湖北省宜昌市葛洲坝中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省宜昌市葛洲坝中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 湖北省 宜昌市 葛洲坝 中学 2015 2016 学年 一下 学期 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、 考试时间:2016年4月第I卷第一部分:听力(共两节;满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B. 9.15. C. 9.18答案是B。1. What vegetable will the speakers eat today? A
2、. Peas. B. Carrots. C. Cabbage. 2. Where is Linda now most probably? A. In a bank. B. In a cafe. C. In a library.3. What does the woman mean? A. The man booked a single room. B. The man didnt book any room. C. There is no double room left.4. What do we know about the woman? A. She lives in her homet
3、own. B. She is fatter than before. C. She is a good cook. 5. What does the man do with the milk boxes? A. He makes them into a kind of music instrument. B. He just lets his kids throw them away. C. He collects and sells them. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷
4、的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6. 7题。6. Which part of the bike has gone wrong? A. The front fork. B. The chain. C. The wheels. 7. What does the man offer to do? A. Repair the womans bike. B. Stop a truck for the woman. C. Call his brother to come and help. 听第7段材料
5、,回答第8至10题。8. What is the man going to do? A. Catch a train. B. Pick up his sister. C. Visit his uncle. 9. How long does the man have to get to the station? A. About 30 minutes. B. About 15 minutes. C. About 10 minutes. 10. What does the woman do for the man at last? A. She lends him some money. B. S
6、he gives him a lift. C. She finds a bike for him. 听第8段材料,回答第11至13题。11. Where did the man go last night? A. A cinema. B. A restaurant. C. A friends home. 12. Who is Jackson? A. The mans friend. B. The mans brother. C. The womans brother. 13. Why does the woman advise the man to see Iron Man? A. Its s
7、pecial effects are really good. B. Its a good comic book movie. C. Its as thrilling as Spider-Man. 听第9段材料,回答第14至16题。 14. Whats the relationship between David and Daniel? A. Cousins. B. Teammates. C. Roommates. 15. What did Daniel tear into pieces? A. A photo. B. A poster. C. A book. 16. How does the
8、 man want to solve his problems? A. By buying Daniel a new book. B. By making an apology first. C. By moving out. 听第10段材料,回答第17至20题。17. When do reading club members get together? A. On Saturday. B. On Thursday afternoon. C. On Wednesday afternoon. 18. Which club has the most members? A. Bicycle club
9、. B. Music club. C. Reading club. 19. Which is mentioned as an advantage of taking a bicycle trip? A. Exchanging ideas. B. Sharing experiences. C. Becoming stronger. 20. Who is the speaker most probably? A. A teacher at the school. B. A club owner at school. C. A school website designer. 第二部分阅读理解 (共
10、两节;每小题2分,满分40分)第一节:从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you plan on visiting Fiji, you are probably looking for some fun things to do. The Poseidon Undersea ResortThe Poseidon Undersea Resort is an underwater resort that gives visitors a beautiful view of marine life. This resort covers 255 acres. Its cover
11、ed and surrounded by a lagoon (环礁湖) that covers 5,000 acres and is about 90 feet underwater, giving you a beautiful view of marine life right before your eyes. This resort even has a hotel for those who would prefer to have the unusual experience of sleeping and waking to the beautiful scenery all a
12、round them.The Sabeto Mud PoolIf youre looking for something unusual to do, you cant pass up the mud pool at Sabeto. It is located in a mountain range with a huge group of geothermal (地热的) pools full of nice, warm mud. Getting down and into the mud in the pool is believed to have benefits for health
13、y skin. This is unusual, but adults and especially kids will love it. Fire Walking Fire walking in Fiji is believed to have originated on the island of Beau. Fire walking refers to the activity of walking on white-hot stones barefoot. To do this, you have to be mentally prepared for it. Trust me; th
14、ere are a lot of preparations and strict rules that travelers should follow in order to do this safely.The Fiji MuseumThe Fiji Museum is unusual due to all the amazing artifacts youll see dating back 3,000-4,000 years. This museum has a certain attraction that makes it funny-a shoe. Its been said th
15、at a man named Thomas Baker was eaten by the locals several centuries ago and the only thing left was his shoe. This museum is a great idea if you bring the whole family to Fiji. 21. Visitors who have the unusual experience of sleeping and waking at the Poseidon Undersea Resort can . A. enjoy the ex
16、cellent service in the hotel B. open windows to see marine life swimming C. see marine life around them in the room D. only watch videos about marine life 22. Which of the following things needs great courage and has strict rules? A. Trying fire walking. B. Visiting the Poseidon Undersea Resort. C.
17、Getting into the Sabeto mud pool. D. Visiting the Fiji Museum23. The underlined word “artifacts” in Paragraph 5 means . A. man-made things of historical interest B. things invented not long ago C. things that look very strange D. useful things in peoples daily life【答案】21.C22.A23.D【解析】考点 :日常生活类阅读。BTh
18、ere is a time when Karyn Bosnak couldnt pay a 59 bill at the grocery store. She was officially broke. She didnt have enough money to get on the subway, but she looked rich. She was a television producer, earned 900 a week, and had a closetful of designer labels like Gucci and Louis Vuitton. But she
19、also had a 20,221.40 credit card bill and an empty bank account. Karyn decided that it was time for a change. She built a website and simply asked people to help her out by sending her a dollar or two. On the site, Karyn honestly explained her situation. “If 20,000 people gave me just 1, Id be home
20、free.” Amazingly, it worked. Her website was visited by more than a million people. Although most donors just gave a few dollars, one generous donor sent 1,000. She was on TV and in newspapers and magazines. She was offered a book deal and a movie contract. And of course, she was able to pay off her
21、 credit card debt. She also sold her designer clothes on eBay. In her closet, where the Gucci purse once sat, Karyn keeps all the letters that people have sent her. Its hard to understand why so many people helped a total stranger pay off her huge credit card bill. Karyn explains, “I was just honest
22、 about what happened; I didnt make up some sob story (悲伤的故事) about saving the world.” Her donors think its funny and original, and view it less as a charity than as an entertainment site. Imitators have appeared all over the Internet, some with extremely selfish requests for things like a BMW or a h
23、ouse.Actually, Karyn was not the first person to put up a website asking strangers for money. The practice has a name: “cyber-begging.” Most sites receive little traffic and even less cash. Karyn also had thousands of enemies and critics. People sent her hate mail and scolded (斥责) her on websites. K
24、aryn says she never let this anger bother her. “They are probably jealous (嫉妒的) they didnt think of it.” She explains. 24. Why was Karyn in financial trouble? A. She lost her job. B. Her business failed. C. She spent too much money. D. Her bank account was stolen.25. After building a website, Karyn
25、. A. became very famous. B. decided to make a movie C. decided herself to charity D. started a fashion magazine26. Why did so many people respond positively to Karyns website? A. They were moved by Karyns story. B. They thought it was very interesting. C. They wanted to follow Karyns steps. D. They
26、really wanted to help Karyn out. 27. What can we learn about cyber-begging? A. It encourages beggars to be honest. B. Its main purpose is to help the poor. C. It was first started by Karyn Bosnak. D. Most of the time it draws little attention. 【答案】24.C25.A26.B27.D【解析】试题分析: 本文讲述的是Karyn因为还不起巨额信用卡债务而上网
27、求助,引发人们的热烈讨论。24.C细节理解题。由第一段的She earned 900 a week, and had a closetful of designer labels like Gucci and Louis Vuitton. But she also had a 20,222.40 credit card bill and an empty bank account. 可知,Karyn是因为花了太多的钱买奢侈品而陷入经济麻烦,故选C项。25.A推理判断题。由第二段可知,建立乞讨网站后,Karyn不仅筹集了足够的资金偿还她的欠款,而且还受到媒体的关注,甚至还得到出书和拍电影的邀约,
28、由此可知她出名了,故选A项。26.B细节理解题。由倒数第二段的Her donors think its funny and original, and view it less as a charity than as an entertainment site可知,人们积极响应Karyn发起的网站是因为他们觉得这个事很有意思,故选B项。27.D推理判断题。由最后一段的The practice has a name: “cyber-begging”. Most sites receive little traffic and even less cash.可知,大多数时候这些网络乞讨并没有引起
29、人们太多的关注,故选D项。考点 :社会现象类阅读。CLouis Armstrong had two famous nicknames (绰号). Some people called him Bagamo. They said his mouth looked like a large bag. Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music. Born in 1901 in New Orleans, he grew up poor, but lived
30、among great musicians. Jazz was invented in the city a few years before his birth. Armstrong often said, “Jazz and I grew up together.”Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boys home. In his late teens, Armstrong began to live the life of a musicia
31、n. He played in paradise, clubs, and on the steamboats that traveled on the Mississippi River. At that time, New Orleans was famous for the new music of jazz and was home to many great musicians. Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal. In 1922 he went to
32、Chicago. There, the tale of Louis Armstrong began. From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went. Armstrong had no equal when it came to playing American popular songs. His cornet playing had deep humanity and warmth that caused many listeners to say, “List
33、ening to Pops just makes you feel good all over.” He was the father of the jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world. His death, on July 6, 1971, was headline news around the world. 28. Armstrong was called Pops because he . A. looked like a musician B. was an in
34、fluential musician C. showed an interest in music D. traveled to play modern music29. Paragraph 3 is organized . A. by space B. by examples C. by time order D. by comparison30. From the passage, we can learn that . A. Armstrongs tale began in New Orleans B. Armstrong was born before jazz was invente
35、d C. Armstrongs music was popular with his listeners D. Armstrong learned popular music at a boys home31. What is the best title for the text? A. The Invention of the Jazz Music. B. The Spread of Popular Music. C. The Making of a Musician. D. The Father of the Jazz Style.【答案】28.B29.C30.C31.D【解析】试题分析
36、: 这篇短文讲述了Armstrong成为爵士乐之父的过程。Armstrong也是世界上其中一个最受人尊重,最有影响力的音乐大师28.B 考查细节理解题。根据第一段中的“Musicians often called him Pops,as a sign of respect for his influence on the world of music.”和第三段中的“In his late teens,Armstrong began to live the life of a musician.Armstrong learned from the older musicians and soo
37、n became respected as their equal.”可判断出Armstrong之所以被称之为Pops是因为他是具有影响的音乐家,故选B项。29.C 考查推理判断题。第三段讲述了Armstrong在童年是显露出音乐天赋、在青少年开始过着音乐家的生活、以后成名,由此可推断出这一段是按时间顺序写作的,故选C项。30.C细节理解题。从第四段开头两句可知A项错误;从第二段第二句可知B项错误;从第三段第一句可知D项错误;从最后一段可知C项正确。31.D考查主旨大意。这篇短文讲述了Armstrong成为爵士乐之父的过程,短文的最后一段中的“He was the father of the
38、jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world.”点明了这篇短文的主题,所以最好的题目应该是:The Father of the Jazz Style,选D考点 :人物类阅读。 DSpending time with your kids is the best way to give them you attention. No matter whether you stay at home or work outside the home, you can still give qu
39、ality time to your kids. Quality time doesnt mean the whole family sitting for four hours watching TV. It means turning the TV off and playing games together, reading books, going for walks-anything!Giving kids your attention means listening to them when they talk. I dont mean half-way listening and
40、 saying “uh huh” like we do to our spouses (配偶) when theyre talking about their day at work. I mean sitting down, looking children in the eye, and listening. Ask questions. Be interested. It shows that youre paying attention, even if your question is just, “So you say you painted the cat blue?”Raisi
41、ng kids is not the time to be selfish with your time. You can be selfish later on when theyre grown and having kids of their own. If you feel guilty about not being able to spend enough time with your kids, resist trying to buy their attention. You dont have to make every weekend a Disneyland day. A
42、nd you dont have to continually buy them gifts as a means of letting them know you love them. The answer is “time”. Time is what they want most from you. Your kids, no matter what age, are on some type of schedule. They get up, eat breakfast, eat lunch, eat dinner, etc. What do they do the rest of t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343671.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
