专题43 自由填空-三年(2020-2022)中考真题英语分项汇编(全国通用).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题43 自由填空-三年2020-2022中考真题英语分项汇编全国通用 专题 43 自由 填空 三年 2020 2022 中考 英语 汇编 全国 通用
- 资源描述:
-
1、专题43 短文填空自由填空【2022年】(一)(2022山西中考真题)请阅读下面短文,根据语篇内容,在空白处填入恰当的单词,使短文通顺、连贯。每空一词。Kids Body LanguageDo you want to know your kids well? If so, just start with their body language.We all talk, but most of the talking is body language. You may not notice it, _35_ we use body language much more than we think
2、.Usually kids body language is the same _36_ adults, and sometimes it sends a different message. Here are some examples. Lets see what they mean.Not standing straightA kid _37_ doesnt stand straight may feel unhappy or just feel a bit down. He might not feel very good about himself, or _38_ might ju
3、st be thinking about something else! Its not always easy to say, and most of the time he wont tell you _39_ is the matter.My advice: if there are no health problems, dont care.Not looking you in the eyeA kid who doesnt look you in the eye may not believe in himself, or he may be afraid _40_ his elde
4、rs. He may also feel uncomfortable looking at anybody. There _41_ a few things that you can do. Try to do things with them that dont require looking at you. You could also pretend(假装) not to notice it.My advice: _42_ they are smart, friendly and polite, itll probably be OK.If you are interested _43_
5、 kids body language, welcome to my corner. We will talk more about it from 8:00 _44_ 9:00 p.m. on Monday.【答案】35but36as37who#that38he39what40of41are42if43in44to【解析】【导语】本文是一篇说明文,介绍孩子们的肢体语言,并针对不同情况给出一些建议。35句意:你可能没有注意到,但我们使用肢体语言的次数比我们想象的要多。前后两句构成转折关系,用but连接,故填but。36句意:通常孩子们的肢体语言和成年人的是一样的,有时它传递的是不同的信息。th
6、e same as“与相同”,故填as。37句意:一个不站直的孩子可能会感到不开心或只是感到有点沮丧。此处是定语从句,先行词是人,引导词在从句中作主语,用who/that连接,故填who/that。38句意:他可能对自己感觉不太好,或者他可能只是在想别的事情!结合前句中的“He”可知,此处也用he作主语,故填he。39句意:说出来总是不容易,大多数时候他也不会告诉你发生了什么事。此处是宾语从句,引导词在从句中作主语,表示“什么”,用what连接,故填what。40句意:一个不直视你眼睛的孩子可能不相信他自己,或者他害怕长辈。be afraid of“害怕”,故填of。41句意:有一些你可以做的
7、事情。此处是there be句型,时态是一般现在时,主语是复数a few things,故填are。42句意:我的建议是:如果他们聪明、友好、有礼貌,这可能是没问题的。“they are smart, friendly and polite”是“itll probably be OK”的肯定条件,用if引导条件状语从句,故填if。43句意:如果你对孩子的肢体语言感兴趣,欢迎来到我的角落。be interested in“对感兴趣”,故填in。44句意:我们将在周一晚上8点到9点详细讨论。from.to.“从到”,故填to。(二)(2022湖南岳阳中考真题)根据短文内容,在文中空格处填上一个恰当
8、的词,使短文完整、通顺。How does the tea plant grow? This term, some students got their answers in the schools rooftop(屋顶) garden. Many schools have built small gardens on their teaching buildings rooftop. Some students planted tea plants there. While taking _46_ of tea plants, they also did experiments to lear
9、n more about tea. How to _47_ egg soup and sandwiches? Some students learned to cook in an after-school cooking club. To parents _48_, their kids could cook some simple dishes in a short time. In the past, Chinese children were sometimes busier after school _49_ they had to take so many after-school
10、 classes. Now, students join all kinds of clubs. Why do students have free time to _50_ up their hobbies? Because China has introduced the “double reduction” policy(双减政策). It hopes to ease(减轻) students learning burden(负担) _51_ reducing homework and after-school classes. Students lives have changed a
11、 lot since the policy was carried out. On the one hand, their homework is clearly _52_ than before, they arent encouraged to buy workbooks(练习册) any more. Teenagers have more chances to get knowledge from the real life. This is a much better way than just hitting the books. On the other hand, student
12、s spend more time _53_ after-school clubs. They get lots of life skills from these colorful clubs and have enough time to relax and think for _54_. Its believed _55_ the “double reduction” policy makes a difference to students lives.【答案】46care47make48surprise49because50take51by52less53joining54thems
13、elves55that【解析】【导语】本文主要讲述了“双减政策”之后,孩子们课外生活和学习生活的变化。46句意:在照顾茶树的同时,他们也做实验来了解更多关于茶的知识。根据“Some students planted tea plants there.”可知,照顾植物,take care of“照顾”;故填care。47句意:怎样做鸡蛋汤和三明治?根据“egg soup and sandwiches”可知,制作鸡蛋汤和三明治;结合How to do,需要动词原形;故填make。48句意:令父母惊讶的是,他们的孩子可以在短时间内做一些简单的菜。根据“their kids could cook so
14、me simple dishes in a short time”可知,孩子们短时间内学会了简单的菜,父母很惊讶,to ones surprise“令人惊讶的是”;故填surprise。49句意:在过去,中国的孩子放学后有时更忙,因为他们要参加很多课外班。根据“they had to take so many after-school classes”可知,此句是前句的原因,because符合句意;故填because。50句意:为什么学生有空闲时间从事他们的爱好?take up“从事(某一种兴趣爱好)”,结合have time to do,需要动词原形;故填take。51句意:它希望通过减少家
15、庭作业和课外课程来减轻学生的学习负担。根据“reducing homework and after-school classes”可知,通过减少家庭作业和课外班来减轻负担,by“通过”符合句意;故填by。52句意:一方面,他们的作业明显比以前少了。根据“than before”可知,作业比之前少,less“更少”符合句意;故填less。53句意:另一方面,学生花更多的时间参加课外俱乐部。根据“after-school clubs”可知,参加课外俱乐部,结合spend sth doing sth,需要动名词,joining符合句意;故填joining。54句意:他们从这些丰富多彩的俱乐部获得了很
16、多生活技能,有足够的时间放松和独立思考。根据“have enough time to relax and think”可知,有时间独立思考,主语是they,其反身代词是themselves;故填themselves。55句意:据说,“双减”政策对学生的生活产生了影响。分析句子结构可知,是主语从句,需要that作引导词,故填that。(三)(2022重庆A卷中考真题)根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个最恰当的词,使短文完整、通顺。Miss Wang recently had a worrying experience.One morning, just as she arrived at
17、her _44_, Wang noticed some missed calls from her mother. “It must be something very important,” she thought to herself.Right away, she called her mother _45_ quite worriedly. To her surprise, Wang found her mother only wanted her charger (充电器), which Wang took to the office by mistake.When Wang hur
18、ried home from her office, she found her mothers _46_ was still 70% charged. And her mother was worried that it would run out of power as she continued using it.Now Wang realizes the seriousness of the problem. Her mother _47_ eight hours a day playing games, reading news and watching short videos o
19、nline. And her mother has problems like poor eyesight, headache and so on.This story is not special and Wangs mother is not _48_. She is just one in a growing population of the old who lose themselves in playing with phones. As the old have _49_ chances to join in social activities, a smart phone is
20、 the best way to kill time.But too much time on phone can cause many problems. “Be careful when using your phones, _50_ you will be easily fooled!” Although the old are always warned like this, online frauds (欺骗) still happen to them. Now there are more family problems. Action should be taken.For th
21、e old, they should control their screen time and get enough rest. The young, for their part, should often visit the old, and help them learn more about online safety so that they can _51_ themselves. Also, the young can do more activities with the old like talking, walking and traveling, or encourag
22、e them to learn something at the universities for the aged.【答案】44office45back46phone47spends48alone49fewer50or51protect【解析】【导语】本文通过王小姐和她母亲的经历告诉我们老人现在过度使用手机,这样会引起很多问题,所以作者建议年轻人要多拜访老人,老人也要多做一些其他活动。44句意:一天早上,她刚到办公室,就注意到她妈妈的一些未接电话。根据“When Wang hurried home from her office”可知她到达了办公室,office“办公室”。故填office。
23、45句意:马上,她很着急的给妈妈回了电话。根据“she called her mother.”以及上文可知,看到妈妈的未接电话,会回电话,call sb. back“给某人回电话”。故填back。46句意:王小姐从办公室赶回家时,发现妈妈的手机还有70%的电量。根据“she found her mothers.was still 70% charged”以及上文可知她妈妈的手机还有电,phone“电”,指她妈妈的手机,名词用单数。故填phone。47句意:她的母亲每天花八个小时玩游戏、阅读新闻和在线观看短视频。根据“eight hours a day playing games.”可知是花费时
24、间做某事,主语是人,用spend“花费”,描述一般情况,用一般现在时,主语是第三人称单数,谓语用第三人称单数。故填spends。48句意:这个故事并不特别,王的母亲并不是唯一的例子。根据“This story is not special”以及“She is just one in a growing population of the old who lose themselves in playing with phones”可知王小姐的母亲不是唯一的一个沉迷手机的例子,alone“单独的”。故填alone。49句意:由于老年人参加社交活动的机会较少,智能手机是打发时间的最佳方式。根据“a
25、 smart phone is the best way to kill time”可知他们用手机打发时间,因为他们参加社交活动的机会相较于年轻人来说更少,故此处用比较级,修饰可数名词复数用fewer“更少”。故填fewer。50句意:使用手机时要小心,否则很容易上当!根据“Be careful when using your phones.you will be easily fooled”可知此处是结构“祈使句+or+陈述句”,表示“用手机时要小心,否则很容易被欺骗”。故填or。51句意:对于年轻人来说,他们应该经常拜访老年人,并帮助他们更多地了解网络安全,以便他们能够保护自己。根据“he
26、lp them learn more about online safety so that they can.themselves”可知让老人了解网络安全,这样老人能保护自己,protect“保护”,情态动词can后加动词原形。故填protect。(四)(2022重庆B卷中考真题)根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个最恰当的词,使短文完整、通顺。As students, you should study hard. More importantly, you should study in a smart way. Try these methods below.Spaced Repet
27、ition According to Ebbinghaus, youll _44_ easily if you dont review in time. After you read your study material for the first time, youd better come back to it 6 hours later, then 24 hours later, 3 days later, 7 days later or even 14 days later and above. Repeat it _45_ least 5 times, and you can al
28、most remember everything. Jim Kwiks Technique(方法)According to Jim Kwik,an expert on reading and the memory, the key to understanding your reading material is to ask question. You can put a line down the _46_ of a piece of paper. On the left, take notes of key information,while on the right, write do
29、wn 3 kinds of questionshow, when and why. Among the questions, the most important _47_ is how you can use the key information. Connect it with the knowledge youve _48_ known. And think about what real life problems you can solve by using it. This helps to keep the information your mind.The Feynman T
30、echniqueStudies show students can understand what theyve learned better when they _49_ someone else. The Feynman technique includes 4 basic steps. First, study. Second, teach what youve just learned to someone with zero knowledge of the subject in _50_ words. Third, find out which parts you can expl
31、ain well and which parts you cant. Go back to the book and try to understand the topic once again. Fourth, repeat the steps above_51_ you can explain the topic without looking at the book. 【答案】44forget45at46middle47one48already49teach50other51until【解析】【导语】本文主要讲述了三种学习方法。44句意:根据艾宾浩斯的说法,如果你不及时复习,你很容易忘记
32、。根据“easily if you dont review in time”以及常识可知不及时复习容易遗忘,forget“忘记”,will后加动词原形。故填forget。45句意:重复至少5次,你几乎可以记住所有内容。根据“least 5 times”可知是至少5次,at least“至少”。故填at。46句意:你可以在一张纸的中间画一条线。根据“You can put a line down the.of a piece of paper. On the left.while on the right.”可知是在纸的中间画一条线,the middle of“的中间”。故填middle。47句
33、意:在这些问题中,最重要的是如何使用关键信息。根据“Among the questions, the most important”可知是最重要的问题,此处用one代指可数名词单数。故填one。48句意:将它与你已经知道的知识联系起来。根据“Connect it with the knowledge youve.known”可知是把问题和已经知道的知识联系起来,already“已经”,副词。故填already。49句意:研究表明,当学生教别人时,他们可以更好地理解他们学到的东西。根据“Second, teach what youve just learned to.”可知当学生教别人时,他们学
34、得更好,teach“教”,描述一般情况,用一般现在时,主语是they,谓语动词用原形。故填teach。50句意:其次,用其他的语言把你刚刚学到的东西教给对这个主题知识为零的人。根据“teach what youve just learned to someone with zero knowledge of the subject in.words”可知是用其他的话把自己学到的知识教给别人,other“其他的”,后加名词复数。故填other。51句意:第四,重复上面的步骤,直到你不用看书就能解释这个话题。根据“repeat the steps above.you can explain the
35、 topic without looking at the book”可知是重复这些步骤直到可以解释,until“直到”,引导时间状语从句。故填until。【2021年】A(2021湖南岳阳市中考真题)根据短文内容,在文中空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。No one can live without sleep. Experts believe that sleep is 1 food and water. Good health needs good sleep. Scientists have found that people who sleep for less than 6
36、 hours and a half at night are more often ill than people 2 sleep for 8 hours.How 3 hours do you sleep every night? Most students have less than 8 hours of sleep every night. Some teachers complain that a few students feel sleepy or even fall asleep in class. These students can 4 concentrate(集中注意力)o
37、n their study.Why are so many students short (缺少)of sleep? Recently, a reporter did a survey in No. 21 Middle School. The result shows that there are two main 5 about this problem. One is that students have too much homework at night. Some students have to 6 up late to finish their homework till 11:
38、00 p.m. The 7 reason is about the use of Internet. Some students are crazy about playing games on the phones.Many parents worry about this problem. The Ministry of Education (教育部)has paid more attention 8 this problem and required that students in primary schools should 9 at least 10 hours a day, 9
39、hours for junior high and 8 hours for senior high. Schools are expected to give less homework to students 10 that they can have more time to sleep.【答案】1like2who3many4not/hardly5reasons6stay7other8to9sleep10so【分析】本文是一篇说明文,讨论目前青少年的睡眠时间不够等问题。1句意:专家认为,睡眠就像食物和水。根据“No one can live without sleep.”可知,睡眠像食物和
40、水一样重要,be like“像”,故填like。2句意:科学家发现,晚上睡眠少于6个半小时的人比睡眠8个小时的人更容易生病。本句是定语从句,先行词是people指人,引导词在从句中作主语,故填who。3句意:你每晚睡几个小时?根据“Most students have less than 8 hours of sleep every night.”可知,此处对数量提问,hours是可数名词复数,how many多少,故填many。4句意:这些学生不能集中精力学习。根据“Some teachers complain that a few students feel sleepy or even
41、fall asleep in class.”可知,学生不能集中,用not/hardly表示否定,故填not/hardly。5句意:结果表明,造成这一问题的主要原因有两个。根据“Why are so many students short (缺少)of sleep?”可知,此处表示“原因”,可用reason表示,此前有two修饰,使用名词复数,故填reasons。6句意:有些学生不得不熬夜直到晚上11点才完成作业。stay up late“熬夜很晚”,用于have to do sth短语中,使用动词原形,故填stay。7句意:另一个原因是关于互联网的使用。根据“The result shows
42、that there are two main”可知,是两个原因,onethe other“一个另一个”,故填other。8句意:教育部已经对这个问题给予了更多的关注,要求小学生每天至少睡10小时,初中9小时,高中8小时。pay attention to“关注,注意”,故填to。9句意:教育部已经对这个问题给予了更多的关注,要求小学生每天至少睡10小时,初中生9小时,高中生8小时。根据“students in primary schools shouldat least 10 hours a day”可知,此处表示“睡觉”,可用sleep表示,should后加动词原形,故填sleep。10句意
43、:学校希望给学生少布置作业,这样他们就可以有更多的时间睡觉。“they can have more time to sleep”是目的,so that“以便,为了”,故填so。B(2021重庆中考真题)A study has been done at a university. Scientists divided a class into two groups. They made each group take notes 11 different ways. The first group took notes by hand. The second one did it on the
44、computer. The 12 of the study was to find out which method would help the students learn better. The scientists thought Group Two would win. But to their surprise, Group One did a better job. Since you take notes by hand, stick to it!Good notes can 13 to less stress(压力)when test time comes around. T
45、hen how can you improve your note-taking skill? The following advice can help you. Firstly, try to get yourself ready 14 class begins. Be familiar(熟悉的)with the material that you are going to learn. Make sure you have your notebooks and pens on the desk. Secondly, take notes wisely while listening in
46、 class. Many students become 15 taking notes and they may fail to follow the teacher. So it is important to know when to take notes. And remember to write down the key words and use shorthand(速记法) if necessary. Thirdly, check your notes after class. You can add some details(细节)yourself first. If the
47、re is still something missing, compare your notes with 16 . Do it with those who take notes carefully. These checks will also 17 your chances of understanding what youve written.Try the advice above. When you can take notes 18 than before, you will find your lessons easier and more enjoyable.【答案】11i
48、n12purpose13lead14before15busy16others17increase18better【分析】本文通过一项研究来证明记笔记的好处,本文着重介绍了如何提高记笔记技巧。11句意:他们让每个小组用不同的方法做笔记。此处表示“用不同的方法”,用介词in表示“用方法”,故填in。12句意:这项研究的目的是找出哪种方法能帮助学生更好地学习。根据“to find out which method would help the students learn better”可知,此处介绍这项研究的目的,purpose“目的”,根据“was”可知,此空应填名词的单数形式,故填purpos
49、e。13句意:好的笔记可以减少考试时的压力。根据“Good notes can to less stress(压力)when test time comes around”可知,此处表示“导致”,英文表达为lead to,情态动词can后接动词原形,故填lead。14句意:首先,在上课前做好准备。根据“try to get yourself ready class begins”可知,是在上课前做好准备,故填before。15句意:许多学生变得忙于记笔记,他们可能不能跟上老师。根据“they may fail to follow the teacher”可知,学生忙着记笔记以至于跟不上老师讲的
50、内容,be busy doing sth“忙于做某事”,故填busy。16句意:如果还缺少什么,把你的笔记和别人的进行比较。此处表示把你的笔记和其他人的笔记进行比较,others“其他人”,用名词所有格表示“其他人的笔记”,故填others。17句意:这些检查也会增加你理解你所写内容的机会。根据“These checks will also your chances of understanding what youve written”可知,在检查笔记的过程中,也是增加了理解自己所记的内容的机会,increase“增加”,will后接动词原形,故填increase。18句意:当你能记笔记比以
51、前更好,你会发现你的课更容易和更愉快。根据“than”可知,此处应填比较级,根据“you will find your lessons easier and more enjoyable”可知,笔记比之前记得更好了,会发现课程很容易,用副词的比较级better修饰动词take notes,故填better。C(2021重庆中考真题)Nowadays we often work as a team. By leading a group of people can be difficult. People want team leaders they can trust. Would you l
52、ike to be a good leader? Heres some 19 for you.Ask to know your teamLearn about each person on your team. You cant be a successful leader 20 you know your team. Be a “learner” instead of a “knower” as you dont have all of the answers. Try to get close to them by 21 questions. For example as you pass
53、 someone, you can ask, “Hi! Do you enjoy doing these projects?” or “Do you have any ideas about how to do it better?”Talk to your teamBe as active as you can when you stay with your team. Its a good practice to talk 22 with everyone on your team. Tell them what youre thinking about and what new proj
54、ects youre considering. The more you talk to them, the more comfortable they will feel when they give you their opinions. 23 to your teamLet your team feel youre a good listener. Whenever they have problems at work or at home, listen to what they want to say. Be patient and 24 trying to interrupt(打断
55、)them. Make your team feel they can talk to you. Care about your team.Show your team you care about them as 25 are friends. People will work harder for their leaders if they feel they are really cared about. If someone comes to you 26 a problem, always be ready to help. That will make your team trus
56、t and respect you more.【答案】19advice20unless21asking22activly23Listen24never25they26with【分析】本文是一篇说明文,向我们介绍做一个好领导的建议。19句意:这是给你的一些建议。根据后文介绍可知,是给出建议,根据“Heres”可知,用不可数名词advice,故填advice。20句意:除非你了解你的团队,否则你不可能成为一个成功的领导者。分析“You cant be a successful leaderyou know your team.”可知,此处表示“除非”,用unless引导条件状语从句,故填unles
57、s。21句意:试着通过提问来接近他们。根据“Try to get close to them byquestions.”可知,此处表示提问,用ask表示,用在介词by后,使用动名词作宾语,故填asking。22句意:积极地与团队中的每个人交谈是一个很好的练习。根据“Be as active as you can when you stay with your team.”可知,此处表示“积极”,在句中修饰动词talk,使用副词形式activly,故填activly。23句意:倾听你的团队。根据“Let your team feel youre a good listener.”可知,此处表示“
58、倾听”,用listen表示,在句首大写首字母,故填Listen。24句意:要有耐心,不要试图打断他们。分析“Be patient andtrying to interrupt(打断)them.”可知,此处表示否定含义,可用never表示,故填never。25句意:向你的团队显示你像朋友一样关心他们。分析“Show your team you care about them asare friends.”可知,此处指“他们”,在句中作主语,用主格they,故填they。26句意:如果有人找你有问题,随时准备帮助他。根据“If someone comes to youa problem, alwa
59、ys be ready to help.”可知,此处表示伴随,可用介词with表示,故填with。【2020年】2020年中考真题英语分项汇编专题19 短文填空考点2自由填空Passage 1(2020 重庆市A卷)根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。We all want to live the life we dream of. However, at times, some negative (消极的) ideas may stop us. Hope the following suggestions can help to ignore those_54
60、_ and go ahead.Do What We Can ControlOne thing we can control is doing what we caneating healthily, exercising, reading and getting enough sleep. Doing the right things can help_55_ to achieve the most happiness. Also, it can make us move on in the_56_direction. However, we should also accept that t
61、here are many things we cant control.Take Calculated (预料到的) RisksSuccess doesnt come_57_risks. We all have to take risks in life, but try to make sure those risks are calculated. For example, you are working at a job that you hate, and you are dreaming of giving it up and _58_ your own business. The
62、 thought is a start. But one day, you cant stand your job any more, so you leave it even though you havent really had a plan. This is such a big risk that it will probably make you_59_want to take a risk again. So just start with a small risk.Dont Be Afraid of FailureThomas Edison is one of the grea
63、test inventors in history. However, he_60_many times. Did you know Edison created an electric pen? A ghost machine? Probably not. Well, thats because they were complete failures. But those failures put him one step_61_to success. Think of failures as milestones (里程碑) towards success.【文章大意】 我们都想过我们梦想
64、的生活,但有时候一些消极的想法会阻止我们前进。这篇短文中作者给我们提出了一些建议,告诉我们如何对待这些消极想法,让我们的生活继续前行,从而实现我们的梦想。54. ideas【解析】句意:希望下面的建议能帮助你忽略这些想法,继续前行。上句话“However, at times, some negative (消极的) ideas may stop us.”提到,一些消极的想法会阻止我们前进,这句话是告诉我们如何忽略那些想法,该空指代的是ideas。故答案为ideas。55. us【解析】句意:做正确的事情可以帮助我们获得最大的幸福。根据上句话“One thing we can control i
65、s doing what we can”可知,这个建议是让我做我们能做到的事情,使用的是第一人称we来叙述的,因此这里表示“可以帮助我们”,在句中作宾语,应用宾格形式。故答案为us。56. right【解析】句意:同时,它可以让我们朝着正确的方向前进。根据上文“Doing the right things can help _ to achieve the most happiness. Also, it can make us move on in the _ direction.”可知,这两句话介绍的是做正确的事情的好处。结合常识,我们做正确的事情,就能使我们朝着正确的方向前进,故答案为r
66、ight。57. without【解析】句意:成功不是没有风险的。根据这一段的标题“Take Calculated (预料到的) Risks”以及下文“We all have to take risks in life”可知,我们要接受风险。因此这句话是表示“没有风险成功就不会到来”,这里考查without,是一个介词,意为“没有”,符合语境。故答案为without。58. starting【解析】句意:例如,你正在做一份你讨厌的工作,你梦想着放弃它,开始自己的事业。根据句意“you are working at a job that you hate, and you are dreamin
67、g of giving it up”,你讨厌你的工作,想要放弃它,根据常理,下面应该是开创自己的事业。start开始,是一个动词,符合语境。该空与前面的giving it up并列,也应用动名词形式。故答案为starting。59. never【解析】句意:这是一个很大的风险,可能会让你永远不想再冒险。根据上文“But one day, you cant stand your job any more, so you leave it even though you havent really had a plan.”可知,在没有计划之前,就放弃了你的工作,这种冒险是不可取的,其结果是会让你永
68、远不想再冒险。never“永远不,从不”,是否定副词,符合语境。故答案为never。60. failed【解析】句意:然而,他失败了很多次。这一段的标题是“Dont Be Afraid of Failure”“不要害怕失败”,文章以爱迪生为例,告诉我们即使伟大的人也经历了很多失败。根据句子结构可知,该空是句子的谓语动词,考查fail,且应用一般过去时态,这里填过去式。故答案为failed。61. closer【解析】句意:但这些失败让他离成功又近了一步。句子But表示转折,因此这里是想要告诉我们,失败并不是没有任何意义的,它是我们走向成功的里程碑。这里考查close to“离近”,且根据语境,
69、失败的经历让我们离成功更近了,应用比较级形式。故答案为closer。Passage 2(2020 重庆市B卷)根据下面短文内容, 在短文的空格处填上一个恰当的词, 使短文完整、通顺。Its normal for the human mind to wander(走神). So many things may fill your mind and pull your thoughts in different directions. This isnt always _54_. Sometimes a wandering mind can lead to a new creation. Howe
70、ver, wandering thoughts can also stop you _55_ getting things done, keep you up at night, or hurt your health. Dont worry. Try the following practice. Doing Exercise and ActivitiesSlow down and let your mind focus(专注) on your breathing. By controlling your breathing, you bring your _56_ to work toge
71、ther with your body. Once you lose interest in what youre doing, you can take a break from it. Go for a walk, do some exercise, take a shower or even lie down and think about_57_. These activities help a lot. Focusing on Tasks Youre DoingDo one task at a time, it wont slow you down. Instead, it keep
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-835337.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
浙江省杭州市塘栖中学苏教版高中语文必修四课件:第三专题 蜀道之难译文 .ppt
