备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 1 Art 新人教版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit Art 新人教版选择性必修第三册 备考 2024 高考 英语 一轮 复习 课时 第一 部分 教材 新人 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Art一、阅读理解A2023重庆名校一测In 1665, Johannes Vermeer put the last drop of paint onto a canvas and completed his masterpiece GirlwithaPearlEarring. But years later on an April day a cyclist named Janine Strong stopped her bike, paused her fitness app, and watched as the snaking line of her cycling ro
2、ute drew the shape of Vermeers masterpiece over the streets.Ms. Strong creates what has come to be known as GPS art. It is an art category, which means you go outside with your handheld Global Positioning System (GPS) and start moving. The GPS records your movement by creating the dot type of track.
3、 This track is a line that details the path youve travelled. When you look at this line on the map, then you can see various shapes. Ms. Strong plans her rides in the shapes of stars, birds, lions and the occasional Vermeer. Then to complete the digital vision of Vermeers masterpiece, she biked almo
4、st 50 miles around southern Brooklyn to make sure each turn and circle was accurately achieving the covering of Vermeers original. This kind of art form has grown with the widespread availability of satellite tracking for use by ordinary people in fitness apps. It is particularly popular in the app,
5、 Strava, and experienced a surge in use during the pandemic. According to a report, more than three billion activities have been uploaded to Strava since the beginning of 2020.The GPS art can be considered the 21st-century version of large-scale drawings on the landscape, a concept gradually known t
6、o the world. It even has its own Guinness World Records categories. There was once a couple who completed a 4,500-mile bike ride across Europe that resulted in a 600-mile-wide GPS drawing of a bicycle the largest such drawing on record.本文介绍了GPS艺术的起源以及发展。GPS艺术通过创建圆点类型的轨迹详细记录骑行者所走的路线。这种艺术形式随着卫星跟踪的广泛普及
7、而发展起来,并且逐渐为世人所知。1.What is GPS art based on paragraph 2?A. It is a system established by Janine Strong.B. It is a line recording the path you travelled.C. It is an art form realized by GPS tracking.D. It is an app creating pictures.解析C细节理解题。由第二段中的It is an art category.The GPS records your movement by
8、 creating the dot type of track可知,GPS艺术是一个艺术类别,通过创建圆点类型的轨迹来记录你的运动,这与选项C相符。2.How did Janine Strong finish her digital vision of Vermeers masterpiece?A. By painting casually on her canvas.B. By accidentally using her fitness app.C. By occasionally running around Brooklyn.D. By carefully planning and c
9、ycling around.解析D细节理解题。由第二段中的Ms. Strong plans her rides.circle was accurately achieving the covering of Vermeers original可知,Ms. Strong是通过认真设计并骑行完成的,故选D。3.What does the underlined phrase a surge probably mean in paragraph 3?A. A sudden rise.B. A great success.C. A sharp reduction.D. A severe downturn
10、.解析A词义猜测题。本段中的grown和popular是解题的关键。由前面的内容可知,这种GPS艺术形式随着卫星跟踪的广泛普及而发展起来,普通人可以在健身应用程序中使用,它在应用程序Strava中特别受欢迎。由此可知,画线词应含有增加的意思,故选A。4.What can we learn from this passage?A. GPS art can be only completed on Strava.B. Strava is in fact an app for people to draw pictures.C. The art form of GPS art is getting
11、known worldwide.D. Janine Strong created the largest drawing in the world.解析C推理判断题。由最后一段的第一句话The GPS art can be considered the 21st-century version of large-scale drawings on the landscape, a concept gradually known to the world可知,GPS艺术逐渐为世人所知,故选C。B2023广东广州调研Pieter Bruegels iconic 1565 painting TheH
12、arvesters hangs at the Metropolitan Museum of Art. The work showed people harvesting wheat nearly as tall as they were.Nowadays, however, if you walk through a wheat field, you basically see that wheat is about knee-height. The reduced height is essentially a consequence of breeding from the second
13、half of the 20th century, biologist Ive De Smet explained.De Smet says wheat is just one example of how historical artwork can allow us to track the transformation of food crops over time. He teamed up with art historian Vergauwen, a friend since childhood, to document such artwork around the world.
14、 They have been mainly looking at things where they can spot changes in shape, color and size.Their interest in plants in artwork began with a visit to the Hermitage Museum, where they noticed an odd-looking watermelon in an early-17th-century painting. It appeared to be pale and white on the inside
15、. De Smet assumed the painter had done a poor job. But Vergauwen had a different idea. No, this is one of the best painters ever from that era. So if he painted it like that, thats the way it must have looked like, he explained.Other paintings revealed that both red and white watermelons were grown
16、during the 17th century.With all the genetic knowledge we now have, we can look at how something comes about in more detail,De Smet said. For example, until the 18th century, European strawberries appeared tiny in paintings they then grew in size as they were crossbred with North American varieties.
17、Ultimately, the team hopes to create an online research database of historical plant artwork. They seek the contributions of art enthusiasts around the world via the social media. However, Vergauwen reminds, if youre going to use, for example, Picasso to try and understand how a pear looked in the e
18、arly 20th century, you might be misled.通过观察不同时期的写实艺术作品人们可以更好地了解粮食作物的变化。1.What can we learn about the painting TheHarvesters?A. It shows how people successfully grew wheat.B. It proves that wheat was much shorter in the past.C. It explains the consequence of different breeding methods.D. It gives clu
19、es about how wheat in the 16th century looked like.解析D细节理解题。由第一段内容可知,在该作品中小麦几乎和人一样高,即人们可以看到16世纪的小麦是什么样的,故D项正确。2.What inspired the research team to start their study?A. Their preference for food crops.B. Their friendship since childhood.C. Their divided views on an old painting.D. Their shared intere
20、st in the Hermitage Museum.解析C细节理解题。由第三段中的Their interest. had a different idea可知,该团队的两人对博物馆内一幅画有奇怪的西瓜的作品有不同的看法,所以对艺术作品中的植物开始感兴趣,故C项正确。3.What is the message from Vergauwen in the last paragraph?A. Art enthusiasts are not careful enough.B. Abstract paintings often mislead people.C. The source painting
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960685.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教版英语一轮复习知识点复习讲解课件:必修3-UNIT3 .ppt
