    63、hen is your vacation?A: 54 B: Maybe you can go to Beijing. 55A: Good idea.AWhere did you go?BIm sure youll take it.CHow much is it?DWhen did you go there?E.Sounds interesting.F.How do you like it?G.Next week.【答案】51-55FAEGB【分析】对话是两人讨论假期的旅行的感受及所见所闻以及对将有的假期的计划。51根据“you came back from Beijing yesterday,

    64、 right?”以及“Oh, its fantastic.”可知,这里是问北京之行怎么样,选项F“你觉得怎么样”符合语境,故选F。52根据“I went to many places, but I like the Great Wall best.”可知,这里问的是都去了哪里,选项A“你去哪儿了”符合语境,故选A。53根据“it is one of the greatest wonders (奇迹) of the world.”可知,此处是对对方的陈述做出评价,选项E“听起来很有趣”符合语境,故选E。54根据“When is your vacation?”可知,此处是回答时间,选项G“下周”符

    65、合语境,故选G。55根据“Maybe you can go to Beijing.”以及“Good idea.”可知,这里应该是对给对方提出的假期旅行方案的一种预测,选项B“我相信你会接受的”符合语境,故选B。五、用单词的正确形式完成短文(10分)over but health how child run they two take goodIs it necessary to do exercise every day? How much exercise do kids need to stay 56? Every parent wants to know the answers.A ne

    66、w study shows that 57 should exercise for their muscles (肌肉) and bones (骨头) at least 58 a week. Children can do activity (活动) like climbingthis kind of exercise is good for their muscles. Jumping and running are good for their bones. Children should also do aerobic exercise (有氧运动) for 59 an hour eve

    67、ry day. They can walk fast or go 60.However, we are surprised to find that many kids dont like doing exercise or playing sports now. 61 can we make exercise interesting for them? Its a good idea to 62 kids outside and let them play with their friends. If they often play together, they will enjoy 63

    68、and make it part of their life. Finally, they will love exercise or sports.Doctor Judy says she often sees parents ask their kids to take long walks as a kind of exercise, but that might not be the 64 way. “Walking is a good activity 65 its really boring for kids. So if you are going to go on a walk

    69、 with your kids, think of some fun things to do along the way,” she says.【答案】56healthy57children58twice59over60running61How62take63themselves64best65but【分析】文章大意:作为家长,或许想知道孩子们有必要每天做运动吗?需要多少运动才能保持健康?本文对此给出了答案。56句意:孩子们需要多少运动才能保持健康?根据“How much exercise do kids need to stay ?”结合备选词汇,可知是问孩子们需要多少运动才能保持健康?选

    70、择 health,意为“健康”,名词;由空前的系动词stay推断此处填形容词形式healthy“健康的”,stay healthy“保持健康”,故填healthy。57句意:一项新的研究表明,儿童应该每锻炼他们的肌肉和骨骼。根据“A new study shows that should exercise for their muscles (肌肉) and bones (骨头)”,结合备选词汇,可知一项新的研究表明儿童应该每锻炼他们的肌肉和骨骼,选择名词child,意为“儿童”,再由空后的their推断此处用其复数形式,故填children。58句意:一项新的研究表明,儿童应该每周至少锻炼两

    71、次肌肉和骨骼。根据“A new study shows that should exercise for their muscles (肌肉) and bones (骨头) at least a week.”结合备选词汇,可知儿童应该每周至少锻炼两次肌肉和骨骼,选择数词two,意为“二”,此处指的是“两次”,因此用twice,故填twice。59句意:孩子们还应该每天做一个小时以上的有氧运动。根据“Children should also do aerobic exercise (有氧运动) for hour every day.”结合备选词汇,可知是孩子们还应该每天做一个小时以上的有氧运动。

    72、选择介词over,意为“多于”,故填 over。60句意:他们可以走得很快或去跑步。根据“They can walk fast or go .”,结合备选词汇,考虑选择动词run,意为“跑步”,即他们可以走得很快或去跑步。由空前的go推断此处填动词ing形式,go running“跑步”,故填 running。61句意:我们怎样才能使他们对运动感兴趣呢?根据下文“Its a good idea to kids outside and let them play with their friends.”,结合备选词汇,可知此处是问怎样才能使他们对运动感兴趣,选择疑问词how,意为“怎样”,故填

    73、How。62句意:把孩子带到外面,让他们和朋友们一起玩是个好主意。根据后面的“kids outside and let them play with their friends”,结合备选词汇,可知是把孩子带到外面让他们和朋友们一起玩,选择动词take,意为“带到”,由动词不定式符号to可知此处用动词原形,故填 take。63句意:如果他们经常在一起玩,他们会玩得很开心,并使它成为他们生活的一部分。根据“If they often play together,”可知果他们经常在一起玩,他们会玩得很开心,选择代词they,由空前的enjoy判断此处应用其反身代词themselves,enjoy

    74、themselves“玩得开心”,故填themselves。64句意:朱迪医生说,她经常看到父母让孩子们长时间散步作为一种锻炼,但这可能不是最好的方式。根据“but that might not be the way.”可知设空处修饰后面的名词way,应填入一个形容词形式,结合备选词汇,选择good“好的”,再由前面的定冠词the判断用其最高级形式best,意为“最好的”,故填best。65句意:散步是一项很好的活动,但对孩子来说真的很无聊。根据“Walking is a good activity its really boring for kids.”可知,前后两句之间存在转折关系,因此选

    75、择连词but,意为“但是”,故填 but。七、书面表达根据提示,以“My Best Friend and I”为题,写一篇短文,比较你俩的特征,60词左右。提示:1、我的好友名叫Linda;2、在某些方面我们看起来一样,在某些方面我们看起来不同;3、我们都有黑眼睛、黑头发;4、她比我高,比我文静,很认真;5、我外向一点,而且比她风趣;6、都喜欢读书。_参考范文 I have a good friend. Her name is Linda. In some ways, we look the same. But in other ways, we are different. We both

    76、have black eyes and black hair. She is taller and quieter than me. She is very careful. Im a little more outgoing than her. I am also funnier than her. We both like reading. She is good at English. But I am good at Chinese. We often help each other. I hope our friendship will last forever.【详解】1.题干解读:该作文题目是写一篇记叙文。要求根据所给内容提示来写一篇和自己好友进行对比的文章,要写清楚两个人之间的相似和不同之处,可适当发挥。2.写作指导:本文属于人物介绍,人称为第一人称和第三人称;时态以一般现在时为主,注意主谓一致关系,描述内容时,内容应描写细致;要根据所给材料内容来展开介绍,保证条理清晰。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题16 期中测试卷03-2020-2021学年八年级英语下学期期中专项复习(外研版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-832534.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠系列).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案(夺冠系列).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案免费.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案免费.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案下载.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案下载.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案一套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案一套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案1套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及答案1套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(黄金题型).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(黄金题型).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(预热题).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(预热题).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(精练).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(精练).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(研优卷).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(新).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(新).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(夺分金卷).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(典型题).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案(典型题).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案一套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案一套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案1套.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及参考答案1套.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及一套完整答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及一套完整答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及1套参考答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题及1套参考答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题加下载答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题加下载答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题全面.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题全面.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费下载答案.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题免费下载答案.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题ab卷.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题ab卷.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题a4版可打印.docx人教版数学一年级上学期期末综合素养练习题a4版可打印.docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(黄金题型).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(黄金题型).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(达标题).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(达标题).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(能力提升).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(能力提升).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(考试直接用).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(考试直接用).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(综合卷).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(综合卷).docx
  • 人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(真题汇编).docx人教版数学一年级上学期期末综合素养提升卷(真题汇编).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1