九年级英语上学期末培优检测(尖子生专用B)-2023-2024学年九年级上学期期末考点大串讲(牛津译林版)(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 九年级 英语 上学 期末 检测 尖子 专用 2023 2024 学年 学期 考点 串讲 牛津 译林版 解析
- 资源描述:
-
1、九年级英语上学期末培优检测(尖子生专用B)测试时间:90分钟 满分:140分学校:_姓名:_班级:_考号:_选题说明:本试卷难度系数约0.4,只适合尖子生考前查漏补缺使用。一、听力选择(共20分)1How much will the woman pay for a double room on Wednesday?A$16.B$32.C$64.【答案】B【原文】W: Id like to order a double room next week. How much is it?M: Sixty-four dollars at weekends, and half on weekdays.2W
2、hy didnt the woman enjoy the dance party?AShe didnt meet Eric.BShe didnt like Eric.CShe wasnt invited.【答案】B【原文】M: Did you enjoy the dance party?W: No, and if I am invited again, I shall refuse to dance with Eric.3What does the girl mean? ABen cant be trusted.BBen likes to make promises.CBen will go
3、on a trip with others.【答案】A【原文】M: Ben promised me a trip to New York for vacation.W: Dont expect too much from him. Youd better go with others.4When did the murder happen? ABetween 7:00 a.m. and 10:00 a.m.BBetween 7:00 p.m. and 10:00 p.m.CBetween 10:00 a.m. and 7:00 p.m.【答案】B【原文】W: When did the murd
4、er take place?M: The police report says it happened between 7:00 p.m. and 10:00 p.m.5What is Miss Green like? ACreative.BActive.COrganized.【答案】C【原文】W: What do you think of Miss Green?M: Shes a good manager. She plans all her work very well.6What does the man think of himself?AHe is very active.BHe i
5、s clever.CHe likes warmth.【答案】B【原文】W: Why do you like the yellow cap?M: Because yellow represents wisdom.7Why did Jane refuse to go to the party? ABecause she disliked Joey.BBecause she had to attend a meeting.CBecause she had to buy some medicine.【答案】B【原文】M: I heard Joey invited Jane to the dinner
6、party, but Jane refused.W: Yes. She had to attend an important meeting about medicine.8How old is Lucy? AFour years old.BFive years old.CSix years old.【答案】A【原文】M: How old is Lucy? Is she old enough to go to school this year?W: No, she is only four. She will go to school next year.M: Really? She look
7、s already five.听一段对话,回答下列小题。答题完毕,请等待“嘀”的信号,进入下一篇短文。9How does Daniel feel about the sports meeting tomorrow?AExcited.BTired.CSurprised.10Which event will the girl take part in?AThe 800-metre race.BThe 100-metre race.CThe high jump.【答案】9A 10C【原文】W: Are you excited about the sports meeting tomorrow, Da
8、niel?M: Yes, I really hope our class can do well. W: Are you going to take part in any games? M: Ill take part in the 800-metre race. W: Youre good at that. I remember that you won it last year. Good luck! M: Thanks. I hope I can also do well this year. What about you? W: Ill take part in the high j
9、ump. M: I hope we both will win. Then our class can get the highest score in the whole school.听对话,回答以下各小题。11How many favourite programs has Roses father found?AOnly one.BTwo.CThree.12What program is on Channel 8?AA concert.BAn English film.CA TV play.【答案】11B 12C【原文】W: Dad, what are you doing now?M:
10、Im trying to find our favourite program.W: Have you found it?M: Yes. Ive found two programs, but I cant decide which is more enjoyable.W: Which channels are they on?M: One is on Channel 3. Its a concert of popular music. The other is a TV play on Channel 8. Its an interesting story about a small vil
11、lage in North China. Which one do you prefer, Rose?W: The concert. I think we can see many pop stars in this program.M: OK. Lets sit down and watch it.听短文,回答下列小题。Increasing the vocabulary of building up vocabularyCommunicate with others better Be useful to your studyAdvice on remembering new wordsRe
12、member the words by them Learn words through readingMake of the new words13AAdvantagesBDisadvantagesCWays14ArecitingBunderstandingClearning15AmeaningsBnotesCdialogues【答案】13A 14B 15B【原文】When you learn a foreign language, vocabulary is very important. The more words you know, the better you will maste
13、r the language. There are two advantages of building up your vocabulary. One is that you can communicate with others better. The other is that its useful to your study. It helps you learn more quickly. If you want to enlarge your vocabulary. Heres some advice on how to remember new words. First you
14、should remember the words by understanding them. Second, you can learn words through reading. Try to read more books. Third, its a good habit to make notes of the new words you meet while reading.听短文,回答下面小题。16Mr Smith was paid more money than his workmates because he _.Asaved everythingBwas miserlyC
15、was an able worker17Mrs Smith was _ when she heard the bad news.Awatching TVBdoing some cleaningCcooking supper18Mr Smith _ in an accident.Agot hurtBlost his lifeClost his job19Mrs Smith began to cook supper at _.Ahalf past fourBfiveCfour20Mrs Smith became angry because she _.Acouldnt see her husban
16、d before he diedBwasnt told about the bad news before she cooked supperCdidnt know if her husbands last words were real【答案】16C 17C 18B 19A 20B【原文】Mr Smith worked in a factory. He was an able worker and could get more money than his workmates. His wife was able too. She did all the housework and took
17、 good care of their children. They were never worried about food or clothes. But they were not generous and tried to save everything. Their family wore old and broken clothes. Mr Smith always walked to work, and the children on foot.One afternoon, while Mrs Smith was cooking supper, she heard the be
18、ll. A man said on the phone. “Im sorry to tell you some bad news. Your husband died in an accident.”The woman hardly believed her ears. “When did it happen?” she shouted sadly.“At four, Mrs Smith.”“Its half past five!” the woman said unhappily. “Why didnt you tell me about it an hour ago? Ive cooked
19、 supper for him!”“Everything was confusing here at that moment, and all of us didnt remember it.” “What were his last words?”“He asked us to retell you he wouldnt go back for supper!二、单项选择(共15分)21The film is worth seeing _ second time as it reminds me of _ happy old days I spent in the country.Athe;
20、 /Ba; theCa;/Dthe; the【答案】B【详解】句意:这部电影值得再看一次,因为它让我想起了我在乡村度过的快乐时光。考查冠词。a表示泛指,用于以辅音音素开头的单词之前;an表示泛指,用于以元音音素开头的单词之前;the定冠词,表示特指等。根据句意,空二后名词有定语从句修饰,应是表示特指,故应用定冠词the,排除A和C;根据后句“as it reminds me ofhappy old days I spent in the country.”可知,应是这部电影值得再看一次,故应用“a+序数词”结构,表示“再一、又一”。故选B。22Reading Corner in our sch
21、ool has made it _ for us to experience the pleasure of reading than before.AeasierBeasyCeasilyDmore easily【答案】A【详解】句意:我们学校的阅读角让我们比以前更容易体验到阅读的乐趣。考查形容词比较级。根据“than”可知应该用比较级,排除BC选项;空前的it作形式宾语,结构为:动词+it+形容词+for sb to sth,所以此处应用形容词比较级,故选A。23 Could you hand in your homework before 5 oclock? What? I think _
22、 impossible to do so many exercises in two hours.AwhatBthisCthatDit【答案】D【详解】句意:你能在5点之前交作业吗?什么?我认为在两个小时内做这么多的练习是不可能的。考查固定句型。本句是固定句型“动词+ it + adj.(宾补)+ 不定式(动名词或从句)”结构,缺了形式宾语it;根据句意结构,可知选D。【点睛】当不定式、动名词、从句等复杂成分用作宾语且其后跟有宾语补足语时,通常会在宾语补足语前使用形式宾语,而将真正的宾语移至句末。其基本结构为“动词+it+宾语补足语+不定式(动名词或从句)”。再如:I think it bes
23、t that you should stay here. 我认为你最好住这儿。24Do you know any _ in which people can win prizes by answering questions?Yeah, Super Brain is just one of them.Achat showsBdocumentariesCdrama seriesDgame shows【答案】D【详解】句意:你知道有什么通过回答问题来赢得奖品的游戏节目吗?是的,超级大脑就是其中之一。考查名词短语。chat shows访谈节目;documentaries纪录片;drama serie
24、s连续剧;game shows游戏节目。由问句“win prizes”可知,此处表示“游戏节目”。故选D。25Im afraid I can not solve the maths problem. It is _ my ability. Dont lose heart.AbeyondBaboveCwithoutDover【答案】A【详解】句意:恐怕我解不出这道数学题。这超出了我的能力。别灰心。考查介词辨析。beyond超过;above在上面;without没有;over在上方。根据“Im afraid I can not solve the maths problem.”可知,这道数学题超出
25、了我的能力。故选A。26How about your work?Terribly difficult! Suppose someone give you a box and ask you to describe _ whats inside without opening it.AmostlyBexactlyCwidelyDclosely【答案】B【详解】句意:你的工作怎么样?太难了!假设有人给你一个盒子,要求你在不打开盒子的情况下准确地描述里面的东西。考查副词辨析。mostly主要地;exactly精确地,准确地;widely广泛地;closely紧密地。由“Suppose someone
26、 give you a box and ask you to describe whats inside without opening it”可知,此处是以盒子为例,在不打开的情况下准确描述里面的东西,表达工作非常困难。故选B。27Millie should the time table if she wants to find out the exact time when the flight to Beijing leaves.AskimBscanCpredictDguess【答案】B【详解】句意:如果Millie想知道去北京的飞机起飞的准确时间,她应该浏览一下时刻表。考查动词辨析。s
27、kim浏览;scan细看;predict预测;guess猜。根据“if she wants to find out the exact time when the flight to Beijing leaves.”可知,如果想知道确切的时间,就要细看这个时间表。故选B。28As a teacher, Miss Lins work _ teaching her students to learn knowledge.Adepends onBgoes furtherCgoes beyondDgoes away【答案】C【详解】句意:作为一名教师,林老师的工作不仅仅是教学生学习知识。考查短语辨析。
28、depends on依靠;goes further更进一步;goes beyond超过;goes away走开。根据“ teaching her students to learn knowledge”可知,教师的工作超过了教授知识。故选C。29Can you tell me when the Boeing 737 MAX planes will be allowed to fly again, sir? Im afraid its still_ to talk about that. Well see.Alate enoughBearly enoughCtoo lateDtoo early【
29、答案】D【详解】句意:先生,你能告诉我波音737 MAX飞机什么时候可以再次起飞吗?恐怕现在谈论这个还为时过早。我们拭目以待。考查形容词辨析和副词短语。late enough足够晚了;early enough及早;too late为时已晚;too early为时过早。根据“Im afraid”以及“Well see”可知,这是一般将来时,说明事情还没有发生。所以此处应是谈论这个还为时过早,tooto表示“太而不能”。故选D。30Gina and I are good friends. If she doesnt agree on the plan, _.Aso do IBneither do
30、ICso will IDneither will I【答案】D【详解】句意:吉娜和我是好朋友。如果她不同意这个计划,我也不会同意。考查倒装句以及时态。so do I我也同意;neither do I我也不同意;so will I我也将同意;neither will I我也将不同意。句子是if引导的条件状语从句,遵循主将从现原则,根据“she doesnt agree”可知,从句为一般现在时,则主句应用一般将来时,排除A和B;根据“If she doesnt agree on the plan”可知,此处是指她不同意这个计划,我也不同意,用结构neither will I。故选D。31_ fun
31、 we had at the party last night!Yes. It was _ exciting party that I would never forget it.AWhat a; soBHow; suchCWhat; such anDHow a; so an【答案】C【详解】句意:昨晚我们在聚会上玩得很开心!是的。 这是一个令人激动的聚会,我永远不会忘记它。考查感叹句以及such.that引导的结果状语从句。感叹句一般有两种结构:what +(a/an)+形容词+名词+主语+谓语,名词是复数或不可数名词时,不加a/an。how+形容词+主语+谓语。第一个句子是感叹句,中心词是
32、不可数名词fun,所以用what引导,不加a;第二个句子是结果状语从句,根据“exciting party”可知此处用结构“such+a/an adj. +n.+ that从句”。故选C。32The books _ where I _ them a few days ago.Alay; layBlaid; had laidClied; had laidDare still lying; laid【答案】D【详解】句意:书还在我几天前放的地方。考查动词辨析和动词时态。lie作“撒谎”讲时,其过去式和过去分词都为lied,现在分词为lying;lie作“位于,平躺”讲时,其过去式为lay,过去分词
33、为lain,现在分词为lying;lay放置,产卵,其过去式和过去分词都为laid,现在分词为laying。结合语境可知,第一空表示书现在位于某处,应用表示“位于”的现在进行时表示,其结构为:am/is/are lying,主语“The books”为复数形式,故be动词应用are。又结合时间状语“a few days ago”可知,第二空表示过去放置书的动作,应用表示“放置”的过去式laid,符合语境。故选D。33The teenagers think the professors advice is worth _ and of some _.Ataking; helpfulBgiving
34、; helpClistening; useDtaking; help【答案】D【详解】句意:青少年们认为教授的建议值得采纳,也有一定的帮助。考查非谓语动词和名词。taking采纳;giving给予;listening倾听;helpful有帮助的;help帮助;use使用,用途。根据“the professors advice is worth.”可知,青少年们认为教授的建议值得被采纳,be worth doing“值得被做”,故空一填taking;be of some help“有帮助”,故空二填名词help。故选D。34If I dont know _, I will write to Si
35、gmund Friend for help.Awho to talkBwho to talk toCwho I should talkDwho should I talk to【答案】B【详解】句意:如果我不知道该和谁说话,我会写信给Sigmund Friend寻求帮助。考查特殊疑问词+动词不定式。根据“If I dont know.”可知,此空成分是宾语,talk to sb“对某人说话”,talk是不及物动词,介词to不能省略,故AC错误;D选项是who引导的宾语从句,语序应该是陈述语序,故D错误。故选B。35Which of the following correctly joins t
36、he two sentences “This is Simons new bike. His father bought it yesterday”?AThis is Simons new bike that his father bought yesterday.BThis is Simons new bike what his father bought yesterday.CThis is Simons new bike that his father bought it yesterday.DThis is Simons new bike which his father bought
37、 it yesterday.【答案】A【详解】句意:下面哪个选项正确地连接了这两个句子“这是西蒙的新自行车。他爸爸昨天买的。”考查定语从句。分析句子可知,先行词bike指物品,关系词用which/that引导;bike在从句中作宾语,所以从句中不能出现it,A选项“这是西蒙爸爸昨天给西蒙买的自行车。”符合。故选A。三、完形填空(共15分)A picture of 17-year-old Zhang Guimei has gone viral(疯传) on Chinas social media. The 36 young girl with black-rimmed glasses and t
38、wo short braids is beaming brightly into the camera. Did she know, then, that she would 37 up to be the much respected founder and president of the Huaping High School for Girls in Lijiang, Southwest Chinas Yunnan province? People are deeply 38 by the fresh-faced girl in the picture, which is very d
39、ifferent from Zhangs now aged 39 people know very well, as it tells a story of a woman who has devoted her life to pushing for the development of 40 and fighting poverty(贫困) in the countryside. Born in Northeast Chinas Heilongjiang Province in 1957, Zhang traveled to 41 at the age of 17 and has been
40、 helping girls from poor areas get education for over 40 years. With the support of the Party and the government, she helped set up the countrys first senior high school to offer free education for girls from poor families. The school provides free education for girls who would otherwise have been u
41、nable to continue their studies after 42 their nine years of compulsory education. 43 she had serious health problems, Zhang Guimei took morning classes with students for l2 years. She has 44 added up 110,000 kilometers visiting her students families over the years. Most of her money was spent on st
42、udents. Since the school opened in 2008, it has 45 more than 1, 800 students attend universities and colleges. “I was built to be a 46 , not a creek, rising to the high peaks(山峰) with the small valleys at my feet. I was born to be 47 , not worthless, standing on the shoulders of the giants, the pett
43、y cowards(儒夫) 48 me. “The motto of Huaping High School or Girls is also what Zhang Guimei always tries to follow. Zhang Guimei received an award for being one of Chinas inspiring role models by TV program Touching China2020 this year. And the President Xi Jiping 49 an award to Zhang Gumei during a g
44、rand gathering to mark the nations achievements in helping reduce poverty and praise excellent poverty 50 at the Great Hall of the People in Beijing.Zhang Guimei is a common person but she is also a national hero.36AamazingBsmilingCexcitingDinteresting37AcomeBgrowCcheerDturn38AtouchedBworriedCrememb
45、eredDadvised39AarmBeyesChandDface40AinvitationBdonationCeducationDtranslation41AHunanBJiangsuCYunnanDAnhui42ApreparingBcompletingCsupportingDpaying43AAlthoughBButCBecauseDSo44AsometimesBneverCalsoDseldom45AfoundBpromisedCheardDseen46AmountainBbuildingCtowerDbridge47AbeautifulBkindCgreatDfamous48Abef
46、oreBbelowCbesideDover49AdonatedBsentCshowedDpresented50AfightersBdirectorsCengineersDinventors【答案】36B 37B 38A 39D 40C 41C 42B 43A 44C 45D 46A 47C 48B 49D 50A【详解】本文讲述了云南省丽江市华平女子中学备受尊敬的创始人和校长张桂梅,她奉献自己的一生,为农村教育做出了重大贡献。36句意:这个戴着黑框眼镜,梳着两条短辫子,面带微笑的年轻女孩对着镜头容光焕发。amazing令人惊奇的;smiling微笑的;exciting使人兴奋的;interes
47、ting有趣的。根据空后“is beaming brightly into the camera”可知对着镜头容光焕发,结合图片中的女孩正在微笑可知,此处用“smiling”符合语境。故选B。37句意:她知道自己长大后会成为中国西南部云南省丽江市华平女子中学备受尊敬的创始人和校长吗?come来;grow成长;cheer欢呼;turn转变。根据空后的up及句意可知,此处是表达“成长,长大”grow up。故选B。38句意:人们被照片中的面带稚气的女孩深深感动了。touched感动;worried担心;remembered记住;advised建议。根据空前的deeply及空后“by the fre
48、sh-faced girl”结合张桂梅的事迹可知,此处是表达被女孩感动。故选A。39句意:这与人们熟知的张桂梅现在的面孔非常不同,因为它讲述了一个为推动教育发展和农村扶贫而奉献一生的女人的故事。arm胳膊;eyes眼睛;hand手;face脸,面孔。根据前面“by the fresh-faced girl in the picture”结合本句非限定性定语从句“which is very different from Zhangs now aged”可知,此处是说“现在的面孔”不同于图片中的面孔。故选D。40句意:因为它讲述了一个为推动教育发展和农村扶贫而奉献一生的女人的故事。invitati
49、on发明;donation捐赠;education教育;translation翻译。根据前面说张桂梅是云南省丽江市华平女子中学的创始人和校长,结合空前的“the development of”可知,此处是说她为推动“教育”发展和农村扶贫而奉献一生。故选C。41句意:17岁时,她就去了云南,40多年来,她一直在帮助贫困地区的女孩接受教育。Hunan湖南;Jiangsu江苏;Yunnan云南;Anhui安徽。根据前文说张桂梅是云南省丽江市华平女子中学的创始人和校长,结合后文“at the age of 17 and has been helping girls for over 40 years.
50、”可知,此处是说她去了云南。故选C。42句意:学校为女童提供免费教育,否则她们将无法在完成九年义务教育后继续学业。preparing准备;completing完成;supporting支持;paying付款。根据空前“The school provides free education for girls”及空后“their nine years of compulsory education”可知,此处是说在完成九年义务教育后,学校为女童提供免费教育。故选B。43句意:尽管她有严重的健康问题,张桂梅还是和学生们一起上了十二年的早自习。Although尽管,虽然;But但是;Because因为
51、;So所以。根据“she had serious health problems,”与“ Zhang Guimei took morning classes with students for l2 years.”之间存在让步关系可知,此处应该用although,本句翻译为“尽管她有严重的健康问题”。故选A。44句意:多年来,她还跑了11万公里去探访学生的家庭。sometimes有时;never从不;also也;seldom很少。根据空前说她和学生们一起上了十二年的早自习,结合空后“Most of her money was spent on students.”可知,此处是表达她“也”去探访
52、学生的家庭。故选C。45句意:自2008年开办以来,已经有超过1800名学生进入大学和学院学习。found发现;promised承诺;heard听见;seen看见。根据空后“more than 1, 800 students attend universities and colleges.”可知,此处是表达学校见证了学生进入大学,此句是现在完成时。故选D。46句意:我生来就是一座高山,而非溪流,我欲于群峰之巅俯视平庸的沟壑。mountain大山;building大楼;tower高塔;bridge大桥。根据“rising to the high peaks(山峰) with the small
53、 valleys at my feet.”可知,脚下有小山谷,所以此处说的是大山。故选A。47句意:我生来就是人杰而非草芥,我站在伟人之肩藐视卑微的懦夫!beautiful漂亮的;kind和蔼的;great伟大的;famous著名的。根据后面“not worthless”可知,此处是说伟大的,与后面的worthless对应。故选C。48句意:我生来就是人杰而非草芥,我站在伟人之肩藐视卑微的懦夫!before在之前;below在下面;be side在旁边;over在上面。根据“standing on the shoulders of the giants,”可知,我站在伟人之肩,儒夫应该是在我的
54、下面,用below符合语境。故选B。49句意:在北京人民大会堂举行的纪念国家扶贫成就和表彰优秀扶贫斗士的盛大集会上,国家主席习近平向张桂梅颁发了奖章。donated捐赠;sent发送;showed展示;presented颁发。根据后面an award可知,此处是说给张桂梅颁发奖章。故选D。50句意:在北京人民大会堂举行的纪念国家扶贫成就和表彰优秀扶贫战士的盛大集会上,国家主席习近平向张桂梅颁发了奖章。fighters战士;directors董事,理事;engineers工程师;inventors发明家。根据“praise excellent poverty”结合选项可知,此处是说表彰优秀扶贫战
55、士。故选A。四、阅读理解(共40分)A ART FESTIVAL14-24 July, 2023VIDEOAn hourly show of videos presented by Pemberton Secondary School students. Video themes are about young people with intellectual disability and their parents.Place: Capital HallDates: 14-22 JulyFree admissionPERFORMANCEAlpine Youth Theater present
56、s A Cats Mind with cheerful songs and dance, promising to give a wonderful performance by 20 young people between 18-25 years of age.Place: National Arts TheaterDates: 15-23 JulyFree admissionCONCERTEric Fawkins, two-time Prima Music winner, will perform an evening of classical and jazz ballads. Eri
57、c Fawkins latest CD will also be on sale.Place: Victory TheaterDates: 22-24 JulyTickets: $50 (child), $80 (adult)51When will an hourly show of videos be presented?A14-24 July.B14-22 July.C15-23 July.D22-24 July.52If Tom, 12 years old, goes to the concert with his parents, how much will they pay?A$50
58、.B$80.C$130.D$210.53What does the passage probably come from?AA novel.BA diary.CA poster.DA report.【答案】51B 52D 53C【详解】本文主要介绍了艺术节的活动。51细节理解题。根据“VIDEO:An hourly show of videos presented by Pemberton Secondary School students.”以及“Dates: 14-22 July”可知,7月14日至22日会播放每小时一次的视频。故选B。52细节理解题。根据“CONCERT:Tickets:
59、 $ 50 (child), $80 (adult)”可知,如果12岁的汤姆和父母一起去听音乐会,他们会付:2*$80+$50=$210。故选D。53推理判断题。根据“ART FESTIVAL,14-24 July, 2023”可知,这篇文章可能来自海报。故选C。B Lesson 4 Steps in the Design ProcessIdentify (设定) a problemThe first step in the design process is to set a problem.Suppose your pets toy is behind a big piece of fur
60、niture. Its too heavy to move, and you cant reach.Youve just identified a problem. You need to get the toy back.You could use a long set of tongs (钳子) to pick up the object.Propose a solutionThe next step is to think of possible solutions. Solutions are ideas to solve the problem. What are some idea
61、s that could help solve your problem? Pick the best one to try. Talk to people, watch, and do research.What materials are needed? Are they at hand? Are there any risks?Build a modelBuild a model to test your ideas. A model helps you understand how your solution works.How much would it cost to make?Y
62、ou could put something sticky at the end of a meter stick and try to get the object.You could use a meter stick with a magnet on a string to attract the object.Test the designInventors test their design by asking questions.Does the invention do what it was designed to do? Why? Why not?A smart invent
63、or also asks others to test the invention and then listens to them. If the invention does not work, the inventor would have to revise it until he is satisfied.Explain the designFinally you communicate how you solve the problem. Communication can be like a show and tell. You can also use group discus
64、sions, written reports, and pictures. If youve made a product you want to sell, you name it and advertise it.54The page above is most likely to be taken from a _.Atourists guideBstudents bookCdaily newspaperDscience magazine55What can help understand how the solution works?AA problemBA modelCA desig
65、nDAn advertisement56What does the underlined word “revise” mean in Chinese?A复习B评论C修改D绘制57What problem are the three solutions designed to solve?ATo attract the long metre stick.BTo make it easier to drop litter into the bin.CTo get something you cant reach.DTo play a trick on your favourite pet.58Wh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-844217.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
