江苏省江阴市第一中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省江阴市第一中学2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析 江苏省 江阴市 第一 中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江阴市第一中学2020-2021学年度第一学期期中试卷高一英语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman probably do this evening?A. Watch a movie.B. Learn something.C. Look after her father.2. How many people eat
2、together?A. 3. B. 4. C. 5.3. What do we know about the woman?A. She is good at cooking.B. She likes Chinese food much.C. She hasnt come to this restaurant.4. What are the speakers mainly talking about?A. A comment. B. A book. C. A new writer.5. Whom did the girl go to Scotland with?A. Her parents. B
3、. Her cousin. C. Her classmate.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man buy?A. A pumpkin. B. A lantern. C. A costume.7. How will the woman spend Halloween?A. Att
4、end a party. B. Go on a holiday. C. Stay with her family.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. How did the man find the job interview?A. Competitive. B. Easy. C. Unimportant.9. What was the result of the job interview?A. The man failed.B. The man succeeded.C. The man hasnt got the result.10. What are the speaker
5、s going to do?A. Enjoy a meal. B. Go to a party. C. Have some drinks.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. When will Flight 962 arrive?A. At 9:35. B. At 10:35. C. At 11:35.12. What caused the delay of Flight 962?A. Bad weather. B. Fuel shortage. C. Engine trouble.13. Where does Flight 962 make a scheduled stop
6、?A. In Boston. B. In Chicago. C. In San Francisco.听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14. Why does the girl want to have a car?A. To be independent.B. To show her ability.C. To travel with her friends.15. What can we learn about the girls friends?A. They study hard.B. They dont work.C. They dont have cars.16. Wh
7、y doesnt the man buy the girl a car now?A. He cant afford another car.B. He expects her to earn a car.C. He thinks she is too young to drive.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. How long were the flying hours?A. About 2 hours.B. About 3 hours.C. About 5 hours.18. Why did the speaker go to Miami to spend his
8、holiday?A . It didnt cost too much.B. The view was unique.C. The weather was pleasant.19. Where did the speaker eat breakfast?A. In the hotel room.B. In the dining hall.C Outdoors close to the pool.20. When did the speaker go dancing?A. In the morning.B. In the afternoon.C. In the evening.第二部分阅读(共两节
9、,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AForests are home to many wild animals. The population explosion and more human activities in the forests have caused many of their native species(物种)to become endangered.Giant PandaThe giant panda, one of the most recognizable endan
10、gered species, is a large, docile species of bear native to the forest of eastern China, Myanmar and Vietnam. Because of its limited diet- the pandas main source of food is bamboo- the species is limited in its habitat to areas where bamboo is available. Now the species only can be found today in 20
11、 small patches of forest at the western edge of its historic range.Gray and Red WolvesThe gray wolf, which once ranged from the East Coast of America to the West, and south to Mexico, now has a population of only 5, 000 in the lower 48 states, mostly in the Rocky Mountains. The red wolf, native to t
12、he southeastern United States, was declared extinct(已灭绝的) in the wild in 1980.Red-Crowned CraneThe red-crowned crane is native to Japan, Korea and eastern China. Agricultural expansion and deforestation (森林砍伐) in these areas have removed a great deal of the marshes and forests that are the crane s p
13、rimary habitats. For a time, the crane was thought to have completely disappeared from Japan, but the recent discovery of cranes in Japanese marshlands has restarted conservation efforts. Today, around 2, 500 cranes live in the wild, including 1,000 in Japan.1. What has caused the wild animals to be
14、come endangered?A. Global warming.B. International trade.C. Environmental pollution.D. Human activities.2. Which species is native to North America?A. European Mink.B. Red WolvesC. Red Crowned Crane.D. Giant Panda.3. What is the purpose of the text?A. To call for more efforts to protect forestsB. To
15、 study the living habits of wild animals.C. To introduce some endangered species.D. To find ways to protect wild animals.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】本文是说明文。本文介绍了大熊猫、灰狼和红狼、丹顶鹤等濒临灭绝的野生动物。【1题详解】细节理解题。根据第一段的“The population explosion and more human activities in the forests have caused many of their native spe
16、cies(物种)to become endangered.( 人口膨胀和森林中更多的人类活动已经导致许多本地物种濒临灭绝。)”可知,人类活动导致野生动物成为濒危的。故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“The red wolf, native to the southeastern United States, was declared extinct(已灭绝的) in the wild in 1980.”可知,红狼原产于美国东南部,是北美的本土动物,故B项正确。【3题详解】推理判断题。根据第一段中的“The population explosion and more human
17、 activities in the forests have caused many of their native species(物种)to become endangered.”可知,人口膨胀和森林中更多的人类活动已经导致许多本地物种濒临灭绝,以及下文就介绍了大熊猫、灰狼和红狼、丹顶鹤等几种濒临灭绝的野生动物,由此可知本文的目的是介绍一些濒临灭绝的物种。故C项正确。BAbout ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women are luckier; only about one in tw
18、o hundred is affected in this matter. Perhaps, after all, its safer to be driven by a woman!There are different forms of color blindness. In some cases, a man may not be able to see deep red. He may think that red, orange and yellow are all shades of green. Sometimes a person cannot tell the differe
19、nces between green and blue. In rare cases an unlucky man may see everything in shade of green-a strange world indeed.Color blindness in human beings is a strange thing to explain. In a single eye there are millions of very small things called “cones”. These help us to see in a bright light and to t
20、ell difference between colors. There are also millions of “rods”, but these are used for seeing when it is near dark. They show us shape but no color.Some insects have favorite colors. Mosquitoes prefer blue to yellow. A red light will not attract insects, but a blue lamp will. In a similar way huma
21、n beings also have favorite colors. Yet we are lucky. With the aid of cones in our eyes, we can see many beautiful colors by day, and with the aid of rods we can see shapes at night. One day we may even learn more about the invisible colors around us.4. Why do some people say its safer to be driven
22、by women?A. Women are more careful.B. There are fewer color-blind women.C. Women are fonder of driving than men.D. Women are weaker but quicker in thinking.5. Which of the statements about the color-blind is true?A. Not all of them have the same problem in recognizing color.B. None of them can see d
23、eep red.C. None of them can tell the difference between blue and green.D. All of them see everything in shades of green.6. According to the passage, with the help of the “cones”, we can_ A. tell different shapesB. see in a weak lightC. tell different colorsD. kill mosquitoes7. In which magazine woul
24、d you most likely find this passage?A. International Eye ScienceB. Lets Explore NatureC. Collections of Womens StudiesD. Global Warning News【答案】4. B 5. A 6. C 7. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了色盲症在男女之间的区别以及发生的原因等。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter. P
25、erhaps, after all, its safer to be driven by a woman!”(妇女是幸运的;大约只有百分之一的人在这个问题上受到影响。也许,毕竟,由女人开车更安全!)可知,患有色盲症的女性更加少一点,所以女人驾车更安全。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“There are different forms of color blindness. In some cases, a man may not be able to see deep red. He may think that red, orange and yellow are all s
26、hades of green. Sometimes a person cannot tell the differences between green and blue. In rare cases an unlucky man may see everything in shade of green-a strange world indeed.”(色盲有不同的形式。在某些情况下,一个人可能看不到深红色。他可能认为红色、橙色和黄色都是绿色的深浅。有时一个人分不清绿色和蓝色。在极少数情况下,一个不幸的人可能会看到一切都是绿色的这真是一个奇怪的世界。)可知,并不是所有的人在辨认颜色上的问题都是
27、相同的。故选A。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“In a single eye there are millions of very small things called “cones”. These help us to see in a bright light and to tell difference between colors.”(在一只眼睛里有数百万个叫做“视锥细胞”的小东西。这些帮助我们在明亮的光线下看东西,辨别不同的颜色。)可知,它们帮助我们辨别不同的颜色。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章第一段“About ten men in every hundred
28、 suffer from color blindness in some way.”(每100个人中大约有10个人在某种程度上患有色盲。),第二段的“There are different forms of color blindness.”(色盲有不同的形式。),第三段的“Color blindness in human beings is a strange thing to explain.”(人类的色盲是一件难以解释的怪事。)以及最后一段“Some insects have favorite colors.(有些昆虫有自己喜欢的颜色)”可知,文章主要讲述了色盲这个话题,属于科普类说明文
29、,由此可推知,这篇文章可能出自国际眼科杂志。故选A。CLONDON To get a mobile phone as a gift for 14thbirthday, Lucy declared to her parents that everyone else has one. Her parents gave in.Curious to know how her daughter would use the phone, Jane Bidder, the mother, followed Lucy to the school bus in the morning. The bus seat
30、s 20, of whom half have a mobile phone. One rings and several adolescent owners fumble with their bags.Many parents have just come to realize that the mobile phone is no longer for traveling businessmen it is as likely to be found in school bags.The mobile phone seems to have become something essent
31、ial for todays teens in Britain, according to a survey published last week, by NOP, a leading market research company in Britain. Research found that 66 percent of 16-year-olds now have access to a mobile phone.The mobile phone has been turned into a secret messaging service by teen users. When they
32、 are talking on the mobile, their parents are not able to eavesdrop on the second line.The interview with 2,019 young people aged 7 to 16 found that they favor the text messaging service because they offer a secret way of keeping in touch. The days of secret notes in the classroom are dying out.For
33、example, “cul” means “see you later”; “lol” means “laugh out loud; and “2nite” is the abbreviation of “tonight”. All these are based on shorthand phrases on the Internet.Many schools have banned students using mobile phones. But they are not very successful. Still phones ring in the class and distur
34、b study. Besides, people are worried about the health risk to kids using mobile phones.Scientists believe children are especially vulnerable (易受伤的) mobile radiation.8. The story of Lucy is told to show us .A. British parents always meet their childrens needsB. how British parents accept the truth of
35、 teenagers owning a mobile phoneC. British kids have good relationship with their parentsD. why every child gets a mobile phone as a birthday present in UK9. Which of the following statements is NOT true according to the passage?A. People worry about the harm to the kids health by using mobile phone
36、.B. Teenagers want to have their own secret.C. Teenagers like to send messages to each otherD. Lucy does not get the mobile phone she wants10. The underlined word “eavesdrop” means .A. join in activelyB. interrupt rudelyC. listen secretlyD. watch carefully11. Interviews discover children like to sen
37、d messages instead of .A. calling each otherB. playing games onlineC. writing to each otherD. greeting each other【答案】8. B 9. D 10. C 11. C【解析】本文是说明文。文章通过讲述Lucy 要求父母给她买手机的故事告诉读者英国父母逐渐接受孩子们拥有手机这一现象。【8题详解】推理判断题。文章第一、二段讲述了Lucy要求父母给她买手机的事例,接着第三段Many parents have just come to realize that the mobile phone
38、 is no longer for traveling businessmen-it is as likely to be found in school bags.(许多家长刚刚意识到手机不再是为旅行的商人准备的它很可能是在书包里找到的)引出话题.由此可知,作者举例 Lucy 的故事是为了告诉读者英国父母如何接受青少年拥有手机的真相。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第一段最后一句Her parents gave in.可知,Lucy的父母向她屈服,即给她买了手机,因此D项Lucy does not get the mobile phone she wants(Lucy没有得到她想要的手机
39、)与原文不符。故选D。【10题详解】词句猜测题。根据第六段第一句The interview with 2,019 young people aged 7 to 16 found that they favor the text messaging service because they offer a secret way of keeping in touch.(对2019名7岁至16岁的年轻人的采访发现,他们喜欢短信服务是因为这是一种保持联系的秘密方式)可知,短信服务给青少年们提供一种秘密的交流方式。由此推断,当他们讲电话时,父母再也不能“偷听”了,因此eavesdrop意为“偷听”。故
40、选C。【11题详解】细节理解题。根据第六段The interview with 2,019 young people aged 7 to 16 found that they favor the text messaging service because they offer a secret way of keeping in touch. The days of secret notes in the classroom are dying out.(对2019名7岁至16岁的年轻人的采访发现,他们喜欢短信服务是因为这是一种保持联系的秘密方式。在教室里放秘密纸条的日子正在消失)可知,青少
41、年们更喜欢短信交流,而传纸条已经绝迹了。故选C。DMy best friend travelled to stay with my family last weekend. When she arrived, she went straight to the kitchen and, without asking, ate some dried fruit. She wasnt being rude. I knew she would do this. Weve known each other for almost 20 years. She can eat anything she wan
42、ts from my kitchen. Indeed, I bought her favorite fruits and snacks at the shop that morning.Our long weekend together was simple. I was recovering from surgery and couldnt go to shopping malls. We passed the time running errands (差事), but there was never a quiet moment. Weve lived in different citi
43、es for almost a decade. Reunions (相聚) need conversation.Our personalities are matched and a shared history is extremely valuable. We were competitors at high school before bonding. Then we discovered the many interests that we had in common. Our friendship developed itself quickly. We stayed compani
44、ons and supported each other through law school and through our first jobs. What I like most about our friendship is that we dont have to “do”, but we simply have to “be”. We drop the act, the performance, the public version of ourselves.There is something special about friends who know everything a
45、bout you. They are rare. They have seen your bright lights of achievements and the depths of desperation. The special friendships are those which never fail to delight, whose continuation is worth the extra effort, despite distance and difference in our separate lives. I had the very great joy of th
46、is reminder last weekend. Im lucky to have found this friend, and to see a future where her companionship remains. Being together is perfection.12. What does the underlined sentence indicate in Para. 2?A. They talked a lot about their lives.B. They enjoyed running errands.C. They had a noisy weekend
47、. D. They quarreled at times.13. What does the author appreciate about their friendship?A. They help each other achieve in their fields.B. Theyre best friends despite different hobbies.C. They inspire each other to be their best selves.D. Theyre comfortable just being themselves.14. What can we lear
48、n from the last paragraph?A. Real friends are easy to make.B. Good friendships need effort.C. Special friendships may fail to delight.D. Distance and difference bring friendship.15. Why does the author write this text?A. To express thanks to her best friend.B. To share the friendship she treasures.C
49、. To describe the appearance of her best friend.D. To explain how she offers help to her friend.【答案】12. A 13. D 14. B 15. B【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过介绍自己和朋友相处的点点滴滴的故事,来告诉我们读者良好的友谊需要奉献,作者十分珍惜自己和朋友的这段友谊。【12题详解】词句猜测题。根据文章第二段“Weve lived in different cities for almost a decade. Reunions (相聚) need conversation.”(
50、我们在不同的城市生活了将近十年。团聚需要谈话。)可推知,划线句“but there was never a quiet moment.”中never quiet moment 是指“没有安静的时刻”,即“他们谈论了很多关于他们的生活。”。故选A。【13题详解】推理判断题。根据文章第四段中的“What I like most about our friendship is that we dont have to “do”, but we simply have to “be”. We drop the act, the performance, the public version of ou
51、rselves.”(关于我们的友谊,我最喜欢的一点是,我们不必“做些什么”,而我们只需“做我们自己”。我们放弃装模作样,敷衍行事,公共场合的面具。)可推知,作者和朋友做自己就很舒服,不虚情假意。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The special friendships are those which never fail to delight, whose continuation is worth the extra effort, despite distance and difference in our separate lives.”(特殊的友谊总是令人愉快的
52、,尽管我们在各自的生活中有距离和差异,但这种友谊的延续是值得额外努力的。)可推知,良好的友谊需要奉献。故选B。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Im lucky to have found this friend, and to see a future where her companionship remains. Being together is perfection.”(我很幸运能找到这个朋友,并且看到她的未来依然陪伴着我。在一起是完美的。)可推知,作者写这篇文章的目的是和读者分享她珍视的友谊。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文, 从短文
53、后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Speak in MeetingsMaking your voice heard is one way to gain respect in your school or workplace. Yet, you may feel like you have nothing new to say or contribute. Here are some ways to make you feel ready for a meeting._16_Having some ideas about what you want
54、to say already planned out can help you to feel more confident in a meeting. Try writing down a few ideas for questions you can ask or ideas you can bring up in the meeting_17_Be the first speaker. If you want to speak yet somehow talk your way out of it, try being the first to say something. _18_Ma
55、ke a point to jump in first and create discussion instead of delaying your comments.Speak confidently. _19_Make your words meaningful. Even if you dont feel confident, show confidence in what youre saying and how youre saying it. Speak clearly and try to avoid fillers like “ uh” or “um”.Make a brief
56、 point. Theres no need, to ramble on (啰嗦地说) to make sure that youre heard or that people understand you. _20_ Make what you say memorable, not time-wasting. Take some time to form your thoughts and ideas, and then say it in a clear and effective way.A. Make sure you turn to your teachers for help.B.
57、 Focus on speaking clearly and with fewer words.C. Plan out a few talking points before the meeting.D. Speaking first means you have less time to doubt yourself.E. Use these notes to guide you when you are ready to speak.F. Surround yourself with people who make you feel good about yourself.G. You d
58、ont need to shout or talk over people to say something confidently.【答案】16. C 17. E 18. D 19. G 20. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了一些在会议上发言的技巧。【16题详解】根据空后Having some ideas about what you want to say already planned out can help you to feel more confident in a meeting.可知,事先计划好自己想说什么可以帮助你在会议中更加自信。由此可知,空处谈论的是会议前
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342461.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《优佳学案》高中语文(人教版)必修一同步全优设计课件:第三单元 第10课 短新闻两篇 .ppt
