分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型安徽省十联考(合肥市第八中学等)2022-2023学年高一上学期11月期中联考英语试题.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:984680
  • 上传时间:2025-12-21
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:34.98KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省 联考 合肥市 第八 中学 2022 2023 学年 上学 11 期中 英语试题
    资源描述:

    1、省十联考*合肥八中20222023高一上学期期中联考英语试题考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题卡区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选

    2、项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的诗句来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. In a shop.B. At home.C. In a bank.2. What will the woman do after arriving home?A. Draw a map of Italy.B. Make pizza with the man.C. Drive the man to school.3. Where the man go first after the cl

    3、ass?A. His home.B. The womans house.C. The library.4. What is Tony now?A. A teacher.B. A reporter.C. A writer.5. When will the flight leave?A. At 4:30 pm.B. At 7:00 pm.C. At 8:30 pm.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的

    4、作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does the man hold a party for Sheila?A. For her birthday.B. For her graduation.C. For her marriage.7. Where does Sheila live now?A. In Houston.B. In New York.C. In Dallas.听第7段材料,回答第8、9题。8. When did Mrs. Philips pains start?A. On Tuesday.B. On Wednesday.C. On Thu

    5、rsday.9. What does the man suggest Mrs. Philips do next Wednesday?A. Stay at home.B. Buy the medicine.C. Visit him again.听第8段材料,回答第10至12题。10. How does the man feel at first?A. Impatient.B. Confident.C. Unsure.11. What topic does the woman advise the man to talk about?A. How to choose materials.B. Ho

    6、w to draw pictures.C. How to take photos.12. What is the probable relationship between the speakers?A. Friends.B. Teacher and student.C. Shop assistant and customer.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does Paul refuse to go to Russia with his parents?A. The weather there is cold.B. He has much work to do.C. He

    7、 needs to meet the woman.14. How many people will be there at the womans house on Thursday?A. Four.B. Five.C. Eight.15. Who has already volunteered for the dessert?A. The womans sister.B. The womans mother.C. The womans brother.16. What will Paul bring to the womans house?A. A bottle of wine.B. Some

    8、 cakes.C. Some pies.17. Who is the speaker talking to?A. Tourists.B. Students.C. Parents.18. What will the students and teachers do on Thursday morning?A. Visit a library.B. Attend a concert.C. Hold a chess game.19. What is a must for the activity on Thursday morning?A. Chess.B. A book.C. A signed n

    9、ote.20. What does the speaker mainly talk about?A. Plans for a school trip.B. A series for a school trip.C. Schedules before winter vacation.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Best Four Soccer Clubs in TorontoToronto is home to a number of soccer clubs.

    10、 If you are interested in soccer, lets take a look at four best soccer clubs in Toronto.Cherry Beach Soccer ClubCherry Beach Soccer Club, which first opened its door in 2009, now has 56 house leagues, 10 competitive teams and six adult teams. They provide 30,000 children and young people in the down

    11、town area with high-quality and low-cost soccer lessons. It offers a recreational house league, development, and competitive soccer for those aged five to thirty.Phone: (416)367-4359North Soccer ClubNorth Soccer Club, which was established in 1980, is a welcoming environment for everyone who enjoys

    12、soccer or wants to try something new. You dont need to be concerned about your qualifications or experience. However, to take part in practice, you must first complete a health check. It offers a Special Olympics program for players with intellectual disabilities. The fee range is from $230 to $270.

    13、Phone:(416)924-9911Power Soccer ClubPower Soccer Club, founded in 1996 by a former Galway United player, has grown up to be one of Canadas most famous soccer schools. You will for sure progress in your skill development with a active and engaging training sessions. The fee can range from $210 to $31

    14、5.North York Hearts Soccer ClubNorth York Hearts Soccer Club was founded in 1990. This club exposes everyone who loves sports to the history of soccer with the help of a group of skilled sports coaches and professors. The fee range is from $210 to $320.Phone: (416)650-574321. Which club was founded

    15、in the 21st century?A. North Soccer Club.B. Cherry Beach Soccer Club.C. Power Soccer Club.D. North York Hearts Soccer Club.22. What is required for people to join North Soccer Club?A. Rich experience.B. A wise mind.C. A health check.D. A curious heart.23. To learn the history of soccer, you should c

    16、all _ to sign up.A. (416)367-4359B. (416)650-5743C. (416)425-6062D. (416)924-9911B“Twinkle, twinkle, little star, how I wonder what you are ”The sweet sound of the well-known childhood song came out of the village office in Gaozhuang in Zhongwei, Nningxia Hui autonomous region. Inside, a small group

    17、 of children were learning to play the guitar with Song Hao, deputy curator(副馆长) of Zhongwei Museum.Song is 48 years and was born into an artistic family. He received strict musical training as a child and was quite good at playing the guitar and composing music. He had a wish to do what he could wi

    18、th his own music to make the world a brighter place for the children. In June last year, he found an opportunity to turn that wish into reality.He was chosen to take part in rural vitalization(振兴) work in Gaozhuang for two years, and in his spare time, he started teaching village children to play th

    19、e guitar.“Theres something really magical about music,” he said, remembering that when he played for the children, many had twinkles in their eyes.Song asked them if they wanted to learn to play, and they all said “Yes”, so he started a free class to teach them on weekends and during the summer and

    20、winter holidays. He paid for 20 guitars and music textbooks from his own pocket and began to teach them the basics, like how to pluck(弹拨) the strings and read music.The children loved the classes so much that they would arrive at the village office early to wait for Song. Over the past six months, a

    21、 number of children have learned to play entire pieces, and Song said that he could feel the happiness and confidence that learning to play music had brought to them.Shen Mingyi, Shen Huihongs father, spoke highly of Song and his guitar class, saying that his daughter had become more extroverted as

    22、a result.24. What did Song Hao do during his spare time in Gaozhuang?A. He held concerts in the village.B. He went sightseeing with village school.C. He helped to build the village school.D. He taught village children to play the guitar.25. What made the children go to the guitar classes early?A. Th

    23、e school rules.B. The teachers plan.C. Their love for the classes.D. Their parents requirements.26. What does the underlined word “extroverted” mean in the last paragraph?A. Polite.B. Outgoing.C. Anxious.D. Confused.27. Which of the following can best describe Song Hao?A. Selfless.B. Humorous.C. Hon

    24、est.D. Brave.CThe history of Azerbaijani cinema dates back to the end of the 19th century, during which, many excellent movies have been filmed, which are still watched and admired by everyone.These movies were filmed in many beautiful places: from the comfortable and winding streets of the Icharish

    25、ahar(Old City)UNESCO World Heritage Site in Bakuto the beautiful fruit gardens and forests of beautiful areas of Azerbaijan.Here, on these streets, one of the most famous Azerbaijani films, Arshin Mal Alan, directed by Rza Tahmasib, was filmed.Filmed in 1945 and characterized by its amazing plot, be

    26、autiful music, great singing and acting, Arshin Mal Alan quickly became a box office sensation(轰动).It remains an important cultural touchstone across Eurasia and has been translated into 86 languages and shown 136 countries.The film is about pure love, womens sights, and a young peoples dreams for a

    27、 modern way of life.The plot tells us about a rich young man named Asker. One day, he decides to get married. However, according to the Eastern rule, a bride(新娘)needs to cover her face before the wedding. But soon he finds a solution to this problem. On the advice of his friend Suleyman, Asker dress

    28、es up a street seller of cloth. By selling goods, these sellers can enter houses where the women and girls choosing their cloth dont cover their faces. Now Asker can go into any yard and choose a bride.The film has a lot of entering moments, songs and humour. The black-and white version Amphibian Ma

    29、n and The Diamond Arm, you can see the streets well known to every Azerbaijani.28. What can we know about Arshin Mal Alan?A. It was filmed before 1945.B. It can be viewed in black and white only.C. It is an action film with amazing plot.D. It is popular around the world.29. What is the Eastern rule

    30、about marriage in Arshin Mal Alan?A. A man must be rich in order to marry his bride.B. A man must dress up as a seller at the wedding.C. A man must buy a house for his bride before the wedding.D. A man mustnt see his bride face before the wedding.30. Why does Asker dress up as a seller of cloth?A. T

    31、o choose a bride.B. To make a film.C. To work in the street.D. To earn more money.31. What is the text mainly about?A. The street culture in Azerbaijan.B. The history of black-and-white TV.C. A famous movie filmed in Old City-Icharishabar.D. A love story between Asker and his bride.DEveryone has “do

    32、wn days”. Maybe its because of the bad weather, or the disappointing grades on a difficult test, and some days teenagers just act uninterested in life or school. But these symptoms(症状) often pass quickly, as teens move on to new school subjects, or meet with friends to prevent themselves from thinki

    33、ng what troubles them at the moment. But if a teenager displays symptoms of sadness for more than two lasting weeks, it might point to something serious.As teenagers develop, they push new boundaries(边界), complain about rules and look for more free rights from their parents. According to the online

    34、Health Guide on Adolescent Development, parents must be lasting figures in their teenagers life, providing safe boundaries for teens to grow, even if the teenagers act like these boundaries are unwanted.Parents need to provide rules, while also remaining flexible(灵活的) and respectful of the growing t

    35、eens need for freedom. For example, teenagers will often feel frustrated, embarrassed, and even angry that thought they want freedom, they still need to ask their parents for an agreement to go to a friends house, or need their mothers to take them to school.The US Department of Education says that

    36、parents should respect and support their teens choices as long as those choices wont have long-term harmful effects. For example, even if a parent doesnt enjoy the music his or her teen listens to, its unlikely that the choice of music will prevent that teen from entering a good college, or lead to

    37、health problems. However, if that teen is drinking alcohol and driving, parents must get through strict punishments to teach that there are bad results for poor choices that come with increased freedom.32. Why do teens feelings of bad days usually disappear quickly?A. Their teachers help them.B. The

    38、y take some medicine.C. Their parents talk with them.D. They change their attention.33. What does the example in paragraph 3 show?A. Freedom must be given at anytime.B. Teens are mad at being controlled.C. Teens need both freedom and proper rules.D. Rules must be absolutely strict for teens.34. What

    39、 should parents do about their teens choices?A. Support their helpful hobbies.B. Tell them which college to attend.C. Cancel their after-school activities.D. Get them away from singing pop songs.35. What is the best title for the text?A. How to Be With Growing TeensB. Causes of Teens SadnessC. Teens

    40、 Worries About Strict RulesD. The Importance of Making Friends With Teens第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being positive doesnt mean only having happy thoughts all the time. Everyone has bad days. 36 Luckily, there are some ways to help you become more positive.You

    41、 can practice gratitude(感激). Make a list of things youre grateful for. Write down a few things that make you feel happy or grateful in a gratitude journal. 37 It could be something as simple as a beautiful, sunny day or a small gift received from your friend. 38 Even if youre not feeling happy, forc

    42、ing yourself to smile can actually make you feel better. Smiling helps let out chemicals in your brain that make you feel happy and relaxed. Researchers have found that smiling not only helps produce positive feelings, but it also helps people view the world from a more positive point of view.You ca

    43、n enjoy expectation. Find something to look forward to each day. Researchers have found that having something positive to look forward to helps improve mood and reduce stress. Whether visiting your favorite bookstore or enjoying a cup of coffee with your friends, make sure to find something to look

    44、forward to each day. 39 You can use positive self-talk. 40 Self-criticism(自我批判) is bound to weaken your ability to look on the bright side. Researchers have found that switching from negative self-talk to positive self-talk can help improve emotions and reduce stress.A. You can practice smiling.B. T

    45、hey dont have to be special or great things.C. Thinking about happy things is good for our health.D. You can make yourself be around with positive people.E. Even the most positive people sometimes experience sadness and anger.F. This will help keep you positive even when things arent going your way.

    46、G. The things that you say to yourself influence the way you think about yourself.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I was a boy, I, together with my dog Doobie and parents, lived across a river from the main road. The only way to get to our house

    47、 was across an old, wooden 41 . We also lived right next to Camp Caesar which hosted camps all summer long. And the best thing about it was that it had a public swimming pool. I remember 42 almost every day of my summers at that pool. I would be there when the pool 43 at 1 pm and swim until it close

    48、d at 5 pm. 44 my brothers and a lot of friends would be there, too. We had so much fun laughing, playing, swimming and splashing.One time, 45 , I went to the pool only to find it crowded with 46 . None of my friends were there but some older parents with little children. I stayed for a while but fel

    49、t 47 . I 48 early and walked home. When I got go the wooden bridge, suddenly I saw my friend who was never 49 at the pool. He stood on the bridge with his face smiling and his 50 wagging(摆动). It was my dog Doobie patiently 51 for me to come home. I 52 across the bridge to hug(拥抱) him and then we bot

    50、h ran down to the 53 below our house to swim. We jumped into the cold, clear water. We swam around each other. We splashed, played and chased. Doobie happily 54 my loneliness with his doggie kisses and gentle love.The summer in my childhood flew by so fast. During all of those 55 spent swimming as a

    51、 boy I remember that day the most.41. A. chairB. deskC. bridgeD. door42. A. takingB. spendingC. wastingD. using43. A. stayedB. openedC. changedD. rose44. A. UsuallyB. OccasionallyC. SurprisinglyD. Luckily45. A. besidesB. anywayC. thereforeD. however46. A. strangersB. policeC. classmatesD. teachers47

    52、. A. shyB. frightenedC. lonelyD. cold48. A. startedB. arrivedC. appearedD. left49. A. refusedB. allowedC. lostD. cleaned50. A. tailB. headC. legD. body51. A. waitingB. fightingC. sendingD. preparing52. A. lookedB. jumpedC. hurriedD. spread53. A. lakeB. poolC. seaD. river54. A. listened toB. chased a

    53、wayC. searched forD. fell from55. A. wintersB. autumnsC. springsD. summers第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。English language is closely related to the Frisian, German and Dutch. England is the first country 56 (speak) English and now English is the main language of the United

    54、States, the United Kingdom, Canada, Australia, Ireland, New Zealand, and many island nations in the Caribbean Sea and the Pacific Ocean. It is also an 57 (office) language of India, the Philippines, Singapore, and many countries in sub-Saharan Africa 58 include South Africa. English is the first cho

    55、ice of foreign languages in most countries around the world. 59 third of the worlds population now use English, which is 60 (amaze) to us.English belongs to the Indo-European family of languages and is therefore related to most other languages spoken in Europe and Western Asia from Iceland 61 India.

    56、 During the course of hundreds of 62 (year), English words have been 63 (slow) changed from the forms 64 (find) in Sanskrit, Greek, Latin, Russian and German to forms, as in Chinese and Vietnamese. The German and Chinese words for the word “man” 65 (be) a typical example. German has five forms: Mann

    57、, Mannes, Manne, Manner, Mannern. Chinese has one form: Ren. English stands in between, with four forms: man, mans, men, mens.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假定你是李华,你的交换生朋友John 即将参加一场中文考试,这次考试结果会影响到他是否能继续留在中国学习,因此他很焦虑。请你写一封电子邮件给他提供一些备考建议,内容包括:1.注重基础;2.进行针对性练习;3.调整心态。注意:1.写作词数应为80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_第

    58、二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两端,使之构成一篇完整的短文。I have a 6-year-old boy, Sam. He is autistic(患自闭症的). Thus, dining out can be terrible. Though he loves to eat out, he dislikes the loud noise in a restaurant. He has a method to solve it: overpower(压倒) all noise with a much louder noise of his own.This

    59、begins what I think of as fighting tables: neighboring parties raise their voice followed by Sam raising his until the loudest point of the noise is reached, making us quite unpopular with other dinners.Faced with a possible long-time dining alone, I decided to teach my son table manners with his fa

    60、vourite chocolate cake at a new modern cake shop early one Tuesday night.To my joy, we arrived at an empty cake shop. Everything went well until women entered. Neatly dressed in a simple way, they were two tables away from us. I felt a sense of bad luck coming.The women began to chat, paying little

    61、attention to us. Sam happily took this as his start to talk loudly and overpower them. I asked Sam for a quiet voice, but unluckily Sam had left that voice at home. I looked at the neighboring table, knowing we wouldnt go noticed much longer. I planned to ask Sam to eat quickly and leave. Sam, who u

    62、sually has food unhurriedly, refused to accept the sudden idea of fast dining, and he kept talking endlessly.“SHUSH!” I said, a little angry. Sam laughed loudly as his reply. “Be quiet!” I could see that the two women were now watching us.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡上相应位置作答。Finally, the older of th

    63、e two women came over. _ _It turned out to be a perfect night. _省十联考*合肥八中20222023高一上学期期中联考英语试题参考答案、提示及评分细则听力部分录音稿(Text 1)M: Hi. My wife bought me this sweater here, but its too small. I want to get my money back.W: Sorry, the seven-day return period has passed. We can only offer you a gift card.(Tex

    64、t 2)M: Tomorrow is International Day at school, Mom. Everyone has to bring food from different countries. I have to bring pizza from Italy. Can you help me make it?W: Of course! We can do it when I get home from work.(Text 3)W: Bob, are you going straight home this afternoon?M: No. Ill have a class

    65、until one oclock, and after that Im going to spend two hours in the library before going home.(Text 4)W: Is Tony working as a teacher now?M: No. He is a reporter at the local newspaper.W: Im always expecting him to be a writer because he was so good at writing at school.(Text 5)W: Can you pack faste

    66、r?M: Relax! Its only 4:30. The plane wont leave until 8:30 pm. We have plenty of time.W: We need to check our language by 7:00. And during the rush hour, it will take us 90 minutes to get to the airport.(Text 6)W: Are you having a party?M: Yes. I am throwing a party for my cousin Sheila.W: That soun

    67、ds fun! Is it her birthday?M: No. Shes graduating from a medical university. Weve very proud of her.W: Thats wonderful. Does she live here Houston?M: No, she lives in Dallas. But she will be moving to New York next year, after she gets married.(Text 7)M: Sit down, Mrs. Philips. Now what can I do for

    68、 you?W: Its my head, doctor. I have a terrible headache and feel weak.M: I see, and when did these pains start?W: On Tuesday.M: Ah, today is Thursday. OK. Im going to examine you. Open your mouth wide, please. Thank you. Now Im going to take your blood pressure.W: Well?M: Well, Mrs. Philips, its not

    69、hing serious. You can buy this medicine on your way home and come to see me next Wednesday, please.(Text 8)W: Hey, John. What are you going to do for the project?M: I dont know. I was hoping you could help me think of something.W: Well, youre such a good artist. You could talk about how to draw pict

    70、ures in front of the class.M: Maybe, but what if I make a mistake in front of everyone?W: Come on. Youre really talented.M: UmW: Or, how about this? You could bring in a photo and a pencil drawing of the same subject. Something simple, like a flower. Then you could show the advantages and disadvanta

    71、ges of working with different materials.M: Great. I should find some pictures first.(Text 9)W: Hey, Paul. Youre still having dinner at my house on Thursday, right?M: Yeah. Thanks again for the invitation. I was worried Id have to spend New Years Eve alone after my parents went to Russia.W: I think i

    72、ts strange that youre not going with them. Is it because of the cold weather there?M: Not exactly. I have a lot of work to do next week.W: Well, itll be great to have you celebrate with us.M: How many people will be there?W: Lets see. My grandparents, my parents, my sister, my brother, plus us. So,

    73、eight people altogether.M: Should I bring anything?W: Nope. There will be tons of food: pies, cakes, beans, sweet potatoes My sister has already volunteered for dessert.M: Come on. I hate to show up empty-handed. How about this? Ill take a nice bottle of wine. You can never have too much of that.W:

    74、Well, sounds good to me.(Text 10)M: Good morning, students! Happy Tuesday! Its a beautiful December day, and there are only four days left until your winter vacation. Lets keep working hard this week. Please note that all classes will finish at 2:00 pm tomorrow. Because of the early end to the day,

    75、school buses will run two hours earlier than usual. Please check the time to make sure you wont miss your bus. On Thursday morning, all students and teachers will be attending the City Music Clubs end-of-year concert. Dont forget to bring back your note signed by a parent to the headmasters office u

    76、ntil 10:00 tomorrow morning. Anyone who does not bring his or her signed note will remain at school on Thursday in the library with Miss Williams. Please remember that all activities after school will be canceled on Friday afternoon, expert for the chess club. Our students will be taking part in the

    77、 state competition.参考答案15 ABCBC610BCACC1115 BABCA1620 ABBCC21.B 细节理解题。根据四个俱乐部各自成立的时间可知,只有Cherry Beach Soccer Club成立于21世纪。22.C 细节理解题。 根据North Soccer Club部分“However, to take part in practice, you must first complete a health check.”可知,想成为North Soccer Club的成员需要完成健康检查。23. B 细节理解题。根据North York Hearts Soc

    78、cer Club部分“This club expose everyone who loves sports to the history of soccer”和“Phone: (416)650-5743”可知,要了解有关足球的历史,可拨打(416)650-5743进行报名。24.D 细节理解题。根据第四段“He was chosen to take part in in his spare time, he started teaching village children to play the guitar.”可知Song Hao在高庄时,业余的时间在教乡村孩子弹吉他。25.C 细节理解题

    79、。根据第七段“The children loved the classes so much that they would arrive at the village office early to wait for Song.”可知,孩子们早早去上吉他课的动力是来自她们对课程的热爱。26.B 词义猜测题。根据第七段“Over the past six months Song said that he could feel the happiness and confidence that learning to play music had brought to them.”和画线词前“.

    80、spoke highly of Song and his guitar class”可知,画线词与Outgoing意思最接近。27.A 推理判断题。根据全文内容,尤其是第四段“ in his spare time, he started teaching village children to play the guitar.”和第六段“He paid for 20 guitars and music textbooks from his own pocket and began”可推断,Song Hao是无私的。28. D 细节理解题。根据第四段“. Arshin Mal Alan quic

    81、kly became a box office sensation(轰动).”和第五段“It remains across Eurasia and has been translated into 86 languages and shown in 136 countries.”可知,Arshin Mal Alan这部电影在全世界很受欢迎。29. D 细节理解题。根据第七段“However, according to the Eastern rule, a bride(新娘) needs to cover her face before the wedding.”可知,在电影里,东方有一条关于

    82、婚姻的规定是婚礼前新郎不能看新娘的脸。30. A 细节理解题。根据第七段“. a bride(新娘)needs to cover her face before the wedding Asker dressed up as a street seller of cloth. By selling goods, these sellers can enter houses where the women and girls choosing their cloth dont cover their faces. Now Asker can go into any yard choose a b

    83、ride.”可知Asker装扮成卖布者是为了选新娘。31.C 主旨大意题。通读全文尤其是第三段“Hereone of the most famous Azerbaijani films was filmed.”和最后一段“However, this is not the only movie that was filmed in the Old City.”可知,本文主要讲了在阿塞拜疆Icharishahar拍摄的具有特色的电影。32.D 细节理解题。根据第一段“But these symptoms(症状)often pass quickly, as teens on to new schoo

    84、l subjects, or meet with friends to prevent themselves from thinking what troubles them at the moment.”可知,青少年郁闷的心情能很快消失是因为他们的注意力被转移了。33.C 细节理解题。根据本段主题句“Parents need to provide rules, while also remaining flexible(灵活的)and respectful of the growing teens need for freedom.”可知,举出的例子是为了说明青少年既需要自由也需要有恰当的规

    85、则。34. A 细节理解题。根据第四段“. parents should respect and support their teens choices as long as those choices wont have long-term harmful effects.”可知,父母应当支持青少年有益的爱好的培养。35.A 标题判断题。通读全文可知,文章主要讲了父母如何与追寻更多自由权利的青少年相处,告诉父母应该设定合理的管理规则并支持他们爱好的培养。36.E 根据空前“Everyone has bad days.”可知,E项“即使是最乐观的人有时也会经历悲伤和愤怒”符合。37.B 根据空

    86、后“It could be something as simple as a beautiful, sunny day or a small gift received from your friend.”可知,B项“它们不必是特别的或伟大的东西”符合。38.A 根据空后“Even if youre not feeling happy, forcing yourself to smile can actually make you feel better.”可知,A项“你可以练习微笑”符合。39.F 根据空前“Whether visiting your favorite bookstore o

    87、r enjoying a cup of coffee with your friends, make sure to find something to look forward to each day.”可知,F项“这将帮助你保持积极的态度,即使事情不是按照你想的方式发展的”符合。40.G 根据空前“You can use positive self-talk.”可知,G项“你对自己说的话会影响你对自己的看法”符合。41.C 当“我”还是个孩子的时候,“我”和“我”的狗Doobie以及父母住在主干道的河对面。到“我”们家的唯一途径就是穿过一座古老的木桥(bridge)。42.B “我”记得在

    88、夏日“我”几乎每天都在那个游泳池里度过(spending)。43.B 当游泳池下午1点开放时(opened),“我”会在那里游泳直到它下午5点关闭。44.A 通常(Usually),“我”的兄弟们和“我”的很多朋友也会在那里。45.D 但是(however),有一次“我”去游泳池时,发现里面挤满了陌生人(strangers)。46.A 见上题解析。47.C “我”待了一会儿,但却感到很孤独(lonely)。48.D “我”早早离开(left)(游泳池)并走回家。49.B 当“我”到达木桥时,突然看到了“我”的朋友,他从不被允许(allowed)进入游泳池。50.A 他站在桥上,微笑着,摇着尾巴

    89、(tail)。51.A 那是“我”的狗Doobie,他正耐心地等(waiting)着“我”回家。52.C “我”匆匆(hurried)过桥去拥抱他,然后“我”们俩都跑到房子下面的河(river)里去游泳。53.D 见上题解析。54. B Doobie用他的狗狗之吻河温柔的爱赶走了(chased away)“我”的孤独。55.D 那一天是“我”小时候在游泳池度过的所有夏季(summer)中最难忘的一天。56. to speak57. official58. which/that59. A/One60. amazing61. to62. years63. slowly64. found65. Ar

    90、e第一节One possible version:Dear John,Ive heard that youre anxious because of a coming Chinese exam, which will determine whether you can continue your study in China. Here I have some suggestions on how to prepare for the exam.First, you should pay attention to some basic knowledge like spelling and c

    91、ontents from the textbook. Second, youd better practice key points. Remember that quality is more important than quantity. Finally, a good mental state plays an important role in each exam.I wish you a good result in your exam.Yours,Li Hua第二节One possible version:Finally, the older of the two women c

    92、ame over. Here came the bad luck, I thought. She completely surprised me when she said, “Honey, stop shushing your boy. Clearly, he has something important to say. He can talk as much as he wants. I want to hear everything he wishes to say.” Smiling, she added, “You have a lovely boy. Relax and enjo

    93、y your dinnerand dont let him forget the chocolate cake.” Sam smiled because finally, someone wanted him to do what him to do what he did best: make noise and eat chocolate cake.It turned out to be a perfect night. I met a wonderful woman who was clearly god-sent. Sam found the chocolate cake to be heavenly, too. I will always remember that lovely lady. Her kindness meant the world to a stressed-out mom. Whenever she is, were sending her lots of thanks. Her kind words do not cost much. Yet they achieve much.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省十联考(合肥市第八中学等)2022-2023学年高一上学期11月期中联考英语试题.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-984680.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题含答案【基础题】.docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题含答案【基础题】.docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:第一章 导数及其应用 1.ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:第一章 导数及其应用 1.ppt
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破2 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破2 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题含答案【b卷】.docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题含答案【b卷】.docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破1 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破1 .ppt
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破 02 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破 02 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题含答案.docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题含答案.docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破 01 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:章末分层突破 01 .ppt
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:2.3 数学归纳法 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:2.3 数学归纳法 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题可打印.docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题可打印.docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:2.2.2 间接证明 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:2.2.2 间接证明 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(考点梳理).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(考点梳理).docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.5.3 微积分基本定理 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.5.3 微积分基本定理 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(网校专用).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(网校专用).docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.4 导数在实际生活中的应用 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.4 导数在实际生活中的应用 .ppt
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.3.3 最大值与最小值 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.3.3 最大值与最小值 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(最新).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(最新).docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.2.2 1.2.3 简单复合函数的导数 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.2.2 1.2.3 简单复合函数的导数 .ppt
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.1.1 平均变化率 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-2课件:1.1.1 平均变化率 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(易错题).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(易错题).docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第3章 空间向量与立体几何3.ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第3章 空间向量与立体几何3.ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(新).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(新).docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2.ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2.ppt
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第1章 章末分层突破 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第1章 章末分层突破 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(必刷).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(必刷).docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第1章 常用逻辑用语 1-1-1 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:第1章 常用逻辑用语 1-1-1 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(夺冠).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(夺冠).docx
  • 小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(夺冠系列).docx小学一年级数学知识点《认识人民币》必刷题及答案(夺冠系列).docx
  • 2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:3.2.3 空间的角的计算 .ppt2016-2017学年高中数学苏教版选修2-1课件:3.2.3 空间的角的计算 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1