专题16 阅读表达-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练(新高考通用)(原卷版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题16 阅读表达-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练新高考通用原卷版 专题 16 阅读 表达 2024 年高 英语 二轮 热点 题型 归纳 演练 新高 通用 原卷版
- 资源描述:
-
1、专题16 阅读表达(北京、天津专用)2019-2023年高考英语阅读表达考情分析年份月份文体具 体 内 容2023年北京卷说明文习惯的形成是行为自动形成的过程。文章主要说明了习惯是如何形成的以及对人的影响。2022年北京卷记叙文文章讲述15岁的汤姆发明了一种适合所有年龄的人们可以喝的无糖的健康饮料。2022年天津卷3月记叙文退休夫妇制作手工玩具捐赠给慈善帮助贫困儿童。6月记叙文记叙作者经历过的一个突发事故,新年夜变压器爆炸,没有电还需要做年夜饭,但作者和朋友一起努力,度过了一个美好的新年夜。2021年北京卷说明文最近的研究表明,如果争吵得到解决,与之相关的情绪反应会显著减少或几乎完全消除。20
2、21年天津卷3月记叙文找到自己真正地爱好特长实现人生的转变。6月记叙文讲述了退休艺术家AnnekeCamstra,人老心不老,积极对待生活,在线上从事动画教学的故事。2020年天津卷3月记叙文作者从内向害羞到自信的转变6月记叙文找到真正自我和自信不再追随他人发挥自己特长2019年天津卷3月记叙文热情及创新能力给他人带来积极的影响6月记叙文文章主要讲了梅布里作为一名13年的学校管理者,正因为他努力工作乐于助人才获得了学生们的爱。阅读表达属于主观题,是一种综合性的题型。它的作用是综合考查考生的信息捕捉能力、语言概括能力、推理判断能力以及自主创新能力。它既考查考生对语篇的理解能力,又考查考生的英语书
3、面表达能力,考查的主要目的是理解、归纳、该题型的测试目的是从多方位多角度考查考生通过阅读获取信息、处理信息并进行书面表达的能力。不但选材新颖、时代性强,而且体裁多样、结构严谨、层次分明,其开放性试题的设置也给予考生一个充分的发散思维的空间和表达空间。要求学生阅读一篇300词左右的短文,并按照题目要求用英语组织语言回答问题要求考生能够捕捉并理解文章中出现的具体信息,并结合文中的具体要求进行回答。试题以记叙文或者夹叙夹议为主,难度系数较低,适中。此题型与阅读理解既有相同点也存在着区别。其相同点在于两者都是对语篇阅读能力的考查,考生需对文章有较好的理解。区别主要表现在以下三个方面: 1. 阅读表达题
4、则是主观的,这不仅需要考生将文章理解,还需要将自己对文章的理解通过自己的语言表达出来,而且要受到字数的限制。这就是说阅读理解只是不仅要求学生理解文章和题目而且要把文章中的信息用自己的语言表达出来,是一种信息的输出。 2. 阅读表达的文章较为简单,生词少。 3. 在阅读表达中,题型和题目的设置是比较固定的,包括主旨概括、填空、翻译句子、同意句替换、封闭性问题、开放性问题(个人观点描述)、其他类型等七种类型,答案往往是不唯一的。命题规律:3:1:1(3道找出处,1道猜词义,1道开放性)题型归纳题型01 细节表达题【题型诠释】题目要求:要求考生能扑捉并理解文章中出现的具体信息,并结合文中的具体要求进
5、行回答。设问形式此类问题的设置通常基于文章自身内容,常用what, why, how等特殊疑问词进行提问。问题形式:Why .? 回答形式:Because句子(表示原因); Because of 名词性短语(表示原因); To +动词原形(表示目的); In order to +动词原形(表示目的)。问题形式:What .? 回答形式:完整的句子;名词(短语);动名词(短语)问题形式:列举性问题。回答形式:名词(短语);动名词(短语)。问题形式:How .?(询问方式)。回答形式:By ( doing ).;完整的句子。解该类题时,首先要仔细审题,然后根据题干中出现的关键词快速、准确地在文章中
6、定位相应的语句,结合该语句(或其上下句)的内容,用正确的格式进行回答,答案内容往往是固定的、唯一的。【典例1】(2023北京清华附中校考三模) 阅读下面短文,根据题目要求用英文回答问题。For years, psychologists have known how to measure the intelligence of individuals, but only recently have they begun to investigate the issue of group intelligence. This notion stems from the observation th
7、at some groups seem to work fantastically across tasks, even tasks that are not very similar. Early investigations suggest that group intelligence is not the sum of the intelligence of the individuals in it. So what is the secret to their success?Researchers at Google have tackled this question. The
8、y collected thousands of data points on hundreds of groups and combed through them trying to find patterns. Are the members of effective groups friends outside of work? Do groups whose members have similar personalities or backgrounds work together best? They put forward many theories but found no p
9、atters to support them. In fact, who was in the group apparently did not seem to make a difference; instead, the difference between more and less effective groups seemed to lie in the interaction among the members. In effective groups, members spoke for a roughly equal amount of timenot at every mee
10、ting or interaction, but across the course of a project. Additionally, in effective groups, members face one another directly when they speak, using energetic and enthusiastic gestures. Moreover, side conversations between individual members during meetings, far from being a distraction, actually in
11、creased the groups productivity. The positive behaviors uncovered in the study occur exclusively in face-to-face interaction. One might argue that most of these findings are extremely obvious, and needless to say, good managers have probably always understood the principles. However, understanding g
12、roup intelligence can help business and other organizations make the fundamental changes necessary to improve group performance. The reason is that our social and professional lives are not always structured in ways that facilitate the kind of interaction that apparently underlines effective group p
13、erformance.40. What is the finding of previous studies on group intelligence? 41. Why is it important for people to understand group intelligence? 42. Decide which part of the following statement is wrong. Underline it and explain why. Although side conversations distract members during meetings, th
14、ey can help to boost the groups efficiency. 43. Apart from what is mentioned in the passage, what other way(s) can we use to improve group intelligence?(In about 40 words) 【答案】40. Previous studies found that group intelligence is not the sum of the intelligence of the individuals in it. 41. Because
15、understanding group intelligence can help business and other organizations make the fundamental changes necessary to improve group performance. 42. Although side conversations distract members during meetings, they can help to boost the groups efficiency. The underlined part is wrong, because side c
16、onversations wont distract members. 43. There are other ways to improve group intelligence, such as fostering mutual respect between group members, encouraging members to value each others contributions, opinions and setting clear and achievable goals.【导语】本文是一篇说明文。文章介绍关于影响群体智力的因素的研究和研究的意义。40. 考查细节理解
17、。根据第一段中“Early investigations suggest that group intelligence is not the sum of the intelligence of the individuals in it.(早期的研究表明,群体智力并不是群体中个体智力的总和)”可知,先前的研究发现,群体智力并不是群体中个体智力的总和。故答案为Previous studies found that group intelligence is not the sum of the intelligence of the individuals in it.41. 考查细节理解。
18、根据最后一段中“However, understanding group intelligence can help business and other organizations make the fundamental changes necessary to improve group performance. (然而,了解群体智力可以帮助企业和其他组织做出必要的根本改变,以提高群体绩效)”可知,理解群体智力很重要是因为理解群体智力可以帮助企业和其他组织做出必要的根本改变,以提高群体绩效。故答案为Because understanding group intelligence can
19、help business and other organizations make the fundamental changes necessary to improve group performance.42. 考查推理判断。根据第三段中“Moreover, side conversations between individual members during meetings, far from being a distraction, actually increased the groups productivity.(此外,在会议期间,个别成员之间的谈话非但不会分散注意力,反
20、而提高了团队的生产力。)”可知,句中“distract members”错误,因为个别成员之间的谈话不会分散注意力。故答案为Although side conversations distract members during meetings, they can help to boost the groups efficiency. The underlined part is wrong, because side conversations wont distract members.43. 开放性问题。答案符合逻辑即可,注意字数。例如:可以提高团队智力的方法有很多,比如培养团队成员之
21、间的相互尊重,鼓励成员重视彼此的贡献和意见,以及设定明确和可实现的目标。故答案为There are other ways to improve group intelligence, such as fostering mutual respect between group members, encouraging members to value each others contributions, opinions and setting clear and achievable goals.题型02 主旨表达题【题型诠释】1. 题目要求:概括全文或文中某一段的大意;给文章拟一个恰当的标
22、题。2. 设问形式: Whats the main idea of the passage / Paragraph .? Whats the passage mainly about? Whats the best title for the passage?常用的回答形式有:名词短语动名词短语;名词后置定语;名词定语从句;名词同位语从句;名词性从句或“疑问词不定式”: What ./ Why . How ./ How to.?考生在回答该类问题时,要善于归纳文章、语段的主旨大意;善于查找文章中的主题段、主题句、关键词和核心词。解该类题时,注意一要紧扣能够体现文章或段落主旨的关键词,二要计言简
23、练。【典例2】(2023上天津高三天津一中校考阶段练习) 阅读下面短文,根据题目要求回答问题。Why are so many people unhappy in their jobs? There are two primary reasons. First, some people are convinced that earning a living is wasting time that they could spend enjoying themselves or uncovering their true talents.If this is the case with you,
24、recall your last long vacation. Was it two weeks of complete enjoyment? More likely it was a week and a half of fun in the sun, with another half a week of “Boy, I cant wait to get back to work.” If you didnt feel such vacation blues, then imagine taking a leave of absence. You could use it to work
25、on a novel, attend classes or just sit around watching TV. At the end of three months, in all likelihood, your self-respect would be at an all-time low. While all work and no play are not good, all play and no work are disastrous. We need to feel we are accomplishing something. We also need some for
26、m of order in our lives.The second and perhaps more common reason for people not to like their work is that they feel trapped. Once youve been at a company for five years and get married, have a mortgage and a child, you often feel you have very little choice about jumping ship if things arent turni
27、ng out as youd planned. A steady paycheck can be the biggest restrict of all. People hate having to do something because they have no other choice.If you find yourself hating your job, your option takes the form of an up-to-date resume. You might also take a weekly glance through the help-wanted sec
28、tion, and make some visits to industry functions where low-key networking can take place. Youre not giving up on your current job. Rather, you are providing yourself with an option. If things get unbearable at work, you could jump ship.At the core of adopting a positive attitude to your workplace is
29、, above all, assuming responsibility for your own situation. Most people feel controlled by their environment, but they really arent. They have to learn to manage that environment so they can get from it what they need.56. What are people likely to do after a long vacation according to the author? (
30、No more than 10 words) 57. What can people get from work according to the second paragraph? (No more than 10 words) 58. How do you interpret the underlined word in the last paragraph? (One word) 59. What do you think is the main idea of the passage? (No more than 15 words) 60. What will you do if yo
31、u hate your job one day in the future? (No more than 20 words) 【答案】56. They are likely to go back to work. 57. People can get some form of order in their lives. 58. Undertaking. 59. Its about two reasons why people do not like work. 60. Ill actively adjust my attitude, take responsibility for my own
32、 situation and strive to get what I need from it.【导语】本文是一篇议论文。文章主要论述了人们不喜欢工作的两个原因。56. 考查细节理解。根据第二段中的“More likely it was a week and a half of fun in the sun, with another half a week of “Boy, I cant wait to get back to work.” (更有可能是在阳光下享受一周半的乐趣,然后再花半个星期的时间说:“天哪,我等不及要回去工作了。”)”可知,根据作者的观点,人们很可能在长假之后想要回去
33、工作。故答案为They are likely to go back to work.57. 考查细节理解。根据第二段中的“While all work and no play are not good, all play and no work are disastrous. We need to feel we are accomplishing something. We also need some form of order in our lives.(只工作不玩耍是不好的,只玩耍不工作是灾难性的。我们需要感觉我们正在完成一些事情。我们的生活也需要某种形式的秩序)”可知,人们可以从工作
34、中获得某种形式的生活秩序。故答案为People can get some form of order in their lives.58. 考查词句理解。根据划线词上文“At the core of adopting a positive attitude to your workplace is(对工作场所采取积极态度的核心是)”及下文“responsibility for your own situation(自己处境的责任)”及常识可知,此处指承担自己处境的责任。由此可知,划线词assuming与undertaking“承担”意思一致。故答案为Undertaking.59. 考查主旨大意
35、。根据第一段中的“Why are so many people unhappy in their jobs? There are two primary reasons.(为什么这么多人对自己的工作不满意?主要有两个原因)”可知,文章主要论述了人们不喜欢工作的两个原因。故答案为Its about two reasons why people do not like work.60. 考查开放性试题。言之有理,注意词数限制。如:我会积极调整自己的态度,对自己的处境负责,并努力从中得到我所需要的。故答案为Ill actively adjust my attitude, take responsib
36、ility for my own situation and strive to get what I need from it.题型03 推断表达题【题型诠释】1. 题目要求:要求考生能够在理解原文字面意义的基础上,通过对语篇逻辑关系的分析,做出合理的推理和判断。推断表达题包含两个方面的内容,一是对文中的具体内容做出推理和判断;二是推测作者或文中相关人物的意图、观点和态度。2. 设问形式: Whats the purpose of the text? For what purpose does the author mention . in Paragraph .? What does th
37、e author really mean by saying .? What kind of attitude does the author have towards .? What does . imply? What can we learn from the text?要吃透文章的字面意思,从字里行间捕捉有用的线索。要对文字的表面信息进行由表及里的挖掘加工,不能断章取义,以偏概全。要忠实于原文,以文章提供的事实和线索为依据,立足已知,推断未知。不能主观臆想,也不能以自己的观点代替作者的观点了解语篇结构,重视文章的主旨,体会文章基调,所写答案的内容一定要立足于语篇内容和主旨。把握句子间和
38、段落间的逻辑关系,把握逻辑发展的方向,悟出作者的弦外之音,揣摩出作者的态度。回答要紧扣题目,语言既要完整,又要简洁,不要超过规定词数。【典例3】(2023北京人大附中校考三模) 阅读下面短文,根据题目要求回答问题。“I cant” might actually mean “I dont want to,” “Im afraid,” “Im confused,” or even “I dont know how.” And after parsing out hidden meanings for the hundredth time, I can understand why my child
39、hood gymnastics coach had put a gym-wide ban on the phrase.Anyone who used it, even the other coaches, had to do 50 push-ups before trying conversation again. It wasnt that he wanted people to do things beyond their skill or safety level. The policy was against the words themselves. He felt they wer
40、e a shield to hide behind instead of admitting more useful and actionable hesitations. “Im afraid.” “Ive never done it by myself.” “I need to rest a few minutes before I try.” “Im embarrassed to try in front of other people.” “I dont want to, because.”.Academic experiences can follow the same patter
41、n. Answering unexpected questions or trying a new protocol in front of an audience can be crippling, Homework problems can compound and seem to get worse with each try instead of better. We end up uttering “I cant,” because sometimes its easier than “I am so frustrated and exhausted that I want to c
42、ry,” “This makes me feel so dumb,” or even “I need help.”As an asthmatic, my most vivid memories come from the annual hazing ritual known as the gym-class mile run. For me, “I cant” actually meant “Im afraid of having an asthma attack in front of all of my classmates,” and “Its so embarrassing to ru
43、n and be laps behind my peers; I would rather shield my ego from the hit by intentionally walking the whole thing, so please leave me alone.” My heart still starts to race just thinking of the number of times my self-preserving. “I cant” was met with a dismissive “Of course, you can.”But letting our
44、selves fall back on the “I cant” can do more damage than just hiding our deeper feelings. Eventually we, and the people around us, start to believe it. I know there are things I have stopped trying because, well, I just cant. So why try? The number of laps I have avoided with well-timed bathroom bre
45、aks is staggering. I cant go back and tell my childhood self that the mile run wasnt worth the anticipatory anxiety. But I can remember how badly I wished even one classmate had acknowledged that I had barely missed the school record in sit-and- reach instead of teasing me about laps the next day. I
46、 can remember that “I cant” can so often mean something else. And I can take the time to try to ask the right questions, so that I can say something more useful in response than “Of course you can.”40. What were people supposed to do if they said “I cant” in my childhood gymnastics? 41. What does “I
47、 cant” actually mean when I said that in the gym-class mile run? 42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.There are things I have stopped trying because of the fact that I am not able to do that. 43. Describe one of your experiences of deali
48、ng with “I cant”. (In about 40 words) 【答案】40. 50 push-ups 41. “Im afraid of having an asthma attack in front of all of my classmates,” and “Its so embarrassing to run and be laps behind my peers; I would rather shield my ego from the hit by intentionally walking the whole thing, so please leave me a
49、lone.” 42. There are things I have stopped trying because of the fact that I am not able to do that.According to the passage, there are things I have stopped trying because I started to believe I cant after letting ourselves fall back on the “I cant”. 43. I remember struggling with a difficult math
50、problem and feeling overwhelmed. I wanted to give up, but instead of saying “I cant,” I told my teacher that I was feeling frustrated and needed help. She was understanding and walked me through the problem, helping me to understand it better.【导语】本文是一篇说明文。有时候,当人们说“我不能”时,他们并不是说他们没有能力做某事,而是他们害怕、困惑或不知道
51、如何做。作者提醒人们,说“我不能”比承认自己需要帮助、害怕或沮丧要容易得多。说“我不能”的时候,其实我们想说的是别的,所以我们应该试着使用更有帮助的词语,这样我们才能得到我们需要的帮助。40. 考查细节理解。根据第段二中“Anyone who used it, even the other coaches, had to do 50 push-ups before trying conversation again.(任何使用它的人,即使是其他教练,在尝试再次交谈之前都必须做50个俯卧撑)”可知,在我小时候的体操训练中,如果有人说“我不能”,他会被罚做50个俯卧撑。故答案为50 push-up
52、s。41. 考查细节理解。根据第四段中“For me, “I cant” actually meant “Im afraid of having an asthma attack in front of all of my classmates,” and “Its so embarrassing to run and be laps behind my peers; I would rather shield my ego from the hit by intentionally walking the whole thing, so please leave me alone.”(对我来
53、说,“我不能”实际上意味着“我害怕在全班同学面前哮喘病发作”和“跑步时落后同学几圈真是太尴尬了;我宁愿故意走完全程来保护我的自尊心,所以请不要打扰我。”)”可知,我在体育课上说“我不能”的意思是:“我害怕在全班同学面前哮喘病发作”和“跑步时落后同学几圈真是太尴尬了;我宁愿故意走完全程来保护我的自尊心,所以请不要打扰我。”故答案为“Im afraid of having an asthma attack in front of all of my classmates,” and “Its so embarrassing to run and be laps behind my peers; I
54、 would rather shield my ego from the hit by intentionally walking the whole thing, so please leave me alone.”42. 考查推理判断。根据最后一段中“But letting ourselves fall back on the “I cant” can do more damage than just hiding our deeper feelings. Eventually we, and the people around us, start to believe it. I kno
55、w there are things I have stopped trying because, well, I just cant.(但是,让我们求助于“我不能”比隐藏我们更深层次的感受会造成更大的伤害。最终,我们和我们周围的人开始相信这一点。我知道有些事情我已经不再尝试了,因为,嗯,我就是不能。)”可知,作者停止尝试是因为自己相信“我不能”,而不是真正“没有能力去做”。所以句中“the fact that I am not able to do that.”表述错误。故答案为There are things I have stopped trying because of the fac
56、t that I am not able to do that.According to the passage, there are things I have stopped trying because I started to believe I cant after letting ourselves fall back on the “I cant”.43. 开放性问题。言之有理,注意词数限制即可。故答案为I remember struggling with a difficult math problem and feeling overwhelmed. I wanted to
57、give up, but instead of saying “I cant,” I told my teacher that I was feeling frustrated and needed help. She was understanding and walked me through the problem, helping me to understand it better.题型04 猜词表达题【题型诠释】1.题目要求:考生能够利用上下文判断某个单词、短语或句子在特定语言环境中的确切含义。2.设问形式: Whats the meaning of the underlined
58、word / phrase / part in the . paragraph? What does the underlined part in the . paragraph mean?常用的回答形式有: To show / inform us that ., To give us useful tips / advice / suggestions on how to .; To encourage / persuade us to . 相近含义、相同词性的单词;完整、直白、简短的句子。结合文章主旨大意、整合上下文语境信息进行猜测,借助画线词后面破折号所给出的解释、同位语、定语从句等来确
59、定词义,构成同位关系的两部分之间多用逗号、冒号、破折号和小括号等连接;定语从句在文中起着解释和说明的作用。还要利用同义或者反义关系、构词法及语篇文脉关系等理解猜测其含义有些题目需要对较大的上下文范围进行理解,甚至通过理解整个语篇,来进行猜测判断。【典例4】(2023上天津南开高三南开中学校考阶段练习)阅读短文,并按照题目要求用英语回答问题。Youve got to know your own value, know what you want, and stick with it. Thats what T. McDowells advice to others is, and its cer
60、tainly worked for him. This high school senior is currently the owner of Immersion Imaging, a successful company specializing in Internet commerce solutions and online financial databases.McDowell launched the company in 2012, which was originally called 4th Dimension Graphics. Two years later, it w
61、as recognized as Immersion Imaging. Surprisingly, he didnt begin the company with the assistance of any partner, but instead founded it on his own with the experience and contacts that he already had.“Its always been a one - person operation. I could easily take on partners or scale up the business
62、some more, but I want to keep it this way for now,” McDowell said. I dont lack any contracts right now. I like it because its flexible, so that if I need more income, I can do more; and if I take a break for a while, I dont have any problems.” If McDowell spends between 30 and 60 hours a week workin
63、g, Immersion Imaging will offer him a steady income.Part of the reason why McDowell ended up in the computer industry might be explained by the exposure he had as a child. However, he spends his free time on more than just computers. His real interest lies in aviation. With his business spirit and s
64、uccess, McDowell wont have a problem realizing his dreams of the sky one day56. What does McDowells company focus on? (No more than 10 words) 57. Why does McDowell want his company to be a one-person operation? (no more than 5 words) 58. What does the underlined phrase “scale up” probably mean? (One
65、 word) 59. How can he enjoy a steady income? (No more than 10 words) 60. How does McDowells advice inspire you? Please explain in your own words. (No more than 25 words) 【答案】56. Internet commerce solutions and online financial databases. 57. Because its flexible. 58. Expand. 59. By working 30 to 60
66、hours per week. 60. Open. We should first find out what matters to us and discover our dreams. Then we should stay focused and go after our dreams.【导语】本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了T. McDowell的创业经历和对未来的规划。他创办了名为Immersion Imaging的公司,专注于互联网商务解决方案和在线金融数据库。56. 考查细节理解。根据文章第一段“This high school senior is currently the
67、owner of Immersion Imaging, a successful company specializing in Internet commerce solutions and online financial databases.(这位高中毕业生目前是Immersion Imaging的老板,这是一家成功的公司,专门从事互联网商务解决方案和在线金融数据库。)”可知,McDowell的公司专门从事互联网商务解决方案和在线金融数据库。故答案为Internet commerce solutions and online financial databases.57. 考查细节理解。
68、根据文章第三段“Its always been a one - person operation. I could easily take on partners or scale up the business some more, but I want to keep it this way for now,” McDowell said. I dont lack any contracts right now. I like it because its flexible, so that if I need more income, I can do more; and if I ta
69、ke a break for a while, I dont have any problems.”(“这一直是一个人的经营。我可以很容易地接受合作伙伴或扩大业务规模,但我现在想保持这种方式,” McDowell说。“我现在不缺合同。我喜欢它,因为它很灵活,所以如果我需要更多的收入,我可以做更多的事情;如果我休息一段时间,我也不会有任何问题。”)”可知,McDowell希望自己的公司一个人经营,因为这种模式具有灵活性。故答案为Because its flexible.58. 考查词义猜测。根据划线单词上文“I could easily take on partners(我可以很容易地接受合作伙
70、伴)”,如果与别人合作,那么自然就会扩大业务规模。由此可知,划线单词和“扩大”相似。故答案为Expand.59. 考查细节理解。根据文章第三段“If McDowell spends between 30 and 60 hours a week working, Immersion Imaging will offer him a steady income.(如果McDowell每周工作30到60个小时,Immersion Imaging公司将为他提供稳定的收入。)”可知,如果McDowell每周工作30到60个小时就可以拥有稳定的收入。故答案为By working 30 to 60 hour
71、s per week.60. 开放题。要求考生谈谈McDowell的建议对自己的启发,考生言之有理即可。结合第一段McDowell的建议“Youve got to know your own value, know what you want, and stick with it.(你必须知道自己的价值,知道你想要什么,并坚持下去。)”可知,McDowell认为我们应该先找到自己重视的东西,明白自己的梦想,然后坚持下去。故参考答案为We should first find out what matters to us and discover our dreams. Then we shoul
72、d stay focused and go after our dreams.高考练场题型01 细节表达题(2021年6月天津高考真题) 阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。Most of us associate learning with younger peoplekids in school and college or recent graduates early in their careers. But at Udemy, an open university offering online courses, Artist Anneke Camstra is engaged i
73、n the pursuit of lifelong learning and displays her potential for teaching. She loves the experience of gaining new knowledge and also loves sharing it with others. “Im retired, but an artist never retires,” Anneke said. “The last few years on the internet have been a great joy for me. Ive taken so
74、many Udemy courses, and ifs such a great feeling to get my brain working again. I find just as much satisfaction in teaching animation (动画制作) too.”She reaches countless people with her online courses and exposes them to what they can accomplish on their own using animation software, such as GoAnimat
75、e and PowToon. Her motivation for teaching on Udemy is “to get the tools to the people.” “You can go such a long way to make things that look professional but still have your own voice,” she explained.Most of Annekes students start out thinking theyre not creative and cant draw. Anneke understands h
76、ow fear can get in the way of so many things people dream of doing. With her five-day challenge courses, she helps them get over the fear. Anneke loves the impact she has on her students. What makes her more proud of them is that they have gone from their first animation to creating their own works.
77、She encourages people of all ages, especially older people, to cultivate their curiosity for life. Grandparents, for example, can learn to use GoAnimate and make animations together with their grandkids.“Im an older woman, teaching and having fun learning again,” Anneke said, and she wants others la
78、ter in their lives to catch up with her on this journey.56. What does Anneke enjoy doing after her retirement? (no more than 10 words) 57. According to Para. 2, what does Anneke expect her students to do with animation software? (no more than 10 words) 58. What is the main idea of Para. 3? (no more
79、than 15 words) 59. Please explain the meaning of the underlined word in Para. 4. (1 word) 60. What do you suggest old people learn to do? Please give your reason(s). (no more than 20 words) 题型02 主旨表达题(2020年天津市高考英语试卷6月) 阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。As any younger brother will tell you, having a big brother inv
80、olves a lot of walking in someone elses shadow, especially when you have a brother who is a typical example of “cool”. For years I wanted to do everything my elder brother Tyson did, but no matter how hard I tried, I was always the neglected (被忽略的) one. My legs just werent made to run like his. I co
81、uld never play football or basketball well.I probably would have continued trying to keep up with him for the rest of my high school career, but when my family moved, everything changed. Tyson left for college, so I had to start at a new school all by myself. This new start gave me an opportunity to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-832597.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
八年级数学上册第七章平行线的证明7.3平行线的判定作业pdf无答案新版北师大版.pdf
