分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型湖北省宜昌市葛洲坝中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:343671
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:20
  • 大小:483.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北省宜昌市葛洲坝中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 湖北省 宜昌市 葛洲坝 中学 2015 2016 学年 一下 学期 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
    资源描述:

    1、 考试时间:2016年4月第I卷第一部分:听力(共两节;满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B. 9.15. C. 9.18答案是B。1. What vegetable will the speakers eat today? A

    2、. Peas. B. Carrots. C. Cabbage. 2. Where is Linda now most probably? A. In a bank. B. In a cafe. C. In a library.3. What does the woman mean? A. The man booked a single room. B. The man didnt book any room. C. There is no double room left.4. What do we know about the woman? A. She lives in her homet

    3、own. B. She is fatter than before. C. She is a good cook. 5. What does the man do with the milk boxes? A. He makes them into a kind of music instrument. B. He just lets his kids throw them away. C. He collects and sells them. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷

    4、的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6. 7题。6. Which part of the bike has gone wrong? A. The front fork. B. The chain. C. The wheels. 7. What does the man offer to do? A. Repair the womans bike. B. Stop a truck for the woman. C. Call his brother to come and help. 听第7段材料

    5、,回答第8至10题。8. What is the man going to do? A. Catch a train. B. Pick up his sister. C. Visit his uncle. 9. How long does the man have to get to the station? A. About 30 minutes. B. About 15 minutes. C. About 10 minutes. 10. What does the woman do for the man at last? A. She lends him some money. B. S

    6、he gives him a lift. C. She finds a bike for him. 听第8段材料,回答第11至13题。11. Where did the man go last night? A. A cinema. B. A restaurant. C. A friends home. 12. Who is Jackson? A. The mans friend. B. The mans brother. C. The womans brother. 13. Why does the woman advise the man to see Iron Man? A. Its s

    7、pecial effects are really good. B. Its a good comic book movie. C. Its as thrilling as Spider-Man. 听第9段材料,回答第14至16题。 14. Whats the relationship between David and Daniel? A. Cousins. B. Teammates. C. Roommates. 15. What did Daniel tear into pieces? A. A photo. B. A poster. C. A book. 16. How does the

    8、 man want to solve his problems? A. By buying Daniel a new book. B. By making an apology first. C. By moving out. 听第10段材料,回答第17至20题。17. When do reading club members get together? A. On Saturday. B. On Thursday afternoon. C. On Wednesday afternoon. 18. Which club has the most members? A. Bicycle club

    9、. B. Music club. C. Reading club. 19. Which is mentioned as an advantage of taking a bicycle trip? A. Exchanging ideas. B. Sharing experiences. C. Becoming stronger. 20. Who is the speaker most probably? A. A teacher at the school. B. A club owner at school. C. A school website designer. 第二部分阅读理解 (共

    10、两节;每小题2分,满分40分)第一节:从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you plan on visiting Fiji, you are probably looking for some fun things to do. The Poseidon Undersea ResortThe Poseidon Undersea Resort is an underwater resort that gives visitors a beautiful view of marine life. This resort covers 255 acres. Its cover

    11、ed and surrounded by a lagoon (环礁湖) that covers 5,000 acres and is about 90 feet underwater, giving you a beautiful view of marine life right before your eyes. This resort even has a hotel for those who would prefer to have the unusual experience of sleeping and waking to the beautiful scenery all a

    12、round them.The Sabeto Mud PoolIf youre looking for something unusual to do, you cant pass up the mud pool at Sabeto. It is located in a mountain range with a huge group of geothermal (地热的) pools full of nice, warm mud. Getting down and into the mud in the pool is believed to have benefits for health

    13、y skin. This is unusual, but adults and especially kids will love it. Fire Walking Fire walking in Fiji is believed to have originated on the island of Beau. Fire walking refers to the activity of walking on white-hot stones barefoot. To do this, you have to be mentally prepared for it. Trust me; th

    14、ere are a lot of preparations and strict rules that travelers should follow in order to do this safely.The Fiji MuseumThe Fiji Museum is unusual due to all the amazing artifacts youll see dating back 3,000-4,000 years. This museum has a certain attraction that makes it funny-a shoe. Its been said th

    15、at a man named Thomas Baker was eaten by the locals several centuries ago and the only thing left was his shoe. This museum is a great idea if you bring the whole family to Fiji. 21. Visitors who have the unusual experience of sleeping and waking at the Poseidon Undersea Resort can . A. enjoy the ex

    16、cellent service in the hotel B. open windows to see marine life swimming C. see marine life around them in the room D. only watch videos about marine life 22. Which of the following things needs great courage and has strict rules? A. Trying fire walking. B. Visiting the Poseidon Undersea Resort. C.

    17、Getting into the Sabeto mud pool. D. Visiting the Fiji Museum23. The underlined word “artifacts” in Paragraph 5 means . A. man-made things of historical interest B. things invented not long ago C. things that look very strange D. useful things in peoples daily life【答案】21.C22.A23.D【解析】考点 :日常生活类阅读。BTh

    18、ere is a time when Karyn Bosnak couldnt pay a 59 bill at the grocery store. She was officially broke. She didnt have enough money to get on the subway, but she looked rich. She was a television producer, earned 900 a week, and had a closetful of designer labels like Gucci and Louis Vuitton. But she

    19、also had a 20,221.40 credit card bill and an empty bank account. Karyn decided that it was time for a change. She built a website and simply asked people to help her out by sending her a dollar or two. On the site, Karyn honestly explained her situation. “If 20,000 people gave me just 1, Id be home

    20、free.” Amazingly, it worked. Her website was visited by more than a million people. Although most donors just gave a few dollars, one generous donor sent 1,000. She was on TV and in newspapers and magazines. She was offered a book deal and a movie contract. And of course, she was able to pay off her

    21、 credit card debt. She also sold her designer clothes on eBay. In her closet, where the Gucci purse once sat, Karyn keeps all the letters that people have sent her. Its hard to understand why so many people helped a total stranger pay off her huge credit card bill. Karyn explains, “I was just honest

    22、 about what happened; I didnt make up some sob story (悲伤的故事) about saving the world.” Her donors think its funny and original, and view it less as a charity than as an entertainment site. Imitators have appeared all over the Internet, some with extremely selfish requests for things like a BMW or a h

    23、ouse.Actually, Karyn was not the first person to put up a website asking strangers for money. The practice has a name: “cyber-begging.” Most sites receive little traffic and even less cash. Karyn also had thousands of enemies and critics. People sent her hate mail and scolded (斥责) her on websites. K

    24、aryn says she never let this anger bother her. “They are probably jealous (嫉妒的) they didnt think of it.” She explains. 24. Why was Karyn in financial trouble? A. She lost her job. B. Her business failed. C. She spent too much money. D. Her bank account was stolen.25. After building a website, Karyn

    25、. A. became very famous. B. decided to make a movie C. decided herself to charity D. started a fashion magazine26. Why did so many people respond positively to Karyns website? A. They were moved by Karyns story. B. They thought it was very interesting. C. They wanted to follow Karyns steps. D. They

    26、really wanted to help Karyn out. 27. What can we learn about cyber-begging? A. It encourages beggars to be honest. B. Its main purpose is to help the poor. C. It was first started by Karyn Bosnak. D. Most of the time it draws little attention. 【答案】24.C25.A26.B27.D【解析】试题分析: 本文讲述的是Karyn因为还不起巨额信用卡债务而上网

    27、求助,引发人们的热烈讨论。24.C细节理解题。由第一段的She earned 900 a week, and had a closetful of designer labels like Gucci and Louis Vuitton. But she also had a 20,222.40 credit card bill and an empty bank account. 可知,Karyn是因为花了太多的钱买奢侈品而陷入经济麻烦,故选C项。25.A推理判断题。由第二段可知,建立乞讨网站后,Karyn不仅筹集了足够的资金偿还她的欠款,而且还受到媒体的关注,甚至还得到出书和拍电影的邀约,

    28、由此可知她出名了,故选A项。26.B细节理解题。由倒数第二段的Her donors think its funny and original, and view it less as a charity than as an entertainment site可知,人们积极响应Karyn发起的网站是因为他们觉得这个事很有意思,故选B项。27.D推理判断题。由最后一段的The practice has a name: “cyber-begging”. Most sites receive little traffic and even less cash.可知,大多数时候这些网络乞讨并没有引起

    29、人们太多的关注,故选D项。考点 :社会现象类阅读。CLouis Armstrong had two famous nicknames (绰号). Some people called him Bagamo. They said his mouth looked like a large bag. Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music. Born in 1901 in New Orleans, he grew up poor, but lived

    30、among great musicians. Jazz was invented in the city a few years before his birth. Armstrong often said, “Jazz and I grew up together.”Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boys home. In his late teens, Armstrong began to live the life of a musicia

    31、n. He played in paradise, clubs, and on the steamboats that traveled on the Mississippi River. At that time, New Orleans was famous for the new music of jazz and was home to many great musicians. Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal. In 1922 he went to

    32、Chicago. There, the tale of Louis Armstrong began. From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went. Armstrong had no equal when it came to playing American popular songs. His cornet playing had deep humanity and warmth that caused many listeners to say, “List

    33、ening to Pops just makes you feel good all over.” He was the father of the jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world. His death, on July 6, 1971, was headline news around the world. 28. Armstrong was called Pops because he . A. looked like a musician B. was an in

    34、fluential musician C. showed an interest in music D. traveled to play modern music29. Paragraph 3 is organized . A. by space B. by examples C. by time order D. by comparison30. From the passage, we can learn that . A. Armstrongs tale began in New Orleans B. Armstrong was born before jazz was invente

    35、d C. Armstrongs music was popular with his listeners D. Armstrong learned popular music at a boys home31. What is the best title for the text? A. The Invention of the Jazz Music. B. The Spread of Popular Music. C. The Making of a Musician. D. The Father of the Jazz Style.【答案】28.B29.C30.C31.D【解析】试题分析

    36、: 这篇短文讲述了Armstrong成为爵士乐之父的过程。Armstrong也是世界上其中一个最受人尊重,最有影响力的音乐大师28.B 考查细节理解题。根据第一段中的“Musicians often called him Pops,as a sign of respect for his influence on the world of music.”和第三段中的“In his late teens,Armstrong began to live the life of a musician.Armstrong learned from the older musicians and soo

    37、n became respected as their equal.”可判断出Armstrong之所以被称之为Pops是因为他是具有影响的音乐家,故选B项。29.C 考查推理判断题。第三段讲述了Armstrong在童年是显露出音乐天赋、在青少年开始过着音乐家的生活、以后成名,由此可推断出这一段是按时间顺序写作的,故选C项。30.C细节理解题。从第四段开头两句可知A项错误;从第二段第二句可知B项错误;从第三段第一句可知D项错误;从最后一段可知C项正确。31.D考查主旨大意。这篇短文讲述了Armstrong成为爵士乐之父的过程,短文的最后一段中的“He was the father of the

    38、jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world.”点明了这篇短文的主题,所以最好的题目应该是:The Father of the Jazz Style,选D考点 :人物类阅读。 DSpending time with your kids is the best way to give them you attention. No matter whether you stay at home or work outside the home, you can still give qu

    39、ality time to your kids. Quality time doesnt mean the whole family sitting for four hours watching TV. It means turning the TV off and playing games together, reading books, going for walks-anything!Giving kids your attention means listening to them when they talk. I dont mean half-way listening and

    40、 saying “uh huh” like we do to our spouses (配偶) when theyre talking about their day at work. I mean sitting down, looking children in the eye, and listening. Ask questions. Be interested. It shows that youre paying attention, even if your question is just, “So you say you painted the cat blue?”Raisi

    41、ng kids is not the time to be selfish with your time. You can be selfish later on when theyre grown and having kids of their own. If you feel guilty about not being able to spend enough time with your kids, resist trying to buy their attention. You dont have to make every weekend a Disneyland day. A

    42、nd you dont have to continually buy them gifts as a means of letting them know you love them. The answer is “time”. Time is what they want most from you. Your kids, no matter what age, are on some type of schedule. They get up, eat breakfast, eat lunch, eat dinner, etc. What do they do the rest of t

    43、he time? Fill up some of the empty spots in their schedules with activities. Have them help you do something around the house or make them take part in a project with you. This is how day care workers are able to keep so many kids under control-they fill up the day with activities. 32. According to

    44、the author, spending quality time with kids means . A. watching TV with them B. staying with them as long as possible C. doing meaningful things together with them D. giving up jobs to stay with them 33. The author thinks it is important for parents to . A. listen to their kids carefully B. choose t

    45、he best gifts for their kids C. help their kids develop some interests D. teach their kids the importance of time34. The author mentions day care workers to show the importance of letting kids . A. eat well B. help parents C. do housework D. do activities 35. The text is written for . A. kids B. par

    46、ents C. school teachers D. education officers【答案】32.C33.A34.D35.B【解析】试题分析: 与孩子一块度过可以给孩子关注。32.C推理判断题。由第一段中的 “Quality time doesnt mean the whole family sitting for four hours watching TV. It means turning the TV off and playing games together, reading books, going for walks-anything!”可推知,不管是玩游戏,读书还是散步

    47、,“黄金时光”意味着陪孩子做有意义的事情,故选C项。33.A细节理解题。由第二段中的 “I dont mean half-way listening and saying uh huh like .sitting down, looking children in the eye, and listening.” 可知,作者认为认真倾听孩子说话很重要,故选A项。34.D细节理解题。由最后一段中的 “This is how day care workers are able to keep so many kids under control - they fill up the day wit

    48、h activities.” 可知,作者提到托儿所工作人员是为了说明让孩子做活动的重要性,故选D项。35.B推理判断题。结合第一段首句 “Spending time with your kids is the best way to give them your attention.” 及全文的叙述可推知,这篇文章是写给父母的,故选B项。考点 :教育类阅读。第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Child developmentPeople live much longer than most other animals, so human

    49、childhood also lasts a long time. Unlike baby animals, human children need many years to learn how to live on their own as adults. As childrens bodies grow, so do their minds. 36 There are several stages of child development. Infancy (婴儿期) is the most helpless stage. Over their first year infants gr

    50、adually learn to roll over, sit up, crawl (爬), and take their first steps with someone helping them. As they grow out of infancy, babies begin to make sounds similar to words. The toddler stage (学步期) begins when a baby starts to walk, usually at about the age of 1. Most children also start saying wo

    51、rds at about this time. As toddlers grow they become stronger and have more control of their bodies. Their thinking skills also improve. 37 They like to copy what other people say and do. Between the ages of 3 and 5, children are in the preschool stage. Children learn many important skills during th

    52、is stage. They learn to share and to take turns. 38 Playing with others helps them learn how to get along with all kinds of people. Starting school marks a new stage. Childrens minds develop quickly as they learn reading and writing. They also learn more about cooperating with others. Between 9 and

    53、12 years old, children are preteens. 39 They become better at controlling their behavior. Preteens also understand how to be helpful to others. 40 As preteens become teenagers, they move one step closer to becoming adults and living on their own. A. This growth is called child development. B. As the

    54、ir bodies grow stronger, they try sports. C. They learn how to play simple games with rules. D. During this stage they become much more independent. E. The end of the preteen years marks the end of childhood. F. They slowly start putting words together to make sentences. G. Preteens also become more

    55、 aware of the world beyond their home. 【答案】36.A37.F38.C 39.D40.E【解析】试题分析:文章主要介绍了孩子童年时期成长的各个阶段36.A由第一段的描述以及下文中的 There are several stages of child development可知,A项“这种成长被称 为儿童发展”符合此处语境37.F由该空前的 Their thinking skills also improve 和该空后的 They like to copy what other people say and do 可知,F项 “他们慢慢开始把词放在一起来组

    56、句 子”符合此处语境38.C由读空前的 Children leam many important skills during this stage 以尽该 空后的 Playing with others helps them leam how to get along with all kinds of people可知,C项内容“他们学习如何玩有简单规则的游戏”符合此处语境39.D由该空后的 They become better at . understand how to be helpful to others可知,在接近青春期的岁月,他们会变得更加独立40.E由上文的描述以及该空后的A

    57、s preteens become teenagers,they move one step closer.可知,E项“接近青春期岁月的结束标志着童年的结束”符合此处语境。考点 :七选五第三部分 英语知识运用(共两节;满分40分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Mexican President Vicente Fox was once invited to a university to give a lecture. A student asked

    58、him, “In your experience in politics have you 41 ?”Fox said, “No, never.”The students were chuckling (轻声地笑) 42 every politician always said so. Fox wasnt 43 . He said, “In this society, perhaps it is very 44 to prove that Im an honest man, 45 you should believe that in this world theres 46 , which i

    59、s always around us. I want to tell you a 47 which means a lot to me. “There was a father who was ready to dismantle (拆除) the pavilion (亭子) in the garden. His son said to him, Daddy, i want to 48 how you dismantle the pavilion, so can you not dismantle it 49 I come back from school? His father 50 . H

    60、owever, after the boy 51 , he asked some workers to dismantle the pavilion. After the boy returned from school, he found the old pavilion had 52 . Therefore, he said 53 to his father, Dad, you told me a lie. His father was embarrassed and said, My boy, I was 54 . The father called in the workers aga

    61、in and had them rebuild a pavilion in the 55 of the old one. After the pavilion was rebuilt, he called in his son and said to the workers, Please dismantle it.“I know the father. He was not rich, but he kept his 56 .”Hearing this, the students said, “Whats the fathers name? We hope to 57 him.”Fox sa

    62、id, “He has died, but his son is still 58 .”“Then, wheres the son? He must be an honest man.”Fox said, “His son is 59 here. Its me. Id like to treat this country and everyone in it like my father 60 me.”A storm of applause thundered in the audience.Dismantling and rebuilding a pavilion restored the

    63、boys faith in honesty. 41. A. failed B. liedC. fearedD. dreamed42. A. ifB. onceC. becauseD. although43. A. angryB. careful C. excitedD. shy44. A. simpleB. hardC. useful D. possible45. A. andB. orC. soD. but 46. A. selflessnessB. knowledgeC. powerD. honesty47. A. methodB. bookC. storyD. view48. A. sh

    64、owB. proveC. seeD. discuss49. A. untilB. unlessC. afterD. for50. A. apologizedB. agreedC. changedD. succeeded51. A. forgotB. refusedC. leftD. arrived52. A. finished B. disappearedC. shinedD. improved53. A. proudlyB. impolitelyC. patientlyD. unhappily54. A. wrongB. tiredC. satisfiedD. clear55. A. mid

    65、dleB. shapeC. faceD. interest56. A. recordB. secretC. promiseD. appointment57. A. helpB. attractC. criticizeD. know58. A. braveB. aliveC. brightD. alone59. A. standingB. travellingC. runningD. regretting60. A. trainedB. neededC. treatedD. praised【答案】41. B42. C43. A44. B45. D 46. D47. C48. C49. A50.

    66、B51. C52. B53. D54. A55. B56. C57. D58. B59. A60. C【解析】试题分析:本文通过墨西哥总统福克斯童年的故事为例,在园子里重新拆掉一座亭子,就在孩子的心里重建了一座亭子,这座亭子就是一个信念对诚信的信念41. B考查动词辨析A. failed失败;B. lied说谎;C. feared害怕;D. dreamed梦想;句意:福克斯受邀到一所大学演讲,一个学生问他:“政坛历来充满欺诈,在你从政的经历中有没有撒过谎?”,根据下文提到In this society, perhaps it is very 44 to prove that Im an hon

    67、est man可知选B项。42. C考查连词辨析A. if如果;B. once曾经;C. because因为;D. although虽然;句意:大学生在下面窃窃私语,有的还轻声笑出来,因为每个政客都会这样表白,两个句子是因果关系,故选C项。43. A考查形容词辨析A. angry生气的;B. careful小心 的;C. excited兴奋的;D. shy害羞的;句意:福克斯并不气恼,他对大学生说:“孩子们,在这个社会上,也许我很难证明自己是个诚实的人,但你们应该相信,这个世界上还有诚实,它永远都在我们的周围,故选A项。44. B考查形容词辨析A. simple简单的;B. hard困难的;C

    68、. useful 有用的;D. possible可能的;句意:福克斯并不气恼,他对大学生说:“孩子们,在这个社会上,也许我很难证明自己是个诚实的人,但你们应该相信,这个世界上还有诚实,它永远都在我们的周围,故选B项。45. D考查连词辨析A. and并且;B. or否则;C. so因此;D. but但是;福克斯并不气恼,他对大学生说:“孩子们,在这个社会上,也许我很难证明自己是个诚实的人,但你们应该相信,这个世界上还有诚实,它永远都在我们的周围,故选D项。 46. D考查名词辨析A. selflessness自私;B. knowledge知识 ;C. power力量;D. honesty诚实;

    69、福克斯并不气恼,他对大学生说:“孩子们,在这个社会上,也许我很难证明自己是个诚实的人,但你们应该相信,这个世界上还有诚实,它永远都在我们的周围。,故选D项。47. C考查名词辨析A. method方法;B. book书;C. story故事;D. view观点;句意:我想讲一个故事,也许你们听过就忘了,但这个故事对我却很有意义。根据下文可知讲个故事,故选C项。48. C考查动词辨析A. show展示;B. prove证明;C. see看;D. discuss讨论;句意:爸爸,我想看看你们怎么拆掉这座亭子,等我从寄宿学校放假回来再拆好吗?根据语境可知选C项。49. A考查连词辨析A. until

    70、直到;B. unless除非;C. after之后 ;D. for因为;爸爸,我想看看你们怎么拆掉这座亭子,等我从寄宿学校放假回来再拆好吗?考查固定句型not .until直到。才,故选A项。50. B考查动词辨析A. apologized道歉;B. agreed同意;C. changed改变;D. succeeded成功;句意:父亲答应了。根据However可知是答应了,故选B项。51. C考查动词辨析A. forgot忘记;B. refused拒绝;C. left离开;D. arrived到达;句意:可是,等孩子走后,工人们很快就把亭子拆掉了,根据上文提到49 I come back fr

    71、om school可知选C项。52. B考查动词辨析A. finished完成;B. disappeared消失;C. shined闪耀;D. improved提高;句意:孩子放假回来后,发现旧亭子已经不见了,根据语境可知已经拆了,故选B项。53. D考查副词辨析A. proudly骄傲地;B. impolitely没有礼貌地;C. patiently耐心地;D. unhappily不高兴的;句意:因此不高兴地对爸爸说,你说谎了。根据语境孩子很不高兴,故选D项。54. A考查形容词辨析A. wrong错误的;B. tired累的;C. satisfied满意的;D. clear干净的;句意:他

    72、的爸爸很尴尬,说,孩子,我错了,根据语境可知选A项。55. B考查名词辨析A. middle中间;B. shape形状;C. face脸;D. interest兴趣;句意:这位父亲重新召来工人,让他们按照旧亭子的模样在原来的地方再造一座亭子。根据语境可知重新建造,故选B项。56. C考查名词辨析A. record记录;B. secret秘密;C. promise承诺;D. appointment约会;句意:我认识这位父亲,他并不富有,但他却在孩子面前兑现了自己的承诺,keep ones promise遵守承诺,故选C项。57. D考查动词辨析A. help帮助;B. attract吸引;C.

    73、criticize批评;D. know知道;句意:请问这位父亲叫什么名字?我们希望认识他,故选D项。58. B考查形容词辨析A. brave勇敢的;B. alive活着的;C. bright明亮的;D. alone单独;句意:他已经过世了,但他的儿子还活着,故选B项。59. A考查动词辨析A. standing站;B. travelling旅行;C. running跑;D. regretting后悔;句意:他的孩子现在就站在这里,就是我,根据语境可知选A项。60. C考查动词辨析A. trained训练;B. needed需要;C. treated对待;D. praised表扬;句意:我想告诉

    74、大家的是,我愿意像父亲对我一样对待这个国家,对待这个国家的每一个人,故选C项。考点 :故事类短文。第II卷第三部分 英语知识运用(共两节;满分40分)第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。 I think Christmas is a perfect time to show our kindness. Every year at Christmas my wife and I send 61 gift to someone anonymously (匿名地). I feel thats the

    75、true 62 (mean) of Christmas-it is about giving rather than receiving. My wife had a close friend with 63 she had grown up. One year, just before Christmas, she lost her job. She had almost no savings and no one to turn to 64 help and she had two young children. It was really the 65 (hard) time in he

    76、r life. I told my wife we should help her but we should do 66 anonymously. We purchased a lot of necessities (必需品) she would need from the supermarket and mailed them to her with no mailing address. We had a friend address the package 67 she couldnt recognize the handwriting. Besides, the package wa

    77、s mailed from a district 68 we didnt live. Four years later, also at Christmas time, my wife 69 (decide) to tell her whom the package was from. When she did, her friend just smiled, 70 (say) that from that Christmas on she had been helping others who were in need every Christmas.【答案】61.a62.meaning 6

    78、3.whom64.for65.hardest 66.it 67.so 68. where69.decided 70.saying67.so 考查连词。后面的句子表示目的,故用so,表示“为了,以便”。 68. where 考查定语从句。关系副词where引导定语从句,并在从句中作地点状语,该从句修饰先行词district. 69.decided 考查时态。结合文章时态及本句中的时间状语,应用一般过去时。70.saying 考查非谓语动词。空前后没有连接词,且her friend与say之间为逻辑上的主谓关系,故用现在分词短语作状语。考点 :语法填空。第四部分写作(共两节;满分35分)第一节 短

    79、文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I recently took an eye examination and the doctor told me that I have to wear glasse

    80、s all the time. He also told me not to read in poor light because of it would be bad for my eye. Its August now or the new term is about to start. Im quite nervously about wearing glasses to school, because it will be first time for my friends to see me wearing glasses. I wonder that they are going

    81、to say. One of my best friends always wear glasses. I telephoned her and she told me that she hadnt been laughed at. First see her wearing glasses, people just said there was anything different about her. 【答案】71.have改成had72.去掉of 73.eye改成eyes74.or 改成and75. nervously改成 nervous 76.be后面加the 77.that改成 wh

    82、at 78.wear 改成wears 79.see改成seeing 80.anything改成 something【解析】71.have改成had 考查动词的时态。整个文章用一般过去时;72.去掉of 考查介词。because后面接从句,because of后面接名词或动名词73.eye改成eyes 考查名词的复数。eye是可数名词,应该是复数74.or 改成and 考查连词。现在是八月份,新学期就要开始了75. nervously改成 nervous 考查形容词。be nervous about对紧张76.be后面加the 考查冠词;序数词first前面加the77.that改成 what

    83、考查宾语从句。what引导的是宾语从句,宾语从句中what做宾语78.wear 改成wears 考查谓语动词。主语是One of my best friends谓语是wears79.see改成seeing 考查非谓语动词 。用现在分词做状语,people和see是主动关系80.anything改成 something 考查不定代词。肯定句用something考点 :短文改错。笫二节 书面表达(满分25分) 81. 假设你是李华,你的美国朋友Tom上个月来到北京学习。七月份你将去北京参加暑期中学生英语演讲比赛, 你在资料搜集、语言运用等方面遇到了困难。请根据以下要点给Tom写一封电子邮件:1.

    84、询问Tom的生活和学习情况;2. 谈谈你的困难并请Tom帮忙;3. 告诉Tom你打算赛后去看他。【答案】Dear Tom,Its a month since you studied in Beijing. How is everything going with you? I am really happy to spend such an unforgettable experience with you here.I am going to take part in an English speech contest for middle school students in July t

    85、his summer. I think the chance is of great importance for me. To have a very good performance, I am making preparations for it. However, I still have some trouble in collecting useful materials. Meanwhile, I find it hard to use English properly. I would appreciate it if you could offer me a hand. I also hope that the great effort I am making will pay off. You know, I have been missing you since you left, so I hope to see you in Beijing after the English contest. I cant wait to see you again!Yours,Li Hua 【解析】考点: 提纲类作文

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北省宜昌市葛洲坝中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343671.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1