江西省宜春市第九中学等学校2021-2022学年高一上学期10月联考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省宜春市第九中学等学校2021-2022学年高一上学期10月联考英语试卷 WORD版含解析 江西省 宜春市 第九 中学 学校 2021 2022 学年 上学 10 联考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一英语试卷第一部分 听力做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1. How does the woman usually go to school?A. By bike. B. By bus. C. On foot. 2. Where
2、 does the woman think they will meet?A. In the library. B. In the museum. C. In the park. 3. What will the man do this afternoon?A. Have a rest. B. Attend a meeting. C. Watch a basketball match. 4. When does the boss need the report?A. This morning. B. This afternoon. C. Tomorrow morning. 5. What do
3、es the man mean?A. Dr Wilson will call the woman. B. The woman has failed the exam. C. He cant tell the woman the information. 第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did George buy for his mother
4、?A. A pair of earrings. B. A hat. C. A ring. 7. What do we know about the diamond?A. It is man-made. B. It is purple. C. It is not real. 听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. In a bookstore. C. In a supermarket. 9. How much is a soap?A. $0.99. B. $1.99. C.
5、$3.99. 听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is Sam making the call?A. To have a talk with Julie. B. To invite Tina to a movie.C. To introduce a friend to Tina. 11. What is Tom doing?A. Watching TV. B. Having fun with Julie. C. Talking on his cellphone. 12. What can we learn about Julie?A. She is Toms sister. B.
6、 She is Tinas mother. C. She doesnt know Sam. 听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers talking about?A. Peters friend. B. A stranger. C. The womans brother. 14. What did the young man do according to Peter?A. He sold something. B. He asked the way. C. He stole something. 15. What does Peter think
7、of the young guy?A. He is nice. B. He is rude. C. He is dishonest. 16. What will the woman do next?A. Visit her uncle. B. Buy some nice food. C. Go out to check something. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker?A. A worker. B. A student. C. A teacher. 18. How long does each class last?A. One and
8、a half hours. B. One hour. C. Two hours. 19. What does the speaker say about the exams?A. They will be easy. B. They will be hard. C. They can be finished at home. 20 Which is the best way to reach the speaker outside of class time?A. Emailing him. B. Calling him. C. Going to his office. 第二部分 阅读第一节阅
9、读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASilicon Valley VolunteersDo you want to give back to your community while making new friends? Silicon Valley Volunteers is an organization that includes both wishes. The organization is designed to help people find opportunities to volunteer in their local community w
10、hile meeting others with similar interests. Silicon Valley Volunteers focuses on providing opportunities that fit into the busy schedules (日程安排) of professionals. Many opportunities listed on the site are in the evenings or weekends.Please browse (浏览) the website to learn more about the organization
11、. In addition to volunteer opportunities, there are other opportunities for becoming a leader as well. For any questions about the group, email suuolunteers.Discussion about the groupCourtney H: Hey everyone. Im new to this group and would love to start meeting up with you guys. Im a little unclear
12、on how this group works. When you guys go ahead and have an event can someone message me the infomation? Thanks so much.Former member: How about an online discussion for ways we can still volunteer. I just checked in here and thought there would be online activities!Maria O: We need volunteers on Fr
13、iday, November 8th for The Silicon Valley Philanthropy Day! Volunteers would act as greeters, check-in registrars, and ushers (接待员). The event is from 11 am to 1:30 pm on Nov. 8th Villa Ragusa in Campbell. Please email me mariaowucomunityseruices.org if you are interested. First come, first serve!1.
14、 What is one of the purposes of the organization?A. To help find job opportunities.B. To help make new friends.C. To help develop a new hobby.D. To help experience the joy of sharing.2. Where can you learn more about the organization?A. In the magazine.B. In the newspaper.C. On the Internet.D. On TV
15、.3. What kind of volunteers are needed from Maria O?A. Baby-sitters.B. Translators.C. Teachers.D. Greeters.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了硅谷志愿者组织的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段“Do you want to give back to your community while making new friends?(你想在结交新朋友的同时回馈社区吗?)”和“The organization is designed
16、to help people find opportunities to volunteer in their local community while meeting others with similar interests.(该组织旨在帮助人们找到机会在当地社区当志愿者,同时与其他有相似兴趣的人会面。)”可知,这个组织的目的之一就是帮助结交新朋友。故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段“Please browse (浏览) the website to learn more about the organization.(请浏览网站了解更多关于该组织的信息。)”可知,人们可以再
17、网上了解更多关于该组织的信息。故选C。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Volunteers would act as greeters, check-in registrars, and ushers(志愿者将担任迎宾员、登记员和引坐员。)”可知,Maria O需要志愿者迎宾员。故选D。BAt the foot of the Tianmu Mountain in Zhejiang, a homestay (民宿) is attracting travelers from far and wide, which has won architectural (建筑学的) medal at
18、 the 2021 German iF Design Awards.The owners of the homestay are a couple in their late 30s who decided to return to their hometown three years ago. Li Xiumei used to be in charge of a division at a company in Hangzhou, and her husband was a sales director. It was an ordinary situation where Lis hus
19、band was on business trips a lot and Li worked overtime on weekends. City life sometimes is not easy.In 2018, they quit jobs and went back to Dongtianmu village, which lies in a forest of bamboo. The first time they drove into the village was one late afternoon. The cooking smoke was rising from the
20、 foot of the mountain, which gave them a very different feeling form the city.The homestay was built beside her husbands old countryside house. The old house is preserved (保留), while a brand-new building was built on its side and the whole site is made up of for courtyards. It has been updated to ha
21、ve a hall, a tea room, a kitchen, a dining room. Japanese cherry trees are planted in the east courtyard. A swimming pool is placed in the west courtyard, with a bar located on one side.Li and her husband love gardening and music, and their new home gives them enough space to continue their interest
22、s and relax in the heart of nature. Li wants to share the quiet country life, so she makes her new home a homestay. In 2019, the homestay became an online hit after guests shared their experiences on social media. “The longer I stay here, the more I feel it was the right choice to come back, and thi
23、s is more meaningful than making money,” Li says.4. How did Li feel about city life?A. Satisfied.B. Tired.C. Attractive.D. Noisy.5. What impressed the couple when first driving to the village?A. The smoke of cooking.B. The forest of bamboo.C. The smell of the village.D. The feeling of loneliness.6.
24、What can we infer about the homestay from paragraph 4?A. It is ancient and broken.B. It can hold many guests.C. It has been rebuilt by the couple.D. It must have been carefully designed.7. Whats more meaningful than earning money according to Li?A. Continuing their music dream.B. Staying at the old
25、house.C. Living in the countryside.D. Developing the economy of cities.【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章讲述了浙江天目山脚下的一家民宿吸引着来自四面八方的游客,该民宿在2021年德国iF设计大奖上获得了建筑奖。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段“It was an ordinary situation where Lis husband was on business trips a lot and Li worked overtime on weekends. Cit
26、y life sometimes is not easy.(李某的丈夫经常出差,李某周末加班,这是很平常的事情。城市生活有时并不容易。)”可推知,李觉得城市生活非常累。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“The first time they drove into the village was one late afternoon. The cooking smoke was rising from the foot of the mountain, which gave them a very different feeling form the city.(他们第一次开车进村
27、子是在一个傍晚。炊烟从山脚下升起,给他们一种与城市截然不同的感觉。)”可知,当这对夫妇第一次开车去村子时,炊烟给他们留下了深刻的印象。故选A。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段“The old house is preserved (保留), while a brand-new building was built on its side and the whole site is made up of for courtyards. It has been updated to have a hall, a tea room, a kitchen, a dining room. Japa
28、nese cherry trees are planted in the east courtyard. A swimming pool is placed in the west courtyard, with a bar located on one side.(老房子被保留了下来,而一个全新的建筑在它的旁边建造,整个场地由庭院组成。它已经被更新为一个大厅,一个茶室,一个厨房,一个餐厅。东院种有日本樱花树。西侧院落设有游泳池,一侧设有酒吧。)”可推知,这个民宿一定是精心设计的。故选D。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段“The longer I stay here, the more
29、 I feel it was the right choice to come back, and this is more meaningful than making money,” Li says(李说:“我在这里待得越久,就越觉得回来是正确的选择,这比赚钱更有意义。”)”可知,在农村生活比挣钱更有意义。故选C。CThe modern Olympics, which appeared in ancient Greece as many as 3,000 years ago, have become the worlds most important sporting competitio
30、n. From the 8th century B. C. to the 4th century A. D., the the ancient Olympics were held every four years in Olympia in honor of the god Zeus. The first modern Olympics took place in 1896 in Athens, and featured 280 participants from 13 nations, competing in 43 events. Since 1994, the Summer and W
31、inter Olympic Games have been held separately every two years. The 2020 Summer Olympics, delayed one year because of the COVID-19, was held in Japan in 2021.The ancient Olympics were held every four years between August 6 and September 19 during a festival honoring Zeus. The Games were named for the
32、ir location (位置) at Olympia, a place near the western coast in southern Greece. Their influence was so great that ancient historians began to measure time by the Olympic Games held every four years.After the Roman Empire conquered (征服) Greece in the mid-2nd century B.C., the Games continued, but the
33、ir standards and quality dropped. For example from 67 A. D., the Emperor Nero entered an Olympic horse race, announcing himself the winner even after he fell off his horse during the event. In 393 A. D., Emperor Theodosius ended the ancient Olympic tradition.It was another 1,500 years before the Gam
34、es rose again, largely thanks to the efforts of Baron Pierre de Coubertin (1863-1937) of France. Working hard at the development of physical education, the young man became inspired by the idea of creating a modern Olympic Games after visiting the ancient Olympic building. In November 1892, at a mee
35、ting of the Union des Sports Athltiques in Paris, Coubertin suggested the idea of making the Olympics an international athletic competition held every four years. Two years later, he got the approval (批准) he needed to found the International Olympic Committee ( IOC ), which would become the governin
36、g body of the modern Olympic Games.8. What do we know about the modern Olympics?A. The modern Olympics became famous in the 18th century.B. The first Winter Olympics was held in 1994.C. The first modern Olympics dates back to 1896.D. The latest Winter Olympics will delay for two years.9. How often w
37、ere the ancient Olympics held?A. Every year.B. Every other year.C. Every three years.D. Every four years.10. When did the ancient Olympics end?A. In 393 A. D.B. In 67 A. D.C. In the mid-2nd century B. C.D. About 1,500 years ago.11. What is the best title of the text?A. The ancient OlympicsB. The mod
38、ern OlympicsC. The Olympics developed through yearsD. The Olympics are popular in modern time【答案】8. C 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了奥运会的发展史。【8题详解】细节理解题。根据第一段“The first modern Olympics took place in 1896 in Athens, and featured 280 participants from 13 nations, competing in 43 events. (第一届现代奥运
39、会于1896年在雅典举行,来自13个国家的280名运动员参加了43个项目的比赛。)”可知,第一届现代奥运会可追溯到1896年。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段第一句“The ancient Olympics were held every four years between August 6 and September 19 during a festival honoring Zeus.( 古代奥运会每四年举办一次,从8月6日到9月19日,这是一个纪念宙斯的节日。)”可知,古代奥运会每四年举办一次。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“In 393 A. D.,
40、Emperor Theodosius ended the ancient Olympic tradition.( 公元393年,Theodosius一世皇帝结束了古代奥林匹克传统。)”可知,传统奥运会于公元393年结束。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“The modern Olympics, which appeared in ancient Greece as many as 3,000 years ago(现代奥运会出现在3000年前的古希腊)”, 第二段第一句“The ancient Olympics were held every four years betwee
41、n August 6 and September 19 during a festival honoring Zeus.( 古代奥运会每四年举办一次,从8月6日到9月19日,这是一个纪念宙斯的节日。)”, 第三段最后一句“In 393 A. D., Emperor Theodosius ended the ancient Olympic tradition.( 公元393年,Theodosius一世皇帝结束了古代奥林匹克传统。)”和最后一段最后一句“ Two years later, he got the approval (批准) he needed to found the Interna
42、tional Olympic Committee ( IOC ), which would become the governing body of the modern Olympic Games.( 两年后,他获得了成立国际奥委会(IOC)所需的批准,该委员会将成为现代奥运会的管理机构。)”可知,本文主要介绍了奥运会的发展史;结合选项可知,选项C. The Olympics developed through years(奥运会是经过多年发展起来的)切题。故选C。DUntil quarantine (隔离期) ends, we are left picturing what sport w
43、e might do: working out at the gym, playing on a competitive sports team, swimming, biking, or rock climbing. However, we dont often think of martial arts as possible activities; instead, we rule it out because we think its dangerous, uncommon, and even, impossible. Martial arts arent considered a s
44、port, right?Well, heres some good news: youre wrong! Martial arts arent much more common than people think, and you can start learning at any age. Practicing martial arts is a great way to keep in shape, both physically and mentally. Theyre much less boring and much less arduous sport than theyre us
45、ually described as in movies, so do not worry that they need a lot of effort.Martial arts generally require you to focus on the position and movement of every one of your legs and arms, sometimes even your breathing too. Think about it: when you leave the gym, your mental state has improved and you
46、are much calmer. This is because youve only paid attention to one activity. It is a great way to clear your head. And practicing it can help you learn to stay more focused, which is the greatest advantage of martial arts training.Martial arts also improve your coordination (协调性), and greatly improve
47、 your posture (姿势). I have personally seen students go from slouching (没精打采) to walking tall with their shoulders back in just a couple of months.There are many styles and countless kinds of martial arts. Whichever one you like better, know that all of them are good choices.12. What can we know abou
48、t martial arts from the first two paragraphs?A. They often have people hurt.B. They are difficult to practice.C. People have a wrong view on it.D. People practice them more often.13. What does the underlined word “arduous” in paragraph 2 mean?A. Interesting.B. Difficult.C. Friendly.D. Exciting.14. W
49、hat is the biggest benefit of practicing martial arts?A. Adjusting the breath.B. Enjoying ones free time.C. Correcting the movement.D. Keeping ones attention.15. What does the writer think of martial arts?A. They are not sports.B. They attracted many teenagers.C. They are beneficial and helpful.D. T
50、hey were invented to protect others.【答案】12. C 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了武术对人的好处,并建议读者选择武术作为体育锻炼的方式。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“However, we dont often think of martial arts as possible activities; instead, we rule it out because we think its dangerous, uncommon, and even, impossible. Martial art
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344404.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
