分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型四年级下册英语试题-专项复习:阅读理解 牛津上海版(三起)(含解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:952722
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:38.39KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四年级下册英语试题-专项复习:阅读理解 牛津上海版三起含解析 四年级 下册 英语试题 专项 复习 阅读 理解 牛津 上海 解析
    资源描述:

    1、牛津上海版(深圳用)2018-2019学年小学英语四年级下册专项复习:阅读理解一、阅读理解(共10题;共98分)1.阅读理解 Hello, my name is Tom. Im 13 years old. My father likes reading books and playing football. My mother likes playing the piano. My sister likes playing volleyball and the violin. She can dance very well. My brother is tall and thin. He ca

    2、n play basketball very well. He likes drawing pictures. I like English and Music. I can sing many English songs. I like playing table tennis with my friends after school.(1)阅读短文,根据短文内容用A. B. C. D给图画排序。 _(2)There are five people in my family. (3)Toms father likes playing the guitar. (4)Toms sister li

    3、kes playing volleyball and the violin. (5)Toms brother is tall and thin. (6)Tom likes drawing pictures. 2.根据短文内容,选择正确答案。 Look at the room. Its big and clean. There is a big table near the window. There are three books, two volleyballs, a violin and a guitar on it. Whose books are these? They are Luc

    4、ys B8books. Lucy likes reading. The volleyball are Mike s. Mike likes playing volleyball. He often(经常) plays it with his friends after school. The violin is Sallys. Sally can play the violin very well. Whose guitar is this? It is Peters guitar. It is new and wonderful.(1)he room is . A.small and new

    5、B.new and cleanC.big and clean(2)There are books on the table. A.twoB.threeC.four(3)Mike likes playing . A.footballB.the violinC.volleyball(4)The violin is . A.PetersB.SallysC.Lucys(5)The guitar is . A.new and wonderfulB.big and wonderfulC.small but wonderful3.阅读对话,判断下列句子正误 Mark: Hi, Alice! Would yo

    6、u like to have a picnic?Alice: Sure. Are you free(空闲) on Monday?Mark: No, Im busy. I go to the library on Monday. What about Tuesday?Alice: No. I play the piano on Tuesday. Im free on Monday, Thursday and Friday.Mark: Im free on Friday.Alice: OK! Lets have a picnic on Friday.(1)Mark is free on Monda

    7、y. (2)Mark goes to the library on Wednesday. (3)Alice plays the piano on Tuesday. (4)Alice is free on Thursday. (5)They will have a picnic on Saturday. 4.阅读短文,判断下列句子正误 Hello, I am Linda. I have a garden. There are many trees and flowers in it. I like smelling flowers. Look at the tree. Its a gift fr

    8、om my grandmother on Childrens Day. At first(起初), its small and short. It has two small leaves. I water it every day. The tree grows and grows. It has some big leaves. Now it has three pink flowers. They are beautiful. I like these beautiful flowers very much.(1)Linda has a garden. ( )(2)There are m

    9、any trees in Lindas garden. ( )(3)The tree with three pink flowers is a gift from Lindas grandma. ( )(4)The tree has three leaves. ( )(5)Linda likes these pink flowers. ( )5.阅读短文,判断下列句子正误 Ann is a good girl in school. She has seven subjects: Chinese, Maths, English, Science, Art, Music and PE. She s

    10、tudies very hard. She is good at many subjects, such as Chinese, English and Maths. She also likes Music and PE. She likes playing football and table tennis. She likes playing the pipe (琵琶) too. She has a nice pipe at home. She practices (练习) it every day.(1)Ann is a good girl in school. ( )(2)She h

    11、as six subjects. ( )(3)Ann is good at Maths. ( ) (4)Ann likes playing volleyball. ( )(5)Ann plays the pipe every day. ( )6.阅读短文,判断下列句子正误 Today is Sunday. Jill and Tom are in the park. They see some grass under a big tree. Its green and soft. They want to sit under the tree. They put a towel(毛巾) on t

    12、he grass. They sit on the towel. Jill feels something cold and hard. Its a stone(石头). Tom feels something soft, wet and thin. What is it? Wow, its a snake(蛇)! They are afraid. (1)Jill and Tom are in the park. ( )(2)The grass is green and hard. ( )(3)The stone is hard and cold. ( )(4)The snake is sof

    13、t and warm. ( )7.阅读短文,判断下列句子正误 Im Alice. I like flowers. So I grow some flowers in my garden in spring. There are red, yellow, pink and purple flowers. I water them once a day. They grow and grow quickly. They are strong. Theyre beautiful. And they smell good. There are many butterflies in my garden

    14、. I am very happy. I like reading and listening to music in my garden.(1)Alice likes flowers. ( )(2)There are white flowers in her garden. ( )(3)The flowers are beautiful. ( )(4)Alice waters the flowers once a week. ( )(5)Alice likes reading in the garden. ( )8.阅读短文,判断下列句子正误 Its spring. One day, Mot

    15、her Duck finds four eggs at her home. Three are small and one is big. She sits on the eggs. Three small eggs open. The ducklings are small and yellow. The big egg opens later. Its big and gray. Its ugly. Mother Duck doesnt like the ugly duckling. He is sad and swims away. In winter, its cold. He has

    16、 no home. Its spring again. The ugly duckling becomes a beautiful swan.(1)Mother Duck finds four eggs at her home. ( )(2)The ugly duckling is big and yellow. ( )(3)Mother Duck doesnt like the ugly duckling. ( )(4)The ugly duckling becomes a beautiful duck next spring. ( )9.阅读短文,判断下列句子正误 There is a s

    17、eed on the ground. Its very small and no one notices (注意) it. It goes into the earth(土地). When its rainy, the seed is thirsty and drinks much rain. When its sunny, it enjoys the sunshine. Then it grows a small leaf on its head. It grows and grows. It has many big leaves. Now it has a big red flower.

    18、 It is beautiful. ( )(1)The seed is very small and no one notices it. ( )(2)The seed goes into the water. ( )(3)The seed likes the rain and the sunshine. ( )(4)Now it has a big yellow flower. ( )10.阅读短文,判断下列句子正误 There are many special days every year. New Years Day is in January. Womens Day is in Ma

    19、rch. Mothers Day is in May. Childrens Day is in June, and Fathers Day is in June too. Teachers Day is in September. National Day is in October. Christmas Day is in December.(1)There are four special days every year. ( )(2)Mothers Day is in March. ( )(3)Childrens Day is in June. ( )(4)Fathers Day is

    20、in June. ( )(5)New Years Day is in January. ( )答案解析部分一、阅读理解1.【答案】 (1)B;D;A;C(2)1(3)0(4)1(5)1(6)0 【考点】阅读理解 【解析】【分析】文章大意:汤姆介绍家庭成员的喜好等情况。 (1)根据My father likes reading books and playing football.我的爸爸喜欢看书和踢足球。踢足球排在第一位,因此第三幅图是A。 根据My mother likes playing the piano.我妈妈喜欢弹钢琴。弹钢琴排在第二位,因此第一幅图片是B。 根据My sister

    21、likes playing volleyball and the violin.我妹妹喜欢打排球和拉小提琴。拉小提琴排在第三位,因此第四幅图片是C。 根据My brother is tall and thin. He can play basketball very well.我哥哥又高又瘦。他篮球打得很好。打篮球排在第三位,因此第二幅图片是D。 故答案为BDAC。 (2)句意:我家有五口人。根据文章内容可知汤姆有爸爸,妈妈,妹妹和哥哥,共五口人。故答案为:正确。 (3)句意:汤姆的爸爸喜欢弹吉他。根据My father likes reading books and playing foot

    22、ball. 可知他爸爸喜欢看书和踢足球。故答案为:错误。 (4)句意:汤姆的妹妹喜欢打排球和拉小提琴。根据My sister likes playing volleyball and the violin.可知他妹妹喜欢打排球和拉小提琴。故答案为:正确。 (5)句意:汤姆的哥哥又高又瘦。根据My brother is tall and thin.他哥哥又高又瘦。故答案为:正确。 (6)句意:汤姆喜欢画画。根据I like playing table tennis with my friends after school.可知汤姆喜欢打乒乓球。故答案为错误。 【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别

    23、能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择。2.【答案】 (1)C(2)B(3)C(4)B(5)A 【考点】阅读理解 【解析】【分析】文章大意:介绍房间里的情况。 (1)根据Look at the room. Its big and clean.可知这个房间又打又干净。故选C。 (2)根据There are three books, two volleyballs,a violin and a guitar on it.可知桌子上有三本书一个小提琴和一个吉他。故选B。 (3)根据Mike likes playing volleyball.可知迈克喜欢打排球。故选C。 (4)根据The vi

    24、olin is Sallys.可知这个小提琴是Sally的。故选B。 (5)根据It is Peters guitar. It is new and wonderful.可知这个吉他又新又漂亮。故选A。 【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择。3.【答案】 (1)0(2)0(3)1(4)1(5)0 【考点】阅读理解 【解析】【分析】这是一篇商定野餐时间的对话。 (1)句意:Mark在周一有时间。根据对话 Mark: No, Im busy. I go to the library on Monday.(不行,我很忙。我在周一去图书馆。)可知题目叙述错

    25、误。故答案为:错误。 (2)句意:Mark在星期三去图书馆。根据对话Mark: No, Im busy. I go to the library on Monday.(不行,我很忙。我在周一去图书馆。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。 (3)句意:Alice在星期二弹钢琴。根据对话 Alice: No. I play the piano on Tuesday.(不行。我在星期二弹钢琴。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (4)句意:Alice在星期四有时间。根据对话 Im free on Monday, Thursday and Friday.(我在星期一,星期四和星期五有时间。)可知题目

    26、叙述正确。故答案为:正确。 (5)句意:他们将在星期六去野餐。根据对话 Alice: OK! Lets have a picnic on Friday.(好的!我们在周五去野餐。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。 【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读对话,然后根据对话叙述判断正误。4.【答案】 (1)1(2)1(3)1(4)0(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】这是介绍作者花园的短文。 (1)句意:琳达有一个花园。根据短文叙述 I have a garden.(我有一个花园)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (2)句意:琳达的花园里有许多树木。根据短文叙述 There are

    27、many trees and flowers in it.(里面有许多花和树木。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (3)句意:有三朵粉红色花的树是琳达奶奶给的礼物。根据短文叙述 Its a gift from my grandmother on Childrens Day. (它是儿童节奶奶送的礼物。)和 Now it has three pink flowers.(现在它有三朵粉红色的花。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (4)句意:这棵树有三片叶子。根据短文叙述 It has some big leaves.(它有许多叶子。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。 (5)句意:琳达喜欢

    28、这些粉红色的花。根据短文叙述 I like these beautiful flowers very much.(我非常喜欢这些漂亮的花。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 【点评】这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文叙述判断正误。5.【答案】 (1)1(2)0(3)1(4)0(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】文章大意:介绍安在学校的学习等事情。 (1)句意:安在学校是个好女孩。根据Ann is a good girl in school.可知安在学校是个好女孩。故答案为:正确。 (2)句意:她有六门学科。根据She has seven subjects.可知她有

    29、七门学科。故答案为:错误。 (3)句意:安擅长数学。根据She is good at many subjects, such as Chinese, English and Maths.可知她擅长语文,英语和数学。故答案为:正确。 (4)句意:安喜欢打排球。根据She likes playing football and table tennis.可知她喜欢踢足球和打乒乓球。故答案为:错误。 (5)句意:她喜欢弹琵琶。根据She likes playing the pipe (琵琶) too.可知她也喜欢弹琵琶。故答案为:正确。 【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的

    30、关键词,做出正确判断。6.【答案】 (1)1(2)0(3)1(4)0 【考点】阅读理解 【解析】【分析】文章大意:星期天Jill和Tom在公园的事情。 (1)句意:吉尔和汤姆在公园里。根据Jill and Tom are in the park.可知吉尔和汤姆在公园里。故答案为:正确。 (2)句意:草又绿又硬。根据Its green and soft.可知它又绿又软。故答案为:错误。 (3)句意:石头又硬又冷。根据Jill feels something cold and hard. Its a stone(石头).可知又硬又冷的是石头。故答案为:正确。 (4)句意:这条蛇又软又暖和。根据 T

    31、om feels something soft, wet and thin.可知蛇又软又湿又瘦。故答案为:错误。 【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断。7.【答案】 (1)1(2)0(3)1(4)0(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】大意:短文讲述了爱丽丝的花园里种了许多花。 (1)句意:爱丽丝喜欢花。根据 Im Alice. I like flowers. 可知爱丽丝喜欢花,故答案为正确。 (2)句意:她的花园里开着白花。根据 So I grow some flowers in my garden in spring. There ar

    32、e red, yellow, pink and purple flowers. 可知她的花园里开着五颜六色的花,故答案为错误。 (3)句意:花很漂亮。根据 Theyre beautiful. 可知花很漂亮,故答案为正确。 (4)句意:爱丽丝每周浇花一次。根据 I water them once a day. 可知爱丽丝每天浇花一次,故答案为错误。 (5)句意:爱丽丝喜欢在花园里看书。根据 I like reading and listening to music in my garden. 可知爱丽丝喜欢在花园里看书,故答案为正确。 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判

    33、断句子正确或错误。8.【答案】 (1)1(2)0(3)1(4)0 【考点】阅读理解 【解析】【分析】大意:短文讲述了丑小鸭的故事。 (1)句意:鸭妈妈在家里发现了四个蛋。根据 One day, Mother Duck finds four eggs at her home. 可知鸭妈妈在家里发现了四个蛋,故答案为正确。 (2)句意:丑小鸭又大又黄。根据 The ducklings are small and yellow. 可知丑小鸭又小又黄,故答案为错误。 (3)句意:鸭妈妈不喜欢丑小鸭。根据 Mother Duck doesnt like the ugly duckling. 可知鸭妈妈不

    34、喜欢丑小鸭,故答案为正确。 (4)句意:明年春天丑小鸭变成了漂亮的鸭子。根据 Its spring again. The ugly duckling becomes a beautiful swan. 可知明年春天丑小鸭变成了漂亮的天鹅,故答案为错误。 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。9.【答案】 (1)1(2)0(3)1(4)0 【考点】阅读理解 【解析】【分析】大意:短文讲述了种子任何生长到一棵植物的过程。 (1)句意:种子很小,没有人注意到。根据There is a seed on the ground. Its very small and

    35、 no one notices it.可知种子很小,没有人注意到,故答案为正确。 (2)句意:种子进入水中。根据It goes into the earth.可知种子进入土地中,故答案为错误。 (3)句意:种子喜欢雨和阳光。根据 When its rainy, the seed is thirsty and drinks much rain. When its sunny, it enjoys the sunshine. 可知种子喜欢雨和阳光,故答案为正确。 (4)句意:现在它有了一朵大黄花。根据 Now it has a big red flower. 可知现在它有了一朵大红花,故答案为错误

    36、。 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。10.【答案】 (1)0(2)0(3)1(4)1(5)1 【考点】阅读理解 【解析】【分析】这是一篇介绍节日的短文。 (1)句意:每年有4个特殊的日子。根据短文叙述 There are many special days every year. (每年有许多特殊的日子。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。 (2)句意:母亲节在3月份。根据短文叙述 Mothers Day is in May. (母亲节在5月份。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。 (3)句意:儿童节在6月份。根据短文叙述 Childrens Day is in June (儿童节在6月份。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (4)句意:父亲节在六月份。根据短文叙述 and Fathers Day is in June too. (父亲节也在六月份。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (5)句意:新年在一月份。根据短文叙述 New Years Day is in January. (新年在一月份。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 【点评】这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文叙述判断正误。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四年级下册英语试题-专项复习:阅读理解 牛津上海版(三起)(含解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-952722.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(名师推荐)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(名师推荐)word版.docx
  • 2016年秋高中地理选修六(人教版)课件:专题一 .ppt2016年秋高中地理选修六(人教版)课件:专题一 .ppt
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(各地真题)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(各地真题)word版.docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(各地真题).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(各地真题).docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(原创题).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(原创题).docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(历年真题)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(历年真题)word版.docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(典型题)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(典型题)word版.docx
  • 2016年秋高中地理选修二(人教版)课件:第五章 海洋开发 第三节 .ppt2016年秋高中地理选修二(人教版)课件:第五章 海洋开发 第三节 .ppt
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(典型题).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(典型题).docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(典优).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(典优).docx
  • 2016年秋高中地理选修二(人教版)课件:第三章 海洋水体 第二节 .ppt2016年秋高中地理选修二(人教版)课件:第三章 海洋水体 第二节 .ppt
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(全国通用)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(全国通用)word版.docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(全优)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(全优)word版.docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(全优).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(全优).docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(word).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(word).docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(b卷)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(b卷)word版.docx
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(b卷).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(b卷).docx
  • 2016年秋高中地理人教版选修三课件:第五章 做一个合格的现代游客 第二节 .ppt2016年秋高中地理人教版选修三课件:第五章 做一个合格的现代游客 第二节 .ppt
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(a卷)word版.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题(a卷)word版.docx
  • 2016年秋高中地理人教版选修三课件:第二章 旅游资源 阶段复习课 .ppt2016年秋高中地理人教版选修三课件:第二章 旅游资源 阶段复习课 .ppt
  • 2016年秋高中地理人教版选修三课件:第三章 旅游景观的欣赏 第一节 .ppt2016年秋高中地理人教版选修三课件:第三章 旅游景观的欣赏 第一节 .ppt
  • 2016年秋高中历史人教版必修2课件:第9课 近代中国经济结构的变动 .ppt2016年秋高中历史人教版必修2课件:第9课 近代中国经济结构的变动 .ppt
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题附解析答案.docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题附解析答案.docx
  • 2016年秋高中历史人教版必修2课件:第5课 开辟新航路 .ppt2016年秋高中历史人教版必修2课件:第5课 开辟新航路 .ppt
  • 2016年秋高中历史人教版必修2课件:第2课 古代手工业的进步 .ppt2016年秋高中历史人教版必修2课件:第2课 古代手工业的进步 .ppt
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题附答案(黄金题型).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题附答案(黄金题型).docx
  • 2016年秋高中历史人教版必修2课件:第1课 发达的古代农业 .ppt2016年秋高中历史人教版必修2课件:第1课 发达的古代农业 .ppt
  • 2016年秋高中历史人教版必修2课件:第18课 罗斯福新政 .ppt2016年秋高中历史人教版必修2课件:第18课 罗斯福新政 .ppt
  • 小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题附答案(预热题).docx小学二年级数学《1--9的乘法》同步练习题附答案(预热题).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1