分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型专题21 哲理感悟-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:833592
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:141.62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题21 哲理感悟-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练中考真题 名校最新模拟题 专题 21 哲理 感悟 备战 2023 年中 英语 阅读 理解 热点话题 分类 训练 中考 名校 最新 模拟
    资源描述:

    1、备战2023中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题+名校最新模拟真题)专题21 哲理感悟(2022湖北襄阳中考真题)A famous person once said, “We live much happier lives when we are generous(慷慨的) in as many ways as possible.”I love persimmons(柿子). A few years ago, ready to fly from San Francisco to Boston, I packed two persimmons, one of which I ate in

    2、the waiting room. A lady asked me from which store in the airport the fruit was bought. She looked a bit disappointed hearing that it couldnt be bought from any store in this airport. I thought to myself, “I can give the second persimmon away.” When I offered her the fruit, at first she refused, but

    3、 when I insisted (坚持), she became glad and accepted. I felt happy to make someone else happy, and I thought it was the end of the story.Sometime during the flight, the lady met me in the aisle(过道) and thanked me again. She shared that she had grown up in Russia, where there was a persimmon tree in t

    4、he yard of her childhood home. She now lived in Boston, where she hadnt been able to find the fruit. The taste of the persimmon was valuable to her, reconnecting her with memories of her family.Only then did the tiny act make a difference to me. As a famous saying goes, “_” The taste of the persimmo

    5、n that I offered to the lady gives me more joy than all the ones I have eaten.1Which of the following is TRUE according to the passage?AThe persimmons are very expensive.BThe persimmons can be bought everywhere.CThe lady can hardly find persimmons in Boston.DThe lady knew where to buy persimmons at

    6、the airport.2The lady thanked the writer twice because _.Athe persimmon was very deliciousBshe could eat a persimmon for freeCthe persimmon reminded her of her childhood memoriesDshe wanted to have a talk with the writer about her family3Which of the following sayings can be the best choice for “_”?

    7、AGiving is receiving.BUse it or lose it.COne tree cant make a forest.DIts a piece of cake.(2022浙江衢州中考真题)Alice was very excited. One of her favourite writers had just published a new book. She had saved up her money, and she was ready to buy the book this weekend. She talked about the book with her o

    8、nline chat(聊天)group. A lot of the other kids in the group were going to buy the book, too. In fact, that was the main thing everyone in the chat room was talking about one afternoon. All of a sudden, Alice got a chat message from Ella, one of the kids in the chat room. The message said that Ella wan

    9、ted to meet Alice at the bookstore. Then they could buy the new book together. Alice told her mum about the message, and her mum asked, “Do you know Ella from school?”“No,” Alice answered. “Weve only chatted online. I dont think she goes to my school.”“Listen,” Alices mum was anxious and said, “I wa

    10、nt you to have friends, but sometimes, people online arent who they say they are. And when youre online, you cant always tell. So I dont think its a good idea for you to meet this person.”“But, Mum,” Alice said, “what if it is just a kid named Ella who wants to buy a book with me?” Alices mum consid

    11、ered that for a moment. Then she said, “Lets do this. Dad and I will go with you to the bookstore to buy the book with Ella. If Ella really is just a kid who wants to meet you in person, thats great. If not, _.” Alice didnt like that idea. It made her feel like a baby. But she knew her mum was right

    12、 about safety, so she finally nodded. Then she answered Ellas message. She told Ella that she and her parents would be at the bookstore the next afternoon. The next day, Alice went to the bookstore with her mum and dad. When Ella never showed up and then disappeared from the chat room, Alice knew he

    13、r parents were right. She was glad they were there to be with her.4What did Alice plan to do that weekend?ATo buy a book with Ella.BTo talk with her parents.CTo chat online with friends.DTo meet her favourite writer.5What does the underlined word “anxious” mean in the text?AWorried.BBored.CPleased.D

    14、Interested.6Which of the following is the best to fill in the blank “_”?Awell say sorry to herByoull lose all your moneyCwell take care of youDyoull miss a good chance7Which is a lesson from the text?ADont believe anyone except your parents.BAlways stay away from online chat groups.CKids should not

    15、go out without their parents.DWe must pay attention to safety on the Internet.(2022北京中考真题)A Pathway (路径) to Meaning in LifeWhen it comes to a meaningful life, we might think of love, happiness and health. A life filled with meaning is what most of us want for ourselves. Then, what makes a meaningful

    16、 life?Many researchers agree that a meaningful life comes down to three factors (因素): having long-term goals, believing that ones life matters, and feeling that ones life fits together and “makes sense”.But we believe there is more to consider. Sometimes life enables us to experience small moments o

    17、f beauty. When people are open to appreciating (欣赏) such experiences, these moments may improve how they see their own life. We call this experiential appreciation (EA). EA is about the person feeling connected to events and being able to appreciate the value within the connection. It shows the disc

    18、overy of and admiration for lifes beauty.We recently set out to better understand EA in studies. We were interested in whether EA was also tied to general judgment of meaning in life. If so, it could be a factor for meaningfulness.In the first study, we had people rate (评估) their support for differe

    19、nt methods of reducing stress. We found that people who managed stress by focusing on their appreciation for lifes beauty also reported experiencing life as highly meaningful.In the next study, we asked people to rate the degree to which they agreed with various statements, such as “I appreciate the

    20、 beauty of life” and “I appreciate little things in life,” as well as other statements that related to the three factors and a general sense of meaning in life. Our results showed that the more people reported that they were “appreciating life” and its many experiences, the more they felt their life

    21、 was valuable.In the following studies, we further looked at the connection between EA and meaningfulness. For example, we found that people who were asked to look back on the most meaningful event of the past week generally reported high EA in those moments.All the results proved our theory (假设) tr

    22、ue. But putting it into practice can be difficult. Our fast-paced lifestyles fill the day with goals. We try to get the highest output both at work and in spare time. This focus on future outcomes makes it all too easy to miss what is happening right now. We should slow down and let life surprise us

    23、.8You were most probably in the EA condition when _.Ayou made a travel plan for the coming holidayByou hurried to serve the customers in the storeCyou practiced hard to become the best violinistDyou stopped to admire the roses by the roadside9What can we learn from the studies mentioned in the passa

    24、ge?AThinking back to the past weakens our sense of meaning.BEnjoying small things can influence our attitude toward life.CProper stress management is the key to living a satisfying life.DGood judgment on beauty improves connections among people.10What does the last paragraph mainly tell us?AIt is ea

    25、sier for results-driven people to achieve success.BWe often turn a blind eye to the present moment.CA fast-paced lifestyle helps us reach our goals.DFuture life will bring us many more surprises.11What is the writers main purpose in writing this passage?ATo explain how to discover beauty in life.BTo

    26、 discuss what the true meaning of life is.CTo introduce a new factor for a meaningful life.DTo compare different factors for meaningfulness.(2022内蒙古通辽中考真题)I prefer to go slowly when I drive in the mountains of my home, because the forest scenery is beautiful no matter what the season is. This mornin

    27、g I was driving slower than usual because an early March snow had made the roads slippery (湿滑的). Going up a mountain road, I had to slow down as I rounded a sharp, snowy curve (转弯处). That was when I saw a strong and handsome male deer standing in the middle of the road. I came to a full stop and for

    28、 a few seconds we just looked at each other. His eyes seemed wise and calm. Finally, he nodded his head at me. I nodded in return and waved with my hand for him to go on. He then jumped and ran across the road, up the hill, and back into the woods. I drove on smiling at the magic of this moment and

    29、thanked that I had been going slowly enough not to hit this beautiful creature. Most of us rush through this life not knowing what we are missing. We hardly get to enjoy what each day brings us. Wouldnt it be better to go slowly through our days here? Life is meant to be savored. Moments are meant t

    30、o be valued. Days are meant to be lived in love and joy not flown through at a crazy speed. The next time you find yourself going too fast, slow down. Take the time to watch the sunrise fill the world with light. Take the time to smile, laugh and sing. Take the time to read and relax. Take the time

    31、to live your life with love and delight in all the miracles each day brings you. If you do, your life will be much better and more beautiful. And you might even end up not hitting a deer on your way home.12Why does the writer like to go slowly in the mountains?ABecause there is much snow.BBecause th

    32、e forest scenery is beautiful.CBecause the road is dangerous.DBecause there is a male deer.13What might the writer regret most if he drove too fast in the mountains according to Paragraph 1?AMissing the beautiful scenery of the mountains.BMissing the chance of spending time with animals.CMissing the

    33、 chance of enjoying an early March snow in the mountains.DMissing the chance of having magical communication with a deer.14How did the writer feel after meeting the deer?AUpset.BThankful.CWorried.DLucky.15What does the underlined word “savored” mean in Chinese?A积极B创造C品味D勇敢16Whats the best title of t

    34、his passage?AEnjoy LifeBLove NatureCProtect AnimalsDDrive Slowly(2022辽宁大连中考真题)In a small village, there was a wise old man named Ryan. One day his young nephew (侄子) Keith came to visit him. During their talk, Keith said he was sad and worried about his little progress in learning the guitar. However

    35、 hard he tried, he just couldnt improve much.Keith asked his uncle for advice. “Follow me.” said Ryan, and he led Keith up to the high hills around the village. This road was long and difficult, but Keith followed the old man. As they got higher. Ryan said that he needed to go to the top of the high

    36、est hill where he had never been to. Keith was surprised but decided to help his uncle.With great difficulty, Keith helped his uncle climb the hill. Sometimes he even carried the old man on his back. At the top, sweating(流汗), he put his uncle back on the ground and laughed with joy.“Do you remember

    37、the times when you were a little boy? Sometimes you returned home with tears in your eyes,” said Ryan. “The other children teased (嘲笑) you. Do you remember why?”Keith looked around and nodded. He remembered that as a child he often played on the hills with other children. They called this hill Mount

    38、 Impossible, because small children couldnt reach its top. “At that time I was unable to get here,” said Keith. “The bigger kids had no problem.”“And today,” said Ryan. “you not only climbed here, but also dragged me up.”“I became bigger and stronger.”“Instead of climbing Mount Impossible every day,

    39、 you played on the smaller hills and became better at climbing. You became stronger.” said Ryan. “Mount Impossible became possible for you to climb while you werent even thinking about it.”17What made Keith sad and worried?AHis guitar skill improved little.BIt was tiring to practice the guitar.CHe w

    40、asnt big and strong enough.DOther children often laughed at him.18How did Ryan and Keith climb up the highest hill?ARyan carried Keith on the back.BThey chose a smooth and short path.CKeith followed Ryan with great difficulty.DKeith tried different ways to drag Ryan up.19To solve Keiths problem, wha

    41、t did Ryan do on top of the hill?AHe introduced some big kids to Keith.BHe shared his own climbing experience.CHe showed Keith around Mount Impossible.DHe talked about Keiths progress in climbing.20What did Ryan want to tell Keith?ARome was not built in a day.BThere is no success without effort.CThe

    42、 future is what you make it.DNothing is impossible for a wise man.(2022辽宁沈阳中考真题)My name is Mary White. I have five children, so our house is always noisy. Luckily, I love gardening and my garden helps me relax. For a long time, I guarded the garden of peace and quiet. When the children followed me i

    43、nto the garden, I would expect them to be out of sight (视野). And I would hand out tasks. “Here: you water the tomatoes, you dig the hole, and ” Soon they would be tired, and they would leave me to myself. But during a recent spring, while I was working in the garden, my 13-year-old son, Josiah notic

    44、ed me. He picked up a tool and began helping. Working as a team, we finished the job soon. I appreciated Josiah and kissed him, realizing that Id enjoyed working with him. One day, when I was picking the peas (豌豆) and having a taste alone, Abby saw me and ran over. I put several peas into her mouth.

    45、 She just loved how tasty they were. “Mum, I want the others to try them too.”Suddenly, I realized I had been wrong for long. Id tried to keep the happiness of gardening to myself, and here was a child who couldnt wait to share with others. “Sure, dear, lets pick some. Well make a wonderful meal.”Fr

    46、om then on, I enjoyed all of the gardens beauties with the children. We brought the vegetables back home, preparing and cooking together, because we knew that everything was better when shared.21How did Mary White make her garden peaceful and quiet?AShe offered her children some tasks.BShe kept her

    47、children digging holes.CShe served her children some tomatoes.DShe taught her children about gardening.22What does the underlined (画线的) word “appreciated” probably mean?ArefusedBthankedCorderedDeducated23What do you know about Mary White from the text?AShe found that teamwork was difficult.BShe went

    48、 on working in the garden alone.CShe still disliked the help from her children.DShe got to enjoy the time with her children.24Whats Mary Whites attitude (态度) towards sharing?AIt is useless.BIt is painful.CIt is meaningful.DIt is common.(2022四川内江中考真题)Some rich and beautiful ladies were sitting on the

    49、 bank of a river, enjoying their picnic. When they were washing their hands and feet in the clean water, they saw their reflections(倒影).Seeing their reflection in the water, they started to praise their own beauty. One of them said, “How beautiful my hands are!”Another woman said her hands were even

    50、 more beautiful. A third one said the same thing. Soon, an argument(争吵) broke out among them.They saw an old woman passing by. She was walking with the help of a stick and her clothes were dirty.Seeing her, one lady suggested asking the old woman about whose hands were the most beautiful. They all a

    51、greed. When the old woman came near, they showed her their hands and asked, “Who has the most beautiful hands?”The old woman said, “I am hungry and thirsty. Give me something to eat and then I will answer you.”They refused and asked her to go away.A poor woman saw all this. She went to the old woman

    52、 and made her sit comfortably. She opened her lunch box and shared her food and water. Then she helped wash the old womans hands and feet, while giving great comfort to her.After the old woman felt a little better, she went back to those rich ladies. Pointing to that poor woman, she said, “She has t

    53、he most beautiful hands.”All the ladies laughed. “What do you know about beauty?” At this, the old woman replied, “Beautiful hands belong to(属于) those who do good and serve the people who need help.”25Why probably did the rich ladies go to the river bank?AFor a picnic.BFor a praise.CFor a discussion

    54、.DFor a relaxation.26What caused the argument?ADirty clothes of the old woman.BReflections of the bank of the river.CRelationship among these rich ladies.DDisagreement on the most beautiful hands.27Which word best describes the poor woman?APoliteBKind.CHard-working.DGood-looking28Why does the writer

    55、 create this text?ATo tell a very funny story.BTo stop the ladies argument.CTo praise the old womans action.DTo show the true meaning of beauty.(2022黑龙江牡丹江中考真题)A few days ago, a friend gave me a restaurant gift card, and I picked a sunny Sunday afternoon to use it. It felt good taking my family to a

    56、 nice restaurant. The meal was delicious, and we all had a good time together. The gift card covered almost all of the check(账单). I reached into my wallet to get enough cash(现金) to cover the rest. I saw two bills(钞票) inside, a smaller one and a larger one. The smaller one would only cover the rest o

    57、f the check. The larger would also cover a nice tip(小费) for the waitress. I decided to pick the smaller one.At that time, my mind went back to 30 years ago. I was working as a cleaner in a restaurant much like this one. It was long hours of hard work for low pay. I always worried about how I could p

    58、ay the rent(房租).I blinked(眨眼晴) and was back in the present again, with my fingers touching the smaller bill in my wallet. I smiled, put it back and picked out the larger bill. I handed the gift card and the larger one to the waitress. “You keep the change(零钱),” I said with a smile and a happy heart.

    59、We are all one family in this world. Do your best to be kind. Do your best to be a good person.Choose the best choice from A, B or C according to the passage.29The writer took his family to the restaurant _.A30 years agoBat the end of the dayCon a Sunday afternoon30The underlined word “covered” in P

    60、aragraph 1 means _.A够付B偿还C赊欠31What was the writers job like in a restaurant 30 years ago?AHe worked long hours for low pay.BIt made him feel happy.CHe felt relaxed after long hours work.32At last the writer handed the waitress _ to pay for the meal.Athe gift card and the smaller billBthe gift card a

    61、nd the larger billCthe smaller bill and the larger bill33Whats the main idea of the passage?ATry to be an honest person.BWe should be responsible for our family.CShow our kindness and be a good person.参考答案:1C2C3A【导语】本文通过几年前作者送给一位女士柿子的事情告诉我们:当我们慷慨的时候,我们的生活会幸福得多。1细节理解题。根据“ She now lived in Boston, whe

    62、re she hadnt been able to find the fruit.”可知这位女士在波士顿几乎找不到柿子,故选C。2细节理解题。根据“The taste of the persimmon was valuable to her, reconnecting her with memories of her family.”(柿子的味道对她来说很有价值,使她与家人的回忆重新联系起来。)可知柿子使她想起了童年的记忆,故选C。3推理判断题。根据“The taste of the persimmon that I offered to the lady gives me more joy

    63、than all the ones I have eaten.”(我送给这位女士的柿子的味道比我吃过的所有柿子都给我带来了更多的快乐。)可知“给予就是接收”符合题意,故选A。4A5A6C7D【导语】本文是一篇记叙文,爱丽丝准备跟网上认识的艾拉一起去书店买书,但是父母不放心决定跟爱丽丝一起去,爱丽斯告诉了艾拉这件事,但是第二天艾拉并没有出现。作者通过这个故事告诉我们:必须注意网络安全,不能轻信任何人。4细节理解题。根据“She had saved up her money, and she was ready to buy the book this weekend.”和“what if it

    64、is just a kid named Ella who wants to buy a book with me?”可知,爱丽丝已经攒好了钱,准备这个周末买这本书。故选A。5词句猜测题。根据“I want you to have friends, but sometimes, people online arent who they say they are. And when youre online, you cant always tell. So I dont think its a good idea for you to meet this person.”可知,妈妈担心网上认识的

    65、人不安全,所以anxious的意思是“担心的,紧张的”,故选A。6推理判断题。根据“If Ella really is just a kid who wants to meet you in person, thats great. If not, .”可知,爸妈决定跟爱丽丝一起去,如果艾拉是个孩子就没事,但如果不是个孩子,爸妈会保护爱丽丝。故选C。7推理判断题。根据“The next day, Alice went to the bookstore with her mum and dad. When Ella never showed up and then disappeared fro

    66、m the chat room, Alice knew her parents were right. She was glad they were there to be with her.”可知,第二天艾拉没出现,也在聊天室里消失了,由此推知,我们必须注意网络安全,不能轻信任何人。故选D。8D9B10B11C【导语】本文是一篇议论文,讨论是什么让生活变得有意义。8推理判断题。根据“When people are open to appreciating (欣赏) such experiences, these moments may improve how they see their o

    67、wn life. We call this experiential appreciation (EA).”可知,当人们乐于欣赏这样的经历时,这些时刻可能会改善他们对自己生活的看法,我们称之为体验欣赏。选项D“你停下来欣赏路边的玫瑰”符合,故选D。9推理判断题。根据“Sometimes life enables us to experience small moments of beauty. When people are open to appreciating (欣赏) such experiences, these moments may improve how they see th

    68、eir own life.”可知,生活让我们体验到美丽的小瞬间,当人们乐于欣赏这样的经历时,这些时刻可能会改善他们对自己生活的看法。故选B。10段落大意题。根据“This focus on future outcomes makes it all too easy to miss what is happening right now. ”可知,我们经常忽略当下正在发生的一切。故选B。11主旨大意题。根据第三段“But we believe there is more to consider.”本文主要讨论有意义的生活的一个新的要素,故选C。12B13D14B15C16A【导语】本文是一篇记叙

    69、文,主要讲述了作者在山里开车时,往往走得很慢,一天早上和鹿的“对话”使作者感悟到我们应该放慢脚步,更充分地享受生活。12细节理解题。根据“I prefer to go slowly when I drive in the mountains of my home, because the forest scenery is beautiful no matter what the season is.”可知,作者在山里行驶慢的原因是森林的景色很美。故选B。13推理判断题。根据“I drove on smiling at the magic of this moment and thanked

    70、that I had been going slowly enough not to hit this beautiful creature.”可知,作者很感谢自己车开得慢,没有错失和鹿交流的美好时刻;故推知如果作者车开得很快,会后悔失去和鹿交流的机会。故选D。14推理判断题。根据“I drove on smiling at the magic of this moment and thanked that I had been going slowly enough not to hit this beautiful creature.”可知,作者很感谢自己车开得慢,没有错失和鹿交流的美好时

    71、刻,可推知作者是心存感激的。故选B。15词句猜测题。根据“Life is meant to be savored.”及本段语境可知,作者认为人们应该慢下来去享受生活,美好时刻应该被珍视,所以此处指应该品味生活。故选C。16最佳标题题。通读全文可知,本文作者认为我们的生活节奏应该慢下来,学会感受生活中的美好时刻;故“Enjoy Life”可作为本文标题。故选A。17A18D19D20A【导语】本文主要讲述了一位智者通过爬山教导自己的侄子不要放弃,稳扎稳打,终会成功的故事。17细节理解题。根据“During their talk, Keith said he was sad and worried

    72、 about his little progress in learning the guitar.”可知,Keith难过担忧是因为他的吉他技巧提升很慢。故选A。18细节理解题。根据“With great difficulty, Keith helped his uncle climb the hill. Sometimes he even carried the old man on his back.”可知,Keith试图用不同的方法把Ryan拉上来。故选D。19细节理解题。根据“ And today, said Ryan. you not only climbed here, but a

    73、lso dragged me up. ”可知,为了解决Keith的问题,Ryan在山顶上谈到了Keith在爬山方面的进步。故选D。20推理判断题。根据“ Instead of climbing Mount Impossible every day, you played on the smaller hills and became better at climbing. You became stronger. said Ryan. Mount Impossible became possible for you to climb while you werent even thinking

    74、 about it. ”可知,Ryan是说“Mount Impossible”不是一天就可以登上去的,就像罗马不是一天建成的。故选A。21A22B23D24C【导语】本文主要讲述了作者有五个孩子,作者喜欢园艺,在她的花园里种植跟多蔬菜和水果,平时孩子们都在花园里帮忙。21细节理解题。根据“For a long time, I guarded the garden of peace and quiet. When the children followed me into the garden, I would expect them to be out of sight. And I woul

    75、d hand out tasks.”可知,玛丽怀特给孩子们安排任务来使她的花园安静祥和。故选A。22词句猜测题。分析“Working as a team, we finished the job soon. I appreciated Josiah and kissed him, realizing that Id enjoyed working with him.”可知,作为一个团队,我们很快完成了这项工作,我很感谢乔赛亚,吻了他,意识到我很喜欢和他一起工作。此处appreciated的意思是“感谢,感激”。故选B。23细节理解题。根据“From then on, I enjoyed all

    76、 of the gardens beauties with the children.”可知,玛丽怀特享受和孩子们在一起的时光。故选D。24推理判断题。根据“because we knew that everything was better when shared”可知,玛丽怀特认为分享会更好,故选C。25A26D27B28D【导语】本文主要通过一些女人比较“谁的手最美”的故事,告诉我们:善良造就美丽。25细节理解题。根据“Some rich and beautiful ladies were sitting on the bank of a river, enjoying their pi

    77、cnic. ”可知,她们去河边是为了野餐,故选A。26细节理解题。根据“Another woman said her hands were even more beautiful. A third one said the same thing. Soon, an argument(争吵) broke out among them.”和“Who has the most beautiful hands?”可知,她们在争论“谁的手最美”,每个人都认为自己的手最美。故选D。27推理判断题。根据“The old woman said, “I am hungry and thirsty. Give m

    78、e something to eat and then I will answer you.”和“A poor woman saw all this. She went to the old woman and made her sit comfortably. She opened her lunch box and shared her food and water. Then she helped wash the old womans hands and feet, while giving great comfort to her.”可知,穷女人她打开午餐盒,分享食物和水。然后她帮老

    79、妇人洗了手和脚,同时给她很大的安慰,由此可见她是善良的。故选B。28推理判断题。通读全文,根据“Beautiful hands belong to(属于) those who do good and serve the people who need help.”可知,本文主要通过一些女人比较“谁的手最美”的故事,向我们展现了美的真谛:善良造就美丽。故选D。29C30A31A32B33C【导语】本文是一篇记叙文。短文讲述了作者带了一张礼品卡去饭店用餐。但在付账单时想到了自己的经历,于是决定付给服务员一笔可观的小费。因为我们都是世界上的一家人,因此尽我们最大的努力去善待他人。29细节理解题。根据

    80、“A few days ago, a friend gave me a restaurant gift card, and I picked a sunny Sunday afternoon to use it.”可知,作者在周日下午带着他的家人去了餐馆。故选C。30词句猜测题。分析“The gift card covered almost all of the check(账单). I reached into my wallet to get enough cash(现金) to cover the rest.”可知,作者从钱包里拿出足够的现金来支付剩下的钱,所以卡里的钱表示“够付”。故选A。31细节理解题。根据“It was long hours of hard work for low pay.”可知,作者30年前在餐厅做清洁工,工作时间长而工资却很低。故选A。32细节理解题。根据“I handed the gift card and the larger one to the waitress.”可知,把礼品卡和面额较大的那张钞票递给了服务员。故选B。33主旨大意题。本文主要介绍作者去饭店用餐的经历,告诉我们要尽我们最大的努力去善待他人。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题21 哲理感悟-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-833592.html
    相关资源 更多
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第3讲直线平面平行的判定及性质试题1理含解析20210316187.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第3讲直线平面平行的判定及性质试题1理含解析20210316187.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题2理含解析20210316186.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题2理含解析20210316186.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题1理含解析20210316185.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第2讲空间点线面的位置关系试题1理含解析20210316185.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第1讲空间几何体的结构三视图表面积和体积试题1理含解析20210316183.docx全国版2022高考数学一轮复习第8章立体几何第1讲空间几何体的结构三视图表面积和体积试题1理含解析20210316183.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题2理含解析20210316182.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题2理含解析20210316182.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题1理含解析20210316181.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第3讲基本不等式试题1理含解析20210316181.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题2理含解析20210316180.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题2理含解析20210316180.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题1理含解析20210316179.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第2讲二元一次不等式组与简单的线性规划问题试题1理含解析20210316179.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第1讲不等关系与一元二次不等式试题1理含解析20210316177.docx全国版2022高考数学一轮复习第7章不等式第1讲不等关系与一元二次不等式试题1理含解析20210316177.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第4讲数列求和及数列的综合应用试题1理含解析20210316175.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第4讲数列求和及数列的综合应用试题1理含解析20210316175.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题2理含解析20210316174.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题2理含解析20210316174.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题1理含解析20210316173.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第3讲等比数列及其前n项和试题1理含解析20210316173.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第2讲等差数列及其前n项和试题1理含解析20210316171.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第2讲等差数列及其前n项和试题1理含解析20210316171.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题2理含解析20210316170.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题2理含解析20210316170.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题1理含解析20210316169.docx全国版2022高考数学一轮复习第6章数列第1讲数列的概念与简单表示法试题1理含解析20210316169.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题2理含解析20210316168.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题2理含解析20210316168.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题1理含解析20210316167.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第2讲平面向量的数量积及应用试题1理含解析20210316167.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题2理含解析20210316166.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题2理含解析20210316166.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题1理含解析20210316165.docx全国版2022高考数学一轮复习第5章平面向量第1讲平面向量的概念及线性运算平面向量基本定理及坐标运算试题1理含解析20210316165.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题2理含解析20210316164.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题2理含解析20210316164.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题1理含解析20210316163.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第4讲正余弦定理及解三角形试题1理含解析20210316163.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题2理含解析20210316162.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题2理含解析20210316162.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题1理含解析20210316161.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第3讲三角函数的图象与性质试题1理含解析20210316161.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题2理含解析20210316160.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题2理含解析20210316160.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题1理含解析20210316159.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第2讲三角恒等变换试题1理含解析20210316159.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题2理含解析20210316158.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题2理含解析20210316158.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题1理含解析20210316157.docx全国版2022高考数学一轮复习第4章三角函数解三角形第1讲三角函数的基本概念同角三角函数的基本关系与诱导公式试题1理含解析20210316157.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第4讲定积分与微积分基本定理试题2理含解析20210316156.docx全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第4讲定积分与微积分基本定理试题2理含解析20210316156.docx
  • 全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第3讲导数的综合应用试题1理含解析20210316153.docx全国版2022高考数学一轮复习第3章导数及其应用第3讲导数的综合应用试题1理含解析20210316153.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1