江西省金溪县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省金溪县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 江西省 金溪县 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年度上学期高一第一次月考英语试卷分值:150 时间:120分钟第一部分 听力(共两节, 每小题1.5分,满分30分)第一节,听下面5段对话。每段对话仅读一遍。1. When does the train leave for Chicago?A. At 9:40 a.m. B. At 9:20 a.m. C. At 9:10 a.m.2. What sport does the man like most?A. Swimming. B Jogging. C. Basketball.3. What will the speakers have?A. A salad. B. Ha
2、mburgers. C. Meatballs.4. How many people will play poker?A. Six. B. Five. C. Four.5. Why will the woman buy the white car?A. Its appearance is cool.B. Its environmentally friendly.C. Its more comfortable.第二节,听下面5段对话或独白。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whom did the woman buy the sweater for?A. A friend.
3、 B. Herself. C. A family member.7. What will the woman do next?A. Show the receipt. B. Talk to the manager. C. Leave the store.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man want to do on Wednesday night?A. Watch a show. B. Clean the house. C. Finish his homework.9. Where will the woman be on Thursday night?A.
4、 At a restaurant. B. At her apartment. C. At the Global Theater.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where will the vegetables be from?A. The womans vegetable garden.B. The mans backyard.C. The grocery store.11. According to the man, who grow their own vegetables?A. Housewives. B. Young people. C. Old people.12. Wh
5、at day is the party?A. Thursday. B. Friday. C. Saturday.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the little house?A. Near a fruit farmB. On the rainy side of the island.C. Three blocks from the ocean.14. Why doesnt the man consider the first place?A Theres no air conditional. B. Its too cold there C. Theres no
6、 TV.15. What do we know about the second place?A. It has a big swimming pool.B. It provides toothbrushes.C. It doesnt have a dryer16. What will the woman do next?A. Pack for a trip. B. Go grocery shopping. C. Make a phone call.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which floor did the fire destroy?A. The first floor
7、. B. The second floor. C. The third floor.18. When was the building built?A. In 1782. B. In 1718. C. In 1930.19. What was the building used as at the time of the fire?A. An old peoples home. B. A history museum. C. A hotel.20. What probably caused the fire?A. The lightning. B. Old electric wires. C.
8、 A burning cigarette.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA Guide to FreshmanFood ServiceThe URS Cafeteria opens from 7: 00 a. m. to 8: 00 p. m. It serves all kinds of snacks, drinks, ice cream and meals. You can pay with your cash or ID cards.
9、You can put your cash into your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the Cafeteria, you can still use the tables to enjoy meals, to have your meetings with your friends and even to study.TransportationThe URS Express is a shuttle service. The shuttle transports students be
10、tween campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between 9: 00 a. m. and 3: 00 p. m., Saturdays only. Round trip fare is $ 2.Academic SupportAll students have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall. Qualified volunteers will work wit
11、h you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door, two 30-minute appointments per week maximum. The service is free of charge.Relaxation and HealthThe Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is
12、 available for relaxing, studying, cooking and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10: 00 a. m. to 10: 00 p. m., closed on Sundays.The Fitness Centre is on the top floor of Douglas Hall. It is committed to physical, emotional and social health. A doctor
13、 and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. The cost is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9: 00 a.m. to 4: 30 p.m.1. What can you do in the URS Cafeteria?A. Add money to your ID card and play chess.B. Do your h
14、omework and watch TV.C. Buy drinks and enjoy concerts.D. Have meals with your friends.2. What can the URS Express do for the students?A. Provide students with campus tours.B. Transport the students to and from the stores.C. Take students to the Mattson Centre.D. Carry the students to the lecture hal
15、ls.3. Whom can you get help from for your writing?A The professors.B. Trainers.C. Volunteers.D. Classmates.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要内容是写给大一新生的学校指南,其中介绍了学校的各种服务和设施。【1题详解】细节理解题。根据第一段“The URS Cafeteria opens from 7: 00 a. m. to 8: 00 p. m. It serves all kinds of snacks, drinks, ice cream
16、and meals. You can pay with your cash or ID cards. You can put your cash into your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the Cafeteria, you can still use the tables to enjoy meals, to have your meetings with your friends and even to study.(URS自助餐厅从早上7点到晚上8点营业,提供各种小吃、饮料、冰淇淋和
17、膳食。你可以用现金或身份证支付。你可以把现金放在前台的身份证里。即使你不在自助餐厅买食物,你也可以用桌子吃饭,和朋友开会,甚至学习。)”可知D项“和你的朋友们吃饭”正确,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第二段“The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. (班车从马特森中心出发,在校园和购物中心之间运送学生。)”可知URS Express接送学生往返购物中心。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据第三段“All student
18、s have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall. Qualified volunteers will work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. (所有学生都可以使用道格拉斯音乐厅上层的写作中心。 合格的志愿者将与你一起开展写作,语法,词汇和其他学术技能的工作。)”可知从有资格的志愿者那里可以获得写作上的帮助,故选C项。BMost people cant live to 100 Those
19、 who do live so long can hardly walk, let alone take part in any activities A few people, however, take part in dangerous activities even though they are more than 100 years old They keep going and going! There is a great grandmother who likes challenging herself although she is 101 years old this y
20、earMary Hardison believes that people should always be cheerful and more importantly, take on all kinds of adventures while they physically still can So, instead of celebrating her 101st birthday with a boring party, she decided to go paragliding(滑翔跳伞) an idea she got from her 75yearold son who rece
21、ntly took it up as a hobbySo on her birthday, cheered on by her big family, she tied herself up together with expert instructor Kevin Hintze, and jumped down fearlessly from the sky near her home in Ogden, Utah And, it was not just a simple jump either According to Kevin Hintze, the grandmother enco
22、uraged him to turn around, as they made their way downThis is not the first time that Mary has done something wild and crazy For her 90th birthday she rode all the adult rides at Disneyland And, she is not done yet For her 102nd birthday she hopes to go down the 3,000 feet Alpine Slide at Utahs Park
23、 City Mountain Resort!Not surprisingly, this great action has made Mary Hardison very famous and also earned her a place in the Guinness World Records where she broke a 2007 record set by a 100yearold British woman What an amazing lady!4. What do we know about Mary Hardison?A. She took up paraglidin
24、g as her hobby at the age of 75B. She is a 101yearold lady who likes challenging herselfC. She was recorded in the Guinness World Records in 2007D. She is the oldest woman in the Guinness World Records5. From whom did Mary get the idea of going paragliding?A. A 100yearold British womanB. Kevin Hintz
25、eC. Her grandsonD. Her 75yearold son6. How does the author feel about Marys action?A. AmazedB. SupportiveC. DoubtfulD. Worried7. The text is likely to appear in _A. a news reportB. an advertisementC. a novelD. a science report【答案】4. B 5. D 6. A 7. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章报道了101岁的Mary Hardison在她生日的时候挑战自我
26、,进行滑翔跳伞这项极限运动,文章还回顾了她90岁时参加的极限运动和希望完成的极限运动。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段Theres a great grandmother who likes challenging herself although she is 101 years old this year(有一位伟大的曾祖母,虽然今年101岁,但她喜欢挑战自己)可知,Mary Hardison101岁了,喜欢挑战自己,故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段she decided to go paragliding(滑翔跳伞) an idea she got from her
27、75yearold son who recently took it up as a hobby(她从她75岁的儿子那里得到了一个主意,她的儿子最近把它当作一种爱好)可知,她从75岁的儿子那里有了滑翔跳伞运动的想法,故选D。【6题详解】细节理解题。根据文章最后一段Pretty amazing!可知,作者对于Mary Hardison的挑战感到非常震惊,故选A。【7题详解】推理判断题。通读全文可知,这是一篇新闻报道,报道了101岁的Mary Hardison在她生日的时候挑战自我,进行滑翔跳伞这项极限运动,故选A。CJohnny Cash was born in 1932 in the sout
28、hern state of Arkansas. His parents were poor cotton farmers. As a school boy, he began writing songs and he performed on radio programs. After high school, he joined the United States Air Force and served as a radio operator in Germany.He returned to the United States in 1954 and formed a band with
29、 two friends and performed at local events. They began recording for Sun Records in Memphis. One of the songs Cash wrote became the first country music hit record for the company. It was “Cry, Cry, Cry.”Johnny Cash performed all across the United States and Canada. By 1958, Johnny Cash was a success
30、ful recording artist, songwriter and singer. He was invited to perform at the Grand Ole Opry in Nashville, Tennessee.Johnny Cash won many awards, including eleven Grammy Awards and the Kennedy Center Honors. He was elected to both the Country Music Hall of Fame and the Rock and Roll Hall of Fame. He
31、 also received a Grammy Lifetime Achievement Award.He died on September 12, 2003, in Nashville at the age of seventy-one.Fans say that Johnny Cashs music was important because it told simple stories about life and death. They say he cared about social issues and continued to express support for thos
32、e who are poor and without political power. One of the last songs he recorded was one made popular by the rock and roll group Nine Inch Nails. It is called “Hurt.”8. Johnny Cash returned to the United States after _.A. he finished high schoolB. he formed a bandC. he served in US Air Force in Germany
33、D. his song Cry, Cry, Cry became famous9. From the passage we can infer that _.A. Johnny Cash performed his famous song Cry, Cry, Cry at the Grand Ole OpryB. Johnny Cash didnt care about social problemsC. Johnny Cashs music was only loved by his fansD. the Grand Ole Opry is a place where famous sing
34、ers hold their concerts.10. What does the underlined word “hit” mean in the second paragraph?A. BeatB. FailureC. StrikeD. Success11. Johnny Cashs songs were loved by his fans because _.A. he won many awards in his lifetimeB. he often performed in the Grand Ole OpryC. his songs expressed support for
35、the poor people with no political powerD. his songs were sung by the rock and roll group Nine Inch Nails【答案】8. C 9. D 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要记叙了美国歌手Johnny Cash的个人经历和成就。他获得了许多奖项,包括11项格莱美奖和肯尼迪中心荣誉奖,被选入乡村音乐名人堂和摇滚名人堂。他还获得了格莱美终身成就奖。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“After high school, he joined the United States
36、 Air Force and served as a radio operator in Germany.(高中毕业后,他加入了美国空军,并在德国担任无线电操作员)”以及第二段中“He returned to the United States in 1954 and formed a band with two friends and performed at local events.(1954年,他回到美国,和两个朋友组成了一支乐队,并在当地的活动中演出)”可知,Johnny Cash在德国的美国空军服役后回到了美国。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段“Johnny Cash p
37、erformed all across the United States and Canada. By 1958, Johnny Cash was a successful recording artist, songwriter and singer. He was invited to perform at the Grand Ole Opry in Nashville, Tennessee.( Johnny Cash在美国和加拿大各地演出。到1958年,Johnny Cash已是一位成功的唱片艺术家、词曲作者和歌手。他被邀请在田纳西州纳什维尔的Grand Ole Opry表演)”可推知
38、,Grand Ole Opry是著名歌手举行音乐会的地方。故选D。【10题详解】词义猜测题。根据第三段中“Johnny Cash performed all across the United States and Canada.(Johnny Cash在美国和加拿大各地演出)”可知,Cash的歌取得了成功,成为该公司的第一张畅销乡村音乐唱片,故画线词意思为“成功”。A. Beat拍子;B. Failure失败;C. Strike罢工;D. Success成功。故选D。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中“They say he cared about social issues and
39、continued to express support for those who are poor and without political power.(他们说,他关心社会问题,并继续对那些贫穷和没有政治权力的人表示支持)”可知,Johnny Cash的歌曲受到歌迷的喜爱,是因为他的歌曲表达了对没有政治权力的穷人的支持。故选C。DMirroring body language is a way to bond and to build understanding. It is a powerful tool that we use without even knowing it.The
40、 most obvious forms of mirroring are yawning and smiling. When you see someone yawn, you are likely to yawn immediately. Smiling is also pretty contagious-seeing a smiling person makes you want to smile too.Mirroring body language is a nonverbal way to say “I am like you, I feel the same”. Research
41、shows that people who experience the same feelings are likely to trust, understand and accept each other.Women have the natural ability to pick up and understand body signals. Therefore, it is not surprising that a woman is more likely to mirror another woman than a man is to mirror another man. Tha
42、ts why women are regarded as better talkers, even if they might not really have more close friends.It is interesting that when a man tries to mirror a womans body language while she is talking, he may seem to her as caring, intelligent and attractive.Mirroring body language is an excellent way to bu
43、ild trust and understanding quickly. If you want to set up a connection with a new person, mirror his or her gestures, sitting position, tone of voice and talking pace. This will make them feel that there is something about you that they like.While mirroring body language gains you acceptance, you s
44、till need to take into consideration your relationship with the person you are mirroring. If you are in a lower social position and are mirroring the body language of your boss, he will view you as arrogant. However, if you want to defeat those who are trying to prove superior to you, mirroring thei
45、r body language will help defeat them and change their position.12. What does the underlined word “contagious” in paragraph 2 mean?A. Affecting each other.B. Powerful to show ones feelings.C. Attractive to the others.D. Being gentle to people around.13. When copying others body language, one usually
46、 can _.A. send wrong messagesB. hide true feelingsC. win others acceptanceD. avoid misunderstanding14. What might happen if you try to mirror your bosss body language?A. You will appear very attractive.B. It will help to soften his position.C. You will seem unacceptably proud.D. It will be a good wa
47、y to build trust.15. What is the main idea of the text?A. It is important to copy the others gestures.B. Why women are regarded as better talkers.C. Men is not good at nonverbal communication.D. Mirroring body language can be a useful tool.【答案】12. A 13. C 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了模仿身体语言是一种联
48、系和建立理解的方式。它是我们在不知不觉中使用的强大工具。模仿身体语言是一种非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。并说明了不同性别、关系的人对他人模仿自己肢体语言的看法。【12题详解】词义猜测题。根据后文seeing a smiling person makes you want to smile too.可知看到一个微笑的人也会让你想要微笑。由此可知,微笑具有感染性,可以让人们相互影响。划线单词意思为“相互影响”。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第三段Mirroring body language is a nonverbal
49、 way to say “I am like you, I feel the same”. Research shows that people who experience the same feelings are likely to trust, understand and accept each other.可知镜像身体语言是一种非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。由此可推知,模仿别人的肢体语言往往能赢得别人的认可。故选C。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中If you are in a lower social
50、position and are mirroring the body language of your boss, he will view you as arrogant(狂妄).可知如果你的社会地位较低,却模仿老板的肢体语言,他会认为你很傲慢。由此可知,如果你试图模仿老板的肢体语言,你会显得傲慢。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段Mirroring body language is a way to bond and to build understanding. It is a powerful tool that we use without even knowing it
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-340858.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文课件-第4单元 13 胡萝卜先生的长胡子|人教(部编版) (共7张PPT).ppt
