中考一轮复习之阅读理解 之 解题技巧.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 中考一轮复习之阅读理解 解题技巧 中考 一轮 复习 阅读 理解 解题 技巧
- 资源描述:
-
1、中考一轮复习之阅读理解 之 解题技巧命题动向1. 加大阅读考查2. 每小题2分,突出阅读的重要性3. 体现文化元素4. 测试的内容包括短篇故事、网络信息、杂志报道、统计图表等,包含生活中方方面面的话题。5. 考查考生根据材料提供的线索和情境要求,获取信息,分析和理解信息,并结合新获得的信息和自己原有的知识和经验进行综合判断后重新表达信息的能力。常见困境1. “读不懂”&“做不完” 词汇、语法、长难句理解长难句理解 As the plane moves up, the change in air pressure reduces one third of the sensibility of o
2、ur taste buds. So our taste buds become senseless. A science fiction flying car looks like a normal car, but it is an aircraft that anybody can fly directly from any place to another without using roads or runways. Building a single umbrella, which is big enough to cover the whole earth, seems to be
3、 impossible. The dancer said she had had a terrible time herself and knew what people needed most, so she decided to come and offer help. 寻找 主句 谓语动词 主干结构常见困境2. “读懂了,做不对”3. “读过一遍好像没读”提高阅读效率1. 先读题还是先读文章2. 正确对待题目和选项3. 文章类型4. 问题类型常考文章类型1. 应用文2. 说明文3. 议论文4. 记叙文应用文 关键点 主题 细节构成 关注 标题 导语 表格框架应用文Welcome to t
4、he Art Museum!Youve just stepped into one of the worlds greatest collections of art, covering centuries of human creativity from around the world. With thousands of works on show, you may wonder how to start your visit, but we are here to help. On the back of this Visitor Guide, youll find direction
5、s to some must-see works in our collectionthe “dont miss” list for the Art Museum. Its a great choice to start if you are new to the museum.The following pages include a clear floor plan of the museum and its collections. But because we have several buildings, the overlook(鸟瞰图) below might be helpfu
6、l. Enjoy your visit and feel free to ask for help and directions at any point during your stay.例题u 无标题Emma has just finished travelling alone in Europe. Are you interested in her journey? Lets read some of her travel diaries.u 无标题u 无导语说明文 关键点 主体 所涉主题 关注 首段 逻辑衔接词说明文Many people travel to different pla
7、ces in the world by air. Usually it takes a long time, perhaps half a day, for passengers to stay in the plane. So airlines(航空公司)offer passengers food. But it is common that they feel bad about food taste. Do you agree? To solve this problem, airlines try hard to improve their food. They would like
8、to do so because they dont want to lose customers. However, according to scientific research, part of the reason why plane food tastes bad is that at high altitude(海拔)we cannot taste as things as well as we do on the ground. Also scientists have found that our noses become very dry even before a pla
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
